Amanda Schulman gör återigen reklam för låneföretag

Bildkälla: Amanda Schulman Instastory

År 2020 uppmärksammades ett gäng influencers som gjorde reklam för kredit och låneföretag, Amanda Schulman var en av dem. 
Så här skrev Tobias Blixt på Breakit när det begav sig:

Annonserna är i flera fall utformade på ett sätt som målar upp bilden av att influencers har kunnat köpa någonting på kredit, eller att de har fått hjälp att lösa ett dyrt lån. Något som till och med skulle kunna bryta mot marknadsföringslagen, om det visar sig att personen som påstår sig ha fått hjälp att pressa räntan aldrig hade ett lån i verkligheten.

Det kan alltså kunna bryta mot Marknadsföringslagen, att påstå att man haft lån som man fått hjälp med, om detta inte är sant.
Dock var Josefine Lustig den enda som faktiskt fälldes för att ha påstått sig ha lån som inte existerade.
Jag fick en flashback till den här situationen när jag av en läsare uppmärksammades på Amanda Schulmans reklam för företaget Sambla, i vilken hon använder sig själv som exempel och att hon haft en massa gamla lån som legat och skräpat.
Hon använder sig dock av en formulering som inte är lika glasklar som att ”Sambla hjälpte mig att…” men nog tusan vill hon få det att låta som att hon fick hjälp med lån från olika renoveringar genom Sambla?
”Jag HAR”/”JAG har” (beroende på hur du vill betona det) – skriver hon, vilket betyder att hon har dessa gamla lån i nuläget, vilket inte känns fult rimligt med tanke på vad hon och maken Alex Schulman har i inkomster.
Amanda Schulman hade 1 900 000 kronor i lön 2016, och samma år hade maken Alex en årsinkomst på 4 581 000 kronor.
År 2020 hade Amandas inkomst sjunkit ner till 1 440 000 kronor, samtidigt som Alex Schulmans inkomst steg till hela 5 331 396 kronor.
Känns det då rimligt att de sitter och trycker på en massa gamla lån från en renovering av exempelvis en gödselstack?
Kanske? Kanske har de investerat sina egna pengar i NFTs eller på börsen för att se dem växa, samtidigt som de tagit för sig av möjligheten som varit, att till fördelaktig ränta kunna låna pengar till exempelvis renovering?
Så kan det givetvis vara…

Därför kontaktade jag Amanda – via dm och mail – för att ställa en fråga om saken.
Hon svarade inte på frågor när det begav sig, år 2020, och inte heller jag har fått några svar på mina förfrågningar.

128 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stor humor när annonsen under inlägget är från Swedbank som undrar om jag har koll på mina lån.

   Den annonsen ser inte jag. Är nog anpassad efter våra egna sökningar etcetera.

   Jag har annons för Hello Fresh. Väldigt liten humor.

   Jag får upp en annons om olika utbildningar

   Ja annonseringsnätverken är ju ett skämt. Beställer du o köper en diskmaskin så får du nästkommande månad massa reklam för diskmaskiner….. Smart.

    Och jag för elbolag…

   Göteborgs symfoniker. Jag bor i Göteborg och gillar kultur ?

   Eftersom vi leker denna lek… :’) Reklamen jag ser är tele2. Oklart varför, har 3 och har inte googlat något om abonnemang eller mobiltelefoner, surf, tv eller dylikt på typ ett år minst.

  Har man ett ekonomiskt sinne så är det ju dock smartare att låta sina lån vara för att pumpa in nya inkomster i investeringar som ger högre avkastning än räntan på lånen man har.
  Säg att man har ett lån med 4% ränta. Inte sjutton tar jag och löser det lånet om jag kan investera de nya pengarna som kommer in på något som ger 9-10% avkastning.

   Dom riktar sig nog till folk som tar krediter med hög ränta. 4 % är väl bra och inget en normal person skulle byta ut? OBS har ej lån själv så vet ej vad som är bra eller dålig ränta

   Tror också att detta riktar sig mer till de som har lån på 15, 20, 30%. Inte medelsvensson som har ett billån typ.

