Öppet Spår

Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

UPPDATERING! 
Jag har bett Nyheter24 ta bort spelaren här under helt! 

534 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad tyckte ni om gårdagens partiledardebatt på TV4?

   Sorgligt att se hur viktiga frågor infantiliseras och förenklas genom populistiska slutledningar.

   Älskar att svt informerar att kvällens debatt är ”utan reklam och applåder”!

   Inte så bra. Tycker att Expressens och SVTs första höll så mycket bättre nivå 🙂 TV4 och Aftonbladet var dessvärre inte så proffsigt genomförda.

   Kollade inte själv , men enligt undersökningar och prat med kollegorna idag så var tydligen Ebba och Ulf överlägsna ☺️

    Betyg enligt undersökningen:

    Ulf Kristersson (M) 3,2
    Jimmie Åkesson (SD) 3,2
    Magdalena Andersson (S) 3,1
    Ebba Busch (KD) 3,1

     Alla förutom Magdalena är blåa , bra betyg . Samt illa åt S vägnar – har man makten borde man kunde driva fram sina synpunkter och framgång bättre och vara i topp.

      Poängen var att Ebba och Ulf inte var ”överlägsna” enligt undersökningen. Klart det är lättare att klaga på andra partier och vara kaxig istället för att lägga fram egna förslag.

      Alla Ebbas repliker börjar med ”Magdalena Andersson…”
      Var är hennes egna idéer och förslag?

       De la fram jättemånga förslag. Ulf har enligt olika omröstningar vunnit alla debatter hittills.
       Medan Magda svarat (SVT) ”Jag håller med Ulf!” eller (TV4) ”Vi är öppna för att titta på det här”.
       Jag respekterar att man tycker olika men det är ju herregud S som går till val utan innehåll.

       V har sin politik. MP, M, KD, SD, L har sin. Medan C och S inte vågar säga något konkret allt.
       Detta är något det pratats om flitigt; även från vänsterhåll. Vad vill S?
       Om du inte håller med får du gärna förklara vad S står för 2022. För det är väldigt oklart för många av oss andra. Även journalister (från vänster till höger), opinionsbildare etc har påpekat att S inte vågar ta ställning i något.

        I kvällens debatt blev det jämnt mellan Maggan och Ulf! Båda 3,1

         I vilken undersökning? 🙂 Ulf vann i Expressens men du kanske kikar på en annan.

       Jo, dem två tillsammans blev ju överlägsna enligt undersökningar. Om det var några som kom med konkreta förslag så var det ju de två .

        Klart de blir överlägsna om man LÄGGER IHOP dem två tillsammans!

         Och igen, de. Fan mina ögon blöder

        De

    Om man med överlägsen menar bäst one-liners och högst tonläge. Inte så mycket bra innehåll tyvärr.

     Det är din personliga åsikt. I flera stora undersökningar som gjorts så hamnar Ebba på plats tre bland partiledare med högst förtroende bland folket. Uppenbarligen så finns det många andra som ser något mer än oneliners.

      Hur i helvete kan någon som är dömd för förtal och ha lurat en gammal gubbe på sitt hus ha HÖGT FÖRTROENDE? Tappar hoppet alltså.

       Exakt!

       Jag håller med dig! Är sjukt att hon ens kan få vara kvar som partiledare.

       Partiet har ju dock 5-6 procent så…

      Haha ja absolut är det min egen åsikt jag gav uttryck för.

      Kanske ser många förbi oneliners. Eller inte. Det är ju din personliga åsikt menar jag, att många ser förbi. Min åsikt är att för få ser förbi och ser komplexiteten. Gör man det så köper man inte populistiska oneliners.

   Kan man se i efterhand? Finns det någon länk? Mvh person som bor utomlands

    Kan du se svt play? Där finns det att se, även utfrågningarna som varit.

   Bedrövlig politik i Sverige. Alla politiker pratar till väljarna som om de vore dagisbarn, för att framstå som välutbildad, intellektuell eller bara smart är döden.

   Magdalena är som en skiva som går på repeat: ”Jag har varit statsminister och lett Sverige genom pandemin blablabla…..” Kom med något nytt och konkret.

  Sexproblem

  Jag och min sambo har varit tillsammans i snart 1 år. Han var i början väldigt försiktig i sängen och jag tänkte att det skulle gå över med tiden, men det har det inte gjort. I början var jag väldigt drivande till att vi skulle ha sex, men nu orkar jag inte ta initiativ längre och det har resulterat i att det aldrig händer. Det har dessutom aldrig skett naturligt utan jag får alltid fråga ”ska vi ligga?” Typ. Vi har pratat om det här flera gånger, senast igår, men ingenting händer, trots att han säger att han ska förbättra sig. Det handlar inte om att han inte vill heller, det handlar bara om att han inte visar det. Han tar aldrig mig på ett sexuellt sätt och har tagit på mig ”där nere” kanske 5 gånger. Annars är sexet bara på med glidmedel, hålla på tills han kommer (vilket går snabbt) och sen inget mer.
  Jag blir så otroligt frustrerad. Jag har alltid varit väldigt sexuellt aktiv och tycker om mer hårda tag. Trots att relationen är bra så känner jag inte att jag vill binda upp mig och ha dåligt sex resten av livet..

  Vad hade ni gjort? Har ni tips på vad jag kan säga/gör för att få honom förstå?

   Det där hade inte funkat för mig. Du får väl tänka efter hur viktigt sex är för dig. Om det är viktigt får du antingen dumpa eller försöka lösa det med honom. Börja snacka sex.

   Jag hade känt precis som du.
   Testat sexleksaker..? Skicka snuskiga sms under dagen så att han är sugen när du kommer hem..?

    Se bara till att sms-snusket hamnar till rätt nummer.

     Jag håller med! Jag har själv skickat tett riktigt snuskigt sms till fel nummer (innehöll bland annat gruppsex).

      Såklart du har! 😂

   Att bara ha sex med glidmedel och att han kommer låter väl inte som en ömsesidig sexuell relation heller. Har ni pratat om den biten också? Vad säger han då? Om situationen aldrig förbättras så måste du ta ett beslut om du vill acceptera läget eller inte. Ställ ett ultimatum på något sätt, annars blir det bara tomma ord och han tar då antagligen inte dig på allvar. Låter hur som helst otroligt tråkigt, så ska inte ett sexliv vara. Ok om man har olika sexdrift och hittar lösningar för det, men att dina behov aldrig möts är inte okej!

   Hej!
   Jag personligen hade inte velat vara med en kille som inte visar att han vill ha mig ”fysiskt”.
   Kärlek, närhet o uppmärksamhet är för mig grunden i ett förhållande för att jag ska känna mig uppskattad och behövd.
   Om det har gått så långt som 1 år, ni har pratat om det, ett flertal gånger o ingenting har ändrats, så har jag svårt att se att ni en dag kommer vakna upp o allt är annorlunda. Om du känner att du har gjort allt, så som att ta upp det, föreslå att göra något annorlunda, fråga hur han vill ha det, vad han har för fetischer/fantasier, då har du gjort allt du kan – sedan är det upp till honom om han vill ändra på sig. Jag förstår att det är jobbigt o en svår situation – men glöm inte bort att det finns så många andra (killar) där ute som har precis samma driv o syn på sex som du, sex ska inte vara jobbigt eller tjatigt, det ska komma naturligt o går det inte att kommunicera sig igenom det, så har jag svårt att se hur det kommer bli bättre o fungera. Lycka till!

    Får inte riktigt känslan att han faktiskt VILL förändra sitt sexuella beteende, så att säga. Är han nöjd själv eller vill han prova annat och utvecklas? Låter ju även rätt egoistiskt att bara köra på tills han själv kommer, speciellt om detta är något som är viktigt för dig. Du har gjort det du kan genom att prata med honom, ärligt talat har jag svårt att de att det kommer ändra sig om han själv verkligen inte vill. Du har ju gett honom ”facit” på hur han är i sängen och vad du faktiskt gillar, känner han sig fortfarande osäker men VILL kan han ju prata med dig men det har han inte gjort. Han hade också kunnat säga att han inte direkt vill ha sex, om nu så är fallet. Göra slut? Visst, det är ”bara” sex men en del attityder och beteenden kan ju visa sig i andra situationer och skvallra om hur man är som person.

     Vi har en fin relation i övrigt men när det är såhär så känns det snarare som vänner än som sexuella partners. Jag hade kunnat tagit att det skedde sällan om det var bra sex där båda får ut något av det, men det är inte så. Det jag har tagit upp är:
     *Att han inte tar på mig. Han har sagt att han ska ändra på det men det gör han inte.
     *Att han ska ta initiativ. På det svarar han att han ska bättra sig men att han är ”dålig på det”.
     *Har tagit upp problemet med att han kommer för snabbt. Han säger att han inte kan göra något åt det. Jag säger att han åtminstone kan ge mig något eller att vi kan köra igen efter en stund. Men som sagt, han tar inga initiativ.
     *Har berättat vad jag tycker om och försökt involvera leksaker, men det tycker han är konstigt.
     *Har försökt vara sexuell över sms men han avleder det.

     Är så frustrerande som sagt. Vi har börjat byggt ett liv tillsammans så det känns tråkigt att stoppa allt på grund av dåligt sex, men jag står inte ut längre snart.

      Han kanske är en bra kille men han är inte rätt kille för dig. 💕

      Min första tanke efter jag läst din test är om han går på någon antidepressiv medicin? Jag och mitt ex hade mycket sex i början av vår relation men efter att han började med sertralin(antidepp) förlorade han nästan all sin sexlust helt. Vi hade fortfarande en fin relation men jag minns att jag kände mig så ”osexig” för att han aldrig tog initiativ längre. När vi pratade om det var han ärlig och sa att han typ aldrig kände sig kåt längre och att det inte hade med mig att göra. Han började med medicinen pga socialfobi och han upplevde att fördelarna med medicinen var större(mindre generell ångest) än nackdelarna(förlorad sexlust). Jag förstod hans beslut men relationen höll inte.

       Han äter inga mediciner. Jag däremot äter både antidepressiva och stämningsstabiliserande. Vi hade mycket ganska mycket sex i början men det berodde på att jag var väldigt drivande eftersom jag ville ligga. Men då var det samma sak, alltså glidmedel och att bara han kom.

        Har liknande erfarenheter som dig. Det blev inte bättre även fast vår relation annars var jättebra, det räckte inte för mig när det sexuella saknades. Så jag var tillslut otrogen och gjorde slut.

        Mitt tips är att skippa otrohetsdelen, ta detta problem på allvar och ev avsluta och gå vidare om det inte funkar. Du kommer bara bli bitter annars om du stannar💜 livet är för kort för dåligt sex.

      Gud låter exakt som mitt ex (minus att han faktiskt brydde sig om min njutning). Han var den bästa vännen jag haft, det bästa förhållandet med minus det sexuella. Och ja, det höll uppenbarligen inte…

      Han låter gay. Min farbror är gay och innan han kom ut så var han i en relation med en kvinna som beklagade sig på exakt samma saker du nämner här. De var dock väldigt goda vänner.

      Gift sen många år tillbaka och med facit i hand tror jag inte det finns ett äktenskap där båda tycker att det är HELT perfekt på alla plan.
      Min man vill som du ha MKT mer och roligare sex, han vill ha uppmärksamhet osv
      Jag vill att han tar barnen frivilligt att han byter lakan är mindre bakfull daltar mindre med sin morsa osv osv
      Vi står ut eftersom det finns så ofantligt mkt annat som vi älskar med vårt liv och med varandra.

      Du kommer ju inte kunna tvinga honom till mer sex det måste ske enligt samtycke (även utpressning går under lagen om samtycke). Så du måste nog välja om du står ut med att han är som han är idag eller lämna honom för någon som ger dig mer sex (men kanske aldrig vill flytta ihop skaffa barn eller vill återvända till sitt hemland med era barn när ni skaffat ett par).

       Problemet är inte att han inte vill ha sex, problemet är att han inte tar initiativ till det. Jag är alltid den drivande i det. Om jag frågar så ställer han gladeligen upp, men då kommer han snabbt och sen är det slut. Jag skulle aldrig tvinga honom till något han inte vill, men jag vill ha kärlek och ömhet och det ger han inte mig. Just nu så känns det snarare som att han använder min kropp för sina egna behov.

