Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

564 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Är det inte dags att problematisera kring Cassklatskows viktnedgång?
  Fine att hon inte vill prata om den, vilket verkar vara resultatet av en gastric bypass. Men det blir otroligt falskt när hon hela tiden ska försöka ge sken av att äta massor (nu senast en stor hotellfrukost) när hon egentligen kan äta 2 msk åt gången. Ska vi låtsas som att man kan gå ner 100 kg genom att ”bara äta vad man vill” eller vad är det för bild hon marknadsför?

   Fast fellsis har också gjort gastric bypass och hon äter jättemycket. Dock har inte hon gått ner i vikt på samma sätt som Cassandra

    Nej 2 väldigt olika resultat, känns snarare som de gått överstyr för C, att det formats till en ätstörning. Hon blir smalare för varje bild jag ser, börjar synas mycket i ansiktet också hur fort hon går ner i vikt.

     En sådan operation kan ge väldigt olika resultat. Vissa totalt rasar i vikt och får problem med undervikt pga konstant illamående och avsaknad av aptit. Andra går ner långsammare och får inte så stor effekt av ingreppet.

    Slutade faktiskt följa henne för tycker hon är så falsk? Hon känns inte genuin längre. Hört från folk att vissa ändrar personlighet efter en gastric och blir riktiga drygon med största egot.. Hon känns verkligen som en sån.

     Jag börjar tycka att hon ser utmärglad ut. Man ser på hennes kroppstyp att hon inte ska va så smal. Ser ju nästan sjuk ut.

   Ännu värre med han operasnubben som brukar ha nagellack. Han påstår han gick ner typ 50 kg genom att ”va snäll mot mig själv”.🤣 Den hycklaren borde granskas!

    Vad har nån annan att göra med om man gjort en operation eller inte? Angår ingen annan än en själv.

     Tror LaLa menade att det är lite felaktig bild att alla som inte är smala är dum mot sig själv.

    Kreativa Karin har varit väldigt öppen med sin operation. Om man känner att man är intresserad.

    Fast han har också sagt att han var sjuk och mådde dåligt och gjorde en livsstilsförändring med mat och träning.

   Ja tack!!!! Hyckleri hyckerli hyckerli.

   Gud vilken mardröm att bara kunna äta typ två matskedar per portion. Mvh älskar mat och lever för mat

   Men strunta i vad hon väger.

   Jag håller med. Jag är så less på alla influencers som går ner svinmkt i vikt o inte låtsas om hur det också påverkar följarna, var ärliga please. Alla Elle-bloggare har ju gjort väääärsta ”kroppsresorna” i år och mår illa av -20kgtrenden.

   Jag förstår mig inte på henne. Följer henne inte, men hon dyker upp ibland. Bryr mig inte om hennes viktnedgång, men varför kommenterar alla hennes bilder med eldar och flämtande emojin och skriver hur snygg hon är. Alltså, hon är ju snygg, men inte snyggare än alla andra med stora konton. Ser ingen annan som bara är sitt utseende. Känns som att hon endast får kommentarer om hur het hon är på ett nästan sjukt sätt.

    Men det är ju det enda hon postar? Samma sak dag ut och dag in; putar med läpparna, fluffar till och drar lite håret, drar i kläderna i midjehöjd, vänder sig om och beundrar sin rumpa. Repeat forever.

    En tendens jag ofta ser hos folk som är snygga men inte den snyggaste, i detta fallet för att hon varit tjock, så ska det istället överkompenseras med emojis.

   Sjukaste är mest att hon nekar till att hennes mående inte är pga hon är smal. Hon är glad, dejtar, ligger, är inte deppig längre och blev galen när följare påtalade detta. Ändå var det absolut inte pga hon är 50kg lättare. Men man ser ju det hur tydligt som helst utifrån.

    100% och att hon inte vill ha barn ensam längre. Det ville hon för att få en mening i livet och inte må så dåligt, nu tycker hon att hon är snygg och därmed värdig att träffa någon att skaffa barn med. Hela kroppsaktivismen helt fake

   Hon har pratat om det i deras podd. Förstår inte varför folk tycker att hon har en skyldighet att prata om sin viktnedgång? Tycker det är så skumt att man tycker man har rätt att kräva svar om andras kroppar. Fokusera på er själva

   Men varför ska någon behöva prata om sin kropp, sin viktnedgång och sina matvanor? Det måste få vara upp till var och en vad man vill dela med sig av. Ska hon inte få visa när hon äter frukost utan att någon klagar för att det inte är hela sanningen? Nej, inget vi ser på Instagram är hela sanningen. Låt henne vara.

   Vet inte vem hon är, men gick in på hennes IG. På bilderna kan jag inte se riktigt det du pratar om. Hon verkar ju ha fått ner i ganska lugnt tempo de senaste åren.

    Nej hon har rasat i vikt under ungefär ett år. Titta tillbaka på oktober 2021, bara från då är det STOR skillnad. Och alla som någonsin haft mer än 10 kg övervikt vet att det oftast inte bara rinner av en på det viset, om man inte gjort en gpb då…

   Ja, och igår såg jag att hon börjat ha push up bh också, hon som tidigare alltid pratat om att man ska ”let them hang” osv, vara *stolt* över sin kropp oavsett. Kan sätta en hundralapp på att hon inom halvåret hr gjort ett boob job/lyft som hon sedan heller inte ska vilja prata om 🤥🙄

  Jag och en vän ska bila till Göteborg i augusti för att gå på konsert, dagen efter konserten är en fredag och vi planerar då när vi har bil att hitta på något mer fredag-söndag. Har ni tips? Gäller Göteborg-Stockholm sträcka typ runt omkring där, finns det något fint att se eller saker att göra, vi planerar ta med tält så vi kan sova osv. Alla tips eller idéer mottages 😊

   Ästad vingård kanske? ☺️

    Väldigt lång avstickare från Göteborg och sträckan Göteborg-Stockholm…

     Ok, tycker inte 1 h är så farligt när man är i Gbg. Men visst att det blir en avstickare från vägen såklart ☺️

   Göteborgs skärgård

    Lite mer specifikt kanske?

     Fint överallt där så brukar bli bra vad man än väljer.

    Då skulle jag nog säga Styrsö eller Brännö!

    Instämmer. Magiskt. Ta båt från Stenpiren (i city) alt ta er ut till Saltholmen med spårvagn el buss och sen båt ut till valfri ö, finns många att välja på, var och en med sin charm. Oerhört vackert med riktigt härliga salta bad om man nu vill bada.Eller ta en buss (el biltur) upp till Marstrand, supermysigt, finns flertal restauranger plus Såsen (om man vill ha nattliv)

   Beror på datum i augusti men glassrestaurangen Glass och Berså utanför Arboga precis vid e18/e20 typ. I Hallstahammar finns Åsby hem och trädgård om man är intresserad av växter och inredning. Man kan fika där också. Finns en camping med stor pool i Hallstahammar samt slussar då strömsholms kanal går igenom. Man kan hyra kanot och Sup av något företag som finns på campingen där tror jag. Nära också finns strömsholms slott om man gillar sånt.

    Ja, Slussarna i Strömsholmskanal är mysiga! Finns en mysig camping där med skitgod glass,
    Solvikscamping!

   Utan inbördes ordning:

   Ullared, 1 timme från stan, mysigt vid badsjön med. De har oxå en bra camping om man inte vill sova i skogen.

   Åka till Åsa och bada på stora stranden.

   Ta bilen till marstrand! Ta med badkläder om det är fint väder. Gå upp i fästningen eller promenera vandringsleden runt. Det tar ca 45-50 minuter. Färjan kostar som en bussbiljett och bilen ställer ni på fastlandet.

   Ta och åk till Tjörn och orust. Superfin utsikt på tjörnbron. Där kan ni stanna och köpa glass. Vill ni ha som ullaredsshopping tar ni göksäter på orust först.
   Sen kanske ut till Mollösund med färja?
   Eller så kör ni mot Tjörn, kanske Skärhamn och dagstur ut till Åstol med picknick?
   Tälta kan ni göra på Tjörn. Kanske vid Gunnebybadet, en liten badplats.
   Missa inte attvstanna till i Stenungsund, ser inte mkt ut för världen men deras gågata har bra lunchställe och gott att käka göass och sitta i hamnen och kolla båtar.

   Eller närmare/i Göteborg:

   Besök skansen kronan o käka våfflor.

   Gör picknick och besök Botaniska trädgården.
   Gillar ni att hajka tar ni en timmes tur upp till Torbjörnsmossen (änggårdsbergen) via Trädgårdsföreningen. Gbg enda fjäll och magisk natur och galen utsikt! Teädgårdsföreningen har planterat massa roliga träd typ från Asien mitt i skogen på vägen upp. Lätt vandring.

   Dåligt väder, Naturhistoriska i slottskogen har gratis inträde.

   Gillsr att åka till Floda, nära Lerum.
   Skitmysigt centrum och ett av världens bästa ölhak och köttsllen på Jernbruket.
   Skitfint naturreservat att promenera i och mönga restauranger på liten yta. Flera badplatser!
   Tar tio minuter till Nääs slott där de spelar in flera tv serier.
   Mysigt att tälta vid sjön med, men då hade jag gjort det mer åt Nääs slotthållet. Finns toalett där med!

    Tack för din tid du la ner på detta! 😊

    Skulle tipsa om Ullared också ifall ni gillar att shoppa billigt och gärna vill vara inomhus. 🥰

  Någon som såg cassklatzkows IG story igår? Hennes övernattning på grand hotel och på en av bilderna syntes en man. Vet någon vem det är? Potentiell dejt?

   Var det inte emilio araya?

    Nej. Han var på annan ort i sverige

   Tyckte det var mer intressant att hon poserar med en stor hotellfrukost samtidigt som hon vägrar svara på frågor om sin viktnedgång

    Hon blir smalare och smalare för varje bild jag ser på henne, ansiktet har blivit så förändrat också

   Är väl killen hon är kär i som inte vill vara tillsammans med henne

  Tips på goda drinkar/vad jag kan blanda med till malibu likör? 🥳🍹

   Coca cola t.ex

    Nej men fy

   Malibu, grenadin, kokosmjölk (ur burk), eventuellt havremjölk om man vill ha den mildare. Blandat ihop den själv den går alltid hem ❤️

   Hawaii gay club såklart!
   Också gott med en skvätt Malibu i en White Russian för lite variation 😊

   Ananas juice

   pina colada såklart!! malibu, ananasjuice & mjölk. mums! 🍍

   Blanda med mjölk och oboy!

