Älskade blogg

Jag är full av blandade känslor. För nu tänker jag säga hej då. I alla fall här på bloggen. Allt har sin tid. Allt har sitt slut.

Efter 14 år känner jag att jag är klar. Jag tror att jag är lite av en trygghetsmänniska och väldigt rutinfast så trots att jag, till största delen av dessa 14 år, verkligen tyckt om att skriva så blev det nog till sist mer en vana.

Jag har blivit van och trygg av att kunna gå in här och skriva av mig. Ibland när det skrivits felaktiga saker i tidningarna har det varit skönt att kunna bemöta det. Skydda sig från felaktigt skvaller. Andra gånger bara för att lätta mitt hjärta. Jag har tyckt om att höra från dig, hur du mår, dina tankar och om ditt liv. Vi har varit många som delat med oss, peppat varandra och stöttat. Jag vet att det är flera här inne som faktiskt fått enorm hjälp i tuffa stunder av mig och sina vänner här. Och tillsammans skapade vi en ganska unik plats online utan medvetna provokationer och överdrivet bråk i kommentarsfältet. Vissa av er har varit med från början. Marita, Sofia, Marika, Malin, Snigeln, Magdalena, Anna och många många fler… jag och ni vet vilka ni är ❤️ // Hannah Graaf

Först läste jag Hannah Graafs farvälinlägg på bloggen, där hon berättar att hon nu slutar blogga.
Hennes inlägg är långt, men väl värt en genomläsning.
Det är verkligen en resa från bloggfenomenets födelse och fram till idag.

Att jag sedan hamnade inne hos Elsa Billgren var en ren slump.
När jag läste det här inlägget så insåg jag att jag borde skriva ett blogginlägg om dessa båda inlägg då även Elsas inlägg handlar om just bloggen, och om människorna som läser det som skrivs.

Men igår trillade jag över ett gammalt mail med länken dit och insåg att ni är riktigt många här nu. Det är ju för fint. Att ha en egen plats på internet där vi kan prata om vad vi känner för tillsammans. Som ett alldeles eget magasin, en klubb, en berättelse som puttrar på i tretton och ett halvt år. Ibland kan jag sakna hur kort och enkelt man kunde blogga förr i tiden och det ansågs vara innehåll. Nu finns det så många olika kanaler att existera i, men jag har alltid trivts med bloggen. Dagen det blir tråkigt slutar jag. Det har aldrig fallit mig in att starta en tiktok, bli youtuber eller hitta nya sätt att nå följare. Jag är nöjd med de jag har och vill hellre ha en lång relation med just er. Här. För här kan jag skriva och finnas varje dag och behöver inte klippa en film som ska se lockande ut, trängas med tusentals andra och känna svetten i nacken över att vara bäst, störst och vackrast. Det är så skönt. Här är det bara vi. // Elsa Billgren

Åh, jag tycker det är SÅ tråkigt varje gång någon meddelar att de ska sluta blogga.
Jag vet att alla app-burna sociala medier är lättare att ta del av, de finns enkelt tillgängliga i mobilen, men det är ändå någonting visst med just blogg.
Det blir så mycket mer personligt på något vis, och bloggaren har mer frihet att utforma den som de vill till skillnad från Instagram eller TikTok där allt runt omkring ser exakt likadant ut.

Jag säger som Rose till Jack i dyningarna av det sjunkna Titanic:

COME BAAAAAAAAACK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Lite sorgligt att Hanna Graaf slutar faktiskt. Men förstår hennes skäl.

   En stor del är väl att hon är tillsammans med flickornas pappa igen, och de vill vara mer privata…

    Vad är det ens för svar på kommentaren?

     Fast jag tror faktiskt det är lite sant. Han vill ju inte vara med på bloggen, det är uppenbart och nu är dom ju helt och hållet tillbaka. Men det är säkert inte bara den enda orsaken. Jag respekterar att hon lämnar något som hon inte längre får samma glädje av och som inte passar hennes nya liv.

      Bor han i Sverige nu?

