Så kan man också resonera…

Anna Björklund stoltserar med att hon minsann inte röstade i förra valet, och heller inte kommer göra det idag. 

Okej?
Gillar hon inte demokrati eller vad handlar det här om?

Isabella Löwengrip å andra sidan gör en blixtkampanj för M, L och KD och hävdar att 700 000 utrikesfödda personer i Sverige idag är arbetslösa.
Kan den siffran verkligen stämma?

Uppdatering kl 19.30 med ett eget inlägg ????

Isabella nekar även till att ha fått betalt för att posta sina inlägg, men ni vet ju vid det här laget att betald reklam för politiska partier varken räknas som kommersiella eller omfattas av marknadsföringslagen så hon behöver inte uppge om partierna köpt hennes inlägg.
Samma sak gäller det här inläggen från Hannah och Amanda där de poserar med statsminister Magdalena Andersson.

Köpta? Inte köpta?
Vad tror ni?

 


Det kommer ett Öppet Spår – valvaka – kl 20.

120 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Köpta! Och dessutom sprider hon M:s lögner som redan påtalats av många experter.

   Det är en gammal bild på Isabella tillsammans med Ulf vill jag bara påpeka, så inte som att hon träffat honom nu. Så nej jag tror inte hon är köpt men hon har ju varit öppet moderat tidigare. Men dumt att hon sprider M:s lögner, korkat av henne.

    Fast Isabella har ju samtidigt en del poänger i sitt inlägg, alla partier har någon poäng, men ändå korkat av henne att lägga ut fast modigt och ärligt att våga stå för sina åsikter får man ändå säga.

     Finns ingenting som är modigt med att sprida falska siffror och lögner 🙂 snarare bevis på att hon får betalt!

      Nej inget bevis men korkat… men somliga litar på vad M säger och andra litar på vad S säger. Hon har väl sin övertygelse och ideologi och det får hon ha likaväl som andra men som sagt tycker det var korkat av henne att lägga ut det. Det är modigt att våga vara ärlig med vad man röstar på och vad man tycker och hur man resonerar i dessa tider. Värre är det att hyckla enligt mig. Många som inte yppar om vilket parti de röstar på i år, de vågar inte med risk för att få skäll. Nej tror inte IL fått betalt för isåfall hade väl inlägget kommit tidigare och inte sista dagen.

   Fast hon sprider faktiskt sina egna lögner. M hävdar inte att 700 000 utlandsfödda är arbetslösa – utan att de inte är helt självförsörjande. Detta innebär att de exempelvis arbetar men fortfarande är beroende av bidrag såsom bostadsbidrag pga låg inkomst.

    Det innebär också (enligt M då) pensionärer, föräldralediga, sjukskrivna och studenter. Det är en missvisande siffra även om man använder uttrycket ”inte helt självförsörjande”.

     Skillnaden här är att vi på kort tid i fått nästan 1 miljon till människor som vi ska försörja. Det blir ju en enorm belastning för systemet.

  Jag tror ärligt talat hon gör det gratis, hon får så pass mycket extra uppmärksamhet att det är värt det.
  Dessutom så tror jag att hon uppriktigt tycker att vi behöver förändring, och det gör jag också.

   Tror inte hon får betalt, tror hon har den övertygelsen men tyvärr är dåligt påläst och litar blint på vad M säger. Hon fick mycket uppmärksamhet men inte bara positivt, många blir arga och avföljer ju så det är inte positivt. Om hon fått betalt så hade inlägget kommit tidigare och inte samma dag det är val då folk redan gått och röstat, så nej inte troligt. Det var ett osmart inlägg av henne.

    Dåligt påläst visar väl att man inte är engagerad? Låt dessa flunsor ge varandra råd i dittan och dattan och så kan vi andra ta reda på fakta och rösta efter övertygelse i stället.

  Nej eftersom det totalt är 373 000 arbetslösa i Sverige, så den matematiken går ej ihop.

   Isabella är som vanligt bra på att räkna ?

   Alla som är insatta i åtgärder räknas inte som arbetssökande. Inför varje valår minskar siffrorna drastiskt och de flesta ska in i åtgärder. Den sittande regeringen måste ju visa att det går bra när de regerar. Samma visa var 4 år.

