Att försöka påverka följarnas röster

Det är val idag, så därför kan inläggen idag komma att ha en viss politisk inriktning. 

Calle Schulman morrar till på Kalle Wahlström Sakaris inlägg där han uppmanar följarna att, inte bara rösta, utan att de borde rösta som honom.

Jag vill att så många som möjligt ska sätta sig in i de olika partiernas politik och hur de kan komma att påverka de nästkommande fyra åren, men jag skulle aldrig uppmana människor att rösta som jag, bara för att jag kan.

Vad tycker ni om den här typen av ”ultimatim-kampanjer” från influencers och andra makthavare på sociala medier?

Isabella Löwengrip talar om vilken färg följarna ska klampa runt i, men inte vilket parti specifikt som de ska rösta på.

185 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kom ihåg att även de tre partier som Isabella nämner ovan är väldigt långt åt vänster i en internationell jämförelse! Solidaritet, jämlikhet och alla människors lika värde är självklarheter.

   Ja, this! Är så himla trött på argumenten från vänstern att man är egoistisk och ”Röstar för sin egen plånboks vinning” om man röstar blått. Fattar ni inte att vi alla (de flesta iaf) vill Sveriges bästa, men vi har olika syn på hur man ska göra?

    De blåa partierna har rent traditionellt varit mot det mesta vi i Sverige anser vara självklarheter idag.

     Jag röstar för vad jag tror är bäst för Sverige idag, inte för något de eventuellt stod för för 40 år sedan.

      SD eller?

    haha som att bidragstagarna inte röstar för sin plånbok ? hur tänker de?

     Jag jobbar och har arbetat hela mitt liv. Under pandemin arbetade jag inom ambulanssjukvården. Är i färd med att starta mitt första företag. Kommer från en ”fattig familj” på mammas sida men pappans företagare (bodde med mamma).

     Självklart röstar jag rött. Jag tror inte på nedrustning av samhället. Införa marknadshyror, försämra arbetsrätten och urholka anställningstryggheten.

     Mig rör det inte i ryggen om vänstern höjer skatten med 100 kr/månad så vi får en starkare välfärd, bra vård med fina villor, ett skyddsnät för de svagaste. Självklart säger jag.

  Det undgår mitt förstånd hur man kan anklaga människor som röstar blått (alltså EJ SD) för att vara rasister.
  Jag vill ogärna se SD vid makten, men jag kan inte stödrösta på vänstersidan och gå emot alla mina viktigaste hjärtefrågor bara för att utesluta SD. Bara kan inte. Förstår inte hur någon annan kan det heller, men respekterar att alla tänker olika.

   Vilka är dina hjärtefrågor?

    Energipolitik, lag & ordning, fritt skolval bl.a.
    Och icke att förglömma; legalisera surrogatmödraskap. Något S inte ställer sig bakom. Bara att titta på senaste stadsministerdebatten för att få klarhet i det.

     Fritt skolval räddade min dotter från en kaotisk skolsituation. I min värld är det jätteviktigt!

      På vilket sätt räddade det henne?

       Det gick att byta skola.
       När jag växte upp fanns inte det fria skolvalet. Det var inte tillåtet att byta skola. Min kompis föräldrar var lärare på en skola och ville att hon skulle gå i den skolan, de kämpade mot myndigheterna i ett år men fick ge sig. På den tiden gick alla i sin närmaste skola, punkt slut. Mobbing eller liknande var inte skäl att byta skola.

        När jag växte upp (80-90-talet) gick det utmärkt att byta skola om man t ex blev mobbad. Vi hade flera som slutade i vår klass och flera som tillkom pga varit mobbade i annan skola.

     Tack för svar.Mina hjärtefrågor är;att alla ska ha rätt till en bra skola,och att staten inte ska bidra till att riskkapitalister gör enorma vinster via skolpeng.
     Att alla ska få en högklassig vård och tandvård oavsett var du bor eller vilken inkomst du har.
     Att våra pensionärer får det bättre,nu är det många som tvingas välja mellan t ex medicin eller mat,eller att behöva välja bort sjukbesök för de har inte pengar till färdtjänst/sjukresor ens fast det är subventionerat.
     Att vi inte ska införa marknadshyror,ska det bara vara höginkomsttagare som ska få bo och hyra i storstäderna eller längs med våra kuster?
     Ska pensionärer och alla som arbetar inom vård,service,restaurang/hotell,skolor,butiker mm tvingas flytta och pendla flera mil för att de inte har råd med sin hyra.

     I ett rikt land som Sverige så måste vi kunna se till att alla människor har det bra.

