Bland det roligaste jag läst på länge…

Jag fick den här ”recensionen” skickad till mig från en av er, och det muntrade sannerligen upp min gårdagskväll. 
Den är skriven av Arbetets kulturredaktör Johannes Klenell, som sammanfattar musikbranschens första hållbarhetskonferens, inne på Way out Wests vipområde.
Panelen bestod av Maxida Märkas, Lusine Djanyan (från Pussy Riot) och Linnea Claesson, som efter en timmes samtal pratat en del om mod, mycket om ljus och mörker och ondska och godhet men där ingen i trion någonsin ens nämnde ordet hållbarhet.

Rekommenderas varmt!

108 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Om någon söker mig är jag begravd i mitt fort av skämskuddar resten av dagen.

   Får jag oxå plats?

   Vill också begravas där. Fy fan så pinsamt detta är för alla inblandade 😂 och LC, ja vad ska man säga…

  Faktiskt mer skrämmande än roligt 😳

   Ja det var skrämmande, men Johannes text var lite smårolig

    Visst. Men stackars samtalsledare, vilket hopplöst uppdrag.

     Man kan ju fråga sig vem som bokade in influerarna…. Hur tänkte man där?

   Jag håller med. Det var skrämmande läsning (men rolig p.g.a. skribenten). Att människor med så liten kunskap ändå får göra sina röster hörda i något som kunde vara ett viktigt sammanhang…

    Hoppas verkligen att applåderna de fick enbart var av ren artighet. Själv skulle jag gått därifrån.

     de som applåderade har säkert sina huvuden lika högt upp i sina egna arslen som panelen. Så de tyckte nog allt som sades var djupt och vist. Hur orkar sådana här människor med sig själva?

      Ja så kan det gå när man förblindas av sin egen skit.

  Hahahah jag orkar inte 😂 så världsfrånvänt att inte förstå någonting om hållbarhet utan prata om något helt annat. Men tyvärr är det ju så för väldigt många personer i dag, att man inte kopplar ihop det

   …prata om sig själva

    Ja och inte ens vad de själva gör för hållbarhet

  Hahaha tragiskt

  Linnea C och Maxida i samtal. Vad kan gå fel..? 🙄 Helt galna båda två och har stora problem med trovärdighet. Toppenjournalist däremot 👍🏼. Skrattade ordentligt!

   Dessutom så kul att Maxida är uppvuxen i Stockholm och ältar Sapmi 24/7. Att hon typ inte ”tål stadsluft”…

    Den bluffen har jag gått på pinsamt nog, hon är alltså infödd stockholmare?

     Skarpnäck born and raised.

    Men man måste väl inte tycka om platsen man är född och uppvuxen i?
    Hon bor väl i Jokkmokk nu. Tycker även att man har full rätt att hävda sitt ursprung oavsett vart man råkar vara född och uppvuxen någonstans.

     Visst, men hon är inte ”född in i fjällvärlden” direkt, som hon påstår.

      Jo men det kan man väl vara. Nej så klart inte bokstavligt. Men om man föds av samiska föräldrar som håller fast vid kulturen och reser till sapmi pfta och deltar i renskötsel osv osv är man väl lika mkt född in i det som många hävdar att andra generationens invandrare är…

       Den enda samen i hennes familj är hennes morsa som har en samiska pappa. Ingen är renskötare eller liknande.

        Haha, hon är väl lika mycket fjällvärlden som jag då. Och jag har ingenting med det där att göra eg men har rötter därifrån. Vilken jävla pajas!

  Vilken tur för Linnea att arrangörerna inte visste hur man googlar fram en notorisk lögnare.

  https://www.expressen.se/noje/linnea-claeson-pressas-hart-ber-om-ursakt-faller-pa-mig/

  Wow är ett pk-skämt värdigt Göteborg!

  Det var ju också ett märkligt val av personer för ämnet.

   Exakt alla andra var upptagna.

    De enda som inte var upptagna var tyvärr självupptagna.

     😄🥳 Undrar om dom läser här…? 🙄

   Jag tror på riktigt inte att de förstod vad de tackade ja till. Skulle vilja se dem beskriva ordet hållbarhet. Eller, kanske inte…

    Ja, deras prat påminner om när man gick i skolan och skulle ha muntlig redovisning men var dåligt förberedd och improviserade istället.

   Märkligt val oavsett ämne skulle jag säga😆

   Vem satte ihop den här konstellationen och hur tänkte hen?