    Sambla riktar ju sig egentligen till alla som vill/behöver ta ett nytt lån.
    För det är ju egentligen det man gör, tar ett nytt lån för att betala av de gamla lånen.

   Fast tror inte Schulmans skulle göra så. De är ju rika som troll jämfört med många av oss andra. Men visst, jag har ett gammalt bolån på 100.000 till 2% ränta. Det betalar jag inte för att istället låta pengarna växa med ca 15% i en fond.

    Vilken fond är det?

    Undrar detsamma..fond på 15% tillväxt? Do tell!?

     Astra Zeneca via Handelsbanken.

      Tack för svaret!

   Har man ekonomiskt sinne tar man väl inga lån alls.

    Inte sant. Har man ett ekonomiskt sinne så förstår man att lån inte är synonymt med enbart negativa saker.

     Det enda vettiga lånet idag är studielånet från CSN.

      Nej Ullis, så enkelt är det inte. Det finns ju massa olika typer av lån. Om du har kapital och har koll på hur det funkar så lönar sig ju låga räntor, ränteavdrag etc när du investerar.

      Klassisk grej där rikas lån (ofta med trygga avkastningar, real estate etc) lönar sig och fattigas (konsumtionslån utan säkerhet) inte gör det.

       Om du har kapital så behöver du inga lån.

       Jag har jobbat med detta – som rådgivare och utredare på en stor bank. Jag vet exakt hur säljsnacket går till.

        Men du har ändå inte förstått hur det fungerar.

         hehe. Eller så har du inte förstått. Du tror fortfarande att du förstår.

          Ullis, förklara jättegärna! På ett sätt som om du skulle beskriva det till en femåring, haha. Har noll koll, vill hitta sätt att få pengar att växa men är så rädd att bli lurad till att gynna andra mer än mig själv på grund av min okunskap! /en annan Agnes än ovan

           Samma här, skulle oxå vilja veta hur man börjar utan att bli tok-lurad.

      Det kan absolut vara en bra ide att ta ett lån för att kunna lösa sin boendesituation isf att att betala för en dyr hyra i andrahand, som går till att amortera på någon annans lån.

      Behöver man en bil för att ta sig till jobbet skulle det kunna vara en bra ide att låna till det också. Eller för körkort. Det kan vara bättr för ens jobbmöjligheter än många utbildningar är.

     Att ta lån för att exempelvis köpa ett hus, renoveringar eller en dyr bil är inte investeringar – det är ren idioti. Det är synonymt med att leva över sina tillgångar.

      Hur köper man ett hus utan lån?

       Har du missat det mest grundläggande inom ekonomi? Man sparar.

        Ska man spara ihop ett par miljoner så är man ju minst pensionär innan man kan köpa ett boende

         Det är ju inte en mänsklig rättighet att ha ett hus för flera miljoner. Man måste ju vara realistisk också. Nu under tider av inflasion och lågkonjunktur så är det tyvärr de med stora lån som i slutändan kommer falla pladask. Men bankerna vill ju gärna att fok lånar och det är ju därför även de mindre bemedlade kan köpa dyra hus.

         Det är ett problem i samhället att det inte finns billiga boenden, till exempel fler billiga hyresrätter.

         Jag har ett stort hus utan lån, bil utan lån. Började lågt ner och har sedan sålt med vinst i två omgångar. Lever ett inte så utsvävande liv men ett väldigt trevligt liv.

          Och du har aldrig fått en krona av dina föräldrar och lever ensam utan jobbat ihop allt helt själv? Lite mer verklighetsförankring från din sida är behövligt

           Har fixat detta utan hjälp, såklart. Det är möjligt!