   Var hittade du den siffran inte hos SCB i alla fall.

  Håller med Isabella om att det behövs en förändring. Däremot stämmer inte siffran om 700000, studenter räknas in tex. I utfrågningen med Kristersson ifrågasattes de siffrorna men jag kommer inte ihåg vilken siffra som är rätt.

   Betydligt mindre än hälften.

   Föräldralediga räknas också in i de siffrorna, vilket är helt sjukt!

    Ja precis! Tycker det är fel att bunta ihop ett gäng personer för att stödja sin sak. Många kollar ju inte ens upp att det stämmer utan sväljer det med hull och hår.

    Hur många av dessa utlandsfödda kvinnor med (många) barn kommer sedan ut i arbete då? Alltså finns det siffror på detta?

    I en rapport från SCB från februari igår är 410 000 personer arbetslösa. Man räknar inte med studenter i denna siffra för de är per definition inte arbetslösa inte heller sjukskrivna. Alla sådana påståenden är antingen propaganda eller okunskap. Däremot rapporteras personer in som arbetslösa om de inte dyker upp på efter tre månader. Något som är intressant är att förvärvsgraden mellan män och kvinnor skiljer sig där förvärvsgraden hos kvinnor är ca 300 000 personer färre. Obs föräldraledig är inte arbetslösa i statistiken utan föräldralediga. Siffran 700 000 behöver inte vara fel klart är att det finns ett mörkertal och svaret ligger antagligen i att kvinnor i vissa grupper inte är ute i förvärvslivet.

     Här diskuterar de statistiken han då använde sig av: https://amp.svt.se/nyheter/inrikes/sa-blev-utfragningen-av-ulf-kristersson-m

     Och jo, då var studerande inräknade. Det är inget han förnekar när han blir utfrågad.

      Läs vad jag skrev istället. Siffror kan du hitta hos SCB bättre källa än SVT och där redovisas INTE studerande, sjukskrivna eller föräldralediga som arbetslösa. Däremot redovisas inte personer som omfattas av arbetsmarknadsstödjande åtgärder som arbetslösa vilket de tekniskt är. Dock redovisas inte härkomst i arbetslöshetssiffrorna så det går inte att dra slutsatser om det. Men det är en rätt stor skillnad avseende förvärvsgrad mellan män och kvinnor som för vårt land är lite märklig. Vad den verkliga siffran är kan ingen exakt ange.

   Haha Bella lyckas verkligen aldrig ha en siffra rätt…
   #umeå

    Det är ju dock uffe som kommit med siffrorna här, hon upprepar bara.

    Texten är full utav lögner. Vilken bl a svt avslöjat.

     Ingen är förvånad när Bluff-Bella är i farten!

      Det är inte Bella som bluffar, det är M och övriga blå partier som lägger fram en massa lögner samtidigt som de hävdar att S ljuger och inte agerat eller brytt sig men så är det ju inte.

       Ja, och V talade ju sanning när de berättade för invandrare att L ville omhänderta deras barn 😉

        Ja det måste anses vara ett riktigt lågvattenmärke men det visar bara på att V inte förnekar sin agenda. Lögnen är den enda vägen till totalitär diktatur.

        Missföstå mig rätt – Jag tycker nivån på debatten varit absurt låg från alla sidor och tycker inte att känsloladdade omformuleringar av andra partiers frågor är vettig retorik, men det är väl ändå skillnad på att använda sig att alarmistiskt språk för att diskutera Ls egna förslag, och att rakt av fabricera siffror.

   Nej, siffran 700 000 utrikesfödda arbetslösa stämmer inte. I utfrågningen hos SVT pressades han rätt rejält. SCB har låtit ta fram siffrorna och det är inte 700 000 arbetslösa. Man ska räkna bort studerande, föräldralediga osv. Slutsiffran hamnade snarare runt 540 000 pers. Däremot fortsätter ju Kristersson febrilt med sina 700 000 trots att de punkterade den beräkningen. Senast i gårdagens duell med Magdalena Andersson hänvisade han till den siffran.

   Finns klipp på SVTplay från utfrågningen. Man bör kunna hitta hela programmet på SVT play också. Programmet heter Utfrågningen och det är Anders Holmberg och Camilla Kvartoft som möter var och en av partiledarna.