  Jag har en sambo som dyrt och heligt har lovat att min svärmor inte ska komma på besök när jag är höggravid eller nyförlöst. När vårt första barn föddes så ville hon bo hos oss samma datum som vårt barn var beräknad och hon kom oanmäld till bb samma dag som bebisen föddes, hon kom och bodde hos oss när bebisen var fem veckor gammal etc etc. Hon bor i ett annat land och flyger hit. Det stressade mig nåt oerhört då. Nu idag nämnde min sambo som i förbifarten att svärmor har bokat en stuga intill oss nu i slutet på augusti…fyra veckor innan jag ska föda. Vad ska jag göra? Min sambo bara rycker på axlarna och säger att han inte kan hindra henne och tycker att jag är galen som reagerar.

   Han och hans mamma kan väl åka till stugan då om han är så korkad att han inte fattar. Stanna hemma du och vila upp dig inför förlossningen.

   Självklart är du inte galen, men din sambo måste respektera dina känslor och ork här och förklara för sin mamma att hon måste anpassa sina besök hos er till när det fungerar för er.

   Din man verkar ha riktiga problem med att sätta gränser gentemot sin mamma.

   Låter som det kommer bli ett återkommande problem eftersom din man verkar bry dig mer om sin mammas känslor än dina.

   Hyr en egen stuga någonstans och åk dit när svärmor kommer. Bo där tills hon kommer hem. Din man får helt enkelt stå ut med det, det är du som är gravid och ska föda och inte han.

   Antar att svärmor vill hjälpa till och inue fatrar hur jobbigt du tycker det är. Har du pratat med henne själv? Kan ju vara missriktad omtanke från hennes sida

   Alltså fyyy vad jag kan relatera! Har också utländsk svärmor med no boundaries. Tycker du gör klart för din sambo att du står kvar där du står. Du kommer avböja allt umgänge inför, under och strax efter förlossning. Han kan få träffa henne om han vill, självklart får hon vara där för sin egen son – men inte på bekostnad då av den stöttning som du personligen behöver av honom. Stå på dig alltså, det här är INTE stressen du behöver just nu. Och för att klargöra: det här är din SAMBOS fel, som inte klarat att tydliggöra era gränser för mamma och sätta ner foten – inte din svärmor som, om än felriktat, bara menar väl och vill vara där. Typiskt killar att vara passiva mesjävlar mellan mamma och flickvän.

   Jag håller med din sambo. Att barnets farmor vill hyra en stuga i sonens hemland i samband med barnbarnets födsel är väl inte orimligt på nått sätt. Gränserna får ni sätta i ert hem istället. Vara tydliga med när det passar med besök och inte.

    Håller med Sara.
    Mitt råd är att vara så trött som möjligt när hon är här. Dra dig undan och vila.
    Skyll på covidrädsla (faktisk risk också som höggravid) och säg att du inte vill med på saker. Låt din sambo ta med erat barn toll farmor så får du vila.
    Gillar inte min svärmor alls men det hade varit orimligt att inte låta dem komma på besök.

    Så sjukt att låsa ut släkt sådär…

     Vad var det sjuka? Mitt förslag va låt henne komma men vila om du behöver vila. Hur är det att ”låsa ute”?

      Jag höll med dig

     Nä, det sjuka är att inte lyssna på vad folk vill och tränga sig på…

   Låter som Alexs mamma i Solsidan x)

   Nej du är inte galen. Jävla karl du har som inte fattar (min är lik). Håller med kommentaren som nån skrev att de kan fara själv till stugan.

   Du kommer att umgås med din svärmor så länge du är gift med din man. Det är enklare att ni kommer överens. Om hon har gjort sig besväret att boka en stuga istället för att bo hemma hos er har hon ju lyssnat. Var tacksam för att hon vill inget hellre än att möta sitt nya barnbarn. Mor är man hela livet till sina barn och vill dem väl. Tänk utanför din egen box, hur skulle du reagera om dina barn sa att du inte fick komma när barnbarnen kommer. Din man är också sin mors son, den relationen upphör inte fast man är gift, det blir bara en ytterligare relation. Ta hänsyn till mer än dina egna känslor och fundera på varför du tänker som du gör.

    Hon kan väl träffa barnet sen, när de är redo? De första veckorna kanske man vill själv, ta det lugnt och landa.

    När man har en långvarig partner blir den relationen viktigast och i fokus dock, ursprungsfamiljen hamnar längre ner på listan, det borde hennes man tänka på. Hon är höggravid, varför ska hon ignorera sina egna känslor? (Ska man aldrig iofs).

     Men varför vill hon inte ha svärmor där? Svärmor har ju lyssnat genom att skaffa eget boende. Hur mycket mer kan man begära?
     En nyfödd är en extrem glädjekälla för svärmor och hon vill väl se dennes första dagar i livet. Hur kan man vara så självisk som MAMMA att neka en annan mamma detta?
     Hon vill ju se sin son i sitt barnbarn. Minnas hur hon själv bar sitt eget barn för x antal år sedan. Leva om det fantastiska men med son son +barnbarn.
     Det är fanimej bara i Sverige som kvinnor beter sig såhär. Så själviska.

     Ts: hoppas dina barn inte låter dig hälsa på när de själva får barnbarn. Eller jag hoppas egentligen inte det för att det är hemskt att nekas den känslan. Hoppas istället att du kommer ut ur din bubbla och visar empati och tacksamhet.

      Men fy fan va rutten kommentar.

       Nej, rutten svärdotter.

    Fast då borde väl svärmor respektera än mer att de vill vara ifred i början, eftersom hon själv är en mor. Den höggravida ska väl absolut inte inte behöva anpassa sig för svärmor. Löjligaste jag hört.

     Svärmor HAR ju anpassat sig.

  Efter att du har läst detta så kommer du att i morgon vakna upp i filmen/serien/spelet du kollade på. Hur kommer ditt nya liv att bli?
  Själv måste jag lösa gåtor för att överleva.

   Som Blondinbellas. 😂 Tittar just nu på inventing Anna.

    MA
    Ajajaj hoppas att du inte blir påkommen med att ljuga. 😅

   Ajaj läste precis på Flash*ack och lyssnar på musik från SydKorea. Vad innebär detta🙃

    Ekorren

    Hmm du kanske vaknar upp med minnesförlust och är ihop kedjad med en svart portfölj.
    Hur som helst så låter det väldigt spännande, är du en spion som har info om en kändis??

     Intressant. Hehe man vet aldrig. Jag tror att spion skulle passa mig bra. Kan ju kila fram längs taklisterna!

     Kanske vaknar jag upp i en grönvit dress med 456 andra och ser en stor spargris i taket…

      XX
      Lita inte på någon, speciellt äldre gubbar!

   Världens lyxigaste semestrar på TV4 play. Förhoppningsvis som gäst och inte som anställd😂

   Haha ja du, jag kommer vara inlåst i ett rum efter att jag blivit neddrogad och kidnappad av min dejt – en American Psycho-wannabe. Värre blir det! 😀

    Violet
    Jag hoppas att du kommer undan levande!!

     Om du vill ha facit rekommenderar jag filmen Fresh som finns på Disney+, en mycket stabil rulle:
     https://letterboxd.com/film/fresh-2022/

     Hur ser ditt liv ut imorgon?

      Violet
      Ohh tack för tips, ska kolla in den när WIFIN vaknar.
      Jag kommer att bli kidnappad av JIGSAW i natt och vakna upp i ett rum med en dödsfälla. Jag kan redan höra meningen ” Hello Flundra, lets play a game” 😅

       Kidnappade båda två, vad fint! Tror dock att du har ett mer pressat läge än vad jag har imorgon. Önskar dig verkligen bästa utgång 💪🏻

       Är planen att se alla filmer?
       Jag tror bara att jag har sett de tre första, tappade gnistan där efter ett tag.

        Violet
        Har sett alla utom den nya uppföljaren.
        Tror den heter Spiral. Älskar sådana filmer. Men serien förlorade charmen efter den andra filmen.

        Det kunde ha varit värre, kunde ha vaknat upp i en stad med zombies. 😅

         Det är fint att du försöker se det positivt, zombies hade nog definitivt varit värre 😅 Särskilt de som kör 100km/h där man verkligen måste springa för att överleva.

         Må du ha en fortsatt fin filmkväll om du planerar att se något mer.

   Då kommer jag träffa någon och gifta mig om tre månader.

    A
    Åhhh vad mysigt!!
    Se till att ha en riktigt fin klänning.

     Haha tack, så glad jag blev av lite hittepå😅

     Kan ju dock vara så att jag är en bitch som utnyttjar någon stackare för att bli försörjd och för att få uppehållstillstånd i något varmt land🤭

      A
      Vem utnyttjar vem kan man ställa sig i denna frågan. Ha ett fint sago bröllop och hitta en älskarinna åt din man. 😜

    A
    Ohh spännande!!

   Kollar på the bild type! ☺️

    The BOLD type såklart!

   Jag kommer börja dejta min tvillingbror. Vilket jag faktiskt har en, men det blir väldigt svårt att dejta honom🤔

    Anonym
    Det låter inte alls bra, vet du om att han är din tvilling eller blir det en överraskning längre fram?🤔

     Hahaha han är min tvilling😂

      Anonym
      Hihi

    HAHHAH, tänkte precis skriva samma, dricker vin å kollar skilda världar I DETTA NU

   Jag kommer skratta tillsammans med Tom Ellis i Lucifer!

    Anonym 20:51
    NICE!

   Haha jag såg precis på filmen Everything Everywhere All at Once… Kan knappt förklara? Men skulle slängas runt i parallella universum… 😮

   Resident evil 😬😳

    Om du menar den på Netflix då tycker jag synd om dig. De har förstört Resudent Evil helt!
    Wesker är ingen vegan! Han är en riktig narcusus med ett gud komplex ego!
    Han skulle slänga vem som helst under bussen när han inte behöver den personen längre!

   Då blir jag Veronica mars 😂😂

   Keanu Reeves och jag blir kära i varandra. Oh what a dream!

    Är du Sandra bullocks karaktär? Heter den the lake house? ☺️

   Jag kollar på Stranger things säsong 4. Så ja, det ser inte ljust ut för mig.

   Kommer få vakna upp som lite kriminell då. Plöjer Animal Kingdom för tillfället.

   The boys. Har jag tur får jag kanske spendera lite tid med soldier boy i hans blommiga morgonrock?

