Jon och Janni går skilda vägar

Ni är många som undrat kring Jon och Jannis situation, och nu har de själva gått ut och bekräftat uppbrottet. 
Efter 11 år tillsammans går de skilda vägar.
De delar på sig som bästa vänner, enligt inlägget, och skriver att ingenting annat har hänt för någon att spekulera kring.
Beslutet togs för ett tag sedan och det är det bästa för dem, trots att det så klart är tufft för dem båda.

Tillsammans har de sonen Leon och dottern Leia.

251 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Mitt hjärta går sönder av sånahär poster just nu ?

   Varför? Det är ju inte du som separerar

    Empati ?

     Det finns väl ändå ett mellanting mellan att vara helt empatilös och att bli så förkrossad att hjärtat går sönder?

      Måste man ta allting helt bokstavligt? ?

       Nä, det förstås. Det är ju såklart mycket bättre att tolka in något helt annat i vad folk skriver. Kanske istället låtsas om att de skriver det man vill att de skulle ha skrivit. Det ser vi ju att det funkar alldeles exemplariskt..

    Känner du aldrig en känsla för någonting som inte drabbar dig direkt?

     Mäh, det tror jag säkert hen gör men att ”hjärtat går sönder” när människor man inte känner skiljer är väl att ta i. Hälften av alla äktenskap går den vägen.

      Kanske personen går genom något likande eller personer i hens närhet. Eftersom hen skriver just nu

      Vissa känner mer än andra ??‍♀️

   Känner mest glädje för henne. Slippa den där sliskiga typen är bara att fira. ?

    Alltid oxå tyckt det är ngt läbbigt över honom. Det skumma är att jag för flera månader läste ngt om dessa två i ett sammanhang om separationer, parterapi el ngt liknande, så jag blir inte förvånad alls, fattar bara inte var jag läst det, för följer dem inte..

     Säkert i det här kommentarsfältet

    Han har ju försörjt henne lagom så har nog gått bra. ?

    Hon har ju gift sig med sin pappa ?.
    Sliskigare gubbe än pappa Deler får man leta efter…

     Ja är inte han nu ihop med en 20-åring?

     Ja, fifan.

  Jag förstår dem. Två barn så tätt. Ingen walk in the park.

   PÅ detta även en vuxen inneboende (Moacie, Jons kameranman) som bor och är med dem 24/7, vet inte om något förhållande hade pallat det. Så ja, förstår dem helt.

    De har väl bott med Jons olika kameramän under flera års tid och sedan har jag fattat det som att Moacies flickvän är nanny?

  Oj. Jag var verkligen inte beredd på detta. Följer bara Janni men inget på hennes SM skulle fått mig att tro att de ska separera.

   Är jag helt ute och cyklar när jag säger att det är Jon som stått för deras lavish lifestyle? Undrar hur Janni kommer klara sig?

    Jag vill minnas att Janni och Klara sa i någon video att de båda tjänar minst 100 000 varje månad, så Janni klarar nog sig bättre än de flesta ensamstående i hennes ålder. Hon tjänar väl dessutom pengar på barnen genom visningar, samarbeten och spons, medan barn till vanlisar kostar pengar. Hennes inkomster räcker dock knappast till att leva ens i närheten av det liv hon levt tillsammans med Jon, speciellt eftersom han bott i Monaco fram tills flytten till Cypern och därför inte betalat någon skatt på allt han tjänat som skidåkare och influencer.

    Hennes pappa är ju också stenrik så går nog ingen nöd på henne ? har väl alltid också känts som att det ät Jon som velat ha den livsstilen, just med alla bilar, renoveringar osv. Tror ändå Janni är mer jordnära och har inte heller en kanal där följarna ”kräver” det så som jag uppfattat Jons följare…

     Så sant! Kommer gå bra för henne!

     Stenrik? Ja allt är ju relativt, förstås.

   Hon har väl på senare tid sett väldigt smal ut, även om man kan inte ska kommentar sånt.

    Varför gör du det då??

     Eftersom det kan vara ett tecken på att hon inte mått så bra den senaste tiden.

    Delta ska man kunna prata on, annars ar det att dolJa ren FAKTA.
    Skilsmasso stress = kilona rasar ofta for manga i den situationen, bade kvinnor och man. Aven fast det ar vad som ar bast, ar det en riktigt svar tid fylld av manga tankar. Manga ater, men det bara rinner av. Andra glommer for man ar inte hungrig.

   Med 1,2 miljoner följare på IG natt jag att hon redan har en starkt grund att bygga något på ensam

  Blev oväntat väldigt sorgsen över detta. Väldigt oväntat. Älskat deras relation – vad man sett i gamla vloggar osv. Känns som något drastiskt måste hänt, om de varit så stabila som de utåt sätt verkat.

   Tänker tvärtom. Att det inte är något direkt som hänt utan att de bara tappat bort varandra i relationen. Med två barn så tätt är det lätt hänt att man tyvärr får lite tid för varandra och relation och en dag vaknar upp och är bara vänner. Inte för att vänner är något fel i sig, men ibland räcker inte det för att båda ska vilja vara kvar i relationen.

    Men blev också oväntat sorgsen över detta. Tyckt att de varit så fina ihop och utåt sett verkar haft en fin relation.

    Verkar som Janni vill leva family life och ta det lite lugnt. Jons kanal har backat rejält sen dom fick barn och han känner sig nog tvungen att leva upp igen med bilar, race, flash för att karriären ska få en skjuts igen. Det betyder mer resor och fläng igen. Kan ju också va så att Jon vill fortsätta skriva sig utomlands till vilken kostnad som
    Helst men att Janni nu bryr sig mer om barnen å familjen. Hur kul är det att bo på Cypern i ett sjukt ocharmigt hus bara för skatt tex.

  La märke till att Jon börjat följa en heeel del nya kvinnor på instagram, i bikinis ? många av de är rätt unga också! Tycker det känns ofräscht av en snart 40 årig man..? Tycker det är ännu värre när han själv har en dotter dessutom..

   Har HELA sommaren anat oråd i vassen!
   Började ana att något var off när Janni började festa mer än vanligt och då verkade lyckligare än någonsin, när hon var borta från Jon och barnen och bara fick vara sig själv ?

   Fy fan vad äcklig

   Men snälla, är du förvånad? Myser med strippor på sin svensexa? Han är riktigt onice.