           Verklighetsförnkaring? Ja, det är väl att leva utifrån de tillgångar man har. Alltså utifrån de pengar man har – inte pengar som inte är ens egna.

           ullis är 60+ och köpte sitt första hus för 40 000 kr

           Haha, jag är 39 och köpte min första bostad när jag var 22

           Vad jobbar du och en eventuell partner med Ullis? 🙂

           Jag är forskare och min man är företagare.

          Med de pengar jag kan spara, eftersom jag även lägger 9k i månaden på hyra av lägenhet, så skulle det ta mig upp emot 30 år att spara ihop en miljon. Ett hus här kostar väl två miljoner kanske. Med mina 9k i hyra har jag annars råd att betala ett huslån.

           Det innebär då att du inte kan köpa ett dyrt hus. Antingen måste du byta jobb eller börja spara ihop med någon. Så enkelt är det egentligen.

           Jag har redan runt 30k i lön och en universitetsutbildning, ganska standard liv med två barn. Ska alltså bara översta överklassen kunna köpa hus (eller lägenhet) tycker du?

           Det är ju det jag säger – det behövs billigare bostäder. Exempelvis billigare hyresrätter eller billagare hus. Denna lånesnurra har trissat upp priset på allt.

           Nej, som jag tidigare skrev så är det ett problem att det inte finns tillräckligt med billiga bostäder. Som till exempel billigare hyresrätter eller hus. Men det är ju denna lånesnurra som trissar upp alla bostadspriser!

           Javisst så skulle väl billiga hus vara det bästa, men nu är det ju inte så.

          Fast då har du varit med om en prisuppgång på bostadsmarknaden som vi som ska in på den nu inte kommer att få uppleva.

          Har man råd med en lägenhet med lån och sänker sina månadskostnader mot att hyra så kan det absolut vara ett väldigt bra beslut. Det är dyrt att hyra och bättre att amortera på sina egna lån än någon annans.

          Att typ betala av CSN isf att investera pengarna är också generellt sett inte så smart ekonomiskt.

          Har inget att göra med vad som är en ”mänsklig rättighet” utan vad som är vettiga ekonomiska beslut.

           Ja, du har delvis rätt. Men tänk att om fler hade gjort som jag så skulle det vara enklare för alla idag att köpa hus/boende. Men någonstans och någon gång måste ju denna trend brytas! Tänk att det ses som avvikande att inte vilja ha lån! Är inte det väldigt konstigt?

           Tänk vilken frihet jag har som inte har lån men en bra inkomst. För min egen del känner jag ingen större oro för hur jag, rent ekonomiskt, kommer klara den stundande lågkonjunkturen. Idag investerar jag i fonder och aktier men jag skulle aldrig göra det med lånade pengar, och jag rekommenderar ingen att göra det med lånade pengar.

        Hördu Ullis, inte många procent av befolkningen har möjlighet att köpa bostad genom att spara. Tror du det så är du ganska omedveten om hur dom flesta lever!

         Hur fan ska man ens kunna spara de summorna när man samtidigt måste kasta pengar i sjön för typ hyra en hyresrätt? Rimligt

         Någonstans i samhälssnurran är det riktigt fel om alla, även de som inte har råd, måste kunna köpa dyra hus utan att spara. Det är ett problem.

          Vart hittar man billiga hus då

           Sök på hemnet för hus under 300 00,finns massor!

          Är det ett problem? Det är inte ett problem om man har råd att betala av sitt lån och ändå har bra med pengar över. Det finns människor som gör så! Dom flesta skulle jag säga! Det är väl ändå att leva gott att ta sig ett huslån, bo i sitt hus då barnen är små, betala av sina skulder i rimlig takt – vad är fel med det? Dom flesta skulle få spara i en hel livstid för att kunna köpa hus kontant! Och under tiden, slänga ut pengar på en ex hyresrätt? Inte det smartaste draget…

           Ja, det betyder att detta välfärdssamhälle är byggt på en kuliss. På pengar som egetligen inte finns. Det är en stor risk.

