Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.
Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

496 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Veckans låt? ✨

   Radio Nowhere – Bruce Springsteen

    Bruuuuuce ❤️

     Längtar till nästa sommar, tar min Bruce-konsertoskuld då🥰

   W.I.T.C.H – Devon Cole

   Running up that hill – precis sett klart Stranger things 🙂

    First Aid Kit har gjort en jättebra version av den

     Tack för tips! Ska genast lyssna 🙂

   Skotthål- Daniel Adams-Ray

    Jaaaaaa älskar den

   Tïesto – The motto

   Lady Gagas nya Hold my hand❤

   d ska va ÖL – Mr P😄🙈

    Åh, tack för den! Precis min musiksmak.

   Syrener- Olivia Lobato

   Train-Play that song

    Jahapp inte visste jag att den låten varenda unge, plinkade på pianot, i skolan (även jag) Faktiskt är ett stycke som heter Heart and soul.
    Öppet spår ändå🥰

     Jamen åh! Den trudelutten!

     Precis så blev det för mig när jag hörde Train- play that song på radio. Kände igen den direkt men kunde inte placera den. Sen kom jag på år av plinkande på pianot.

   ”I’m All A-Twitter” Jesse Stafford.

   Rude Boy – AZ2A

   Det har varit mycket J-Hope
   Arson
   More
   Stop
   De flesta från hans ”Jack in the Box” är bra.
   Sen allt live material från Lollapalooza!

   2000 med Kent!!

   Alan Jackson – Freight Train (JF Jake Bounce Remix) 😎

   Beach weather – sex drugs etc

  Jag såg en kommentar under förra inlägget om att någon skrev att dom tror Nicole skyndar på med graviditet för att vinna en tävling mot Saade och Hanna?? Blev helt chockad, tror ni det kan vara så?

   Jag tror inte någon tänker på det viset gällande ett så stort beslut som att försöka bli med barn. En riktigt störd person isf.

    Jo, t*ngelinn 😂

    Och Gabjoss!

   Jo men indirekt så tävlar man väl lite mot sitt ex, om än omedvetet, särskilt när det avslutades på ett tråkigt vis. Då vill man visa att man kan gå vidare och gärna snabbare än den andra.

    Men när det gäller något sådant som att skaffa barn? Jag håller med föregående talare, i sådana fall är det stört.

    Men på vilket sätt vinner man om den man lämnade inte vill ha barn? Tänker att såna konstiga rykten endast skapas av någon som inte har barn.

   Svårt att säga. Tycker att killen liknar Saade.

   Många sa det om Gabjossan också att hon tävlar mot Fjodor 🤷🏽‍♀️

    Han är väldigt lik, särskilt i videon om graviditeten. Hon tar helt klart en typ och inget fel i det 🙂

   Hur har Hanna fått så mycket följare? Tycker inte hon är speciellt snygg och konstiga poseringar.

   Tror snarare att hon kanske var mer inne på familjeliv eftersom hon var inställd på att hon skulle gifta sig med Saade. Tycker inte heller det har gått såååå snabbt med hennes kille så det känns lite väl långsökt.

   Jag känner en person som gifte sig med en ny flickvän tre månader efter att hans exflickvän gjorde slut. Han gjorde det mycket för att visa att han gått vidare först. Så det är inte en helt orimlig tanke.

    Var han tolv och ett halvt?

    Så gjorde mitt ex! När jag var gravid! Dem gifte sig månaden innan vårt barn föddes. Sen skaffade dem barn direkt. Han ville straffa mig

     Kul att du har så höga tankar om dig själv.

   tror det var min kommentar du syftade på. menade inte nödvändigtvis att hon blev gravid i syfte att vinna över exet. men det är ett ganska vanligt fenomen mellan ex, att man ska framstå som att gå vidare snabbast, vara lyckligare, vara smalare, vara bättre. hade jag blivit dumpad på det viset nicole blev – dvs strax innan vårt bröllop och med motivationen att han inte gillade min personlighet – så hade jag absolut velat visa den jäveln vad han går miste om! givetvis tror jag nicole genuint vill ha en bebis, min kommentar var bara lite allmänt riktad mot konceptet att vinna över ett ex. hoppas du förstår hur jag menar!

    Men han lämnade ju henne? Han VILL ju inte ha barn med henne ? Han VILL ju inte ha henne ?
    O nej jösses alla vill knappast visa upp sig smalare med 3 nya barn när man hoppsan springer på sitt ex herre gud.

     jag sa aldrig att alla vill det, jag sa att det är ett vanligt fenomen vare sig DU håller med eller inte

  Ni som jobbar som frontend developer, vad fick ni i ingångslön och vad tjänar ni i dag?

   32 i ingångslön, 39 innan jag blev sjukskriven.

   27 i ingångslön. Nu 50 och har mycket mer ansvar nu p.g.a. att jag gillar ansvar, är senior och lead. Vill inte avslöja kön eller exakt antal år.

   28k, började i våras. Känns lite lite men hoppas på högre snart alternativt byta jobb.

  Vänligen svara utan att skriva några namn alls då det raderas flitigt idag.

  Låt säga att du träffar en kille och blir störtkär. Du flyttar närmre honom och ni flyttar ihop direkt. Allt är underbart. Du vet att han har några domar om lite småskit bakom sig för något år sedan men tycker att det ändå är gammalt och väljer att lägga det bakom er.
  Vips så kommer det fram att han står åtalad för sexuellt våld mot kvinna, och blir dömd till fängelse. Väljer DU att stanna kvar i en så färsk relation trots detta som kommit fram om din nya kärlek efter bara några månaders intensivt förhållande?

   Jag hade nog inte stannat med min sambo (sedan 13 år) om det framkommit nåt sådant, så nej.

   NEJ

   Aldrig aldrig aldrig! KANSKE om det hade hänt för 20 år sedan. Men nyligen? Nej. (Har läst domen btw).

   Befunnit mig i en sådan situation för några år sen.
   Valde att lämna, fast det gjorde fruktansvärt ont.
   Med facit i hand vet jag att jag gjorde rätt. Har på omvägar fått höra att tjejen han träffade efter mig, som var tillsammans med honom i några år, genomlevde ett helvete sista tiden under deras förhållande.
   Tacksam att jag valde hjärnan framför hjärtat – i detta fall.

   Aldrig i livet.

   Absolut inte, tveksamt om jag ens skulle starta något med nån som har skit på sig sen innan.

   Ärligt det beror på, jag hade nog kanske inte varit lika bestämd i handling som i spontana känslan om vi var gifta och har barn ihop. Men min spontana reaktion hade direkt varit att i ett nytt förhållande bara be honom dra och aldrig visa sig igen.
   Hade vi haft ett långt förhållande och barn och bostadslån ihop hade det mig tagit ett tag innan jag fått koll på allting för att kunna ta en smidig exit. Hade aldrig kunnat förlåta i det långa loppet, hade ältat ihjäl mig och skämts å min mans vägnar.

   Jag tror och hoppas jag hade lämnat på studs. Det är så att säga inte gammalt om det är färskt sen hade jag börjat misstänka det är ett mönster om det återupprepas och blivit rädd. Plus om det gäller våld och sexuellt våld ligger man ju lätt som kvinna illa till i en relation. En annan sak om snubben blivit dömd för skattefiffel en gång för 20 år sen.

   Aldrig. Har varit utsatt själv och lider verkligen med tjejen i fråga. ❤

   Aldrig i livet.

   Hade aldrig kunnat stå för att jag var tillsammans med någon som begått den typen av brott. Skulle känts som om jag stöttade hans brott.

   Det tog väl flera år innan Hagamannens fru skiljde sig from honom. Vet att inlägget inte handlar om henne men där har vi en person jag gärna skulle läsa en bok om/av

   Nej. Aldrig i livet.

   Jag är så jävla störtkär i min kille, vi har varit ihop i flera år nu och vi har ett jättehälsosamt förhållande på alla sätt (mina förra förhållanden har inte alls varit hälsosamma så det är världens kontrast)

   Jag är totalt LIVRÄDD för att förlora honom och jag skulle 100% ta en kula för honom, han skulle säga samma om mig.

   Skulle jag däremot få reda på att han våldtagit någon skulle jag aldrig någonsin kunna titta på honom på samma sätt igen. Att veta att han gjort något så jävla sjukt mot en annan människa, att han liksom tagit sig rätten att förstöra någons liv pga desperat efter makt eller sex är så sjukt långt bort från precis allting jag står för. Jag hade skämts ihjäl, jag hade varit så jävla arg och tappat all respekt.

   Jag tänker aldrig någonsin (medvetet) stötta en våldtäktsman på något sätt, bryr mig inte ett dugg om människan är familj, partner eller bästa vän. Bryr mig inte ett dugg om människan var påverkad, hade en snefylla, var psykiskt instabil eller vafan som helst. Bryr mig inte ett dugg om det hände innan vi ens träffades. Det går emot alla mina värderingar och jag tänker fan inte gulla med eller stötta en enda jävel som har så vidrig syn på andra, speciellt kvinnor.

    Ändå läser jag mängder av kommentarer om liknade av kvinnor som stöttar de som väljer att stanna hos liknade män. Att de kvinnorna är starka och bara de kan veta hur trygg och fin deras relation är och att man ju inte ens vet om bevisen och domen går att lita på..

     Samma här! Och så skriver folk att ”alla har bagage”. Alla har verkligen INTE sånt bagage.

      Tycker det är helt jävla sjukt, blev SÅ chockad av kommentarerna på videon och hur folk skriver. Hoppas att hans offer aldrig någonsin behöver läsa vad de skriver, att se så många skicka kärlek till någon som stöttar personen som förstört så mycket för en.. fyfan.

       Alla som skriver att det är så fint att hon kan se bortom domen och se honom för den han är 🤮

       Var tvungen att kika på videon. Jag tror hon kommer ångra detta en dag. Hon tänker inte klart och kommentarerna är delvis helt sjuka.

      Vad jag läst så är många kritiska kommentarer borttagna, men jag reagerade också på hur många som verkar stå bakom det här

    Förresten har det stått någonstans vad L i v G från unga föräldrars kille är dömd för?

     Ja i flashbacktråden om L

   Hade aldrig stannat med en sån man. Aldrig.

   Jag tycker hela denna situation är sjuk. Speciellt eftersom att relationen är/var så ny. För mig hade det varit tack och hej, oavsett hur kär jag var. Jag hade aldrig känt mig trygg i en sådan relation då det handlar både om sexuellt våld och misshandel. Alltså två separata våldsdåd vid olika tillfällen vilket innebär att människan har ett gediget förflutet av våld, vad säger att det inte kan ske igen.

   En annan tanke, hur skulle ni reagera om ett barn kom hem med en partner som har denna historik? Och nu sitter i fängelse för sexuellt våld? Hade ni varit bekväma med det som förälder? Eller som syskon, hade ni låtit era barn umgås med ditt syskons partner som faktiskt är fängslad för fruktansvärda handlingar?

    Även om vi inte ska nämna namn nu så går ju mamman ut med att hon tycker det är ok att hennes dotter är ihop med killen trots allt. Att hon inte anser hovrättens bedömning och dom vara något alls som ändrar vad hon tycker om relationen han har idag med dottern. Som sagt det är inte dåtid, det är ju för satan nutid. Ett år sedan bara

     Vilka pratar ni oom? 😫

      Kamikaze

     Vart har hon gått ut med detta? Ser att flera skriver det, men har inte sett mammans ord någonstans.

    Måste ju vara en mardröm för alla föräldrar, men tyvärr kan man väl inte välja bort att ens barn som vuxna väljer destruktiva parters.

     Jag blir galen på att flickvännen sitter och ger ❤️ Till alla kommentarer om att domen nog inte stämmer eller att tjejen kanske ljugit ihop allt. Trots att det finns massa olika övergrepp specificerat och att högre instans skärpte straffet rejält

      Finns massor av spåniga suktande fruntimmer. Tänker på kvinnorna som trakasserade ett femtonårigt offer för att de inte ville att gärningsmannen skulle utvisas. Så jäkla äckligt.

   Gud Nej aldrig

   Ingen aning om vem du pratar om, men självklart skulle jag lämna.

   Nej. Vad är det som hindrar en sån person att göra en sån handling mot sin partner?

    Sund och fin äkta kärlek enligt nuvarande flickvän. De är så kära och alla som ser dom ser hur de älskar varann.

     Ofta så det börjar. Ingen hade väl velat bli tillsammans med en om man öppet är ett svin i början av relationen. Sådant kommer sakta smygande.

   NEJ.

   Sjukt nyfiken på vem det handlar om ,kan någon ge nån liiiten ledtråd?