    Det var ju Jannis pappa som skaffade strippor!!! Inte Jon!! Tycker ni är sjukt orättvisa mot honom. Han har gett Janni allt hon velat ha, flyttat till Cypern så hon kan bo granne med pappan. Han däremot är en sliskig gubbe, nya flickvänner hela tiden som knappt är myndiga. Det är tack vare Jon att Janni har fått följare, hon började blogga när de blev ihop. Innan Jon var hon bara en hyffsat snygg tjej som jobbade i affär.

   Såg det nu. Fyfan vad pinsamt?????

   Vilket jäkla slusk han är! ??

   Han är ofräsch, känns så sliskig!

   Good for her säger jag bara, kan bara bli bättre!

  Men oj, vilken chock jag fick 🙁 Så tråkigt! Men har någon misstänkt något eller? Har inte sett ett enda tecken på att de ska vara på väg isär.

   Hon ber ju om att inte spekulera, för inget har hänt.

    Men så så säger ju alla oavsett vad som hänt ??

    Men jag spekulerar inte? Men Camilla skrev att ”folk undrat om deras relation”, och jag undrar bara hur det kommer sig? För jag personligen har inte sett något. Jag följer bara Janni, inte Jon.

     ”Har någon misstänkt något?” – är väl ändå att spekulera? ?

      Nej, det är inte att spekulera…

      Nää, då missuppfattar du hur jag menar med den meningen. Undrar inte över en orsak, bara om det Camilla skrev att ”folk har undrat”. Förstår du? Om inte så kan jag tyvärr inte förklara mer tydligt.

       Har sett lite kommentarer här inne senaste tiden, men jag trodde det bara var rykten! Så tråkigt!!! Undra om de kommer bosätta sig i Sverige på heltid

  Allt är inte lika fint på Instagram eller vad man säger.

   Har dock anat detta för Janni gick själv på alla bröllop, festat, Jon har inte synts på hennes SM på hela sommaren.

  Ånej vad ledsen jag blir, tycker alltid det är sorgligt när barnfamiljer (eller egentligen alla familjer) splittras ?

   Blir förvånad över att så många blir förvånade. Hur stor är chansen att par håller livet ut now days, speciellt sådana som syns och är lite kända och rika etc. Jag tänker snarare Vilka är nästa på tur? Tyvärr…

  Får ont i huvudet när influensers envisas att skriva på engelska och det verkligen märks att det inte är deras starkaste sida

  ?

   Äsch, jag tycker det är bra att folk vågar använda språk även när de inte är 100% felfria.

    Hur blir man bättre om man inte vet att det man skriver är fel?

     På vilket sätt hjälper din kommentar för att lära sig rätt?

     Vad var fel ?

      Har engelskt påbrå själv och hon skriver lite som man pratar svenska, dvs översätter rätt av, ordföljden i engelskan är fel, men inga stavfel el så.

       Finns en hel del konstigheter i texten.

        Tillägg: Men tycker ändå folk ska skriva utan att vara oroliga över att göra fel. Min man är engelsman och älskar när svenskar babblar på utan att skämmas över uttal, ordval etc. Han tycker att man bara ska prata, huvudsaken är att man blir förstådd!

       Är det konstigt då?! Hon har ju svenskt påbrå

      Syftningsfel.

    Ja det är det ju egentligen. (Jag är inte TS). Men som ”konsument” så pallar inte jag ta del av svenska konton som skriver/pratar på engelska för jag stör mig för mycket. Inte för att jag skulle vara bättre själv eller nåt sånt, men det blir för onaturligt för att det ska bli ett flow. Försökte se deras förlossningsvideo när jag själv var gravid men det gick liksom inte. Samma med Lojsans vloggar som nu har engelsk text…. Det går bara inte. Så har slutat kolla

     Du vet att det går att stänga av textningen på youtube? Finns en symbol med ”cc”, tryck där så försvinner texten.

   Hur ska det kunna bli en stark sida om man inte övar? Såna här kommentarer är så onödiga och kontraproduktiva.

    Man kan ju öva genom att ta en kurs. Finns gott om dem. Det blöder i ögonen att läsa influensisk engelska. Jag tycker det är respektlöst att träna på sina följare.

   Varför måste man skriva felfritt på ett språk som inte är ens modersmål? Skärp dig, du som är oskön om nån.

    Detta verkar vara en öm tå för många ?

     Inte ts, men svarar ändå.
     Öm tå är det väl inte för mig, men det kan vara lite irriterande med den här typen av kommentarer. Jag har ett jobb där jag förväntas skriva invecklat fackspråk så gott som felfritt på fyra olika språk. Jo tack, jag är fullt medveten om att någon annan som också lärt sig engelska eller franska i skolan är bättre på språken än jag, men jag gör mitt bästa och blir bättre hela tiden. Jag blir dock inte bättre av att någon, lite stöddigt, påpekar att man hör/läser att språket inte är mitt modersmål.

      Om du förväntas skriva felfritt på dessa fyra språk men inte gör det (tydligen?) vad säger din arbetsgivare om det?

   Äsch, jag tyckte inte att det var så farligt.

   Det roliga är att engelskspråkiga personer aldrig kommenterar en icke engelskspråkig persons engelska , utan det är fan bara svenskar. Endast för att nedvärdera en annan person .

    Jo det gör de både ofta och gärna.

     Nej, inte i föraktfulla ordalag.

      Du hänger visst inte mycket på sociala medier. Skriver du fel i en amerikansk/engelsk grupp på Facebook, FAST engelska är ditt andra språk så blir du så påhoppad.

    Tror du verkligen på det själv?

   Så om man inte är tillräckligt bra i dina ögon så ska man inte ha vänner eller bekanta som inte pratar ens eget språk, eller Jobba på en arbetsplats där man ibland använder sig av engelska? Vilken kul människa du verkar vara. Det är så otroligt töntigt hur man i Sverige förväntar sig att alla ska prata engelska perfekt och att det är pinsamt att ens försöka om man inte gör det. Det säger verkligen allt om hur bajsnödigt Sverige och svenskar är!

    Det som är pinsamt är människor som sovit sig igenom skolan och sen blir kränkta över att folk kommenterar deras dåliga språkkunskaper och bristande kunskaper generellt.

