Så vad händer på Instagram?

Ida Warg Beauty släpper hudvårdsprodukter – som jag givetvis ska prova. 
Just nu håller jag på att använda mig igenom hela Pernilla Wahlgrens sortiment på L’Acuila, och tänkte skriva ett inlägg om dem och Caias hudvårdsprodukter, nu när jag använt båda ett bra tag. (Givetvis inte samtidigt)

Förhoppningsvis har Michaela Delér tagit bort lappen och planerar att behålla sin klänning från Adoore, efter att ha knixat sig ner på någon av Stockholms alla smutsiga och nerpissade trottoarer för den här videon.
Till skillnad från en viss Dasha Girine, som lagade mat i sin.
No backsies, mmkay?


Bildkälla: Aishaummharun Instastory

Och slutligen har vi den här damen som, efter att ha inaktiverat sin Instagram, verkar ha insett att hon hade på tok för få adlinks i sitt liv, eftersom hon redan öppnat upp kontot igen.
Jag tycker så här:
Den som postade, vad som verkade vara delar av hennes och hennes familjs sjukjournaler, är givetvis fortfarande en jäkla rövhatt som förtjänar att bli exponerad.
Samtidigt Aisha får givetvis posta hur många adlinks hon vill och uppmana följarna att spamma dem, men då får hon också tåla att bli uppmärksammad och eventuellt kritiserad för det. Två fel blir inte ett rätt.
Om det här nu är hennes arbetsplats där hon tjänar pengar så måste hon också kunna bli granskad och ifrågasatt, precis som vilken annan influencer eller arbetsplats som helst.
Dock verkar folk spåra mer på henne än på andra influencers, och med tanke på vad som skedde på Flashback – där journalutdrag verkar ha publicerats – så vill jag be er om att tänka på er ton och sättet ni kommenterar på.
Jag är i första hand kritisk till hur hon utnyttjar adlinksystemet och företagens ”förtroende” att tjäna pengar via dem.
Jag tror tyvärr att det kommer slå tillbaka på henne.
Kanske kommer nog bli blockad av företagen när de inser att det är samma personer som klickat mängder av gånger på en och samma länk utan att någonsin göra ett köp?

Vem hon är som person är jag desto mindre intresserad av, trots att jag fascineras över att någon kan vara lika besatt av att köpa barnvagnar som jag är av att köpa Djungelvrål.
?

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  aisha är nya anna book. hörde att hon hade en rolig livesändning idag!

  Gillar inte Ida W men älskar doften på hennes produkter. När jag känner att jag behöver piggas upp en trist månad köper jag en duschmousse därifrån istället för min vanliga Family Fresh, tur jag inte behöver dyrare saker som piggar upp ändå ?

   Köpte hårshampo o balsam, det gula. Luktar bara kemikalier….

    Vad trist, jag har kört den bruna/beiga för håret och älskar doften

   Exakt unnar mig den lyxen med ibland. Annars är smultron ljuvlig med Family Fresh ♥️

    Häll över i en lyxigare behållare bara.

     En mycket bra idé. Själv har jag sparat flaskorna till Rituals handtvål för att kunna fylla dem med billig Gunrys ?

   Alltså finns det inget annat influencers kan göra än
   – myskläder
   – träningskläder
   – hudvård
   – smycken
   – klädkollektioner
   ????

   Vad är det du inte gillar med henne?

  Hur kan sjukhusjournaler läcka??

   Enda alternativet är väl att sjukhuspersonal läcker uppgifterna? Dock otroligt dumt då det så klart kan upptäckas. Allting man gör i journalsystemet loggas. Jag har själv jobbat på en mottagning där jag var ansvarig för att varje månad göra stickprov för att se till att personal inte går in i journaler de ej är behöriga att gå in i.
   Dock blir det kanske svårare om en person arbetar på en mottagning dit t.ex. denna influencern går. Säg att hon går på samtal på en psykiatrisk mottagning, då är det inte så anmärkningsvärt om någon som arbetar på mottagningen är inne i hennes journal, t.ex. en medicinsk sekreterare som skriver i den. Dock anmärkningsvärt om en helt annan kurator är inne i den…

    ett annat alternativ är ju att hon själv postat uppgifterna och är ägaren till det kontot.