    Ok trodde den verkliga siffran var ca 400 000. Men det finns ett stort mörkertal vilket man ser i skillnaden på antalet anmälda förvärvsarbetande män och kvinnor.

     Arbetslösheten sjunker så kollar man på färskare siffror så verkar det snarare handla om ca 350 000

      Ok har inte hittat den siffran hos SCB. Tyvärr envisar våra politiker att människor under arbetsmarknadspolitiska åtgärder ska rapporteras som förvärvsarbetande vilket bli lite missvisande.

   Jag har inte hört han säga en enda gång att dom är arbetslösa utan att dom inte är självförsörjande. Studenter lever på studiebidrag & lån, föräldrarlediga lever på bidrag så det stämmer ju.

    Jo men det gör ju svenskar också? Förstår inte riktigt då att dra upp att folk är utlandsfödda då?

     Det är alltså en kostnad Sverige inte skulle haft om den utlandsfödda personen inte befunnit sig i Sverige.

     Självklart ska Sverige stå för de egna medborgarnas kostnader, utlandsföddas kostnader är dock per definition inte Sveriges ansvar.

     Man kan tycka vad man vill om ovanstående, men Sverige har de facto med stigande immigration tagit på sig en större försörjningsbörda per capita.

  För den som är anhängare av vår liberala demokrati men inte tycker att något av partierna håller måttet går det utmärkt att rösta blankt.
  Men Anna Björklund kanske inte är demokrat?

   Är det inte samma stjärna som skrev kvinnomanualen? Hon har ju råd att ha odemokratiska åsikter för oavsett vad som händer är hon i en både positiv ekonomisk- och maktmässig position. Gift, rik med de rätta kontakterna. Ja den kvinnan lär det inte gå någon nöd på.

   Blankt är väl ändå samma som att inte rösta?!

    Nej! Röstar man blankt så har man lagt en röst oavsett vad.

  Äh, cut her some slack. Björklund har faktiskt fullt upp med att lajva priviligerad hemmafru, och likt de flesta som aldrig behövt göra ett hederligt handtag i hela sina liv så spelar såna här frågor som rör samhälle och kollektiv inte så stor roll. Det viktiga är att linnegardinerna i hallen har rätt underton.

   Så sant!

   Haha, bästa kommentaren!

   Instämmer med det att det är otroligt mycket hittepå över Björklund, särskilt med detta att hon skulle vara uppvuxen på Östermalm. Detta med att hon är uppvuxen i Norrtälje och gått i Rodengymnasiet är inget hon vill skylta med 🙂 Klasskomplex deluxe. Med det i bakhuvudet är det möjligt att förstå Björklunds besatthet i att välja rätt, allt från linnegardiner eller de desperata försök att ta efter östermalmstanters seder (som att inte gå och rösta). Fejk.

    Hennes pappa är en rik riskkapitalist. Hon är uppvuxen i en rik miljö.Kanske pappas pengar som möjliggör ” hemmafrulivet”?

   Hon var aktiv i moderaterna som ungdom. Väldigt aktiv! Men det var hon väl främst för att sticka ut och skapa reaktioner. Det gillade hon lika mycket då som nu.
   Blir lite tröttsamt med folk som alltid vill irritera folk.

    Vill man skapa reaktioner ska man ju rösta på AFS, då blir det definitivt stort snack. Att rösa på M är ganska ointressant för de flesta…

     Hon bodde på landet bland folk som var betydligt mer vänster eller i alla fall inte ville flasha pengar på ett nyrikt sätt. Så hon gjorde det för att utmärka sig, för att det fungerade i den image hon ville ha. Ett försök att inte verka nyrik och att sticka bönderna i ögonen lite.
     Ingen hade väl brytt sig i Stockholm eller om moderaterna-engagemanget inte varit just en del i att skapa en image.
     Hon jobbade hårt för att verka som att allt hon brydde sig om var företagsklimat, pengar och hårda värden enbart. Och det bara för att det var en image hon ville ha då.
     Passade ju när hon skulle förklara för sig själv och andra varför hon inte kunde få relationer med andra att funka. Då var det ju att hon var för mer än de andra och inte att hon uppförde sig illa och därför blev utanför.