     Haha okej! Jag är en sån som sov sig igenom hela högstadiet och gymnasiet pga min kroniska depression utbröt i högstadiet. Jag spenderade hela den tiden med att bara överleva och stå emot självmordstankar, det gör jag fortfarande i perioder. Min engelska är inte perfekt och det tycker jag inte ens att den behöver vara men jag skriver på engelska för att hålla kontakten med mina vänner som jag skaffat när jag bott utomlands. Stackars dig om det retar dig att jag lär mig grammatik senare i livet än vad du gjorde. Jag gissar ISTJ eller ESTJ på dig, den tråkigaste personligheten man kan ha ?

      Tråkigt att du haft det jobbigt. Men det är du. Du är en i mängden. Tror du att alla som sov sig igenom skolan var deprimerade? Eftersom du antar en massa saker om mig har jag inga betänkligheter alls att ge dig samma ”artighet” tillbaka. Att gissa och dra slutsatser som passar den egna agenda på det sättet som du gör, gör personer med stora kunskapsluckor..
      Om du nu så gärna vill förbättra din engelska, ta en kurs istället för att slösa bort andras tid. Ser att du tillhör gruppen som måste likea sin egen kommentar.

       Men herregud. Hur bitter är du? ge dig nu, mår du bättre av att sitta och nervärdera andra? ?

   Vid vilka sammanhang är det okej att träna på engelska då? Är det enbart okej i skolan och möjligtvis om man har en skylt på sig där det står ”övning av engelska pågår”?

   TOTÖNONTOT!

   Mybabydolls kan enligt sig själv flytande engelska men tycks inte ens kunna grundläggande grammatik. T ex skriver hon så här: ”my kids wants”, ”thats when”, ”im”, ”were back”, ”2:nd”, ”All kids started at our older daughters school, so al new for them”.

    Vad är det korrekta då?

     Ser du inte det själv?

      Antagligen inte eftersom hon frågar. Om ni verkligen menar att ni vill att folk ska bli bättre så kan ni ju börja med att inte dryga er när någon faktiskt frågar.

       Inte ett dugg drygt. Hade personen varit det minsta klipsk hade hen tagit reda på det själv och faktiskt kanske lärt sig något nytt. Folk är så lata och ointresserade och det är fascinerande att man lägger så mycket energi på att försvara sin egen lathet genom att bråka med andra.

     Kids i plural, då är verbet want

     That’s

     I’m

     Second

     All

      + meningen ”All kids started at our older daughters school, so al new for them” borde man göra nåt åt.

    Har hon gått gymnasiet? Annars är det inte så konstigt att många inte behärskar grammatik, de saknar högre utbildning helt enkelt.

     Hon är barnskötare så hon har väl gått gymnasiet.

  Blir väldigt nyfiken på var de ska bo nu! Kommer de behöva komma överens om vilket land de båda ska flytta till? Blir svårt att bo i olika länder när man delar vårdnaden om två små barn.

   Det visar sig nog.

   Hon kommer bo wherever hennes farsa bor, så får väl Jon följa efter. De äger ju inget hem tillsammans numera, förutom den planerade ”stugan”.

  De som verkade perfect match. Trist!

  Det kanske började knaka lite redan när de flyttade till Cypern? Det verkade rätt konstigt att de skulle dit hastigt och lustigt, Jons idé tydligen. De hade ju ett fint boende i Spanien.

   Knappast Jons idé, de flyttade dit för att hennes pappa gjorde det och det var pga skatt.

    Som jag minns det, tyckte Jon att de skulle flytta dit för att Jannis pappa hade gjort det.

     Klart han säger så offentligt. Dom flyttade pga skatt eftersom dom inte fick ha kvar lägenheten i Monaco då dom inte var där tillräckligt ofta. Istället för att då bo kvar i Spanien där skatten är högre än Monaco och Cypern så flyttade dom till Cypern

     Möjligen finns det en hel del kring flytten och pappan som inte delges följarna. Marbella är förutom ett älskat turistmål också en välkänd mötesplats för svenska kriminella. Som fastighetsmäklare kommer man troligtvis i kontakt med många, däribland personer som tvättar pengar i Spanien.

  Vad händer med den egna udden i nacka för 40 millar?
  Blev väldigt chockad av detta men nu fattar jag varför man sett janni festa så mycket, blivit så mycket smalare och inte alls lagt upp något på Jon. Men blev ändå chockad…

  Och jag känner bara..Jaha!
  Men det är väl bra att de själva går ut med informationen så det slipper spekuleras.

  Varför blir vissa så förvånande över att de inte visste att J och J skulle skilja sig?

  Varför skulle man lägga ut information om att man har en dålig period i sin relation eller att man är nära att separera?
  Jag kan förstå att det ser konstigt ut om man lagt ut kärleksförklaringar strax innan en seperation. Men de har dom ju inte gjort.

   Jag vet .. typ ingenting om dessa människor men från vad jag har sett härinne så är det ju ganska tydligt att det är ett ”spel för gallerierna”-par som visar upp det glammiga i tillvaron och inte det andra som troligtvis är mer relaterbart för många av oss. Tycker förövrigt att det är skitkonstigt att vara sorgsen och/eller upprörd över människor man inte ens känner.

  Är absolut inte förvånad faktiskt

   Varför inte?

    Aldrig tyckt att de är en ”Perfect match” som så många verkar tycka här inne ? alltid varit något som stört mig med dem. Men det är ju bara min personliga åsikt.

  Oj. Wow. Vilken chock. I min värld, baserat på vad de visat upp, var de en perfect match för varandra och gav mig tro på evig kärlek.

   På riktigt? Jag tyckte aldrig de kändes kära utan snarare att allt var en fasad man gärna ville visa men det kanske bara är jag

    Nej, jag håller med dig, oxå tyckt det känts krystat på ngt vis, men följer dem förvisso inte, kollat lite YT då och då bara.

    Precis så! Nu är det såklart skillnad på riktigt liv å vloggar men upplevde dom som syskon typ. Blev mer förvånad när dom gifte sig å fick barn än att dom nu separerar

  [Borttagen kommentar]

  Är väl ändå ganska vanligt att småbarnsåren tär sönder många förhållanden. Gör det såklart inte mindre sorgligt (däremot kanske mer) men heller inte särskilt unikt.

