Vad är mest uppseendeväckande?

Att hon använder sitt Instagramkonto till att kritisera SAS, att SAS tappat bort hennes bagage eller att hon avslutar hela sin harang med ”puss”?
Frågar åt en kompis (som inte jobbar på SAS). 🙂

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  ”Efter arrival”…men typiskt, hope SAS hittar her luggage så snabbt som possible

   ???

   ??

   ??????

   ?????

   Lol

   Vilken tröttmössa.

   Min absoluta favoritkommentar. Någonsin.

    Haha, den var orimligt kul!

  Typiskt kändis-/influenser grej. Ta hjälp av hotellet som kan ringa (på italienska) till flygplatsen och ta reda på vad och hur man gör. Det är ett gångbart tips om man har svårt att hitta information på engelska t ex. Och är det öht SAS som tappat bort bagaget? Det är väl flygplatsen..?

   När mitt bagage kommit bort har flygplatsen haft noll med det att göra. Flygbolagen har hanterat det och utkörning. En gång hade väskan hamnat i Köpenhamn, en annan gång var den kvar i Amsterdam där jag bytt flyg.

   Det har ju hänt på flygplatsen. Ansvarig är det handlingföretag som flygbolaget anlitar på flygplatsen. I just SAS fall är det ett sas bolag. Hon kan söka sitt bagage online. Körs ut när det dykt upp. Packa aldrig viktiga grejer i det incheckade bagaget. Särskilt inte nu när det saknas personal överallt.

  Spoiled much?
  Hon ska anmäla sitt bagage som försvunnet på flygplatsen innan hon går ut och sen har man kontakt med den lokala flygplatspersonalen eftersom de är de som ser till att få tillbaka bagaget och sen även kör ut det. Bara pinsamt att hon gnäller på SAS.

   Ja exakt, man ska ha en PIR (Property Irregularity Report) från flygplatsen och sedan exakt som du skriver. Konstigt att influencers som reser så mycket inte har koll på det mest grundläggande.

   Nej, så är det inte alltid. När mitt bagage kommit bort har jag haft kontakt direkt med flygbolaget, inte någon som jobbat på flygplatsen.

    Ovanligt! På flygplatsen, oftast direkt intill bagageutlämningen, finns ett kontor där man anmäler borttappat bagage. Alla väskor har sin kod inscannade då de kannor exakt var respektive väska befinner sig. Sen fyller man i en blankett och får väskan levererad dit man vill, oftast inom ett par dagar, lite beroende på omständigheterna.

     ”kannor”?? Ska givetvis stå så de kan se var väskan befinner sig!

     Jo, så gjorde jag också, men jag hade ju inte telefonkontakt med flygplatsen efter det utan med flygbolaget som kunde berätta var min väska var. Det är ju flygbolaget som tappat bort väskan, eller ja, flygplatsen man åkte från.
     Kanske skiljer sig åt mellan flygplatser och flygbolag.

   Du har helt fel. Men har man bara rest och tappat bort bagaget en gång är det ju såklart lätt att tro att det som hände en själv är det enda rätta. Då är det dumt att vara tvärsäker.

    Hade du någon poäng med din kommentar annat än att vara dumdryg och en översittare? De 4 vanligaste orsakerna att bagaget kommer bort.
    1) Bagagetagen förstörs eller skadas så att den inte är läsbar. Väskan kommer inte med.
    2) Personen glömmer att hämta bagaget vid destinationen. Mycket vanligare än man tror.
    3) Fel destinationskod är inprogrammerad. Själv åker man till Paris men bagaget hamnar i London.
    4) Personal som hanterar bagaget glömmer väskor eller lastar dem på fel plan.
    Eftersom markpersonal ofta är anställd av flygplatsen så har flygbolagen väldigt lite att göra med hanteringen. I Fornis fall med tanke på att hon är en influenser glömde hon hämta sitt bagage och nu står det på flygplatsens hittegods, dåligt uppmärkt med kontaktuppgifter.
    Har råkat ut för alla utom att glömma hämta bagaget. Men har en 5 och det är att någon annan tagit min väska av misstag.

     De ggr jag blivit av med bagaget var det flygbolagen som kontaktade mig, inte flygplatsen. Markpersonalen hade inte en aning om vad som hänt, tog emot min anmälan på plats och sen ringde flygbolaget för att berätta var väskan hamnat och vilket plan den skulle lastas på. Väskan anlände till hotellet/mitt hem med bil märkt med flygbolagets logga.