    Nej då blir det raderat. Men du kan söka själv på fb. Skriv in partner till en av våra största så kan du leta fram själv

    Tänk det du borstar håret med fast inte en borste utan det andra. Och sen tänker du på hon som älskade sin hund som precis gick bort.

     Fattar ingenting

      Väldigt smal halvdansk tjej som tidigare var sambo med en kille som varit med i Ponnyakuten. Tjejen har en mamma som också är influencer.

       Eller heldansk är hon väl, men har bott länge (hela livet?) i Sverige.

        hennes video är etta på trending på YouTube så se bara den, heter ”jag har något att berätta”.

   Började se videon, stängde av för orkade inte göra bortförklaringarna. Läste domen och känner att jag inte vill stödja den Youtubern mer.

    Kollade hela videon, men var irriterad när den var slut. Hur kan hon resonera så och tycka det är rimligt?

    Är det ingen annan som reagerar på att hon säger att om hon själv hade blivit utsatt för sexuellt våld hade känt negativt men eftersom hon inte varit det kan hon inte känna något negativt gentemot det?! Hon säger det med andra ord men jag blev så arg när jag hörde det.

    Jag hade lämnat min man direkt om jag fick veta att hans moralkompass pekade åt det hållet.

     Reagerade också på detta. Hon tänker inte klart för fem öre. Det är förnedrande för offer.

   Nej. Hade läst och tagit reda på allt innan sambo. Hade lämnat relationen.

   Aldrig. Förstår inte heller småbarnsföräldrar (och mini-influencers i detta fallet) som skaffar barn med dömda pedofiler som de känt en eller två månader innan hen åker in. Folk verkar va desperata…

   Hade inte ens stannat hos min man efter snart 15års äktenskap om det kom fram…

  Hej familjeliv!

  Har fått löss och gjorde andra behandlingen idag. Känner dock att jag inte litar på att detta hjälper, är det helt onödigt att köra en tredje behandling om man inte hittar fler på säg en vecka? Känner mig så äcklig och vill köra en extra behandling för typ ro i själen, men det kanske är helt onödigt.

   Fortsätt luskamma ett par veckor till för säkerhets skull. Är nog onödigt med tredje, men känner du att det hjälper dig rent psykiskt är det väl bara att köra. Förstår din känsla, löss är hemskt!

    Ja jag har beslutsångest haha, är ju dyrt att behandla hela familjen. Men det kryper liksom i hela själen på mig så fort jag tänker på det. Får se.

   Använd en sån riktig tät luskram som tar bort även ägg så är kammandet som en behandling i sig!

    Vi kör med liknande nit free men apotekets egna, är den okej tror du?

     Jag tycker personligen att bara original nitfree tar bort allt. Prisvärd då jag haft den i 15 år.

   Skit i lusmedel, lössen börjar ändå bli immuna. Kamma håret noggrant varje dag med den här i två veckor så blir du lusfri. Har behandlat både mig och mina barn med endast denna kam utan lusschampoo.
   https://www.apotea.se/nitfree-luskam?gclid=Cj0KCQjworiXBhDJARIsAMuzAuxobSwDJlYQ3zvZm5cFEFmkoz3gnyMtlnviX6he5oJpWZKEe0ylRGMaAmdqEALw_wcB

    Vi kör med en i princip likadan men i apotekets egna märke, är den likvärdig eller är det nåt speciellt med denna?

     Jag vet inte. Om kamtänderna är raka och inte vågade som Nitfrees tror jag att den inte kan förstöra äggen, men jag vet inte säkert. Har bara för mig att jag hört att den stora grejen med Nitfree är att den på något sätt klämmer sönder äggen så att man inte får löss igen.

      Jag är beredd att köpa den istället faktiskt, vad som helst som kam hjälpa minsta lilla 🤮

       Jag fick den rekommenderad av en vän
       för 15 år sedan när mina barn kom i ”lusåldern”. Har aldrig ångrat det köpet. Den är kanonbra!

    Kan lösa verkligen bli resistenta mot moderna lusmedel? De dödar väl lössen mekaniskt, genom att kväva dem?

   Luskamma varje dag och använd hårtork i tjugo minuter varje dag. Hettan dödar ägg och torkar ut levande löss.

  Fråga kring alkohol… min man dricker en starköl typ dagligen, men oftast inte mer än så, ibland kanske två.
  Jag upplever det som en stor mängd eftersom kroppen aldrig riktigt får vila. Han själv tycker inte att det är det, men vi kommer också från olika bakgrunder när det gäller alkohol. Vad tycker ni? Är det mycket?

   Året runt?

   Låter inte så farligt. Om han håller sig till max 2 öl per dag och i övrigt är skötsam, vårdad och inte blir påverkad? Skulle säga att det är okej.

    Ja inget annat som sticker ut som att han inte är skötsam och han blir inte påverkad. Handlar nog mest om att det smakar gott och blivit en vana

     Om det bara är smaken , kan man inte dricka folköl? U

   Jag tycker det låter lite mycket. Har du frågat varför han måste dricka starköl varje dag? Är det ett behov, en vana eller vad rör det sig om? Kan fråga honom om han kan tänka sig en vecka utan alkohol och se hur han känner inför det och efter det.

    Inte värre än att slappna av med cigg

     Haha var väl ett dåligt exempel? Cigg varje dag, då är du oftast beroende. Antar att TS fråga gäller oro kring om han har ett beroende.
     Har han inte det är visserligen varken cigg eller öl särskilt bra för hälsan ändå och inget man bör satsa på varje dag kanske…

     Rökning är ett beroende. Om han dricker som en rökare så är han alkis.

    När vi pratar om det verkar det mest vara för det är gott och en vana. Han blir inte påverkas heller. Han har haft perioder av uppehåll utan problem innan så att sluta verkar inte vara svårt, Men känns för mig märkligt att dricka varje dag även om det är gott liksom? Är rädd för att det kan leda till större och större konsumtion liksom

   Jag tycker det är mycket. Men jag dricker också extremt sällan (4 gånger per år kanske)

   Att någon dricker dagligen skulle vara ett varningstecken för mig. Hade också blivit orolig.

    Beror på hur mycket den dricker. Jag tycker en enhet verkar vara okej men inte öka till två eller tre eller fyra osv…

   Svårt. Jag är relativt avslappnad kring alkohol (trots att jag har föräldrar med alkoholproblem) men dagligt intag känns lite fel i min värld. Alkohol är lite guldkant för mig, men innebär också risker och skador vid hög dos, det är jag högst medveten om. Känner många som dricker en öl per dag och tror inte de är alkoholister för det, men är det bra för kroppen? Njae. Dock har ju alla sina laster och även om man är renlevnadsmänniska kan man oväntat dö när som helst. 😛 Jaja jag vet inte, kommer inte längre än såhär i tankarna.

    Trots allt bättre dricka sju öl i veckan fördelat på sju dagar än sju öl på en fredag.

     Japp!
     Jag håller mig till att dricka alkohol på helgen och högtider men aldrig mer än 2 glas vin (avskyr att känna mig bakfull!)

      Blir du bakfull så har du druckit för mycket

       Precis, därför dricker jag inte mer än vad jag mår helt bra av dagen efter.

    Ja hans familj har lite historia kring alkoholism också och det oroar mig lite. Men han blir aldrig påverkad, sköter sig och verkar mest dricka för att det är gott… men tycker också dagligen känns mycket och att det borde mer som du säger vara något som sätter guldkant

     Nu försöker jag inte ”försvara” din man men hans enda öl på kvällen är nog lite guldkant för honom. Om konsumtionen inte ökar tror jag inte det finns anledning till oro och om jag förstod dig rätt så pratar du med honom om alkohol. Bara en sån sak är bra, kommunikation och dialog är aldrig fel.

      Ja så kan det ju vara! Ja vi pratar om det ibland, men märker att vi kanske inte delar samma9’ åsikt, men ja dialogen finns 🙂

     Värt att veta är kanske att det egentligen inte finns någon gräns för när alkoholintaget är ofarligt/farligt. 14 enheter är övre gränsen för riskbruk/beroende (för män) men snackar vi fysisk hälsa så vet faktiskt ingen exakt hur mycket som är för mycket. Ni kanske kan prata lite om det? Googla alkohol + cancer tillsammans och prata om den info som finns? Kanske kan han tänka sig att dricka öl med lite lägre alkoholhalt halva veckan? 🙂 Förstår du vill att han tar hand om sin hälsa!

     Är det ett måste att det är just starköl? Finns ju folköl och alkoholfria alternativ.

      Är mest att han gillar nya, roliga ölsorter och de flesta är starköl på systemet..

     Alkoholism är ju ärftligt. Min killes pappa är nog alkis, egentligen tveklöst, men högfungerande. Så jag har bett min kille att inte dricka varje dag, och typ hålla det till speciella dagar/helg, bara för att vara på den säkra sidan. Om han inte har ett problem så kommer det vara väldigt lätt för honom. Min kille höll med och slutade på dagen

     Har ni barn? Kör han något fordon efter ölen?
     Att han inte blir påverkad är för att hans kropp är tillvand vid så pass mycket alkohol. Det i sig är ett varningstecken.

      Fast de flesta blir väl inte påverkade av en öl??

   Jag tror inte det är mycket om han inte har andra problem i övrigt nej.

    Nej i övrigt inga andra problem!

   Det är inte mycket med 7 enheter alkohol i veckan. Inte ens med svenska mått.

   Jag personligen tycker att det låter mkt att dricka alkohol varje dag även om mängden är liten.
   Han dricker det för att det är gott. Jag gillar choklad men det betyder inte att jag äter det varje dag. Man måste inte ”unna” sig jämt. Kan han inte ta en lättöl om det bara är smaken han vill ha?

   Men gud, det hade kunnat vara jag som skrev din kommentar! Har nämligen senast idag haft denna diskussion med min sambo… Nu under semestern dricker han också öl varje dag. Precis samma som din, inte så att han blir påverkad men mer att det blivit en vana. Han tycker att det är gott/trevligt att ta en öl, typ som att ta en cigg som någon skrev. Men jag tycker bara av princip att det känns dassigt att sitta och pimpla alkohol på vardagar. Har dessutom vuxit upp med en mamma som emellanåt druckit lite för mycket så jag är generellt på tå gällande frekvent konsumtion av alkohol oavsett om mängden är liten. Medan min sambo kommer från en familj där alkohol aldrig varit ett problem och därför har han lite svårt att förstå varför jag reagerar så starkt för ”herregud slappna av det är ju bara en öl!”, typ. Men efter att jag tog upp det idag har han lovat att han ska minska på intaget under veckorna och hålla sig mer till helger 👍 Får se om han lever upp till det också.

    Ja vi verkar vara precis i samma sits! ”Skönt” att det finns flera med samma dilemma. jag tog snacket nu för en kvart sen om att jag tycker han måste tänka till lite och kanske dra ner (vi har dessutom två yngre barn och i och med att han dricker öl så kan ju inte han heller köra bil om något händer). Han lovade att minska ner och försöka hålla sig till helger, så hoppas att det funkar!

    Det är verkligen inget konstigt att göra på semestern?

   Känner man att man behöver alkohol varje dag, då har man ett missbruk enligt öppen vården. Oavsett mängd & proventhalt.

  Beslutsångest..
  Ska jag försöka börja se Sagan om ringen kl 22:30 när det är mörkt och tyst eller bör man vara pigg och koncentrationen på topp? 🤔

  Borde jag vänta att se dom till hösten istället?

  Btw, längtar så mycket efter höst! Tända ljus, tjocktröjor, filtar, varm choklad. Mörker, älskar mörker 😍

   Skulle behöva städa och göra matlådor imorgon. Om jag somnar kl 2 typ, orkar jag gå upp kl 06:30 och börja på allt? Passerar kl typ 8 och jag inte börjat på något är det nästan omöjligt för mig 😅

    Vet inte varför jag frågar er. Inte så att ni vet hur mycket sömn jag behöver ens, haha

   Filmerna är ganska långa, men orkar du va vaken länge så visst, annars börja typ snart 😋😋 mysigt!!!!

   Längtar också efter hösten, underbar årstid!

    Ska nog fan göra det. Ska diska och städa lite nu så blir det mysigt att tända ljus och lägga sig i soffan 🙂

    Vad gillar du mest med hösen?
    Hoppas det blir en lång höst, gärna rätt fint väder på dagen och regn på kvällen 😂

     Låter som en bra plan!
     Oj vet inte om jag kan välja något jag gillar mest, är liksom helheten av hösten, att man får ha mysiga stickade tröjor/klänningar, kappor/jackor, den kalla krispiga luften samtidigt som solen lyser, färgen på träden, regnet (som du säger helst på kvällen haha) så man knappt tända ljus hemma och krypa upp i soffan osv, och massa annat!