   Röstat på SD och stolt över det! Hoppas på förändring och kommer följa valvakan i kväll.
   ??

    Samma här. Har många utländska vänner och umgås hellre med de än mina svenska vänner men vill ha en förändring. Jag vill bo i ett land där jag kan känna mig trygg. Känner mig inte trygg över huvud taget.

     SDs politik gör att du känner dig trygg, samtidigt som den gör att många andras trygghet tas ifrån dem.

      Det är inte mina problem. Jag tänker på min trygghet ingen annans. Socialdemokraterna bryr sig inte ett dugg om min trygghet så varför ska jag bry mig om andras?

       Du sammanfattade de blåas partiers politik i en kommentar mkt bra: jag, mig och min??? skiter i alla andra så länge jag mår bra och känner mig trygg??

       ??

        Varför skulle jag inte? Utlänningarna gör mig otrygg så jag tänker på mig själv och mina vänner. Men jag ber så mycket om ursäkt över att jag inte vill bli våldtagen och rånmördad.

         Rasism heter det då. Hur kan man säga att det inte är rasistisk politik. Du vill inte ha utlänningar för du är rädd för dem för du tror att de våldtar och mördar. Det är rasism.

          Fortfarande inte alla. Gud ni är ju helt wacked

           Vad menar du med alla? Alla utlänningar? Eller menar du att ni alla inte är rasister? ”Utlänningarna gör mig otrygg. Ursäkta om jag inte vill bli våldtagen och rånmördad” då utgår jag ifrån att du menar generellt att utlänningar gör dig otrygg och våldtar och rånmördat. Utgår man från det kallas det rasism. Kalla mig inte wacked tack utan argumentera då sakligt för din sak.

          Det är svårt att undgå det här när en väldigt stor procent av rån, våldtäkter, mord etc. begås av en viss grupp av människor. Det är skitledsamt för dom som tillhör samma grupp men är bra medborgare – dom får absolut ta del av skiten helt onödigt och inte rättvist – men det betyder ändå inte att den andra delen inte finns. Precis som Anyonym tidigare sa, så måste man tänka på sin egen trygghet först. Precis som att sätta sin egen syremask i planet på före man hjälper någon annan. Skulle jag våga bo i områden med massa flyktingar och kriminalitet? Nej. Är alla där dåliga människor? Absolut inte. Skulle ändå inte våga ta chansen.

           Flest våldtäkter sker i hemmet.

           Invandrare är inte överrepresenterade i denna brottslighet.
           Tvärt om

           Men är det för att det bor invandrare och flyktingar i ett område eller beror det på andra orsaker? Klass, arbetslöshet osv. Om du menar att utlänningar(vilka det nu är) är överrepresenterade så måste det ju finnas en orsak. Skulle det vara en inneboende benägenhet hos alla som inte är svenskar/utomnordbor/utomeuropeer att begå brott då? Det är rasism. Finns det andra orsaker? Ja då måste man jobba med de orsakerna oavsett om man är ursvensk eller invandrare och inte ha som lösning att om invandrarna försvinner så löser det sig.

         Dina kommentarer säger mig att du inte skulle klara av SD’s språkkrav. Men vilken tur att du redan är svensk medborgare då slipper du ens tänka på något som inte påverkar dig.

         och du tror inte att svenskar våldtar och rånar etc? Herregud.

         Varför tror du att du kommer att känna dig tryggare om SD sitter vid makten? De har ju inte direkt några bra förslag på hur man löser problemen med integration och segregation. De vill ha högre fängelsestraff, men det har ju forskarna studerat och de har kommit fram till att högre straff inte är effektivt. Och vad gör de för att minska terrorhotet från högerextremt håll?

         Dessutom har våldsbrotten minskat, också det dödliga våldet och våldsbrott utförda av unga gärningsmän. Är du säker på att du känner dig otrygg p.g.a. våldet och inte som en följd av de skräckscenarion som framförallt SD målar upp?

        16:50. Bra skrivet ❤

        Exakt! Huvudet på spiken, där satt den! Skulle även vilja tillägga ”har många utländska vänner och umgås hellre med de än mina svenska vänner, MEN jag vill ha en förändring”. Undrar så hur det då låter den dag det kanske är Anonyms (16.33) vänner som berörs av SD:s politik?..Eller är det kanske ngn form av ”selektiv solidaritet” det är frågan om, baserat på personligt urval? Tror dock det mer handlar enfald av svaren att döma..

       Hallå? Andras trygghet är ju också DIN trygghet.

      Vems trygghet försvinner?

       Det är inte bara invandrare som SD vill åt utan även minoritetsgrupper och människor som bott här innan Sverige ens fanns.