   Jag skulle förmodligen bli en av Ted Bundys offer, så vaknar helst inte upp då 😂

   Peaky blinders. Kommer hänga med Cillian Murphy, livet är bra.

    Han är så otroligt snygg.

     Är han? Jag kan inte avgöra om han är sexig eller sketaful.

   Haha, nej jag vill inte! Kollar på Jurassic Park just nu 😂

    Micki
    Stå stilla!!!!

   I fängelset… I någon form av triangeldrama mellan Poussey och Alex.. Kommer svälta som Piper eftersom jag äter vegetariskt och kommer vara ett vrak eftersom jag knappt kan dela rum med min man utan att vakna flera gånger varje natt…

   En EM-match. Kommer jag ständigt sitta på läktaren, eller få oväntat bra kondition?

   Jag kommer bli sjukhusdirektör alternativt regionspolitiker

   Ah, då kommer jag ju bli fotbollsproffs, äääntligen!

    Ah, du tänker så! Jag var lite orolig att man skulle skickas ut på plan som man är, som en tondöv på operascenen, i mitt fall.

   Stranger Things.. känns inte alls bra! Allt trauma gör ju att man lär dö direkt av Vecna

   Kommer då spendera resten av mitt liv på Dunder Mifflin med Dwight

    Jag med!!

  Jag är för trött att göra något men kan inte somna. Hatar när det händer. Hoppas ni har en bra fredag. 😊

  Skall tillbringa kommande 7 dagar i Lysekil. Era bästa tips? Kan tänka mig att köra en bit (30-40 min). Har småbarn men även vänner vi kommer hitta på saker med utan barn. Alla tips tas tacksamt emot

   Havets hus, nordens ark, sälsafari, ta passagerarfärjan över till Fiskebäckskil och promenera runt och bada och ät på Brygghuset. Ät på restaurang Norra Hamnen i Lysekil. Bada i pinneviken. Ta bilen och kör till Skaftö och promenera ut på Islandsberg, fortsätt sedan till Grundsund och ät lunch på Pelles.

   Fiska krabbor

   Bada på Pinneviken. Strosa runt i gamlestan. Åk det lilla tåget!

   Segla

  Några tankar jag har:

  1. Personer som får UVI ofta är smutsiga och ohygieniska.

  2. Det är ingen big deal att spola ner våtservetter, tamponger eller bomullstussar i toalettstolen.

  3. Tjejer som klär sig sexigt får skylla sig själva om de blir kladdade på. LÄS kladdade på.

  4. Man behöver inte ha gått ut skolan och tagit en massa utbildningar för att betraktas som smart och intelligent.

  5. Föris är ett SÅ jävla töntig ord.

  6. Min son är 24 månader. Nej, han är 2 ÅR.

   Vilken trevlig människa du verkar vara.

   Tycker du har fel på alla punkter förutom den sista

   Jaha ja…

   Va?

   Huldra – håller sååå med dig på sista punkten😅 NÄR slutar dessa människor ange barnets ålder i månader? ÄVEN människor som med darrande röst säger ”Det är så sorgligt att NN (typ valfri död kändis) är död! Hade han levat så skulle han fyllt 380 år, snyft!!” 🤣

    Ja VARFÖR säger folk så, man kör månader fram tills barnet är 1 sen får man fan lägga av med det där.

     Jag har två barn men aldrig träffat någon som säger 24 månader vid två år. Är det verkligen så vanligt att det är ett problem?

   Jag spolar ner tamponger 😬 skäms men det är så lätt och smidigt sätt att bli av med den

    Anonym 20:20
    Kanske dags att sluta?

    Men hur är det svårt att bli av med dem på rätt sätt? Hemma är det ju bara att slänga dem och och på offentliga ställen finns liksom till och med en speciell påse..

     Mi
     Själv har jag en necessär med ett par hushållsppsar som jag lägger bindorna i på offentliga toaletter. Tyvärr brukar det inte alltid finnas små svarta påsar så folk lägger dem i sopkorgen. Och jädrar vad det kan stinka ibland.

      Smart tips!

      Men det är väl bara att vira in den i lite papper? 🙄

       Alltså innan man slänger den. Vilket man givetvis inte gör i toaletten.

      Men snälla man går väl ut med soporna regelbundet

    Men jösses, vad är det för fel på dig? Är du verkligen så hjälplös att du inte klarar något så ofantligt enkelt som att slänga en tampong i soporna?

     Ja jösses Amalia !!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Vänta va? Vadå okej att bli kladdad på?? VAD I HELVETE

   Huldra
   2: De orsakar stopp och har man otur så kan det kosta multum att fixa. Blir det ett stopp så drabbar det alla i området där man bor.

   Huldra är ett vackert namn.
   Nr 2 och 4 motsäger varandra.
   Nr 1,3,5 och 6 tyder på att du lägger alldeles för mycket tid på vad andra gör.

    Huldra är en skogsfru/nymf/ett väsen. Är nog väldigt få som har det som namn. Hoppas jag. Men det låter precis som sånt som folk döper sina ungar till nuförtiden.

     Det vet jag. Drömmer och önskar att det finns knytt, älvor, huldror, troll, tomtar och andra väsen.
     En liten verklighetsflykt som gör världen lite vackrare enligt mig

    Huldra låter ungefär som ljudet man gör när man kräks 😬

   Vill påpeka att nr 1 även kan bero på äckliga och ohygieniska m*n, allt är inte kvinnans fel.

    Vart skrev jag att det endast gäller kvinnor? Båda könen kan få UVI.

     Du var väldigt på kvinnor överlag så 🤣 men ber om ursäkt att jag drog den hemska slutsatsen.

    Eller om man äter mediciner som förstör balansen i kroppen.

    Ligger man med äckliga män då är man äcklig själv.

   Folk som gör denna typ av listor har dålig självkänsla och är avundsjuk på folk på internet

    Ja så är det nog säkert.

     😂

   Du verkar korkad.

    Nej jag är jättesmart.

   Så mysig du verkar vara. Kanske du istället ska söka mer info om olika ting på nätet…

   Håller med om fem och sex. I övrigt tycker jag du har tokfel.

   Diabetiker får lättare UVI.

    Exakt! Finns så många orsaker till UVI, behöver inte ha nåt med hygien eller att man är smutsig att göra 😂😂

   K bry försök till provokation

   1. Drabbas periodvis av återkommande urinvägsinfektioner. Duschar varje dag.
   2. Jo det är en big deal.
   3. Nej, om du så går naken har ingen rätt att kladda.
   4. Nja, ingen behöver väl få veta. Märks väl såfort du pratar hur intelligent du är..
   5. Ja lite töntigt ja. Men är det viktigt för ”dagisfröknarna” så kan man väl respektera det?
   6. Fram till 17 månader är det ok. Efter kan man avrunda till närmsta halvår. Typ Julia är 1,5 år. August är 2 år etc.

    Är en ”dagisfröken” och ingen av oss säger föris. För oss i alla fall på vår förskola känns det som något föräldrarna gör.

     Är begreppet dagis okej? För det var ju förkortningen av daghem. Nu blir förskola förkortat föris. Men låter lite krystat.

      Nej, det heter inte dagis. Förskola säger personalen oftast, men föris är inte fel då det ju är en förkortning av detta.

      Man säger la vad man vill egentligen, majoriteten säger förskola vilket I dagsläget är det korrekta vilket låter mycket bättren föris!
      Jag själv sa dagis när jag började jobba inom förskolan runt 2014.

    Du kanske torkar dig åt fel håll?

   Håller med om 4an. Alla med utbildning bara måste påpeka det och framstå som att de är så mycket bättre och smartare än andra. Sorry.

   1. Självklart inte. Hur dum får man bli som tror det??
   2.Nej ingen big deal om man gillar att ringa slambilen och göra så att reningsverken får problem, de måste tillsätta mer rengöring som bryter ner=sämre vatten i din kran.
   3. Absolut inte. Är du en kille?
   4. Det är sant.
   5. Instämmer. Menar du förskola eller förspel?
   6. Vilket som fungerar.

    1. Fast uvi är pga bakterier som kryper upp i urinröret vilken KAN ha med hygien hos sig Själv eller partner att göra. Se finns det annat som gör att man kan vara mer exponerad för det eller som gör att bakterier trivs bättre.

  Jag har en sådan märklig tanke men johannanordstrms kille adam är vadå typ 23 är gammal och sitter helt plötsligt och kindpussar med amanda schulman och hannah. har tänkt så mycket på vad hans föräldrar måste tänka när deras son helt plötsligt sitter och umgås med äldre flunsor som skulle kunna vara i deras egen ålder

   Han va verkligen inte bilden jag hade i huvudet för hennes typ 😋

   Äldre kvinnor är som hungriga hyenor när det kommer till unga pojkar. Faktiskt värre än vad äldre män är när det kommer till unga tjejer. Kvinnor är värre. Vad händer med folk alltså när de blir äldre. Det slår slint på nåt vis i huvudet och de försöker bli tonåringar på nytt.

    Nu känns det ändå som du måste förklara mer, är kvinnor värre än män när det gäller yngre personer av motsatt kön? På vilket sätt värre? Är ju vanligare med män med yngre kvinnor tänker jag, mer accepterat med.

     Du tror inte att det är vanligare pga att det är mer accepterat 😉

      Jo exakt, men det är därför jag undrar vad det är som gör kvinnor värre i det här. Vad menas med värre?

       Jag har dejtat både kvinnor och män och vet inte om kvinnor är värre, men som 20 åring blev jag lika uppraggad av äldre kvinnor på gayklubbar som äldre män ute. Skulle nog säga att det är samma ärligt talat. Kvinnor är lite mer intimt kladdiga, tar mer på en. Smeker armen,lår osv på ett sätt jag inte tycker att män gör. Män är mer oförsiktiga när de tafsar.

     Skit i den där Lisa. Hon brukar skriva dumma sexistiska grejer.

    Vad är ”äldre” här?

    Att äldre kvinnor skulle vara värre är ju ett helt verklighetsfrånvänt påstående. Äldre män har flörtat med mig sedan jag var 12, följt efter mig och mina kompisar på stan sedan vi var typ 15, skickat dickpicks, catcallat osv. Säger inte att alla kvinnor är perfekta, men om man ska generalisera så är män definitivt värre när det kommer till att jaga unga.

   Va? Får man bara umgås med folk i samma ålder som en själv?

   Förövrigt, får man inte väldigt mycket vibes av honom att han ”spelar i andra laget”? Har förövrigt svårt att se att han skulle varit tillsammans med henne om hon inte var känd 🤷🏼‍♀️ Lite som Duplantis tjej.

