Kreativa adlink-knep

Den senaste tiden har det diskuterats flitigt kring annonslänkar/adlinks och ”knepen” som vissa influencers tar till för att få följarna att klicka på länkarna. 
Ibland krävs det nämligen inte ett köp via länken för att influencern ska kunna tjänar pengar, utan det räcker med ett klick.

Igår när jag skrollade igenom mina bilder på telefonen, så hittade jag två skärmdumpar från en influencers stories, som handlar om att få följarna att klicka på deras adlinks. (Här ovan)
De är drygt en vecka gamla, men med tanke på engagerade diskussionerna varit här inne så är de fortfarande högst relevanta.

Anyways… här är exempel 1.
I storyn ber influencern följarna om hjälp.
Hon delar att hon köpt linnegardiner som hon tycker är fina, men hon skriver också att de är galet dyra. Hon vill veta om följarna tycker att gardinerna är värda priset.
Än så länge är det inga konstigheter, influencers frågar sina följare om saker hela tiden, men i det här specifika fallet så behöver följaren klicka på influencers adlink för att få reda på hur dyra gardinerna faktiskt är.

I exempel 2 så har vi en influencer som gång på gång uppmanar sina följare att klicka som galningar på hennes länkar så att hon tjänar mer pengar. 
Alltså spam-klicka så många gånger som möjligt, utan att vara det minsta intresserad av själva produkten.

I exempel 1 handlar det väl mer om att influencern är en smula oförskämd mot sina följare, genom att bädda in själva intäktslänken i ett ”jag behöver er hjälp-inlägg”.
Exempel 2 bäddar inte in någonting alls, utan är helt transparent med avsikten med sina adlinks.

Så frågan är väl hur nöjda de utbetalande företagen är med den här typen av adlink-beteende?
Vad tror ni?

Jag håller inlägget anonymt då jag anar att det här problemet är större och mer utbrett, än vad dessa två mikroinfluencers är.
De får helt enkelt agera exempel på den här problematiken som kan få konsekvenser som att adlinks försvinner eller i alla fall blir betydligt hårdare reglerat än vad det är idag.

136 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det där är ju *isha i ett nötskal

   Alltså ovan nämnd kör ju på båda metoder.

   Jaaaa! ”klicka klicka klicka!” och blurrad vara.
   Varför får man inte nämna hennes namn i kommentarsfältet helt plötsligt?

    Det blev känsligt eftersom hon hotar att anmäla alla som skriver om henne. Troligen eftersom det ligger mycket i det folk skriver och då tar man ju åt sig.

     Då tycker jag att hon ska göra slag i saken och anmäla. Vad förväntar hon sig kommer att hända?

      Jamen lite så, det är väl samma tomma hot som att hon ska inaktivera sin instagram men uppdaterar flitigt flera gånger om dagen

   på tal om henne, märkligt att therese lindgren visar att hon kollar på fruktansvärd dokumentär om is-kvinnor, och sedan delar en story från henne.. de har ju samma ideologi!! (salafism)

    På tal om ovan igen… varför får jag en känsla av att en del av hennes storys ”det här hände mig idag, en kvinna/man sa såhär till/om mig i affären” osv.
    Jag vet ABSOLUT att det sker öppen diskriminering kopplad till kultur, religion osv. öppet, och det är ABSOLUT ett problem. Meeeen hennes ”storys” känns ALLTID så *BAM* lyssna här! Kan inte låta bli att tro att det är för att skapa reaktioner, för det är ju något nytt varje dag… ÄR det så illa?!

     Kan inte låt bli att känna att det känns som content*
     En del av att skapa debatt och intresse. Missade detta ovan obv.

     Jag tycker det är tydligt att det är påhittat. Det är ju inte direkt en gång dessa historier kommer. Att dessutom skriva i story att det är ett ”kul” inlägg bara för att hissen fastna efteråt (hur ofta händer det?) …nja.

     Nya Linnea Claesson…

     Känner samma med mycket Felicia B säger. Det verkar alltid hända henne saker som såklart hamnar i titeln på hennes youtubevideos.

    Men är det verkligen konstigare än att kolla på en dokumentär om KKK och sedan länka till en kristen amerikans hemmafru? Eller att kritistera katolska kyrkans behandling av ursprungsbefolkningen och sedan följa ett katolskt konto?
    Bara för att jag räknas som kristen betyder det ju inte att jag står bakom korståg eller galningarna som härjar i USA.