       Det sista det här landet behöver är fler egoister. Egoism byggde inte landet!

      Varför skulle inte invandrare själva vilja ha trygghet? Det handlar inte om att skicka hem varenda invandrare, så Himla tröttsamt. Det handlar om personer, som inte är svenska medborgare (exempel de från påskupproren) som är kriminella som ska utvisas. Det händer ju tyvärr inte nu.

       Exakt men inte fan får du säga det utan istället ska vi smeka alla medhårs även om de är kriminella och våldtäktsmän.

    Beskriv vilka förändringar och framförallt hur dom ska genomföras du som röstar på SD.

     Tandvård är ett exempel, går alldeles utmärkt att stoppa bistånd till korrupta länder.

  Schulmans går verkligen all in i detta valet. Så tryggt ändå det känns.

   ”Rösta för kärlek och omtanke” säger Mandy. Hon är formodligen den sista jag tänker på när jag tänker på kärleksfulla, omtänksamma människor ?

    Jag blev förvånad men glatt överraskad. Amanda växte i mina ögon. Det är ju dock känt att Alex röstar rött, han har varit öppen med det, om det nu stämmer.

  Trött på att personer som bor i fina förorter/områden kör på samma vissa. Var tysta kring dina åsikter eller flytta till förorten och testa. Kommer aldrig hända.

   Samma visa*

   Fast samtidigt är det lika illa med människor i rika områden som Isabella som gafflar om att människor på bidrag har lika mycket pengar som vissas löner. Inte som deras löner som bor på de flesta ställena på Lidingö iallafall kan jag säga. Människosynen som finns där man utgår ifrån att människor som går på bidrag får så mycket pengar och inte vill jobba eller bli en del av samhället är så obehaglig.

    Isabella upprepar dessutom bevisat felaktiga siffran 700.000 utländska medborgare (?) som inte kan försörja sig själva. Den siffran inkluderade studenter, föräldralediga och de med lön under 15.000. Så ca 250.000 felaktigt inberäknade.

   Varför kan man inte rösta rött och bo i fina områden?

    Jättekonstigt! Jag bor i Danderyd och röstar V!

  700 tusen utrikesfödda är inte arbetslösa. Faktum är att den siffran inkluderar alla som tjänar under ca. 150000 i månaden samt de som studerar…oansvarigt att försöka påskina att alla dessa är ”arbetslösa” när många av dem i själva verket kämpar hår för att integreras i samhället…

  Isabella glömmer visst att tagga SD och Jimmie…

   Men måste verkligen att rösta på blått innebära SD?

    Ja

     Samarbeta mellan blocken kan ske om man nu så gärna vill utesluta SD.

      Fast M, KD och L vill hellre samarbeta med SD än att samarbeta över blocken.

       Det återstå att se vid regeringsbildningen… Mycket kan hända.

        ?
        De har ju om och om och om igen sagt att de ska samarbeta. De har ingen möjlighet att vinna utan SD och det är därför hela deras retorik ändrats de senaste månaderna.

         Du står för din åsikt och jag för min ? inget munhyggande. Vi alla tänker och resonerar olika, tur är väl det.

          Men det är liksom ingen ”åsikt” utan fakta som ”Sara” framför.

       Ja för att Ulf är så maktgalen så att han totalvänder och nu är beredd att samarbeta med SD, något han bedyrade var helt otänkbart tidigare, men för att få makten så ändrade han sig. Kommer bli kaos om det blåa blocket vinner då de inte kommer kunna enas.

        Oavsett så får vi se valvakan ikväll och sedan det slutliga svaret ☺️

        Undrar hur det blir om SD blir större än Moderaterna? Så otroligt spännande

        Kristersson går bokstavligen över lik för att få makten. Han är nästan äckligare än Åkesson & com.

        Isabella är bara pantad.

        Kalle W. ❤️

         Vad mysigt och trevligt att kalla någon pantad ? den goda vänstern

          Vad mysigt och trevligt att dra alla över en kam 🙂 den goda högern

    Ja, tyvärr. Det finns inte en chans att M, KD och L kommer att få majoritet på egen hand.

   Nej hon glömmer inte, hon taggar inte sd för hon vill inte stötta sd. Hon är moderat.

    För att hon är moderat? Hon taggar ju KD och L. Varför tagga 2 av 3 av moderaternas samarbetspartier?

     För att hon ogillar SD snälla du, men de tre andra partierna kan hon stötta. Jag tycker också att rösta M, L el KD är en indirekt röst på SD, eller inte riktigt men det hjälper ju SD liksom, men många ser det inte så. Jag, och många andra, ser fortfarande SD som ett obehagligt skrämmande pajasparti även om jag håller med om en del de säger och tycker.