    Han ser ut som 18 år och nej såklart han inte hade varit med henne om hon inte var känd.

   Det konstiga är väl snarare Schulmanklanen som prompt ska hänga med alla unga kändisar och influencers

  Jaha. Då var Magdalena Graafs instagramkonto privat. Fnurra på tråden..?

   Det skulle jag tippa. Känns dom inte väldigt struliga ihop?

   Behöver väl inte vara därför? Många influensers ändrar ju från privat till öppet konto rätt ofta

    Fast har Maggan gjort det förr? Aldrig sett.

   Hon vill få trafik till sitt konto. Göra folk nyfikna.

    Därför jag föredrar Hannah Graaf. Mer sansad och rimlig på internet. Scandinavian Cool personifierad.

  Hade ni, som gäster, tyckt det var kul med en liten tipspromenad om brudparet under minglet? Har ni exempel på riktigt roliga frågor man kan köra?

   Nej typ inte alls kul faktiskt.

   Ja om man vinner ett kul pris haha

   Nej, jag tycker inte det är jättekul att gå på tipspromenad i finkläder eftersom det oftast är utomhus, sommar, varmt osv. Trevligare då med t ex en lite lågmäld trubadur eller musik och bildspel med brudparet eller att toastmastern kör lite live-quiz

   Ja absolut, har vart tipspromenader på alla bröllop jag vart på. Tycker det är kul att det kan finnas något att göra tex i väntan på att brudparet tar foton och sånt ☺️ Frågor som var ni träffades/första dejt/hur frieriet gick till?

    Varför ska man ens vänta på brudparet? De är ju klara med vigseln samtidigt som gästerna 😄 Ev. uppstyrd fotografering kan man ta innan, drygt att låta folk vänta.

   Ja det hade jag gillat! Om man kan vinna ett pris

   Nej bättre med musik quiz, kanske låtar relaterade till brudparet?

   Nej, hatar krystade lekar. Låt folk få socialisera istället.

    Ja, känns så jävla egocentrerat också liksom?

     Och vem bryr sig ens om små-infon om deras förhållande? Var ni träffades, vem som sover längst på morgonen, vilken konsert ni såg 2006… couldnt care less.

   Nej. Sååå trist.

   Ta fram andra grejer folk kan få greja med bäst dom vill. Ta fram ett pingisbord, piltavla, krocket, kubb, några frågekort. Då skam folk välja själva om dom vill aktivera sig eller bara mingla fritt. Blir mer avslappnat.

    Jaaa håller med!!

    Man kan ju alltid välja om man vill gå tipspromenad eller inte också. Men ditt förslag var bra!

   Ja jag föredrar det än att stå och tvingas småprata med folk.

    Man har väl ofta nån med sig eller familj och vänner man känner?

  Vad heter den där gröna drinken med vitt skum på?

   Den är väl skapad av restaurangerna själva så tror ej den har ett vedertaget namn?

   Yes diskmedel

   Thai basil?

   Äppelfluff?
   I alla fall hos min lokala pub 😅

   den från asian post office?

   grasshopper?

   Matcha Latte?

   Gröna hissen?😂

   South side?

   Appletini 😃

  Vilken influencer är enligt er mest:
  Vacker:
  Framgångsrik (egen definition):
  Cringe:
  Bäst klädd:
  Överskattad:

  Motivera gärna!

   Vacker: browfelicia kanske?
   Fråmgångsrik: petra tungården
   Cringe: idawarg, katrin zyto, bingo, calle schulman, anitha clemence, sanne alexandra, list goes on….
   Bäst klädd: forni
   Överskattad: lojsan, hannafriberg, moa mattsson, gertrudetornvall och resten av det gänget

   Cringe: Antonija, Tanbyklara, Denise Desismond, Hanna Friberg, Lojssan osv
   Överskattad: de allra flesta
   Bäst klädd: jadu kanske Sanna Jörnvik men gillar inte alla hennes outfits heller
   Vacker: Någon som inte har fillers och botox..vänta finns det ens ha ha?
   Framgångsrik: Hanapee fast tycker tyvärr det stigit henne lite åt huvudet med deras podd

    Blir tokig på det där, varför säger alla att det stigit hanapee åt huvudet, hon är ju exakt som vanligt?

     Jag tror helt enkelt att folk inte kan relatera till hennes livsstil på samma sätt som förr, vilket leder till någon slags ihopmixning med personlighet.

     För jag tycker som du – hon är på samma vis som förr, skillnaden är nu att hon bor i ett dyrt hus i Nacka och har en framgångsrik podd, samt en unge.
     Hon är fortfarande smart/dryg/reflekterande/flamsig/rolig som förr.

      Tycker hon blev drygare mot läsare under corona och graviditet. Mer ego.

     Nja är inte ts men det är så himla mycket om deras podd och hur fantastiskt den är att jag inte ens vill testa lyssna på den 😂 sen är det bara ett ständigt supande var och varannan dag känner jag. Tycker även att hennes klädstil har blivit hemsk. Men skönt för er att ni inte tycker det är någon skillnad och stör er 😊

    Jag började lyssna på deras podd för en vecka sen. Trodde inte alls att jag skulle gilla den, älskade hennes med Martin men kände att Hanna + random tjej som gillar kläder/skor/smink osv inte alls skulle vara intressant för mig. Men älskar Linnea! Tycker hon gör podden! Skulle SÅ gärna vilja vara hennes kompis. Tycker Hanna lixom hamnar i skuggan lite i podden och tillför inte alls så mycket som Linnea gör. Men Hanna är såklart rolig, ibland kommer såna där stunder när jag skrattar rätt ut med henne.

     Väntade också jättelänge med att lyssna på den, tycker oftast inte om ”tjejpoddar”, men gillar ändå den. Den är ju väldigt navelskådande stundtals och har lite svårt med gråt i poddar, men kan ha överseende med det. Dom är ju roliga och vettiga! Hade lite tröttnat på Hanna i hennes podd med Martin. Hon var ofta sur, nedlåtande och gnällig. Nu med Surret gillar jag henne igen. Hennes och Neas relation känns mer jämlik än den hon har med Martin. Saknar honom dock!

      Gråt i poddar? Herregud, varför?? Så pinsamt.

   Cringe just nu: Kenza med hennes senaste reel😬

    Slutet är så konstigt 😂

     Jaa hon går ifrån sonen bara? 😅 såg märkligt ut

    Varför var den cringe? Tyckte den var jättefin på hennes familj🥰

     Ja hennes familj är underbar 😍 men videon är cringe för den är så tillgjord.

    Men ja! Så tillgjord 🤣 Gå armkrok (?!) se lite sval ut, sätta sig ned lite fint, le mot kameran. Vad händer? Jag tycker det bara blir värre och värre vad gäller henne.

     Ja precis så.. 😅
     Alex får hänga med o le stort i videon.
     Hon försöker väl hänga med i trenderna.

    usch stackars aleks som måste gå med på att filma sån skit hela tiden 😂

    Nej men jag DOG?!!! 😭🤣 Vad TUSAN gör hon? Kan vi snälla diskutera detta i ett inlägg, Camilla? Varför traskar hon runt som om att det är en catwalk? Nej förlåt men jag KAN inte. Hahaha.

   Vacker: Kenza. Otroligt vacker i verkligheten.
   Framgångsrik (egen definition): På att vara just influencer och alltså få folk att göra saker/köpa saker, Bianca
   Cringe: Therese Lindgren
   Bäst klädd: Kammi
   Överskattad: Bella

    Vacker- Sanna Jörnvik
    Framgånsrik- Bianca
    Cringe- Therese Lindgren, Antonija x2, Katrin Z
    Bäst klädd- Även här Sanna Jörnivk
    Överskattad- Kommer inte på någon på rak arm, men skulle säkert kunna komma på flera.

   Vacker: Sanna Jörnvik
   Framgångsrik (egen definition): Bianca I
   Cringe: Molly Rustas
   Bäst klädd: Amanda Panahi, om hon räknas som influencer
   Överskattad: Kenza

    gillar med amandas stil men hon känns så jävla märkesnördig! ska liksom va chanelkedja på stranden, allt ska va design, allt ska dokumenteras till instagram..

   Vacker: Helen Torsgården

   Framgångsrik (egen definition): Joakim Lundell (dock är nog min egen definition alla som lyckas leva på sociala medier, fy fan vad skönt det vore)

   Cringe: Joakim Lundell

   Bäst klädd: Isabella Löwengrip

   Överskattad: Alice Stenlöf

   Vacker: Elsa Billgren
   Framgångsrik (egen definition): Sandra Beijer, för hon gör så lite men tjänar så mycket
   Cringe: Alla skvallerkärringar, ph-människan och de där.
   Bäst klädd: Elsa Billgren igen
   Överskattad: Kenza, sååååå tråkig

    Sandra Beijer – gör så lite? Hon är väl en av de som gör mest vid sidan om blogg? Skrivit flera skönlitterära böcker, haft en stor del i skapandet av serien baserad på ena boken, krönikör mm. Hon har dessutom ett litet barn så egentligen skulle hon lika gärna kunnat vara 100% föräldraledig.

     Fast hon har ju gått från att vara en mer renodlad bloggare till att nu dela reklamlänkar. Men tjänar säkert mer ändå. Hon kanske borde ha tagit helledigt? Men då skulle hon förlora kosing.

   Framgångsrik: Matilda Djerf. Hon har ett eget klädmärke med bra värderingar och gör endast väl utvalda samarbeten. Har en lojal och snäll följarskara.
   Bäst klädd: Sofi Fahrman
   Cringe: Kenza
   Vacker: Vet ej, kanske Maja Lindelöf?
   Överskattad: Cassandra eller vad hon heter

   Vacker: Molly Rustas
   Framgångsrik: Ellen Fredell
   Cringe: Klara Alvgren
   Bäst klädd: Emelie Lindmark
   Överskattad: Klara Alvgren

   Vacker: Kenza. Alltid varit smått avis på hennes utseende, så vacker!!
   Framgångsrik: Bianca, tar emot att säga det (smått trött på den familjen) men hon vet vad hon gör och hon är duktig
   Cringe: Antonija Mandir, så trött på ”I’m not like other girls” humorn
   Bäst klädd: Lisa Olsson, hade dött för o passa i exakt allt som hon gör
   Överskattad: gud vet inte? Tanbyklara kanske, fattar verkligen inte hypen men kan ändå se att vissa gillar henne. Tycker dock hon verkar ganska oskön.