    Isabella var inte aktiv inom moderaterna. Hon gick på MUFs fester och kuppade in sig som ordförande i sin lokala skolförening men lyfte inte ett finger.

   Hon hinner inte rösta. Hon måste sy madickenbarnkläder av fint dyrt ekolinne..

  Idag var det första gången jag röstade på ett rött parti, efter att ha varit myndig i över 20 år… Känns lite mysko, men kommit på att jag inte alls gillar vinster i vård och skola, nonchanlans för klimatet (SD) + trumptokar, och ändå faktiskt gillar Magdalena…

   Jag gillar inte Magdalena…. Däremot gillar jag Nooshi men hon är ledare för fel parti. Vem vet om jag låter den tanken ”marinera” sig lite kanske jag röstar på vänstern om fyra år.

    Hanna, Nooshi hade inte många svar på plats under partiledarutfrågningen! Helt tappad bakom en vagn. Okunnig är bara förnamnet!

   Du verkar vettig!?

    🙂

  Blir helt matt! ?

  Tänker det finns situationer där det är rationellt att inte rösta.

  Om man röstar utan att ha koll späder man ut de utbildade rösternas vikt, typ som att rösta om vilket läkemedel man ska ta istället för att lyssna på vad läkaren säger.

   Absolut, men särskilt personer som Anna som inte arbetar utan bara lullar runt i en nyrik överklassbubbla har ju all möjlighet i världen att hinna och kunna bilda sig en uppfattning och göra ett val. Jag skulle tom. gå så långt som att påstå att så gott som alla läskunniga medborgare kan bilda sig en uppfattning, man måste inte vara jätteinsatt utan det räcker ju att göra några valkompasser och ta sig till valurnan.

    Äsch tror hennes hemmafru liv är så jäkla tråkigt att hon behöver avreagera sig genom att provocera. Eller så är hinnas jäkla bitter över att hon inte hade det som krävdes för att ta examen. I hennes kretsar är det att betrakta som ett misslyckande.

     Det har du nog väldigt rätt i. Men desto större skäl att försöka engagera sig och inte framstå som så himla självupptagen och verklighetsfrånvänd, tänker jag? Jag förstår inte hur människan fungerar, men du har nog väldigt rätt i att hon förmodligen är ytterst uttråkad och allt för väl medveten om hur hennes omgivning ser på henne.

     Hon har alltid varit sån. Hon har alltid velat vara rikare, snyggare mer klassig etc. Farsan drog ju in en del pengar och det blev hennes flex i brist på annat. Smart var hon absolut. Men så besatt av att försöka hävda sig och umgicks mycket med folk som var rent elaka mot varann och letade fel hos varann istället för att lyfta sina kompisar och knyta an på riktigt. Hon ville alltid vara rikare, klassigare, snyggare och smalare än hon var.
     Synd IOM att hon kunde varit mkt mer om hon odlat sina andra sidor mer. Hon hade väl inte mest empati i världen. Men iaf mer än nu.

    Hon arbetar? Hon skriver krönikor i Aftonbladet, GP och Fokus, har precis kommit ut med en bok och hon gör en podd som folk betalar för att lyssna på.

   Man kan rösta blankt, tycker personligen det är bättre. Du använder din rättighet att rösta, du ”bockas av” I röstlängden alltså har du nyttjat din demokratiska rättighet att rösta. Att rösten är blank spelar mindre roll och det signalerar ett missnöje med dagens politiker.

  700 000 låter väldigt mycket. Men hon är ju känd för att misslyckas med siffror. Alla dom 700 000 bor säkert i Umeå…

   Det är inte hennes ”fel”, det är Ulf Kristersson som buntat ihop utrikesfödda, föräldralediga och studenter i den siffran.

   I Umeå jobbar vi på. Dessutom har vi inga gäng, skjutningar etc. eftersom vi klarat integrationen rätt bra genom ett samarbete mellan socialtjänsten och skolan. Dessutom har vi haft koll på böset och hindrat gängbildningar i stor utsträckning. Och gissa vad? Tadam vi har haft sossestyre i många år.