     Vad ska hon göra åt saken? Hon väljer väl vilka partier hon vill stötta, så varför ska hon tagga sd om hon inte vill det. Eller får ingen rösta blått numera utan att automatiskt vara en person som stöttar sd?

  Kalle Sakari har ju rätt i sin analys. Schulman är bara sur för att han är Liberal som ställt sig på fel sida i historien nu när de har ett reheringsunderlagssamarbete med rasisterna i SD för att få fram en blåbrun moderatledd regering

  Isabella förstår visst att det inte går att skylla dagens elpriser på regeringen, inte heller bensinpriserna… Krigen som är orsaken till invandringen går heller inte att skylla på regeringen. Sjukvården går inte heller att skylla på regeringen, det styrs i regionerna som i stor utsträckning styrs av de partierna hon taggar.

   Både el och drivmedel var dyrt innan kriget

  Det som är väldigt synd är att många utlänningar eller utlandssvenskar ska man väl säga eller invandrare, verkar tro att SD är S och förväxlar partierna. S har INTE blundat för allt som hänt, det där är bara valstrategi från de blå att säga så. Sedan om de som röstar blått/på högern tror att tex matpriser sjunker för att det blir blå regering kan känna sig blåsta. Elkostnader kommer måhända gå ner inom kort med det är då INTE de blåas förtjänst utan Magdalenas som har förhandlat ner priserna, synd att de blåa, eventuellt då, ska få ta åt sig den äran. Att bygga nya kärnkraftverk tar många år och kostar mycket pengar även om elen som kommer av det är stabil och billig. Tål att tänkas på, och inte minst att den katastrofala sjukvården har styrts av till största del det blåa blocket. Ja i de flesta regioner, som styr sjukvården, har det nu varit blått styre dvs KD och M. Ni ska inte tro att det bli Ulf som blir statsminister, om blåa blocket vinner, nej det kommer SD sätta sig emot och kräva att det blir Jimmy eftersom de är det största partiet i högerblocket.

   Vad grundar du det på? Att man skulle blanda ihop S och SD??

   Utlandssvenskar är svenslar som bor utomlands.

    Ja? Fortfarande inte svar på frågan. Om du är samma anonym.

  Jag är extremt dåligt insatt och även ganska ointresserad av politik, men har förstått att många är väldigt anti SD. Kan någon förklara varför? Utan att bara säga ”dom är rasister”. Vad är det dom tycker som är så himla fel enligt så många? Angående invandringen så verkar ju SD och M tycka väldigt lika.

   Jag är en helt vanlig tvåbarnsmamma. Kommunanställd. Bor i liten ort med nästan inga invandrare pga inga lägenheter finns. Landsbygd.

   Jag har gjort 3valkompasser och hamnar alltid på SD.

   Undrar också vad som är så fel……….

    Du är väl rasist helt enkelt!

     Men då är ju Moderaterna också rasister? Enligt valkompasserna så tycker M och SD lika i frågor om invandring.

      Moderaterna har närmat sig SD.s rasistiska politik det senaste året.

       Kan du vara mer specifik med vad det är som är rasistiskt?

        Är det rasistiskt att vilja ha dubbla atraff straff för gängkriminalitet? Att vilja att de lär sig svenska? Att de ska utvisas vid brott?

       till skillnad från sossarna menar du? har du missat hela valrörelsen?

      Såklart dom är, det har väl ingen missat.

       Eller hur! Är smått chockad över kommentarer man läser som ”börjar närma sig” eller ”Ulf Kristersson kanske totalvänder”..Hur kan man ha missat att vi redan ÄR där?

        Vad är det som är rasistiskt?

         Du ställer väldigt infantila frågor, så jag bemöter dig likadant. Om man väljer att samarbeta politiskt med ett parti som är grundat av nazister, vad är man då?

          Ok, så du har inga argument.

           Dito.

          Är det bättre att rösta på ett parti grundat av kommunister? Förstår inte riktigt logiken. Alla partier har något mörkt i bagaget.

   Folk är anti för de lever i SD politik för 30 år sen. Men nu för tiden är det SD som har ganska logisk politik och faktiskt försöker rädda vårt land!