           Välfärdsamhälle som i att folk tror att man kan leva i sus och dus utan att egentligen ha råd till det.

           Du drar det till ytterligheter!

           Nej, det är det jag inte gör. Jag vet hur det funkar. Jag har alltså jobbat som rådgivare och utredare på en stor bank.

           Ou vilken mardröm till ekonomisk rådgivare. Vädligt många idag hade varit i en mycket sämre ekonomisk situation om det inte valt att ta huslån. Går absolut inte att jämföra med att låna till konsumtion.

           Därmed inte sagt att folk lånar lagom mycket, det finns många som lever alldeles för mycket på maginalen. Men för folk att spara ihop till bostäder i många decennium medan de bor i hyresrätter eller kanske i andrahand är vansinne.

           Ah just ja, det jobbet har du inte kvar, eller..? Det var alltså ingen som fick lån av dig?

           Du Ullis verkar ha ett välbetalt jobb, över medelsvensson, du kan enkelt sitta och döma människor som lever på medelinkomst, ja då är det lätt att uttala sig om ”skrattar bäst som skrattar sist” och slänga sig med att det är bara att spara sig till ett hus.

           Nej, jag slutade faktiskt för jag insåg att det var direkt omoraliskt att dela ut lån hit och dit till folk som egentligen inte har råd utan större krav på amorteringar.

           Och jag har inte dömt någon. MAn kan inte alltid rå över de föutsättningar man har men man kan läsa på, ta reda på saker och utifrån det agera. Jag hade turen att i ung ålder träffa en person som rådde mig till att spara ihop pengar, köpa ett billigare boende och sedan försöka sälja med vinst. Det är det jag har gjort.

           Och ja, jag har ett välbetalt jobb (tack CSN) och jag har möjlighet att bli befodrar och även möjlighet till att spara pengar.

           Det är ju dessutom jag som blir dömd…

           Varför skulle ett CSN-lån vara mer ok? Kan man inte spara ihop till det också? Det är pengar du inte har?

           CSN-lånet är begränsat med ett tak och har ett återbetalningskrav samt en ganska låg och fast ränta.

           Problemet med lån idag är att majoriteten av dem som tar lån tar skyhöga lån och amorterar bara det som de måste. De har alltså inte som mål att betala tillbaka utan de lever i sus och dus på lånade pengar. Detta är ett direkt riskfyllt och icke realistiskt leverne.

           Ja jag vet den skillnaden, men det är fortfarande pengar du inte har? Hade du inte tagit det lånet hade utbildningen varit omöjlig, om du nu inte sparat till den först.

           Sen håller jag absolut med dig om den sortens leverne, skyhöga lån för att leva lyxigt, det tar jag helt avstånd ifrån. Det är inte den typen av lån jag talar om.

           Men just de lånen är de vanligaste när det kommer till huslån.

           CSN-lån är enligt mig försvarbara (egentligen enbart i de fall man ämnar att fullfölja studierna) och går egentligen inte ens att jämföra med andra lån – trots att de handlar om att låna pengar. Och det är just lånetaket och återbetalningskravet och att det är relativt små summor (i lånesammanhang) som gör det försvarbart. Många i min brasch som tycker som jag gällande lån anser att man bör ta CSN-lån när man studerar, även fast man inte behöver, enbart i syfte att lägga i ett sparande.

           Och dessutom investerar man i ett yrke och i utveckling av sig själv (alltså att man utmanas i sitt tankesätt, blir bildad osv (såklart beroende på vad man studerar) vilket är bra för samhället. Samhället behöver bildade individer.

         Ni som talar emot Ullis… bostadspriserna är upptrissade för att människor ska behöva belåna sig hos banker. Det är väl med oroväckande att det anses standard att belåna sig till 85% för att kunna köpa boende

        har du levt under en sten? vet du vad ett hus kostar? Ja även i en pyttehåla 10 mil från storstad kostar hus över 1 miljon

         Ja, och är inte det sjukt?