   När som helst! Men bäst är de om Mm lägger bort telefonen och inte lockas att göra avbrott så därför rekommenderar jag sen kväll utan störåmål.
   Det var jag som älskade Hobbit och avengers men det blir bra för dig att börja se denna så du kommer in i genren. Önskar jag var den som fick se dom igen för första gången. Världsomvälvande 🥰

    Får ta och lägga mobilen i sovrummet, är väldigt duktig på att plocka upp den utan att riktigt tänka på det ens haha.

    Koncentrationen är kanske inte på topp direkt den tiden, men har svårt verkligen komma in i en film mitt på dagen. Kan inte drömma mig bort på samma vis som när det är mörkt och det känns som alla sover 😅

    Hoppas jag kommer älska både Sagan om ringen och Marvel, var Avengers och Marvel samma sak?😂 Mitt minne alltså. Måste gå tillbaka och läsa i tråden.
    Om jag kommer älska det så mycket som folk som vill se det igen för första gången så tror jag att jag har världens bästa höst framför mig 😍

     Avengers är en grupp superhjältar, Marvel är serieförlaget som står bakom filmerna och karaktärerna (alltså bland annat Avengers) 😊

     Avengers är en samling filmer som ligger under storgenren och produktionen Marvel kan man säga. Avengers är en Marvelprodukt

   Alltså skippa hela sagan om ringen!🤭
   Jag har försökt FLERA gånger kolla dom men somnar ca 30-60min in, varje gång 🤦🏻‍♀️
   Älskar tex Harry Potter osv men sagan om ringen, nej fyyy… Om man vill ha en god natt film så toppen! 👍

    Om kommentarer ändå hade en ogilla-knapp!

   Här hemma har vi infört en tradition att bara se Sagan om ringen, Hobbit och Harry P filmerna under jul/nyår när dom vanligtvis visas på tvn. Blir en rolig grej och lite mer förväntan/längtan under året. Något mysigt att se fram emot för mig och sambon som verkligen gillar dessa filmer och förknippar dom med jul och vintertid. Tända ljus, mys och annat härligt parallellt med lite orchblod och monster 🙂

    Jag ser dom varje månad, såå jäkla mysigt att ha en riktig heldag m film och mys i soffan med godis, iskall dricka och hämtmat.

   Kan rekommendera nya Sandman på Netflix när du är klar med LOTR. Fantasy, men på ett helt annat sätt.

  Anledningar till skilsmässa

  Kom att tänka på det här när jag läste Nemos inlägg om att separera med barn.
  Vad finns det för anledningar till skilsmässa? Alltså, man hör ju ofta, som Nemo bl.a. skrev, att man är vänner men kan inte tänka sig att bli tillsammans igen. Vad kan det finnas för anledningar till det?

  Jag själv är evigt singel i 20-årsåldern och kommer från en bakgrund där man traditionellt håller ihop tills döden skiljer åt.
  Jag tänker inte på självklara anledningar såsom otrohet osv, utan sådant som gör att man kan vara vänner efteråt men ändå väljer att skiljas/göra slut. Någon som vill dela med sig?

   I dagens egosamhälle räcker det med att känslorna svalnat 1%.

   Det kan ju vara en massa olika saker, man växer ifrån varandra, vill olika saker med livet, längtar efter en annan typ av kärlek etc etc etc.

   Jag tror helt ärligt att många har en orealistisk syn på förhållanden som varar hela livet. De tror att den nykära perioden aldrig ska dö ut, och om den gör det så kommer den tillbaks emellanåt. De tror att det är kört om de blir attraherade av någon granne eller kollega, eller om de stör sig på partnerns ovana att hänga toarullen fel. Alltså att allt som inte är rosa skimmer = då är det inte ”the one” och man måste gå vidare till nästa förhållande… Och nästa och nästa…

    Precis det tror jag med. De blir uttråkade och saknar pirret. Men de kommer få leta för alltid om de håller på så.

  Tycker att många par får barn innan dom gifter sig nu för tiden. Vad är orsaken till den här trenden?

   70-talv vibbar – då var man inte så snabb att gifta sig…

   Mer rädda om sin ekonomi än att separera och träffa barnen lite då och då.

   Att vi inte (längre) har en social och religiös press som tvingar oss?
   Jag har barn utan några som helst planer på att gifta mig.
   Skulle inte kalla det ’trend’ utan samhällsutveckling.

   ”Nu för tiden” och ”trend”? Var har du varit de senaste femtio åren…?

    Haha ja men verkligen😂 jättegullig kommentar ändå på något sätt.

   Skulle gissa på att det är en ekonomisk fråga för många. Man prioriterar (och kanske längtar efter) ett barn högre än att lägga en hel drös med pengar på en bröllop. Krävs ju ett ganska bra buffert för lång föräldraledighet också 😊

   Skulle gissa på att det är en ekonomisk fråga för många. Man prioriterar (och kanske längtar efter) ett barn högre än att lägga en hel drös med pengar på ett bröllop. Krävs ju en ganska bra buffert för lång föräldraledighet också 😊

   Kan bara tala för mig själv men har varit tillsammans med min pojkvän i 8 år och väntar första barnet nu. Vi vill gärna gifta oss men har inte råd att gifta oss på det sätt vi vill, har exempelvis valt att lägga pengarna på ett hus som står klart i höst. Därför vill vi vänta för att kunna ha råd att bjuda de närmsta på en fest, även om det skulle vara ”smidigt” att vara gift innan barnet kommer såklart. Tänker att vi gifter oss en dag och egentligen skulle jag kunna gifta mig hur som helst direkt om jag bara tänker med hjärtat, men nu har prio varit något annat!

   det ena har ingenting med det andra att göra 😂 barn är barn och giftermål handlar om kärlek. förr handlade äktenskap mindre om kärlek och oftare något man var ”tvungen” att göra – man fick ju typ inte ligga före giftermål och därmed absolut inte barn, ofta skulle man ju gifta sig och vara hemmafru osv. det behöver man inte längre = folk har mindre anledning att gifta sig. de inser väl att man kan vara kära ändå! men din fråga är typ som att du skulle säga – det är många kvinnor som jobbar nu för tiden trots att de gift sig, vad är orsaken till den här trenden?

    Det är väl många idag som gifter sig efter att de skaffat barn, för att giftermål helt enkelt fortfarande är mer praktiskt än samboskap rent juridiskt? Innan barnen kanske det inte spelar så stor roll, men så fort man är familj och inte bara ett par, blir det ju viktigt att det inte ska bli massa trassel om olyckan är framme.

   Så har det väl varit länge.

   Giftermål känns inte nödvändigt längre, jag ex. ser inte poängen med det.

  I torsdags loggades jag ut från tinder och igår morse fick jag upp typ ”klicka på xx för att verifiera att du inte är en robot”.

  Jag har kvar alla mina matchningar, men fick ändå en ruta ”du har fått din första matchning”.
  Och några stycken har skrivit att jag försvann och att jag kom tillbaka, och att våra meddelanden är borta. Jag har dock kvar alla meddelanden.

  Är det någon som kan ha en aning om vad det beror på?

   Bugg!

  Gällande Gröna Lund och intyg för NPF.
  Någon som vet om man får ett ”häfte” à 10 jetpassbiljetter per gång eller om man under samma vistelse får hämta ut fler ”häften”?
  Läst lite olika på olika sidor nämligen.

   Kontakta gröna lund och fråga.

  För några år sen råkade min då tvååring ta sönder tv med en leksak som han bankade på tv. Vi fick ut halva värdet på försäkringen. Idag hände det igen. En leksak syskonen bråkade om flög iväg och hamnade på TVn. Sämsta timingen eftersom vi precis kommit hem från semester och min man inte får någon lön nästa månad.. men men. Vågar man göra ett skadeärende IGEN hos försäkringsbolaget för liknande skada? Kan det påverka oss negativt på något sätt?

   Det hände min svåger! Andra gången det hände sa deras försäkringsbolag någonting i stil med ”om det händer en tredje gång kommer ni inte kunna få ut några försäkringspengar”. Inget annat 🙂

    Jag vet dock inte om olika försäkringsbolag har olika regler osv. Men så var det för min svåger och hans familj😀

  Jag har insett alldeles för sent att jag inte vill bo i Stockholm. Kanske inte ens i Sverige. Är född och uppvuxen i Stockholm, men flyttat runt lite och pluggat här och där när jag var yngre. Har insett nu att det är mycket jag inte alls trivs med här. Klimatet, stämningen, stressen. Men nu är jag gift med en som trivs bra i Stockholm, och vi har ett barn som går på förskola här osv. Jag kan alltså inte bara lämna allt och dra, eller rycka upp min familj mot deras vilja och flytta. Jag känner att det här är en liten sorg i mig, att jag alltid måste bo här nu. Med stressade, snäsiga stockholmare, regnigt mörker större delen av året osv osv. Nu känner jag bara ”VARFÖR flyttade jag inte utomlands när jag var typ 23 och hade chansen?” Är det någon som varit i samma sits som har goda råd att dela med sig av?

   Ja flyttade utomlands i 23 års åldern och kom tillbaka när jag fick barn. Både dels då en längre tid i en av Europa största städer och testade även ett år på en annan kontinent. Gräset är INTE grönare på andra sidan. Min utländska make tycker Sverige är fantastiskt. Har man barn så är det riktigt svårt att bo utomlands när man inte har ett nätverk av människor runt sig. Då hade jag ändå hela makens familj som jag är väldigt nära.

   Det är lätt att tro att allt skulle vara så mycket bättre. Tro mig folk snäser i andra städer med. Att ha råd med förskola kan vara en lyx endast få har råd med osv

    ”Tro mig, folk snäser i andra städer med”

    Jo men det finns ju andra sätt att bo än i en STAD…

     Ursäkta borde ha förklarat alla förhållanden i varje givet sätt att leva på. Det var ju bara ett exempel. Landsbygd har mycket mygg, sämre kommunikationsmöjligheter osv osv osv. Eller menar du att det är helt felfritt att bo utanför en stad? För i så fall måste du ge mig adressen till denna utopiska plats!

      Haha det behöver du inte göra, tycker bara att det kanske förminskade TS upplevelse av Stockholm något. Det finns en hårdare ton där än många andra mindre ställen, vilket ju kommer med att ju större en stad är, desto mer anonymiserade är folk för varandra. När du refererar till att snäs finns i alla städer, låter det lite Stockholms/storstadscentrerat. Den snäsiga tonen är oftast mindre förekommande i mindre städer, små orter och landsbygd.

    Tack för ditt svar ❤️ Du har helt rätt i att gräset inte är grönare…. Jag tror jag kan ha lite flyktbenägenhet i mig, så det kanske är sånt man bör rota i egentligen. Hade bara varit så skönt att slippa Sverige. Men det är sant. Finns väl otrevliga italienare och Miamibor också

     Jag har jättemycket flyktbenägenhet så kan absolut känna igen mig i dina tankar. Jag var ganska rotlös ett tag. Flyttade till ett land sedan ett annat för att flytta tillbaka till första landet. Testat på massa jobb. Min erfarenhet skulle vilja säga att man kan trivas överallt och ingenstans. Man måste nog hitta orsaken till varför man känner sig som man gör. Vad är det stora problemet, kan du lösa det där du är nu? Planera in en lång resa varje vinter istället för sommar? Byta jobb? Är huset/lägenheten som inte passar. Kan ni stanna i Stockholm men kanske flytta längre ut från stan?

      Helt ärligt är nog det stora problemet att jag känner mig ovälkommen i min egen familj. Jag har alltid känt mig utanför typ. Tror jag skulle må lite bättre om jag hade lite distans till dom. Men jag vet inte, kanske inte skulle lösa nåt att flytta men just nu känns det så

       Har ungefär samma problem och det har inte hjälpt något att vi bor på andra sidan jorden. Det blir faktiskt svårare för då är all tid tillsammans så viktigt.
       Att vilja fly Sveriges vintrar förstår jag däremot – finns bättre alternativ;)
       Kram

    Jag har bott utomlands i perioder och i Sverige i perioder. Är nu 50+ och har landat i att Sverige funkar inte för mig. När barnen var små bodde vi en period i Sverige med förskola och hela paketet, jättebekvämt absolut men samtidigt en bur utan många andra alternativ/lösningar.
    Med lite äldre barn är Sverige en mardröm, så snäva värderingar och skolan är ett riktigt sänke som får eleverna att bli sitt sämsta jag.