        Den sista meningen säger rätt mycket.

   Jag hade nog pratat med honom igen. På ett snällt sätt. Men sagt att detta på riktigt är något som behöver förändras. Och så får han fundera på hur. Och så kan ni prata sen igen. Fattar att du blir frustrerad!

   Säker på att han inte gillar killar mer?

    Börjar nästan fundera på om det är fallet. 🥲

     Låter som ”Brokeback Mountain”

    Det första jag tänkte också. Om han aldrig tar på henne, aldrig vill, inte gör henne upphetsad utan bara använder glidmedel tills HAN kommer och sedan inte bryr sig om henne? Det finns dåliga älskare och helt ointresserade. Han är sista kategorin

     Ja alltså jag förstår inte problemet. Har aldrig varit med en kille som inte vill ta på mig eller ha sex. Och det känns som något som är så himla enkelt att förändra. Hur kan det vara så svårt att ta på sin flickvän? Vi har varit tillsammans i snart ett år, så det kan inte bero på att han är osäker heller.

      Men frågan är ju, finns det sexuell kemi mellan er? Man kan ju ha en hur fin relation som helst med världens finaste människa, men finns inte den sexuella kemin där, så finns den inte. Svårt att prata eller jobba upp något sådant, som ju oftast finns där i grunden när man inleder en relation imo.

      Det kan absolut bero på att han är osäker. Ta hans hand och visa samtidigt som du berättar hur du vill ha det.

   Lider med dig. Mitt ex var likadan, lämna innan du har självrespekten och självkänslan kvar för den kommer försvinna sakta men säkert.

   Kunde ni inte testa gå i parterapi till en sexterapeut? Om inte det fungerar behöver man kanske reflekterar om relationen är värt det.

   Jag hade faktiskt gjort slut. Man får tänka ”är detta ett liv JAG vill leva och slösa min tid på?” Vill man det så fine, men annars nej. Man lever bara en gång och man vet inte hur länge, gör livet till det du vill ha för det är ditt liv.
   Andra skriver att han kanske kan förändras, men enligt min erfarenhet så är en förändring av personligheten inget som kommer lätt om ens alls. Kanske en stund, en vecka eller månad men sen glider man tillbaka till den man faktiskt är. Man kan inte rå för hur man är och man kan heller inte förändra det hur som helst utan att bli onaturlig eller känna sig som en alien i sin egen kropp.

   Men jag vet inte, Tänk efter noga och ta beslut efter hur Du vill ha ditt liv.

  Veckans låt? ✨

  Tipsar själv om:
  – New Gold av Gorillaz ft Tame Impala
  – i Ain’t Worried av One Republic
  – Fire for You av Cannons
  – Freak av Doja Cat

   Händerna mot himlen 🕺🥳

   People need love – Abba

   Bach: Komm, Jesu, komm zu deiner Kirche, BWV 61.

    Det är faktiskt ett stycke, inte en låt!! 😤

     Messerschmitt. Du är populär på fester, va?

   Älskar denna gamla klassiska ÖS-fråga 🥃🎶😌

   Fyra repeatlåtar just nu;
   Anger – Rammstein
   What a life – Scarlet Pleasure
   Jungle – Fred again..
   Sparkle and Shine – Kat Edmonson

    Härliga tips. Älskar din ”spretiga” smak!

    Finns ingen Rammstein låt som heter Anger. Menar du Angst? 😊

     Ja Angst såklart, gick lite fort där! 😄

   Het – Björn Rosenström

   SEXY NUKIM-Balming Tiger
   Coming of age ceremony- Park Ji Yoon
   10-30-2018- BEVY MACO

   Tack för tips! Gillar Gorillaz.

   Takida – Was it I
   Stiftelsen – Darling

   For my hand – burna boy ft ed sheeran

   Sunsetz – cigaretts after sex
   Streets (siluette remix) – doja cat
   Stockholmsvy – Hannes & waterbaby
   SNAKE – Lana Lubany

  Någon som tittar på slutdebatten nu på Svt?
  Har det på här i bakgrunden hemma.

   Yes

   Ebba verkar fortfarande inte se sambandet mellan Ryssland och elpriserna utan fortsätter att skylla priset på sossarna (trots att det ser likadant ut i hela EU)

    Fast södra Sverige hade höga elpriser redan innan Ryssland invaderade Ukraina.

     Inte i närheten av dagens priser vilket har föranlett debatten.

     Elområde 4:

     aug 2020: 52,27
     aug 2022: 330,4

      Nej inte som dagens priser men redan i december 2021 låg priserna i elonråde 4 på över 2kr/kWh.
      Ingenting som ska behövas i ett land som producerar nog med el, tycker jag.

      Varför skippade du 2021?

     Ryssland spelar roll men det var prat om en elkris även innan. Jag och många med mig (privatpersoner, företag, medier) märkte av detta innan och det diskuterades exempelvis supermycket förra året. Innan kriget bröt ut.

    Det var inte Putin som lade ner vår kärnkraft. Det gjorde S & MP.

     ”Men den förenklade och ideologiskt motiverade historieskrivning som politikerna nu ägnar sig åt ligger inte långt ifrån desinformation.”

     ”Dagen innan hade en uppmärksammad artikel i SvD Näringsliv, baserad på en intervju med Vattenfalls tidigare ordförande Lars G Nordström, hävdat att avvecklingen tvärtom ”var ett kommersiellt beslut”.”

     https://www.svd.se/a/vemw14/politiska-missforstand-om-svenska-karnkraften

      Efter att MP förändrat spelreglerna och bytt ut Vattenfalls styrelse:

      https://www.varldenidag.se/nyheter/mp-topp-medger-styrde-vattenfall-bort-fran-karnkraft/repvaq!5wsea8hVZPXA94QdmaTNkw/

      Det är MP som att har sett till att vi har så höga elpriser.

    Har en kollega som bor i Aten. Hon betalar 27 kronor per kWh! Också sossarnas fel?

     Hur mycket elpriset påverkar hushållen skiljer sig också mellan länder beroende på hur mycket el som används. I vissa andra länder är det till exempel vanligare att spisar och värme drivs av gas. Sverige är därför ett ganska elintensivt land.

     Vi behöver reglera marknaden, för någon elbrist har vi inte.

     I Finland har högsta timpriserna varit motsvarande runt 6.60 kr/kWh. Vilket inflytande svenska sossar har!

      Finland exporterar ingen el.

       Dom har kärnkraft.

        Nu ja.

     Givetvis inte, topparna vi har idag beror på att stora delar av Europa är beroende av Putins gas. Men Sverige hade höga elpriser redan innan det och ett land som vill vara drivande i den gröna utvecklingen kan inte göra sig beroende av andra länders (smutsiga) el. Därmed behöver vi kärnkraft för att kunna producera nog med egen el för att kunna utveckla dom gröna industrierna.

      Men hallå??

      VI HAR NOG MED EL. Vi har tom så mycket el så att vi exporterar det till andra länder! Därav våra höga priser pga EUs regler. Vi behöver reglera marknaden och få SVERIGEPRISER.

      ”EU har som mål att integrera den europeiska elmarknaden. Elkablarna till Nordtyskland importerar i praktiken tyska priser till Sverige. Vi befinner oss därför i den absurda situationen att vi har rekordhöga elpriser samtidigt som vi – när det inte är helt vindstilla – har en rekordhög elproduktion och export av el.”

      https://www.gp.se/ledare/v%C3%A4nsterpartiet-har-r%C3%A4tt-om-elmarknaden-1.80176884

       Ja nu ja. Men ska vi satsa på den gröna industrin och tvingas elektrifiera våra fordon har vi inte det. Bara dom planerade stålverkssatsningarna i norr beräknas kräva 80 terawattimmar. Det är mer än halva Sveriges nuvarande förbrukning.

       Om vi har nog med el, varför brände Karlshamnsverket 70 000 liter olja i timmen i augusti i år?

       https://www.nyteknik.se/premium/karlshamnsverket-branner-tiotusentals-liter-olja-i-timmen-7036927

        Vadå ”om” vi har? Hur tror du vi kan exportera el ut i Europa om vi inte hade haft ett överskott?

         Vi exporterar el eftersom EU tvingar oss till det.

          Eftersom vi har ett överskott.

          Att hävda att ”vi behöver kärnkraft för att kunna producera nog med egen el” visar ju bara att man inte förstått någonting.

           Ja men det är väl ändå bara 30-35 TWh som exporteras. Det är ju inte mycket om tanken är att alla fordon ska bli eldrivna och industrierna minska sina koldioxidutsläpp.

        För att ägaren uniper har rätt att sälja el till Europa utanför avtalstiden dom har med Svenska kraftnät.
        Så dom exporterade el till övriga Europa pga att det blåste lite och övriga länders vindkraft inte tillverkade nog med el.

        ”Karlshamnsverket ingår i den svenska effektreserven vintertid och kan startas på signal från Svenska kraftnät. Men Karlshamnsverket kan också startas på ägarens begäran, alltså helt utanför verkets roll som effektreserv, när elpriset är så högt att det är lönsamt att ha verket igång.”

        ”Staffan Engström är enhetschef på Svenska kraftnät. Enligt honom råder det ingen effektbrist i Sverige just nu.

        – Det har inget med effektreserven att göra. Jag tänker att de kör av marknadsmässig grund, säger Staffan Engström.”

        Här har du anledningen.

        Därför körs karlshamnsverket, ägarna säljer el till andra länder.
        Beror på EU-lagar och förordningar

        Han förklarar att anledningen till vi exporterar till andra länder, trots att vi hade behövt elproduktionen själva, beror på att det är reglerat i EU:s lagstiftning och förordningar.

        Där anges att medlemsländer inte får begränsa exportflödena mellan de nationella elsystemen genom att undanhålla tillgänglig elproduktion. Karlshamnsverket en del av elmarknaden och är alltså skyldigt att erbjuda sin produktionsförmåga om behovet finns.

    Man kan inte stänga ner kärnkraften innan man har Andra lösningar för att förse landet med el!

    Elpriserna är inte Putins fel. Det är europeisk politiks fel och det är svensk politiks fel.

     Att skylla elpriserna på Putin är som att skylla på grannen för att han snodde ens hoppmatta, men man var SÅ sugen på att hoppa så man klättrar upp på taket och hoppar ner i asfalten.

   Är så trött på att höra och se dem allihop nu😅

    Jag med!!!

    de får avsluta det med ett kuddkrig istället

   Ett stort problem precis som Nooshi säger om och om igen är ju att vi exporterar massa el som vi behöver i Sverige. Och importerar dyrare el. Helt idiotiskt.

  Cam, önskemål. På söndag: Öppet spår – valvaka edition.

   Kul!! Men livrädd haha

    Varför är du rädd för det?
    Det är normalt att inte alla tycker som du gör. Hur gammal är du?

     Troligtvis var det ett uttryck. Va konstig du verkar vara.

     Personen la ju till ett ”haha”, så du ska nog inte ta det så bokstavligt och seriöst 😅

  Har ni förtidsröstat eller ska ni rösta på valdagen? Jag förtidsröstade idag, ska jobba på söndag och orkar inte gå och köa för att rösta efter arbetsdagen.

   Röstar på valdagen😊

    Med fina kläderna på och valfika på kondis efteråt?

     Inte kondis, men det blir inte direkt svettig efter löpträningen😁

   Vi får se om vi kan förtidsrösta imorgon, jag & sambon, annars blir det för första gången (fjärde för oss) att rösta på självaste valdagen!

   Tillägg: det gick förvånansvärt snabbt, jag köade runt 15 minuter (vid 14-tiden i Stockholms innerstad). Hade trott att de skulle ta längre tid då det var ganska mycket folk.

   Jobbar med valet på valdagen så det blev till att förtidsrösta 🙂

   Jag ska rösta på valdagen. Vet inte varför men det känns lite mer spännande då 😅 Rösta och sen äta och dricka gott under valvakan. Gillar att göra en grej av det!

   Förtidsröstat, är derby!

    🤢

     Vadå?

    Bajen💚

   Förtidsrösta varför vänta när man redan vet + orkar inte köa för att alla skall fösta på valdagen ^^

   Poströstade från utlandet för några veckor sen. Heja 🪧!