    Ja, men i Umeå kommun styr S utan inflyttande från MP, C och V. I riksdan behöver S stöd av MP, C och V vilket skapar problem. Speciellt när C vägrar samarbeta med V

     Ja det är lättare att styra när man slipper drama. Men min erfarenhet är att det är mer ordning och mer raka rör och samarbete i fler norrlandskommuner än de söderöver. Är inte norrlänning så känner mig rätt opartisk. Men en helt ovetenskaplig känsla.

    Madde, det är väl i Umeå Isabella har 900 000 följare?

  Fast 700 000 är ju vad partiledarna har talat om så det är ju inget hon har kommit på.

   Vad moderaterna talar om ska man ta med en stor nypa salt!

    Ja, kolla bara på V politikern som påstod att L ville omhänderta invandrares barn :O

     Sneckers vilket geni, eller inte… borde faktiskt vara straffbart att göra något så osmart till en grupp som redan misstror myndigheter. Kärringen verkar gilla Trumps retorik och fake news.

   Man kan ju faktakolla. Bara att googla. Hur svårt kan det vara?

   Har man så mycket som kastat en blick i en dagstidning kan man inte ha undgått att se att den siffran ifrågasatts.

  Tycker det är lite att ”vaska” allt som våra förfäder kämpat och stridit för.

  Kvinnors rätt att få göra sina röst hörd häller hon ner i avloppet helt obekymrat.

  Det kanske är omodernt ta rätten att få påverka som en viktig sak.

  Jag är trots allt gammal nog att vara hennes mor… ?‍♀️

   Min åsikt är, röstar du inte har du inte heller rätt att gnälla sen.
   Vill man inte ha våra hög elpriser, våra kriminella problem, dålig politik som inte ger invandrare en chans att komma in i samhället, dålig sjukvård, dålig skola, höga drivmedel priser, höga matkostnader, osv. Så måste man rösta på det partiet man tror kan lösa detta på bästa sätt.
   Röstar man inte för att försöka göra saker bättre, då ska man inte heller gnälla sen, eftersom man själv inte försökte bidra till förändring.

  Isabellas inlägg Igen Det där med 700 000 har hon förmodligen hört någon i det blå blocket säga och så tror hon på det. Det är väl en siffra M, L och KD använt sig av. Det är inte bara det som inte stämmer av allt de blå påstår. Att de beskyllde Magdalena för att hemska m*rd har skett var lågt, de sjunker lågt både Ebba och Ulf för att ta makten. Usch och fy. Tror inte Isabella fått betalt men korkat av henne att berätta vilket parti hon röstat på ist för att hålla kvar vid att inte berätta vilket parti, eftersom det upprör somliga och de avföljer, och så smutskastning härinne. Hade varit smartare att hon lagt ut att de släppt ett nytt poddavsnitt idag.

  Isabella skriver så otroligt slarvigt.

  Ha ha! Vad är det för siffror de slänger sig med. Det finns inte ens 700.000 arbetslösa allt som allt. Den senaste siffran är 432.000 arbetslösa allt som allt i Sverige, och där ingår ju även svenskfödda.

  Det stämmer INTE. Av de 700.000 så ingår även föräldralediga, studenter, sjukskrivna och förtidspensionärer. Detta togs även upp på en av debatterna som var i veckan. Ulf kunde inte svara på varför de räknade in dessa personer bland de 700.000 men han hade en egen lista på var statistiken kom ifrån. ?

  Klart man backar högern när man inte påverkas av dess politik mer än de delarna som gynnar de med pengar…. Själv röstar jag medmänskligt. Maggan for the win! Röstar man inte alls är man lat. Hellre rösta på något än inget alls

   Grattis till dig som röstar fram dyrare elräkningar (eller ingen el alls) och mer invandring. Woho!

    Nu är ju sossarna restriktiva med invandringen med men E2 skrev ju medmänsklighet så antar att de så innebär just att man värnar om människor som flyr ifrån svält, krig och korrupta diktaturer.

    Men snälla. Dyrare el beror på kriget, det är höga elpriser i HELA EUROPA just nu. Elpriserna kommer snart sjunka igen för det har socialdemokraternas Magdalena Andersson varit med och förhandlat fram häromdagen, så det kommer inte vara de blåas förtjänst när det sker om det blir regeringskifte, vilket jag inte hoppas.