     Absolut! Jag har ingen aning om vad som har skrivits faktiskt. Om det är negativa uppgifter vore det kanske konstigt att sprida ut det om sig själv…? Men vad vet jag, ”all publicitet är bra publicitet” tycker väl vissa flunsor. 😉

      Nej, inte det som postades där. Det kan jag verkligen inte tänka mig.

     Jag misstänker det, ja.

     Det var precis det jag tänkte. Typ ”stackars mig” känns omöjligt att det läcker rent ut sagt å det borde vara extremt lätt att se vem isåfall.

   Från användare på Flashback
   ” Uppgifterna kommer inte från vårdjournaler de kommer dock från ett annat journalsystem hos någon typ av myndighet misstänker jag. Det är inte heller uppgifter från en nära vän eller en vän. med såna detaljerade uppgifter och strukturerade exakt som finns i en journal som användaren postade tyder på annat. Man kan kolla användarens tidigare inlägg för att se hur personen läckt uppgifter tidigare.

   när jag kollade igenom vad den där användaren skrivit tidigare och vilka hemliga uppgifter den personen läckt om andra personer i andra trådar så ser man tydligt.

   Personen har tillgång till något journalsystem och läcker känsliga uppgifter.”

    Oj vad obehagligt… Men också otroligt riskfyllt. Även myndigheter som socialtjänsten eller hemtjänsten måste väl kunna få ut vem som har varit inne i varje journal. :/ Då lär ju den personen både bli polisanmäld och få kicken.

     Jag var med om att nån använt inlogget i receptionen för att kolla en massa journaler, alltså var 99% inte tjejen i receptionen som var skyldig utan hon hade varit dum nog att inte logga ut.

   Mitt exs mamma gick in i min journal eftersom hon inte trodde på min sjukdomsbild… och framställde det som att hon försökte hjälpa. Vågade inte anmäla. Tror det är väldigt vanligt tyvärr och väldigt obehagligt för den som blev utsatt.

    Nej men va?! ? ”Hjälp” kan komma i många former och från många håll ?

    Anmäl nu. Är väl inte för sent att se vem som varit inne? Är man olämplig som sjukvårdspersonal så är man.

    Vad SJUKT. Hade blivit så sjukt arg och aldrig mer pratat med personen. Sånt övertramp. Hade en i min familj som inte trodde på mig gällande en utredning, jag visade min journal på 1177, sen bad jag personen flyga och fara.

   Men vart ska dessa journaler vara postade? Är det hon själv som hävdar att de är läckta? Fattar inte. De är ju inte i fb tråden.

    Inlägget i tråden är borttagen.

  Vadå postat delar av journaler? Nån inom vården eller hur fick hen journalerna?

   Från användare på Flashback
   ” Uppgifterna kommer inte från vårdjournaler de kommer dock från ett annat journalsystem hos någon typ av myndighet misstänker jag. Det är inte heller uppgifter från en nära vän eller en vän. med såna detaljerade uppgifter och strukturerade exakt som finns i en journal som användaren postade tyder på annat. Man kan kolla användarens tidigare inlägg för att se hur personen läckt uppgifter tidigare.

   när jag kollade igenom vad den där användaren skrivit tidigare och vilka hemliga uppgifter den personen läckt om andra personer i andra trådar så ser man tydligt.

   Personen har tillgång till något journalsystem och läcker känsliga uppgifter.”

   Nåt som jag reagerar på är hur hon konstant gråter över hur jobbigt dom har de ekonomiskt men att skaffa nya barnvagnar hela tiden går tydligen hur bra som helst och sen konstant tigga pengar .. får inte ihop de ..