  Jag har en del symptom som gör att jag nojar över att jag ska ha en tumör men vårdcentralen tar mig inte på allvar och jag får liksom ingen hjälp. Nu är det värre och jag orkar liksom inte ringa och tjata en gång till, känner mig löjlig. Hur gör man för att orka bråka när man känner att nåt ändå är fel men ingen lyssnar?

   Ring en annan vårdcentral?? Gå till en privat mottagning? Hellre lägga x tusen och få höra att du har fel än att det utvecklas till cancer pga snålhet!

    Min kommun har bara en vårdcentral… vet inte hur min eventuella snålhet kom in i detta.

   Byt husläkare?

    Hur byter man? Min kommun har bara en vårdcentral

     Du kan byta till en annan kommun

      Jaha så man kan bara välja vilken vårdcentral som helst?

      Problemet är också att dom ju redan sagt att det inte är nåt fel på mig, så jag känner mig som en löjlig hypokondriker och en eventuell ny vårdcentral kommer ju se min journal och hur löjlig jag är.

       Jag fick blåmärken på knäna efter att ha gjort armhävningar på knä på grus.
       Kände mig lite löjlig men mailade min vårdcentral. Dagen efter fick jag komma och lämna massa olika blodprover och tester. Fick svar dagen efter fast de sagt att det skulle ta en vecka.
       Hade superbra värden på allt. Bara så skönt att veta och att någon tar en på allvar.
       Byt vårdcentral!

        Det låter väldigt normalt att få blåmärken av att ligga på knä i grus.

        Mails chefen på enheten att du inte känner dig tagen på allvar. Jag gjorde de och fick då äntligen ordentligt utredning och svar på mina symptom

        Du var inte bara lite löjlig…Vilket slöseri på skattepengar!

       Förstår att du känner så, men dom har också ett ansvar att stilla din eventuella hypokondri. Om du är orolig men känner dig löjlig tycker jag du kan säga exakt det till husläkaren eller en vc i annan kommun.

       Ja vi har fritt vårdval

     Kanske använda Kry/MinDoktor el. dyl. för att få remiss till någon cancermottagning. Har ingen erfarenhet av just det men kanske kan vara värt ett försök om det bara finns en VC i din kommun.

      Man får inte remiss till en cancermottagning för att man själv tror att man har en tumör…

      Lol cancermottagning

   Vad har du för symtom? ❤️

   Du ska inte behöva tjata. Och särskilt om du mår sämre. Anmäl till patientnö
   ämnden och ivo. Dom nonchalera mej med och jag hade stor tumör.

    En sån anmälan tar ju jättelång tid innan den hanteras – hon behöver ju hjälp?

    De sa att min pappa hade kol fast han hade lungcancer och leukemi. Helt sjukt vad de missar diagnoser ibland. Hade han inte legat på hade de aldrig sett något.

   Lita på dig själv tills vården motbevisar dig. Det är enda garanten man har. De går inte att lita på helt tyvärr. Haft fel många ggr. Jobbiga patienter överlever. Nu talar du på måndag med chefen där och säger att du vill att hon journalför att de nekar dig vidare undersökning och att du spelar in det med. Sedan ber du dem vägleda dig till annan vc.

  Låt oss diskutera Ulf Kristersson! En god talare men vad döljer sig i hans förflutna?
  (Håll god ton och håll er till fakta tack.)

  ”Som finanskommunalråd skulle Kristersson få ordning på kommunens ekonomi. Och visst gjorde han avtryck – bara ett år efter att han tillträtt 2002 hade han förvandlat överskott till underskott.”

  ”Kommunen införde stopp för anställningar, investeringar och inköp. Det skars ner på social verksamhet och skolor, avgifterna för färdtjänst höjdes och pensionärsorganisationerna fick se sina bidrag gå upp i rök. Han sålde ut kommunens fastigheter till privata bolag som sedan hyrde ut dem till kommunen.”

  ”Ulf Kristersson gick vidare till att bli socialborgarråd i Stockholm. Precis som i Strängnäs hann han under bara en mandatperiod period sprätta i väg en imponerande mängd kommunala tillgångar. Förskolor och äldreboenden med marknadsvärden på sammanlagt 81,7 miljoner kronor såldes för 3,4 miljoner bara under 2008. Regeringsrätten slog senare fast att en del av affärerna varit olagliga.”

  ”Som kommunalråd var Kristersson otålig. Ibland kunde han bli så infernaliskt förbannad att han ”kastade pennor och papper” omkring sig i sessionssalen, berättade hans gamla kollegor för SvD 2018.”

  https://www.svd.se/a/Kvm027/kristerssons-arv-ideologiskt-drivet-jatteforluster
  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/a7XQBO/vi-maste-prata-om-ulf-kristerssons-forflutna

  – hetskt temperament

  – skär ner på välfärden och säljer ut det allmänt ägda till UNDERPRIS (korruption eller varför gör man såhär?)

  – skuldsatte Strängnäs kommun

  – mygel med hyresrätter för att hamna före i kön

  Låt oss diskutera Ulf Kristersson! En god talare men vad döljer sig i hans förflutna?
  (Håll god ton och håll er till fakta tack.)

  ”Som finanskommunalråd skulle Kristersson få ordning på kommunens ekonomi. Och visst gjorde han avtryck – bara ett år efter att han tillträtt 2002 hade han förvandlat överskott till underskott.”

  ”Kommunen införde stopp för anställningar, investeringar och inköp. Det skars ner på social verksamhet och skolor, avgifterna för färdtjänst höjdes och pensionärsorganisationerna fick se sina bidrag gå upp i rök. Han sålde ut kommunens fastigheter till privata bolag som sedan hyrde ut dem till kommunen.”

  ”Ulf Kristersson gick vidare till att bli socialborgarråd i Stockholm. Precis som i Strängnäs hann han under bara en mandatperiod period sprätta i väg en imponerande mängd kommunala tillgångar. Förskolor och äldreboenden med marknadsvärden på sammanlagt 81,7 miljoner kronor såldes för 3,4 miljoner bara under 2008. Regeringsrätten slog senare fast att en del av affärerna varit olagliga.”

  ”Som kommunalråd var Kristersson otålig. Ibland kunde han bli så infernaliskt förbannad att han ”kastade pennor och papper” omkring sig i sessionssalen, berättade hans gamla kollegor för SvD 2018.”

  https://www.svd.se/a/Kvm027/kristerssons-arv-ideologiskt-drivet-jatteforluster
  https://www.aftonbladet.se/ledare/a/a7XQBO/vi-maste-prata-om-ulf-kristerssons-forflutna

  – hetskt temperament

  – skär ner på välfärden och säljer ut det allmänt ägda till UNDERPRIS (korruption eller varför gör man såhär?)

  – skuldsatte Strängnäs kommun

  – mygel med hyresrätter för att hamna före i kön

   Ja men vad ska man säga? Han är ju moderat 🤷🏻‍♀️

   Numera kompis med Melinda Jacobs (Lilla Hjärtats fostermamma).

    Hon nästlar sig in överallt. E-type, Ulf Kristersson, kändisfester.. Får kalla kårar av människan

     Kanske hon passar då bra ihop med papporna i Pappa Pappa Dotter som hon ska starta en podcast med 🤔

   Ska vi diskutera Socialdemokraterna? Endast fakta.

   – Det utförsäkras fler personer under Stefan/Magda än vad Alliansen gjorde under sin tid.
   Källa: Försäkringskassan.

   – Skottlossningar, dödligt vapenvåld och bombdåd har skjutit i höjden. Vi toppar listan bland jämförbara länder.
   ”Man måste besöka en krigszon för att se liknande siffror” säger en kriminolog i media, kopplat till hur ofta vår
   bombgrupp behöver rycka ut.
   https://www.dn.se/nyheter/sverige/kriminolog-sprangdaden-i-sverige-unika-for-europa/

   – Väljer att endast höja pensioner för en del pensionärer, inte till ALLA pensionärer som högern föreslog.

   – Skammar högern för att de vill satsa på kärnkraft. Sen förra veckan (!!) svänger de mitt i valrörelsen och vill också ha kärnkraft. Låtsas nu som om det regnar.

   – Skammar Liberalerna för att de vill införa språkkrav. Nu vill S också ha språkkrav. Låtsas återigen som ingenting.

   – Skenande elpriser även innan kriget i Ukraina. Samt: Cementakrisen.

   – Säger att klimatet är viktigt men tillsätter en minister som inte kan någonting alls om klimatet.

   – Skandal efter skandal. Exempelvis: Transportstyrelsen. Ansvariga ministrar flyttas i det tysta men får direkt ansvar för nya departement.

   – Justiteministern prickas i KU för att gång på gång ljuga och fara med osanning.

   – En tredjedel av våra biståndspengar försvinner i korruption, finansierar terrorism etc.

   – Vägrar lyfta frågan om hedersvåldet som breder ut sig i Sverige.

   – Lägst tillväxt i EU i år.

   – Konstant ökning av sexualbrott samt ungdomsrån.

   – Magda pratar om att hon inte vill ha Somalitowns i Sverige. Det är okej när hon säger så. Hade någon annan sagt
   så hade sossarna kallat det rasism.

   – Sossarna såg inte kriminaliteten komma. De hånade alla som varnade för att Sverige höll på att bli mer otryggt.

   Etc. Etc. Etc.

    HAha så sjukt passivt aggressivt i att en tråd om Ulf hävda att allt är osanning och istället diskutera sossarna? Kan du göra det i en egen kommentar? Låt oss diskutera Ulf i fred!

     👏👏👏⬆️

    Eller Centerpartiet med alla pedofilskandaler.

     Ja DET är faktiskt häpnadsväckande. Förstår inte att det inte granskas mer än det gör

    Alliansen skar ju ner polisutbildningen med 90%? Och hade en av EUs slappaste migrationspolitik? Reinfeldt ”öppna era hjärtan” samt ”försvaret är ett särintresse”???

    Vi har ju fler poliser per capita än någonsin nu, och sossarna stramade åt migrationspolitiken rejält när de tog över makten. Vi har nu en av EUs stramaste migrationspolitik. Och varför är det så jobbigt med just bistånd när pengar som skulle stannat i skola och vård gladeligen istället hamnar hos riskkapitalister? Märklig logik!

     April 2022:

     ”Antalet poliser per capita är i stort sett oförändrat sedan 2010.”

     https://www.di.se/ledare/antalet-poliser-per-capita-okar-inte/

      ”Enligt Polismyndighetens senaste årsstatistik från den 31 december 2020 har myndigheten totalt 33 726 anställda. Det är en rekordstor ökning med 5 463 nya polisanställda jämfört med starten på den stora polissatsningen 2016.”

      https://www.regeringen.se/artiklar/2021/01/ny-statistik-visar-pa-rekordnivaer-av-antalet-polisanstallda/

       Du skrev ”per capita” och det var vad jag anmärkte på 🙂

   Kan en ”otålig” man som ibland blir ”infernaliskt förbannad” verkligen leda Sverige på ett stabilt sätt? Hans aggressiva armviftande från debatterna känns inte jättetryggt.

    Va? Har inte hört en enda kommentator, privatperson, journalist, opinionsbildare eller dylikt nämna att han har ett temperament. Däremot var temperamentet en av de första sakerna som diskuterades när Magda blev vald. Till och med hennes kollega nämnde detta (dock med glimten i ögat) när Magdalena valdes in. Detta har varit ett återkommande ämne i valrörelsen. Senast för en/två veckor sedan så skällde Magda ut en annan partiledare inne på en toalett. En utskällning baserat på, vad det verkar, något som inte ens hänt.

     En ”utskällning” baserat på något en dömd brottsling påstår. Trovärdigt?

     Har du inte sett Ulf debattera? Står ju och hoppar och viftar med armarna, som en ettrig terrier.

      Helt vanligt short man syndrome. Korta män kompenserar på de märkligaste sätt, inte sällan genom att vara odrägliga.

    Det är Magdalena som är känd för att ha ett dåligt humör. Snäsig, otålig, skäller ut folk till höger och vänster. Tror dock att en person som är så kan vara politiker ändå. Dessvärre har S inte någon politik längre. Förutom att behålla makten. Det finns duktiga sossar på lokalnivå men på nationell nivå är det karriärister hela vägen. Morgan Johansson, Annika Strandhäll etc etc.