     Hahaha! Hon blåljög ju. Det talade ju EU’s ledamöter i Belgien om. Det gäller en framtida diskussion om hur EU gemensamt kan komma fram till ett gemensam energilösning! Hoppas du inte får rösta? Läs. Fucking. På.

     Lmao du är bra dum du!

     Hon har inte förhandlat fram någonting, hon har fått fram att de ska prata om det höga elkostnaden, det kommer ta flera månader innan något sker, och då kommer folk redan ha fått elräkningar på 20 000-35 000 kr varje månad under hela vintern…

    Om du tror att elen kommer att bli billigare med M och SD så har du fel. Kärnkraft tar tid att bygga. Deras lösning är inte till hjälp här och nu.

     De blåas lösning är visst här och nu, de har lovat sänkt elpris från och med 1 november, vet dock inte om det är genom högkostnads skydd eller genom sänkt moms och skatt.

      Men lägg av hur mycket av det tror du kommer hamna i din ficka? Dessa pushar på kärnkraft för att inte bli ifrågasatta avseende summan som faktiskt kommer tillbaka till hushållen. Kärnkraft kommer inte upp på en dag, det tar flera år

    Du Anonym kommer väl inte kunna sova gott om nätterna när du får reda på hur många som röstar rött. Stackars dig.. Jag har röstat V. ??

     Hur kommer du sova om nätterna när elen stängs av i vinter?

     Man sover sällan gott när man ligger och huttrar.

    och du tänker att allt verkligen skett på en eller två mandatperioder. Vad gäller problem med integration och kriminalitet så är det ju ett gäng regeringar från båda sidor som jobbat hårt på detta ett gäng år. Det är ju inget som sker på vare sig 4, 8 eller 12 år. Kärnkraften – ingen aning om hur gammal du är meeen vi hade en folkomröstning kring kärnkraft. Svenska folket sade avveckla och 1988 så beslöt Sveriges Riksdag att kärnkraft skulle avvecklas. Så sent som 2014 kom man överens i en bred överenskommelse. Sååå de är skyldiga till det problemet hela bunten.

  Bella är ju näringslivsvänlig så det har nog att göra med punkterna som DI listar:

  Kriminalitet, ekonomisk kris och en sviktande elförsörjning – det är de tre största utmaningarna för en nybildad regering att ta tag i, enligt chefer i näringslivet. Men den klassiska företagarfrågan om lägre skatter är det knappt någon som trycker på.

  En gång i tiden gick Isabella över till Centerpartiet istället. Hon har en prislapp och stöttar den som kan betala, kom ihåg det 🙂

   Fast då var ju centerpartiet höger och det partiet vill värna om egenföretagande och småföretag så inte särskilt konstigt att Isabella röstade på det, dessutom var hon privat vän med Lööf. Moderat har hon dock varit som ung, var med i moderata ungdomspartiet.

    centern räknar sig fortfarande som borgerligt om än mer i mitten – däremot har de ju tacksamt nog satt ner gränsen mot SD.

   Det var valet 2018 som hon var bästis med Annie och inte kunde rösta på M längre då det skulle ge SD inflytande. Detta val när SD verkligen släppts in i värmen går det tydligen bra igen. #detgårsnabbtihockey

  Isabella verkar inte ha koll på att sjukvården i Stockholm och på många andra ställen i landet redan styrs av Moderaterna

   Men enligt SVT är det ju KD som styr sjukvården.
   Och enligt statistiken så styrs den mesta sjukvården av en kombination av de rödgröna och blåa dock.

  Utifrån hur puckade och oinsatta folk är inför varje val borde skolan var den enda valfrågan för samtliga partier (obs innehåller spår av skämt)

  Yikes. Bilden på Ulf och bella påminner om serena joy och fred warren eller fan de heter från handmaids tale, ni som tittar på serien vet vem jag menar. De ser iskalla ut Fy fan ?

  Kan inte en till påtala att 700 000 inte stämmer?! Snälla ??

   Är det inte så att sifferkombinationen som börjar på 7 och slutar på noll inte är korrekt????

  Kan vi få öppet spår val edition klockan åtta?

   Står i inlägget
   Det kommer ett Öppet Spår – valvaka – kl 20.

