Anitha Clemence om hycklande kollegor

Blir du lika provocerad som Anitha?
Av allt hyckel som hon menar att vissa av hennes kollegor gör sig skyldiga till?

Jag tror de allra flesta av oss hycklar ibland.
Ingen är hyckelfri, inte någon, men vissa är bättre på att dölja sitt hycklande än andra. ?

Hyckel, cykel, gyckel?

298 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Första gången jag håller med Anitha tror jag

   Då kanske du kan svara: är det hyckleri att rösta rött bara för att man tjänar pengar? Förstår inte vad hon menar med att ta ut sexsiffriga belopp för samarbeten och reklam. Får man inte rösta rött om man tar betalt för tjänster som man säljer? Skulle femsiffrigt vara mindre hyckleri?

    Det hon menar är att det finns influensers som vill ha sexsiffriga belopp alltså allt från 100 000 – 999 999 kr för att nämna partiet i sina posts. Om detta stämmer är vi väldigt fel ute.

     ”Vill” säger hon ja. Inte att någon faktiskt fått detta av något parti. Det är bara en ful insinuation som A uppenbarligen inte har några bevis för.

     Jag vill gärna ha ett sexsiffrigt belopp för att nämna valfritt riksdagsparti i min nästa kommentar, ja tack. Det betyder inte att jag fått ett sånt erbjudande.

    Hyckleriet är ju att skatteplanera. Dvs ta ut stora utdelningar istället för lön och då skatta mindre.

     Och alltså samtisigt säga säg vara för mer skatt! Det är så motsägelsefullt.

      Precis. En vanlig medelinkomsttagare har inte alls samma möjligheter att trixa med skatten och göra avdrag. En influenser kan åka ner till Cannes för att fota någon ny plastig klädeskollektion och dra av allt på skatten för att det var en jobbresa.

      Valet är självklart helt upp till var och en. Vi väljer vad vi vill jobba med och ingen tvingar dig till ditt yrke i Sverige.

      Jag blir bara så trött på Champagne-vänstern, som vurmar om miljön fast det är de som bidrar mest till miljöförstöring och onödig konsumtion. För att inte tala om alla skeva ideal. Behöver en 18åring verkligen en hårfön för 6000tusen?

      Håller helt med Anitha. På alla punkter. Sluta hyckla och stå för att ni älskar kapitalismen.

       Som Kenza typ. Maldiverna 5 ggr per år och på varje bild på insta är hon i ett nytt land. På varje bild har hon nya kläder och matchar sina barn med nya kläder. Hon vurmar verkligen för miljön och allas rätt. Bara dom inte röstat blått. Men ok halva Sveriges befolkning iaf. Go Kenza! You do you ❤️

        Ja, Kenzas senaste vlogg alltså. Hon tillsammans med sin vän Ines beklagar sig över att gårdagens middag kostade 8000kr. Hur man lider med dom ändå.

       Tror det skulle bli fler möjligheter till skattetrix med ett blått styre.

        Nej, för de vill ha färre skatter så det borde betyda mindre planerande.

        Det är olika ekonomiska skolor – hur du anser att ett samhälle ska försörjas; socialistiskt genom beskattning eller liberalt genom att människor ska få behålla sina pengar och använda dem i samhället och att de tillkommer samhället genom moms och andra avgifter.

   Jag håller med Anitha. Jag har människor i min närhet som väldigt tydligt går ut med att de röstar vänster. Det är samma människor som har sina barn på privata skolor där det inte finns en enda invandrare. De har konton utomlands så att de ska slippa skatta, bor i områden där det är en majoritet som är födda i Sverige och umgås enbart med andra vänstermänniskor som lever så skyddat att man vill kräkas. De reser och konsumerar som att det inte fanns någon morgondag och sen sitter de på sina höga hästar och ser ner på alla.
   Jag röstade själv rött men jag har förståelse för folk som röstar annorlunda.

    har precis samma typ i min umgängeskrets. ”Socialism is great until you run out of Other peoples money”. Högre skatt för rika tycker de, men faller ju själva inte in i den kategorin såklart trots höga inkomster.

  Bara för att man själv inte tjänar på vänsterpolitik så kan det väl ändå vara den typen av samhälle man önskar. Åt sina barn, sina medmä biskop, framtiden. Eller?

   Medmänniskor*

   När jag tänker efter är det så himla typiskt Anitha att tro att folk bara röstar efter sitt eget ego. Tror hon att alla höginkomsttagare röstar blått?

    Ja men precis, kan inte sträcka sina tankar längre än sitt eget ego. Hon har liksom helt missat biten med solidaritet och medmänsklighet, blir varken provocerad eller förvånad, iq fiskmås.

     Tro du att alla som röstar rött är fina solidariska människor som sätter andras behov före sina egna. Medan alla som röstar blått är hin onde personifierad? Hur många gånger har jag inte befunnit mig på fest på Mariatorget eller Stocksund med mina rödhjärtade och av champagnen rödmosiga vänner som alltid vid samma tidpunkt in på 3e champagneglaset bara måste prata politik och hur solidariska de är mot alla som bor i problemområden bara genom att rösta V eller MP. Då, när alkoholen runnit till drömmer de om att altruistisk jobba åt läkare utan gränser, två läkare och en ssk, hjälpa kvinnligt entreprenörskap i Afrika, 3 som jobbar med PR och marknadsföring på flashiga Stockholmsbyråer. Och så är det lilla jag som inte röstar V inte ens på S, MP eller C, som smyger ut när de börjar sjunga we shall over come. Jag går där ute runt kvarteret och smygröker och väntar på att de ska komma ur sin extas.
     Dagen efter när jag ringer runt för att kolla läget och tacka värdinna då är allt som vanligt igen. Det största samtalsämnet är att kunden minsann tycker byrån är för dyr och tycker att den senaste leveransen höll för dålig kvalitet. Tänka sig. Men så är ju kunden också ett gubbslem… Gårdagskvällens proletära gärningar har återgått till bourgeoisins hegemoni.