     Vill man leva ett vanligt svenskt liv i utlandet med barn så blir det lätt en krock, framförallt då med barnomsorgen. Men håller med dig i att det ofta finns många andra sätt att leva som kanske inte är lika vanligt i Sverige och man kan ta ut svängarna och välja sin plats och sitt liv. Hade själv väldigt svårt i början att acceptera hur mitt liv var så olikt mina svenska vänners men nu uppskattar jag det enormt. Vänner har tagit en större plats där vi hjälper och stöttar varandra otroligt mycket, har skönt klimat, ett trevligt samhälle, bra skola och många alternativ rent allmänt. Tror absolut att man kan känna starkt att en plats faktiskt inte är rätt för en och att man då kan hitta sin gröna sida så att säga.

     Men ibland måste man nog acceptera att saker inte riktigt blev som man tänkt sig och att det såklart finns för och nackdelar med allt. Stockholm och/eller Sverige kanske faktiskt inte är där du trivs bäst men vill din man inte flytta kanske ni iallafall måste spendera barnens uppväxt där. Kanske försöka hålla dig mer inom ett lokalt område med jobb och så? Hitta ett sätt att få det att funka.

   Har ett fantastiskt liv på ytan. En kille som är otrolig, snäll, framgångsrik och omtyckt. Vi har ett stabilt liv. Vi har varit ihop i 6 år och i början av vår tid ville han ha barn. Vi sa att vi önskade det om 3-4 år. Nu när det börjar bli läge för barn så har han börjat dra sig för att prata om det. Säger att han ”inte är redo”, ”inte vet om han vill” osv. Jag är 32, vill verkligen ha barn och börjar bli stressad…

   Dessutom har jag fått en hemlängtan efter min hemstad som ligger norr ut i landet och han vill inte flytta.. ingen aning om vad jag ska göra. Han är ju en väldigt bra person men våra livsdrömmar verkar ha börjat skilja sig åt.. någon med bra input i en knepig situation? 😞

    Oj sorry. Inte meningen att kapa din tråd. Det blev lite fel 🙂

     Äh, tycker absolut att ditt svar knyter in i ämnet om att drömma om ett annat liv och undra hur det ska realiseras

     Haha ingen fara 😘

    Låter ju lite som att ni växt isär, vilket såklart är helt normalt men ni behöver sätta er ner och prata om era respektive drömmar och syn på framtiden. Du vill ju inte skaffa barn med nån du inte kan kommunicera med om svåra och jobbiga saker, så det är lika bra att ta tag i det.

    Ni behöver prata om barnfrågan och fertilitet. Risken är att han om 2 år kommer säga likadant och så håller det på tills du är 40 och det är urakut.

    Sen behöver ni nog prata om era livsmål och drömmar för att se om de fortfarande stämmer överens i stort. Du kommer troligen inte få mindre sug att flytta hem när du får barn heller och då är det omöjligt för dig om han inte är med på en flytt.

   Kan ni prova någon kompromiss kanske? Flytta längre söderut i Sverige där våren kommer lite tidigare eller flytta ut mer på landet eller mindre ort och slippa stress i storstaden?

    Ja jag hoppas ju på något sådant ändå, men han vill så gärna vara nära sin familj…. Liksom Max 20-30 min typ..

     20-30 minuter, i Stockholm? Det är ju otroligt nära, många som bor i samma stad här men har långt mkt längre än så, inget konstigt. Varför är han så fast vid sin familj? Även om de bor i en stad 10 mil bort så tar det ju en timme typ, då kan man ändå träffas mkt. Kan man åka över dagen till och med.

   Haha jag är i exakt samma båt, minus barn och minus att jag inte är uppväxt i sthlm från början. Men sambon är låst i några år till innan vi kan flytta. Det har skavt i mig i några år men blivit rent akut senaste året. Vill. Inte. Tillbaka. Efter. Semestern. Har börjat söka jobb på annan ort där jag vill bo och tänker att jag isåfall får flytta i förväg och han kommer efter (han har också föreslagit att vi bor där och är med på tåget). Vi har haft distans förut så jag är inte orolig. Vet inte vart jag vill komma med detta, det är klart det är enklare för mig att konkretisera nån sorts flytt eftersom vi inte har barn och eftersom han är med på noterna. Men det är inte bara. Drömjobben växer inte på träd på den orten. Och jag vill flytta nu, helst igår. Vill bara säga att jag känner med dig, du är inte ensam. Kan ni skaffa lantställe/fjällstuga eller liknande? Kan du jobba därifrån på distans nån vecka i månaden? Liksom få en paus från Stockholm? Varannan gång ha med dig barnet, varannan gång åka själv och barnet är med pappa?

   Ett till svar: kan ni flytta utanför Stockholm? Så han har nära in till stan men du kan slippa den? Åkersberga? Tyresö? Nyköping? Nynäshamn?

    Tack för svar ❤️ Ja det är svårt och inte så lätt som man kan tro som du säger…… det tuffa är ju att han ABSOLUT inte kan tänka sig att flytta längre bot än typ 20 min från din familj. Så jag blir sål åst…….

     Verkar otroligt kompromisslöst av honom, varför ska han bestämma. De flesta i storstäder har inte så nära till sin familj, varför behöver han ha det? Känns inte ok att han prioriterar det framför er.

  Jag brukar inte åka sj tåg så ofta, men har nu börjat då jag träffar en kille i en annan stad. Tänkt på det här med platser som man bokat och hänt 2 gånger nu att när jag går på så sitter redan personen som ska sitta bredvid mig där (gått på tåget nån station innan) och har satt sig vid fönstret där jag ska sitta, känns så töntigt hålla på och ba kan du flytta och personerna som suttit där har dessutom inte visat något initiativ till att ens byta utan väntar på att jag ska sätta mig på sättet som är ledigt, är detta en grej? Kanske dum fråga men hade jag gått på och platsen längst ut va min då hade jag satt mig på den eller flyttat mig om personen kommer. Har ju bokat fönster plats av en anledning liksom 😅

   Jag säger alltid till, har jag bokat så har jag, de får tycka vad de vill.

    Jag tycker att jag har sagt till men personerna i dessa 2 situationer har inte rest sig upp utan har väntat på att jag ska sätta mig på sätet längst ut 😅

     Då säger man att man har bokat fönsterplatsen. Svårare än så är det ju inte.

   Jag hade sagt att jag bokat den platsen, är väl inte svårare än så.

    Just dessa 2 tillfällena som jag tänkte på så har jag sagt typ ”ah det där är min plats” eller något sådant och i båda situationerna så har personerna bara tittat på mig och sen lyft bort det dom har på sätet och väntat på att jag ska sätta mig på sätet längst ut 😅 har blivit lite paff då man i min värld skulle resa sig upp och låta mig sätta mig vid fönstret som är mitt stol nummer men dessa har inte gjort det och inte känt mig bekväm att säga emot då utan har bara satt mig ner på lediga sätet.

     Visste de ens att du bokat fönsterplatsen, eller trodde de kanske att du menade platsen längst ut? Många bokar ju inte plats och då sitter man ju där det är tomt. Därför jag brukar säga till, annars är det ju jag som får hålla på och flytta på mig när personen som har platsen som jag sitter på just då kommer och säger till.

      Det där förstår jag inte riktigt, man kan alltså bara sätta sig men får då räkna med att om de kommer någon som bokat så får man resa sig och då i värsta fall stå hela resan? Eller? Trodde alltid man bokade säte när man bokar tågbiljett 😅

       Finns vissa resor man kan boka utan plats, andra inte.

       Beror på vad det är för tåg, på snabbtåg (X2000) måste du boka, många andra går det att åka obokat på.

      Hade bokat plats en gång, gick på vagnen när den fortfarande var rätt tom. Tjejen som satt på min plats blev på riktigt sur när jag påpekade att det var min plats och sa ”alltså det kommer inte vara så många som åker ikväll”, som att jag borde sätta mig på någon annan ledig plats. Allteftersom vi stannade vid olika stationer blev vagnen nästan helt full och hon behövde i slutändan flytta sig typ fem gånger för att hon satt sig på olika bokade platser. Hade ju varit jag om jag låtit henna sitta kvar på min plats.

       Stör mig som fan på den attityden. Att resa sig utan knussel när man inte bokat plats, borde vara det minsta man kan begära.

     Spela bara dum och upprepa att fönsterplatsen är din plats tydligare och tydligare tills de flyttar sig.

   Jodå, säger alltid till. Är det min plats så är det!

    Ja det är ju så jag tänker, jag har ju bokat den platsen och det borde personen veta att den platsen egentligen inte är deras för det finns ju nummer men dom har förväntat sig när jag säger till att jag ska sätta mig på den lediga platsen längst ut 😅

   Jag brukar säga att jag bokat fönsterplats för att jag är åksjuk, aldrig varit med om att någon jiddrat emot det!

    Ja jag säga det nästa gång, har inte varit problem annars förutom 2 specifika tillfällen då de inte flyttat sig utan förväntat sig att jag ska sätta mig på den lediga platsen längst ut

   Jag säger till. Det kan lika gärna vara nån som inte bokat sittplats alls, det kan ju inte du veta.

    Jag säger till, i dessa 2 situationer som jag skriver om så har personerna inte flyttat utan verkar tycka att jag ska sätta mig på det lediga sätet

   Varit med om det på ett plan. Bokat fönsterplats och sen hade hon som skulle sitta längst ut satt sig längst in. Jag dubbelkollade bara våra biljetter och sa till. Hon försökte med att vi kunde ju lika gärna sitta på mellan och yttersta platsen. Tog en stund innan vi fick henne att flytta sig 🤯
   Men vi hade bokat fönsterplats och betalat 500 kr extra så hon fick bara lov att flytta sig. Sen resten av resan (5 timmar) sov hon mot min sambos axel. Hon var inte riktigt riktig 🙄

   Folk är fräcka. Man måste säga till. Har man bokat så har man.

    Tror jag råkat ut för liknande typ av person dessa 2 gånger som jag skrev om, men jag va för mesig för att stå på mig och blev osäker när dom inte visade minsta tecken till att röra på sig när jag sa att det var min plats, hade lagt massa grejer i stolen bredvid dessutom så de va typ knappt att han ens ville ta bort dom så jag kunde sätta mig på sätet ytterst 😅

     Nästa gång så vågar du säga till. Det är enbart dom som ska skämmas och inte du. Så nästa gång så säg ifrån 👍🏻

   Säg bara till ”oj det där var nog min plats” och utgå från att de satt sig fel av misstag. Det är inga konstigheter, och du behöver inte gå in i någon diskussion om det heller.

   Om de tycker det är löjligt att bry sig om fönsterplats så kan de ju inte tycka att det är särskilt jobbigt att flytta till mittgången själva.

   Dock en grej på SJ tåg som är störig är att om man bokar tågbiljett med ett litet barn t ex en tvååring brukar de placera en mitt emot varandra, vilket ju inte känns så schysst varken mot tvååringen eller medpassagerare. Vet inte varför de blir så men om du vill undvika det scenariot ( som medpassagerare) kan du ju unika borden.

   Unpopular opinion: jag tycker man är en tjafsig person om man kräver sin fönsterplats. Jag sätter mig alltid rätt faktiskt men ibland förstår jag inte vilken som är vilken när dom står bredvid varandra och jag tycker man är löjlig om man bryr sig, haha, men det är säkert jag som är löjlig som tycker ni är löjliga 😉

    Men har du bokat och sett till att du fått fönsterplats är du ju inte tjafsig för det. Eller som i mitt fall betalat extra för det.

    Men om det är löjligt att bry sig om var man sitter borde det ju vara ännu löjligare att inte vilja flytta när någon kommer och insisterar på att få sin plats?

   Folk är riktigt fräcka, sitter fel med flit och sura när de måste flytta på sig.
   Jag säger alltid till!

    Ja men precis lite så jag känner, vissa är fräcka och med flit sitter fel och blir typ irriterade när man säger att det är ens plats. Brukar oftast inte va problem men just dessa 2 gånger så ville typ verkligen personen inte flytta på sig och det blev stelt och konstigt, då blir jag lite små stressad och vill inte behöva tjata så sätter mig på det lediga sätet.

   Jag ber alltid personen flytta på sig.

  Är det vanligt att ha ett tjejgäng som man umgås med när man är 35+? Jag har inte det och känner mig lite ensam och onormal…

   Har inte det heller. Hade tidigare två nära väninnor men efter att det skar sig med ena har jag bara en vän kvar. Har fina barn och fantastisk man och ganska kul jobbkompisar men våndas över att inte ha fler kompisar privat. Har försökt kontakta tidigare kompisar men upplever att alla är så upptagna att det rinner ut i sanden.