      Flygbolag har sällan egen markpersonalen på alla flygplatser de reser på. Många flygplatser föredrar att själva kontakten med resenären sköts av flygbolaget och själva spårningen görs tillsammans mellan flygpersonal och flygplatsen. Jag har varit med om att ha kontakt med både flygbolag och flygplats. I Miami kom inte bagaget från Frankfurt med. Där hade jag kontakt med luggage claims som skötte allt från vouchers och hygienartiklar till att bagaget kom med nästa plan. I Köpenhamn tog en annan resenär min väska. Samma där så skötte flygplatsen att jag fick min väska som de körde ut till mitt hotell. På Arlanda när bagaget inte kom med från Berlin gick all kontakt via SAS. Så det är lite olika.

    Varför så nedlåtande? jag har inte ”bara rest och tappat bort bagaget en gång”. Jag reser väldigt mycket i mitt jobb, det senaste mestadels till Italien, men annars över hela världen. Jag checkar alltid in mitt bagage för jag hatar att släpa runt på det. Visserligen är jag lyckligt lottad och tappar sällan bort mitt bagagae, men sällan på ett stort antal resor innebär ändå relativt många borttappade väskor. Mitt svar var generellt. Ja, flygbolaget kan hjälpa till att spåra bagaget, men de har oftast väldigt lite att göra med hanteringen av bagaget och framförallt med att få ut det till resenären.

  Alltså det här bröllopet där verkligen ALLA verkar ha varit på men inga kort fått tas på brudparet eller ceremonin, hur kan det brudparet känna så många influenser och kändisar? Aldrig sett dom hänga med dessa människor på bilder osv ? tex Johanna Nordström och hennes vän klara? Är det pga Edvin?

   vems bröllop ?

    Félice Jankell

     Det är ju inte Felice som är kändisen här. Men hur mycket dom brukar hänga låter jag vara osagt.

   alltså om det är felice jankells bröllop ni snackar om så är ju hon dotter till torsten flinck och annika jankell, samt syster till happy jankell och modell samt skådis i egen regi, så det är väl klart att hon känner en massa kändisar och influencers.

   Jodå, felice och Nisse har haft flera stora fester ute på hans landställe och i stan där de som var på bröllopet, har deltagit i olika konstellationer. Oscar zia och Edvin var i hans familjs hus i st tropez i sommar t ex. Någon vecka tidigare hade schulmans varit där då Amanda och nisses storasyster lina är bästisar sen alltid.

   Sen att vi inte fick ta del av fredagens bröllop kan man ändå förstå, ändå något privat och inte något man vill att halva Sverige ska se.

   Varken felice eller nisse har öppna instagram-konton, men det förstår man också. Killens morfar grundade HM och instagram blir således en källa till kartläggning av hela livet. Tänk bara på vad som hände (eller inte hände) med max-grundaren och hans fru.

    Vad hände med max-grundaren och hans fru? Genuint nyfiken

     Googla är et bra förslag om man är nyfiken.

     Frun till Max-grundaren (som för övrigt avled nyligen) var en stor profil på Instagram där hon delade med sig av deras liv och all hennes shopping. En i headshot-ligan matchade med deras hemhjälp på tinder, hon gav de koden in etc. Ligan fixade dhl-kläder för att få rånet att till en början se ut som en leverans. Polisen spanare hade sedan länge span på ligan så en morgon blev de tagna på Östermalm och ja, efter det rusade väl köpen av säkerhetsdörrar och safe rooms ännu mer.

     Här finns en länk om du vill läsa mer:

     https://www.expressen.se/kronikorer/fredrik-sjoshult/hemhjalpens-ord-darfor–hjalpte-hon-headshotligan/

  Är det inte märkligt att Forni knappt nämnt att hon ska börja podda med Rebecka Stella?

   Ska hon..? Hon gästade väl bara i somras

    Ugh hon va så tråkig vikarie kommer absolut inte lyssna vidare om hon blir permanent. Trist pga gillar Stella.

     Håller med, har slutat lyssna nu.

     på grund av gillar?
     Tänk att så många inte vet vad pga betyder?
     Och nej jag har ingen stör i röven.

   Eller att hon är gravid

    Varför tror du att hon är gravid? Genuint nyfiken

     Älskar att du skriver att du är genuint nyfiken hahah JA för att hon ÄR gravid helt enkelt. Det som förvnar mig är att hon delade prick allt med sitt första barn, drar igång en app som har med graviditet att göra om jag har förstått det korrekt. Men när hon själv nu är gravid så är det HELT knäpptyst ang appens förträfflighet. Alla gör ju som de vill jag är bara genuint nyfiken på varför det är hemligt denna gång.

      Hur vet du att hon är det då om det är hemligt.