   De nästan ignorerar klimatkatastrofen, de har ingen jämställdshetspolitik, de utgår ifrån att invandring och invandrare är det som skapar problemen i Sverige och medger inte att det finns andra orsaker- vilket gör att de heller inte kommer lösa problemen, de vill begränsa public service, de vill styra vad som är kultur och konst. De pratar om ”riktiga” flyktingar vs migranter vilket är ett sådant hån mot alla människor som flyr. Därför kan inte jag rösta på SD. Därutöver verkar både brottslingar och nazister dras till partiet och många politiker inom SD verkar helt okunniga. De fick liksom ha en kurs med riksdagsledamöter kring mötesteknik och arbete i utskotten. Dessa vill jag inte ska styra även om jag skulle gillat politiken.

   Jag är anti SD för att de vill stoppa asylsökande. Dessa människor flyr från krig och tortyr och liknande och så vill SD stoppa deras möjligheter att söka sig till en trygg plats.

   Jag håller med om att det finns stora problem i samhället, men jag tror det finns vi andra sätt att lösa dem. Jag tror inte det hjälper att beskylla invandrare för all världens problem, då de allra flesta är helt vanliga hårt arbetande människor som inte begår brott eller orsakar några problem. Jag är inte emot strängare straff men jag tycker också att det är viktigt att stoppa nyrekryteringen till gängen genom att hjälpa barn och ungdomar (och deras föräldrar) i utsatta områden. Fler socialarbetare, fler lärare och andra vuxna i skolan, fler fritidsgårdar och såna projekt.

   En annan viktig sak som gör att jag är anti SD är deras kulturpolitik. De vill motarbeta samtidskonst, strypa kulturbudget, censurera ”menskonst” och ta bort bidrag till små ideella kulturföreningars.

    Är det med kulturbudgeten sant?!
    Hade jag vetat det hade SD fått min röst

     Vad har du emot kultur?

     Fri kultur är också en oerhört viktig del i en demokrati.

     Tror inte folk förstår vad ett levande kulturliv betyder. Ingen kulturskola betyder färre svenska gitarrister, färre svenska band. Att ta bort bidrag till små kulturföreningar leder till dyrare replokaler för musiker och färre små scener där nya band kan ha sina första spelningar eller ny alternativ musik kan uppstå. Tror inte ens SDare vill ha ett Sverige där den ena kulturen som finns är hemslöjsmuseum, vikingagårdar och ursvensk folkmusik.

      Men herregud, hur trångsynt får man va? Är kultur antingen musiker eller ”hemslöjsmuseum” (ganska kul felskrivning ändå) och vikingagårdar? Kultur är ju väldigt mycket bredare och främjas inte nödvändigtvis med en massa bidrag!

     ??

     SD har som förslag att ta bort idrott och kultur (bild/musik) från skolan. Det får föräldrar bekosta själva. Tycker du att det låter klokt också?

   Förlåt men blir nästan lite provocerad. Förstår att du är oinsatt i politik om du inte förstår varför många tycker det är fel. Sedan kan man ju tycka som SD och hålla med, det säger jag ingenting om, men är det något parti där det kommit fram så mycket kring varför folk inte anser att man ska rösta på dem så är det väl SD? Läs på lite då och sätt dig in i politiken om du undrar. Om jag plötsligt fick moderaterna på valkompassen när jag normalt sett röstar rött så skulle jag ju börja sätta mig in mer i politiken om det är något som ändrat sig, om jag ändrat mig och visar det sig att det stämmer så röstar jag ju på moderaterna. Röstar man på ett parti som inget parti velat ta i med tång förutom senaste året så skulle jag nog åtminstone satt mig in i vad politiken handlar om och varför det finns så mycket kritik och om jag själv anser den vara befogad eller ej.

    Äsch SD är ju mycket mer household nu än för 8 år sen. Känns som en liten skara skriker högt om att de är rasister men gemene man inte bryr sig

  Var inte Isabella Löwengrip väldigt tajt med Annie Lööf ett tag? Nån som vet vad har hänt? 🙂

   Varför skulle något ha hänt? De har väl inte umgåtts de senaste åren och det beror nog mest på att de har annat att göra, att de inte har så mycket tid över. Att Isabella röstar M betyder ju inte att hon är ovän med Annie eller ogillar henne nej bara att hennes politiska ideologi inte är samma som Annies helt enkelt. Annie med dotter var med på ett kalas för Isabellas dotter minns jag och det är nog två el tre år sedan och sedan dess har ju framförallt Annie haft mycket.

   Du vet att man kan vara vän med någon som inte röstar samma som en själv va?

  Om nu alla får tycka och tänka vad dom vill varför får inte Kalle Zackari Wahlström skriva vad han vill på sin instagram? Jo för att säger man emot Kalle Shulman så gäller inte längre principen utan då ska man hånas och nedvärderas. För likt många andra som ropar ”man får faktiskt tycka som man vill” så fort någon uttrycker en annan åsikt än den dom själva har så klarar han inte av att bli emotsagt.