   Jag hade ett tjejgäng på 10 pers som umgicks väldigt my mycket från att vi var 17-23 år. Efter 23 började det ”hoppa av” folk och vi började ses mer sällan. Förra året, när vi var 29 och det gått nästan ett år sedan vi sågs senast, träffades vi igen och jag kände verkligen att det inte fanns något kvar för mig. Jag har utvecklats åt ett annat håll och hade ingenting gemensamt med dem längre så jag bestämde mig då för att det fick räcka. Jag hade inte trevligt alls och det kändes bara som att man var tvungen att passa in i den personen man var när man var 17 år. Jag ser det som väldigt otroligt att man kan hålla ihop ett helt gäng hela livet. Man utvecklas ju och blir andra personer än vad man var som ung. Dessutom hittar man förhoppningsvis nya vänner som man passar bättre ihop med genom hela livet.

    Jag har tappat kontakten med mina kompisar också. Slutade umgås med människor under covid pga graviditeter och rädsla för att smittas/bli smittad själv. Nu ”efteråt” så har jag svårt att hitta tillbaka till det sociala umgänget och har dessutom bytt jobb och tappat kontakten med förra jobbgänget och inte kommit in i det nya jobbgänget pga hemarbete och restriktioner.

    Känns riktigt hopplöst i mellanåt.

   Jag har inte heller det, och har verkligen känt att jag saknar det nu den senaste tiden när yngsta barnet blivit lite äldre och livet inte känns fullt så övermäktigt hela tiden. Försöker därför träffa lite nya människor, genom Facebook och annat. Träffade faktiskt en jättefin vän genom Elsa Billgrens ”Hitta en vän”-inlägg. Känner inte att jag strävar efter ett ”tjejgäng” eftersom jag aldrig riktigt varit den typen, men vill gärna ha några fler vänner som jag kan gå ut och äta med eller ta ett glas vin med, gå på teater med osv.

   Är det inte betydligt vanligare när man är typ 20 än när man är 35?

    Tror det är svårt att sträva efter just den där typen av gäng man hade i tonåren och 20-årsåldern. Inte omöjligt såklart men det är nog betydligt fler son har gäng som yngre jämfört med äldre. Går man tex i skolan/universitet ihop och sen umgås på fritiden blir det ju som en andra familj. När man sen skaffar jobb, kanske lägger till andra intressen, partner, familj osv så blir det mindre tid att bonda och gängen blir lösare. Nu har jag väl som tre mindre grupper av väninnor samt några ”strö”, träffas på olika sätt och olika ofta så skulle liksom inte ha en given grupp på säg 8 pers som ses varje födelsedag, midsommar osv utan det är lite mer upphackat. Men inte sämre för det. Två av grupperna har startat med att jag lärt känna en person sen någon/några som hakat på då de gillat att umgås på samma sätt. Så är du ute efter ett gäng starta med en vän och bjud in någon annan du känner lite löst och se hur dynamiken blir.

  Skulle ni avbryta semestern och sjukskriva er om ni blev sjuk?
  Då menar jag inte en ynka förkylning utan värre.

   Ja.

   Det har man rätt till, så ja.

   Ja, självklart! Sjukanmäler du dig så får du behålla dina semesterdagar och kan nyttja dom vid ett bättre tillfälle.

   Absolut.
   På semestern vill jag kunna njuta av att vara ledig, även om jag inte hittar på någonting alla dagar så vill jag inte spendera dom i sängen för jag är sjuk.

   För några år sedan fick jag halsfluss första veckan på semestern, gav inte med sig trots medicin så fick en kur till. Var sjuk i 2 veckor och var så ledsen för min semester blev förstörd. Så glad att jag sjukanmälde mig så jag kunde spara dom 2 veckorna och ta senare när jag var frisk.

   Ja absolut! Hade velat spara mina semesterdagar och utnyttja dem vid ett senare tillfälle när jag blivit frisk igen. Det har man rätt till!

   Tror faktiskt jag inte hade det då man får mindre pengar som sjukskriven än lön + semesterlön.

    Jo, men man kanske värdesätter ledigheten mer än pengarna.

     Märklig kommentar, Persika berättar ju bara hur hon resonerar (?)

      Absolut att hon gjorde. Men alla kanske inte ser till pengarna.

   Fick covid sista semesterveckan och det var självklart att sjukskriva sig. Aldrig slösa en semestervecka på det

    Japp, det är precis vad jag åkt på. Så chefen fick ett mail att jag sjukskrev mig och tar semester senare.

   Verkligen! Även för en förkylning. Är jag sjuk har jag inte semester 🙂

  Funderar på att genomgå en näsplastik i höst. Någon här som vill dela med sig utav sin erfarenhet? Gjorde det ont? Vilka frågor ska man ställa på konsultationen? Blev ni nöjda? Fick ni några komplikationer?

   Jag gjorde en för ca 10 år sedan när jag var runt 20. Är jättenöjd och tänker aldrig på min näsa längre mer än att den är fin.
   Mitt tips är att kolla upp kliniken och kirurgen nogrannt, gå på magkänslan du får av konsultationen. Ha inte för höga förväntningar på att den ska bli helt perfekt.
   Kändes ingenting efteråt vad jag kan minnas men man är ju blå runt om och har gips i ca 2v vill jag minnas så bäst att vara sjukskriven eller jobba hemma. Lyckan när jag tog bort gipset och såg min näsa glömmer jag aldrig.
   Lycka till.

  Jag hatar att det är augusti nu, för om två veckor blir det som vanligt igen.

  Fler som följer vi eller aldrig? Vill diskutera!💗

   Jag gör! Blev faktiskt förvånad över hur hon reagerade (hon i rosa) när de skulle byta partner. Tror inte hon visar vem hon är eller ens öppnar upp sig.

    Samma här! Fattar dock reaktionen till viss del, speciellt eftersom tjejerna är så lika varandra. Trodde först att alla skulle bli ihopparade med någon som dom typ kunde vara attraherad av (har nog sett alldeles för mycket reality hahaha) och blev så chockad att det bara var ett par som kändes ”rimligt”😅 Men så var det ju inte! Tyckte det va fint att Jimmy kunde relatera så mycket till någon

    Gillade verkligen den här övningen, trodde som sagt att det bara var för drama först eller för att få fram svartsjuka men det blev tydligt väldigt fort att alla hade något att lära sig av den som hen blev ihopparad med.

    Vill också bara säga att jag är så glad att så många där reagerat på Mano! Men är chockad över att ingen sagt något om Albin, så många red flags på honom alltså??

   Jag har sett ca en kvart men vill ändå slänga in åsikten att han som är typ 40 år och har en 23 årig tjej är creepy? Också creepy att det är samma bakgrundsröst som hon som pratar i alla barnprogram och att se har barnslig inredning men sen sitter de och snackar om sex.

   Ja! Kan knappast vänta tills det blir torsdag igen!

   Albin och Mathilda – Albin känns som ett stort barn. Charmig på sitt sätt och menar nog ofta inte så illa egentligen men fy så han beter sig! Vem har uppfostrat honom? Noll hyfs eller bordsskick, tror att han är härlig som säger ”sanningen” men är bara plump och elak. Det värsta är dock att han bara kan se saker från ditt perspektiv. Han kan säkert bli lite bättre men aldrig nån särskilt empatisk person. Fattar inte riktigt att Mathilda inte ser vilket liv hon får om hon bildar familj med honom. Han kommer vara en trist mansgris. Gissar på att han aldrig gett henne orgasm eller gått ner på henne i mer än 3 minuter.

   Jimmy och Maja – de ligger inte, han beter dig gubbigt och hon är väldigt sluten. Vad är hennes bakgrund egentligen? Vad gör att hon dras till en fd missbrukare som nästan skulle kunna vara hennes far?

   Mariama och Patrik – tycker att han är modig som erkänner att han vill vara mer glad och öppen, ungefär som hon är. Önskar dem all lycka

   Julia och Angela – förstår mig inte alls på deras relation. Är de vänner eller ett par?

   Spike och Yoxx – de passar inte ihop personlighetsmässigt. Spike behöver vara singel och Yoxx behöver en äldre kvinna. Det är så uppenbart att Yoxx jagar och Spike flyr.

   Linnea och Mano – hon är en vettig och bra tjej och fattar att Mano har skeva värderingar och vill kontrollera henne. Det är bara svårt för henne att ta steget och dumpa honom. Hoppas hon gjort det efter programmet spelades in.

    Håller med om exakt allt!!

  Har ett fantastiskt liv på ytan. En kille som är otrolig, snäll, framgångsrik och omtyckt. Vi har ett stabilt liv. Vi har varit ihop i 6 år och i början av vår tid ville han ha barn. Vi sa att vi önskade det om 3-4 år. Nu när det börjar bli läge för barn så har han börjat dra sig för att prata om det. Säger att han ”inte är redo”, ”inte vet om han vill” osv. Jag är 32, vill verkligen ha barn och börjar bli stressad…

  Dessutom har jag fått en hemlängtan efter min hemstad som ligger norr ut i landet och han vill inte flytta.. ingen aning om vad jag ska göra. Han är ju en väldigt bra person men våra livsdrömmar verkar ha börjat skilja sig åt.. någon med bra input i en knepig situation? 😞

   Tror du får ställa dig frågan om du kan tänka dig leva med honom utan barn eller om barn är så pass viktigt för dig att du måste lämna relationen. Det kanske är bra att ställa ett ultimatum. Det kan ta tid att bli gravid och vi kvinnor kan tyvärr inte vänta allt för länge.

    Håller med helt, du måste tänka på dig själv. Ultimatum är bra i den här situationen. Vill han inte ha barn och det är något du absolut vill så måste du lämna. Då finns det någon annan där ute som vill samma som du utan att vela.

   Vad du än gör, flytta hem innan du får barn om du har hemlängtan!!

  Varför vill folk ha öron piercade på sina bebisar? Nu har grankvinnan (ni kommer väl ihåg Smålandsgran från vintras) låtit sin bebis bli piercad. Bebisen är född knappt 4 månader gammal och har haft piercade öron minst sedan i början av juli.

   Jag har tänkt samma sak så många gånger. Jag har inget vettigt svar mer än min egen åsikt. Jag tycker det är sjukligt!

   Väldigt märkligt att man får lov att göra det.

   De snackar om att det är kulturen och tradition, och är man emot piercingar på små bebisar så är man tydligen främlingsfientlig. Jag är bara emot onödigt ont på bebisar, men okej. Aldrig heller fattat grejen. MÅSTE man utsätta bebisen för detta? Nej.

   Vänta till invandrarstormen kommer. De som är för att ta hål i öronen på deras bebisar, för det har de alltid gjort i deras hemland.

   I Sverige borde det vara förbjudet.

    Jag skulle aldrig utsätta mitt barn för det. Den dagen hen vill ha hål i öronen kommer vi att förklara att det gör ont och att det måste tas hand om. Det får vara hennes eget val. Mitt äldsta barn är 6 år och har inte visat ngt intresse, trots att kompisarna nu börjar ta hål i öronen.

   Detta tycker jag föräldrarna som gör det försvarar sin handling med oftast ”Dom kommer inte ihåg det så det är bättre att göra det när dom är bebisar. Om dom själva vill ha när dom är 7 år kommer det ju göra jätteont och dom kommer minnas det!” 🙃

   Så sjukt. Man behöver inte pynta sin bebis.
   Oftast så fick mamman hål i öronen själv när hon var bebis, och hennes mamma också. Så det är någonting som är tradition.

    Nu gör jag ett jättekliv. Men samma med omskärelse tycker jag. Förstår inte hur det kan vara lagligt att göra på bebisar, att föräldrar får bestämma en sån sak över sitt barns kropp.

    Låt barns kropp vara och låt dom ta såna beslut själva när dom kan föra sin talan.

    Sen om det hade varit olagligt och inte utförts på kliniker hade det väl gjorts i en sunkig källare någonstans och kunnat vara en fara för barnet. Så antar att det är bättre såhär så länge det inte är någonting som upphör.

     Ett jättekliv men ändå inte. Håller med dig, för som du säger så handlar det ju i båda fallen om kroppslig integritet och inte utsätta barn för kroppsliga modifikationer som inte är medicinskt motiverade. Är man emot omskärelse på barn (utan medicinsk anledning) bör man rimligen vara emot att göra hål i öronen på dem också.

     Två fel gör inte ett rätt…

    Håller med. Tycker dock det är sjukt på sjuåringar med. Vi skulle ju inte tillåta en sjuåring pierca navel antar jag? Eller tatuera sig. Men hål i öronen är ok. Kanske svensk kultur kring detta är lite skev med.