    De har inte samma ideologi.
    En fanatiker är en fanatiker, oavsett om de är kristna, muslimer, tillber rosa elefanter.
    Att jämföra det med en fanatiker säger väldigt mycket om dig och ditt tankesätt.

     Salafism är en extrem tolkning av islam dock.

     Det här handlar ju om salafism….

     Salafism är en fundamentalistisk gren inom islam där risken för radikalisering är stor. Detta är vedertaget inom islam och något som många samfund aktivt försöker motarbeta.

    Det är dock inte samma. Aisha tror på salafism som innebär att de tror på liksom hur det var från början inom islam. Is är jihadis, det är lite olika samt att de egentligen inte tror på Islam isåfall skullle de ju inte döda på detta sätt.

  När man tror att mänskligheten inte kan sjunka längre…

   Lägre…man sjunker nedåt. Förlåt, men är född ordmärkare. Håller givetvis med i sak.

    Det ska vara mellanslag och stor bokstav efter dina tre punkter. Förlåt, men är född ordmärkare.

     Behöver inte vara stor bokstav efter tre punkter.

      Nä men mellanslag 😂

       Mellanslag även innan tre punkter (såvida tre punkter inte markerar ett avbrutet ord).

       Har jag sagt något annat?

    Det var bara ett stavfel pga mobilen. Lugn i stormen.

    Förlåt, men jag är..*

     Går alldeles utmärkt att utelämna personligt pronomen i ett kommentarsfält.

      Inte om man är en medfödd ordmärkare.

       född*
       ber så hemskt mycket om ursäkt, vill inte uppröra en ordmärkare.

        (see what I did there..? ;))

      Går också utmärkt att förstå utifrån kontext om ett ord blir fel.

       Men så klart ska det inte skrivas fel även om man förstår.

   hahhah

   Å det är så desperat. Går väl inte så bra för alla dessa ”influencer”
   Tycker väl att den som är rak är den enda som är vettig här.
   Men less på köp köp köp..överallt. Tror många känner likadant.

  Haha anledningen till att hålla det anonymt är väl för att du är vän med Johanna Bladh??

   Varför skulle hon ens ta upp henne som exempel om hon var så ”rädd” för att skriva om henne 😅

   Nä, jag har kritiserat henne öppet vid ett flertal tillfällen här inne, så det är inga konstigheter. Det är snarare pga av den andra influencern som jag väljer att hålla inlägget anonymt.

    Varför då? Genuint nyfiken. Tacksam för svar

     Vad får dig att tro att hon är radikal? Orka överdriva.

    Den ”kritiken” har verkligen inte varit i proportion till alla Bladhs märkligheter och hennes allmänna beteende på Instagram där hon blockar alla som vågar säga emot henne. Hade ni inte varit ”vänner” hade hon ju behandlats som vilken influencer som helst, vilket hon tyvärr inte gör nu.

     Ja, så kan det säkert vara..men som en parantes så vill jag bara tillägg att Johanna och jag är bekanta, vi inte de nära vänner som du verkar vilja få det till.
     Men i det stora hela så finns det så klart alltid utrymme för utveckling och förbättring och det gäller så klart även mig. 🙂

   Ugh, Johanna Blad är med i en mammagrupp på fb jag är med i och allt hon gör är otillåten reklam sina samarbeten 🤦‍♀️ Hon blir bara varnad hela tiden.

    Hon är vidrig på facebook! Helt skamlöst promotar hon sitt varumärke. Spyr på människan.

  Följer en som gör ASMR på Youtube. Hon ber också att ”vi” ska trycka på länkar för att hon ska få en bonus. ”Ni behöver inte köpa något, men ni får gärna trycka på länken så jag får bonus, så jag kan köpa mikrofonstativet jag behöver”.

  Tycker det är fult. Eller ah, hellre ärlig o bara säga som det är. Men tycker ändå det är fult.

   Fast då köper hon ju en produkt som gynnar dig som tittare/lyssnare? Man ”tjänar” ju inget på att vanliga influencers köper fler klänningar. Jag hade klickat på en sådan länk ifall jag ville att personen skulle ha en bättre mikrofon, för att jag gillar dennes innehåll.

    Exakt. Gillar jag det youtubern gör så är väl ett klick en rätt så enkel betalning. Speciellt när de inte försöker lura en till det utan är ärliga med att det är så de kan fortsätta producera bra material.