     Källa på Magdalenas dåliga humör?

     I debatter sköter hon sig betydligt bättre än Ulf iallafall, lugn och stabil.

      Hur kan ni ha missat detta? Det har pratats om hennes temperament hur mycket som helst. Har aldrig sett någon nämna Ulfs humör.

      – Sveriges radio när Magda tillträder (01:33 in i klippet) ”Om Stefan är känd för sitt lugn är Magda känd för sitt temperament”.

      https://sverigesradio.se/artikel/analys-mer-erfarenhet-och-mer-temperament

      – Magda tjafsar med talmannen; 2015. Finns på Youtube.

      – Magda skäller ut Ebba inne på en toalett. För cirka två veckor sedan. Har skrivits om i alla stora medier.

      – Magda skäller ut Finanspolitiska rådet ”efter noter”. Har skrivits om i alla stora medier.

      Finns massor av exempel från experter, journalister, sossar, miljöpartister och politiska motståndare som råkat ut för hennes bitska kommentarer och/eller utskällningar.

       Haha men att Ebba hävdar att Magdalena skulle skällt ut henne på toaletten säger ju ingenting? Det enda som har skrivits om det är ju att Ebba är en slingrig orm som gärna tummar på sanningen?

        Magdalena har själv erkänt detta? Vet inte varför det skulle vara en lögn.

         Att hon i normalt tonläge pratade med Ebba, ja det har hon erkänt.

          Du får tycka vad du vill. Men det verkar som att många här tror att de egna åsikterna är sanning och alla andra har fel. Allt jag konstaterar är att Magdas temperament har varit diskuterat bland journalister i radio, tidningar samt TV-intervjuer; i valrörelsen och även innan dess. Men jag har aldrig läst/hört någon journalist påpeka att de märkt av Ulfs humör. Att han ska ha kastat en eller flera pennor för 20 (?) år sedan när han var kommunalråd vet jag förstås ingenting om. Känner också att jag tycker S brist på politik är värre än att Magda eventuellt blir rosenrasande emellanåt.

          Ebba som skriker som en liten barnunge som inte får som hon vill, senast igår på TV4. Herregud vad patetiskt!

           Håller helt med dig! Ebba beter sig verkligen om en barnunge! Pinsamt!

           Vad kollade du för debatt? Ebba frågafe Magdalenas/S varför hon sa nej till tex lex Adriana, för att skydda våra oskyldiga barn från gängkrigen, i en lugn ton. Magdalena vägrade titta på henne & kom med lögner om allt ”bra” hon minsann gjort för svenska folket.
           Ebba säger emot, publiken jublar & applåderar & Ebba höjer rösten för att höras.

          Man kan vara agressiv i normalt tonläge.

     Du satte verkligen huvudet på spiken!

      Enligt SvD så säger Ulfs gamla kollegor att Kristersson var otålig. Ibland kunde han bli så infernaliskt förbannad att han ”kastade pennor och papper” omkring sig i sessionssalen.

      Hur kan det vara ”huvudet på spiken” att bemöta det med ”Det är Magdalena som är känd för att ha ett dåligt humör.” utan att ens lämna källa?

       Se källor ovan! Detta är exempel från denna valrörelse och från hennes tid i regeringen. Inte ”gamla kollegor” som vill smutskasta.

    Tycker han känns labil, som om det puttrar ngt inombords som kan explodera. Lågt och slag under bältet kanske, men korta män har ofta mindervärdeskomplex som tar sig uttryck på olika sätt.

   En falsk otäck sprätt är vad han är. En äkta moderat. Mer pengar till de rika är hans melodi.

    Vad är vitsen med att tjäna mycket pengar om man ändå inte får behålla dem..

     Exakt, gör något vettigt istället då 😉

    Denna avundsjuka alltså. Så snart någon lyckas så ska de få mindre och straffas.

   Sossarna: skyller alla Sveriges problem på andra.

   Också sossarna: såg åt andra hållet när den grova kriminaliteten accelererade. När ungdomsråden ökade. När äldrebedrägerierna ökade. När det växte fram parallella samhällen. Såg inte energikrisen komma trots att priserna skenade även innan kriget och många varnade för det. Var senfärdiga med pandemin. Var sena på bollen med Nato. Senast på bollen med kärnkraft. Nu säger det att ”personer som invandrat får inte utgöra mer än 50% i vissa områden.” Hade de agerat i tid hade vi inte haft den här segregationen.

   Det behövs politiker som inte alltid ser saker långt efter alla andra.

    Kan vi diskutera Ulf Kristersson här? Du kan diskutera sossarna i en annan kommentar kanske?

    ”Det behövs politiker som inte alltid ser saker långt efter alla andra.”

    IRONIN i att just Ulf insett problemen med invandring sist av alla?!

    2014 hade Sverige en av Europas generösaste migrationspolitik. Sedan sossarna tog över har vi istället en av Europas STRAMASTE migrationspolitik och vi satsar mer pengar än någonsin på polisen. Ulf lovade Hedi Freid 2018 att ALDRIG samarbeta med SD?

    Ulf insåg alltså det problematiska med vår migration och ”öppna era hjärtan” EFTER sossarna? Nu apar han efter SD och låtsas som att det är HANS förslag?

     SD såg problemen före M. Det är sant och inget jag sagt något om? Men M la om sin migrationspolitik 2015. S har fortsatt blunda in i det sista. Till och med i den här valrörelsen har de svängt i flera stora frågor.

      Hur menar du att S har blundat när de stramade åt (moderaternas generösa) migrationspolitiken när de tog över makten?

       Det stämmer att Reinfeldt öppnade upp för en otroligt hög invandring. Men under den tiden ville S också ha den höga invandringen. Även om de inte låtsas om det nu.

       Sen fortsatte M (och ja; även andra partier) komma med förslag för att förbättra tryggheten, integrationen etc. Och då brunsmetade S dessa förslag på ett väldigt aggressivt sätt. Och sen har de i det tysta anammat samma förslag och låtsas som att det är deras egna. Stefan sa själv ”vi såg det inte komma”. Trots att andra politiker, opinionsbildare, journalister varnat för den här utvecklingen länge. Och innan någon SD:are blir arg på mig igen: ja. Jag vet att ni varnade för brottsutvecklingen innan övriga partier.

        Men sossarna stramade ju åt migrationen direkt när de tog över makten? Hur kan du då hävda att sossarna har ”blundat in i det sista”?

         De stramade åt på ett håll men ökade anhöriginvandring och bidrag. S tillät giftermål med minderåriga och blundade in i det sista för överepresentation av brott hos invandrare.

         För att ”att blunda in i det sista” inte bara handlar om att strama åt migrationen. De är fortfarande helt blinda inför hur (bara för att nämna några exempel) utbrett hedersbrott är och hur grov brottslighet äter sig in i svenska myndigheter.

     M som köpte Heide Frids namn och spred lögner om att Ulf kommit överens om att han inte lovat att sammarbeta med SD.

      Riktigt obehagligt att de köpte upp och ÄNDRADE på Svenska Dagbladets rubriker om Hedi? Vill vi ha ett sådant parti vid makten?

      https://www.svd.se/a/kEJr2X/svd-s-martin-ahlquist-vi-satter-garna-vara-rubriker-sjalva

    Jag skulle säga att sossarna fortsätter att försöka köra 1800-talets lösningar på 1900-talets problem. Inte konstigt att de har flest sistagångsväljare.

     Håller med. Jag tror att det bästa som kan hända för S är att de förlorar på söndag. Det kommer vara en rörig period framåt och svår att navigera i, för vilket parti som helst. S skulle må bra av att samla sig och landa i vad deras politik ska vara framåt. Komma tillbaka med vision och idéer i stället för haveriet som är nu.

      Jag tror snarare att M och KD behöver göra en omstart, dom verkar ha tappat kompassen under de senaste 8 åren. Sammarbeta med nazister!
      I tyska medier förfasas dom över att svenska parti vill sammarbeta med nazistiska parti.

   Han får sms när han säger det friskoleägarna vill att han ska säga, då får han beröm.

    Beröm och pengar under bordet kanske?

    Och S får beröm från LO som kör över landets arbetare. Jag röstar inte på SD men kan konstatera att det är det mest populära partiet bland arbetare. För att S totalt struntat i denna grupp.

     Hål i huvudet att som arbetare rösta på SD som är det mest arbetareovänliga partiet.

      De är LHS:are.

      SD är ett parti för svenska arbetare, ja.

   Får riktiga obehag känslor av ulf, samma med Ebba Busch. Jag läste igår att hon är född 1987!! Men klär sig, beter sig och ser ut som en gammal dam. Hon känns så omodern. Så jävla weird.

   Du glömde att Ulf snodde lägenheter av utsatta kvinnor

  Hade ni druckit 1-2 glas vin 3 timmar efter att ha tagit en ipren? Har redan läst bipacksedel samt fass.

   Herregud, kontroll…tålamod osv…

    Va?

   Ja

   Ej, ja.

   Jag har tagit Ipren i samband med vindrickande, har aldrig hänt något🙈

    Tack för svaren! Tar ett glas.

   Jag kan svälja en Ipren med vin.. sen dricker jag glaset klart direkt efter jag tagit tabletten eller så.. och säkert fler glas efter det..är det farligt eller..? 🙈

   Ja.

   Om du vill fördärva din lever!

    Sluta sprid myter.

    Fördärva haha. Överdriv lite mer!

    Ipren innehåller ibuprofen och inte paracetamol!

    Herregud.
    Ibuprofen tas upp i magen, Paracetamol i levern.
    Sluta sprid dynga.

   nej tack jag dricker inte

  La ner hela min fredag för att ha sex med min kk måste jag ändå säga efter 1år men senaste tiden är han mer o mer tråkig nu duschar han inte ens innan o sexet tar 10 mim o han frågar inte mig om jag tycker nåt är skönt.. förlåt för eventuella stavfel

   Men strunta i honom. Du hör det är dags. Slösa inte en sekund till på honom.

   Låter som att det är dags att leta någon annan 😁😅

   BYT

   Blä.

   Jag har råkat ligga med en bra kompis några gånger senaste veckorna. Det visade sig att han är en av dom bästa jag varit med. .

   Jag borde inte göra det, eftersom jag försöker vara avhållsam och har varit i flera år. Och han är väldigt ”känslig”.

   Vaknade upp i måndags av en halv utskällning. Om hur elak jag är som inte vill kyssas till vardag, att han är kär och jag är ond(förenklat). Eftersom jag var trött svarade jag till slut snäsigt tillbaka.

   Men jag vill ändå ligga med honom, även fast jag inte borde. What to do liksom.

   Nu måste jag bara komma på en plan så vi kan göra det igen utan att han blir arg på mig🤣

    Nej va fan! Om ni varit kompisar länge och han blivit kär i dig så är det ju bara taskigt att leka med hans känslor. Kommentarsfältet hade ju gått bananas om en kille skrivit det här om en tjej.

    Va en större människa än så!

     Jag skojade alltså🤣

     Självklart sitter jag inte och hittar på planer på att lura någon i säng. Vi har pratat om det, och som den goda vän jag är förstår jag honom och stöttar honom. Han tackade mig till och med för att jag fortfarande är jag, och bad om ursäkt för att han skällde på mig.

     Men det är likförbannat tråkigt för min del. Det får man väl tycka?

     Föresten är han inte kär, det är bara sexhormoner. Annars hade han varit kär i mig innan.

     båda är vuxna och har ansvar för sina egna känslor

     man kan inte bara skylla på någon att dom inte betett sig så som man *förväntat* sig

    Vilken bra kompis du verkar vara…

  Går det att spraya silverlampor osv i en mässingnyans? Ser det realistiskt ut?

   Läste silverschampo och fick inte riktigt ihop meningen men tänkte ändå att det lät lite coolt med mässingschampo 😉

    Ta patent på idén NU!

  Hade corona för en månad sen och efter det smakar allt sött sååå äckligt! Det liksom svider i smaklökarna för att det är så sött. Det gör absolut ingenting och jag hoppas att det håller i sig! Är det någon mer som upplever samma sak efter corona? Jag ser ju detta som en positiv biverkning, haha, finns det fler som har fått ”bra” biverkningar av corona?😄

   Min kompis hade corona nästan för 2 år sen, hennes smaksinne är fortfarande inte helt återställd. För henne smakar allting väldigt salt.