   Sanningen är att dagens småbarnsföräldrar är så jävla ego. Saknar helt förmåga att sätta sina barns välmående framför sina egna behov. Visst finns det undantag där relationen verkligen bör avslutas men majoriteten lämnar utifrån egoism. ”Vi har växt ifrån varandra” ”tappat känslor” ”är inte kär längre”
   Stackars alla dessa varannan vecka barn, psykisk ohälsa bland barn och ungdomar kommer bara att öka. Inte konstigt när föräldrar hellre festar, tränar och dejtar.

    Japp även om det låter hårt så håller jag med dig. Många idag är beroende av kickar och snabb tillfredsställelse. De kan inte tänka sig att kärlekslivet går i vågor utan när de hamnar i en svacka är det snabbt dags att trava över till grönare gräs uran en tanke på hur det påverkar barn och andra närstående. Tror särskilt väldigt rika och snygga människor är drabbade av detta (då andra snyggingar ofta flirtar och lockar).

     Tittade på Real Housewives of Orange County (jag vet, skäms lite) men Heather Dubrow sa en bra sak när en annan fru hade problem med sin man. För Heather och hennes man har varit gifta i 20 år, men hon sa man har inte ens dåliga dagar liksom, man har dåliga ÅR.

     Det var nyttigt för mig att höra att det inte är något FEL på ett förhållande för att det har en svacka. Till och med längre svackor. Att det är helt naturligt i förhållanden. Att dom förändras och att man är på olika ställen i livet osv.

     Jag tror att många skulle behöva sansa sig lite och ge saker mer tid. Speciellt när man har barn.
     Det finns så mycket hjälp att få idag med med terapi, böcker och föreläsningar att vi har det ganska förspänt och förutsättningarna för att komma på rätt köl igen är goda.
     Men inte om man är mogen som en 16-åring och ska ut och förverkliga sig själv varannan helg.

      ”Man” har. Klart det kan finnas svackor men dåliga år har nog inte alla! Har varit med min man i 19 år och aldrig haft en så lång dålig period. Iofs har vi inga barn, kanske därför?

    Så länge man är vänner och funkar bra ihop så kan man ju iallafall försöka bo ihop för barnens skull.
    Man kanske hittar tillbaka eftersom man en gång valt varandra. Men är de ohälsosamt och ena får göra allt så är de ju en annan femma

    Håller med. Givetvis ska man inte stanna kvar i en destruktiv relation med massa bråk, men om man fortfarande är bästa vänner bör man hålla ihop om man har små barn. Helt normalt att gnistan dör ut lite i småbarnsåren, men den kan komma tillbaka med tiden. Många har helt orealistiska förväntningar.

     Inte konstigt att alla är kära i sina kollegor då… Om partnern tänker såhär.

    Håller helt med! Vem har orken att gå runt och bekräfta sin partner och vara kär i småbarnsåren? Jag skulle säga att i småbarnsåren är det viktigare att man är ”bästa vänner” än ett kärlekspar. Kärleken och gnistan kan man hitta tillbaka till! Vi har en ettåring och en treåring plus en renovering men allt flyter på fint eftersom det inte finns någon gnällspik i vår relation som inte ”känner sig bekräftad” ?

     Frågan är om inte gnistan dör helt om man tänker så dock… Lite måste man ändå satsa på relationen tycker jag. Ser bara kvinnor skriva sånt här, undrar över mannens sida.. tänker de lika?

      Vet faktiskt inte, många män är lite som bebisar och gnäller ”seee mig”. Tur att inte jag har en sådan ?

    Vet du? Det är helt ok att vara ego ibland, som förälder! Och att kunna prioritera sina behov och se till sitt välmående ÄR att göra det bästa för barnen.
    Men det är ju fint att du har insikt i allas relationer och hur de egentligen är. Det är bara bita ihop och gå vidare, du vet för barnens skull. Vara lyckliga i relationen? Nej nej, vi håller ihop för barnen!

    Ja, så hemskt med föräldrar som kan ta egentid och ibland vara något annat med än föräldrar! Att man ska få ha en egen identitet och få ladda om! Det måste ju väljas bort!
    Jag menar, träna och dejta??? Hur kan man ens.
    Det är så mycket bättre för barnen att man håller ihop och bråkar, det påverkat inte barnen alls.
    Att ha två föräldrar som har en bra varannan vecka relation, är vänner och mår bra, hur skulle det se ut?

    Nej, att ha separerade föräldrar skapar inte psykisk ohälsa. Att barnen ser att föräldrarna mår bättre isär och har en fin relation är värt så mycket.

    Men låt oss alla köra på det gamla: vi ska hålla ihop för barnen!
    Barn är svampar och suger i sig av föräldrarnas mående.

     Du vet att vi lever i 2022 inte 1958? Så många föräldrar som är helt uppslukade i sig själv. Barn som inte blir sedda och bekräftade för deras föräldrar har fullt upp med att själva bli bekräftade. Faktiskt hade det varit lite befriande att ramla på föräldrar som levde lite mer för sina barn.

      Viktig poäng , tidsperspektivet!
      Ibland upprepar sig folk om och om igen om något de hört utan att ha koll på att det sagda inte är relevant längre.
      Om vi inte varit så självupptagna och haft bättre värderingar samt konsekvenstänk så hade samhället varit annorlunda med mer fler välmående mskor.

      Känner inte alls igen det här du beskriver. Tycker dock många mammor verkar leva bara för sina barn.

     Nej, man ska inte hålla ihop för barnen men den här jävla mantrat om att om föräldrarna är lyckliga så mår barnen bra är ju också en massa bs. Om föräldrarna brister i omsorg gentemot barnen (som behöver badas, få mat regelbundet, sova ordentligt, känna trygghet m.m.) så är barnen inte lyckliga bara för att pappa dricker öl med kompisarna och är lycklig och mamma är ute på spaweekend med ”tjejorna” och har det bra. Det finns massor av föräldrar som inte är bra föräldrar oavsett hur lyckliga de själv är och det finns en drös med mammor som verkligen inte vet bäst angående vad deras barn behöver.

      ”Är mamma glad är bebis glad” fick man läsa så mkt i en mammagrupp på fb jag är med i. Höll på att spy på det

    Tror det ofta handlar om att ena orten fattar att nu är det familjeliv som gäller medan den andra vill att allt skall vara som förut.

     Fast man kan ju ha en blandning. Man måste inte ge upp sin relation eller alla intressen bara för man har barn.

  Har det blivit nån typ av trend att gå isär och leva varannan vecka liv tjohej party

   Vad okänsligt av dig. Oftast brukar såna här beslut vara otroligt hjärtslitande.