  En influenser i mängden. Världsfrånvänd och oförmögen att skriva en korrekt mening som verkar ha lite svårt med ordförrådet eftersom engelska ord slinker med lite hipp som happ. Lite intressant och komiskt att hon titulerar sig författare.
  Men mest av allt undrar jag vad är ett offentligt klagomål? Kan tycka att det är aningen, bara lite, pretentiöst att tro att resten av välden är intresserade, än bryr sig om hennes bagageproblem. Fast det är klart hon är ensam med sin 3-åring och ska på bröllop. Såna situationer är ju extra kämpiga, det vet ju alla sen gammalt. Heja, heja, kämpa, kämpa!

  Typiska stackars rika svenska flicka som ska visa sin makt även mot företagsjättar. Olyckligt att inte bagaget kom men herregu, det är ju inte en världsnyhet precis. Anmäl förlusten och slappna av.

   Oj, känner verkligen inte att det här på något sätt utmärker just rika svenskar. Det finns rika människor av alla möjliga nationaliteter och etnicitet som beter sig som ännu större rövhattar ?

    Åh! Här blev det lite RÖV bland kommentarerna.

  På tal om SAS kan ju alla gå in och läsa på saraengerdahl som va med i True love (nej jag är inte hon, är en följare) som la ut idag att hon blev utskälld på ett SAS flyg att hon hade olämplig klädsel. Flygvärdinnan och piloten sa att hon fick ta på sig en tröja (tro hon hade sport bh och shorts) eller gå av planet. Hon hantera det som en boss tho ? Jag hade blivit livrädd och bara satt på mig tröjan.. men man har fan rätt att säga nej!

   Jag tycker det är trevligt när medresenärer har mer än bara underkläder på sig när jag reser kollektivt.

    Eller när man tränar. Men det verkar jag vara ensam om att tycka på mitt gym.

     Jag tenderar att hålla med. Finns en del som verkar ha som mål att gå runt i så minimala kläder som möjligt, också samma personer som kommer totalt fixade med full makeup och fixat hår och filmar sig själva i gymmet och får med andra i bakgrunden. Stör mig allra mest på filmandet, tycker det är respektlöst när folk filmar andra överlag men i synnerhet på gym.

      Fast vad är grejen att folk är mot att man har makeup på sig när man tränar? Menar ni seriöst att man ska tvätta av sig det efter jobbet?
      Jag orkar inte sånt.

       Nej, inte det jag syftar på alls. Jag syftar snarare på personer som i omklädningsrummet står och fixar till smink och hår innan de går upp och tränar. Har hänt rätt många gånger att jag sett folk göra det.

       Och det är en viss ”look” om man säger så. Skulle nog inte reagera överhuvudtaget om jag ser någon med smink på sig som de kanske haft till jobb, skola, whatever innan. Jag snackar FULL makeup, liksom tjockeyeliner, mycket ögonskugga, contouring osv. Instagramlooken kanske man säga. Tror jag aldrig stött på någon på några av mina arbetsplatser som haft det en vanlig jobbdag.

        Oj. Då förstår jag… vem orkar försöka göra sig fin innan träning när man ändå kommer att ha svetten rinnandes inom kort?

    Så kan man ju säga om mycket, jag kanske tycker det är trevligt att folk inte bär slöja eller har sandaler på sig på flygplan, men man kan inte hota någon med att bli avslängd från ett flygplan bara för man ogillar nåt. Då ska man utgöra en fara eller så ska det stå i reglerna gällande klädsel att man inte får ha sport topp, och det gör det tydligen inte!

     Väldigt ouppfostrat och ohygieniskt iallafall.

     Men måste man skriva ut exakt allting för att folk ska ta hänsyn till sin omgivning? Måste de t.ex. skriva ut att man inte ska stinka urin eller skrika så högt man kan när man pratar? Lite vanligt folkvett förväntar man sig av människor och jo, då hör det till att man har KLÄDER och inte badkläder/underkläder på sig. Herregud, väx upp.

      Och vad är det med folk som ska trilskas med att prata i telefon på högtalare??! Det borde förbjudas överallt utanför hemmet.

       Jag önskar det inte gick att ha täckning på tåg och bussar heller. Så skönt på flyget när man slipper höra folk gapa i högtalartelefon…

        Jag gillar dig! ?

      Tydligen, folk kan inte tänka själva. När jag var i Auschwitz/Birkenau och gick igenom säkerhetskontrollen, så såg man stora förbudsskyltar tex inga badklader. Insåg att människor måste ha gått klädda så för att en sån skylt ska upp.
      Hur svårt ska det vara att visa respekt.