      Det är helt sant. Faktiskt en stark känsla av att det är ett krav för att de ska fortsätta tillsammans. Han vill ha en fiiiiiiiin fru som inte skapar drama, läs ej umgås med systern bla. Minns hur han försökte göra Hannah ”seriös ” genom att starta flertalet bolag med henne, fixade henne ett jobb som mäklare i Spanien, ville ge henne en annan image, bort från bimbostämpeln. Nej han är kontrollerande och hon är trött på livet i radhus och kneg i klädaffär och faller tillbaka. Hennes två söner är nu stora och de var den slutgiltiga anledningen till att hon bröt upp med Peter och flyttade tillbaka till Sverige. Nu blir det liv i lyx igen!

       Litet korn av sanning men jag upplever Hannah som liiite mer jagstark än så.

       Det är ”helt sant” skriver du och fortsätter med att du har en ”stark känsla” och sedan massa antaganden. Märkligt.

       @Jeanette, känner du Peter eller Hannah? Jag betvivlar det stark för isåfall hade du inte kommenterat här! Så sluta med din ”dynga” är du snäll! Ha en fantastisk sommar!

       Tror hon trivs bra i både affären och radhuset.
       Verkar lycklig, sen är det väl inget konstigt om man har större hus ommman är två medninkomst inen relation där man bor ihop.

       Tycker inte han verkar kontrollerande, man måste väl få ställa krav i en relation?

       Nu har jag ingen aning alls men som att alla skriver om att han var en anledning till att
       hannah och Maggan gled isär.
       Hannah är faktiskt vuxen och har skinn på näsan.
       De verkar ju vara som natt och dag systrarna och i perioder umgås man väl mer eller mindre.
       Om Peter och Maggan också var väldigt olika samt att de kanske hade olika livsstil så är det väl verkligen inte konstigt om han för egen del inte vill hänga med henne??

       Det betyder inte att man förbjuder
       Sin partner.

        Hej Peter.

       Jag tror det finns en viss del av sanning i det här också. Nu när hon dessutom låst instagram så verkar det ju inte handla om enbart ”trötthet” med bloggformatet.

       Minns ni inlägget Peter skrev när hon åkte ur Let’s Dance?
       Han skrev att det berodde på utviket hon gjorde för typ 20 år sedan. Han hade inte en tanke på att de kunde bero på att hon dansade dåligt och/eller inte var känd för målgruppen.
       Han tyckte det var fel att vi inte förstod vilken fantastisk vacker fru han hade. Hannah är väldigt vacker men det har ju liksom inte någon betydelse om barnen som tittar inte känner igen henne.

       Eller när han hade ett instakonto där han tog kort på sin frus bakdel när hon satt ned så att glipan mellan skinkorna syntes?
       Det kontot kändes otroligt respektlöst och som han tyckte sig kunna visa upp det när han hade kontroll.

       Det betyder såklart inte att de inte passar ihop då de kanske söker efter just de egenskaperna hos varandra.

       Jag tyckte om hennes blogg för att hon delade med sig så mycket av hennes liv, en av få ”vardagliga” bloggarna som höll fast vid det.

        Jag är en av dem som har retat mig på Peter och hans, i min smak, ruttna och respektlösa attityd till Hannah och hennes barn (och Maggan?). Bland annat det där med attt han lade upp bilder på sin frus skinkor och förlöjligade henne på instagram. Det är möjligt att jag har dömt honom för hårt men… nej, jag har en känsla av att Peter är kontrollerande och ser sig själv som överordnad den snälla och milda Hannah. Jag tror också att han ser Maggan som ett slags hot eftersom hon inte är rädd för att försvara varken sig själv, sin syster eller sina syskonbarn mot Peter. Och som Maggan uttryckte det till Hannah i Systrarna Graaf-såpan: ”Du har alltid haft karlar som har bestämt över dig.”
        OM det är sant att Hannah och Peter har återförenats så beklagar jag faktiskt för Hannahs del såväl för som hennes döttrars del, även om barn förstås alltid hoppas på en återförening mellan mamma och pappa. Jag hoppas att moster Maggan får finnas kvar i både flickornas och Hannahs liv framöver men jag är tveksam…. Mitt intryck av Peter är att han är en intrigmakare och konfliktskapare och försöker slå split mellan systrarna såväl som mellan Hannah och hennes söner. Men – så att ingen missförstår – så sitter jag bara här och skvallrar och spekulerar med den lilla, lilla insyn som jag har i deras liv.

      Det tror jag också. Många är på henne om det och ställer frågor.