    De grävde djupt…..

    Frågan är också vem detta är mest pinsamt för: WOW eller Claeson/Märak?

   Det är ju inte bara att de missar att prata om hållbarhet som är pinsamt, utan också att Linnea Claesson inte har några spärrar när det kommer till att hylla sig själv.

   ””Jag tycker det är viktigt att veta att när man tänker såhär: Hur fan ska jag våga för jag kollar på dig och tänker jag kommer aldrig våga vara sådär modig. Du är så jävla badass”.

   Man skulle kunna tro att det här sägs av den svenska influencern till den ryska Pussy Riot-aktivisten på landsflykt. Men nej. Vi ska tillbaka till det som är viktigt på riktigt. Alltså Linnea Claeson.”

   Hahahahha

    Sjukt kul! Och skämskudde.

    Trodde bara det var jag som fått starka me, myself and I-vibbar av Claesson, men det finns alltså fler som känt av detta.

  Influencers i ett nötskal! I sina egna små flockar så är dom dyrkade kungligheter men när dom ska ställa upp i offentliga sammanhang med utbildade och erfarna människor som faktiskt har gjort RIKTIGA grejer så faller deras image som kejsarens kläder. Bara att jämföra Pussy Riot och vad dom gjort och Linnea Claesson…

   Att Linnea inte gått under jorden efter sina bravader med ena lögnen efter den andra, är helt obegripligt. Skäms hon inte?!

    Uppenbarligen inte. Vilket verkligen bevisas av det Johannes skrev om att hon får bra betalt att prata om sig själv hos kommuner. Även om jag vridit mig i plåga hade det varit kul att vara där och se spektaklet.

    Narcissister skäms inte, de tror på sina egna lögner.

  Håller med Camilla: REKOMMENDERAS VARMT herreminskapare

  Samtiden i ett nötskal.
  Jorden brinner bokstavligen upp ( fråga Åsa och Emilio Ingrosso) och människan är fortsatt mest intresserad av sitt ego.

   Varför skulle vi behöva fråga dessa två?

  Claeson och Märak kommer skrika hat inom 1,2,3……

   Menar du 321?

  Sjukt bra skrivet 😅 helt jäkla klockrent

  Fantastiskt artikel! Spot on!

  ”Linnea Claeson tycker förstås att vi inte är i närheten av Ryssland, men att det ändå är viktigt att veta att även i Sverige kostar det också att säga vad man tycker. Poäng.

  ”Jag tycker det är viktigt att veta att när man tänker såhär: Hur fan ska jag våga för jag kollar på dig och tänker jag kommer aldrig våga vara sådär modig. Du är så jävla badass”.

  Man skulle kunna tro att det här sägs av den svenska influencern till den ryska Pussy Riot-aktivisten på landsflykt. Men nej. Vi ska tillbaka till det som är viktigt på riktigt. Alltså Linnea Claeson.”

  😂😂😂😂😂

   🤣
   ”Panelen ombeds ge ett sista medskick till publiken. Martin Hultman tycker vi ska förbjuda fossila företag och stater att sponsra fotboll. Lusine Djanyan anser att vi ska vara väldigt vaksamma mot propaganda. Både rysk sådan och annan.

   Linnea Claeson sa ”dröm större, kämpa hårdare, älska mer”.

   Maxida Märak svarade ”lev som Gandalf”.

   ”För Gandalf han var grå, men när det blev som mörkast, då blev han vit. Det låter lustigt men… vilken otrolig människa!”

   Så avrundade rapparen samtalet om ”Engagemang och samhällsomställning” på musikbranschens första hållbarhetskonferens under Way out West.”

    Stackars Gandalf att bli skändad då här! 🤪😅

     Ja. Han som är en sån otrolig människa!

      Ja, en otrolig ”människa”!
      Precis som Peter Pan, Mary Poppins och Alice i Underlandet – inspirational!

       Andra fantastiska människor:
       Karlsson på taket
       Peppa Pig
       Odysseus
       Madame Bovary

        DET hade blivit ett panelsamtal värt ett besök!

    Ja Linnea och Maxida vet hur man avslutar en paneldiskussion… Den ena med floskler den andra med förvirring. Vilken duo. Var dyker de upp nästa gång för favorit i repris?

  Fantastisk text! Bra att den sprids. Dock hoppas jag att många fler gör detsamma; analyserar vad som faktiskt sas och lyfter fram det. Jag hittade ingen mer artikel/krönika om detta när jag sökte, men det måste väl varit andra journalister där?