   Ja, Calle Schulman…vilket skämt, svänger som en karusell i det mesta, måste tycka till om precis allt, för att synas & höras.. Det sista jag skulle göra innan röstning är att lyssna på den mannens ord.

  Är så less på folk som ska försöka påverka genom att försöka ge en skuldkänslor ?

  Att de får fortsätta sprida falska siffror som ”700 000 utrikesfödda är arbetslösa”… Vi har inte ens så många som är arbetslösa totalt sett

   Verkligen!

   Undrar om alla de 700 000 bor i Umeå?

   Nja det är för att man räknar studerande och i praktik från AMS, SFI Studerande m.m som inte arbetslösa men det är missvisande. Sysselsättning betyder inte att de har en inkomst…

    Jag antar dock att moderaterna vill att folk lär sig svenska? ”Lär er svenska så ni får ett jobb och blir en del av samhället” verkar lite hårt att då gå på en arbetslös som läser SFI får jag säga.
    Finns heller inget AMS sedan typ 2007. Arbetsförmedlingen förkortas AF.

     Det är väldigt missvisande iom att vi har ca 350 000 arbetslösa idag… dessutom att få det att låta som att alla arbetslösa är invandrare och de lever bara på bidrag. Snälla kom igen, vi har väl personer med utländskt påbrå i varenda yrkesgrupp?

   Det är väl minst lika falskt när S försöker påskina ”låg arbetslöshet” och räknar in ALLA med sysselsättning oavsett grad, dvs inkl. människor med praktik nån timme i veckan. Självförsörjning är ju enda måttet för att räkna på hur många som bidrar till statsfinanserna via skatt, jämfört med hur många som behöver stödjas av statsfinanserna via bidrag (helt eller delvis).

  Lyssnade på SRs intervju med sierskan Anna-Lena från januari. Hon spår att socialdemokraterna kommer att förlora valet och att KD och MP åker ur riksdagen. ?

   Ok, och Skansens lemurer röstade fram Magdalena som statsminister..?

    Va? Det gjorde de väl inte? De tog väl Ulf?

     Enligt klipp på Aftonbladet så tog det Magdalena

     Jo, som sagt, i Aftonbladet blev det Magda. Men det kanske var riggat val?!?

    Skansen lemurer dom är kloka ?

   MP kommer inte åka ur riksdagen. Troligtvis inte KD heller men tyvärr finns en risk att det blir blockskifte. Nu ska jag sluta skriva här för det blir för mycket klicka på bussar och brandposter.

   En sak till bara, att säga att socialdemokraterna förlorar är lite fel för de är fortfarande överlägset största parti.

   De allra viktigaste idag är att MP åker ut.

    Är det det viktigaste? Att MP åker ut? Varför då? Det viktigaste för mig är nog att det blir ett resultat som kan ge en snabb regeringsbildning oavsett block, så vi inte har samma kaos som förra gången. Jag har dock inte så stora förhoppningar.

  Förlåt för OT!!!! Graviditet. Sjukt stressad och har dåligt samvete. Testade negativt i fredags morgon och på kvällen tog jag en alkoholhaltig drink och kunde ändå inte släppa det och testa igen nyss och plussar (!!!) och nu vill bara höra att allt ändå kan gå bra ??

   Allt kommer att gå bra! Jag hade en utekväll och blev full och veckan därpå plussade jag. Allt gick finfint!

   :)Allt kommer bli fint. Jag både drack den första månaden och rökte hela grav (samt ammade inte mer än en månad). Toppbarn som nu är vuxet, ingen allergi, smart som tusan.
   Grattis!

   Självklart påverkar inte EN alkoholhaltig dryck ditt foster el graviditet, du kan vara helt lugn. Och Grattis!

   Tänk på att i många länder kan man dricka ett glas vin här och där under hela graviditeten. Om något sker är det troligen inte en alkoholhaltig som är orsaken till det. Hoppas allt går bra för dig!

   Men herregud?

    Alltså jo jag fattar hur det låter hahah men jag dricker aldrig sprit i vanliga fall så jag tyckte det kändes som så mycket ? borde ha sansat mig 5 min innan jag skrev här! Nu till det roliga, hur jag ska berätta till min man ?

     Det är väl bara att säga det? Och tips, det heter ”berätta för”.

      Du verkar vara en god kaka

   Klart det går bra! Min äldsta gömde sig under hela jul- och nyårshelgen innan jag plussade, och hon blev som hon skulle ?

   Det är ingen fara. Ta det lugnt ❤️ Många tar ett glas innan de hunnit veta att de är gravida. Fostret tillgodoser sig inget ifrån dej ännu.