     Faktiskt. Men vet inte heller vad svaret är på när det är okej för ens barn att få välja om den vill få hål i öronen. Som minsta ålder när barnet kan själv se till att hålla hålet rent osv. alltså sköta om hygienen helt själv samt förstå vikten av att göra det.

   Vidrigt

   Jag läste på sociala medier för flera år sedan om en kvinna som piercade sin dotter innan de åkte till Afrika för att hälsa på släkten till dotterns pappa. Dottern var bara några månader då. Kvinnan försvarade det med att om dottern inte är piercad när de kommer till släktingarna, släktingarna kommer att pierca barnet så fort hon (mamman) vänder ryggen. Och då är det bäst att barnet är piercad under hygieniska förhållanden innan resan. Okej… Konstigt att man inte ens får bestämma själv vad man vill göra med sitt eget barn.

    De skär nog av flickans genitalier o syr ihop oxå. Att människan ens tänker tanken att besöka såna vidriga släktingar.

   Fattar inte det där! Man gör ett HÅL i sitt eget barn!?? Tänk om jag gör ett hål i huden mellan fingrarna på mitt barn. Visst blir jag anmäld för misshandel då, och blir av med mitt barn osv? Vad är skillnaden mot att göra hålet i örat? Så sjukt att det är tillåtet.

    Ja det borde vara förbjudet. Helt klart.
    Ser ner på folk som gör hål i öronen på små barn. De är ju inte klok, och de får komma med vilka undanflykter som helst. Men det fattas nåt i huvudet.

   Hade en diskussion om detta på instagram då jag kommenterade att en video var hemsk, videon var på en bebis som fick sina öron piercade med pistol. Bebisen var uppenbart väldigt rädd och i smärta. De argument jag fick mot mig var; ”Det är snällare mot barnet för de kommer inte komma ihåg smärtan” ”Barnet kommer vara tacksamt att den redan har piercade öron när den blir äldre” ”Föräldrarna äger sina barn och har rätt att bestämma över hur de ska se ut” ”Det är samma sak som att ge barnet en spruta”

   För mig är alla dessa argument helt ologiska och det är för mig helt sinnessjukt att med flit utsätta sitt barn för smärta, rädsla och infektionsrisk.

   Hahaha ”grankvinnan ”
   Orimligt roligt namn😂

  Kan ibland fundera på varför så många gaymän är väldigt feminina och varför så många gaykvinnor är väldigt maskulina (i jämförelse med heteromän- och kvinnor). Då handlar det ju inte bara om en sexuell preferens utan det är något som genomsyrar hela ens person, man blir mer som ”det andra könet”, och den sexuella preferensen är bara en del av det. Någon mer som reflekterat över det här? Skulle man kunna få svar genom att studera hormonnivåer till exempel? Jag älskar alla människor och har inte mer fördomar än annan genomsnittlig person, så det här är bara en objektiv observation och genuin nyfikenhet. Svårt att prata om det typ över fika på jobbet eftersom det kan vara triggande.

   Ja det är ju väldigt uppenbart ofta att det är så. Jag tänker att det blev nån annorlunda form av kromosomer. Att det som gör dig till kvinna saknas nån del så du blir manligare. Och att som man får in för mycket av nån kvinnlig hormon. Eller vad allt heter 🙂
   Enkelt beskrivet, men jag tror du förstår vad jag menar?

    Ja det måste vara något biologiskt? Vilket ju är läskigt att prata om eftersom vi haft rasbiologi osv. men om man bara ser det som ett neutralt konstaterande av fakta så skulle det vara intressant om det var så. Skulle också bekräfta att man inte ”väljer” det, att det inte beror på ”miljö”, att man inte kan ”omvändas” m.m. Åh vill att det ska forskas i det! 🙂 Men fattar om ingen vågar.

     Precis. Ibland har jag fått massa skit för jag sagt vad jag tror det beror på. Och jag menar absolut inget dumt.
     Det är känsligt att prata om.
     Men det är som du skriver inget någon väljer själv, och inget man blir av miljön man lever i osv

   Visst brukar det bara vara en av tjejerna i en gayrelarion som är lite med androgyn?

   Ingen aning om varför det är så. Könstillhörighet är väl kanske lite väl ett spektrum.

    Det är min observation också. Men att vara ”maskulin” lesbisk eller ”feminin” bög handlar inte om könstillhörighet, inte nödvändigtvis i alla fall.

    Ja i de allra flesta förhållanden är en av männen mer kvinnlig, ljusare röst, rörelserna feminina osv
    Samma med kvinnorna, oftast är en av personerna mer manlig.

   Ja det har jag också funderat på!

   Haft en ide om att det varit ett sätt för människan att reglera sin population, dvs de stammar under istider som inte hade säg 10% gay växte för fort och svälte.

   Eller att könsdysfori och dyl är lite som med allergier vilket ökat senaste decennierna. Typ varför förekommer allergier mer idag? Finns det en koppling till hormonstörande ämnen som kan påverka hjärnans utveckling..?

    Spännande med evolutionär faktor! På frågan om varför vissa företeelser förekommer mer idag än tidigare så är nog det enkla svaret att man ”erkänner” saker och ting mer idag. Min tanke har alltid varit att det finns lika mycket HBTQ nu som tidigare, bara det att man inte hade något utrymme tidigare att bejaka sin läggning. Och så blir jag ledsen när jag tänker så…

    Eller så diagnostiserades inte allt innan. Mina allergier finns inte på papper utan jag undviker bara hästar och jordnötter, det ingår inte i statistik. Förmodar att fallet har varit så tidigare också. Och tidigare har könsdysfori varit så tabubelagt att de flesta tog det till graven.

   Jag är queer men ser ”normal” ut, klär mig rätt feminint, långt hår etc. Tror ingen på jobbet vet att jag är queer. Vi går bara obemärkt förbi för de flesta förmodar att queer personer ska se ut si eller så.

    Jag har än idag inte förstått vad queer är, trots att jag försökt. Har ingen aning om hur en queer ”ska se ut”.

     Vill bara be om ursäkt om det är fel att säga en queer, man kanske benämner det som någon som är queer.

     Det innebär att man inte riktigt följer heternormen utan snarare ifrågasätter den, kan innebära hur man uttrycker/identifierar/förhåller sig till sexualitet och/eller könsidentitet på ett sätt som inte riktigt faller inom det heteronormativa.

   Det är för att du ”ser” dem som du tror att det är vanligt. Alla vi som ser ut som klär och beter oss som ”alla andra” glider under radarn och därför märker du inte av att många hbt-personer inte är mer maskulina eller feminina än andra av samma kön. Visst förekommer det, absolut, men inte i sån omfattning som du kanske tror.

  Min partner befinner sig ungefär 3000 mil ifrån mig och ringde igår för att göra slut. Han är den enda person jag haft en relation med i vuxen ålder. Hur tar man sig igenom något sånt här? Jag är sjukskriven efter en olycka och mår väldigt dåligt i grunden efter detta. Känns som all mark försvann helt plötsligt.
  Har knappt några vänner att prata med så tipsa gärna inte om det då det bara gör mer ont.

   Tid. I början gråter man hela dagarna. Sen gråter man då och då under dagen. Så småningom bara nån gång om dagen. Varannan dag. Nån gång i veckan. Nån natt här och där. Till slut kan du tänka på personen och era minnen utan att alltid gråta. Och en vacker dag kommer du på dig själv med att tänka att ”oj, det var längesen jag tänkte på x”. Och att du redan lever ett nytt liv, som en ny människa, redo att träffa nån annan. Det handlar bara om tid. Du kan inte göra nåt för att ”snabba på”. Det är bara att genomleva, uthärda och komma ut igen på andra sidan sorgetunneln.

    Tack för ditt svar. Känns skönt på nått sätt att bara nån läser och svarar. Någonstans vet jag att du har helt rätt men det är så svårt att tänka sig. Tror det känns extra jobbigt eftersom jag inte har nått direkt framåt i livet så allt känns bara som ett djupt svart hål.

   Vad ledsen jag är att du behöver gå igenom detta! Jag var helt hjärtekrosssad och otroligt sårad, ledsen med massa ångest till den grad att kroppen slutade fungera för ca 2 år sedan. Tyvärr så har jag inget bättre råd än tid (ja jag vet att man inte vill höra det). Låta sig själv vara ledsen, låta det som känns få kännas. För mig så lindrade det att hela tiden ha ljud i öronen så som ljudbok eller poddar, tvingade mig ut på minst 1h promenad varje dag. Ta hjälp av en psykolog/ terapeut, jag tog via videosamtal. Kanske prova nån ny aktivitet?

    Tack Jess, ledsen att du varit med om det men känns skönt att man inte är ensam (vet såklart att det inte är så men känns ändå som det typ. Som jag skrev i andra kommentaren så tror ja det gör det extra tungt att jag inte direkt har nått liv just nu. Det enda jag gör är att gå i terapi och försöka bli av med mitt trauma. Har verkligen ingenting att se fram emot känns det som. Önskar inte detta min värsta fiende.

     Relaterar hårt. Också sjukskriven, knappt några vänner och ett slut på relationen till min partner mitt i detta nu. Det gör så ont.
     Mitt enda råd är att fokusera på dig själv och det du behöver. Låt tårarna rinna men känn också efter efter vad du behöver och ge dig själv det. Ta hand om dig!

  Ska man åka in till förlossningen om man inte känt fosterrörelser på hela dagen? Eller är de någon tid man måste avvakta? Blir nojjig och det är första barnet

   Åk in! Hellre en gång för mycket.

    Okej, tack ❤️

   Självklart! Ring förlossningen!

   Ring förlossningen och prata med dem. Alltid hellre en extrakontroll!

   Ring och kolla med dem, hellre en gång för mycket än en för lite. 😊

   ALLTID åka in!! De vill att man kommer!

   Jag hade i alla fall ringt och rådfrågat. De gånger jag oroat mig så har dom välkomnat mig in för en kontroll och allt har känts mycket bättre

   Ring och rådfråga eller meddela att du åker in pga minskade fosterrörelser.
   Antar att du redan testat ligga på vänster sidan och dricka kall saft/vatten.

   Stilla din oro och ring.
   /En som åkte in obeskrivligt många gånger under graviditeten.

   Jag skulle söka vård om jag var du (nu förutsätter jag att det är senare i graviditeten. Det viktigaste är ju att barnet (och du!) mår bra. 1177 skriver ”Från vecka 24 bör du känna någon fosterrörelse varje dag. Kontakta en förlossningsavdelning om du inte känner fosterrörelser.” och ”Det är alltid viktigt att söka vård för minskade fosterrörelser.”. Förhoppningsvis är det inget allvarligt och du kan sluta känna dig orolig 🙂

   Beror väl lite på i vilken vecka du är och hur hur aktiv barnet brukar vara, alltså verkar det vara en förändring i rörelserna. Men eftersom du pratar om förlossningen antar jag att du kanske är i slutet av graviditeten? Ring sjukvården och få råd.

   Ring med en gång om du inte redan gjort det. Jag kände mindre en gång och fick komma in på kontroll. Var ingen fara som tur var.
   Alltid hellre kolla upp en gång för mycket som gravid än tvärtom. Så ring.

   Ja absolut, efter vecka 24.

   Tack alla❤️ är i v.26 och vi åkte in, allt såg bra ut🙌

    Skönt! Nu slipper du oroa dig och fundera.

  Skrev detta på förra ÖS också men skrev väldigt sent så fick inte så många svar, prövar nu istället 😅

  Är det klokt att köpa hus idag? Har en bostadsrätt som jag kan sälja och därmed använda vinsten att köpa ett hus för, men är det klokt i och med räntorna idag? Vad tycker ni? Vad är smartast om man köper? Rörlig eller bunden ränta? Vilka erbjuder bäst ränta? Hur har ni gjort?

   Nja skulle jag säga. Betänkt att räntorna kommer att höjas närmsta tiden, att bostadspriserna just nu går neråt, samt att elpriset kommer att rusa i höjden i vinter. Röstar också för rörlig ränta. Men om du planerar att bo där väldigt länge och inte sälja snart så kanske du kan vara lite lugnare, för läget kommer förmodligen att ändras med åren. Det beror ju på din ekonomi också såklart. Har du jättestora marginaler närmsta tiden efter köpet så är ju risken mindre också såklart.

    Är tänkt att vi ska bo i huset vi sett tills vi dör ungefär, alltså som vårt sista boende, så 50-60 år ska vi nog hinna bo där 😅 så det är ju långsiktigt

   Nej hus är svindyrt. Elepiser som femdubblas i vinter. Vi hade 10k en månad på bara elräkning. I vinteras. Vad det blir nu vill jag inte ens tänka på.

    Vintras*

    Femdubblas? Säger vem?