  Fattar att killen från Chalmers kanske inte drar så många lyssnare på egen hand (tyvärr) och att man därför försöker stötta upp med mer kända filurer, men alltså… Tänk om man inte fick höras och synas bara för att man är känd, utan för att man faktiskt har substans i det man säger? Det vore ju bara bäst! Och det bör väl ha varit en moderator med på scen? Man önskar ju att en sådan person kunde ifrågasätta när någon drar iväg och pratar helt oväsentliga grejer.

  Visste för övrigt inte att Märak var född och uppvuxen i Sthlm.

   I Stockholms vackra fjäll. Det är inte många som känner till dem.

    😂

    Vad menar du vi har ju både väsjöbacken, Hammarbybacken och johannelundstoppen som dessutom är byggd av sopor. Så där fick vi ju in lite hållbarhet också, eller inte.

     Vafalls! Menar du att jag har åkt till Åre alldeles i onödan?
     : )

  Nej men snälla, hjälp vad pinsamt. Är tjejerna så korkade? Jag fattar om de typ inte själva riktigt kunde få till nån bra inriktning på snacket om hållbarhet, men när moderatorn ställer direkta frågor och killen från Chalmers börjar ta upp konkreta förslag på vad som behövs för att vi ska nå klimatmålen osv, så borde väl tjejerna kunna hänga på och komma med egna förslag, instämma eller ställa motfrågor typ? Jesus.

   Eller hur. De kunde ha dolt sin egen okunskap genom att lyfta fram personerna med kunskap.

    De verkar ha varit alldeles för insnöade i sitt ego och lyfta vad ”modiga” de är som är tjejer som existerar typ haha. Usch….

   Men då kanske det inte skulle finnas någon tid kvar där de hinner hylla sig själva ordentligt? Man får prioritera.

  OT: Mandy Schulman och hela familjen åker snabb båt UTAN flytväst – hur tänker de?

   Kanske ”Yolo”

   Och stackars hunden som de haft knappt en vecka ser inte heller ut att ha nån flytväst på sig där den ligger begravd under kuddar och nått solskydd i den skumpande båten. Är hon dum i huvvet på riktigt.
   Första tiden knyter man an till sin hund, inte åker båt i 100 knop så det studsar hej vilt. Jag blir så trött, stackars hund. Och stackars familj som inte vet bättre.

   Dessutom reklammarkerar hon inte All I Am Beautys nya produkt hon lyfter fram på stories. Märkligt ändå. Externa samarbeten brukar hon markera, men de egna branden, de kan varken hon eller hennes syrra markera rätt. 🤷🏼‍♀️

   Åh önskar det pratades mer om vad de säger i sin podd 😬 väldigt världsfrånvänd många ggr att jag skäms. Men även jordnära ibland så kan inte bestämma mig riktigt vad jag tycker om podden

    Trodde ingen lyssnade på dom längre efter de gjorde sin ”avskedsturne”, för att sedan komma tillbaka några månader senare?

     Jaha det var mer än vad jag visste 😅 jag lyssnar lite då och då.

   Mandy själv som kör båten, och filmar sin flytvästlösa familj samtidigt?!?
   Hade lätt kunnat bli en av alla självfilmade och -vållade olyckor, där alla plötsligt flyger ur båten pga nån felmanöver.
   Bara den stackars (skräckslagna) hunden som har vett nog att stoppa huvudet under en dyna och skämmas.

   Hoppas du har skärmdumpar innan storyn försvinner strax, C?

  Säger som skribenten, Linnea? Tänkte faktiskt på henne häromdagen, säkert två år sedan hon syntes som förslag på instagram. Hör aldrig nåt om henne längre (lika bra det).

   Men nu är hon tillbaka! Lika världsfrånvänd som aldrig förr…

   Googlade för att ta reda på vad hon gör nuförtiden, men hittade inget. Någon som vet?

    Hon är tingsnotarie på en Stockholmstingsrätt, eller har i vart fall varit det relativt nyligen

     Tack för svaret!

     Tror inte det stämmer. Det finns dock en där med snarlikt namn…

   Hon hyrs tyvärr fortfarande in till skolor för att föreläsa… Fruktansvärt.

    Gör hon? Hon lär inte få komma tillbaks till Härnösand iallafall. Efter föreläsningen där beskrev hon hur det hade gått till, medan lokaltidningen intervjuade bland annat lärare som varit på plats som inte alls kände igen det Linnea hade upplevt och beskrivit.