   Men, snälla nej. Ingen fara ALLS. på 70-talet och innan både kedjerökte och drack alla gravida alkohol.

    Nej, det gjorde inte alla.

     Fast många fler på 70-talet än 2000-talet! Just sayin’.

     Nej, ok. ”inte alla… Osv.

   Du behöver nog oroa dig mer för vilken framtid ditt barn ska växa upp i än den där drinken du tog.

   Det är nog ingen fara, däremot förstår jag inte varför du drack om du visste att du var gravid?

    Det visste jag inte 🙂 Tog ett test som var negativt på fredag morgon, drack på kvällen, men eftersom jag inte kunde släppa tanken på att jag ändå kanske var gravid så tog jag ett till test. Men det är ju just det som jag hade dåligt samvete över, jag känner att jag borde ha avstått eftersom jag nånstans inom mig ändå tänkte att jag kunde vara gravid.

     Aha, jag missuppfattade, sorry! Fostret får begränsat med näring från dig så tidigt så det är nog helt lugnt precis som andra skrivit. Grattis!!

      Ingen fara! Tack!!:D

    Alina, läste du ens vad hon skrev?

   Här försöker man ha lite självdistans och skratta åt ens egen patetiska stress, men jag borde nog ha vetat bättre än att vända mig hit ? Det är nog faktiskt mer pinsamt än att jag i stunden slogs av en oproportionerlig oro.

   Tack för alla gratulationer!

   Så klart att det kommer gå bra.

  Kan man inte bara få rösta på vad fan man vill utan att både högerextremister och vänsterextremister ska komma med med ett ”fy skäms”-finger? Jag blir helt jävla vansinnig. Jag är väldigt mitten av höger och vänster. Röstade på partier från både vänster och höger idag. Inte SD då jag verkligen inte gillar deras politik. Men heller inte vänsterpartiet. Kan människor bara förstå att vi lever i en DEMOKRATI och då får alla vara med och rösta. Hujeda mig säger jag bara.

   Bästa idag ??

   Samma här. Röstade också på partier från båda blocken idag.

  Skillnaden mellan högern och vänstern är att högern vet INGENTING om politik. De bryr sig bara om sig själva och pengar. Deras egna pengar.

   Du behöver läsa lite partiprogram Alice

   Du behöver gå om skolan

   Alice håller med dej.

  Jag bor på landet. Är varken rik eller fattig.
  Vi måste rösta bort vänsterregeringen som totalt förstört Sverige.
  Om vänstern får fortsätta styra dör dina barn när som helst i lekparker, skolor, köpcenter. Inget absolut inget har under 8 år gjorts för att rädda vårt land från detta! Vården skolan kriminaliteten har förnedrat oss pga av sossevänstern!!!

   Forskning säger att integration är lösningen på problemen, inte segregation. Men du kanske har forskat fram något annat?

    Hur har integrationen gått de senaste åren tycker du?

     Det går inte i ett nafs direkt att integrera den största migrationsvågen någonsin som alliansen såg till att vi fick. Integration tar tid.

      Precis, och under den tiden det tar kanske vi inte ska ta emot fler? Eller tror du integrationen går lättare ju fler som ska integreras? Märklig logik.

       Frågan var om vi skulle segregera eller om vi istället ska lyssna på forskningen och satsa på integration?

     Varför har inte integration gått bra.? Sist jag gick till tandläkaren så var det 2 invandrar kvinnor som behandla mig. Den ena hade slöja. Där jag bor är det många invandrare från Mellanöstern som jobbar på vårdcentralen.
     Jag är en invandrare som lever just nu på aktivitetsstöd pga att jag är sjuk. (Ja det är inte bara svenskar som kan få psykisk ohälsa eller kroniska smärtor)
     Men resten av min familj jobbar och flera är högutbildade.
     Sluta titta på de kriminella och tro att de talar för alla invandrare. Alla i förorten lever inte på soc.

   ”Vården skolan kriminaliteten har förnedrat oss”? Vad betyder ens denna mening? Den är obegriplig. Och vad tror du att en borgerlig regering skulle göra för skillnad?

   Och sedan vaknade du ur din egen lilla drömvärld. På vilket ”landet” bor du om det skjuts där?
   Köpcenter, lekpark det finns inte på landet.
   Det är kanske bättre att dina barn får växa upp i ett rasistiskt Sverige som inte kommer att kunna samarbeta med andra länder, dom är ju livrädda för människor utanför svenska gränsen.