      Jag tror absolut inte att alla rmsom röstar rött=snälla människor och blått=onda människor. Det har inte ett dugg med saken att göra

       Men du duckar för det faktum att en stor del av dagens vänster är hycklare. Jag tror det beror på att det finns en grupp priviligierade storstadsmänniskor, Sandra Beijer är ett bra exempel ,som fått för sig att det är inne att vara champagneväster och påstå att man är för medmänsklighet, mm. En annan grupp är barnen som vuxit upp med framgångsrika vänsterföräldrar ofta journalister och reklamfolk, som råkar ut för kognitiv dissonans. De kan inte tänka sig att leva som de utsatta som de ideologiskt ska värna om så de hittar på all möjlig smörja för att försvara sin livsstil.

        Jag förstår fortfarande inte hur det är hyckleri? Måste man vara fattig, bo i problemområden och någon gång gått på bidrag för att rösta vänster utan att vara en hycklare?

         Nej man behöver varken vara trasig, fattig eller sjuk för att rösta vänster. Hela ideologin som vänstern fortfarande bygger sitt partiprogram på går ut på att kapitalism är av ondo. Samhällets resurser ska vara jämt fördelade mellan medborgarna. Dagens glamvänster har blivit förmögna, många av dem mycket förmögna. Läste om Zara Larsson som glatt kvittrade om hur hon brände flera hundratusen i månaden på lyxväskor. Influensers som lever lyxliv som reser och konsumerar fast fashion tillverkat av kvinnor under fruktansvärda förhållanden. Men de röstar på vänstern och tror att de då gör en god sak. De hyllar och älskar kapitalismen men de röstar på ett parti som vill avskaffa det som gjort dem rika. Det är hyckleri på så många nivåer.
         Och vet du vad som är riktigt intressant denna grupp består enbart av vita kvinnor.

          Jag förstår vad du menar. Men det är ju ändå bättre än att lägga sin röst på högern. Det är ju inte som att dessa kvinnor(av vad jag sett iaf)spenderar resterande 3 år och 10 månader med att berätta hur goda människor dom är som röstar vänster?

          Du beskriver kommunism, få som röstar rött är det.

          Sen undrar jag varför det skulle vara bättre att vara ett ass och rösta blått, än att vara det och rösta rött?

           Förstår inte riktigt vad du åsyftar. Jag lägger ingen värdering i hur folk är som röstar en viss färg. Det verkar dock väldigt många göra. Ja jag beskriver vad kommunismen vill uppnå. Det är hyckleri om något att rösta på ett parti vars ideologi man inte delar.

          Yes. De vänsterpartister jag känner och respekterar för deras åsikt, är precis de som väljer att bosätta sig i problemområden, som gärna betalar skatt och lever som de lär ut. De försöker inte uppmana till onödig konsumtion, eller skulle aldrig i livet stötta koncerner som LVMH.

          Jag tror faktiskt att Magda Andersson gick på en nitlott när hon valde att fotografera sig med Mandy Schulman och Hanna Widell. Det finns väl inget poddföretag som har så fruktansvärd reklam? Är det inte nikotinpåsar, så säljs det tandblekning.

           Ja tror att det var dåligt genomtänkt att fotas med Amanda och Hanna. Och håller med har själv respekt för alla människor som röstar på sitt parti av övertygelse. Sen delar jag inte alltid samma åsikt men det är en annan diskussion.

          Enbart vita kvinnor? Har du källa på det eller är det en kvalificerad killgissning.

           Min spontana fråga är om du har fel på ögonen eftersom källan finns mitt framför dig.

          Herregud vilka lögner du sprider. Bara för att det är din åsikt kan du inte sprida det som fakta. Vänstern vill varken ha ett kommunistiskt samhälle och du kan heller inte veta vilka det är som har röstat på dom och inte.

           Lögner? Du är uppenbarligen inte vänster. Menar du att du verkligen inte känner till Karl Marx läror som ligger till grund för det kommunistiska manifestet? Men om du vill välja att leva i förnekelse kör.

           Eller är det en lögn att influenser och Zara lever lyxliv och vältrar sig i konsumtion som är möjlig för att kvinnor i tredje världen producerar influensernas favoritprodukter under omänskliga förhållanden?
           Vilket är det?

        Men jag förstår inte, man röstar för vad man tror är bäst för välden och framtiden, inte var som passar ens egen livsstil? Det är inte dubbelmoral att vara rik och rösta rött?

        Jag hoppas att alla som röstar blått även dem gör det för att de tror att det är bäst för världen, inte gör deras egen plånbok? Att man kan rösta blått även om man bor i hyreslägenhet och inte tjänar massa pengar?

      Jag ser alla mina vänstervänner tala högt om allas lika värde och vikten av integration och medmänsklighet. Sen flyttar den ena efter den andra ut från områden när hyresrätter byggs där och de får in ”fel folk” i sina fina områden. Lätt att vara för ett integrerat samhälle när man har möjlighet att flytta till helvita områden där barnen kan gå skola med andra helvita ungar. De skulle ju kunna flytta till Husby om de nu är så för integration och inte ser problem med skolor där majoriteten inte kan svenska. Varsågod.

       Detta är vänsterns hyckleri!

       Bättre att redan från början tala om allas olika värde alltså.

      Det sa ingen

    Hon talar om hyckleri.

     Hur är det hyckleri?

      Ja, alltså hon talar om det som hon upplever som hyckleri. Inte att de inte får rösta hur de vill.

   Eller hur!

   Det är ändå hyckleri att skatteplanera eller ta emot mutor och samtidigt predika om solidaritet och jämlikhet.