     Stod i en artikel i DN

     Står ju överallt. Googla.

    Gäller det alla eller bara inom vissa delar av Sverige och delar av vissa städer? Läst att det är så olika beroende på vars du bor

     Sverige är indelat i 4 elområden och det är dyrare ju längre söder ut du bor, alltså i zon 3 och 4. Det kommer stiga överallt i vinter, men zon 4 ligger ganska risigt till. De kommer få gigantiska elräkningar. Det är också där man pratar om att det finns risk att stänga av elen i perioder denna vinter om läget blir akut.

      Tror alla mer eller mindre åker på denna smockan oavsett vilken zon man är i dessvärre.

      Bor väldigt långt norrut så ska kika på det där. Tack för förklaringen!

   Jag skulle svara ja. Såg ett inslag för något ekonomiprogram på SVT där experter menade att man ska köpa om man är i behov av en ny bostad eftersom just bostadsmarknaden är extremt svår att tajma rätt.

   Jag och min sambo har precis köpt en större lägenhet, och blev varken märkbart dyrare eller billigare…

    Såg dock att du skrev hus nu. Det kan jag inte uttala mig om…

    Aha! Intressant.

    Ja vi har just nu bostadsrätt med bunden ränta på lånet, och vi har råd med nuvarande ränta med nytt lån men vill liksom veta om det är idiotiskt att köpa större eller ej 😅 men om experter menar att det inte går tajma så får man lita på dem

   Med tanke på att bostadspriserna går nedåt är det på ett sätt bättre att köpa något som är dyrare. Då måste förstås göra en ordentlig kalkyl och vara ärlig mot dig själv med ökade kostnader. Jag hade definitivt övervägt att sälja först om det är möjligt.

   Om du har en bra ekonomi och har råd med räntorna är det en bra tidspunkt, iom att priserna har gått ned på hus. Se på det som att köpa på rea.

    Fast då ska man se till att kunna lägga ganska mycket pengar på el under vintern (om inte huset har solceller vill säga). Annars skulle jag vänta till våren.

  någon som privat hårmetoden search & destroy? dvs att man själv letar upp brutna hårstrån och kluvna toppar och klipper bort dom? försöker spara ut till långt hår så vill prova allt för att slippa kapa hos frisören! har inte så många kluvna toppar men har i princip sönderblekt hår så hade extremt mycket vita prickar mitt på hårstråna – att det är skadat inifrån. har gått igenom håret extremt i några dagar nu och klippt alla skador jag kunde hitta, men känns som det ändå typ är lika mycket kvar nästa dag?? någon som vet om det kan bildas nya såna prickar på bara en dag? typ från att borsta, tvätta osv. eller är det helt enkelt strån jag missat bara? känns sjukt om det skulle ha kommit så många nya bara dagen efter? så skum metod jag vet.. men vill verkligen undvika att behöva klippa för mycket 😫

   Jag brukar kolla mitt hår och klippa själv. Min gissning är att du missade de, det borde inte gå så snabbt.

    hoppas det!! tycker du metoden funkar för dig? eller du kanske inte gör det i syfte att spara ut håret? 😊

     Ja jag tycker det fungerar för mig. Klipper bara topparna på mig själv om de är nött. Typ 2 cm istället för 1 dm som frisören gör.
     Så testa, vad är det värsta som kan hända 🙂

      ja, precis därför jag vill köra på! frisören klipper så jäkla mycket och dessutom massa friskt hår som hänger med 😭

  Är det smart att köpa bostadsrätt nu? De är såpass mycket lägre i utgångspris nu så jag har råd men räntorna är så jäkla höga.

   Svarade här ovan, men skulle säga samma här så klipper in:

   Jag skulle svara ja. Såg ett inslag för något ekonomiprogram på SVT där experter menade att man ska köpa om man är i behov av en ny bostad eftersom just bostadsmarknaden är extremt svår att tajma rätt.

   Jag och min sambo har precis köpt en större lägenhet, och blev varken märkbart dyrare eller billigare…

   Räkna ut vad som faktiska boendekostnad skulle bli och jämför med vad du har idag?

   Räntorna är inte särskilt höga jämfört med vad man kan vänta sig över tid. De har bara slutar vara extremt låga. Om räntorna känns extremt höga nu skulle jag vänta tills jag hade bättre marginaler sett till inkomst.

  Vad tycker ni om Ygemans klassificering av människor som nordiska resp. Icke nordiska medborgare? Är ni för/emot? Varför?

  Undanber alla rasistiska kommentarer tack!

   Orkar inte ens lyssna på den idioten. Han ser ut som en sengångare.

   Populistiskt oavsett parti och löser endast en liten del av problemet.

   Kan tillägga att jag själv känner att dessa planer är väldigt problematiska och är rädd för att de skulle kunna bli verklighet som de blivit i DK. Jag som s.k. Icke nordiska medborgare (född här men andra generationens invandrare) känner att vi på sätt och vis blir måltavlor och fråntas våra friheter om fri rörlighet och rädd för att denna klassificering i längden kommer användas till annat än boende. När slutar man räknas som icke nordisk medborgare? Så många frågor…

    Sant!

    Det är galenskap. Jag förstår att man försöker komma åt problemen, men det gör att vi i en av världens främsta demokratier då skulle få grupper av andra klassens medborgare som inte har samma rättigheter i landet som andra i landet enbart utifrån en bedömning av etnicitet. Vägen som Danmark går är ju väldigt dystopisk och inte värdigt ett demokratiskt land.

   Lite för fyrkantigt för att icke-nordiska kan vara t ex tyskar, engelsmän, kanadensare etc som inte brukar vara problem när man talar om problem med folk utanför Norden.

    Tydligt att han egentligen menar utomvästerländsk bakgrund, eftersom intervjun handlar om problemförorter. Verkar också vara så alla har tolkat det. Tror inte en engelsman skulle ta åt sig.

   Sa han inte utomnordisk bakgrund? Ett annat ord för de vi normalt kallar invandrare helt enkelt, har nödvändigtvis inte med medborgarskap att göra. Att den ”utomnordiska” populationen i ett område inte överstiger 50 % är dock en utopi, för vårt samhälle funkar inte så. Bor det 50 % invandrare i en förort så kommer svenskar sakta men säkert flytta därifrån. Men förstår vad han menar! Att bara prata klass är rätt utdaterat, att bara prata socioekonomiska faktorer tar inte höjd för de problem som uppstår när hela samhällen står utanför svensk kultur och framförallt det svenska språket (en annan grej tycker jag än att t.ex. ha lågutbildade eller bidragsberoende föräldrar som ju är en socioekonomiska faktorer). Att prata etnicitet är verkligen inte hela lösningen, men jag tror det bidrar till att hitta nåt försök till lösning i alla fall. Det är en faktor i det hela verkar han mena, och det håller jag med om. Och om vi ska mäta integration måste man väl ta hänsyn till etnicitet?

    Ja det stämmer jag blandade ihop begreppen. Men frågan kvarstår, när slutar man räknas som någon med utomnordisk bakgrund? Generation 3?4?5? Osv

     Frågan var väl om man är för eller emot och varför?

      Hur kan man ens vara för eller emot utan svar på dessa frågor som A stället?

       Man kan vara för ett system som beaktar den etniska faktorn när man talar om utsatta områden, och jag förklarade varför jag är för. HUR man tar i beaktande den etniska faktorn är jättesvårt, så även om man är för idén så behöver man inte sitta på alla svaren. Sen är ju ”utomnordisk” en väldigt missvisande formulering eftersom man uppenbarligen inte syftar på tyskar och engelsmän.

     Jag TROR att statistiska centralbyrån räknar invandrare tom 2a generationen (spelar ingen roll om nordisk eller utomeuropeisk). Invandrarbarns barn räknas alltså inte som invandrare i statistiken.

      Så har jag också förstått att det är!

   Det sjukaste är ju att Ygeman, företrädare för ett socialdemokratiskt parti, helt bortser från klassfrågan i sitt resonemang. Varför tror han att så många invandrare bor i invandrartäta områden? Jo, för att det är där det finns lägenheter.

   Många av dem har helt enkelt inte råd att köpa bostad och har inte haft tid att stå i bostadskö i 20 år heller. Ygeman skiter fullständigt i detta och säger att det är varje invandrares ansvar att bosätta sig någon annanstans. Ett problem skapat av kapitalister, men skulden läggs på fattiga och utsatta. Fy fan, tror aldrig att jag haft lägre respekt för Socialdemokraterna än nu. De kan väl snart inte stava till ideologi längre.

    Sossarna har ju en lång historia med rasbiologiska institutet så det är väl knappast förvånande.

    Fast detta är faktiskt inte sant. Där jag bor, mindre ort utanför storstad, har man försökt få nyanlända att flytta, men de vägrar och vill bo med sina landsmän i den redan invandrartäta orten. Så är det på många platser i Sverige.

   Jag skulle säga ”helt idiotiskt förslag” då det inte verkar ha nåt konstruktivt syfte öht. Eller vad menar han samhället har att vinna på att lägga norrmän och tyskar i olika kategorier? Vad ska vi sen göra med den indelningen har han tänkt? Det säger ju nada.

    Ett område med 100 % ”utomnordiska” invånare (som nog egentligen är tänkt att betyda utomeuropeiska) säger väl något? T.ex. dålig integration?

     Sure, men vad ska du med den procentsatsen till? Vi vet redan exakt vilka områden som är utsatta och vilka som står näst på tur. Ta itu med problemen istället för att låtsas ta itu med problemem (”nu ska vi räkn utomjordiska invandrare så vi kan förstå vilka områden som är utsatta”). (Ett snabbare och billigare alternativ är att använda sig av statistik som redan finns, skjutningar, brott, inkomst, utbildning etc). Sen retar jag mig på hyckleriet, alla vet att det inte är kineser och fransoser han tänkt räkna- ska du köra etnisk profilering är väl det minsta man kan begära att du är hederlig med varför du gör det och vem exakt det är du vill profilera 🤔

  Okej säkert jättedum fråga.

  Håller på med en uppgift där man ska analysera en film utifrån intersektionalitet. Iallafall så kommer det in på etnicitet och just i detta fall handlar det om en svart person, men vad är det korrekta sättet att beskriva det på? Kan jag säga svart? Mörkhyad? Ja ni hör ju, seriösa problem.

   Jag skulle skrivit mörkhyad eller afroamerikan om det är en amerikansk film. Skulle inte skriva svart

    Vad är det för fel på ordet svart nu då?

     Officiellt, t.ex. i politiska debatter, används inte ordet svart i USA utan afroamerikan. Däremot tror jag inte det är särskilt tabu att säga ”black people” i vardagssammanhang.

      Fast, svart används visst hela tiden i politiska debatter i USA?

    Tack, skriver det!

   Afroamerikan

    Bara om man är afroamerikan. Alla svarta är inte det.

     Nej, det har du rätt i.

   Jag skulle faktiskt fråga läraren vad som är det akademiskt accepterade ordet nu.

    Ja det hade ju varit smart faktiskt, men det ska tyvärr skickas in imorgon så hinner inte.

   Det korrekta är att säga svart. Att säga mörkhyad är en nyans av en färg. Du kan vara mörkhyad svart eller ljushyad svart. På samma sätt som du kan vara mer ljushyad som vit än andra vita.

   Jag har fått till mig detta av min vän som är gift med en svart man. Jag tycker det låter mindre rasistiskt eller mindre fel att säga mörkhyad då jag vill vara politisk korrekt i dessa frågor. Men tydligen är svart det korrekta.

    Korrigering, om man säger mörkhyad så utgår man från att vit är normen läste jag precis.

    Fast din väns man är knappast en talesperson för alla som delar hans ursprung.
    Termen kommer ju från Amerikanarna och vi har ju blivit amerikansierade men jag tycker det är fel.
    Fråga dessa individer hur de vill bli benämnda istället. De mörkyade/svarta/med afrikanskt påbrå här i sverige föredrar 9/10 att bli kallade efter deras etnicitet (gambian, kenyan, elfenbenskustare osv). INTE att bli ihopklumpade till nån färg eller ras.

   Skulle skrivit t ex ’rasifierad’ med härkomst från Afrika/Asien/Centralamerika etc…

    Åh vad jag hatar begreppet rasifierad! Som att vita är det neutrala och resten är olika raser + hur kan man fortfarande prata om ras?

     Kallar vi asiater ’gula’? Native Amerikans ’röda’? Osv
     Varför används endast färgtermer för européer eller afrikaner?