   Vacker: vet inte om hon räknas som influencer men Sara Biderman är ju overkligt vacker
   Framgångsrik: Antagligen Bianca, men tycker ändå Sandra Beijer, hon har alltid funnits och fortsätter vara relevant
   Cringe: Zytomierska
   Bäst klädd: Sofi Fahrman har ju stil. Annars gillar jag Frida Lunds kläder, känns mest som min egen stil, haha
   Överskattad: har jättedålig koll på såna som ”endast” är influencers. Vet ingen skillnad på Janni, Hannalicous, Lojsan och allt vad de heter så någon ur en sådan maffia

   Vacker: Cleo Kinnaman
   Framgångsrik: Familjen Lundell
   Cringe: Cassandra
   Bäst klädd: Bianca
   Överskattad: Alice Stenlöf

   Vacker: Molly Rustas, naturligt vacker och hon ser alltid extremt fräsch ut.
   Framgångsrik: Bianca, behöver man ens förklara?
   Cringe: Jeanette Svedberg, hennes översexuella krystade dansvideo, varför kan sånt inte stanna i privata kamerarullen?.
   Bäst klädd: Chloe Schuterman, hon är en av få av de svenska flunsorna som klär sig så pass internationellt och High fashion. Hon ser ofta ut att ha kommit direkt från catwalken.
   Överskattad: Therese, älskade henne förut men hon blev extremt opersonlig för några år sedan.

    Håller med på alla. Älskar mollys hår! Hennes insta är dock Cringe.
    Och tycker de flesta är överskattade.. Alice, klara, dashas, wood, barkman, osv osv

   Vacker: Asabea Britton, hennes bröllopsbilder är 😍
   Framgångsrik (egen definition): Helen Torsgården, lever mitt drömliv, jag har liknande lilla gård men är anställdoch jobbar 100% med två småttingarhemna.!
   Cringe: Ida Warg
   Bäst klädd: Sara Biederman, så snygg!
   Överskattad: Jocke Lundell, så tråkig

  har hannafribergs morsa på riktigt ett IG konto som heter carinalicious 😵‍💫

   Haha gulligt!

  Jag har nagelsvamp på ena foten. Har provat flera receptfria medel men inget hjälper. Har läst om att man kan få medicin utskrivet av läkare men att dem är restriktiva med att skriva ut då det kan skada levern. Någon som har erfarenhet av detta eller som provat något receptfritt som funkat?

   Inga glädjande nyheter.

   Har också nagelsvamp på en fot. Gick till en fotvårdare och fick de filade (de blev iaf mindre fula). Men svampen är fortfarande kvar, känns svår att bli av med

   Hugg av foten bara.

   Ättiksprit! Typ gratis och funkar svinbra. 🙂

   Tydligen KAN den där medicinen göra att man tappar lukt och smak helt. Så avråder starkt att ta den där medicinen.

   Googla laser mot nagelsvamp. Kan kanske fungera 🙂

   Prova propolis eller oraffinerad sheasmör!

   Ger din nagelsvamp endast ”kosmetiska” problem kommer nog ingen läkare skriva ut nån stark medicin, då gör du bättre i att gå till en medicinsk fotvårdare som kan fixa till naglarna. (Dom kan även ta odlingsprover för att konfirmera nagelsvamp om du inte fått det gjort redan, men jag antar att du gjort det?)
   I vissa fall kan man få ta bort i princip hela nageln och problemen kan ju återkomma när nageln växer ut, men det gör man oftast när nageln börjat bli porös och går sönder, luktar och ger obehag hos den drabbade personen. Tog själv bort halva tånageln på en person en gång pga svamp, det brukar oftast inte kännas nånstans då nageln pga svampen ”lossnar” från huden.
   Har du väldiga problem med svamp kan ju medicin ändå vara värt att testa, det får du ju avgöra själv. Det finns ändå flera olika mediciner mot svamp, t.ex receptbelagda nagellack man stryker på, man behöver inte gå på tabletterna direkt.

   Fick oxå det efter en badsemester utomlands , aldrig nånsin haft förut, men doppade stortånagel i ättika efter dusch varje dag och då försvann den
   Man kan oxå, om man har problem på fler ställen, eller tex alla naglar, dricka ngn matsked äppelcidervinäger (spä ut i mineralvatten om man inte klarar av smaken) om dagen, det gungerar då invärtes för hela kroppen.

   Nåva! Var skeptisk men köpte en tub när min svamp var som värst pga desperat. Efter bara några månader var naglarna så mycket bättre. Tyvärr försvann inte grundproblemet men jag använder krämen dagligen och mina naglar håller sig ändå ”fina”, betydligt bättre än innan jag började med den. Har också fått starkare saker utskrivet av läkare men de funkade inte på mig heller

   Jag fick det utskrivet och blev av med den. Så det går! Fick ta prover på levern innan och efter medicinen för att se till att allt såg bra ut. Tycker absolut du ska testa eftersom nagelsvamp sprider sig till andra naglar.

  Jag är inbokad för bröstlyft, stor bukplastik med 360 lipo samt BBL. Någon som gjort ett liknande kombinationsingrepp och kan berätta mer om sin upplevelse?

   Nej, tack och lov 🫣

    Oj ska du göra allting samtidigt?! 😱 du kommer ha fett ont efteråt antar jag😱😑

     Oj förlåt! Blev kaos i kommentarerna 😛

     Yes, allt samtidigt. 😊

   Oj ska du göra allt de samtidigt? 😱 tänker du kommer ha fett ont efteråt 😱😑

   Låter nästintill dödligt.

   Jag gjorde bröstförstoring och 360 lipo för 2,5 månader sedan. Har fortfarande ont i svanken vissa dagar pga fettsugningen. I början var det nästan olidligt. Be om extra valium, jag fick typ bara 10 svaga och de räckte i ca 5 dagar sen fick jag knapra panodil efter det. Men helvete vad snygg min överkropp är nu. Så värt det i slutändan.

    Oj, är det såpass? 😲 Trodde inte lipo skulle göra så värst ont. Tack för tips!

   Hoppas att du trollar. Det där låter livsfarligt. Hur tänker du att du ska kunna sova efteråt? Stående? Se för övrigt kommentarer längre ner om att stor rumpa/BBL är ute. BBL är ju den mest riskabla plastikoperation som finns, så det är väl bra om denna galenskap tar slut.

    Trollar inte. Kommer sova halvsittandes med rumpan hängandes mellan kuddar. Jag struntar fullständigt i trender, det är inte därför jag ska opereras. 🤨 Jag har gått ner 40 kg och har en obefintlig rumpa efter det. Ska bara jämna till och fylla ut den lite, är inte ute efter att se ut som Kim K. Den är inte livsfarlig om man går till en kunnig kirurg. 😊

  Är Katrin Zs brorsa gay?

   Hon har ingen bror.

    Grabben som hänger med henne och Daniel Paris. @zytomierski. Är inte han hennes lillebror?

     Nej. Hon har som sagt ingen bror. Däremot är det hennes kusin.

      Grymt pinsamma hela det där gänget! 44 år och hänger med småglin! 😑

      Det är väl inte hennes kusin?

       Småglin.. Han är typ 34 😂

        Nej men han är 27 år.

         Fast är det hennes kusin är det inte konstigt oavsett. Men Daniel Paris är runt 35

       Jo det är hennes kusin. Deras pappor är bröder. KUSIN.

       Han är inte gay utan har eller hade en flickvän i många år. Inte sett henne på länge nu så kanske är slut. Ingen aning.

       Katrin har bara ett syskon och det är en syster.

  Married at first sight igen…
  Har kollat vidare och även sett det första avsnittet som jag hoppat över. Kan knappt tro mina ögon . Hur kan NÅGON vara så här omogen och självisk som Chris? Den snällaste tjejen gifts ihop med den värsta idioten, stackars brud.

  Sen tycker jag att han som varit gift förut ser ut som en potentiell kvinnomisshandlare (ja jag vet att man inte kan se det på utsidan). Har aggressiva ögon på något sätt + lättkränkt.

   Eller hur! Känns inte som att Chris har hjärnceller nog till att kunna reflektera och förstå vad han har gjort, hur kan han ens prata? Tycker verkligen synd om bruden, man ser hur gärna hon vill att det ska funka.

   Och Eric är så urbota läskig. Har du kommit till avsnittet där de är ifrån varandra några dagar?

    Tror jag är mitt i det avsnittet nu, hon har åkt till ngt bröllop, är det det?

     Ja! Det händer väl inget speciellt men det jag tänker på är väl Erics kommentar om hur frekvent de bör höra av sig till varandra när de är ifrån varandra vilket jag tyckte lät väldigt kvävande. Tror de pratar om det med pastor Cal,kanske är det avsnittet efter.

   Är du med i gruppen ”vi som vill diskutera gift vid första ögonkastet” på FB? Där finns massa diskussioner om varje avsnitt 🙂

    Bra tips!
    Använder man inte Facebook finns det säkert diskussionsgrupper på Reddit som man kan kika in på. Eller flashb*ck.

    Tackar också för tips! Alltså denna säsongen är så jäkla sjuk. Chris är ju så läskigt manipulativ, skulle vilja att produktionen gick in och stängde av honom och avbröt förhållandet åt dom så att de inte fick fortsätta – så himla toxic förhållande. Och Eric… don’t get me started…

     Chris är iaf en riktig röra till människa. Jag tror att han är ganska omedveten om hur han beter sig.

     Hans grundproblem är att han försöker leva efter kristna livsnormer utan att innerst inne tro på dem. Bara grejen att han ”provat” att vara pastor men slutat för att han inte tjänade tillräckligt med pengar på det för att kunna leva det lite lyxigare liv han egentligen vill leva. Eller att han tror att han vill vara gift, men egentligen vill han inte det. Han vill vara (eller framstå) som en god människa men förstår inte att det är något som kommer inifrån.

     Jag tror att hans pastor har helt rätt, han är en ”double-minded man, unstable in all his ways”. Med andra ord en sorgligt omogen människa som skulle behöva hitta sig själv och stå för vem han är istället för att försöka vara någon han inte är. Jag tror att han själv tror att han bestämt sig varje gång han ändrar sig, men är helt oförmögen att leva upp till det han ”bestämt sig” för. Gissar att det är det här ständiga svajandet som fick hans fd fästmö att dumpa honom från första början.

  Ja tack jag vill ha spoilers om detta:

  Skilda Världar. Är på avsnitt 111.