    Jojo. Men ge oss bevis då för skatteplanering och mutor.

     Det är ju precis det Anita ger i sin text, även om hon inte hänger ut någon med namn.

      Är ingen expert men vad är det för fel med att skatteplanering? Det handlar väl om att man planerar för att inte betala mer skatt ön man behöver? Dvs inget imolagligt skattefusk? Ser i så fall inget fel med det

       Men nu sket du väl ändå i det blå skåpet? Eller är du inte MP, S eller V.

        Hur menar du? Man ska väl inte betala mer skatt än man ska? Tror du många betala lite extra för skojs skull eller? Det handlar om att alla ska bidra, inte att man gärna bidrar lite mer än man måste

         Du kanske inte vet vad ordet skatteplanera betyder? Det betyder att undanhålla Skattelagstiftningen innehåller ett flertal gråzoner och beroende på vilken part du är kommer du att tolka dessa gråzoner olika. En del tolkar gråzonerna väldigt generöst till sin fördel andra inte. Entreprenörer vet dessutom vilka generösa tolkningar som är svåra att upptäcka och som du inte åker fast, för varför det är enkelt att sätta det i system och rent tekniskt lura staten på skatt som de egentligen borde fått in.

      Det skulle inte hålla i domstol om man säger så.

       Haha men snälla, hon gör bara en reflektion. Slappna av överläppen nu.

      Att en influencer påstår att något har hänt är inte ett bevis.

      Att hon säger att det händer är väl för sjutton gubbar inte bevis! Ribban för bevis sänktes just låååågt…

       ?‍♀️

      Alltså inga bevis.

     Har extremt svårt att tro att vänsterpartiet har betalat amanda miljoner för att säga att hon röstat vänster

      Varför inte? Det skulle faktiskt inte förvåna mig.

       Varför skulle V betala Amanda för att säga att hon röstar S?

      Hej, EXTREMT svårt, säger du. Så det är alltså svårare än MYCKET SVÅRT?

      Oj så svårt det måste vara…

    Det är inte olagligt att skatteplanera.

     Nej precis och alla som har företag gör det

      Och Trump. Men då jäklar blev det liv i luckan.

       Och Timbuktu. Som alltid pratar om solidaritet.

     Jodå det kan vara så att saker du gör i syfte att skatteplanera är olagligt. Cupolenmannen höll på med avancerad skatteplanering i form av avancerade skalbolagsaffärer. Det skatteplanering han pysslade med var definitiv olaglig.

      Nej, det finns ju alldeles lagliga möjligheter att göra så att bolag betalar så lite skatt som det går inom lagens gränser = skatteplanering. Att göra olagliga saker är skattefusk. Ungefär som att säga att det är olagligt att göra reseavdrag för att minimera sin skatt, när det är fullt lagligt. Men man kan ju också ha som princip att betala så mycket skatt som möjligt, om man vill.

       Det låter som något min kollega säger när han gör tvivelaktiga avdrag som jag kallar förtäckt semester. Han kallar det skatteplanering jag kallar det skattefusk. Men det är ju en fråga om det rymliga samvetet.

   Tror du att någon önskar att deras barn ska leva i en diktatur där åsikter registreras och oliktänkande spärras in och mördas?

  Champagnevänster brukar det väl kallas…
  Tycker hon har helt rätt. Första gången jag gillade ett inlägg från henne.

   Rödvinsvänstern är det enda jag hört förut

    Det gällde på 70-talet. Nu under den stora egoeran är det bara champagne som gäller.

     Klockrent av Anitha!!!!

    Rödvinsvänstern är numera årgångshöger.

   Sandra Beijers inlägg idag var klassisk champagnevänster. Hon befinner sig konstant i utvalda bubblor och miljöer men kastar vitriol åt arbetare som röstar till hennes ogillande. Hon godkände en ganska elak kommentar mot en en annan läsare som bara uttryckt sin artiga mening.

    Ja dagens blogg var verkligen spiken i kistan. Synd för hon hade behövt ha den spiken kvar i verktygslådan. Har kontakt med kvinnor i utsatta områden och några har hittat Sandras lilla blogg. Fick frågan om jag visste vad hon röstade på, sa att jag inte riktigt visste men trodde det var V, S eller MP. De var smått chockade. De trodde hon var SD eller M.

     Du har kontakt med kvinnor i utsatta områden som frågar dig vad Sandra röstar på efter att de hittat hennes blogg? Varför frågar de dig om vad hon skulle rösta på?

      Och varför skulle hon vara representativ för de som röstar rött? En handfull bloggare och Stockholmare bevisar just ingenting.

      Konstiga vänner folk här verkar ha btw.

       Jag ingår i en grupp som träffar kvinnor som inte har svenska som modersmål för att prata om svenska samhället på svenska. Vet inte hur de hittat Sandra och bryr mig inte ärligt talat. Blev mest ställd att de hade hittat just henne.

     Förstår inte vad deras förväntningar om vad Sandra röstar på har med spiken i kistan att göra? Hon har pengar och många som har pengar röstar blått, visst, men nu råkar hon inte göra det, på vilket sätt drar det en skugga över hennes karaktär?

      Inte den du svarar men jag uppfattade hens inlägg som en bekräftelse på att SB lever i en värld men röstar en annan. Att de lägre samhällsskikten verkligen noterade detta hos sb.

     Det här känns lika sant som när politikerna och deras ”jag träffade Jenette som jobbar deltid i vården…” osv osv.

      Eller brandmannen i Luleå.

      Inskränkthet är aldrig bra. Det kan bita till lite var stans. Folk rör sig mer än vad den inskränkte greppar.

  Håller med Anitha faktiskt. Tror hon syftar bl a på Amanda Schulman.

   & varför får Amanda inte rösta rött?