  Här är en annan artikel som är väldigt bra. Lite längre och inte lika skojig, men välskriven och tar upp utseende och influencers.

  Läsvärd, om du har några minuter över. Enligt mig.

  https://vi.se/artikel/sNxQ5WzR-abg5mja1-219cd

   Tack. Ja absolut läsvärd. Tyvärr lite lång som inte flyger då många har en koncentrationsförmåga som en femåring.

   Jättebra!

   Tack för tipset! Mycket intressant och bra skrivet.

   Riktigt bra! Men usch vad sorgligt att det är så samhället ser ut idag 💔

  😳🤣

  Tomma tunnor skramlar mest. Det ska bli intressant att se de här människorna försöka skaffa riktiga jobb under den ekonomiska krisen kommande vinter.

   Det värsta är väl att många har bunkrat miljoner så de behöver inte bry sig på ett bra tag…

  Maxida Märak har verkligen blivit ingreppsblind. Ansiktet helt svullet av all fillers. Ser inte klokt ut.

   Du är sorglig! 🤮

   Du väljer att gå på utseende och vikt?

   Mmm, vem är sorglig här egentligen?

    Till dig och spyan ovan, finns en otroligt intressant och tänkvärd artikel lite högre upp i kommentarsfältet. Läs den så kanske du den kan vara med och bidra till diskussionen.

     Inlägget handlar väl inte om utseende eller vikt?!

  Påtal om skratt och komedi – rekommenderar existenz inlägg på insta om blocketannonsen de la ut nyligen. Längesen jag skrattade så mycket 😭🤣

  Tänkte just tipsa om den. Läste den i morse och det var verkligen mitt i prick.

  Linnea C. skriver på Insta innan panelsamtalet att hon och den ryska aktivisten inlett ett samarbete som kickas igång på WOW. Där ska de prata om ”civilkurage och hur farligt och läskigt det kan vara att stå upp mot orättvisor”. Arrangörerna kanske missade att briefa om att det vore logiskt att väva in hållbarhetsperspektivet också 🤔

   Läskigt=
   1) få dumma kommentarer på insta
   2) bli fängslad på obestämd tid av Putin

   De har såååå mycket gemensamt i sin kamp för frihet!

  Han kanske skulle ta och läsa på lite bättre innan han sågar folk vid fotknölarna. Maxida har(vad jag tidigare hört henne säga) varvat uppväxten mellan Stockholm och Jokkmokk. Hon är same och har blivit ”stenad” av både andra samer, som inte tycker att hon är en riktig same och av svenskar som tycker att hon är för mycket same. Hon är inte heller främst en influencer på Instagram, hon är artist.
  Med det sagt ger jag inte ett piss för det skitnödiga havremjölksjippot som wow är.

   När började wow bli en parodi på sig själv? Startade väl för 10 år sedan och var välförtjänt (?) hypat men nu…

    År 2012, när Looptroop rockers för första gången blev ersättare, då till dragplåstret Frank Ocean. Exakt där och i samma veva det blev vegetariskt och man fick smuggla in bacon i byxfickorna.

    Maxida växte absolut upp i centrala Stockholm. Hängde en del förutom med en av hennes familjemedlemmar. Verkar vara lite av en grej i den familjen att man gärna vill låtsas som att man växt upp i mitten stan.

     Som att man inte* växt upp i mitten av stan menade jag givetvis 🙂

   Ida har aldrig vuxit upp i norrbotten. Hon har aldrig blivit ”stenad” och ingen i Jokkmokk höjer på ögonbrynen när de möter henne på gatan. Hon är som vem som helst.

    Aha Jokkmokks förorten Skarpnäck.

   Ingen tycker hon är för mycket same…

   Maxida är en produkt av sin tid som gör vad hon kan för att bli sedd. Johannes delar sin syn om henne, som du uppenbarligen inte delar. Och vad är det du egentligen vill få sagt?

   Jag gick i samma skola som Maxida i Sthlm så tror nog jag kan intyga att hon växte upp i Sthlm och flyttade uppåt i vuxen ålder. Men, hon har säkert tillbringat tid i Jokkmokk på sommarlov och liknande.

  Suck alltså.
  Maxida har jag haft nöjet att jobba med….
  Nu var det ett antal år sen men respektlösare människa får man ju leta efter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.