      Lättare för henne att sluta än fortsätta mörka tänker jag.

       Men det förstår du väl att det inte är anledningen? Om hon är tillsammans igen med sin xman så kommer det ju ut ändå. Det struntar väl Hanna i.

      Tror också att Peter är orsaken till att Hanna slutar blogga. Han vill nog vara mer privat. Han styr nog rätt mycket. Men oavsett så är det nog rätt skönt att inte ha en blogg längre. Måste vara rätt stressande. Kan tänka mig att de flyttar ihop igen vad det lider och då inte vill att alla ska lägga näsan i blöt.

     Var väl ingen konstig kommentar?
     Och inte konstigt heller, de vill väl ha en
     Nystart på många plan.
     Känns sunt!

    Vadå är de tillsammans igen? Är ni säkra på det eller en gissning? Har Hannah gått ut med att hon är tillsammans med sitt ex igen? Så roligt i så fall. Tyckte de verkade så kära och verkade ha det så bra ihop, de var fina ihop.

     Det är honom hon rest med på sistone och synts ute med. Tolkar hennes kommentar om att han är hennes livs kärlek som en konfirmation. Jag tycker också det är kul.

     Hon har skrivit ”Mitt livs kärlek” om honom i det sista inlägget, så de lär väl vara ihop igen då.

     Varför dkriver du då dumt? Hanna har själv berättat att allt hon visade på bloggen var fejk, då, med mannen.
     Bara för att man ler tillsammans på en bild så betyder det inte att man är lycklig.

     Jag gillade honom och även de två tillsammans så hoppas det är sant.

      Du gillade bilderna på dom två? Eller känner du dom i verkliga livet?

       Jag gillade bilderna och har träffat/sett dem på riktigt två gånger. Varav ena gången var kanske 2-3 timmar och då var han väldigt omhändertagande och kärleksfull mot sin fru.

        Det är han, men han är också dominant och styr och ställer.

        Har en gemensam vän så det är ingen spekulation.

   Fast den har varit jäkligt trist senaste åren.
   ”Hej vacker”, så himla uttjatat.
   Bra att hon går vidare.

  Varför uppdateras inte bloggen utan det kommer upp typ föregående inlägg. Uppdaterar man sidan kommer man till senaste inlägget? Är det för du vill ha fler sidvisningar?

   Är det ”Isabellas” Annika som hittat hit? ? Och angående ditt problem, känner inte alls igen det där. Så tror inte det är fel på bloggen ?

   Jag får också så. Väldigt irriterande.

    Jag vet faktiskt inte vad det kan bero på, men jag ska se om jag kan ta reda på det.

   Ja men faktiskt.

   Det blir sådär för mig med och har varit i flera flera veckor.

   Det är samma för mig.

  Håller med, bloggar är mysigt att läsa men det blir att man följer några få då man ska hinna kolla instagram också. Fint inlägg av Hanna G. Tror många bloggar tappat väldigt i besök så därför slutar de, sen så brukar ju media säga att bloggar är förbi och ute men det stämmer ju inte. De stora hoppas jag blir kvar iaf, det tror och hoppas jag, som Isabella L, Magdalena G, Johanna T, Beijer.

  My lär nog sluta blogga också, hon brukar ta efter Hannah G. Perfekt för henne att flera slutar så kan hon ange det som skäl när portalen hon bloggat på inte längre vill ha henne där. Tror de flesta äldre kommer fortsätta blogga iaf som Mona, Maggan, Toftby, och definitivt Isabella Löwengrip för hennes blogg verkar välbesökt och likaså Sandra Beijers. Paula lär nog fortsätta också.

   Mona lär ju fortsätta för annars får hon söka ett jobb.

    Men hon köper ju in lager och säljer. Det är ett jobb. Grossist.

     Aha, trodde inte bajssprayer var ett jobb.

     Fast det är väl Ellos och annat som betalar lönen och för det krävs en blogg.

      Det är samarbeten. Hon säljer även saker under den egna titeln. Hon köper in väskor, smycken och prylar som hon säljer själv. Det kallas grossist när man köper in lager från andra och säljer billigt.

       Säljer billigt? Finns inte någonting Mona säljer som är prisvärt. Billigt schmeck med oförskämda påslag.

        Bara sett hennes doftljus och de hade en normal prisnivå iaf.