      Inte alltid sant. Ökade lån på hus för att byta tak. Samtidigt förhandlade jag ner räntan. Under pandemin gick värdet upp ca 1 mkr och lånet var 50.000. De pengar jag kunde lagt på takbyte har istället ökat i fonder och jag har en rejäl buffert. Det är smart.

       Nej, det är alltid en risk att ha ett lån.

        Jag har pengar att lösa ut det men vill hellre ha de kvar. Om jag behöver det. Det kommer nya varje månad för övrigt. Ganska många.

        Agnes gjorde en bra deal med vinst, men det var fel för att hon tog en risk? Men du tog ju också en risk när du köpte ditt första boende (kontant eller?), om värdet hade gått ner så hade du gått med förlust. Du hade tur, helt enkelt, som många andra. Undrar vilken skillnaden är?

        Ska vi tala om risker så är dina pengar låsta i din bostad, om något händer och du inte kan sälja hade det varit mer fördelaktigt om säg hälften hade funnits någon annanstans och bostaden var belånad. Man kan faktiskt utnyttja banken till sin fördel om man räknar på det. Sen är såklart allt en risk, det är ändå det mest strategiska beslutet.

      Du är ju inte på riktigt ?

      Snälla berätta för mig hur jag skulle ha gjort för att spara pengar och köpa lägenhet/hus KONTANT i Stockholm?
      Jag blev färdig med utbildningen och hade nästan 200 000 i studielån, vilket jag började amortera kraftigt på ett år efter examen. Min lön låg på 21 000 kr innan skatt. Jag hade inte ett öre på något sparkonto eftersom mina föräldrar är låginkomsttagare. Jag bodde i andrahand pga omöjligt få hyresrätt i Stockholm (andrahandshyror är höga). Lägg på mobil, sl-kort, mat osv osv.

      Sluta trolla eller inse att inte alla här köpte hus 1998 i typ Västerbotten.

    Alla stora bolag tar lån för att få hävstång och kunna tjäna mer.

     Hehe. Vilket skämt.

      Du har i fler kommentarer visat att du inte vet vad du pratar om, så du kanske ska sluta hävda det nu?

      Eller vill du förklara ”inflasion” för oss igen?

       Nej, jag vill hävda att det är du och ni andra som tror att ni vet vad ni talar om. Men skrattar bäst som skrattar sist.

       Det finns gott om snubbar på SVTplay och Tv4 som förklarar vad inflasion är. 🙂 Klicka dig in på ett sådant klipp och lyssna. 🙂 Och för att vara riktigt petig så har jag inte med ett endadste ord sagt vad inflation är.

        Visst, vi behöver billigare bostäder, men att som enskild privatperson starta upp en vägra ta lån kampanj är ju helt värdelöst! Jag har råd att ta ett lån, har ev höjda räntor med i planeringen, mitt hus var inte svindyrt, tvärtom.
        Tar man däremot ett lån man knappt har råd att betala tillbaka, små marginaler – ja då är jag med dig i tanken. Inte annars.

        Men du Ullis borde ju också veta då att man dels måste han en stor kontantinsats som man sparat till och dels måste amortera på lånen nuförtiden.

        Jag anser inte jag jag och min man som betalade 1 000 000 kontant på vårt hus och sen tog lån som vi amorterar mycket på inte är berättigade till ett husköp utan förpassade till en hyreslägenhet resten av livet.

        Tack gud att du inte är min bankman!

         Haha ullis din jävla lirare du har knappast jobbat på bank. ??

          Ullis, låt mig gissa, du röstar på Vänsterpartiet?

          Jag är redovisningsekonom och har jobbat på bank i massa år jag med. Det är endast dina egna åsikter som du anser är fakta.

  Samblaägarna tog ut 17mkr i aktieutdelning häromåret. Lönsamt för dem med fåvitska kunder, uppenbarligen.

  Jag förstår att hon inte svarar när du mejlar henne om hennes privatekonomi.