    Nej nu handlar det om ett stativ. Alltså förstår helt hur du menar! Men samtidigt tänker jag att om man som kreatör vill förbättra så satsar man och köper. Det skulle inte göra mer för mig och innehållet i just det läget, utan enklare för kreatören.

    Som sagt, förstår hur du menar 🙂

     För vilka pengar ska hon skapa innehåll för dig att ta del av? Man vill inte ha reklam, inte stödja med likes och klick på länkar, inte samarbeten, inte frivilliga bidrag via patreons…

      Har bara skrivit om det med länkarna, att be folk trycka för att få pengar. Som inlägget handlar om.

      Vill man tjäna på det man gör (som sagt, i detta fallet handlar det om ett stativ som hon vill ha, inget folk ber om) så får man ju jobba för det med. Lägg ut fler videos så det syns. Bra videos trycker jag tummen upp på och kommenterar. Men att be folk trycka på en länk för att få pengar känns sådär. Tycker jag! Samarbeten/reklam har jag iaf inget problem med annars. Just grejen som inlägget handlar om – att be folk trycka på en länk – tycker iaf jag är märklig. Fler videos = mer visningar = mer pengar.

     Tror jag vet vilken ASMR-kanal du tänker på och enligt mig så är det rätt så tydlig att hen inte har jättestor ekonomi och snarare väljer att prioritera sina barn med de pengarna de tjänar från sina 9-5 jobb (hen har flera), och att köpa produkter för sina uppdrag.

      Jo fast hon gör ju sällan videos = inte många som hittar och då tittar = får in mer. För ”min” del behövs inget stativ, är ju hon själv som vill köpa.

      Men skitsamma egentligen, mest grejen att lägga ut meddelande om att be folk trycka för att få mer pengar. Tycker ändå det är märkligt 😅

       Hon kanske inte har tid/möjlighet att göra massa videos. Är dessutom jättesvårt att tjäna pengar på att bara lägga upp videos.

       Ska hon säga upp sig från sitt 9-5jobb för att ge dig fler videos som du vägrar ge ett klick för?

  Hon säger ju faktiskt inte att gardinerna är galet dyra. Hon säger bara ”men priset”. Jag tror inte att företaget hade godkänt att ordet ”dyrt” var med, till exempel.

   Det handlar om adlinks, inte köpt reklam så hon får uttrycka sig precis hur hon vill.

  Diana M gör också alltid så. Alltid när nån frågar ”Parfymtips?” – länk och inget om vilken det är, man måste trycka för att se vilken hon tipsar om. Samma med ca allt. Senast igår la hon ut om en mascara med *länk* utan förklaring till vilken det är 😅

   Så gör Emilia W och jag AVSKYR det. Nej jag tänker inte klicka för att få veta vilken parfym du använder så folk ”stannar dig på stan”.

    Sandhra Jonsson med, (Calle Schulmans sambo) alltid adlinks, o satan va jag klickat på dom😊
    Så trojag det, att dom kan hyra en lägenhet för 30 000/månaden med alla klick hon måste få, för enormt duktig o saklig är hon, dt måste man ändå ge henne.

     Är det seriöst så hon stavar sitt namn?

  OT men Johanna Bagges (Anders Bagges fru) kommentar på Carolina Gynnings bild i bikini?

  Så fin med kvinnlig kropp där kurvorna sitter där dom ska, precis som en kvinnlig kropp ska se ut och mer sånt etc? 😂 Fattar att hon VILL att någon ska reagera och ge henne ljuset, och jag gör ju det nu, men alltså jag blev så full i skratt av papphatten. 2022 och så långt har hon kommit, vad bra.

   ”Där dom ska” AKA inget fett på magen utan breda höfter och smal midja. Tack för den kärring.

    ”…dom sitter där som ska”😅 Röven ska väl ändå inte sitta direkt på ryggen va?

     Dessutom är ju ”kurvorna” resultatet av diverse ingrepp.

   Ändå skönt att veta att man bara får kurvor på dom rätta ställena av bbl, bröstförstoring, fettsugning, coolsculpt osv. Då kan vi andra andas ut och gå runt med våra felaktiga kurvor och sluta bry oss.

    Hahaha 🙏

   Kände lite samma när jag såg Victorias Secret-programmet där de sa ”deras underkläder passar så bra på de modellerna för att de är kurviga” jag tycker inte de är speciellt kurviga, det där är inte kurvigt enligt mig men vi tycker tydligen olika.