   Om Amanda tycker att det är så viktigt med ett rött samhälle gör hon väl barnen en björntjänst genom att sätta dem på landets mest kända elitskola där barnen lär bli omringade av blåa värderingar, elitism och märkeshets från alla håll och kanter redan från förskoleåldern.

    Tycker du att barn bör användas som integrationsverktyg?

     *ska

     Eh ja? Om man inte själv är ok med det, vems barn ska då användas tycker du?

      Så du tycker att socialdemokraternas förslag om att bussa elever med invandrarbakgrund till elitskolor är en bra idé?

       Inte hört talas om skolbussar? Sådana som barn åker till skolan med när man bor långt ifrån skolan.

        Jag är mycket väl medveten om vad en skolbuss är. Vad vill du ha sagt med din kommentar?

       Och det finns inte ett enda sådant projekt som har gett bra resultat heller. Så varför fortsätter de att tro att det ska funka den här gången??

        Men det finns ju inga sådana förslag. Dock behöver ju barn åka med buss till en skola om det inte finns någon i deras område? Förstår inte alls paniken kring detta, ens om det vore ett förslag faktiskt. Blir lite amerikanskt över det när de inte villa få svarta in i sina vita skolor. Var ju lyckat

         Jag fattar inte heller problemet med att barn åker buss till skolan. Det har barn på landsbygden gjort i alla tider. Går alldeles utmärkt.

          Spelar du dum eller tror du på riktigt att folk är emot skolbussar i sig?

           Henrietta är ett mumintroll . 🙂

           Men använd inte det i argumentet då? Säg vad som är problemet istället. Alltså att finare skolor vill inte ha elever från svaga socioekonomiska bakgrund i sina klassrum. För då kan ju vad som helst hända, typ.

           Det som har visat sig hända är att skolorna de integreras i blir sämre, att även eleverna som gick där innan presterar sämre. Det har inte gjort minsta lilla för varken eleverna från de dåliga eller de bra skolorna, inte heller för integrationen.

           Har du några solskensexempel så visa gärna.

           22.01 Det där får du nog plocka fram källor på. Det som någon kallar bussning, sker naturligt hela tiden. Invandrare söker sig till nya områden av en massa skäl det kallas integration. I Stockholm finns flera kommunala gymnasier 5 st som har höga intagningspoäng. Många barn med invandrarbakgrund söker sig dit för det ger dem bättre förutsättningar att komma någonstans i livet. Vad gäller antagningspoäng är de fortsatt höga trots invandrarbarn. Vari ligger problemet att hjälpa invandrarbarnen till Svenskarnas finskolor? Mycket bättre än att kvotera är att hjälpa barnen till ett nätverk och nätverket det börjar man bygga redan i skolan.

     Tycker du att det är vettigt att förespråkaintegration och sedan sätta sina barn i Sveriges mest elitistiska skola för kändisbarn och kungligheter. Ett av Amandas barn går i samma klass som prinsessan Estelle och en av Swedish House Maffias barn på Manillaskolan på Djurgården. Du behöver inte sätta ditt barn i skola i ett problemområde. Du kan sätta ditt barn i en vanlig skola i ditt närområde. Detta är hyckleri på hög nivå.

      Det är det inte! Man gör alltid det man tror är bäst för sina barn om möjligheten finns. Man kan ÄNDÅ tycka att det vore bättre om samhället såg ut på ett annorlunda vis, och rösta för det.

       Själva definitionen av hyckleri är när man inte lever som man lär. Jag skiter fullständigt i vilken skola Amanda väljer för sina barn men hennes godhetsknarkande är bara patetiskt. Dessutom om du är för allas lika värde och att alla ska ha samma möjligheter och förutsättningar kan du iallafall inte marknadsföra dig med hjälp av en sådan som Amanda. George Orwell djurfarmen uttrycker det så bra, ”All animals are equal but some are more equal than others”. Alla dagens vänsteranhängare borde läsa den bolen och diskutera citaten ur den. Hälften av dess anhängare har helt tappat markkontakten.

        Dom får gärna hyckla vidare för min del i så fall. En röst är ändå en röst

         Synd att just den uppfattningen är representativ för vänstern.

       Borde man inte tro att det är bäst för sina barn att gå i en skola där barnen får träffa vanliga barn till vanliga föräldrar om man inte vill rita in dem i ett litet elitistiskt och blått hörn? om man vill öka chanserna att barnen tar över ens sunda värderingar istället för att barnen ska tro att normen är vit och att alla med utländskt utseende är barn till framgångsrika föräldrar. Barn har ju en förmåga att ta efter sin omgivning för att inte sticka ut.

       Jag studerade tillsammans med en kille som gått på internat och han verkade uppriktigt förvånad över att så många på vår ”finutbildning” kom från mer normala förhållanden och inte bodde i bostadsrätt eller hade spenderat all ledig tid på landet eller utomlands och hade sommarjobbat på typ ICA och inte på pappas advokatbyrå.

     Om integration ska ske så måste alla bidra. Det är ingenting man kan tvinga fram med verktyg, utan det sker helt naturligt om människor möts och umgås. Och för att det ska hända så måste människor välja att mötas och umgås.

      Människor dras till den egna gruppen. Familjer, klaner, stammar, nationer har alla organiskt sprungit ur denna väldigt mänskliga instinkt. För att mångkultur ska fungera på ytan så krävs en gemensam flagga, lag och ordning. Men även under den enade ytan så kommer ett lapptäcke av grupperingar uppstå.

      Integration börjar hemma. Varför kommer man till Sverige men lär sig inte språket? Varför kommer man till Sverige och placerar sina barn i muslimska friskolor?