   Nej, jag kontaktar henne angående ett reklaminlägg hon gör i egenskap av influencer och varumärke.

  Märkligt att företag inte bryr sig mer om vilka som gör reklam för deras varor och tjänster.
  Verkar vara helt oväsentligt om reklamen är trovärdig eller inte.
  Vilka kriterier använder ett företag som Sambla när man väljer ut lämpliga influencers?
  Om man nu har några kriterier förstås…

   Fast å andra sidan vill de väl inte att det ska vara alltför trovärdigt heller, i form av någon som sitter djupt i skuldfällan. Amanda ska väl vara en sån där ”skön kompis” för sina följare och har en attraktiv livsstil, samtidigt som hon inte ger sken av att vara en bluffmakare. Sen om man tänker ett steg längre så är det såklart väldigt osannolikt att hon faktiskt använder tjänsten men kan tänka mig att läsare nappar för att just hon ok-at tjänsten och ok-at att ha gamla skulder.

  Lån och snus är det hon brukar göra reklam för..
  Tycker faktiskt det är sjukt hur hon och sin syster gör reklam för snus och höjer det till skyarna varje gång, att det är lugnande, bästa stunden på dagen, sen senaste kampanjen där man ska matcha sin snusdosa med sin outfit ??‍♀️
  Men det är väl pengarna som talar

   Yep, money talks, bullshit walk.

   Totalt verklighetsfrånvänd, så trött på hennes konsumtions- och utseendehysteri. Pengar, pengar, pengar. Tur att man inte måste följa eller lyssna.

  Jag är kanske både korkad och ovanlig, men vad har man för lån som ”hänger med”? Studielån kan ju ta ett tag att betala av, men det kan man ju inte få bättre ränta på. Kanske ett bostadslån och möjligtvis ett billån. Båda som man betalar av så fort man kan. Sen då? Vilka lån har gemene man mer?

   Du tror folk endast har bil och bostadslån? Väldigt många har lån som de inte kan betala ens. Det är främst de som kan vara i behov av detta då. Folk lever över sina tillgångar och vissa behöver baka ihop lånen för ha möjlighet att kunna betala tillbaka utan att gå back varje månad.

    Nu lät jag lite otrevlig kanske, men är inte menat så.

     Ingen fara. Ja, jag tänkte nog faktiskt att folk bara har dom lånen. Och så typ lyxfällan-folket då, men jag tänkte mig att det var en extremt liten minoritet som inte har något ekonomiskt sinne. I min värld köper man inte saker man inte har pengar till.

      Jag konsumerar inte heller med hjälp av lån, men det framgår ju av all reklam för att ta saker på avbetalning, lån utan bakgrundskoll och miljoner låneföretag för blancolån att ganska många har ett annat beteende.

      Om du vill få en till kalldusch skulle jag inte vara så himla säker på att alla betalar av sina bostadslån så snabbt de kan heller.

      Inte alla tar lån för att lyxkonsumera. Har man hus kan man t ex behöva låna om något större pajar. Alla har inte haft möjlighet att spara ihop till buffert. Det är en fin tanke att alla med hus ska ha 500 000 kr liggandes på ett konto men verkligheten ser inte ut så.
      Sen kan man bli sjuk eller arbetslös och behöva låna pengar under den tiden/inte ha råd att betala lån man redan har.

      Förstår att din fråga var av genuint intresse så kritiserar inte dig, men många verkar väldigt verklighetsfrånvända eller förnumstiga när man pratar om lån, som att alla med lån som inte är bo-, bil- eller studielån borde vara med i Lyxfällan. Dessa personer borde bege sig ut i verkligheten och träffa folk och höra deras berättelser.

       Sen kan man ju kan fråga sig varför man måste bo i ett sådant hus när man egentligen inte har råd med det.

   Det är rätt vanligt att ha kreditkort i någon form. En kredit på t ex 50 000kr är ju också en form av lån.
   Lån för köp av möbler är också vanligt, likaså hemelektronik.

