Alexandra Nilssons parodi på ”glow up-listor” på Tiktok.

@alexandrabnilsson

Älskar korta kjolar med cowboy boots till!

♬ originalljud – Alexandra B Nilsson

Alexandra Nilsson gör en underbar parodi på dessa – smått hjärndöda- ”glow uplistor” som exempelvis Tilda från Pardise Hotel postat på Tiktok.
Alltså saker som är trendiga och som du behöver göra för att vara ”mer rätt” än tidigare.

Tildas lista innehöll bland annat punkterna:

 • Använd lypsyl
 • Följ inte alla trender, det är basic och tacky
 • Våga följa trender
 • Lär dig gilla att bära kjol eller klänning
 • Använd en mörk läppenna med ljust läppstift

Det krävs en del konsumtion för att uppnå ”glow” från Tildas lista, men nöden har ju ingen lag, eller hur?
Alexandras lista är lite enklare att följa, eftersom den mer handlar om att slopa gamla värderingar och annat lättersättligt.

Jag ger Alexandras parodi 👍🏻👍🏻.
Håller du med?

39 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tyckte den var jobbig att se på, pallade inte se klart hela

  Inte min humor.

  Men hoppas innerligt dagens unga tjejer orkar stå emot alla skit-normer de utsätts för.

   De har inte en chans. Vi som växte upp på 80-90-talet hade ju ingen chans, trots att vi inte hade sociala medier då.

   Det tror jag ändå, känns som att vi blev mer matade på 90- och 00-talet om hur det SKA vara. Idag finns det oändligt med stilar och ett mer öppet klimat.

   Tror och hoppas nya generationer är mer öppna 😍

   Lyssna på p1 dokumentär om operationsresorna till Turkiet, där kan vi snacka att inte stå emot ”normen” på sociala medier

    Så tragisk dokumentär. Att yta kan vara så viktigt idag…
    Bortsett från utseendefixeringen tänker när jag ser unga tjejer i kassan på ICA som har botox, byggda naglar, fransar mm. att de har råd. Det är sådant som jag som vuxen och höginkomsttagare inte skulle lägga pengar på. Alla deras pengar måste ju gå åt till utseende och inget sparande för att bygga en framtid.

     Om man har boende och fast inkomst, så anser jag att lägg pengarna på det du vill. Jag har aldrig haft lösögonfransar eller gjort botox/fillers. Fejknaglar har jag haft en gång.
     Man kan fortfarande spara för framtiden.

     Jag har pengarna till det, men anledning till varför jag inte gör dem är av just den anledningen att man blir så jäkla dömd om man väljer att ha dem… vad jag lägger mina pengar på är resor men hade velat lägga lite på utseendet också men inte förrän man slutar blir dömd för det.

     Men sen tänker jag ändå. Vilken framtid sparar man till? När man äntligen går på pension? Nja, jag anser att lev i nuet men ha tillräckligt på kontot utifall något händer.

  ”Följ inte alla trender”
  ”Våga följa trender”

  🥲

  Camilla! SVDs podd ”Blenda” har släppt en timme lång granskning av Pontus Rasmusson.

   Har lyssnat, det var ett bra och informativt avsnitt, om än jävligt obekvämt emellanåt! Samtalet mellan den där mamman som skrivit ett inlägg som blev vitalt och Pontus med familj var 😳

  Läppenna som inte har samma nyans som läppstiftet ser inte klokt ut.

   Det finns ju att ”hack” för att hitta sin perfekta läppkomination. Tydligen ska man ta sin ögonbrynspenna som läppenna ochsedan sitt rouge som läppfärg. Det ser förjäkligt ut på samtliga jag har sett prova. Så kallade ”beef lips” är verkligen förskräckligt.

  dem där som ska gå emot normen och vara så ”avskalade”, f.d anorektiska nyblivna mammor som får beröm för att de visar upp sin ”mammakropp”. Mmmmm de visar upp 1 streck av bristning på en underviktig ( 50 kg:s ) kropp direkt efter en förlossning. Med repliken” – Det är ok att ha kilo kvar efter förlossningen”.Så vinner dem en statyett från ”mamas” eller något. För att de vågar visa upp den nakna sanningen. Inte så svårt att våga visa sig halvnaken när man är trådsmal. Så sitter en annan nybliven mamma där med 30 kg övervikt och full av bristningar. sedan är det helt ok att vara smal, INTE det jag vill framhäva. Det jag vill framhäva är att dessa spinkiga nyblivna mammor får credd för att de VÅGAR visa upp kroppen efter förlossningen. Blir liksom konstigt.