   Jag är separerad med barn och har hittat min balans i vad jag gör på mina barnfria dagar och går gärna ut med vänner eller reser. Men ingen annan har sett dom många, många timmar man legat och gråtit sig till sömns, hur jag kräkst av ångest över hur det blev. Inte många väljer att bryta upp sin familj för bekvämlighet eller någon ”trend”..

    Och du är influencer? Med många följare? Tycker inte du ska ta åt dig just om vad som skrivs inne på en blogg om folk inom sociala medier/bloggare. Svarade inte dig på öppet spår.

     Vem sa att jag tog åt mig? Behöver man vara influenser för säga att det inte är som du påstår – som att ett sådant beslut skulle vara lätt att ta.
     Blir bara irriterad när folk utan någon som helst uppenbar erfarenhet ska sprida dynga.

      Men du vet väl inte om ”M” har erfarenhet av en separation el inte?

      Jag skrev just med tanke på kända människor på insta. Inget jag tänkt på hos vanlisar. Men kan ju bli en trend där med 😉

    Då låter det ju dock som om separationen inte var ett gemensamt beslut. Det är klart att en separation alltid är extremt jobbigt om ena partnern inte vill separera.

   Det är ingen trend. Men förr var kvinnan hemmafru, hon kunde inte lämna mannen eftersom hon inte kunde försörja sig själv. Nu är kvinnan mer självständig och därför inte beroende av mannen, därför är man inte längre tvingad att stanna i en dålig relation, man har ett val, man kan göra slut om man vill.

   Sedan skaffar många idag barn snabbt i en relation, tex träffas, flyttar ihop och får barn inom 1-2 år.
   Den första tiden i en relation är allt fantastiskt, sen kommer de där små sakerna man börjar störa sig på, och sedan växer det. Man måste först prova bo ihop, känna av relationen, ha svackor och stöta på problem, och se att relationen klarar dessa innan man sätter in barn i bilden, eftersom barn gör allt ännu jobbigare.
   Men idag har folk inte tid med detta, allt ska ske så snabbt, man blir gravid när man fortfarande är nykär, och när problemen kommer så klarar inte relationen av det och man gör slut och flyttar isär.

  Skatteplanering och inget annat. Det drog igång på allvar när de flyttade till Cypern. Blir spännande att följa deras nästa steg.

  Den som vet, den vet.

   Jag vet inte

   Intressant.
   Så du menar att de skiljer sig för pengarna?

   Började han följa massa tuttlisor av skatteskäl också?

   Du är en av dem som inte vet, vad du än påstår.

   Ljugpotta!

   Vad du svamlar.

  Jag tycker att det är jättekonstigt att skriva att man gått isär och posta det tillsammans med typ pussbilder. Jag har sett flera influencers göra så, men tycker det är märkligt varje gång.

   På jannis instastory just nu ger Jon henne fotmassage o hon skriver I mean he’s still giving me footmassage.
   ?

    Asså den va udda

  Jag har inte följt dem regelbundet men lite då och då. Och det jag reagerat på varje gång är att dem väldigt sällan verkar vara själva? Alltid Jons olika side kicks som jag antar jobbar för honom med filmning och redigering, alltid är med. Plus familjemedlemmar, vänner osv. Och alltid olika projekt, nya bilar, flyttar. Det blir inte mycket tid över för relationer då oxh för att hålla gnistan vid liv. Kan kanske funka innan barn men barn i sig tar ju väldigt mycket tid så ja det blir som sagt väldigt lite kvar. Knappt sett dem göra saker bara dem två men kan också vara jag som har dålig koll.

   Ah, mitt i prick. Följer dem inte själv heller,men kollat YT nån gång och alltid fått känslan av att det är ngt som skevar. Tror det är som du säger, alltid folk runt omkring osv, eller så har de alltid folk runt omkring just för att de helt enkelt inte trivs med att bara vara med varandra själva och då säger det liksom sig själv att relationen inte funkar alls.

  Kenza och aleks är nog det enda paret inom sociala medier som verkar ha det stabilt. Så tråkigt.

  Tyckte mycket om Jon och Janni med och så tufft när barnfamiljer separerar.
  Måste vara otroligt jobbigt att vara ifrån barnen varannan vecka.

   Man behöver ju inte köra varannan vecka. Är ju inte heller att rekommendera med så små barn. Leia är ju precis fyllda 1 år.

   Nja, Anders och Therese är ju superfina! Helen och Oscar, Mimi och Fredrik.. Säkert fler haha

    Fast Therese och Anders, really? Jag tycker deras relation verkar en smula osund med tanke på alla hennes psykiska problem och nojor. Han verkar tassa på tå rätt mycket.

     Eller hur. Tycker synd om Anders. Han verkar ALDRIG umgås med sina vänner fast han genom videos uppenbart är mer social än henne. De umgås aldrig med människor tillsammans. Hon har isolerat honom totalt. Även om hon själv har sociala svårigheter så borde hon låta hans vänner och kollegor vara en del av dem. Men hon är så ego och hon kommer alltid hitta på skäl till att Anders absolut inte vill. ”Han är som jaaag, han saknar inte umgänge med andra, han har inget behov av att vi umgås med hans vänner tillsammans”. De är liksom helt isolerade till en liten värld tillsammans och det är så sorgligt.
     Tror dessutom att han gärna vill ha barn, men hon har fått honom att tro att han inte heller vill. Han skulle vara en så fantastisk pappa tror jag.

      Har insyn i att hans vänner är väldigt ledsna över detta.

       Fy fan vad sorgligt. Han känns ämnad att leva ett helt annat liv.
       Att vara fast med en person som Therese och känna skyldigheten att stanna och ta hand om henne. Han är enormt medberoende.

        Tror dels att han är medberoende, men dels uppskattar han säkert det liv de kan leva tack vare hennes jobb.

        Några av mina vänner är i relationer de inte trivs till 100% i, men de kämpar på eftersom de måste börja leva med en helt annan standard ifall de lämnar sina partners som har tiotals miljoner i tillgångar.

      Tror han är kraftigt medberoende. Väldigt vanligt vid psykisk sjukdom såväl som missbruk.