  Älskar Michaela Deler, men hennes såna där outfit-reels är så cringe! Och hon står alltid vid ett nerkissat elskåp, varför!?

   Hahaha jaaaa, det sinnessjukt narcissistiska i att inte bara posera sådär utan sen sitta och pilla med redigering och lägga på musik och ba mysa med hur mycket she’s feeling herself

   Säkert superhärlig om man känner henne men hon utstrålar ”mean girl”.

   Jag tycker hon oftast ser så osäker ut också och som att hon faktiskt tycker det är genant och bara vill bli klar haha.

  Det är olagligt att läsa och sprida journal som ej behandlande.

   Det tror jag dom flesta vet.

    Verkligen?

   Tror du den som gjort det bryr sig?

    Ja, när hen åker fast!

  OT, men är det inte ovanligt lite diskussioner om valet 2022 här bland kommentarerna den här gången? Minns förra valet och det var ett jäkla liv om allt som hade med politik och alla de olika partierna att göra. Är det nån som upplever samma?

   Kanske för att Camilla undanber sig politiska kommentarer + bloggen handlar om sociala medier

    Jasså, måste ha missat det. Men då är det ju kanske förståerligt.

   Finns väl andra ställen att diskutera valet än på en blogg om influencers tänker jag.

   Kanske för att politiker är så jobbiga, särskilt inför val.

   Det är man bara tacksam över.

   Sååå tacksamt att Camilla inte vill ha politiska diskussioner här
   Det och slippa covidsnack här hade varit drömmen.

   Är bara tröttsamt att alla influencers plötsligt ska ställa frågan i stories om man ska rösta. Som att du bryr dig liksom ?

  Då kommer det alltså ytterligare fler produkter från krämfabriken med en flunsas nya färger och etiketter. ???

  Har inga åsikter om Ida Warg men känns det inte lite dumt att så uppenbart ha smink på sig när man applicerar krämer i sitt ansikte? vet att hon inte är den enda som gör så men det känns alltid lika dumt och icke trovärdigt.

   Hon är väl inte tillräckligt snygg utan?

    Jag följde henne ett tag 2013-2014, hon hade ett helt annat utseende då. Nu var detta flera år sen så hon var ju såklart yngre, men tycker ändå hennes ansiktsdrag och utseende är helt förändrade idag. Hon liknade mer skådisen från game of thrones Emilia Clarke då. Absolut inte idag. Hon har blivit så mager i ansiktet. På nåt konstigt vis tycker jag hon liknar min mans morsa och hon är 65 år.

     Och du liknar min fasters nakenkatt. Hon är 107 kattår.

      Mjauu… ?

      naw, blev du butthurt din whiteknight?

     Mager i ansiktet brukar man väl dock bli ju äldre man blir, ”baby” hullet försvinner ju.

  Varför envisa Bianca med sin eviga pusspose på de flesta bilder? Tror hon att hon är en tecknad Betty Boop?? ?

  https://www.drmartens.com/se/se/collaborations/betty-boop

   Eller hur. Känns riktigt pinsamt när hon ALLTID ska filma sig själv med tungan ute, munpose. Hon har också alltid ett filter på. Är hon inte nöjd med sitt utseende efter alla operationer och ingrepp? Nåt är ju väldigt fel.

    Precis! Trots alla ingrepp osv. ändå inte nöjd. Det är bara tragiskt.

   Och prata engelska i vloggarna, kan inte se dem längre förmhon är som en 17-åring dom tycker sitt alter ego är det roligaste hon sjölv hört.

   Men mest störigt och tröttsamt/urtjatat är ju hennes bilder uppifrån ner över bröst och midja. Vi är ju mest tjejer, tror jag, som kollar.

    Ja! Dessa ätstörda bilder på hennes midja. Som om det vore kriteriet för ett lyckligt liv.