      På flygplan är det flygvärdinnorna som bestämmer. Om du inte kan lyssna gällande så banala saker som kläder, när planet är på marken så annses du som en säkerhetsrisk i luften.
      Dom måste veta att du alltid lyssnar.

     Kaptenen och kabinpersonalen ansvarar för säkerheten när planet är i luften. De har absolut auktoritet och beslutar vad som är lämpligt. Så det finns ingen uttömmande lista utan det bedöms utifrån de som ansvarar för just den flygningen.
     Det är ju uppenbart och hon säger det själv, hon kände sig kränkt. Men att som hon sätta igång och tjafsa är så själviskt och på gränsen till hjärndött. Tänkte hon inte tanken att hon genom sitt tjafsande hindrade andra från att komma på planet och sätta sig på sin plats? Att hon bidrog till dålig stämning och att 90% av dem på planet tänkte dra på dig en tröja och var tyst.

     Tror flygbolaget eller tom kaptenen bestämmer på planet.

   Fast alltså jag hade verkligen inte velat sitt bredvid en man i bar överkropp. Kan ändå på något sätt tycka att man bör vara någorlunda ”täckt” på ett flyg. I alla fall om man sitter tight. Vill inte sitta och klibba fast i andra okända personer.

   Sen kunde de säkert personalen ha hanterat det bättre.

   Men vem fan flyger i sportbh? Klä på dig för fan.

    Hade haft styva bröstvårtor hela tiden pga kylan som kan bli på plan.

   Fast det får väl ändå finnas gränser för sina klädval. Inte så fräscht heller att sitta i en bh på planet. Nej håller med flygvärdinnan här. Jag e i n f l u c e n c e r å jag klarar inte att ta ett nej ?
   Den enda som gör bort sig här är hon själv.

    Varför är det ofräscht? ? Undrar genuint alltså! Sett flera skriva det men fattar inte varför det skulle vars just ofräscht ?

     Men att man sitter med huden direkt mot sätet där andra ska sitta. Det blir för kroppsnära ?

   Inget ”boss” med hennes hantering överhuvudtaget. Hon saknade tillräckligt med insikt för att ens förstå att man inte flyger i shorts och sportbh till att börja med och började sen tjafsa emot när hon ombeddes ta på sig en tröja och krävde att få se ”regelverket” där det stod att det inte var okej. Sen att hon känner sig såå kränkt. Hela hennes attityd gör att jag ens inte litar på hennes återberättande fullt ut vad gäller tonen och orden från flygpersonalen.

    Om jag var medresenär hade jag fan smygfisit när jag gick förbi senare. Tänk att ha mage att fördröja ett helt plan för att man kräver att få flyga i underkläder??

   Det kan ju lätt bli ofräscht med massa bar hud mot sätet och bältet. Jag tycker inte att det är orimligt att ha tröja eller liknande på sig när man befinner sig i allmänheten.

   Generellt tycker jag att man ska få klä sig som man vill, men det finns ju ändå gränser kring vad som är hygieniskt, praktisk och liksom…rimligt. Om personalen ber dig att ta på en tröja är det enklaste för alla ju om du bara tar på en tröja. Man måste inte bråka om allt.

    Ja och bar hud mot andra resenärer. Så himla mycket utrymme finns inte i sätena. Vill helst inte ha någons nakna kropp tryckt mot min arm.

    Urk nej, vem vill ha andra människors döda hudceller och smutts fastklibbat på kläderna?

   Har hon tagit bort inlägget? För övrigt verkar sport-bh och shorts vara hennes normala klädsel. Kan inte få nog av att visa upp sig. Vad har hänt med folks integritet? Jag vill se någons tuttar eller rumpa när jag sitter på ett flyg. Hon är inte på en strand eller ett gym. Men hon kanske tycker att det vore helt normalt om kabinpersonalen struttade runt i bikini.

  Tycker inte SAS gjorde fel

   Jaha, skulle såklart vara ett svar till kommentaren ovan. Suck.

  När man VET, om man öppnat en tidning de senaste månaderna att det är bagagekaos, Varför checkar man inte bagage då? Jag och min familj har rest vid två tillfällen i sommar, bland annat till Italien och vi reser endast med handbagage, fungerade perfekt och ingen oro för att bagaget ska försvinna .

   Man kanske ska ha med sig något som inte får vara i handbagaget. Talar inte om henne specifikt nu utan generellt om varför man checkar in bagage trots situationen.

    När man åker på bröllop utomlands checkar man inte in bagage. Det är sen gammalt.