   Alexandra Bring för hennes man är smart nog att inte vilka synas i hennes sociala medier

   Tänkte precis samma om Kenza och Aleks. Har även reagerat på det som någon skrev längre upp, att Jon och Janni aldrig verkade göra något själva (inte ens innan barn?). Så frågan är hur kära dom egentligen vart och hur bra det egentligen vart.

   jaså berätta mer!

   What! Berätta! Vem av dom?

   Gillar Mimmi kapell & Rasmus ❤️

   Hörde också detta för några år sedan, att A är otrogen mot K. Vet inte om hur det är i nuläget.

   Jag gillar Hugo och Paula också, de verkar fokusera väldigt mkt på att jobba på sin relation och mkt fokus på barnen.

   Michaela Forni och Damon då?

   Tror du verkligen det blir varannan vecka?! Inte säkert de kommer bo i samma land båda två. Utan att veta mycket om dem får jag känslan att hon kommer ha dem nästan jämnt

  Synd om barnen! ?

   Absolut inte.

    Men det är väl klart det är synd om barn som måste bo i en resväska. Ena veckan hos pappa och andra hos mamma. Tror du det är nåt ett barn skulle välja på nåt vis om den hade nåt att säga till om. Och jag pratar inte om destruktiva förhållanden.

    Sen skaffar föräldrarna nya barn så det första barnet får fara som en jojo mellan föräldrarna. Till hem där deras syskon får bo hela tiden och rå om både mamma och pappa.

     Varför är ni övertygade om att det blir varannan vecka?!

     Stackars dig om du behövde bo i en resväska bara för att dina föräldrar separerade. Men bara för att dina föräldrar sköte det dåligt så betyder inte det att alla föräldrar sköter separationen dåligt.

     Jag är skilsmässobarn, och för mig fanns det absolut inga problem i det, jag hade dubbel uppsättning av allt så det enda jag behövde ta med när jag åkte emellan mamma och pappa var favorit nallen och skolböcker.

     Och jag är glad att mina föräldrar separerade, hellre 2 lyckliga hem än 1 olyckligt hem. Det behöver inte vara destruktiva förhållanden, det räcker med mycket bråk, dålig stämning eller föräldrar som helt enkelt inte trivs ihop, barn känner av sånt även om föräldrarna tror de döljer det bra.
     Istället för det så fick jag 2 lyckliga hem, med 2 lyckliga föräldrar + 2 snälla styvföräldrar (1 i varje hem).

     Hade även halvsyskon som vart avundsjuka på att jag var skilsmässobarn eftersom jag fick fira födelsedag och jul 2 ggr medans de bara fick fira 1 gång. Och jag har aldrig känt mig avundsjuk på mina halvsyskon som inte hade 2 hem.

   Är väl mer synd om barn som bor med föräldrar som inte älskar varandra mer och vill leva med varandra? Öppna vilket öppet spår som helst – fullt av olyckliga/otrogna/miserabla. Barnen har det bättre hos en lycklig förälder varannan vecka än hos två ”tvingade” för att de tror att det är det bästa.

   Plus de skriver ju att de är bästa vänner, så de umgås nog massor ihop ändå.

    Klart att det är synd om barnen som är små och kommer att träffa sina föräldrar en och en mycket mindre än om de fortfarande varit gifta. Det gäller oavsett om barn i olyckliga äktenskap mår dåligt!

    Det förstår varje människa med minsta inlevelseförmåga och empati, något en hel del i detta kommentatorsfält verkar sakna helt?!

     Barn fattar mer än vad vuxna tror. De märker om föräldrarna inte mår bra, hur mycket de än spelar.

     Mina föräldrar skildes när jag var 1,5 år gammal. Inga problem, inget ”trauma”. Men kan bero på att mina föräldrar sköte det bra, jag växte upp i 2 lyckliga hem, där jag kände mig trygg i båda hemmen.

     Dock ser jag många föräldrar som sköter skilsmässan osnyggt, tex låter barnet leva i en resväska istället för att ha dubbel uppsättning av allt, de bråkar så barnet ser och hör, de har dålig attityd eller stel stämning när det är dags att lämna/hämta barnet, de använder barnet för att skada sitt ex, osv. Men bara för att vissa sköter separationen dåligt, betyder det inte att det är fel att separera, det är personerna det är fel på.

  Har funderat på deras på relation för utåt har det inte känts som dom har minsta sexuella eller kärleksfulla dragningen till varandra utan att att dom är mer som vänner.

   Exakt samma här

  Jon har ju börjat följa en mängd insta vänliga brudar. Tema avklätt. Undrar hur länge han är singel?!

   Tittar ni inte på folk? Om ni är singlar? Blir ni ihop med folk bara för det?

   Om man tycker så mycket om varann så man myser med fotmassage så är det för mig helt orimligt ser separera med så pyttesmå barn ?
   Vad trodde dom, att man som småbarnsförälder ska vara småkåt och ligga hela tiden? Så

    Skulle inte hamna som svar på era kommentarer ?

  Borde inte Johannesculbergs senaste inlägg reklammärkas eller vad? Och har inte hans konto gått från att handla om hälsa till att mkt handla om vikthets? Fick panik när han beskrev kvinnans kropp som ”barbapappa”

   Antonija Mandirs med Adoore då? ?

   Varför panik när det kanske var kvinnans ord om sin kropp? Dålig hållning och övervikt är väl sällan något att beskrivas som fint?

    Alltså har du sett bilder på kvinnan? Om hon räknas som överviktigt är jag obscent tjock och jag har ett normalt BMI? Hon ser ju ut som vem som helst? Tycker om något att hon redan innan är åt det smala hållet? För det första har det kontot handlat om hälsa länge nu handlar det om vikthets? Otroligt tråkigt det va absolut ett av mina favoritkonton.

  Jag fattar att de skriver så för att undvika spekulationer men vad alla använder uttryck som ”vi kommer alltid vara bästa vänner” och ”vi älskar varandra fortfarande…” när de ska separera. Oftast är det nog en i paret som tar initiativet och en som då blir lämnad. Ta den mysigt otrogna casper Janebrink tex, där skrev han nåt om att de inte vill tappa sin vänskap… sedan har han varit otrogen och gjort en ung brud på smällen. Jo tjena vad hans ex säkert känner kärlek och vänskap.

  Undrar hur många som faktiskt känner kärlek (eller ens vänskap) för sitt ex efteråt. Med det menar jag inte att man inte kan känna att man (när sårigheten lagt sig) en önskan om att ens ex ska ha det bra, inte minst för barnens skull, men allt dravel om ”bästa vänner”?