  Kommer Stina och Alex bli tillsammans? Och får Micke och Anna ett barn? Har inte sett serien sen 90talet men kan framförallt inte minnas att de får barn? Tell me😇

   Vart kan man se den serien?! 😊 Aldrig sett den, men vill så gärna se 👀

    På tv4 play🙂

   Stina o Alex blir tillsammans. Micke o Anna får inte barn, hon får missfall.

   JA, de blir tillsammans! NEJ, Anna får missfall. /säsong 2, avsnitt 22

    Jaaaa precis vad jag hoppades på! Stina och Alex passar ihop (även om jag ogillar henne så mycket)

     Men den stora frågan måste ändå vara – varför vill du ha spoilers???? (Trodde det var högst förbjudet!!)

      För att det är en gammal serie som jag har sett så det spelar ingen roll, även om jag minns långt från allt.

      Sen, alltid när jag ser amerikanska serier och frågor väcks så kan jag googla, här har jag inte fått några träffar när jag googlat.

  Jobbar den här helgen, så på söndag kväll kl 22 får jag ÄNTLIGEN semester!!
  Min katt mår bra (han miste sin kompis förra torsdagen) och tack till er som kommenterade under ÖS då när jag skrev det ❤️ så himla fina ni är alltså!
  Kommer få tillbaka pengar också på försämringen, så ska skämma bort kissen som är kvar med roliga kattleksaker, godis och god mat ❤️

   Glad för din skull, Nora! Passa på att njuta av semestern och krama om katten lite extra hårt från mig 😍

  När jag lyssnar på podd (Apples egna app) och sedan råkar stänga ner appen så försvinner avsnittet jag precis lyssnat på. Går det att ordna så att det stannar kvar? Lika som när man lyssnar på Apple music och går tillbaka in i appen efter man stängt den är låten man lyssnat på tidigare kvar och startar exakt där vart man var när man stängde ner appen.

   Inte vad jag vet. Använd Spotify istället, så mycket bättre.

   Du måste prenumerera på podden

   Samma för mig, så himla störigt! 😅

  Vad skulle ni säga om den här relationen? Försöker förstå som utomstående om de är vänner eller ”mer” och inte fattat det själva. Två personer, samma kön, ena öppet lesbisk, som kallar sig för vänner, är intima med kramar, sitta nära, pussar på panna men inte mer än så. Pratar dagligen på sms eller telefon. Ses ofta. Bråkar mycket med varandra. Stora bråk, som ofta slutar med att de sårar varandra. Om hur ofta/inte ofta de ses, om någon av dem inte svarar i telefon, om de inte bjuder in varandra med övriga vänner. Försökt att avsluta relationen från båda håll flera gånger men ingen av dem klarar av det utan de går alltid tillbaka till varandra på någon dag. Båda förnekar känslor. Vänskapen är knappt ett år gammal.

   Båda är runt 40 bör kanske tilläggas.

   Låter som nåt man gjorde innan man fyllde 20 så skulle nog tippa på ett intresse mer än vänskap

  Nån som sett Chloe på amazon Prime och vill diskutera?

  Saker jag stör mig på:

  Folk som kallar sina barn eller respektive med enbart första bokstaven i sociala medier, till exempel ”Idag var jag och G och badade”. Låter så tillgjort när alla redan vet det riktiga namnet.

  Kom och tänka på den gamla bloggaren Linda Blom, hon typ ”skröt” över sin förlossning som var så snabb, och nämnde det väldigt ofta i bloggen. 1 timme och 40 minuter tog den kommer jag så väl ihåg 🤣

  Influensers som inte haft semester på fleeeera år och som nu tar en vecka och lägger fram det som att som slitit sååå hårt och är sååå värda detta. Vilket dom är såklart men kom igen.

   Du stör dig på väldigt många meningslösa saker,

   Hahahaha det där med Linda Blom störde jag mig också på av någon jäkla anledning. 😂 Sen när hon skulle få andra barnet hade hon såå mkt ångest och skulle få extra läkarsamtal, ville bli igångsatt och yada yada.

  Är det någon som följer LifeofShabels? De gifter sig idag, QueenFeyli skulle vara en av hennes brudtärnor men också Hiran men verkar som att ingen av dem närvarar på bröllopet. Såg att Diana Mohsen och Antonija är på bröllopet.

   Hon kunde inte hitta nån som var mer trash än A som btw är Dianas +1. Undrar verkligen vad som hänt mellan Queenfeyli och co? De som var så tajta förut.

    Diana är trash också, hon ser inte klok ut.
    Vet inte vad som hände med QueenF, något dramatiskt iaf…

     Det har du iofs rätt i angående det första du skrev.
     Det känns som att Sherry är ”boven” då två (av fyra) brudtärnor inte är med på bröllopet. Men kan ha fel..

  Nån som vet nåt om Louise Jorge? Hur har hon råd att bjuda typ 10 av hennes kompisar till Paris för hennes födelsedag? Drömliv haha!

   Hennes päron verkar vara stenrika! Så det är nog typ det. Hon jobbar ju inte (ja förutom influensergrejen – men hennes kanal är ju inte så stor) och hon pluggar bara.

  Någon som lyssnar på Rollo Tomassi, Think before you sleep osv?

  Någon som funderar på att lämna sociala medier eller har gjort det?

  Jag känner att jag skulle bli mer lycklig utan om jag ska vara ärlig men känns som det är en omöjlighet, att alla skulle tycka att man vore konstig.

  Saknar tiden innan sociala medier. Känns som jag levde livet mer genuint då och i nuet. Inte för att posta fina bilder.

   Har inte haft sociala medier i mitt eget namn sen 2013. Har ett konto på Instagram för akvarie och ett för terrarie, använder dem för att kika runt ibland.

   Tagit bort Facebook för flera år sedan. Tagit bort Tiktok. Är nära på att ta bort Instagram men mkt svårare då äldre släktingsr blir så glada när jag delar där.
   Men trött på skiten, har stängd profil och följer kanske 120 st.
   Trött på att behöva få förslag på konton jag inte vill se.

   Jag saknar tiden före smartphones ibland. Det är alldeles för lätt att bara döda tid via appar och scrollande… Kan tycka insta och fb och liknande har en underhållande plats i mitt liv men om det enbart fanns på datorn som förr så hade jag gått in på de sidorna på ett mer närvarande och begränsat sätt.

    Och jag vet, någon kommer svara ”men bara skaffa en Motorola då” haha 😛 Men det tar väl emot pga lathet.

    Jo tiden är det värsta. Känner att sociala medier har berövat mig så mycket tid jag hade kunnat lagt på annat som hade gjort min vardag mer meningsfull.

    Värre blir det. Sociala medier gör allt för att vi ska fasta vid skärmen. Väldigt beroendeframkallande. Det borde varnas mer om detta. Visst är det kul och socialt på många sätt men är det värt att kasta bort så mycket av sitt liv? Mår dåligt av att tänka på hur mycket meningslöst man lägger sin tid på. Många influensers som inte bidrar med något av värde egentligen.

     Ja jag mår så mycket bättre när jag lägger tid på promenader, yoga, böcker, nya recept osv… Men så fruktansvärt lätt att skrolla bort en timme?! :/

      Ja förr läste jag mycket tidningar, böcker oså det händer aldrig nu.

       Ja, alltså, nu är jag ingen mega användare av sociala medier och ”sugs” sällan in i något, följer inte jättemånga på IG och har inte ens FB, men trots det så har jag märkt att böckerna blir liggande (förr kunde jag sträckläsa en bok och riktigt längta till nästa gång jag kunde fortsätta med boken) och köpte tex.ett tjockt modemagasin att läsa på semesterresan, nu en månad senare har jag inte ens läst el kollat igenom hälften…Det är som att man förlorat koncentrationen att ta sig igenom böcker & tidningar numer…supertrist.

        Mysiga tidskrifter och böcker var som godis för en förr. Något man mysade med när man var lite själv eller ledig bara. Ganska trist utveckling. Minns när mitt internet pajade några dagar. Kändes abrupt och konstigt först men man började sysselsätta sig med roliga ”offline” grejer och när internet kom tillbaka tillslut så kände jag faktiskt ett litet sting av sorg.

   Funderar varje dag på att ta bort min Facebook för är så trött på skiten.

   Har den tanken varje dag. Har iaf dragit ner på antalet följare på instagram tlll 35 pers.

   Yes! Jag tog bort allt 2019. Känns ibland tråkigt för att det är svårare att hålla kontakt med en del kompisar, men däremot blir det VÄLDIGT tydligt hur dåligt jag mår av sociala medier. Jag har kvar instagramkontot, så detta hänt att jag går in någon enstaka gång om året och då får jag direkt ångest. Men ofta tänker jag på hur många timmar det blir per månad, år, decennie som man bara sitter och scrollar flöden. Och det ger mig också ångest. När jag ligger vid dödsbädden vill jag inte känna ”åh vilken tur att jag har lagt 2 år av mitt liv på att bara scrolla sociala medier”. Sen tycker jag många i min närhet har blivit märkliga pga like-hets. De är inte i nuet under tex bröllop eller när deras barn leker för att det ska fotas och läggas upp, och det ville jag komma ifrån. Jag tycker du ska köra, eller testa en månad iaf och se hur det känns.

    Jaaa gud vad man ser det där som utomstående utan sociala medier – att folk inte är närvarande. Blir numera irriterad på vänner som ber mig vänta med min mat pga det ska läggas upp på deras stories, eller kör upp en telefon i ansiktet på en för deras snapchat, märker ni inte själva hur infantilt ni beter er? Sluta, jag vill umgås med ER här och nu, inte era skärmkompisar.

     Det är inte klokt när man tänker på hur galet det är.

     Ja, pratade om det min sambo igår. Vi båda har gått ifrån sociala medier sen ungefär 2016. Det känns så himla främmande att liksom ens ta en bild på något och sen lägga upp det på sitt konto online? Är det något specifikt jag vill att någon specifik ska se så skickar jag det till den personen. Att gå runt på stan och se hur många som gör till sig något så enormt enbart för att posta saker på sociala medier är bara ännu ett lager av hur befängt det känns.

   Raderade både Insta & Fb ”på prov en månad”. 3 år senare, vägrar gå tillbaka. Känner mig mycket mer tillfreds med mig själv och mitt liv när jag inte rutinmässigt och undermedvetet mäter det i likes eller jämför med andra 😅 och jävlar vad tid man slutar slösa på slöscroll

   Jag tog bort facebook för tio år sedan och för ett halvår sedan tog jag bort notiser för snapchat. Där blev det alldeles för mycket för min del kände jag. Nu glömmer jag liksom bort den appen. Har inte haft disciplinen för instagram så där har jag helt sonika tagit bort appen! Det är så skönt! Så jag säger KÖR BARA och gör något med din tid än sitt framför en skärm.