    Jag visste inte att vanligt folk har kreditkort. Eller tar lån för möbler ärligt talat. Jag har tydligen levt tryggt i min lilla naiva bubbla.

    obs, är inte rik eller så. jag har bara gammal bil, ful soffa och inget kreditkort.

     Sjukt många i detta land som har höga kreditskulder och för att vara ärlig tror jag fan inte jag känner någon som INTE har kreditkort. Alla har det typ. Inte jag för jag hade det en gång och fick en skuld snabbt på 40 tusen. Så jag kan inte ha kreditkort. Men det är fruktansvärt vanligt med kreditkort och lika vanligt att folk inte kan betala av de. Tyvärr.

     De flesta med ekonomisk koll har kreditkort för att få säkerheten att spendera bankens pengar. Väldig behändigt vid tex konkurs av företag man handlat från osv.

     Vem har inte kreditkort? Lol

      Jag har inte kreditkort, inte heller min man. Varför skulle jag ha det?

  Ni som följer henne, vad tycker ni hon lägger upp som är intressant? Jag förstår verkligen inte hypen av henne. Tex Bianca har iaf tidigare hyllat denna person och varit ”Avis” på hennes bild på stilleben av mat typ ???

   Jag följer nog henne av gammal vana. Finns väldigt lite som intresserar mig av det hon lägger upp så det blir nog att avfölja henne.

   Reagerade dessutom på hennes inlägg häromdagen om att det bara är tidningar som vill få det till att det begås fler grova brott och att vi har ett problem med gängkriminalitet. Lätt för henne att säga som bor på Östermalm och har barnen på Campus Manilla.

    Det skrevs häromdagen om att våldet minskat generellt sett med undantag för mäns våld mot kvinnor. Som ökat.

     Hahaha, förra helgen var det 19 skjutningar runt om i Sverige. Men det är luuuungt eller hur?

      Men det stämde ju inte – det var inte 19 skjutningar. Polisen som twittrade om det har förtydligat på twitter.

     Men då så! Att det skjuts i köpcentrum, barn som är ute och leker blir skjutna och allt annat som sker kan vi helt bortse från. Det är helt normalt i ett samhälle. Tryggt och bra, som det alltid varit i Sverige.

   Tror många romantiserar hennes och Alex äktenskap och ”perfekta” liv tillsammans med lägenhet(er) på Östermalm och hus på Gotland. Jag tycker att de är gulliga ihop men om man lyssnat på en sekund av hennes podd nån gång genom åren så vet man ju att hon mår skit. Men allt det ytliga kan nog lätt avundas om man är t.ex Bianca och drömmer om lite samma saker!

    Amen!

    Tack för svar! ?

    Har lyssnat ganska många avsnitt för några år sedan, lite sporadiskt, jag uppfattade inte att hon skulle mått dåligt i de avsnitt jag hört, de var mer ytliga och ”tjejiga”. Vet du om hon mått dåligt länge eller om det är något nytt? Har hon sagt på vilket sätt hon mår dåligt eller om det är något särskilt som orsakar det?

    Förlåt för jobbig fråga, har tyvärr inte tid och ork att återuppta poddlyssnande just nu men det dök up så många frågor av kommentaren. Vet inte varför, brukar inte engagera mig i influencers liv eller mående mer än ytligt, men nu undrar jag
    genuint.

    Vem som helst får såklart svara.

     Tror att det kanske syftas på hennes hypokondri och ångest som hon ofta pratade om i podden förr iaf (inte lyssnat på hundra år så har ingen koll på närtid).

  Hennes syster skröt ju ett tag vitt och brett om hur de vävde in reklam i vanligt content i sin podd. Att de var så smarta och alla andra var så korkade som inte gjorde samma sak.

  Eller så följer de andra lagen och reklammarkerar tydligt? (Nu har de lagt till någon jingel och är tydligare med när de snackar reklam, men innan var det verkligen omöjligt att veta förrän rabattkoden nämndes på slutet.)