   Jag tror inte ett skit på såna ord, bara floskler för följarna haha

   Alltså Janebrink, don’t get me started. Nog för att jag inte känner honom eller hans fd fru, av det jag har kunnat läsa mig till framstår han som ett praktarsle av rang. Gubbsjuk och klämkäck.

    Han som ”ser ut som om han skall spricka” som ngn skrev i tråden härinne om hans otrohet. Skrattar fortfarande lite åt det..?

     Hahahaha ja så otroligt kul! Minns det också.

    Han ragga på mig förra sommaren under en spelning efter att han sett mig i folksamlingen . Kom fram under en paus och var hur flirtig som helst. Jag var 26 då. Fräscht. Kan säga såhär; nappandet gick inte hem

    Ja han spelar på sin klämkäckhet. Inte nog med att han är en go gubbe från Göteborg (eller var han är ifrån) så är han även en gåva till kvinnan (enligt honom själv då?).

    Tacka vet jag Arvingarnas pappor, de kan musik ?

     Ha, skulle precis skriva till kommentaren ovan om flirtandet, att sådan far sådan son..Pappa Jarnebrink låg inte på latsidan beträffande att ragga på lammkött han heller.

   Casper sa i en intervju att han redan förra sommaren ville skiljas, men att det inte blev så.

    Och då gick han istället till gymmet och var otrogen med en brutta. Himla smart.

    Ja, men sa han det till frun?! Eller bara något han funderade på?!

   Om inget betett sig illa så kan man nog ha intentionen att fortsätta vara vänner. Men är nog svårt att hålla för de flesta. Helt sådär direkt på. Tror det bästa är att ta avstånd från varandra från början och bara sköta det praktiska ihop. Sen när man har landat kanske det går att ta upp en vänskaplig relation.

  Varför är det så få som kämpar för sina äktenskap? Ska man leva tillsammans resten av livet (vilket man väl ämnar göra om man gifter sig) så måste man ju också förstå att förhållandet inte alltid kommer vara tipptopp. De perioderna får man ta sig igenom, tillsammans, eller med hjälp av terapi om man nu behöver lite extra hjälp. Det kommer troligtvis också komma stunder där du kanske blir lite förälskad i någon annan för det känns nytt och spännande, men det går över om du väljer att fokusera på ditt egna förhållande istället. Vi utvecklas, det är helt naturligt att man inte är samma person när man är 20 som när man är 40 osv, men då får man lära känna den ”nya” personen istället för att lämna.
  De köpte ju ett sommarhus för bara några månader sen så deras förhållande kan ju knappast ha varit dåligt mer än någon månad eller två, och ger man upp så snabbt så anser jag inte att man har gjort vad man har kunnat för att hålla ihop familjen och därmed låta barnen slippa varannan vecka-liv.

   Fast varken du eller jag vet hur mycket eller lite de har kämpat.

   Som jag skrev ovan så tror jag många är beroende av förälskelse och snabb tillfredsställelse. De söker nya kickar hela tiden helt enkelt, även i sin relation.

   Jag tror att en väldigt stor riskfaktor dessutom är om man blivit tillsammans i väldigt ung ålder. Man är sällan samma person som 19-åring som när man är 30. Utvecklingen i tidiga 20-årsåldern är enorm för de flesta då man ofta fattar stora beslut (flytta hemifrån, läsa på högskola osv) och träffar nytt folk då. Man hittar sin identitet som sedan stabiliseras under några år. Jättestor risk att man då vid 30 upptäcker att man inte har mycket gemensamt och att man inte riktigt känner sin partner. Träffas man först vid 30 är man mer ”färdig”. För att inte tala om att många har ett behov av att leka av sig i ungdomen, och kan känna bitterhet om de aldrig fått ligga runt och festa hela nätterna…

   Lite snabb att döma där.
   Någon kanske har varit otrogen.

   Deras förhållande kan ha varit dåligt jättelänge, att de köpt ett sommarhus betyder inte att de hade det bra just då. Det betyder väl snarare att de kämpade just då och att sommarhuset var en del av en gemensam framtid som de sen bestämde sig för inte kommer bli av.

   Av vad jag läst har de dessutom varit tillsammans i över ett decennium, de har nog redan fattat att ett förhållande inte alltid är på topp.

   Herregud vad jag är trött på dessa oerhört korkade kommentarer. Du tar alltså EN omständighet och bestämmer dig därefter för att deras förhållande bara kan varit dåligt i max en eller två månader. Du är otroligt enkelspårig och har absolut ingen aning!

  Du borde granska kontot Rangas_etc när du ändå är på Svedberg. Se följar-klumpen hon köpte kring jul 2021 på socialblade. Döljer sina likes också dag 1 – tills alla köpta likes trillat in klart.

   Följt henne länge och skrollade lite i hennes flöde men ser inte alls att hon har några suspekta följare? Däremot har hon ett av Sveriges finaste hem!!

  Spill the tea!!

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

   Camilla raderar det ämnet av någon konstig anledning, så ingen idé att prata om det.

    Så tråkigt ju! Vi läsare bevakar ju bara..

     Ja och sen undrar man om Camilla vet nåt som inte vi vet? Detta är inte första gången kommentarer angående det raderas.

      Hmm skumt. Hon raderar ju inget annat som berör andra influencers otroheter.

       Ja konstigt att det om J & J får stå kvar i öppet spår men inget om K & A. Tror definitivt det är sant dock, hört det länge nu och från flera håll. Och om JayZ kunde vara otrogen mot Queen ? så varför inte? ??‍♀️

        [Borttagen kommentar]

  What jag är i chock!! De har så små barn?! Jag har barn i samma åldrar och om min man skulle lämna mig nu skulle jag tro att han skämtade. Wtf det är undantagstillstånd liksom? GIVETVIS finns det inte jättemycket tid till romantik men då sitter man väl bara lugnt i båten tänker jag? Oh well jag vet såklart ingenting och givetvis separerar de inte lättvindigt men är bara så förvånad!

   Jo men lite måste man ta hand om förhållandet också…

  Alexandra Brings senaste story, samarbetet med Royal design när hon visar upp dukningen utomhus, ser inte pastan ut att vara okokt? ?

   Ännu ett bevis på att sociala medier är fejk, inte ens pastan kan vara ”äkta” i den världen ?