       Svårt att lära sig ett språk om man inte umgås med dom som talar språket. Svenska är mitt andra språk och det har krävts väldigt många år för att komma såhär långt. 15 faktiskt. Det var helt avgörande att jag kom in i högskolan och började umgås med ”svenskar” efter några år där jag mest umgicks med folk med utländsk bakgrund med sämre utbildningsnivå och ett mer begränsat språkbruk. Sedan har jag förstås tagit eget ansvar och utvecklat ordförrådet ytterligare genom att lösa korsord, spela Wordfeud, läsa böcker… Jag har SAOL-appen på telefonen och är intresserad av idiom osv.
       Jag har också läst svenska på komvux, men jag kan lätt säga att det allra mesta jag har lärt mig är genom att få umgås med infödda svenskar i skolan, på jobb och på fritiden. Men då måste man bli välkomnad in först.

        Så nu är det är svenskarnas fel att folk inte integreras ordentligt? Hur är det med lite eget ansvar?

         Hur tolkade du Henriettas svar till det?

          ? Det var ju exakt vad Henrietta sa.

         Svar till an: Du kan själv inte ha några mer omfattande kunskaper i svenska, om det är vad du läste in i Henriettas text.

         Jag har inte sagt att det är någons fel. Men jag vet själv ett och annat om språkinlärning. Vill vi att folk med utländsk bakgrund ska integreras så måste vi prata med dom. Finns inget annat sätt.

        Segregation är nog snarare individers lösning på ett problem. Men varsågod, alla är fria att dra sitt strå till stacken. Ta in en flykting i ditt hem, flytta ut till Rinkeby, sätt ditt barn i en skola i Husby. Be my guest.

         Wow du behöver inte gå på de svåraste lösningarna först. Börja med den lågt hängande frukten.

          Som att vänta på att andra ska integrera så att man själv slipper?

       Nja.. integration måste ske från båda håll, annars går det inte att integreras. Om det börjar hemma är väl lite som frågan kring hönan och ägget. Håller absolut med om att man måste ta ansvar själv, men för att integrationen ska bli lyckad måste det finnas förutsättningar för att uppnå målet, däribland möjlighet att läsa språkkurser, få ett arbete utan att diskrimineras, och en möjlighet att möta människor som bor i landet. Henrietta hade ju ett eget bra exempel på det.

        Precis. Jag har gymnasieexamen från Finland, är vit, bär inte burka eller beter mig på ett särskilt främmande sätt ur svenskarnas perspektiv. Första året tog jag mig fram på engelska, och det var inga problem då svenskarna älskar prata engelska. Min integration har varit piece of cake i jämförelse med någon annan som inte har gått färdigt en västerländsk grundskola, och inte ens pratar engelska när dom kommer hit. Jag kan bara tänka mig vilken uppförsbacke det är för dessa människor att nå en fullgod integration, och det spiller ut på deras barn som inte kan få studiestöd hemma och där fritiden cirkulerar kring närområdet där ingen pratar svenska.

     Här i min lilla stads stängs högstadieskolor, både på landet och inne i stan. Istället ska landsbygdsungarna bussas in till en kloss på 1300 elever. Allt för att alla ska ha lika rätt till likvärdig skola. Kan vi bussas runt måste det väl gå andra vägen?

      Det är väl snarare för att landsbygdsskolorna inte är lönsamma?

       Såklart handlar allt om pengar. Vilken kommunal skola är lönsam? Den ena på landsbygden har högst resultat i hela kommunen, den ena i stan har sämst resultat. Det ska vara likvärdig skola för alla. Jag tycker att man ska värna om landsbygden och dess skolor.

       Detta var en orsak till skolreformen 1991/92 som borgarna kokade ihop och som sossarna glatt fortsatte implementera. Idén var att eldsjälar skulle kunna driva mindre skolor i små samhällen. Men så blev det inte. Nu har vi riskkapitalister som ställer krav på kommunerna att de ska kunna driva lönsamma skolor. ???

    Men ett av Anitha’s barn går ju också där..

  Vänster och röd politik är human och mänsklig, alla tänker inte bara på sig själva när man röstar. Hör och häpna, man kanske tänker på hur man vill att samhället i stort ska se ut, inte hur man klämma ut extra kronor ur sitt bolag.

  Har man barn borde man ju bry sig om klimatet, men det verkar inte så för 50 procent av befolkningen.

  Hatar utgången av det här valet.

   Mina föräldrar är öppna med att de inte bryr sig om klimatet. De menar att de har jobbat hela sina liv och att det är dags för dem att njuta.

    Ok? Som att det var en bra sak? Finns väl söt att njuta av pensionen och samtidigt bry sig om klimatet? Något som helst ansvar har man väl ändå för kommande generationer.

    Gött. Hoppas de inte har barnbarn!

   Har vi verkligen blivit så här polariserade och indoktrinerade?
   En högerpolitik är inte inhuman och omänsklig. Det är bara ett annat sätt att se på hur man leder ett land på bästa sätt för alla medborgare.
   När det kommer till kritan så är M mer socialistisk än S och S är mer höger än M.

   Och så får man att det att låta som att den andre sidan är extrem. När sanningen är att alla står och härjar i någon mittengröt där ingenting görs eller förändras om inte precis alla är överens.

    Det är kanske inte M i sig som är extrem, utan partiet som kommer hålla i taktpinnen..

     Om du syftar på SD så är inte de höger. De är egentligen mer socialistiska än S.

      SD döms efter den nya skalan nation vs internationell.

      Men inhumana är de, SD. Och rasistiska.

       *gäsp* så tröttsamt.
       Men för all del, fortsätt kalla Sd för rasister, bruna, fascister, nazister osv för det har ju gått så bra hittills.

        Det är lika sant oavsett hur det går.

       Jasistej.

    Hahaha högerpolitik är allt annat än human. Moderaterna bryr sig enbart om de med pengar.
    De vill sänka a-kassan. Som att den inte är låg nog. De vill utförsäkra människor som är för sjuka för att arbeta.