   Håller med dig på alla punkter! Usch!

   Är det en norm att ha 30 kg övervikt som nybliven mamma, hur länge man nu klassas som nybliven mamma ens?
   Hur hänger grov övervikt och graviditet och mammaskap ihop? Varför måste det dras upp hela tiden? Din bebis gjorde inte dig överviktig.

    håller faktiskt med, det har typ blivit normaliserat att man ”ska” gå upp 20-30 kg för att man är gravid. folk med ursäkten att man ska äta för två vilket man inte ska. en kompis till mig berättade att när hon läste till sjuksköterska så lärde läraren ut att 5-6 kg är snarare normalt, dvs bebisen, fostervattnet, moderkakan osv. finns ingen anledning att man själv ska lägga på sig massa extra egentligen men det har blivit väldigt normaliserat.

     Det känns inte som att aktiva, vältränade människor går upp 30kg när dom väntar barn. Så grundförutsättningen är väldigt viktig för utgången.

      Gick upp 18 kilo båda gångerna. Vid varje graviditet startade jag på BMI omkring 19.5 och hade efter båda födslarna återgått till min tidigare vikt efter 5 månader. Min barnmorska tyckte att det var helt rimligt att gå upp detta pga just väldigt slim och vältränad, dvs hade väldigt lite hull att ta av. Jag tycker att det är galet att hetsa folk att bara gå upp det barnet, moderkakan, fostervätskan väger med tanke på att det är en enorma ansträngning att bära, föda och nära en bebis. Men första barnet hann jag inte äta och sova ordentligt och var verkligen ett vrak första halvåret – hur hade det då sett ut utan mina 8-10 bufferkilon?

       Nu har jag aldrig varit gravid men är det inte också lite skönt att man har några månader där man tillåts vara större – och kanske äta mindre begränsat – just för att man redan är större ändå? Tror många njuter av att slippa passa in i mallen och äter extra… tycker det är okej, men tråkigt om man inte har motivationen efteråt att gå ner allt :/ Kvinnans fälla!

        Tror det är till största delen en fråga om hormoner som reglerar hungern. Vissa blir illamående och går ner k vikt medan andra blir hungriga och går upp i vikt

       Jag är pinnsmal. Väger just nu 42 kilo. När jag har varit gravid har jag gått upp 30!!!! kg varje gång. Men har gått ner allt inom 3 månader varje gång, har varken tränat eller ändrat kosten utan levt precis som vanligt.

      Haha jag är löpare och fick upp 25kg med mitt barn. Var så hungrig och trött heeela tiden. Så jodå, det kan hända vältränade. Men allt försvann plus lite till när jag ammade och småsprang lite igen.

     10-15 kg säger de på mvc är fullt normalt. 5-6 är ju mindre än vad du räknade upp sammanlagt om bebisen är normalstor när den föds 😅

     Nä, min BM tyckte max 7-8 kg
     Och det kör hon med alla. Upplever tvärtom att man INTE ska gå upp alls helst o vara lika glowig o snygg i 9 månader o direkt efter.

      Din BM borde få sparken så dum i huvudet

     Rekommendationerna om hur mycket man ska gå upp beror på hur mycket man väger från början. Att alla helst ska gå upp max 5 -6 kg stämmer inte.

     Man får ju också cirka två liter mer blod.

   Vad nedlåtande du skriver

   Alla har en kropp
   Kroppen har en vikt
   Vikten kan förändras

   Är det BARA vissa som får känna något när kroppen förändras.??
   Bara för att kroppen har lägre utgångsvikt betyder inte det att kroppens ägare känner av en ökning av vikten….,

   Blir då trött på att de som har tyngst kropp skall ha ensamrätt på att inte gilla förändringar i kroppen.

    Du satte verkligen ord på hur jag känner!

    Jag födde min dotter för ca. 4 månader sedan och känner mig inte alls bekväm med de sista kilorna som är kvar. Även om jag i andras ögon är smal så har min kropp fortfarande gjort en förändring som jag måste få ha känslor kring.