  Klart hon får klaga bäst hon vill på sin insta. Hon är väl lika irriterad som man själv skulle vara om de tappat bort ens bagage i fem långa dagar. Skulle jag kunna nå ut brett skulle jag också passa på, särskilt om jag behövde kläderna till ett bröllop. Är ju inte som att hon tigger om gratisprylar eller hotellrum, hon vill bara ha sitt bagage.
  Gissar på att exakt noll av er som skrivit sura kommentarer här skulle småle lyckligt och inte utnyttja möjligheten att nå ut brett, om ni var i Italien utan er packning i fem dagar ?

   Jag utan bagage i 14 dagar och blev även sjukt illa behandlad av alla som hade något med det att göra (om jag ens fick tag på någon på telefon). Träffade till slut en hjälpsam person på flygplatsen med helt andra arbetsuppgifter som faktiskt fick fram väskan. Några tusen kronor hade jag fått lägga ut på olika saker under tiden, skor underkläder, en ny väska etc etc. Fick inte tillbaka en krona… tills en bekant som var högt uppsatt på ett stort företag tog tag i det och pressade dem. 6 månader senare hade jag fått tillbaka utläggen men fick ingen kompensation. Ibland krävs det att man har makt, är influencer eller annat. Tyvärr! Hade jag haft en plattform hade jag definitivt använt den. Tycker inte att detta är bortskämt gnäll alls utan hon försöker nå ut på det sättet som går.

    Jag kämpade i två ÅR för att få tillbaka ca 700 kronor som jag använt när jag var utan väska i 1 dygn. Vägrade ge mig trots struntsumma. De försökte köra med att de tappat bort kvitton jag skickat in men jag hade sparat kopior och skickade in dem igen. Fick pengarna någon vecka senare ?

    Varför fick du ingen ersättning av din försäkring? De brukar vara väldigt generösa. Jag fick shoppa för 5k för två dagar tex.

   Forni kan sura på hur mycket hon vill och skrika och gorma i sina sociala medier. Det är så löjligt att influensers själva och deras följare tror att de har någon påverkan på någon annan än sina följare. Följare som dessutom saknar ekonomisk makt. Dessutom, gnäll kommer inte hjälpa henne att få tillbaka bagaget inte heller att hon hänger ut SAS.

   Jamen verkligen!! Jag bor på en semesterort och antalet folk som har blivit av med sitt bagage i år är helt otroligt! Har sett jättemånga som har klagat på sociala medier att de inte har fått sitt bagage och många har berättat för mig att det har tagit hur lång tid som helst att få deras väskor. Har man en treåring med sig och dessutom ska på bröllop har man kanske lite extra bagage som inte får plats i en kabinväska. Jag har varit med om att en barnvagn kommit bort. Fick tillbaka den en vecka efter semestern.

  Svengelska ?

  Tycker detta säger ALLT om henne.

  Vad har hänt med Måndagsvibe, Lohans och Hanna? Ska de lägga ner eller vad sa de i dagens avsnitt?

   Inget har hänt med den. Nej det sa de ju inte.

   Bara att dom inte har hängt så mycket på senaste (utanför jobbet) och att dom vill göra det mer. Inget dramatiskt.

  Har man rest från och till Arlanda senaste månaderna så har man lärt sig att inte checka in bagage. Dels tar det otroligt lång tid innan på flygplatsen med bagage drop, men sedan allt bagage som inte kommit fram? Helt galet.
  Landade på Arlanda i augusti och det var helt sjukt hur mycket bagage som stog längst väggarna i bagagehallen. Aldrig varit med om liknande. Luktade döden där inne av all mat som förmodligen låg i väskor.
  Ska fan aldrig, om jag kan, resa med incheckat bagage igen. Man kommer långt på handbagage och den carry-on man får ha på vissa bolag.

   Där hade jag en annan erfarenhet när jag reste Arlanda – Manchester t.o.r i juli eftersom jag hade inga problem med bagage drop, kö för säkerhetskontrollen etc. Från insläpp för incheckning till gaten gick på ca 30 min och inga problem på vägen tillbaka. Manchester har haft värre problem än Arlanda och där var det lika bra men SAS har ingen bagage drop där utan vanlig incheckning. Var orolig innan pga allt skriverier men allt gick så mycket bättre.

  Vi alla vet ju vad ”puss” betyder i dom här sammanhangen vid det här laget. Det är samma ”puss” som använts flitigt av både tex Paow och Kissie. Det betyder kort och gott: Jag kan förstöra för dig och ditt bolag.

   Tror inte Forni utgör ett hot för SAS ?

  Jag bara dör på deras eviga flygande. Att bagaget försvinner är miljöns pay back.

  Sluta att skriva om allt på olika sajter!
  Sitt långt i båten, Allt ordnar sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.