    Tack för klokt råd

   Inte haft facebook sen 2020 och i december 2021 tog jag bort Instagram ”på prov” och inte haft det sedan dess. Saknar det absolut INTE, har så mycket mindre fomo och mår generellt bättre.
   Har dock fortfarande tiktok men tycker inte det påverkar mitt mående åt det sämre hållet så det får vara helt enkelt.
   Skulle säga testa och se vad som händer och hur du känner! Är definitivt en omställning (tyvärr) när man är van vid att scrolla sociala medier men i det långa loppet tycker jag att det bara varit positivt för min del!

   Haha nej, älskar sociala medier! Ser det inte som ett problem att skrolla och fördriva tid med det, är ju ingen skillnad gentemot att sitta med en bok, tidning, datorn eller tvn i timmar. Bara gött tidsfördriv. Det är ju där man får veta saker, på gott och ont.

   Sociala medier innefattar även tex bloggar 😅

    Haha ja jag älskar alla som inte har sociala medier och saknar det absoluuuut inte. Men däremot hänger på en blogg och både läser och kommenterar just vad som händer på sociala medier😅

  Är så taggad på fotbollen ikväll🇸🇪 Vad brukar ni äta för snacks när ni tittar på fotboll?

   Har inget direkt fotbollssnacks. Hade väl rullat fram om jag skulle käka snacks till all fotboll jag kollar på😅

   Men kommer inte kolla damerna, ikväll blev dock mitt ”snacks” pitabröd med smör på👩‍🍳

   Inget speciellt. Förstår inte riktigt varför man alltid måste stoppa saker i munnen? 🥹

    Bättre där än i näsan

   Klart man vill ha snacks. Brukar köra lite ost/chark el lite nötter med ett glas bubbel el en öl. Eller om dagtid, kaffe med glass el nån kanelbulle. Till matchen ikväll blev det ett glas bubbel med glass, ha,ha.

  Mitt nya hem har en liten rabatt+gräsplätt men jag är extremt äcklad av sniglar, tips på att hålla dem borta? Har löst på om koppartejp, har ni fler tips? Vill inte att de ska komma in öht.

   Köpte ”snigel effekt” och la ut förra veckan och nu är sniglarna borta 😇 köpte på city gross

   Min son pratade häromdagen om att de ogillar salt. Men osäker på hur växter klarar saltet?

  Konstig fundering kanske.
  Kollar på Solsidan där en karaktär sa ungefär att för unga tjejer är en avsugning lika normalt som en puss på munnen.

  Har inte alla generationer oralsex..? När blev oralsex en grej?

   Jo, men jag tror att de menar att yngre människor ser det som rätt icke-intimt och något man kan göra med nästan vem som helst, medan äldre människor ser det som en del av ett intimt sexliv, inte ett ”tack för dejten, trevligt att träffas”.

   Alla generationer och alla människor menar du? Nej tack.

   under förra istiden när de hade tråkigt

  Visst är det lustigt att covidåtgärderna i världen lett till ett avancerande av agenda 21?

   Förstår inte vad du menar men oroas över att smittspridningen dragit igång igen men framförallt av att risken finns att vaccinet tillslut inte biter om viruset ändrar karaktär.

    Det är ju redan så att vaccinet inte biter. Först pratades det ju om att vaccinerade inte skulle smitta och all data nu pekar ju på tvärtom, att alla som bär på visuset smittar. Det har hunnit mutera många gånger nu och är inte särskilt likt ursprungsviruset som också vaccinet är uppbyggt på. Vet dock att moderna har börjat testa sitt nya uppdaterade vaccin. Jag skulle dock inte sätta tilltron till ett vaccin i dagsläget. Majoriteten av alla trippelvaccinerade i min närhet har nu fått corona. Jag tänker att smittspridningen i sig inte är det farliga utan hur sjuka människor blir. Vi borde ha en bra flockimmunitet nu efter över två år med viruset. Vi kommer få lära oss leva med viruset och sen är det också så att för varje mutation smittar det mer men det blir också mindre farligt.

     Lyssnade på en forskare idag som sa att detta viruset är inte likt något annat och att det olikt andra virus kan mutera till något ännu farligare.

      Nej lyssna inte på sådan skrämselpropaganda!

       Men dig ska jag lyssna på?

        Du gör såklart som du vill.

      Vilken forskare kläckte ur sig det? Någon hobbyforskare på Facebook?

   Vad är agenda 21? Jag har kännt att det är något lurt med hela covid…

    🤔

    Saxat från wikipedia. Har någon en bättre källa får ni gärna länka. 🙂 Agenda 21 är ett handlingsprogram antaget vid FN:s konferens om miljö och utveckling i Rio de Janeiro år 1992. Programmet beskriver hur arbetet för att motverka natur- och miljöförstöring, fattigdom och bristande demokrati skall utvecklas för att våra samhällen skall få en hållbar utveckling. Dokumentet omfattar 1 400 paragrafer fördelade på 40 kapitel. Handlingsprogrammet poängterar vikten av lokalt medborgarengagemang och varje lands lokala myndigheter skall i samarbete med ortsbefolkningen upprätta och följa varsin lokal Agenda 21. Talet 21 syftar på det tjugoförsta århundradet, det vill säga 2000-talet. Genom Parisavtalet som fastställdes under Förenta nationernas klimatkonferens 2015 övergick Agenda 21 och milleniemålen i de globala målen.

    Agenda 21 är en global plan för att nå vissa mål under paraplytiteln ”sustainable development ” Underskriven av ledande länder i världen. Globala vacciner, globala pass och stora förflyttningar av populationer nämns bland annat.

  Ni som använder glasögon med sadlar på, hur ofta bytar ni? Jobbar med glasögon och dagligen kommer folk in för bla justering/reparation och där sitter stora ”kakor” av hudavlagringar/smink/gud vet vad 🤮

   Ska de bytas? Aldrig någon optiker som sagt det till mig de 28 åren jag haft glasögon

   Kan man byta dem själv menat du? Ingen sagt till mig. Diskar med jämna mellanrum.

   Jag har en liten mjuk babytandborste som jag tvättar plupparna med. Har aldrig behövt byta.

  Håller alla på och bantar just nu eller? Cassandra K, Elsa, SANDRA BEIJER framför allt, ser ju ut som ett benrangel på i stort sett alla sina bilder & stories just nu. Tycker även att Ellen Bergström såg ut att ha gått ner en del på storyn hon la upp idag..?

   Nya trenden efter alla enorma bbl-rumpor och kroppspositiva kändisar… ? 🙁

   Bradford har fullständigt rasat i vikt. Kate Moss idealet är ju tillbaka.

   Hur gör alla för att gå ner i vikt så fort?

    Ätstörning eller operation alternativt en kombination av de två.

    Äter lite mat? Det är så viktnedgång fungerar.

     Nu är det inte så dom gör lilla vän, dom opererar sig

      Nåja elsa och sandra har ju knappast opererat sig.

      Ja jag är faktiskt rätt liten, överäter inte😂

       Vad fan skulle de operera ens tänker du? Du tänker att Sandra Beijer kan knata till vården och säga att hon vill göra en viktminskningsoperation för att hon väger 58 kilo istället för 48 kilo efter en graviditet? Vakna😂

   Fattar inte vad som hänt! Elsa ser helt annorlunda ut och även Sandra har blivit supersmal.. Hur?

    Jag har också gått ner cirka 10 kg de senaste åren. Från 64 till 54kg. Äter mindre portioner, äter något litet var tredje timme, äter fullkornspasta etc på vardagar. Grönsaker! Asiatiskt. Tränar 2-3 ggr i veckan.
    Fick ett tips om att man ska tänka sin hunger som en skala där 1 är det hungrigaste man kan vara. 10 är sådär helt proppmätt. Man ska alltid försöka ligga mellan 4-6.

    Tänker att det är något liknande alla elle-bloggarna gjort. Ingen hjärnfysik eller ätstörning.
    Jag älskaaaar dessutom mat, öl, chips och glass. Nemas problemas i rimliga mängder!

    Sandra ammar. Hon kommer gå upp lite igen när hon slutar amma. Supervanligt fenomen.

  En kompis har blivit så förändrad sedan hon började umgås med syster hela tiden. Nu är hon utomlands och sade: Jag har dåligt wifi så kanske inte kan nå dig men hon uppdaterar sin Facebook hela tiden med massa bilder på sig själv – något hon aldrig har gjort förut men nu har hon gått ner massor i vikt och poserar både hit och dit. Jag är bara så jävla besviken på henne. Hon slutade att bry sig för längesedan men att hon skulle behandla mig såhär efter alla dessa år trodde jag aldrig.

   Om hon är utomlands har hon väl annat för sig bara? 🙂

    Om hon kan uppdatera Facebook kan hon väl smsa. Hon slutade bry sig för längesedan. Med en gång jag nämner en positiv nyhet om mig pratar hon över mig om händelser som är positiva för henne.

     Nja nej. Facebook tar ingen tid att uppdatera medans sms med en vän kräver engagemang.

      Gör det? Man behöver ju inte skriva en hel roman man kan ju bara kolla läget hur någon mår men kanske är för svårt i dagens självupptagna samhälle

       Fast du kanske inte är den enda som smsar/skriver meddleanden till henne? Att svara på alla kanske inte hinns med eller orkas med på semester, men en snabb uppdatering är ju inte till någon specifik utan går direkt och helt utifrån vad hon vill lägga upp. Skulle nog låta henne njuta av semestern och inte läsa in för mycket i just det.

       Att hon har gått ner i vikt kan väl knappast vara relevant för er vänskap eller?

       Men är det så att du verkligen känner att hon slutat bry sig sedan länge och behandlar dig illa så är det väl inte mer än att helt enkelt sluta kontakta henne, tråkigt men verkar ju negativt för dig. Eller prata med henne om det om du vill försöka fixa er relation.

       Du verkar ju ändå kräva det. Kan förstå att man slitar höra av sig då tillslut.

   Varför är du besviken på henne?
   Hon utvecklas väl vidare som man gör, och har väl funnit mer gemensamt med sin syster och blivit tajtare.
   Ofta är det så att systrar blir bästa vänner när de blir äldre.

   Hon vill väl helt enkelt ha space på semestern och inte sitta och skriva en massa,
   Bilder kan hon väl lägga upp ändå.