       Fast är det i såna mängder att det blir pengar? Rejäla påslag tippar jag.

        Det ligger pengar i att sälja lager till folk, ja. Enskilda individer och till småbutiker. Tror hon säljer större kvantiteter till bland annat säsongsbutiker i Skärgården.

         Fast det går ju att kolla hur de företagen går ekonomiskt.

          Ja?

        Troligtvis inte eftersom mannen jobbar 24/7

     Eftersom Mona som inte tänker sig för innan hon publicerar inlägg tydligt skröt om att hon inte skattar så lär hon inte kunna arbeta….eller?

   Toftbys blogg är ju bara recept och samarbeten med Ellos. Inget man ids klicka in sig på för att läsa. Urtråkigt!

   Monas blogg handlar ju också mest om samarbeten.

   Det var bättre förr när det var mer personligt och äkta. Men men money talks…

    Trött på Paulas blogg med.
    Recept och träningsbilder, jag skiter väl i hennes träningspass.
    Var roligare förut när hon inte skulle förklara sig hela tiden.

     Många influensers och bloggerskor verkar mest leka ”fina familjen”. Som en hemmafru-tävling på radhus-gatan fast det sker på nätet nu. Där man jämför/tävlar om vem som har snyggast och smalast fru, mest vältränad, rikast och snyggast make, dyrast bil, kläder och armbandsklocka, duktigast barn och hund, vem som gör den smaskigaste pajen (som fruarna för övrigt bara får låtsas äta eftersom de bantar) och vem som har den snyggaste inredningen i hemmet. Och min erfarenhet är att ju lyckligare de påstår sig vara – desto närmare är de skilsmässan.

   Men Maggan bloggar ju knappt. Kommer nått inlägg då och då.

    Hon verkar mest ha kroppsnoja,
    Rädd för att upplevas som tjock.
    Tröttsam hon med.

     Och rädd för att upplevas som gammal.

    Hatar verkligen att gå in på en blogg som inte blivit uppdaterad.

  Tror det kan kosta dem i slutändan, när de förlägger all sin business till tredje parts plattformar, som de själva inte kan styra över i form av algoritmer, uppdateringar och krav på nya format. Bloggen är ju egentligen den enda media en influencer fortfarande kan styra över själv (såvida man driver den på egen sida, inte via bloggportal då). Låter sårbart att lägga alla sina ägg i nån annans korgar.

  Hmm fattar kanske Elsas fel. Men hon skriver väl bara att hon slutar när hon blir less, inte att hon ska sluta? ?

   Ja så förstår jag det också. Inget avslut alls bara en reflektion på var bloggen befinner sig nu och hur hon tänker kring sin so me-närvaro?

    Ja jag tolkar det som att det bara va en tanke, men att hon inte tänker sluta (nu iaf) ?

  Graf vill väl inte berätta att hon gått tillbaka till fd mannen. Hon vägrar ju att besvara frågor om det. Båda grafsystrarnas inte är stängda. Så även Mys. Känns bra att deras privatliv stannar i familjen. Iaf tills nästa reklamkontrakt.

   Insta är stängda.

   Ingen av deras Insta är låsta.

  Hannah verkar ha mått väldigt dåligt de sista åren och hon har ju hintat lite här och där att hon har det väldigt tufft. Det känns som att det finns otroligt mycket tufft under ytan i hela den släkten. Så inte så förvånande att hon slutar ändå.

   Ja, hon hade det tufft eftersom hon fick klara sig själv i Sverige, utan en rik man. Leva radhusliv, ett jobb i butik osv. Jobbigt asså!

    Men skärp dig. Ensamstående mammor har ofta odelat ansvar och lider mer av stresssjukdomar. Oavsett hur man bor.

     Oklart varför min telefon stavade fel åt mig där?

    Det vore ju märkligt om Hannah inte fick en bra slant med sig vid skilsmässan från Peter? Hade han äktenskapsförord månne? Och anledningen till att Hannah och flickorna skulle kasa fram och tillbaka till Spanien för umgänge med pappa varannan vecka, var väl för att han skulle slippa betala underhåll då? I mina ögon synes det som om Peter enbart har varit egoistisk.