    Låter inte som en jättepositiv biverkning😅

  Efterlyser erfarenheter från långdistansföhållanden? Främst med någon från något annat land.

  Är i en jobbig situation just nu, känns som att han är min människa men distansen är så jävla jobbig. Behöver lite hopp!

   Har ni träffat varandra?

    Ja, vi träffades när vi studerade på samma ort för ca 5 år sedan.. Vi höll kontakten när vi flyttade hem, försökte distansförhållande tidigare men det fungerade inte. Tills vi träffades igen i höstas efter två års paus och jag för första gången kände på riktigt att det ju är han jag vill ha. Sedan dess har vi träffats ca varannan månad och jag har även testat bo i hans stad en månad.

   Ja! Träffades utomlands på jobb och körde därefter långdistans i två år transatlantiskt. Försökte ses åtminstone var 6-8:e vecka i snitt. Hjärtslitande varje hemresa men är nu lyckligt gifta sedan 12 år så väl värt det! Kör!

    Åh vad kul att höra när det slutat så där bra 🧡

   Var bor han? Hur många timmars flygresa för att åka till varandra? Är det för långt bort blir det lätt svårt. Flygbiljetterna har också blivit dyrare nu. Jag har haft ett långdistansförhållande men frustrationen hos oss båda skapade tjafs och egentligen fåniga missförstånd men till slut gick det inte längre. Ingen av oss kunde flytta heller..Eller menar du under en begänsad tid? Att hen tillfälligt har flyttat till ett annat land? Mycket som spelar in

    Ca 3h men jag måste antingen ta tåg eller anslutningsflyg till flygplatsen så rätt lång väg. Dock kommer han bo närmare nu ett år, några timmar med färja. Kommer göra det möjligt att träffas oftare. Efter det året är jag beredd att flytta med honom tillbaka till hans hemstad, i alla fall tillfälligt för att ge det en chans.

    Mitt stora problem är att han har ett mycket mer aktivt socialt liv än mig och har en tendens att inte kolla telefonen på en hel kväll medan jag kan ligga hemma och vänta på att han ska bli tillgänglig. Vet inte hur länge jag orkar, men känns fel att ge upp nu när vi äntligen bor närmare. När vi väl träffas brukar det kännas som att alla problem är borta, då är han närvarande.

     Det var nästan samma för mig. Jag jobbar mycket och var därmed inte ute lika mycket som han var. Det skapades en hel del hjärnspöken ibland när han inte hörde av sig på en hel kväll. Hade vi bott nära varandra och träffats ofta så hade det inte varit så laddat tror jag. Kommunikation är också mycket mycket viktigare när man bor långt ifrån varandra. Jag hoppas verkligen ni får ihop det på ett bra sätt. Kram

   Jag och min man har varit ihop i 25 år och har barn ihop.
   Vi träffades när jag bodde utomlands och var ihop i tre år, sedan flyttade jag till ett annat land och vi hade distansförhållande i fyra år. Innan FaceTime fanns!
   Det gick bra eftersom vi var kära, reste billigt med Ryanair och prioriterade varandra så mycket som möjligt framför jobb, släkt, vänner.

   Min man och jag har bott +-8 år på distans, först studier i annan stad, sedan började han jobba på ett företag som skickade honom på kommenderingar, fick komma hem ca 1 vecka per månad.. funkade prima tills vi fick barn och han inte ville missa barnets baby år 😊

   Bästa tipset jag någonsin fått, och använder själv när jag var i distansförhållande var följande:

   Innan man skiljs åt ska nästa gång man ses vara bokad och klar. Dvs man ska veta vart, hur länge etc och resan ska vara bokad och betald. Vi höll på så i ett drygt år innan han flyttade till Sverige. Hon jag fick tipset av höll på så i drygt fyra år innan dom flyttade ihop. Det gick bra för oss allihopa 😊

   Det jobbigaste med distansförhållanden är oftast inte att man ses sällan, utan ovissheten. Har man nästa träff spikad innan man skiljs åt försvinner i princip all stress. Man kan fokusera på sitt när man är isär och verkligen njuta när man ses. Vill påstå att ovissheten är den primära utmaningen med långdistansförhållanden, inte distansen i sig.

   Lycka till 🌸

   Ja 2 ggr! Bästa tipset är att göra saker med varandra man gör som vanligt par men över distans! En tjej jag dejtade sov jag ihop med genom videosamtal (telefonen var på laddning) och vi gick också på ”dejt” genom att laga samma mat och se samma film samtidigt medan vi var på video ❤️

  Tankar kring att SDs energipolitiska talesman Elsa Widding förnekar klimatförändringarna?

   Det vore konstigt om hon inte skulle göra det.

   Det gör hon inte? Röstar inte på SD men har lyssnat på flera intervjuer och debatter med henne. Hon är faktiskt väldigt påläst. Har inte orkat läsa den än men hon skrev nyligen en bok om klimatet och när hon diskuterar den och dess innehåll så är hon väldigt nyanserad.

    Boken handlar ju om att det saknas skäl till klimatångest?

   Det stämmer inte. Hon är väldigt engagerad i klimatfrågor, har jobbat med, debatterat, skrivit böcker om klimat jättelänge.

    Vadå stämmer inte? Kolla hennes youtubekanal och lyssna på intervjuer med henne.

    ”Hon är energiexperten som hävdar att det saknas skäl till klimatångest. 2009 försökte hon stoppa Vattenfalls köp av Nuon. Idag vill hon folkbilda i klimatfrågan.”

    ”Elsa Widding är en profilerad klimatdebattör, och har ifrågasatt FN:s klimatpanel IPCC:s modeller och beräkningar, och sagt att dessa ”överskattar uppvärmningen och triggar politiker att fatta felaktiga beslut”.

    Hon har också författat boken ”Klimatkarusellen”, där hon skriver om att det saknas vetenskapligt stöd för klimatförändringarna och att frågan om klimatet har ”utvecklats till en miljardindustri”, enligt Expressen. ”

     Då ska jag läsa på mer. Har lyssnat på ett gäng intervjuer och då har hon inte förnekat något utan låtit väldigt engagerad. Men som sagt; jag kan absolut läsa på mer då jag inte sett hennes YT 🙂

      Att vara engagerad är ju inte alls samma sak som att vara insatt eller kunnig! Jag tror att derbyt är ett stort problem med politiker, de låter alltid tvärsäkra och insatta och kan hävda i princip vad som helst i debatter utan stöd i vetenskap. För många blir det ju då svårt att veta vad som faktiskt är sant (för att exemplifiera; debatten om vad som orsakat de höga energipriserna i Sverige. Sanningen är ju oftast mycket mindre rafflande och ensidig än politiker från alla partier vill hävda, utan snarare än en konsekvens av många olika faktorer utan tydliga samband och ibland beslut som fattats för länge sen.).

       Jag backade och skrev att jag ska läsa på ytterligare men ändå skriver du en lång kommentar som svar..?

        Det var ju en generell kommentar om politiker med avstamp i att du uppfattade henne som engagerad, inte kritik gentemot dig.

    Hon har ju själv ifrågasatt FN:s klimatpanel IPCC:s modeller och beräkningar, och sagt att dessa ”överskattar uppvärmningen och triggar pol itiker att fatta felaktiga beslut”.

    Menar du att hon har ändrat sig eller vad är det som inte stämmer?

   Var det inte hon som trodde att covidvaccinet skulle stanna i armen, och nu tror hon att vaccinet går över i den man ligger med. Det står om henne i någon av dagstidningarna, hon verkar lite koko.

    Alla utom de som kallas foliehattar har ju påstått att vaccinet stannar i armen…

   tänker det är hennes & andras jobb att tjäna pengar på det som de är bra på.

   att de lyckas är inte deras fel, utan människans fel som art

   Hon förnekar inte klimatförändringar, men vad de beror på och i vilken riktning de tar sig uttryck.

  Har tänt lite ljus ikväll och började tänka på om man borde tänka på vilken sorts ljus man köper egentligen. Jag köper bara vanliga utan doft och köper jag doftljus så köper jag det jag tycker luktar gott och skulle inte lägga flera hundra på ett ljus så antar att det inte är några bra ljus.
  Tänker ni på sånt? Tänker på att paraffinljus kan vara cancerframkallande och dåligt för hälsan.

  Tänker ni mycket på olika saker som kan vara dåligt för hälsan och vad i så fall? (Förutom såna självklara saker som rökning tex.)
  Tex som äta för mycket champinjoner eller använda sköljmedel som är/kan vara hormonstörande.

  Ni får ta allt med en nypa salt. Bara sånt jag snappat upp men har inte läst på om det, så ber om ursäkt om något av det inte stämmer.

   Ja, jag tänker mycket på hälsopåverkan, men också på miljön.
   Blir lätt lite besatt av att leva nyttigt.

    Kan du ge några exempel? Blev nyfiken.

     Några exempel på hur jag blir ”besatt”?
     Läste det där med ”stillasittande är den nya rökningen”. Panik. Har precis bytt till ett jobb framför datorn. Nojar jättemycket över att jag sitter still för mycket. Andra grejer jag hälonojar över:

     -Att jag styrketränar för lite och kommer drabbas av benskörhet i klimakteriet. Strunt samma att jag tränar flera gånger i veckan och bara är 33. Nojar ändå.

     -Att jag inte sköljer mitt ris tillräckligt och kommer få arsenikförgiftning

     -Att jag inte är utomhus tillräckligt

     -Att jag stirrar på skärm för mycket

     -Att jag inte får i mig tillräckligt med fibrer. Eller protein. Eller vitaminer. Eller mineraler!

     -Att jag bor i en stad och kommer få lungcancer pga avgaser. (Bor i Lund, Inte Hongkong)

     – Att jag inte har koll på ingredienserna i schampo, hudvård och deo.

     Och så vidare i cirka all oändlighet. Det är ganska krävande, haha.

     Ledsen om jag missuppfattat din fråga.

      Jag glömde ju MIKROPLASTER. Herregud var jag tänker på mikroplaster. I kroppen, i naturen, i djuren och i haven. Vi har plast i blodet. I BLODET.

      Om du kokar ris som om det vore pasta så behöver du inte oroa dig för arsenik! 🥰

      Hur kan arseniken försvinna från riset om du sköljer det mycket? Arseniken kommer ju ifrån marken där riset odlas och finns inuti riskornet.

   Ja lite, dom sakerna du nämner undviker jag helt. Har vant mig av vid starka parfym-lukter så svårt att gå tillbaka också 😆

   Vadå är det farligt med champinjoner?

    Stor konsumtion av champinjoner under lång tid kan innebära en förhöjd risk för hälsan. Champinjoner innehåller fenylhydraziner som misstänks vara cancerogena.

    Ett par hekto per månad – ett bra riktmärke
    På samma sätt som med många andra livsmedel bör man undvika extrem konsumtion. Som ett riktmärke för en konsumtion som innebär en mycket liten risk kan man ta medelintaget av champinjoner i Sverige som ligger mellan 2 och 2,5 kilo per person och år. Detta motsvarar ett par hekto per månad.

     Extrem konsumtion ja. Slappna av!!

      200 gram/ månad är inte extrem konsumtion. Så jo det är farligt att äta mer än det som står ovan. Men vad spelar lite cancer för roll enligt dig.

       Snälla man får cancer av typ allt tydligen. Du behöver terapi

  Jag och min syster har planerat att ta in på hotell och gå på spa två nätter nån gång nu under hösten. Vi har tidigare varit på Steam Hotel i Västerås och gillat de så skrev till de och frågade om de har rum i slutet på oktober. Skrev att vi endast vill ha rum med frukost och tillgång till spa. Fick till svar att de bara har begränsat antal med endast rum och att man måste köpa så kallat upplevelsepaket med måltider inkluderat. Vi vill inte äta middag på hotellet, dels för att inte vara låsta till hotellet hela tiden och dels för att jag läst recensioner om deras mat som varit mindre bra. Tycker det är så konstigt att de tackar nej till två betalande kunder bara för att vi inte vill käka på hotellet. Kom på att man kan kolla via booking då det inte brukar vara med tillval som måltider där, mycket riktigt så finns där rum som bara inkluderar frukost på de datum vi tänkt. Min fråga är om det är lika ”säkert” att boka hotell via booking som att boka direkt från hotellet? Kan minnas fel men har för mig att någon här skrev att det är lättare att bli avbokad om man bokar via booking. Någon med erfarenhet?