     Det handlar väl mer om att vara medveten om hur det man gör och säger påverkar andra. Alla har rätt att må dåligt över förändringar men om man ojar sig offentligt över ett par kilo får man ju vara medveten om att de vars kroppar alltid sett ut så, eller de vars kroppar är ännu större, kanske kommer tolka sin kropp som ful och fel. Kanske är det då bäst att du kniper och tar dina problem med nära och kära istället.

      Var skrev jag att jag delade dessa känslor offentligt? Det är bara min man som vet om dessa känslor. Så kanske bäst att du kniper innan du vet hela historien…

      Bara för att du känner dig kränkt betyder inte att du har rätt och att vi ska anpassa oss efter dig 🤷🏼‍♀️

       Folk gick direkt igång på just det jag skrev att dom inte skulle. Jag skriver ju att det inte är ngt fel att vara smal. Jag skrev ju att det var själva grejen de gör det till, att de vill ha bort normen om en nyförlöst. De vill ju med sina inlägg lägga vikt på att det är ok att vara större efter förlossningen. Men det jag försökte trycka på var ju att när det då står en 50 kg nyförlöst o VÅGAR visa ipp sin kropp blir deras budskap en aning skevt. Sedan är folk snabba på att berätta här att var o en får se ut som den vill, smal eller inte. JAG HÅLLER MED. Men lika snabbt sks det då berättas att en aktiv vältränad inte kan gå upp 30 kg o att bebisen inte gjorde dig överviktig. För det första har jag inte sag att jag är överviktig. Jag väger 60 kg och har tre barn. Jag gick upp 26 kg med första pga att jag blev sjuk. Hade väldigt svårt att gå ner dom pga att jag ff var sjuk efteråt. Med andra samma sak men 21 kg upp och med tredje 24 kg upp. Jag var och är vältränad o aktiv o äter rätt. Självklart har var o en rätt till sina känslor o kropp. Kan tipsa er om att läsa Linda Maries inlägg / intervju i expressen. Får hoppas ingen klankar på något inlägg i framtiden då, Alla har rätt till sin egen kropp o känslor ju 😉

        Here we go again… Vem är vältränad enligt dig? Vad är att äta rätt? Det är så otroligt hur så många överviktiga säger sig vara vältränade. Hur mycket gym kör du? Vad är din pb i knäböj? Vad är din tid på milen? Kan du berätta nånting som säger hur vältränad du är?
        Min syrra har två barn, och har innan och mellan graviditeterna lyft sin egen vikt i bänk, sprungit halvmaras, och klättrat. Ingen övervikt alls varken under eller efter graviditeterna, men en massa muskler.

         Men jag svarade ju på den som skrev att man inte kan gå upp 30 kg som gravid om man är aktiv o vältränad. Allt misstolkas o vrids på här ju. Börjar fan undra om folk vill bråka. Jag har väl inte sagt ngt om mäta vem som är vältränad. Herregud.

         Du skriver ju dessutom som att jag är överviktig….vart du nu fått det ifrån. Och vad är överviktig för dig? Uppenbarligen anser du då att jag som tränar fys o styrka flera ggr i veckan o äter sunt o väger 60 kg är överviktig eftersom du skriver ”så otroligt att så många överviktiga säger sig vara vältränade” o sedan ska veta hur mkt jag tar i bänkpress osv typ. Grattis till din syster som är vältränad osv enligt dina mått mätt. Du får gärna kommentera igen o ha sista ordet. För jag tänker inte svara. Allt förvrängs ju.

  ….och så förbaskat trött på varenda en som ska tiktok-dansa med ett töntigt ansiktsuttryck….. Eller dom som filmar sig själv bölandes. Sätter man liksom igång kameran, placerar mobilen bra och fortsätter böla????? Blir så konstigt.
  Eller alla par som har en perfekt bakgrund som ska hångla….placerar de kameran eller en vän i alla dessa ”spontana” bilder att fotografera?

  Jag kan väl ärligt erkänna att jag fastnade på hennes Tiktok där en stund. Hon är rolig, Alexandra.

  Tråkigt och jag klarar inte av att lyssna på den typen av stockholmska. Den är hemsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.