   Om högern får styra dör snart alla för då har vi ingen planet att leva på! ?
   Trodde det var gängmedlemmar som sköt, inte folk ur vänstern. Och tror inte gängmedlemmarna bryr sig om vilken politik vi har, dom kommer skjuta varann oavsett. Gäng kommer skapas oavsett politk, oavsett straff. Bara naiva människor som tror att den blå sidan kommer skapa fred på jorden.
   Självklart kan man hitta lösningar för att försöka minska problematiken, men alla verkar tro att de flesta invandrare som kommer blir gängkriminella, Vissa verkar glömma bort att det fanns gäng även innan invandringen blev stor, problemet är droger och vapen och det är där politikerna behöver ändra något. Så länge det finns droger och vapen i den utsträckning det gör nu så spelar det ingen roll om vi stänger alla gränser, skickar hem varenda kotte som inte är födda i Sverige eller höjer straffen.

  Det som stör mig är att dessa influencers STÄNDIGT hävdar att att sociala medier är deras yrke vilket således gör detta till deras jobbplattformar. Jag hade då inte fått sitta på jobbkanaler och sprida mitt politiska tyckande. Hade något annat företag gjort det så hade det inte heller blivit populärt.

  Influencers vet att de har makt att påverka men väljer att endast göra det när det gynnar dem själva (i detta fall vill de ha applåder för hur de ”röstar med hjärtat”). De hade kunnat använda sina plattformar till att uppmuntra alla att rösta, utan att för den delen trycka på vilket håll andra ska lägga sina röster på.

   Konstigt resonemang, det som hade gynnat influencers hade ju varit om de blåa vann så de fått fetare plånböcker.

    Det var kanske lite otydligt formulerat av mig – de uttrycker sig rösta rött, sen vad de egentlifen röstar på kan vi inte veta. Men de tycker sig uppenbarligen framstå som ödmjuka och medmänskliga genom att hävda sig rösta rött (vilket jag menade med att gynna dem).

   Är du egenföretagare bestämmer du vad som ska kommuniceras ut, det går inte att jämföra med att vara anställd och via företaget sprida sin egen åsikt ?

  Samma här. Röstade också på partier från båda blocken idag.

   Äh, kommentaren hamnade fel ?

  Kalle före Calle känner jag!

  Valvaka-öppet spår ikväll, ja?

   Yes ??

  Vården i alla fall i min region styrs av de blå. Så varför folk här (där jag bor) menar att vården är sossarnas fel förstår jag inte.

  Kommer det nån typ Öppet Spår – Valvaka ikväll kanske?

  Jag kanske missar nåt men är Isabella verkligen så mycket mer subtil än Kalle? Båda rekommenderar att man röstar på ett visst block men tar inte tydlig ställning för ett uttalat parti? Isabella står dock bredvid en specifik partiledare på sin bild vilket väl ger en hint om hennes konkreta rekommendation?

  Måste ändå erkänna att jag blir provocerad av många. Amanda Schulman som sitter i en våning på Östermalm och är heeelt oförstående med vad det är problematiskt i Sverige just nu. Tycker att Moderaterna är ”helt galna” och ”försöker skrämma folk” genom att lyfta samma problem som alla andra partier utom möjligtvis två erkänner. Tro fan att Amanda inte fått se så mycket av verkligheten men att hon inte inser hur långt från verkligheten hon är, DET skrämmer mig! Blir väldigt problematiskt när dummast i stan har en plattform och inflytande, oavsett vilket parti/block det gäller. Det är ju så kappvändar-centern med sina nazistiska rötter lyckats lura så många ?

   Blir också provocerad av Amanda. Sitter i sin podd och säger att hon är så rädd för miljön och säger ”alla som inte vet vad dem ska rösta på, rösta på miljöpartiet”. Vad gör hon själv för miljön om hon är så rädd? Flyger massa, äter kött, konsumerar väldigt mycket. Alla andra ska göra uppoffringar för miljön men inte hon.

  Men man älskar ju när Calle Schulman och influencer-/företagarsystrarna 🙂 vill påverka sina följare att rösta vänster och dumförklarar alla som inte göra det. Dom har verkligen god inkomst själva, är egenföretagare och har lyckats till stor del genom den fria marknaden. Förr sa man champagnesocialister och det är ju ett gammalt uttryck, men det säger ju ganska väl vad detta handlar om. Inte alls övertygelse utan 1. man har nu råd att ”tycka såhär” och 2. det är politiskt korrekt i deras omgänge och/eller passar den image dom behöver för sin business. Hoppas många ser igenom det, men man vet ju inte tyvärr.

  Vad röstar Alex Schulman på tro?

  Calle schulman röstade på liberalerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.