   Jo den är helt uppenbart okokt och så har hon slängt över en burk krossade tomater.

   Tänkte också på det ? till hennes försvar kan jag tänka mig att hon dukat upp när barnen somnat och då inte gör en riktigt middag liksom..hade ju gått på 5 min att koka den dock

  Om man tycker så mycket om varann så man myser med fotmassage så är det för mig helt orimligt ser separera med så pyttesmå barn ?
  Vad trodde dom, att man som småbarnsförälder ska vara småkåt och ligga hela tiden?

   Herre vilken underlig kommentar. Så fotmassage är alltså det som borgar för huruvida du har en varaktig relation eller inte? Och vad det gäller den sista meningen så är det bara vilda spekulationer från din sida och inget annat.

    Jag menar inte fotmassage i sig, men att sitta och mysa/gosa/vara nära.

    I övrigt bygger väl de flesta kommentarer här på ”vilda spekulationer” ?

    Tycker det är konstigt att gå isär med 1-åring om man ändå trivs i varandras sällskap, du behöver inte hålla med mig.

  Jag skulle vilja lyfta Jons byxor och knäppa fast hängslen så att byxorn håller sig uppe. Jag tycker det är så äckligt när män låter sina byxor hänga så lågt att de knappt täcker pubeshåret ?

  Reagerade på att hon skrivit att de ”inte ska vara ett par längre” och inte att dem ska skilja sig?

   De kanske gjorde en Margaux/Katrin i Spanien?

    Vad innebär det?

     Att de inte gifte sig på papper utan endast med en ceremoni.

   Att *DE ska skilja sig, inte dem!!!!

    språk⎜pol•is substantiv ~en ~er
    det sjukliga beteendet att dels haka upp sig på språkliga detaljer, dels inte kunna låta bli att meddela omvärlden detta; personer som lider av sjukdomen saknar sjukdomsinsikt, varför ett faktiskt tillfrisknande i praktiken blir mycket svårt till omöjligt att uppnå; smittorisk: medelhög, beroende på mottaglighet hos dem som kommer i kontakt med sjukdomsbäraren; sjukdomen hör till familjen hybris, underavdelning storhetsvansinne (hybris linguistica)

  Deras vlogg borde hetat Vägen till skilsmässan…

  Alltså han känns som en liten kille som aldrig växer upp. Spekulerar så klart bara men tror att Janni blev imponerad av hans extravaganta livsstil i början men inte räknade med att han inte skulle mogna ens efter att de fått två barn och han snart passerar 40-strecket. Sätter en rejäl slant på att hans nästa flickvän inte är en dag över 25..

   Sätter en slant på att han tar efter sin bästis och kommer dejta tjejer som med åren blir allt yngre i förhållande till honom själv.

   Jannis pappa är väl lika. Han har väl inte en tjej som är över 30år

  Trist för barnen såklart att inte få leva med båda sina försäldrar på heltid.
  Hoppas dock Jon börjar producera bra innehåll igen och slutar vara så PK.

  Med all respekt och empati för er separerade föräldrar som kämpar och sliter för era barns bästa och välmående. Självklart klarar de flesta barn en separation med kloka föräldrar som kan samarbeta och sätta barnets behov främst. MEN att ens diskutera att barn inte påverkas och att det inte är en riskfaktor att växa upp med separerade föräldrar, där råder inga tveksamheter. Om ni tvivlar, fråga en psykolog, socialarbetare eller läs forskning. Om ni tycker att ovanstående är för abstrakt, fråga några människor som är skilsmässobarn hur de upplevde sin barndom, ser på relationer och vad de tänker om anknytning osv.
  Att släta över och övertyga småbarnsföräldrar om att det är mycket bättre att separera även för små barn, än att inte vara helt nöjd, tillfreds som vuxen. Det är inte att ge stöd och vara empatisk till föräldrar. Det gynnar inte heller barnet som behöver stor förståelse för sin upplevelse och utrymme att få uttrycka sina känslor över tid.
  Det går att hålla två tankar i huvudet samtidigt. ( Jag menar inte destruktiva relationer, våld, missbruk etc.)

   När det blir problem för skilsmässobarn beror det till 100% på hur föräldrarna sköt skilsmässan. Om föräldrarna sköter skilsmässan på ett bra och moget sätt med barnens bästa i fokus så kommer barnen inte ta skada av skilsmässan.
   Om du tvivlar, fråga en psykolog, socialarbetare eller läs forskning.

   Eller fråga barnen vad som var problemet med att växa upp i 2 hem, så kommer allt barnen säga vara något som föräldrarna kunnat påverka om de faktiskt velat.

   Den gynnar inte barnen att stanna i en relation bara för barnens skull.

  Undrar om de har äktenskapsförord..?
  Jon har iofs bra rådgivare och folk runt sig som nog påpekade vikten av ett sådant..

   Båda är ekonomiskt oberoende och har siffror på kontot. Janni var bland annat delägare i huset i Marbella och bör ha fått en hyffsad del av vinsten vid försäljningen. Sen är hennes pappa tät så det går ingen nöd på varken Jon eller Janni.

  Inte alls förvånad tyvärr. Alla mina vänner, som har två barn eller fler har gått isär eller skilt sig. Ett par var ihop 18 år så kom gubben hem och gjorde slut. 1 år senare var han förlovad. Två år senare gift och fått det efterlängtade barn/familjeliv han alltid velat ha, den som har var tillsammans med – hon kunde inte bli gravid. Barn antingen splittrar eller håller ihop par. Så är det.

  Tror många märker att det där med att ta ansvar blir nåt helt annat när barn kommer till världen och man ser annorlunda på sin partner.

   Har du barn?

    Hur så?

   Hur många vänner har du, två?

    Hur många vänner har du, noll?

   En hel del verkar ju bara fokusera på barnen och glömma sin partner också. Det ledsnar man nog på…

  Fattar inte dessa ”göra-slut-inlägg” som alltid ska prydas med massa lyckliga bilder? Why?

  Var tvungen att gå in och stalka lite på Jons Instagram när jag läste om alla tjejer han nyligen börjat följa. Herregud ni skämtade verkligen inte! Likesen delas dessutom hejvilt ut från herr Olssoon! Har han ingen skam i kroppen? Han behöver väl iaf inte sjunka så lågt som till en 21 åring, kunde vart hans dotter… fan vet inte varför det här provocerar mig så mycket ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.