   Jag har gjort det jättemånga gånger och det har aldrig varit något problem.

   Bokar aldrig direkt hos hotellet utan bara booking och hotels. Inte upplevt att det har krånglat 👍🏻

   Jag har bokat typ alla mina övernattningar via booking.com, aldrig haft några problem med avbokningar.* En gång när jag skulle åka till Wales skulle hotellet dra pengarna från mitt kort dagen innan, av nån anledning gick det inte (hade pengar på kortet). Egentligen skulle hotellet ha avbokat mig då men booking tog kontakt med hotellet och försäkrade dom att jag skulle dit och betala på platsen (hade redan checkat in på flyget) och hotellet gick med på det.

   *Dock har jag aldrig varit på Steam.

   Har bara bra erfarenheter av bookings 🙂 men däremot hade jag kanske valt ett mer tillmötesgående hotell…

   Jag använder ofta booking. Aldrig haft något problem!

    Tack snälla alla för svar! Borde väl dissa Steam för de var så snorkiga i sitt svar men samtidigt är hotellet schysst och spa delen bra. Skönt att höra att ingen har dåliga erfarenheter av booking!

   Bokar också på booking utan problem. Lämnar önskemål om tex allergirum och de brukar fixa önskemålen utan problem.

   Glöm inte kolla om man kan köpa till spa, eftersom det var det ni ville ha.

   Nattspa?

   Hej! Bokar alltid via Booking.com och aldrig haft problem. Bokade just steam i vintras via de och sak tillbaka i höst.

   Kolla bara så att ni kan köpa till spa. Jag har jobbat på ett spahotell och vissa gäster blev vansinniga eftersom det på hemsidan stod ”spaentré kan köpas i mån av plats” och ofta var spat fullt med gäster som bokat paket. Då har de varit dumsnåla och inte alls fått ut vad de egentligen velat…

   Jag tycker dock att maten på Steam är kanon! Käkade i restaurangen högst upp och det var typ asian fusion. Jag och min sambo pratar ofta om hur gott det var!

  Jag blev oplanerat gravid trots skydd förra året och födde för någon månad sedan min son på snart sex veckor.

  Hur orkar folk vara mammor? Ärligt talat, jag går på nålar. Gråter ofta över hur tufft allt är. Min bebis är konstant missnöjd, jag provar ALLTING. Idag känner jag hur jag bara tappar allt, han gnäller och gnyr 24/7 senaste dagarna. Enda stunderna han är lugn är de få timmar han sover.

  Vad exakt är det folk njuter med småbarnstiden? Hur kommer det sig man skaffar fler barn? 🥲 Jag är på riktigt traumatiserad. Känner mig även som världens sämsta mamma och kan inte låta bli att tänka att jag fan inte skapades för att vara någons mamma. Tur bebis har en pappa som är väldigt involverat och som kan avlasta.

   Läser om folk som kan promenera med sin bebis, fika, umgås med vänner, träna etc. Själv är jag på standby, min unge är som sagt MISSNÖJD (med stort) och gnäller konstant. Pallar inte ens gå ut med honom längre stunder då jag får panik över hans ”ehhhhhhhhhhhhhhh wäääää. Bööäää”

   Beklagar att det blivit en så jobbig upplevelse för dig att bli mor. Kan bara trösta dig med att det bli bättre! Håll ut några månader och blir det inte bättre så sök hjälp!

    Hoppas, hoppas! Tack ❤️

   Du är inte världens sämsta mamma!

   Det är en stor sak att få sitt första barn och är barnet konstant missnöjt som en del barn bara är så förstår jag att det känns tufft. Var inte hård mot dig själv, du går igenom en stor förändring och det tar tid att landa. Våga prata med BVC om hur du känner, det finns stöd och pepp att få. Gör det snarast, du behöver inte gå och bära på känslorna själv. Det är inget ovanligt att känna som du gör, att du tycker det är jobbigt gör inte dig till en dålig förälder

    Tack, ska ta upp det med BVC direkt på måndag! ❤️ idag har jag verkligen tappat det helt. Tidigare har det ändå varit ”näääe, snart blir det bättre”, men idag har det varit gnäll och åmande -varje- vaken sekund.

   Det handlar inte om dig utan endast om vilka förutsättningar du får. Min två fyllde precis tre månader och jag märker knappt av att vi fått en till unge. Sover på nätterna, gråter bara när hon är hungrig osv. Jag kan sitta och fika med mina vänner de timmarna som min tvååring är på förskolan med sina kompisar. Det är orättvist och inte du som är dålig mamma ♥️

    Tack ❤️ åh. Låter som en DRÖM! Själv rasar jag i vikt över stressen med en konstant gnällig bebis. Hoppas det någon dag ska vända, så jag kan få känna mig som mig själv igen. Om så bara för en dag..

    Du får alltså ha ditt barn på förskolan flera timmar för att….sitta och fika? Där jag bor får man inte ens handla påväg hem från jobbet innan man hämtar på förskolan 🙃

     Hon är förmodligen föräldraledig med sin 3-månaders och då får syskon gå 15 timmar i veckan på förskolan. I alla fall där jag bor😊

     Om man är föräldraledig med ett barn, men har fler barn, får övriga barn gå på förskola ett par timmar per dag. Om man då har en lugn bebis kan man ju gott ta med den till ett fik, eller gå och handla. Det var nog det som menades.

     15 i veckan får vi ha när vi är föräldralediga 🙂 Antar att det är samma i din kommun

      Har just flyttat till en kommun med 15 timmar. Saknar Stockholms 30 timmar något enormt!

     Tråkigt för dig då

      Hahahahahaha

   Ja. Min son var precis sån som bebis. Konstant missnöjd typ. Nu som 1,5 är han en glad unge.
   Enda tipsen jag har är bärsele om du inte redan kör det. Och typ möjligen försök att komma ut litegrann ändå, min bebis kunde iaf va tillfäligt nöjd en liten stund om det hände mkt runt omkring och han blev distraherad.
   Fortfarande idag är han i behov av oerhört mkt stimulans annars kommer missnöje.
   Jag hade inte heller möjlighet att göra alla de där sakerna som att promenera eller fika.
   Eller promenera gick när bebisen började kunna somna i vagnen vid 4 månaders ålder. Men eå var det bara att gå non stop med en aldrig stillastående vagn för då vaknade han. Men absolut bättre än att inte kunna gå ut.
   Vill också tipsa om white noise.

    Jo ett tips till har jag. Lyssna inte på råd från mammor med cafébebisar. Bebisar som är nöjda att sitta i knäet och sussar sen i barnvagnen.
    Försök hellre hitta ngn eller ngra som har haft samma upplevelse som du. Dels pga noll dömande, skönt att ngn förstår och också för att där kommer va enda chansen att du får tips som eventuellt kan hjälpa dig.
    Utgår liksom ifrån att du testat alla vanliga tips…

     Tack för din kommentar!! ❤️❤️

   Jag va kände samma sak när jag fick barn. Kände mig också otroligt ensam i mina känslor, tills jag började berätta när folk frågade att jag tyckte det va skit rent ut sagt. Förstod aldrig ”bebisbubblan” som andra hamnade i, det va skitjobbigt och jag mådde SÅ dåligt för att jag kände så. Men, när jag började säga till andra att jag tyckte det va skit så svarade nästan alla tillbaka att dom också tyckte första tiden va pyton. Det fick mig att må lite bättre, för jag fick plötsligt ”ok” på att känna som jag gjorde.
   Det ÄR ok att tycka att det är pyton, du älskar inte ditt barn mindre för det.
   För mig vände allt när jag slutade amma och började med ersättning och fick en glad och nöjd bebis. Jag fick även lite mer avlastning så min man kunde hjälpa till mer även med matning.
   Nu har jag två små tjejer som är det bästa jag har. Första tiden va pyton med andra barnet med 🙂

    Tusen tack! ❤️ ja men precis så. Jag har aldrig varit i en bebisbubbla, tvärtom bråkar jag och mannen konstant. Bor även helt ensam i en stad 1,5 timme från vänner och familj, så den enda jag umgås med när mannen jobbar på dagarna är min gnälliga bebis.

   Har en sexmånaders och hon var konstant missnöjd de första 3 månaderna och tänkte då som du. Mycket blev lättare efter 3 månader även om hon fortfarande är high need baby. Men det som funkade för mig var att 1. Jämför inte bebisar och acceptans. Så lätt att fastna i jämförelsetankar. Varför fick inte jag en lugn och nöjd bebis osv. Utan acceptera att detta är din situation och du kan inte påverka vilken bebis du fått. Du kan trösta, finnas där, se till att alla behov är uppfyllda men bebisen kan ändå vara missnöjd och så är det. 2. Få en stund som är utan bebis. Tex ut och gå om så i bara en kvart. Andas ut och tänk ny dag imorgon, det blir bättre. 3. Håll ut! Det är inte för evigt. Glöm inte det.

    Tack snälla för dina ord! ❤️ hoppas verkligen det vänder vid 3 månader hör också. 6 veckor mer. Puhhh. 🙁

   Läs på om fjärde trimestern. Skaffa en sjal eller sele och bär honom, då har du händerna fria och ditt barn känner trygghet.

    Jag har bärsele (ergobaby omni) men han HATAR den. Man skulle tro att jag kvävde mitt barn, han skriker och vill ut därifrån. 😞 Han gillar inte ens min närhet. Varje gång jag håller honom blir han typ mer ledsen, känns det som. Pappan kan duga ibland, men det är sällan jag (mamma) duger.

     Enligt aware parenting är gråten helande. Det släpper ut den uppbyggda stressen. Och att han gråter mer i din närhet beror antagligen på att han är trygg där. Läs på om teorin och försök hitta en ny, trygg och välkomnande inställning till gråten. Obs! Inte om han gråter pga hunger, trötthet, ensamhet, kyla etc. Det är gråten när alla behov är tillgodosedda. Och gråten ska alltid ske i en trygg famn.

    +1 på fjärde trimestern! Kontot Asabea på instagram har massa bra information om det och mycket annat.

    För oss var de tre första månaderna bara ren kamp för överlevnad.. hade också en missnöjd, konstant hungrig bebis som inte kunde sova om hon inte låg i famnen. Trodde det var något fel på mitt barn eller mig eftersom alla mina vänners barn sov hela nätter typ från start och kände mig som världens sämsta mamma!

    Men det blev bättre med tiden, inte minst när vi fick sova mer. Tre första månaderna var absolut värst, nu två år senare är det mestadels helt underbart och när som helst får vi vårt andra barn! Håll i, håll ut. Det varar inte för evigt, det blir bättre, var snälla mot varandra (och mot dig själv). Och våga be om hjälp om/när det blir övermäktigt!

   De va kaos med min bebis första månaderna men nu hon blev över 1 år blev det fantastiskt och nu är det de bästa! Trodde jag aldrig jag skulle säga när hon var 6 veckor då kände jag som du

    Puhhh. När vände det värsta för dig? Var det först efter ett (!) år? Hoppas verkligen det vänder snabbare än så, för jag går under. Orkar inte ålande och gnäll dygnets alla timmar där bebis inte sover. 🙁 Är väldigt känslig för ljud och även för sömn.

     För min tog det 2 år och hon gnäller fortfarande från o till men betydligt mindre än innan. Mellan 0-1,5 år var hon extremt gnällig och vild och vi kunde aldrig göra något med henne. Varje försök till att typ äta lunch ute slutade i katastrof med en skrikande unge som stod upp i stolen.

     Angående ljudkänslighet – testa öronproppar!! Jag gjorde det när första barnet var liten och missnöjd varje vaken stund. Det tog udden av gnället och gråten. Jag kan fortfarande (13 år senare) komma på mig själv med att behålla mina AirPods i när jag kommer hem från jobbet för att dämpa ljuden av barnen.

   Du känner som du gör för du är trött. Alla känslor, hormoner, allt nytt. Sömnbristen.