    Jag tror att VS menar kurvigt i bemärkelsen vissa väl valda kroppsdelar och riktningar, inte över hela kroppen 🙊

  Varför blir dessa ”mikro-influencers” anonyma när du skriver om dom, men du skrev precis ett inlägg om en tjej som bara hade 15K följare och fick gratis hotell? Varför fick inte hon vara anonym?? 🤨

   Tror det är lite känsligt i detta fall då den ena härjat rejält senaste dagarna och minnsann ska polisanmäla alla som skrivit om henne här osv.

    Precis så…
    Inlägget handlar mer om problematiken i stort, än om vad två enskilda mikroinfluencers gjort eller inte gjort och i det här specifika fallet valde jag att anonymisera exemplen. I andra fall kan det se helt annorlunda ut, och då blir kanske valet ett helt annat än det här.

     Vore bra om du tänkte liknande i fall om ingrepp, där det annars bara blir en diskussion om hur gräslig en enskild individ nu mera ser ut.

      Det går inte att kategoriskt göra på än det ena, än det andra sättet utan det är flera stycken olika parametrar som spelar in och som avgör på vilket sätt ett inlägg ska skrivas.
      Det går inte att jämföra en influencers med 15 000 följare med en influencer med över 1 miljon följare, och således inte heller deras adlinks/reklam-inlägg.

      Det gäller generellt för media – när, var, hur eller om man namnger en offentlig person eller inte.

       Ok

    Ah ok fattar.

   Inlägget handlar mer om problematiken i stort, än om vad två enskilda mikroinfluencers gjort eller inte gjort och i det här specifika fallet valde jag att anonymisera exemplen. I andra fall kan det se helt annorlunda ut, och då blir kanske valet ett helt annat än det här. (Copy/paste från ett annat svar om ungefär samma sak)

  Kan detta klassas som tiggeri?

   Bra fråga!

    En form av tiggeri är det ju. speciellt när man börjar dra in sin dåliga ekonomi och ber folk klicka för att man ska ha råd med hyran etc.

   Nej

   Allt är väl tiggeri när det kommer till influenser.

  Jag tycker att de flesta företag borde vara missnöjda med sina influensers. Ellos kläder som fotas lite halvtaskigt framför en spegel för att därefter aldrig bäras och sedan hamnar på bloppis. Ta vilken vara som helst och det är samma sak.

  Elin Kjos kör också en massa adlinks för jämnan.
  ’Många tycker jag har så fin hy och jag använder denna, favorit sedan många år’.
  Och så en adlink.
  Även Fridas bakblogg gör så och båda har ju många följare så det blir nog en bra slant.

  Räcker det att klicka på dom för att personen ska få pengar?! Trodde man var tvungen att köpa också.

   Finns olika. Men många behöver man bara klicka på för att dom ska få pengar.

   Det är en som har runt 8 tusen följare som en månad la ut massa länkar och sa att hon fick ihop 10 tusen på att folk bara klicka. Tänk då vad de med större konton kan få ihop.

  Ett klick på en adlink ger några ören till influencern om jag förstår rätt.
  (Ett köp med anledning av länken ger några kronor).
  Rimligen bör bara det första klicket på en adlink generera ersättning och eventuellt efterföljande klick ingenting.
  Så det lönar sig väl inte att uppmana följarna att ”pumpa” klick på adlinks?

   Precis det funkar inte att samma person klickar flera gånger på samma länk.

   Ja det stämmer. Ersättningen är mager och det är bara första klicket som räknas.
   Rent spontant kan jag känna att låt influensern hålla på. Den enda skadan är om hen får sina följare att köpa saker för pengar de inte har. Vad gäller företagen har de stenkoll på var de ska lägga sin marknadsföringsbudget. Just adlinks är det billigaste och riskfriaste sättet att marknadsföra sina produkter.
   Det är lite gulligt att dessa influensers tror att de är smartare än företagen och kan tjäna mer genom att uppmana till spam klicka. Sekunden företagen inte har någon användning av influensern är det tack och hej.

  Som en person som ber folk att be om tips så hon kan länka.
  Så märkligt när hon tipsar om saker hon själv inte använder eller som hon inte äger men ”jag läste att detta ska vara bra enligt beskrivningen”.