    Moderaterna är allt annat än humana. Många är sjuka. Men moderaterna vill sparka extra hårt på dessa. Ta de sjukas pengar och ge sig själva.

     Högern vill inte utförsäkra människor eller ha låga bidrag för att de vill att människor ska vara fattiga. De vill att sjuka människor ska få bra vård och bra livsvillkor. Varför de vill sänka Olika bidrag till arbetsföra människor är för att de vill att de ska ta ett arbete istället för att gå på bidrag och därmed hjälpa sig själva och samhället till en bättre framtid.

     Folk har utförsäkras även de senaste 8 åren.

   Barn (fler människor) är de sämsta för klimatet, så bryr man sig om klimatet ska man inte skaffa barn (lite draget till sin spets såklart men ditt inlägg var inte direkt särskilt balanserat till att börja med).

   Vänstern står för en human och mänsklig politik. Mmmm så är det… Hatar att det finns korkade människor som propagerar för vänstern men vet du alla får tycka vad de vill och man ska inte diskriminera någon inte ens dem som uppenbart inte kan tänka en klar tanke.

   Human och mänsklig politik i röda Nordkorea? Venezuela?

    Eller i Sverige där V-politiker viftar med PKK-flaggor. Så medmänskligt och humant.

  Nej. Hon låter bitter och avundsjuk

  Antiha med så många andra lyckas inte skilja på äpplen och päron. Man kan alltså rösta rött/vänster eftersom man anser det vara den rätta ideologin (och dessutom prata om det öppet och offentligt) och samtidigt spela efter de regler som våra folkvalda satt upp.

  Stör mig så in i bänken på att det anses hyckleri för att en person är höginkomsttagare och ändå röstar vänster. En person kan vara invandrare och rösta SD eller vara lågonkomsttagare och rösta M. Det handlar om vad man tror gynnar samhället i stort bäst.

  Många verkar också glömma att de politiska färgerna inte enbart kopplar an till frågan om nivån på skatten.

  Nivån på Anithas analys är precis lika låg som man kan förvänta sig när det gäller henne.

   Vänstern är ett parti som bygger helt på ideologi. Marknadsekonomi och snedfördelning av resurser är inte acceptabelt. Kan du inte din egen partibibel? Är du rik och tjänar pengar i det kapitalistiska systemet är du per definition ond. Men eftersom V för en tynande tillvaro har man hittat nya vägar till att locka till sig röster. Vad skulle det inte vara om hyckleri?

   Instämmer! Förbluffad över att så många verkar tycka att hon för ett intelligent resonemang.

    Förbluffad över alla som med whataboutism försvarar alla de människor som röstar på rött samtidigt som de vältrar sig i neokapitalismens skitiga bakgård. Men just egenskapen ändamålen helgar medlen har alltid varit en av vänsterns favoritstrategier. Patetiska och klena människor med noll trovärdighet.

  Äntligen maktskifte! ?

   ??????

    ❤️????????

     ??????????????

      Och här kommer alla känslorna på en och samma gång
      ??????????☺️???????????????????????????????☹️????????????????‍?️???????????????????????????????‍???‍?????????????

       hur orkade du klicka in alla

   Skifte? Vi har kört på en blå budget i 4 år. Spåren av det röda gamla sossesamhället är få när apotek, sjukhus, posten är privatiserade och till och med skolornas kvalité får ställas åt sidan när vi ska gå med maximal vinst. Folk tar livet av sig för att de är sjuka och utförsäkrade. Vi lever redan i ett högersamhälle.

    Är privat sjukvård/skola = dålig kvalitet?

     Ja, det verkar onekligen så. Friskolor ger glädjebetyg för att upprätthålla en bild av goda resultat. Otaliga friskolor har fina macdatorer men knappt några lokaler att vara i och har i allmänhet färre behöriga lärare och större klasser. Allt som kommit ut kring Engelska skolan borde vara ett skräckexempel nog.

     Som läkare vill jag påstå att privat sjukvård i det stora och hela ger sämre kvalitet. I den offentliga vården ligger fokus på vad patienten behöver, inte vad som är mest lukrativt för vårdgivaren. Jag kan till exempel säga nej till undersökelser som kommer vara skadlig för patienten men inte ge någon nytta till utredningen, medan i det privata kan man ofta få köpt ”helkroppsscanning” med diverse onödiga undersökelser för 30 000 kr utan att ha den minsta indikation. Vi vet också idag vilka operationer som patienten inte blir bättre av, men vi ser hur ofta det förekommer i det privata. Tänk om detta blir standarden för hela samhället. USA here we come ??

      Men privat vård är väl inte bara sådan man som privatperson finansierar själv? Regionerna har ju avtal med privata aktörer så att det fortfarande går under högkostnadsskyddet.

       Nä men betalt får de ju av någon så det finns ingen anledning att spara på krutet så att säga.

       Privat vård kan gå under högkostnadsskyddet men vårdgivaren kan ändå ge onödigt dyr vård som de tjänar pengar på från staten (i och med högkostnadsskyddet).

        (Och subventionering)

      Det går jävligt snabbt att undersöka och behandla friska patienter har jag lärt mig efter 3 år inom den privata sjukvården. Då får man inga köer, patienterna får komma snabbt och alla är nöjda och glada ?

      Jag håller helt med dig, och för sakens skull röstar inte ens rött. Problemet med den privata vården och riskkapitalbolagen är att de är enbart lojala mot sina aktieägare och det enda aktieägarna förväntar sig är maximal vinst. För riskkapitalbolagen är uppdragsgivaren dvs regionen/staten enbart en lättlurad kund som saknar både kunskap och styrkan att ställa krav på sin leverantör.

      Jag är glad att jag valde privat sjukvård istället. Kändes inte tryggt med alla utländska läkare som knappt kunde språket.