   Det kommer kännas bättre, underbart och helt ljuvligt när du får mer sömn och när gnällfasen på bebisen är över.

   Jag grät dagligen de 4 första veckorna 😬 undrade varför jag skaffat barn. Bråkade mycket med min sambo. hela första året var jobbigt men det blir bättre! 💕

   Ger du d-dropparna man får från bvc? Testa isf byta ut mot vattenbaserade (man kan behöva fråga om dom på apoteken, dom ska förvaras kallt). Mina får magont av de oljebaserade..
   Ger du ersättning? Isf testa byt ersättning. Finns semper lemolac & Nan sensitive som är snällare mot magen.
   Testa pysventil, magdroppar. Mina har älskat att blivit burna ”tigern i trädet”, hjälper mot magen.
   Bebisar har ju extremt närhetsbehov, vissa mer än andra, testa bärsjal/bärsele..
   Prata med bvc så kan du säkert få massa stöd & tips.
   Det blir bättre. Du är inte en dålig mamma.❣️

   Jag har inga tips men vill bara säga att du inte är ensam.Fick en liten pojke i Maj och han har gråtit/varit missnöjd/gnällt sedan dag 1 och jag vet inte hur många gånger jag har sagt till sambon att jag vägrar fler barn. Känner mig sämst och har blivit osocial då jag inte vågar gå med honom så långt ifrån hemmet. Förstår inte vad det är meningen att jag ska njuta av, tycker heller inte om o amma o har ca 8 uppvak per natt..
   Om jag ändå ska ge dig lite hopp så fyllde min lilla kille 4 månader för någon dag sedan och det börjar bli liiite bättre!!! Och det som har funkat att lugna honom (i 2 min i alla fall) det är att låta vatten rinna ( ej miljövänligt jag vet men jag behöver andas). Vi har även en liten ficklampa som han tycker är intressant att följa.

  Hur ser ni på era kollegor som är lite tystare på jobbet?

  Exempel, som person är jag introvert och väldigt privat på jobbet men försöker vara social på jobbet och ställer oftast många frågor till mina kollegor under luncher/fikaraster (dvs hur det går med olika arbetsuppgifter, om de har gjort i helgen osv)

  Men jag upplever ändå att jag inte kommer in i gänget riktigt, så ses det som något ”bättre” om en kollega är mer social på jobbet och pratar mer om sig själv?

   Är också rätt privat av mig men har lärt mig att jag aldrig kommer få förtroenden från andra om jag inte delar med mig lite mer av mig själv. Du behöver ge för att få. Har inga problem med att andra hållet sig på sin kant (det är ju mitt default mode också) men det är svårt att bygga en mer vänskaplig relation men någon som inte delar med sig av sig själv. Du behöver inte berätta allt dock men mer än ingenting

   Bättre skulle jag absolut inte säga. Vi alla är olika. Jag är väldigt extrovert & otroligt social utav mig, så jag tycker det är roligt med folk som pratar samtidigt som jag respekterar de som inte är så sociala utav sig. Då lägger jag ribban på deras nivå så att säga. Sen behöver vissa mer tid på sig att ex lära känna å börja prata med en ny kollega. Är det ett stort ställe du jobbar på?

   Det blir konstigt om du själv är väldigt privat på jobbet men ställer frågor om dina kollegors privatliv.

    Jag förstår hur du menar, för självfallet svarar jag på tilltal! Men det jag menade var att jag inte svängar in på jobbet en måndagsmorgon och berättar öppet om hur min helg har varit, utan det gör jag om någon frågar 🙂 Men förstår helt klart att jag själv får öppna upp lite också för att kunna bjuda in till en konversation!

   Det får man helt enkelt acceptera. Jag är extrovert och kan störa mig på tystlåtna personer men alla är vi olika.

    Men herregud ”störa dig på tystlåtna personer”

   Är också introvert. Upplever att om man bara frågar så är man bara nyfiken men om du även delar med dig av ditt så visar du att du verkligen är intresserad av deras svar.
   Sen kan du väl välja de delar som känns lättare att prata om, fritidsintressen mm.

   Förstår dig så mycket! Jag är väldigt lik själv. Introvert, blyg och tycker inte riktigt om att prata om mig själv.

   Men jag brukar ha lättare att prata om det är bara en till person eller möjligen två, men ingen större grupp.
   Men jag försöker ta mer plats för tror egentligen att det uppskattas av andra att jag delar med mig. Och att jag skulle må bra av att få lite mer uppmärksamhet och bli mer van av att stå i fokus. Tror man eventuellt lättare kan komma in i gruppen då, såvida de är snälla och inte fryser ut en!
   Men det är lättare sagt än gjort tyvärr.

  Jag har insett att mina minipiller dödar min sexlust helt. Funderar på vad det finns för alternativ och vilka hormonfria sådana som finns. Är det bara spiral och typ Natural Cycles? Det senare har jag varit nojig över då jag läst om oönskade graviditeter osv men orkar inte va så här ”avstängd” längre 😅 Dela gärna med er av era erfarenheter!

   Utav NC eller vadå? Jag har kört kopparspiral i fem år och det funkar jättebra! Märker inte av några biverkningar alls.

    Ja, precis NC. Vad skönt att höra? Hur ofta blöder du? Har hört att många blöder rätt länge vid insättning iaf 🤔

     Jag blödde ingenting vid insättning. Annars är det en gång i månaden, fast lite glesare ändå. Blöder kanske var femte vecka.

      Tack för svar 🙏🏻 Det ultimata hade ju varit att ha mens mer sällan men man kan väl inte få allt 😅

   Kondom är ett jättebra alternativ där ingen av parterna behöver bråka med sina hormoner. 🙂 Kombinerat med natural cycles kan man varva utan kondom och med.

    Jag har funderat på NC just därför. Kondom 24/7 skulle jag känna mig hämmad av dock. Jag är både glömsk och vill kunna vara spontan 😅

     För mig var det som att bli nyfrälst när jag slutade med minipiller. Hade inte så mycket biverkningar men just sexlusten vad död. Var underbart att få tillbaks den! (Och lite jobbigt, vid ägglossning var det typ svårt att fokusera på jobbet för var så sugen hela dagarna?!)… Kommer aldrig någonsin ta något hormonellt igen för att ändra min cykel. Enligt mig är kondom så värt det! Och jätteskönt att slippa bli helt kladdig. 🙂 Till och med min sambo föredrog kondom för han varade längre.

      Häftigt! Jag hade ett uppehåll från mina minipiller i några veckor i samband med en operation jag gjorde nyligen (som också gjorde att jag inte fick ha sex på 4 veckor). Den kombon är gaaaanska frustrerande. Får bada och ha sex först på tisdag men suget är borta nu när jag började med mina piller igen 🙃

      Är glad ändå att jag behövde göra ett uppehåll för nu har jag insett hur mycket pillrena påverkar mig.

      Jag har ett annat minipiller utskrivet som jag aldrig började med då det var restnoterat under lång tid. Kollade biverkningarna på dom och förändrad sexlust fanns inte ens med i biverkningslistan 😱 Tror jag ska prova dom och se om det blir någon skillnad.

   NC bygger väl på att man tar tempen varje dag? Basal kroppstemperatur är ett jättebra verktyg för att identifiera sitt fertila fönster, men det finns mycket annat som kan påverka temperaturen och dessutom kan det bli missvisande om man inte tar tempen samma tid varje dag, inte har sovit ordentligt osv. Som tekniskt preventivmedel finns bland annat moderna pessar (Caya och Femcap), de används tillsammans med spermiehämmande gel (sök på Gröna Barnmorskan, där finns mycket information och även försäljning). Utöver basal kroppstemperatur så finns det flera sätt att kartlägga sin fertilitet, t.ex. genom att observera cervixsekret och känna på livmodertappen. Finns metoder såsom Billingsmetoden och Justissemetoden som baserar sig på en eller flera av dessa parametrar. Lika hög effektivitet som hormonella preventivmedel vid korrekt användning, minus alla tänkbara biverkningar av dessa. Dessutom är det allmänt väldigt intressant att kartlägga vad som händer under cykelns gång!

    Wow, där lärde du mig massa nytt! Tänkte att NC skulle kunna funka som extra motivation att gå upp samma tid varje dag. Jag mår bra av rutiner men kan ha svårt att hålla fast vid dom. Däremot kom jag på att jag typ konstant har förhöjd temp sedan jag gick in i väggen för 3 år sedan och har perioder med sömnproblem 🙈

    Det är mycket som ska klaffa känner jag.

    Det är verkligen inte lika hög säkerhet som hormonbaserade preventivmedel, hur kan du säga så? Det är inte sant, läs om pearl index!

     Det gick lite fort där, lika hög säkerhet är kanske att ta i. Men absolut inte ”verkligen inte lika hög”, vid perfekt användning har Billingsmetoden 97,2% effektivitet enligt preventivmedel.com.

      Det är en ganska stor skillnad. Sen är det där vid perfekt användning vilket kräver väldigt mycket av personen. Typisk användning är 76% säkerhet, 24 av 100 blir alltså gravida med denna metod då…

   Jag har samma ”problem”… Testade spiral men jag blev djupt deprimerad, de andra spiraler kunde jag inte ha pga migrän.. minipiller och ppiller är också väldigt få som passar pga migrän, så nu igen på Qlaira vilket är enda som inte helt dödat sexlusten, bara till en stor del… NC litar jag noll på..

    Tråkigt att det har strulat så mycket för dig. Jag har alltid trott att jag är en sån där lyckligt lottad typ som får noll biverkningar av p-piller men det visade sig att jag hade fel. Sen är det ju inga jättegrova problem jag har men det känns onödigt att gå nästan helt utan sexlust om det finns bättre alternativ därute 😅

    Är Qlaira p-piller?

   Kondom såklart!
   Jag har använt kondom i hela mitt vuxna liv. Min man har inte gått på narrativet om att kondom förstör känslan. Vi har alltid använt kondom under själva p e n etreringen, utöver det finns ju både händer mun och annat där mannen inte behöver ha kondom.

    Kondom går än så länge bort men skulle inget annat fungera så får jag köra på det så klart 🙂 Vi har provat i perioder men båda föredrar utan plus att vi lyckas alltid glömma dom hemma och det gör det svårt att vara spontan.

    Gått på och gått på, många känner så? Även kvinnor! Jag skulle aldrig välja kondom med en fast partner (men bra att det funkar för andra såklart).

     Exakt!

   Problemen med sexlust höll på att döda mitt förhållande. Bytte från p-piller till kopparspiral. Haft det i 7 år nu och är så glad att jag TILL SIST hittade rätt efter så lång tid med olika hormonella preparat som piller, plåster etc.

    Tack för att du delar med dig! Jag har kopparspiral i åtanke om inget annat skulle fungera 😊

     Hormonspiral innehåller inte samma hormoner eller lila mkt som p-piller och många mår bättre med den än andra hormonmedel. Men om det inte är en katastrof att bli gravid kan man ju köra nc.

   Pessar! 🤩 Läs på hos gronabarnmorskan.se

  Det ska finnas en app där man hör hjärtslag. Den ska användas om man gör första hjälpen för att man ska höra i vilken takt man ska ge kompressioner, är det någon som vet vad den heter?

   Behövs ingen app, gå in på spotify och slå på låten staying alive så får du rätt takt.

    Another one bites the dust funkar också 😁

   CPRmetronome

   Man har inte tid att slå på en app i den situationen. Mitt tips är att säga «ah ah ah ah staying alive» i huvudet och komprimera i den takten. Hälsningar läkare som aldrig har haft behov för app

   det där var en jätteknäppt fråga måste jag säga. menar du att när du kommer över någon i behov av hlr så ska du leta upp din mobil, låsa upp den, leta upp appen och sätta på ett ljud så att du kan hitta takten? när man gör hlr så går det bara av farten, man behöver inte en app för att veta takten. och som andra sa, tänk på staying alive i huvudet bara.

  Okej ärligt ( INTE baserat på egen önskan )
  – vilka tror ni tar hem valet på söndag ?

   Blåa

    Ja tack

     If only

     Då hoppas jag du berättar sedan vad som blev bättre att rika människor får makten. Blä.