  Speciellt när någon frågar typ ”jag har problem med *detta*, har du tips på någon produkt?” Och svaret blir ”har själv inte problem med det men denna tror jag nog är bra. Även på rea!!”.

  Och ”Älskar detta bordet! Kommer aldrig ha råd med något sånt men man kan ju drömma, kommer från @affärendärbordetfinnssådomsersåkanskemanfårettbordgratis. Gissa priset innan ni går in på länken och se om ni hade rätt, thihi”

   Precis – någon som aldrig visar upp vad hon har på sig under sin slöja är plötslig fashion expert på allt den sexiga underkläder till somriga toppar!

    Haha ikr

  Borde inte företagen ganska snart märka, när de analyserar och drar slutsatser, att såna samarbeten inte ger ett smack? Där följare tom-klickar utan att bry sig om innehållet? Det borde väl vara i företags intresse att reklamen har effekt? Annars är det ju pengar i sjön.

  Jag blir så irriterad. Även när folk frågar om var X har köpt en tröja kan de inte ens skriva ut namnet på butiken utan lägger enbart ut en länk. Varför inte göra båda när det är ett företag de inte ens har samarbeten med

   För då klickar folk inte på länken utan googlar och då får dom inga pengar.

   Många ger ju tips på tex parfym. Skriver inte namnet, visar inte bild på parfymen utan kör en selfie och en länk. Och lite text såklart om hur underbar parfymen är ”ni måååååste köpa! OMG alltså🔥🔥 folk frågar mig dagligen vad jag använder. Jag är helt obsessed!”

    Jomen det här gäller som sagt även när de inte har samarbeten med det företaget. S

  Verkar så trist att vara influensers. 😂 Sitta och tjata om klicks som värsta girigbuken osv.
  Glo på Youtube och följa andra influensers vardag. 😴
  Visst gratis är gott, men spendera resor med andra influensers och stå och lovorda någon ny onödig produkt, känns så hjärndött.
  Hur håller de intellektet aktivt?!? 😲

   ”Hur håller de intellektet aktivt?” 😂😁 Underbart!

   Det går inte hålla något icke-existerande aktivt…

    Så sant…

    Ja är det tomt så är det.

  Nåt jag noterat mer Gabriella Possler är att hon kör frågestund varje gång hon ska köra adlinks, så dom blandas med frågestunden som alltid får många frågor och så lägger hon in reklam där hon filmar sig i nya kläder med adlinks. Smart drag… Tog några gånger innan jag såg mönstret i det.

   Finns flera andra influensers som kör liknande taktik under frågestund. De får en ”fråga” t ex: ska på bröllop i sommar, klädkod kavaj, har du tips på fina klänningar? Vips drar influensern fram tre klänningar som alla ”råkar” vara från Ellos…

    Victoriasstil sysslar med denna taktik. :/

   Men det skriver inte Camilla om…

   Har också sett att hon gör så. Vad mer är att hon tar sitt arbete på stort allvar. Det märks att hon tänker igenom vad hon vill få sagt. Och nej det är inte företaget som instruerar henne. Har sett andra influensers för samma företag och det har varit lite hejsan hoppsan över det hela.
   Har ingen åsikt om henne som person annat än att jag inte är intresserad av henne men tycker det är kul att se det jobb hon läger ner på sina betalda samarbeten.

   Designbymirelle gör likadant, ”vi måste ha en snacklåda idag” *lägger in ruta för svar* minst ett svar är hur bra mirelle är, och sedan 1-2 svar till, sen helt plötsligt, precis som varje gång, ett samarbete mitt i allt, sedan något svar till. Det är alltid fler inlägg med samarbetet än svar på frågor 😴 ”hann inte fler, vi kör igen snart gullisar”

    Hahahhaha äntligen någon som ser vilket trams hon håller på med. Så självgod som delar hyllningar till sig själv och så hennes fantastiska mascara, body mist och läppglans. För att inte tala om en grön klänning hon delat typ fem gånger i sommar 😴

  Äsch, det är väl bara låta bli att klicka.

  Jag klickar ALDRIG på såna länkar. Googlar hellre fram produkten om någon tipsar om nåt och jag vill köpa. Sen om det inte framgår vilken produkt det är – då får det vara! Ska dem vara sneaky about it så ska dem inte få ett öre från mig. En person som genuint vill tipsa sina följare om något är aldrig sneaky på det sättet.

   Jag gör samma, klickar aldrig när det tigger om det.