     Och lägger bara till att det finns delar av sjukvården som är så dyr att ingen privat instans skulle vara intresserad att investera i det. Tex strålningsmaskiner mot cancer som kan kosta miljardbelopp. Vi ser sån behandling som självklar nu, men ju mer privatisering desto mindre trygga kan vi vara att ha tillgång på den typ av behandling i framtiden. Det är inte alla länder där den typen av dyr behandling är självklar.

     Lite som när de tog bort lagren på medikamenter och material för att det inte var lönsamt att ha lager och så blev det brist

  Får man inte vara rik om man är röd? Måste man bo i invandrartäta områden? Genuin fundering på vad problemet verkligen är och önskar någon kan förklara för en trögskalle?

   Jag personligen tycker det är snobberi att rösta om saker med sådan övertygelse, som inte ens berör dig och din värld.

    Kan du utveckla varför det är snobberi?

     Tja, typ att man tror sig veta lite bättre än de lägre korkade bönderna?

    Bättre att vara en blå snobb?

     Jag tycker det faktiskt.

    Om det är snobberi: vad kallas det då när man bor på den kritvita, homogena landsbygden och aldrig stöter på varken invandrare eller gängkriminalitet, men ändå röstar på SD?

     Det kallas gubbslem.

     Det kallas solidaritet med sitt land och folk. Något de allra flesta har, fråga V:s partiledare.

     Kallas för nationalism och är exakt samma klanbeteende man anklagar invandrare för.

      Förutom att man inte överfaller, våldtar, rånar, knivhugger eller skjuter andra människor…

    Inte berör mig? Jag är höginkomsttagare och bor i ett socioekonomiskt starkt område, har gott om såhär ekonomiskt som socialt kapital. Det är fortfarande mer fördelaktigt för mig att rösta rött istället för blått/brunt. Jag ”offrar” mig inte för andra, jag röstar på det jag tror är bäst för såväl mig som den absoluta majoriteten av Sveriges befolkning.

     En nyfiken fråga. Hur försvarar du din livsstil som går tvärtemot din ideologis partibok. Eller kommer du tillhöra elitskiktet efter proletariatets revolution som kommer att åtnjuta speciella förmåner?

  Har en vän som tycker samhället blivit helt sjukt och att det måste göras något åt alla utsatta områden och att integrationen måste bli bättre. Hon röstade blått för att inte barn från dessa områden ska bussas till hennes område för att gå i skolan med hennes barn. Integrera mera, bara inte jag blir drabbad? Alla hycklar så hårt.

   Hon får väl bo i ett gated community som i USA, med stängsel och vakter samt misstänksamhet mot det mesta. Usch!

    Usch? Tror gated med vakt är en dröm för barnfamiljerna som inte har råd med annat än bo i områden fyllda med skjutningar och granater.

     Kunde man inte upprätta det?! Hade ju varit toppen i utsatta områden. Alla som har begått allvarliga brott är inte välkomna att bo här.

    Eller varför inte skapa ”svenska zoner”? Undrar om den så kallade ”mörkhyade” SD-politikern hade fått tillträde.

    https://expo.se/2021/10/sd-tjansteman-aktiv-i-vit-makt-rorelsen

   Hur jobbar de blåa för integration? Menar inte din vän bara att bruna människor ska vara borta från hennes åsyn sen kvittar det hur de har det?

    Nej, hon vill att dessa barn ska integreras i samhället, bara inte med hennes barn.

     Det är ju uppgivenhet. Jag vill kunna rädda mina egna i ett hav av kaos-tänket. Mycket av det i amerikansk ung höger. De känner inte att de kan påverka något och om politiker öppnar gränser och för konstanta krig så bortom havet röstar de på det parti där de iaf inte behöver betala halva lönen för det i skatter, och har friheten att kunna bo var de vill.

    Oj, blev du orolig du röstat på fel parti? ”bruna människor”….fy fan alltså.

   Det kallas NIMBY.

   Finns inget som heter att barn ”bussas”. Det finns ett fritt skolval (som dock har lett till stora försämringar), och där gäller närhetsprincipen. ”Bussning” är något Moderaterna medvetet har missuppfattat för att fiska röster.

    Det är givetvis projekt som det i exempelvis Trollhättan som det syftas på. Inte det fria skolvalet eller att barn på landsbygden åker skolbuss till en skola i en stad.

    https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/KyvwXo/forslaget-bussa-elever-till-finskolor

     Ingen idé att rösta på Moderaterna då. De ville också lägga ner Kronans högstadium. Vilket också hade lett till att eleverna där varit tvungna att åka till andra skolor. https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/moderaterna-vill-stanga-kronans-skola-i-trollhattan

      Skolintegration handlar det om. Inte att skolor lägger ner så att eleverna måste gå på andra skolor.

      Men jag ger upp?

       Att en skola läggs ner var ju just fallet i ”projekt som det i exempelvis Trollhättan” som du nämnde ovan. Så jo, det är det det handlar om.

        Fast i fallet med skolintegrationen i trollhättan så ville de väl lägga ner skolan just för att den var så extremt dålig, och det skyllde man på att den var så segregerad. Vilket var en orsak till varför de ville integrera de barnen i andra skolor. Eller har jag missförstått detta?

         Ja, skolan lades ner för att den hade väldigt dåliga resultat.

         Sen har moderaterna misstolkat regeringen medvetet, läs till exempel här: https://www.svd.se/a/Kzo826/falska-pastaenden-om-att-elever-ska-bussas-runt-skriver-nils-lager

  ”Hoppas verkligen inte att någon röstar på något för att man gillar vad någon influencer säger utan att man röstar för att det man själv tycker”. Vem fan skulle göra det?

   Exakt!

  Pikade hon Michaela Forni? För hon gjorde ett svar på tal på story jg ej förstod

  Håller med Anitha till 100%.

   Japp, håller helt med henne här också. Första gången tror jag ?