      Tycker du att Sverige ser bra ut som det gör just nu? För om röda blocket vinner igen får vi flytta härifrån.

       Byeee.

       De ärvde ett nedmonterat land av Alliansen…

        Inget har blivit bättre under deras tid ändå, de har haft många år på sig om de nu ”ärvde ett nedmonterat land”.

      Acceptera att folk tycker olika.

   Tror ingenting faktiskt i så fall, det kommer bli så jävla jämnt.

   S vinner alltid, men kanske inte rödgröna blocket.

   Tror inte sossarna vill vinna det här valet. Vi har en djup ekonomisk kris framför oss. De vill lämna över till det blåa laget för att ha ryggen fri.

   Sossarna, tyvärr

   söndag är närmare till måndag än fredag så tror S vinner

   i svt novus undersökningarna har röda 4-5% mer än blåa på måndagar, och tvärtom på fredagar då blåa är större

   tror folk är sura över att behöva gå till jobbet måndag morgon, och på fredag är folk rädda om det de äger så då byter de block

   Röda

  Beklagar att det är en jobbig upplevelse för dig att bli mor. Jag kan bara trösta dig med att det blir bättre, håll ut några månader. Blir det inte bättre så sök hjälp 💙

  Vad tycker ni om barnlängtan vs sekundär barnlängtan? Är det respektlöst att uttrycka stark längtan efter syskon eller sörja ett missfall även om man redan har ett eller flera barn?

   Tycker absolut inte att det är respektlöst. Man har alltid rätt till sina känslor. Däremot skulle jag vara försiktig att ta upp det med vänner som är ofrivilligt barnlösa/längtar väldigt mycket efter barn men inte fått till det.

    Håller med här. Man får vara lite finkänslig. Om jag går upp 3 kg och är missnöjd med det går jag ju inte till en vän som lider av grav fetma och beklagar mig liksom…

     Bra att du inte gör det, men om du bara visste hur vanligt det är.

      Min kompis gör. Hon är jätteliten i kroppen. ”Har sån ångest, såg precis bikinibilder från förra året och jag har gått upp till i år”, var ett sms jag fick för några veckor sen.
      Jag är visserligen lång, men drar en XL, och är inte pinnsmal direkt. Blir så arg varje gång hon säger så, vad vill hon ha ut av det??? Jag brukar bara säga ”du vet att det är ett känsligt ämne. Ta det med nån annan”.

   Vem skulle det vara respektlöst mot?

   Kommer vara helt ärlig här och det kanske gör någon sur, sorry. Men nej sekundär barnlöshet är inte en grej. Personen har ju redan barn? Att vara barnlös = har inga barn. Och var ska vi dra gränsen? Om de där tokstollarna i Familjen Annorlunda är ledsna och gråter för de inte får sitt 18:e barn är det då verkligen synd om dem? Det är en enorm skillnad på ett liv helt utan barn (om man vill ha barn) och ett liv med ett eller flera barn. Det är verkligen två olika kategorier. ”Får” de som bara får ett barn och inte fler vara ledsna över det? Absolut, men det är faktiskt inte en lika stor grej som att aldrig få ett enda barn.

   Vad gäller missfall tänker jag dock helt annorlunda. Ett missfall där man önskat få barnet är i princip alltid en stor chock för kvinnan. Det är en händelse som ofta är oförutsedd, smärtsam, jobbig att hantera för psyket men även kroppen. Det spelar ingen roll om du redan har 10 barn, om du plötsligt blöder floder efter att nyligen ha sett hjärtat slå på ultraljud så ÄR det ett trauma. Det går inte att värja sig.

  Någon som har tips om bra hårspray? Har långt lite vågigt hår som jag kramar in lite lock creme. Gillar det så, snabbt och lite halvrufsigt. Men nu på hösten raknar det ju av fukten och för att det är långt. Ska bara använda det vid enstaka tillfällen men har bara hittat de som gör håret helt stelt.

   Jag hade ett från Maria Nila en rosa flaska.
   Har självlockigt, ganska tjockt hår. Tyckte den höll på plats men ändå kändes håret mjukt.

   TRESemmé TRES TWO Ultra Fine Mist Hair Spray, spray #3. Skitbra!

  Folk har börjat kalla mig för ”Damen” och det är otroligt frustrerande. Damen är för mig lika med tant. Nu senast hände det när jag skulle rösta, då sa en man ”Ställ dig i kö bakom damen”. Innan har jag alltid blivit kallad ”tjejen” t ex. Men nu är det ”damen” eller ”madam” (utländska män säger det). Inte alls roligt.

   Är lite svårt med definitionen av en kvinna jämfört med man. Ställ dig bakom mannen där känns ju ok. Kvinna låter lite ansträngt, dam känns lite omodernt, tjej lite … ungt/barnsligt. Tant… det säger väl ingen? Ställ dig bakom tanten där? Möjligtvis om man pratar till ett barn.
   Har inget bra alternativ. Jag hade nog sagt kvinna.

    Klart man kan(och ska) säga ”kvinnan”.

   Hur gammal är du?

    96

   Ha ha ha! STOR igenkänning!
   Började för ca 3 år sedan, är idag 41.
   Tycker själv jag är hyfsat fräsch och ser ung ut. Så när detta ”damen” och madam började var det en riktig smäll mot självbilden!
   Ha ha – nu har jag nog börjar vänja mig. Skattar åt att fler börjat göra reflektionen

  Ni vet såna här spellistor på spotify/video på youtube med vågor, regn, brasa, naturljud osv (Vad kallar man det ens? 😂), har ni någon favorit som ni sover till, har i bakgrunden om ni läser eller något?

  Jag älskar verkligen regn på tält, så otroligt mysigt! Även åska.
  Har alltid en serie på när jag ska sova för kan inte somna annars, men tänkte jag skulle börja med något på spotify ist för känns som det skulle ge en lugnare känsla för att somna. Och att jag inte skulle lyssna på samma sätt som jag gör med en serie.

   White noise körde vi till vårat nyfödda barn i ett par veckor!

   Det här https://www.youtube.com/watch?v=mPZkdNFkNps är min favorit (regn och åska, smattrande på fönster).

   Jag blir lite stressad av de flesta avslappningsljud ljud, förutom fågelsång. Men olika meditationer och hypnoser tycker jag är mysigt. Mina favoriter är Jason Stephenson
   Mikael Sealey
   Och Nothing really happens

   Har jag svårt att somna sättet jag på podden Somna med Henrik, men inga andra ljud.

    Jag somnar till vilken sorts podd som helst…utom Henriks…

     Det är du det.

   noisli.com! Där kan du själv kombinera vilka ljud du vill ha.

  Hej!
  Min kille och jag har länge funderat på att flytta till en mindre stad. Bor i Stockholm idag. Vi skulle gärna vilja bo längs E4n söderut. Alltså Nyköping, Norrköping, Linköping eller som längst Jönköping. Det är helt okej med typ 20-30 min bilresa från dessa städer. Har ni några städer/orter/byar
  att rekommendera, eller några ni aldrig skulle bo i?

   Jönköping som stad ligger väldigt vackert till. Har tex badstrand mitt i stan. Habo, ett litet samhälle knappt två mil norrut(på västersidan om Vättern) är väldigt trevligt. Även Bankeryd är ligger väldigt vackert till, särskilt Nyarp.

   Jag är stockholmare som bott ett par år i Jönköping utan någon anknytning dit sedan tidigare. Blev helt förälskad i staden, större än en småstad, otroligt fint läge vid Vättern men också massor av annan vacker natur runt omkring, mysiga fik, fler bra restauranger, mycket att upptäcka i närområdet, välfungerande samhällsstruktur med sjukvård, skola osv. Bor inte kvar längre pga olika anledningar men längtar ofta tillbaka.

    Också en inflyttad Jönköping bo. Älskar staden!!! Tryggt och lugnt för att vara Sverige. Bra sjukvård, bra skolor. Trevlig lagom stor stad men också visuellt vacker. Kan bara rekommendera! Bra mix och integration i staden har knappt något negativt att säga (än) efter 4 år…

   Nyköping är såå tråkigt. Jönköping är fint, men tråkigt. Linköping eller Norrköping är båda fina och där händer mycket.

   Bodde 5 år i Norrköping pga studier och flyttade så fort jag kunde. Fint ja men tyckte inte om staden alls.

  Vilken gratisapp är bäst för att se sin menscykel? Vill inte ha massa andra tillägg och är inte ute efter att bli gravid! Så gärna en avskalad och simpel app.

   P tracker. Den visar cykeldagar, ägglossning och mens typ. Väldigt enkel.

    Exakt, den är simpel och bra. Har använt den typ 10 år nu.

   Jag har kört på P Tracker (period Tracker) i snart 10 år! Inga extra grejer eller störig reklam som tar över

    Tack alla! Ska testa den

   Älskar WomanLog! 😍

   Clue

  Fick min elräkning idag. Dubbelt så mycket mot vad den varit tidigare (den har alltid varit ungefär samma varje månad). Bor i hyresrätt. Trodde mest det var villor som drabbades.

   Ja….. om snittpriset för en kW/h ökar från säg 1 till 5 så påverkar det räkningen rätt rejält oavsett om man bor i ett slott eller en hyres-tvåa 🤪

   Vi har slutat tvätta hemma i lägenheten och använder nu tvättstugan istället. Enbart pga elpriset. Lite nojig inför vintern.

   Bor i zon 4 :/

   Tacka Märta Stenevi och MP för det.

    Snarare tacka EUs elmarknad för det. Vi behöver Sverigepriser, Tysklands elbrist ska inte höja våra priser när det är vi som producerar elen.

     Okej så Tysklands elbrist pga nedlagda kärnkraftverk gör svensk el dyrare, men nedlagd svensk kärnkraft pga s mp v och c gör inte svensk el dyrare? Har jag uppfattat det korrekt?

      jag lider med dig

      utbud och efterfrågan är svårt för vissa att förstå

      även om vi frikopplar & jag som en konsument i tyskland kunnat välja på 1kwh vindkraft eller 1kwh gas, så köper jag ju det billigaste tills båda når samma pris/kwh

      och nu har vi inte ens nämnt den maxade överföringskapaciteten gentemot centraleuropa, analogt med varför det är billigare i norra gentemot sydliga sverige

    ”Tack Märta” snälla. Prata inte om sådant du inte har koll på. Hade du varit liiiite mer insatt hade du vetat att vi producerar el för hela Sverige – mer än vad vi förbrukar. SOM VI SEN MÅSTE EXPORTERA TILL ANDRA LÄNDER!!!!!!! Och därför måste vi importera dyr el från andra eu-länder.
    En fri marknad, det gillar väl ni blåa? 🙂

   Fast det var dyrare i vintras än nu…

    Alltså kostnaden borde varit det, om man räknar med uppvärmingen.

   Hur kunde du tro att din el skulle kosta mindre än villaägarnas, det beror på hur mycket du gör av med.

  Psykolog i Malmö

  Någon som kan rekommendera en privat psykolog i Malmö?

   Kognitema!

  Tandvärk 😏

   😔😔😔

  Har precis både flyttat hemifrån och börjat universitetet men idag är den första dagen jag har känt lite ångestkänslor, vilket för mig är väldigt speciellt då jag har gått från att ha ångest konstant hemma och under gymnasiet till inget. Är så glad över mitt val över universitetet och är så glad över att jag försöker ”se” ångestkänslorna och arbeta mig igenom dem. <3

   Heja dig! ❤️

   Så hade jag också, och jag har aldrig haft ångest. Första tiden i nytt är ju lite omtumlande. När du har klarat av första kursen, eller jag kanske första terminen kommer det kännas mer hemma och att du kommit in i allt. Eftersom hem och skola är nytt kan du ju föröska att inte göra så stora förändringar på de andra planen ❤️

  Flyttade med min familj (man + 3 barn) från Stockholm till Dalarna för två år sen. Bytte från lägenhet till hus. Barnen trivs väldigt bra här och har kompisar, men jag och mannen trivs inte. Känner oss inte som hemma här och pratar om att flytta tillbaka. Samtidigt som jag känner i hela kroppen att jag vill tillbaka har jag ont i magen för barnens skull. Att slita upp dom en gång till, hur kommer det gå? Någon som har några erfarenheter att dela? Barnen är 6, 8 och 11 år.