  Något OT, men är så himla less på att sidan med inlägg laddas när jag går in på bloggbevakning och precis när jag ska klicka på översta inlägget för att läsa kommentarer så laddar reklambannern in så att jag klickar på den. Varenda gång.

  Så där. Nu har jag gnällt av mig om det.

   Ja DET är nog uppgjort.

   Öppnar i webbläsaren brave. Aldrig någon reklambanner som poppar upp.

  Bloggerskan Fyra Årstider- Mitt liv på landet kör samma trix och har gjort i alla år.
  Ingen reklamidentifiering där inte.
  ”Innehåller annonslänkar” högst upp i varje inlägg och sen måste man klicka på markerad länk om man vill veta var grejerna kommer ifrån.
  Skulle aldrig få för mig att göra det. Det går lätt att hitta ändå på nätet.
  Bara att googla ”randig blå tröja” eller ”grön ljuslykta” eller vad det nu är.

   Som englasshowroom.com

  Lisa anckarman tipsar på TikTok om att vara med i alla influensers tävlingar som är GRATIS med lite engagemang istället för att köpa trisslotter, för chansen att vinna är mkt större på socmed

   Hahaha Lisas källa på det tack 🤦‍♀️

  Ot.
  Vad är grejen med Lovisa Worges instagram?
  Grått, grått och lite blått samt minst sagt stela poseringar. Lägg till hennes kyliga utseende så är du hemma hos en isdrottning! 🥶

   Förmodligen för att hon gillar det 😄

    Finns folk som gillar Messmör också.

     Är du säker? Det låter ju helt orimligt.

  Tycker man ser mer och mer att det inte ens finns en bild på produkten det länkas till, utan det är bara en adlink insprängd i texten. Tex ett blogginlägg där influencern skriver ”är sugen på mjukt kupade, stora vinglas, tex dessa” och så är ordet dessa adlink-markerat. Så man vet inte hur glasen ser ut, vad de kostar, varifrån de kommer om man inte klickar. Känns väldigt utstuderat för att få fler klick.

   Englasshowroom i vaaarje inlägg…

    Nu för tiden försöker bara Engla tjäna några korvören men fixar inte att lägga ner bloggen för vem ska då glo på hennes bröst?
    Och NÅGON måste ju få veta hur många gympass hon gjort och hur sjuk hon är hela tiden.

     Seriöst mer egenkär narcissistisk människa får man leta efter. Ålderskris måste ha uppstått.

     Hon känns osäker klär sig uttmanande vissar för mycket synd att hon inspierar sin dotter till detsamma I kort kort.

  Men det är väl bara att ta kontakt med företaget/företagen och fråga dom vilken åsikt de har ang detta, då får du ju svar från berörd part. Att fråga läsare om vad företagen kan tänka och tycka runt detta leder väl ingenstans ?? annat än till spekulationer förstås.

  Hur ser företagen på detta? Om influencers uppmanar folk att klicka på länkar för att dom tjänar på det, vad tycker företagen om det, att man uppmanas att klicka? Då lurar man väl företagen? ”Klicka så mycket ni kan på kommande stories”, företagen betalar ju per klick i hopp om att folk ska köpa. När man uppmanar att klicka bara för klickandets skull så förlorar ju företaget på det. Vet inte om min kommentar går att förstå 😅

  Jag trycker aldrig på tiggares länkar. Ser jag nåt snyggt som länkas så går jag istället in via hemsidan 😂 Latmaskar alltså. Sluta tryck på länkarna.

  Bla blas stil gör samma sak. Knappt ett inlägg utan tiggeri.

  Man kan väl googla själv ?

  avskyr när det är länk på länk. Så trist. Klickar aldrig!

  Skriv om Victoriasstil son butter soffa stup I kvarten säkert 3-4 soffan på 3 år. Hon slutade sitt vanliga jobb I samband när hon fick sitt yngsta barn nu är det bara influencer son gäller. Att ta emot en massa kläder från kappahl, Gina tricot, johnells official mfl för att som hon själv säger inspiera. Halva hennes hem är ett resultat av sponsrade saker. Nu går vi in I lågkonjuktur då hoppas man att de flesta inte köper deras grejer som de fått betalt för att visa upp.

   *som byter ska det stå.

  Är alternativ 2 aisha. Stämmer så väl in, måste vara lättare att skaffa ett vanligt jobb och tjäna massa mer pengar än att spamma.. bars jobbigt…?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.