    Jag tänker mer på att hon nog som oftast är hungrig och därmed grinig och lättretad, ungefär som hon brukar bete sig i Wahlgrens värld.

   Uppvuxen med Betty Boop. Finns inte på kartan att Bianca på något sätt liknar henne!

   Tycker all reklam hon gör är så enformig. Hon ska gå en catwalk, vara riktigt fixad med den där halvöppna munnen. Det är ju exakt som allt annat de gjort bara med andra outfits och frisyr.

  Ot. Men vad är det för fel på Cassandra? Hon känns så sur och aggressiv alltid när hon filmar sig själv. Och självkär är hon med. Är det egentligen nån sorts osäkerhet när man hela tiden vill visa upp sig på det sättet.

   Eller bara en bitch! ?

   Verkligen. Känns som om hon tar på sig själv till bilder på sig själv.

   Vem är det som hon inte fattar att lämna, hon älskar honom men han verkar inte alls vara kär i henne..?

   Hela grejen med att hon vägrar erkänna att hon gjort en viktoperation börjar bli löjlig. Hon har såklart ingen skyldighet att dela med sig.. egentligen. Men samtidigt gjorde hon sig ett namn att vara kroppsaktivist och nu står hon och åmar sig på bilder och videos för att visa upp hur smal hon blivit. För det är ganska genomskinligt hur jävla nöjd hon är med att äntligen va smal….. det där kan liksom irritera mig lite. Hon var inget annat än fake, är fake.

    Håller inte med! Tycker hon beter sig likadant som innan hon gick ner i vikt, hon lade ut lika mkt bilder redan då. Hon visade självkärlek för sin kropp då och nu, oavsett hur den ser ut och det är väl det som är poängen med kroppspositivism 🙂

  Kul att Aishas otvivelaktiga länkande uppmärksammas. Sen verkar hon hoppa vääldigt mycket fram och tillbaka i sociala medier. Typ lite offeekofta-känsla på henne? Anywho, bra och neutralt inlägg.

   Förlåt men jag måste bara lägga till:
   ”Kan du tipsa på stickade tröjor från Vero Moda?”

   Wtf ? tjena att hon inte har skrivit den själv.

    Som Nessas ”kan du länka till den där deon för oss som svettas” . Denna samma fråga kommer upp varje vecka…

  hahaha nu letar hon för övrigt efter en barnvagn igen för typ sjunde ggn denna månad xD

   Det börjar kännas lite konstigt typ ?

   Vad ska hon med alla barnvagnar undrar jag? Köpte hon inte en ny alldeles nyss? Tyckte mig se en bild på den senast idag ?

    hon köper, säljer, köper, säljer, köper, säljer….

     Vad är andrahands värdet på barnvagn? De är ju svindyra i inköp. Tänker på mybabydolls som skaffar barn väldigt tätt, varför detta behov med ny barnvagn varje gång? Både en och två till varje barn… Är det inte sviiiiiiiindyrt eller får man tillbaka pengarna vid försäljning?

     Fast då undrar man ju om hon får vissa gratis så hon kan tjäna pengar på att sälja dessa?

  Vet inte vilket Adlink-företag hon använder sig av pga skulle aldrig klicka mig in på hennes konto om det inte skedde under väpnat hot – men kan säga av egen erfarenhet att Adlink-företagen är rätt snabba på att ge varning och stänga av en helt och hållet om man bryter mot deras regler. Sen ser man säkert mellan fingrarna på många, men men.

   Inte ens under väpnat hot?
   Jo, tjena! ?

   Alla länkar går genom mtpc 🙂

  OT

  Jag är inget fan av Antonija, skäms när jag ser mycket av det hon lägger ut men det är som en bilolycka, kan inte slita blicken!
  Hur som helst, hon la ut på storys där hon använde ett filter och skrev att hon inte ser ut så, hon ändrar och tar bort filtret och det tar några sekunder innan jag förstår att det inte var ett annat filter, typ ett ”fulfilter”. Sån jävla kontrast att se det byta så snabbt!