  Att rösta åt vänsterhållet känns populärt och acceptabelt bland kändisar, influencers och annat löst pack. Inte lika rumsrent (av ngn outgrundlig anledning!) att rösta blått. Det är lätt att uttala sig vänstervänligt när man sitter i en fetingvilla med sjöutsikt eller i en paradvåning på Östermalm. Med tanke på hur Sverige ser ut efter åtta års sossestyre anser jag att enda alternativet är ett regeringsskifte. Vården är åt helvete. Gängkriminaliteten (och kriminaliteten i allmänhet…) är värre än någonsin. Man håvar ut bidrag hej vilt utan någon som helst återhållsamhet. För att inte tala om elpriser och annat. SD uttrycker sig otroligt plumpt och världsfrånvänt i många frågor, men man får inte glömma att deras inflytande inte kommer vara stort. Och faktum kvarstår, en oerhört stor mängd svenskar röstar på dem. Skall alla dessa ignoreras? Lever vi i en diktatur…? Oavsett: Sverige är i kris och vi behöver en ny kraft vid rodret. Kika i backspegeln en sekund och man inser att högern är enda rätta alternativet.

   men på riktigt – politiska beslut tar tid. Det är inte så att allt händer på en gång. Mkt av de frågor du lyfter har flera regeringar tillsammans jobbat ihop till ett slutresultat. Dessutom har S styrt på borgerlig budget på slutet. Om det nu blir som det ser ut att SD blir näst största parti så kommer de sälja sig VÄLDIGT dyrt. Ja, många röstar på dem. Antingen har de ju åsikter som passar in i partiet eller så bortser de ju från att SD huvudfråga fortfarande handlar om att göra skillnad på svenska och ”de andra”. Gång efter annan hittar man nya förtroendevalda som uttalat sig på ett sätt som är rasistiskt och ickedemokratiskt. Och ja, det finns i andra partier också, men i SD finns dem i en galen omfattning.

    De har dessutom haft C med sig, som tidigare varit höger och alltså fått ta med dem i beräkningen.

   Fast vården är ju regionerna, inte regeringen.

  Anna Björklund är en sån tuffing! Wow så häftig, tycker tvärtom hela tiden. Det börjar bli ganska förutsägbart

  Siffran på 700 000 är dock inte taget ur luften
  ”Siffran – som om man är mer exakt ligger på 675 800 personer – är hämtad från en kartläggning som blev klar redan i fjol. Den gjordes av Riksdagens utredningstjänst (RUT), på uppdrag av Moderaterna.”

  Problemet med siffran är detta
  ”Kortfattat visar siffran hur många utrikes födda i arbetsför ålder (20–64 år) vars inkomster under år 2019 inte nådde upp till fyra prisbasbelopp (15 500 kronor per månad).

  I denna grupp ingår nästan en fjärdedel studenter, föräldralediga och sjukpensionärer. Rensar man bort dessa återstår 512 800 personer i gruppen.”

  Sedan är sanningen den att det är många fler utrikes födda som inte jobbar jämfört med inrikes födda, och det beror på dålig politik från de rödgröna enligt mig
  ”Enligt SCB:s arbetskraftsundersökningar uppgick arbetslösheten bland utrikes födda till 19,5 procent år 2021. Bland inrikes födda var motsvarande siffra 5,4 procent. ”

   fast då skall man vara tydlig med vad siffran står för. De säger inte att det handlar om den undre gränsen utan de säger 700 000 rakt av. i så fall borde ju även helsvenskar som pluggar och är arbetslösa lyftas in i liknande debatt.

  Var det inte I som ville att man skulle rösta på kompisen Lööf? Vad hände??

  Att inte rösta är att ge en halv röst åt ett parti man verkligen inte vill skall vinna. Jag har svårt att tro att man inte ens vet vilket håll man lutar åt ”färgmässigt”
  Själv vet jag ju med mig att jag lutar åt rött… men absolut inte så långt som till V. Mp har fått min röst tidigare men tycker idag de gått för långt med viss frågor. Centern vet man inte riktigt vilka de tänker sig hålla med så då blev det ett parti kvar. På högersidan är det ju lite mer grötigt om man inte är SD

  Isabella kanske ska läsa på vem som ansvarar för sjukvården innan hon uttalar sig. Sjukvården är regionens ansvar och där har det väl varit väldigt blått väldigt länge i Stockholm?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.