  Är det normalt att vara såhär pryd?! Min partner sen en tid tillbaka kan knappt inte prata om något som antyder s*x/lust saker associerat till det överhuvudtaget. På de längsta kan han säga vuxenmys😅Inte ens bröst, ”tordas” han säga? När jag försöker säga något ”som ens antyder mot det s*xuella hållet så håller han bokstavligen talat för ögonen dock skämtsamt, men börjar störa mig orimligt mycket på detta känns som ett barn nästan… Ska tillägga att han är 34 år och haft x antal förhållanden före mig det senaste varade i 5 år innan vi träffades.

  Alla tips/råd för att förstå är önskvärt. I övrigt är han blyg och försiktigt i sängen är mest jag som får ta intiativ och byta ställningar osv vara den drivande, och förspel kan han nog inte ens stava till. Måste bokstavligen föra ”dit” hans hand om jag ska få någon typ av förspel. Vilket jag slutat med för de känns burdust när han aldrig fattar vinkeln med att jag oxå måste få förspel inte bara han. Slösar jag min tid med denna man?

   Inte för att vara sån, men oj vad tråkig han låter. Tafatt fast han haft flera förhållanden. Oftast brukar det ju räcka med att visa nån gång vad man gillar.
   Att inte våga säga sex, eller ens bröst? Ja det låter väldigt udda.
   Är du kär i honom?

    Ja han är oroligt tafatt tyvärr. Kär är jag, fast ej samlivet riktigt fungerar.. Funderar om det är såhär jag verkligen vill ha det framöver. Man får typ skämta med honom när man säger något ”snuskigt” . Aldrig mött någon som betett sig såhär någonsin. Trodde nog bara han var lite blyg ibörjan men nu har det ändå gått en heldel tid.

   Han kunde nog behöva gå till en terapeut eller liknade specialiserad på sex. Det låter väldigt hämmande och som något han behöver lösa.

   Låter ju inte som något vidare ligg.

    Nej det är nog ett av mina sämre. Men tycker mycket om honom, han är en fantastisk person men ej en bra älskare.

   Oj, jag hade aldrig gått igång på en sån man.

   Troligen nåt han gått mig sig hemifrån. Går bara att ändra på om han själv vill och är beredd att göra sådant som känns jobbigt för honom (typ prata om sex).

   Om du gillar sex så är han nog inte rätt man för dig. Dumpa honom och låt honom hitta en kvinna som har samma tafatta sexualitet istället

   Haha låter som min sambo 😂 mitt enda tips är att göra honom obekväm på skoj. Innan någon blir upprörd, nej jag gör honom inte obekväm på ett olämpligt sätt utan säger dom ”snuskiga orden” som han blir generad på ett skämtsamt och skojigt sätt.

   Sen garvar vi tillsammans och han kan sucka ibland och påpeka ”du är så snuskig” (bara skämtsamt, ännu en gång ) och jag upplever att han blivit hundra gånger mer bekväm de senaste åren. Sen kommer han nog aldrig bli en sån som säger ”snuskiga ord” men han är mer bekväm och i det stora hela så är det överkomligt. Hellre en pryd snäll och söt kille än någon jäkla buffel som svär och säger fula ord 😅

   MEN. Av nyfikenhet, om din kille har ett vanligt namn vad heter han? Min sambo är också 34 år och haft ett 5årigt förhållande innan 😂 och beter sig på exakt samma sätt!

    Då förstår du hur jag har det! Hur länge har ni varit tillsammans? Hur får ni ihop samlivet, är ju trots allt viktigt. Tråkigt när man är så omaka..
    😂 hoppsan men tror ej de är samma man, men man har ju blivit förvånad över mindre så😁Hans namn börjar på E!

     Haha jag förstår precis 😂 vi har varit tillsammans 3 år. Vi får ihop samlivet ändå och har det väldigt bra, trots att det alltid är jag som får ta initiativet. Jag har helt enkelt accepterat att det är så. Har ibland resonerat att sex inte är allt i livet och att han har många fina egenskaper som jag inte kommer hitta hos någon annan.

     Hahaha nä sant 😂 min börjar på S 🤪

   Han verkar vara som jag, TOTALT ointresserad av sex. Om sex är viktigt för dig så byt ut honom.

    Han verkar vara intresserad då han gärna har det, men att alltid jag får vara drivande/ta intiativ.

   det låter typ som att han blivit upplärd hemma att sex är någon fult och fel? du borde nog prata med han om det för han själv verkar ju inte förstå det

    Har försökt på flera olika vis. Han blir bara flamsig och skämtar bort det typ varför ska man prata om sånt ”ofint”. Han brukar säga ”du kan ju säga vad som helst” 😅

     Kan det underlätta att skriva det till varandra? T ex om ni sitter i olika rum och skriver på Messenger. Många har lättare att uttrycka sig då utan press och närvaron av den andra. Sedan kanske det lossnar.

  Jag kan inte avgöra om jag bryr mig om mitt utseende till en orimlig nivå eller inte?
  Jag tänker väldigt mycket på hur missnöjd jag är med mitt utseende. Speciellt mitt ansikte som är så osymegriskt med korta tunna ögonfransar.
  När jag var yngre såg jag ändå ok ut med smink men nu tycker jag att inte ens det hjälper. Jag har aldrig haft problem med att gå utan smink. Jag sminkar mig inte jättemycket och inte så ofta. Dels för att jag inte orkar och dels för att jag inte är så bra på det och det blir inte så stor skillnad tycker jag. Men jag har tatuerade ögonbryn, slipat ner en tand och gjort läppar. Men ändå blir jag inte symmetrisk.
  Jag strävar inte efter att bli en 10/10. Jag vill bara inte se så knäpp ut.
  Har jag blivit för påverkad av sociala medier? Tänker ni också mycket på erat utseende?

   Jag blir typ ledsen när jag ser mig själv på video för jag ser inte alls ut så som jag föreställer mig… så nej jag tycker väl inte att du är orimlig.

   Tänker på det massor också och det tar upp en stor del av min tid så jag tycker inte heller det låter orimligt! Men det hade såklart varit skönt att slippa ha det i tankarna nästan jämt.

   Brukande tänka mycket på mitt utseende och hur fult mitt ansikte var. Blir sällan bra på bild och under lång tid under tonåren och 20-årsåldern var det sällan jag var med på bild. Blev arg och ledsen av att se mig själv på bild pga hur ful jag tyckte jag var.

   Är inte heller helt symmetrisk. Det syns vid ögonen. Har lite hästansikte också.

   Är mellan 35 och 40 nu och har de senaste åren landat i att det är såhär jag ser ut. Jag får göra det bästa av det och det är inte mitt utseende som kommer avgöra min lycka i livet. En del har mer tur i genlotteriet än andra men även vi som är mindre snygga kan ha ett fint och härligt liv. Önskar så jag kommit till den insikten redan vid 20 och inte lagt så mycket tankekraft kring detaljer i mitt utseende. Blev inte snyggare för det, bara olyckligare.

   En frisyr man gillar, kläder man tycker är fina och ett leende kommer man långt med

  Ett av mina största mål i livet är att arbeta utomlands under en period ( Engelskspråkigt land )
  Sååå – Ni som jobbat i England (speciellt London) samt NY , ge era allra bästa tips. Vad behöver en 27-åring för att lyckas ? Hur mycket pengar rekommenderas , hur omfamnade är planeringen och genomförandet inför flytt ?

   Vad jobbar du med? Svårt att få arbetsvisum till USA då det är arbetsgivaren som ska fixa det. Också omöjligt att få arbetsvisum till UK nu efter Brexit om du inte är akademiker som ska jobba med ett kvalificerat jobb.

    Har utbildat mig i produktion/projektledning inom kommunikation. Tog examen nu i våras.
    Det verkar som att lättaste sättet är att arbeta hos en svensk arbetsgivare i Sverige, som även har kontor utomlands där jag kan arbeta när jag ”klättrat” Att USA är jäkligt svårt visste jag såklart, men har inte tänkt på att Brexit påverkar arbetsvisum .. haha typiskt .

     Ja, jag tror det är det lättaste att bli utsänd av en svensk arbetsgivare. Brexitjäveln ställer till allting 🤬 Som sagt så vill dom nu bara ha akademiker med en relevant utbildning och yrkesposition som tjänar en viss minimumsumma per år 😒

      Typiskt.. Hade tänkt söka jobb till olika ”agencys” men konstaterats blir det väll svårt om det inte är svensk arbetsgivare.. Skitbrexit haha . Men tack för lite info iaf 👍🏻

   Beror ju på vad du vill jobba med!

   Jag var anställd av Linkedin och jobbade i Dublin bland annat, när jag var yngre jobbade jag för EF på Malta.
   Bara pluggat i NY och extrajobbat där på Starbucks.

   Det jag vill säga är att det är så mkt enklare om du blir anställd av ett företag med kontor bas i sverige.

   Men oavsett, räkna med att bo inneboende eller dela vistad med kompisar.
   London o NY är svindyrt att leva i och man får verkligen slita hund OM man inte har utbildning eller erfarenhet som ger ett hyfsat jobb direkt.

   På Malta fick jag boende och bodde på hotell med en annan tjej. Fungerade bra men jobbade bara där för att fylla CV:t ett år.

   Sen i London var de inneboende samt 2:ahand.
   Räkna med att bo utanför stan och pendla mkt om du vill ha någorlunda vettiga boendekostander.

   Jag hade bara sparat till första hyra. Samt mat för du får ju inte alltid månadslön.

   Hej!
   Jag skulle rekommendera att kolla hur dina arbetsmöjligheter ser ut i Kanada! Du kan ansöka om working holiday visa och testa på att jobba och bo utomlands. Jättetrevligt land och Toronto är också en stor meteropol om det är det som är intressant 🤗

  En genuin undran… Vad är grejen med att folk klär av sig när de går i Pride-tåget? Såg Ladybb Dahmer och co på Instagram och de gick i tåget i spetsbh. Jag fattar inte grejen riktigt. Är det den sexuella aspekten av hbtqi man hyllar? Eller det bara någon form av skamlöst statement?

   Är väl som att vissa är väldigt avklädda/uppklädda på musikfestivaler också. Festival och festival tänker nog en del helt enkelt. Det är kul att se sexig och snygg ut samtidigt som man har kul.

   Tycker inte det är särskilt skamlöst. Låt folk göra sin grej, skadar knappast någon

   Mycket härliga apkoppor som sprider sig!

    BS

     BS? Vi får väl se ökningen sen. Har ju spridit sig på andra liknande event.

   Tänker att det är en visuell representation av frigörelsen som Pride står för. Länge gick det inte att vara öppet HBTQI+, och på många platser och för många människor går det fortfarande inte. Då blir paraden ett sätt att gå ”all in” och kanske uttrycks även det i vad man har (eller inte har…) på sig 🤷

  GIRLSQUAD Gruppen på Facebook

  Alltså admin i den gruppen är verkligen helt störda. Riktigt elaka. Vuxna mobbare.

  Särskilt hon Josefin boysen. Men alla är dem lika vidriga.
  Förstår inte ens hur folk kan vilja vara medlemmar där.

   Skulle verkligen säga precis samma sak helt sjuka k huvudet

  Hej! Jag har en liten tjej på 2,5 år, bor i Malmö och hade gärna velat lära känna fler mammavänner (och supergärna icke-mamma människor också!) nu när jag ska gå hemma i 20 veckor pga blivit förbjuden av chefen att fortsätta jobba pga gravid & risk för covid på arbetsplatsen – så jag har minst sagt gott om tid över haha. Svara på denna kommentar om någon vill leka med barnen eller utan barnen!

   Det hade varit skoj!

  Dejta som ensamstående utan möjlighet till barnvakt mer än nån timme dagtid i månaden?

  Tips? Tankar? Nån som har gjort och lyckats? Vad säger man till en ev dejt?

   Skulle råda dig att betala för barnvakt så att du kom iväg oftare istället. Om du träffar nån som du gillar på den timman en gång i månaden så kommer det ju dröja väldigt länge tills ni kan ses igen och då mest troligt rinna ut i sanden. Men första dejten kan ni väl ta i närheten av dig/där barnet är med barnvakt, typ fika eller promenad.

    Ja så långt är jag med. Men sen då? Att gå från att ses nån timme till mer? Hänga hemma? Introducera barn till ny vuxen? Han har också barn men varannan vecka. Introducera till hans barn?

    Just nu känns det omöjligt.

  Glömt bort titeln på bok!

  Boken handlar om en syster som har en yngre syster som har någon sorts av funktionsnedsättning och har henne på internat. Den äldre systern gifter sig med en man som har all kontroll över henne och styr henne utifrån hans villkor. Det slutar med att den yngre systern ger tabletter som hon har fått ut till systern när de ses, som hon blandar in i mannens dricka för att ta sig loss från helvetet.