   Vänskap förändras ju genom åren, man får nya vänner och kanske glider isär ett par år, eller växer isär och får olika intressen.
   Förstår att det kan könnas jobbigt om du inte är med på tåget.
   Men skit i det och kör ditt egna race!

    Så det är helt okej att skita i en person hon har varit vän med i femton år bara för att hon nu umgås med sin syster? Systern hon tidigare avskydde och kallade självupptagen? Okej.

     När man är på semester skulle jag säga att svaret på den frågan är ja. Det är okej att leva i nuet och tänka på sig själv när man är på semester.

     Bara för att hon inte smsar hela tiden tiden när hon är på semester så betyder det inte att hon skiter i dig.
     Hur bra vän är du när du inte kan glädjas med henne som hittat tillbaka till sin syster undrar jag..?
     Vad är det egentligen som stör dig..? Att hon gått ner i vikt? Är lycklig och lever livet..? För det lär ju knappast vara att hon inte smsar dig.

      Jag glädjs inte med någon som inte glädjs med mig. Och ja jag stör mig på att hon har gått ner i vikt för att hon är en hycklare. Inte svårare än så.

       Det intrycket man får är att det inte alls handlar om din vän och vad hon gör och inte gör. Istället så får man känslan av att du inte mår så bra och borde fundera över varför du reagerar som du gör.

        Haha okej hobby-psykologen!

         Man behöver inte vara någon ”hobbypsykolog” för att se att din reaktion på vad hon gör eller inte gör inte är sund.
         Du framstår som väldigt bitter och avundsjuk och det osar verkligen negativitet om dig genom det du skriver här.
         Hon känner så klart av allt det och då är det verkligen inte konstigt att hon undviker dig när hon är på semester.
         Ta rådet du fått här av flera olika personer och rannsaka dig själv, för din egen skull.

        Håller med Ulrica. Det är ju någonting i dig som får dig att reagera som en svartsjuk flickvän. Jag kan ofta zoona ut från allt möjligt på semester, gruppchattar med vänner exempelvis. Tips: ta ett snack med din vän när hon är hemma igen. Berätta hur du känner.

       Förstår efter denna kommentar att din vän tar avstånd från dig, du verkar inte särsklit sympatisk och snäll, snarare bitter och avundsjuk.

       Du är bitter, och avundsjuk samt svartsjuk. Hon känner sv det, efter femton år är det ganska naturligt att ni kanske glider isär. Antingen en period eller permanent.
       Hon har nog tröttnat på dig.
       Lägg din energi på andra vänner.

       Att kalla henne hycklare för att hon kanske börjar få en bättre
       Relation till syster är tragiskt.
       Många är ovänner och nästan hatar sina systrar under tonåren, sen ändras det och man inser hur lika man är och blir oftast skitnära, acceptera läget eller dra vidare.

     Har du inte redan postat om detta i tidigare ÖS?

      Nej det var inte jag. Finns väl fler i samma situation som jag I guess

     Är väl bra att hon fått bättre relation med sin syster? Vad är det som är negativt egentligen? Vill du inte reparera den här vänskapen t.ex? Det är ju samma sak… typ.

     Du skrev om detta tidigare med. Låt dom få ha sin relation? Du låter sjukt svartsjuk och det är fan ingen trevlig egenskap.

   Så trist! Släpp henne och gå vidare.

   Varför är du så besviken, vad är det som du egentligen stör dig på/ är arg över/ ledsen? Att hon umgås med sin syster och tar bilder på semestern eller har gått ner i vikt känns ju knappast som något du behöver hänga upp dig på om ni är vänner.

    Jag hänger upp mig på hyckleri det är det värsta jag vet. Och dubbelmoral.

     Hon kanske tröttnat på dig. Människor förändras och utvecklas
     Ibland ändrar åsikt också. Kanske hittar ni tillbaka till varandra i framtiden, kanske inte.
     Fokusera på andra vänner istället som vill vara med dig nu.

      Vet du vad det viktigaste är? Att vara ärlig. Jag har tröttnat på många människor men jag är åtminstone ärlig och säger upp kontakten. Jag gillar bara inte när allt kretsar kring henne.

       Var ärlig med henne då och säg det till henne.

       Men kan ju vara så att hon inte riktigt vet själv. Just nu känner hon såhär, men om en tid känner hon annat. Frågan är väl snarare vad du känner och vill. Tycker du hon behandlar dig illa så strunta i henne. Kanske hon kommer tillbaka då. Eller inte. Låter lite som att du vill tvinga henne att stanna i något dom hon inte vill. Kan uppfattas kvävande. Ni är på olika platser i livet just nu, inte mer med det.

       Men om du nu är så ärlig så säg det till henne 😂 wtf

     Men vari ligger hyckleriet? Att hon gått ner i vikt, eller att hon umgås med systern? Blir lite svårt att läsa mellan raderna hur du menar, för om du tycker det är hyckleri bara för att hon kanske gjort en omställning i levnadsvanor och blivit tajtare med sin syster, så bör du nog titta inåt lite och ställa dig frågan varför du känner så.

     Hur menar du hyckleri? Har hon sagt att det är fel att gå ner i vikt tidigare elelr? Man får ändra sig…

     Vet du ens vad hyckleri är?

   Skulle också dra mig undan dig om du beter dig som om allt kretsar till dina känslor. Låt hon ha sitt roliga på semestern och använd din energi på något annat.

    Ni vet ingenting om hur hon beter sig mot mig och har gjort under många år så försök inte analysera mig. En dag är det din tur.

     Nej hur ska vi kunna veta det? Vi har ju bara informationen du gett. Varför är du ens vän med henne om du tycker hon beter sig så fruktansvärt? Du verkar konstig.

     Okej, det är svårt att tyda vad som har hänt mellan er eller vad hon har gjort mot dig? Om det är så att hon förändrats mycket och på ett destruktivt sätt, då mår hon kanske dåligt just nu. I så fall borde du kanske istället sänka kraven på henne och sluta ta allt hon gör som en personlig attack mot just dig. Från ditt förra meddelande i ÖS innan hon åkte iväg på semester med sin syster så känns det snarare som att du letat eller väntat på saker hon ska göra ”fel” och tar det väldigt personligt.

  Kollar fotbollen fast jag är helt ointresserad och undrar en sak. Vad är offside? Varför räknades inte hennes mål? Någon som kan förklara som om jag vore fyra år gammal?

   Googla finns massa bra förklaringar

   När man gör ett anfall och är på motståndarlagets planhalva får man inte passa bollen till en lagmedlem som i passningsögonblicket är närmare motståndarens mål än någon av motståndarlagets utespelare (målvakten räknas alltså inte).

    Målvakten räknas visst. Näst siste försvarare säger man så om målvakten flyttar upp är det målvakten man inte får vara nedanför och målvakten blir alltså näst sista försvararen som är offsidelinjen.

     Ja, jo, jag försökte bara förenkla lite.

     Nej, näst siste motspelare säger man.

      Vilket alltså blir försvarare. Jag har dömt fotboll sedan 2007….

       Fin härskarteknik, jag är också fotbollsdomare så du kan säga vad du vill, jag kan reglerna i sömnen.

        Förlåt, det var inte meningen. Jag kollade iallafall i regelboken och jag får backa på just ordvalet.

        Och jag har en phd från Harvard i domarkunskap och fotbollsjuridik.

         Rolig du är. Det är knappast konstigt att det finns minst två fotbollsdomare som läser en stor blogg.

          Tycker mest det är töntigt att behöva lägga till sitt cv i en argumentation. Räcker väl med att ha rätt fakta så står den för sig själv.

           Det är töntigt svar ja. Men när Hanna försökte knäppa till mig genom att hon minsann varit fotbollsdomare i 15 år, då är det inte direkt konstigt att man drar samma tillbaka.

   När en passning slås in på offensiv planhalva får den spelare i anfallande lag som tar emot bollen inte vara närmare motståndarnas mållinje än näst närmaste spelare i försvarande lag. I 99 fall av 100 är målvakten den ena spelaren, och då måste det alltså finnas en till ”nedanför”.

   Målet blev bortdömt för att ordningen från mållinjen sett var:
   1. Belgiens målvakt
   2. Stina Blackstenius
   3. Belgisk back.

   Hade det istället varit som följer hade målet varit godkänt:
   1. Belgiens målvakt
   2. Belgisk back
   3. Stina Blackstenius

   Detta något förenklat…

    Ok! Jag tänker mest mål som mål? Men tydligen var det fel av mig att tänka så enkelt. Jag ska hålla mig till hästsport i fortsättningen!

     På samma sätt som övertramp i längdhoppning och tresteg gör att hoppet döms bort döms felaktigt gjorda mål i fotboll bort. Och nej, fortsätt kolla nu. Fotboll blir roligare ju mer man kollar.

      Ja jag får ju kolla på tisdag nu också 🙂 Är som sagt inte intresserad av fotboll alls, men väljer att ha igång detta nu för att stötta med tv-tittare, visa att damfotboll kan dra tittare precis som herrfotboll. La ner boken och då hände det med offside. Märker nu däremot när det är slut att jag blir lite provocerad av att det bara verkar vara män som ska kommentera och ha åsikter om på och av och där var det chans och bla bla.. Måste ju finnas många kvinnor som lagt av med fotbollen och som kan vara experter istället?

       Fast det finns massor med kvinnlig expertis oxå, både i studion och som kommentatorer. Just idag var det dock två män. Jag är grym fotbollsfantast när det gäller mästerskap och manlig fotboll och försöker som du nu att ”skola in mig” på damvarianten. Dom är ju duktiga och förtjänar uppmärksamhet. Erkänner dock att jag inte alls har samma pepp som vid manligt fotbollsmästerskap, hur gärna jag än vill. Vet inte riktigt varför eg,men tycker spelet går så långsamt & trögt, inte samma finesser som vid manlig fotboll osv. Gillar inte alls att jag tycker så här, but hey, I’m trying…

        Man får tycka så. Jag är också fotbollstokig, på den nivå att jag gör skillnad på fotboll och damfotboll.
        Damfotboll är så fruktansvärt tråkigt, är liksom inte ens intresserad av att försöka ge det en chans.

      Och övertramp i längdhopp går ju ungefär att översätta till vattentramp i hästhoppningen (fast åt fel håll.. eh.. ja..) så det är lättare att förstå för den här trötta minimala hjärnan 😅

   Det är en regel som gör att laget måste spela uppåt tillsammans och inte bara skjuta långa bollar till en forward som satt upp tält vid motståndarlagets mål.

    Tack!