Modella för Lenoites?

Laila Högfeldt söker modeller till en plåtning för sitt företag Lenoites, och har bestämt sig för att använda sina kunder som modeller, en strategi som bland annat Matilda Djerfs företag Djerf Avenue använt sig av. 
Dock framgår det inte vilken typ av ersättning som utgår för modelluppdraget i Borås, men jag utgår ifrån att den innefattar mer än ett ”tjejgäng” i anslutning till fotograferingen.
Jag ställde frågan till Laila, som lät meddela att lönen kommer vara mellan 200-1000 sek/h enligt individuell överrenskommelse mellan företaget och de olika modellerna.

Någon av er som är sugen på att söka modelljobbet?

Tack för tips!

33 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ??

   Bara om Laila retuscherar mig lika mycket som hon gör med sig själv på sina egna bilder.

  Man får ju ändå en chans att prata tjejsnack. Det kan ju vara värt en hel del…

  Lenoites heter det väl ändå?

   Svårt för Camilla. Namnet står ju bara fem gånger på bilden ovan, inte lätt då 😛

   Love u camcam 😉

    Sex gånger till och med 😉

    Kanske dags för en korrekturläsare innan publicering.

  Nä, jag är ful.

   Haha, same

   Och jag är för gammal.

    Både ful och gammal.

     Hellre ett intressant, om så både gammalt & fult (skönhet ligger i betraktarens öga:) face, än ännu ett med halvöppen mun, ögonbryn så breda att de får Frida Kahlo:s att se ut som små stigar och med detta galet överdrivna glow a la discoboll.

  Jag hade ställt upp gratis om de bjöd på resan och spaövernattning

  Va får man betalt?!? Jag var nöjd med jacuzzi, bubbel, snittar o tjejsnack! 😉

  Fast ärligt talat, tror ni inte de söker ”modellsnygga” ansikten, och inte vi bleka, lite finniga vanlisar ……

   Prova sök så får du se ??

  minst minst minst borde man få 2500 kr för en dag plåtning inklusive användningen av dessa bilder. Alternativ lite lägre plus ett plagg från kollektionen. Det borde alltid , åtminstone vara en summa överenskommen samt ett kotrakt med någon typ av begränsning på användning , tyvärr vet du aldrig var bilderna kan hamna och i vilket kommersiellt syfte, en fotograf eller annat kan tjäna massor av pengar i slutändan, och du har noll rätt till din del för din insats. Man kan vara chill ch generös med sin ”jobbstyrka” men var inte dum.. för din egen skull!

   Från Mikas hemsida: Ett arvode för en new face modell ligger normalt på 1000-3000 sek per heldag beroende på typ av uppdrag. Utöver detta kan det tillkomma en ”usagefee” beroende på hur materialet används.
   https://mikas.se/wp-content/uploads/2018/11/MIKAs-QA.pdf
   Så 200-1000kr i TIMMEN verkar ändå vara ett ganska högt arvode

    Fast det är väl lite därför de inte söker modeller, utan bara helt vanliga människor som är glada för att få leka modell för en dag…… win-win liksom……..

    Fast det stämmer inte. Mina två barn är modeller på Mikas och de har fått göra flera jobb utan betalning när de var new face, ”för att bygga upp sin portfolio” att se jobbet som träning och erfarenhet.
    Ofta skulle tjejerna ha med sig egna saker som hudfärgade underkläder, svarta skor mm som vi var ute och köpte för tillfället så i slutändan kostade plåtningen mer än vad den inbringade.

     Och du tyckte det var en bra idé för att..?

   Jag jobbar heltid en låst psykiatriavdelning, inte fan har jag 2500:- i lön pr dag! Då har jag ändå 3 års utbildning och jobbat på avdelningen i 7 år och trivs. Men lönen står inte i relation till det ansvar man har över sjuka eller utsatta människor. Sluta gnäll på allt!! ❄️❄️

    Så bara för att du anser att du inte för lön för mödan på ditt jobb ska inte andra jobb få ha det?

    Får du mer lön för ditt arbete om modellerna här får mindre arvode?

     Vilket märkligt utan-poäng-svar. ???

      Då flög nog poängen över dig i så fall.

     Det var inte ”modeller” hon sökte ju, det var vanliga tjejer. Givetvis ska en riktig modell med yrkesvana och kunskap ha bra betalt, snabb polering, snabba ombyte, proffsigt gjort arbetsuppdrag. Att en soffliggande arbetskygg influencer/ youtuberwannabe ska ha samma lön är fan patetiskt??‍♀️ Pinsamt resonemang!

    Kanske inte riktigt jämförbart då en dag av plåtning kan innebära mer än en normal 8-9 timmars arbetsdag (12-16 timmar är inte superovanligt iom makeup, hår, ombyten, sätta upp sets etc.) samt att man generellt inte jobbar varje dag.

    Med tanke på att materialet som plåtas kommer att användas efteråt är skrivet arvode väldigt lite.
    Att du är missnöjd med din lön i förhållande till vad andra yrken har i ersättning är orelevant.

     YrkesUTBILDNING eller annonsera efter helt oerfarna ”modeller”? Min lön är egentligen helt orelevant i jämförelse men att en totalt oerfaren vanlig ska ha uppdrag som ”modell” och kräva samma lön som ett proffs är bara pinsamt och skrattretande?

   Äh, ända kravet att man ska känna sig bekväm framför kameran (specificerat till och med att det inte krävs erfarenhet) och 200-1000 sek/ h….. Det är inte dåligt för ett jobb utan krav på varken erfarenhet, utbildning eller något annat? Ibland gnälls det för allt och ingenting här inne.

  Absolut!
  Hälsar en rundnätt kvinna på 68 år!
  Jasså det var inte intressant? ???

  Laila Högfeldt är helt oigenkännlig i sociala medier. Tror helt ärligt att hon själv har glömt bort hur hon egentligen ser ut. Det är en helt annan människa som vi ser verkligheten. På riktigt! Hon har ett helt annat utseende än det hon visar upp på Instagram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.