  OT. Det här med att köpa följare… Tror dem som gör det att vi inte märker det..?
  Senast idag köpte Jelena Meacham och på bara ett par veckor har Bina Bengtsson fått nästan 35 tusen nya följare. Så sjukt.

   Jag är SÅ nyfiken! Hur kom du in på Bina Bengtsson?

    Jag följde henne tills för en dryg vecka sedan. Hon har alltid haft lite drygt 30 tusen följare och helt plötsligt så hade hon över 50 tusen följare, från en dag till en annan. Idag är hon nästan uppe i 65 tusen.
    Kollar man bland hennes följare så inser man ganska snabbt att dom är köpta.

     Fast hon har väldigt bra engagemang och troligtvis har hon fått många nya följare på sistone pga många bikinibilder och de flesta nya är män. Tror inte de är köpte, de gick absolut inte från 30 till 65 på ngn vecka.

      Men herregud. Det enda du behöver göra är att ta en snabb titt bland följarna för att se att det till 99 % är spökföljare.
      Engagemanget du pratar om, lite drygt 900 likes på sin senaste bild (bikinibild) trots 35 tusen nya följare…?
      Du behöver dessutom inte tro på något som jag skriver då det finns sidor där du själv kan kolla hennes statistik och där står det tydligt svart på vitt att alla de nya följare tillkommit de senaste veckorna.

       Men herregud! Haha. Precis vad jag gjort. Hon brukar också visa räckvidden på hennes bilder som de senaste veckorna varit helt sinnessjuk. Att en bikinibild gått dåligt säger inte så mycket, de brukar rent generellt få flera tusen likes. Vet inte vad du har emot henne men det är inte rimligt att köpa så många följare som hon enligt dig ska ha gjort.Så nej jag tror inte att hon har köpt alla följare som tillkommit senaste veckorna.

        Jag har absolut inget emot henne, har följt henne i flera år för träningsmotivation men när nån köper följare så avföljer jag direkt.

  Huvudsaken att Underbara Clara fortsätter. Hon skriver så sjukt bra och träffsäkert. Får alltid en så mysig bra känsla i kroppen efter att ha läst hennes inlägg. Hon är unik i sitt sätt att skriva.

   Jag håller med! Till och med hennes samarbeten är läsvärda. Hennes blogg blir aldrig tråkig. Tycker hon gjorde rätt i att lämna Amelia så att hon helt kunde bygga upp bloggen som hon själv vill.

  Hemskt att Hannah fått ta emot så mycket elakt. Vad är det för personer som skriver sånt. Det trodde jag inte.

   Feta, bittra kvinnor på 45+ som sitter ensamma någonstans och som inser att de aldrig kommer att leva som/se ut som/vara som/älskas som Hannah.

    Men oj?

    Snarare män som trollar, skulle jag tro. Som låtsas vara kvinnor på nätet. Jag har faktiskt aldrig träffat kvinnor IRL som uttrycker sig på sånt sätt eller som är så fruktansvärt elaka som man ser i vissa bloggar. Det existerar säkert men jag är övertygad om att det i huvudsak är manliga troll från kommentarsfabriken som ligger bakom.

  Jag kommer sakna Hannahs blogg. Jag gillar henne verkligen och tycker att hon verkar stark och självständig. Så vackert skör också när hon skriver om hur lyckliga (lyckligare?) de alla var när flickorna var små. Hade förhoppningar att hennes nya kärlek inte var Peter för min uppfattning om honom är att han är kontrollerande. Men vad vet jag? Såklart ingenting om det.

   Jag tror han är trygghet för henne samtidigt. Han är ju väldigt stabil på ett sätt och hon har kanske saknat det stora delar av sitt liv.

   Men… stark och självständig? Hon är ju precis tvärt om?

    Jag tycker Hannah verkar väldigt stark? Jag upplever henne som mogen och ansvarsfull. Men nästan alla vill ju kunna ramla in i en famn då och då?

    Jag skulle kalla en kvinna stark och självständig när hon i 20 årsåldern föder och uppfostrar ett barn ensam när pappan till barnet önskar abort. Att senare i livet flytta tillbaka till Sverige mitt i en skilsmässa från sitt livs kärlek och leva ett tryggt och bra liv i eget radhus med sina fyra barn. Menar du att hon är svag och osjälvständig eftersom hon inte fortsatte att vara singel in i döden?