  När hon eller Alex gör reklam för låneföretag känns det så icke troligt att de har gamla lån som skvalpar runt. Trovärdigheten verkar som bortblåst hos en del företag när de anlitar personer som dem.

  Fattas väl bara att syrran gör reklam för samma men då om att hon inte haft råd att gifta sig om hon inte samlat sina lån osv….

  Vidrigt!!! Köp inte sake du inte kan krascha direkt!

   hehe, krascha. Typ glasbord och sånt

  Systrarna Widell/Schulmans snilledrag med Perfect Day var väl att sammankoppla företag med poddare & väva in reklamen. Nej, de var inte först, men de är tillräckligt trendkänsliga för att hitta poddare som drar många lyssnare. Man behöver inte vara ett lika stort snille för att fatta att de såklart företagsfiskar utifrån lyssnarsegmentet. Slutsats, antingen tror Sambla (förut har det varit Lendo) eller Perfect Day att just lån är vad lyssnarna behöver. En oavsiktligt komisk grej är ju att nästan alla PD poddar kör samma segment samma vecka, så plötsligt behöver oxå Sigge kränga en ögonkräm från Lyko.
  Det är inte så provocerande tycker jag, utan ingår i konceptet & det som jag får betala för att lyssna. Sedan är det klart att det också ska granskas. Å bryter de mot lagar ska de anmälas & fällas…

  Annat är det med spons för att gratis är gott & som så ofta tas upp här eftersom det är mer regel än undantag. Typen, ”Fan vad vi borde bli sponsrade av cola zero” & vips så har det kommit ett par backar.
  Det kan jag förvisso också leva med.

  Vad som verkligen får mig att bli ilsk är när det går över rimlighetens gräns, som när Hannah gifte sig förra veckan & några dagar innan upptäckte att det skulle regna. Både i podden & på insta fiskade de efter en ny lokal – helst kyrka. Det är inte bara naivt att tro att kyrkorna bara står & väntar på att användas, utan visar på stor nonchalans inför kyrkor- & församlingars uppdrag.

  I början var de roliga som fan att lyssna på, men nu verkar framgången stigit dem åt huvudet så pass att det blir oavsiktligt humor när de jämför sitt värv med grottdykare. Eller som tidigare i somras när de pitchade hur en bank borde vara, utan att ha en aning om att en sådan bank, med de tjänsterna redan finns sedan många år tillbaka.

  Men en sak undrar jag, vad är det för kärleksaffär de har med Liv Strömqvist & Caroline Ferrada Noli? Båda paren har hyllat varandra i sina poddar & efter att de hängt på Ellegalan, sa A & H ”att de var så lika”.
  Jag fattar inte? Är det bara krängandet av kreddpoäng från A & H? Å för Liv & Caroline ytterligare ett sätt att visa att de inte förutsägbara?

   Bara ännu ett trött sätt av Caroline o Liv att inte ha den förväntade åsikten och samtidigt maxa sin egen räckvidd och jobbchanser. Caroline har ju dessutom blivit uppsnackad av Sigge så hon står i evig tacksamhetsskuld och hålls okritisk till dem genom att då o då bli inbjuden till Eklunds/ Schulmans privata tillställningar.

  Hon är ju lite smart, hon skriver ju inte explicit att hon fått hjälp av sambla, hon är bara ”tacksam för att de finns”. Hon skriver inte heller att hon tagit lån för gödselstacken, bara att den kostade mer än de trodde. Så svårt att bestå henne med lögn, men nog är det fult alltid.

  Ändå imponerande att bygga en terrass av en gödselstack! Själv hade jag testat att göra en terrass av gödselplattan

  Hon vet vad hon sysslar med. Ingenstans skriver hon att de hjälpt henne med lånen. Men nog låter det som det men hon vet vad hon gör. Fult – ja.

  Är du ledig idag Ullis?⏳

   Eller hur ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.