  Menar inte att hon är ful. Men från slät hy, större läppar, brunare till blekare, finnar och ojämnare hy blev en sån stor skillnad.
  Tycker det var väldigt bra att visa det på de sättet, speciellt när hon har mycket yngre följare. Glad jag inte växer upp nu, hade snöat in mig på filter och hatat min spegelbild.

  Bianca använder ju alltid filter, är hon missnöjd med sitt utseende? Har hon stirrat sig blind på filter så det ser konstigt utan nu?
  Kan inte minnas när man såg henne utan filter på story. Alltid fräknar, cowboyhatt, utsmetade djävulshorn osv.

   Jag brukar ibland prova influencernas filter som de använder i stories och herre min gud vad jag ser annorlunda ut.

   Jag tror att influenserna själva är besatta av filters och allt vad det innebär. Upplever att ”vanliga” människor inte håller på så? Skulle aldrig få för mig att åma mig framför kameran med ”angel face xx” eller vad dom nu heter som filter. Det är ju bara inte normalt

    För att inte tala om när man får syn på någon flunsa på stan som åmar, plutar och filmar sig själv.
    Så pinsamt att se! ?

   Kan vi inte bara sluta prata om folks kroppar, utseende och ev sjukdomar !

  Var det hon (Aisha) som skulle göra en massa polisanmälningar ??

   Ja. Allt elakt som skrivs polisanmäls enligt henne.

    Ojdå! Jag förstår om hon vill polisanmäla om nån sprider journalkopior… men hon ska alltså polisanmäla om nån random skriver nåt hon tycker är elakt. Då är ju frågan vad som räknas som elakt: en fråga som hon tolkar fel ? Granskning om hennes adlinks ? Kritiska frågor ??
    Måste vara skitjobbigt att vara ”influenser” och samtidigt parallellt sitta och anmäla allt…

     Ja, det där med journalen var inte okej alls.

     Som jag förstått det kan hon inte ta kritik alls, minsta som inte styrker henne medhårs är hat, mobbning och hon ska inaktivera. För sitt egna mående, om det inte bara är teater alltihop, borde hon nog satsa på ett vanligt jobb och inte ha massa följare.
     Så hon blockar nog alla som frågar sånt som inte passar.

     Vet inte riktigt hur detta med anmälningen ska gå till dock. Hon har sagt att hon inte läser på fb tex, men att allt anmäls. Har hon en assistent som anmäler allt åt henne? Eller räcker der att anmäla en tråd en gång så räknas allt nytt också?

     Hon verkar svänga väldigt mycket och säger saker som motsäger annat hon sagt.

   Sorry to break it, men såna som tror att alla polisanmälningar leder till åtal behöver nog förstå vårt rättsystem bättre. Knappast att de läckande journaluppgifterna kan leda till åtal.

   Jag har ingen hållning till denna Aisha, så det läggs ingen värdering i just hennes åsikter eller anmälningar, men kanske man generellt bör sätta in sig i rättssystemet och sluta använda ”polisanmälningar” som ett hot för att tysta ner folk.

  Aisha är inte den enda som jagar klick. Barnmorskan Filippa Bräutigam ( Superlippa) la ju också ut och uppmanade sina följare att klicka på hennes adlinks för vid ett visst antal tusen klick så skulle hon få en bonus på 10tusen, vilket hon också fick och som familjen skulle använda till semestern. Hon och Aisha är vänner och brukar köra lives ihop på insta, så de har väl tipsat varandra.

   Hon gillar även sina egna inlägg???‍♀️

  Sätta på sig hudvård på sitt sminkade ansikte??

   Sååååå trovärdig och genuin, sugen man blir på att köpa!!! ? det var nog bland de sämre och tråkigare reklamfilmerna jag nånsin sett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.