     Nej verkligen inte. Hur tänker du där? Varför skulle hon vara singel in i döden? Varför skulle jag vilja det??
     Att bli med barn i 20 års åldern och ta hand om det, och att flytta hem från Spanien för att ta hand om sina 2 äldsta barn, gör en ju inte direkt till övermänniska. Om du har följt bloggen så skulle du förstå vad jag menar.

      Jag förstår aldrig vad någon menar när man använder två frågetecken efter varandra.

       Oj, då har du det inte lätt i livet. Kämpa på.

   Hannah klarade inte av att ha två barn i Spanien och två i Sverige. Vilket är förståeligt. Tror Peter ställde ultimatum att antingen bor vi här nu eller så är det över. Hanna valde barnen och flyttade hem. Så svårt för hur hon än hade gjort så hade hon blivit sårad. Kanske har det gått några år nu. Peter har insett att han kanske var för hård. Hannahs pojkar är större och flyttat ut. Jag tror det har varit en oerhört svår tid för henne.

    Sluta hitta på egna historier. Det är inte ok.

     Varför utgår du ifrån att det är påhittat?
     Du har ju noll insyn i det här, det märks tydligt.

      Eller kanske inte.

  Skrev inte Elsa häromdan att hon älskade sin blogg och aldrig skulle sluta blogga?!
  När man läser mellan raderna så verkar hon inte må så bra just nu. Tror t.o.m att en skilsmässa är nalkande, trots deras förnyade löften.
  Kommer sakna hennes blogg!

   Så var det ju med Hannah och Peter också. Dom skulle också förnya sina löften och stor fest var planerad och istället tog det slut.

   Va??? Jag tycker hon verkar må fantastiskt, och äktenskapet likaså. Vad grundar du din förmodan på?

    Mitt sjätte sinne

    För mig så skrek de förnyade löftena att de har problem.

     Ja det och att hon rasat i vikt

   Men var läser du att Elsa ska sluta blogga?

  Varför skriver du Elsa Billgren högst upp i inlägget när det gäller Hanna Graaf?

   E kommer före H, men inlägget är taggat med båda kategorier.

  Jag går in på Elsas blogg max någon gång i månaden. Har aldrig riktigt fastnat för bloggen men är tydligt att hon verkligen tycker om att blogga. Så det är ju lol att den enda man dagligen läser är Sandra Beijer vars kvalité sjunker allt mer, har noll tolerans mot läsarna och där det är tydligt att hon själv inte tycker bloggandet är kul (men som hon måste harva på med som inkomstkälla). En bloggare som inte tycker bloggandet är kul märks nog mer än vad de själva tror.

   Tror du Sandra behöver harva på med den för det är hennes inkomskälla?

    Självklart BEHÖVER inte Sandra blogga men det är nog en ganska stor inkomstkälla som känns dum att kasta bort.

   Själv har jag bara tolkat det som att Sandra gått på lågvarv under föräldraledigheten. Tycker det att trevligt att du följa litegrann även detta första år trots att hon inte har lika mycket tid. På senare tiden har hon ju även t ex börjat med lite bokrecensioner igen, så hon kommer nog igång.

   Sandra Beijer verkar nästan förakta läsare numera? Bara kissass i kommentarsfältet nu. Lite sovjet.

    Har du öht någon koll på sovjet eller slänger du dig bara med något du hört och tycker låter coolt för att få en massa likes?

    Föraktar läsarna? Jösses, jag tycker det är trevligaste bloggen.

     Speciellt när hon hängde ut en läsare som gett mild kritik. För att sedan radera uthängningen. Det var skittrevligt.

    Haha Sovjet? Kom tillbaka när du har gått på fler historielektioner

   Verkligen. Hon inser ju att tv-jobb och böcker inte skulle bli av om hon inte hade bloggen som marknadsföringsplattform. Och så är det ju väldigt slappt och med grym lön. Ett jobb som blir lättare att göra när man åker på semester – vem har ett sånt jobb?

   Nackdelen med att blogga är att man lämnar ut sig till fullständiga främlingar. Det har hon slutat göra. Vet inte om det funkar i längden dock. Som läsare vill man veta bra och dåligt. Och inte bara korvpromenader och gulli bebi och allt är så perfekt! Jag köper det inte. När bebisen tydligen skrikit en hel flygresa nämns det i en snabb bisats. Men att han gillade en ballong skrivs det i flera stycken om.

   Jag är inte intresserad av ungen i sig, men Sandra började jag läsa för hennes brutalt ärliga inlägg – nu känns det som att hon helt slutat vara ärlig. Man vet ingenting om henne längre? Bara om sakerna runtomkring henne. Det är säkert så hon vill ha det, men tror inte det håller i längden som sagt.

    Hade en unge skrikit under en hel flygresa hade jag fan slängt ut den genom dörren.

     Cool kommentar ?? Du skrek också när du var bebis!

      Japp eftersom jag hade kolik men mina föräldrar satte mig inte på ett flygplan och förpestade tillvaron för andra.

     Wow så tuff ?

   Eller så får hon bättte betald av Elle pga mer trafik och har högre krav på att blogga varje dag och behålla läsaren länge med en lång text och mkt reklam?

  Har inte läst Hannahs blogg på länge men jag förstår henne. Alla bittra och avundsjuka kommentarer måste förstöra så mycket av glädjen.

  Lätt att glömma bort hur många som följer som hon inte känner men som fått ta del av hela hennes och familjens liv. Tycker hon gör klokt i att värna om sin och familjens integritet mer. Det är på tiden.

  Sen verkar hon satsa mer på Instagram istället så hon försvinner ju inte på något sätt från sociala medier.

  Men jag gillar inte IG lika mycket längre. Det är så tillgjort och tillrättalagt samt filter på varenda bild. Konton som delar varandra bara för att få fler följare. Det har blivit en klubb för inbördes beundran där de som har många följare blir allt mer giriga i att få ännu fler följare. Allt personligt försvinner mer och mer. IG var bäst runt 2016-17 tycker jag.

  Alltså vad händer med Patricia vide Lindh egentligen?

   ?

   Hon har väl fått cellförändringar.

  Kan detta bero på att två gamla bloggar, på bästa sändningstid satt och sa att bloggen är död. Kenza tror jag det var kommer inte ihåg den andras namn.

  Jag föredrar bloggar före både youtube, instagram och tiktok. Tycker det var synd att Jonna Jinton gick över helt till att bara vlogga. Vloggar intresserar mig inte på samma sätt.

  Du menar att två bloggare säger att bloggen är död, då slutar folk blogga?
  För att?

   Det är ju folk son tjatat om detta i åratal och ja, jag förstår att bloggen är död för många. Men för den som faktiskt tycker om att skriva och är hyfsat duktig på det så leder ju en bra blogg till en väldigt trogen skara läsare, ofta även lite äldre läsare med större plånböcker som inte konsumerar lika många olika influencers = väldigt bra utgångsläge för samarbete, tex Underbara Clara gör reklam för kök. Tror knappast att bloggen som sådan kommer dö ut helt då så många av oss faktiskt inte alls har tid eller ork att kolla youtube eller hänga med i alla möjliga kanaler, däremot finns det nog väldigt många som aldrig läser bloggar längre.

  Är det bara jag som får upp pallas katter på youtube?

  Aldrig följt nån av Graaf. Men däremot gick jag in på Egoinas blogg idag och blev chockad över hur hon såg ut… hon verkar helt fylld av botox, fillers och fejkade ögonbryn.

  Förstår att många slutar, att flera väljer att vara mer privat. Klimatet på sociala medier har förändrats mycket det senaste åren. Att bjuda in andra till sig själv och sitt liv blir inte lika självklart längre. En blogg blir ofta mer självutlämnande och naken på många vis ( om det inte är som denna vill säga ) än vad andra sociala medier blir.

  Synd för trevliga bloggar lyfter verkligen, på samma sätt som negativa bloggar tyvärr är som surkål! Fram för bättre klimat på sociala medier så kanske bra bloggar kommer tillbaka!

  Jag älskar att blogga och att läsa bloggar. Skönaste platserna i SoMe. De som uppdaterar varje dag, har något att visa och berätta, i ett lugnare tempo än i alla appar – det ger kvalitetslösning. Jag hoppas innerligt att bloggarna lever kvar. Jag har bloggat sedan -12 på olika plattformar men mår bäst på egen. Kommer alltid se mig som bloggare fast titeln snarare är influencer. Länge leve bloggen. Hoppas jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.