  Finns det någon influencer som inte hycklar som fan? Elsa och Sofia röstar vänster och MP men shoppar som om det fanns fem jordklot. Sandra Beijer röstar väl MP men pendlar regelbundet till Rivieran. Sköna tjejen Brita Z shoppar loss en del hon med, samtidigt som hon rätt nyligen gjorde reklam om hur viktigt det är att recycla.
  Och ja, jag tycker att man ska leva som man lär. Och nej, jag är inte perfekt, men jag försöker mer än nämnda hycklare.

   Det handlar väl om att man tycker att politiker ska ta sitt miljöansvar? Det ligger egentligen inte på gemene man, klimatet kommer aldrig bli bättre om inte de stora industrierna tar sitt ansvar.

   Därav att man röstar för miljön trots att man inte lever helt miljövänligt?

    Men det är en så himla slapp hållning. Som när Sandra Beijer mfl skrev under debattartikeln om att det behövs ställas krav som gör att flygandet minskar, men själv utan problem flyger fram och tillbaka till rivieran.
    Politiker kommer inte kunna ta obekväma beslut om inte väljarna visar någon vilja att själva ta konsekvenserna av de obekväma besluten. Politiker vill bli valda och vi får den politik vi visar att vi vill ha.
    Att säga att man är emot kry men ändå använda det gör att man ändå visar att den egna tillgången till vård direkt är det viktigaste.
    Att göra samarbeten med fast fashion företag är inte ett dugg bra, lämpligt eller trovärdigt för den som sätter miljö eller solidaritet högt.
    Det är så lätt att säga att man bryr sig om klimat, solidaritet osv när man aldrig behöver bevisa något i handling.

     Att använda kry ger ju en direkt påverkan på ett annat sätt så där håller jag med dig.

     Men att påstå att man är hycklare för att man flyger samtidigt som man röstar mp är INTE hyckleri, det är ett sätt att visa att man sätter krav på makteliten och industrierna. De ska inte smita undan miljöansvaret.

      Det är hyckligt att skriva under en debattartikel om att politiker måste få oss att flyga mindre när man inte kan börja med att avstå sina egna nöjesresor.
      Menar inte att man inte får flyga om man röstar MP. Krav måste komma från flera håll. Men om man vill vara trovärdig i det man säger är det ju bra att börja hos dig själv istället för att tycka att ”alla andra” ska sluta flyga.

     Jag har verkligen börjat ogilla Sandra Beijer. Det finns något slaskigt och bortskämt över henne.

    Givetvis ska de stora industrierna ta ansvar, men självklart ligger detta ansvar även på gemene man. Hur tänker du att en förändring ska ske om folk inte är beredda att ändra sina liv?

     De som bryr sig om miljön har ändrat på sina liv. Det är dock bara en piss i havet om inte industrierna tar sitt ansvar genom att politikerna sätter ner foten. Sluta skuldbelägg vanliga människor och börja skuldbelägg politikerna och industrierna.

      Att förvänta sig att människor tar ansvar och står för sina handlingar är inte samma sak som att skuldbelägga.

      Det är vad du gör som visar vad du står för mer än vad du säger.
      Ingen är perfekt, men det är skillnad på att försöka leva i samklang med de värderingar man ger uttryck för eller att bli sur och säga ”låt en kvinna leva!” när ord och handling inte stämmer överens.

   Samma tröttsamma resonemang som när vegetarianer/veganer inte tar ansvar för precis allt i hela världen eller åt ett vingummi en gång.

   Förstår inte att de är värre att vara ”hycklare” än att vara en idiot och stå för det.

    Nej, det är inte alls samma som att en vegetarian åt ett vingummi en gång.
    Det här är kvinnor som i egenskap av företagare tjänar stora pengar och får stora personliga fördelar genom att nyttja kapitalism och marknadskrafter, och tjänar sina pengar på att andra kvinnor vill köpa lika fina saker och leva lika fint. De kvinnliga följarna blir fattigare och influencern rikare. Och att då prata om solidaritet och jämlikhet utan någon som helst insikt eller förmåga att reflektera kring detta tycker jag är hycklande. Vänsterpolitiken bygger ju till stor del på ett motstånd mot kapitalismen, ett motstånd mot att äga ett företag och kunna ha pengar i bolaget och ta som utdelning för att det är skattemässigt fördelaktigt osv. Ändå verkar ingen ha något problem med att själv göra så.

     Man kan ju vara vänster i olika grad. Och höger i olika grad. Vissa går all in och ger upp allt för ideologin medan andra bara väljer att rösta på det parti som stämmer bäst överens med ens värderingar.

     Samma resonemang sa jag, inte samma sak.

  Väldigt osammanhängande text.. Jag kan ju hålla med Anitha om att det är rätt osmakligt att använda politiska frågor som feminism och klimatet för att kränga saker, som vissa influencers gör. Men att influencers uttrycker sina politiska åsikter ser jag inte problemet med. Det har väl alla rätt att göra, oavsett hur stor plattform de har? Och att personer som bor fint och tjänar mycket pengar har röda åsikter fattar jag inte heller problemet med. Vad man röstar på handlar väl sällan enbart om vad man själv tjänar ekonomiskt på, utan vad man värderar i samhället i stort.
  Dessutom är det så jävla lamt att anklaga folk för hyckleri när de inte lever exakt som de lär. Vem kan leva exakt som man lär i ett samhälle där man inte själv sätter spelreglerna? Den enda som kan vinna det racet är ju människor utan några principer alls.

   När jag läste Anithas inlägg kom jag att tänka på hennes intervju med Malou. Jag är ganska säker på att Anithas åsikt bottnar i hennes tvivelaktiga och traumatiska adoption. Hon triggas helt enkelt av vänstermän som vill väl.

  Ot- Kan andra se vimmelmammans blogg? Såg bara ett kort konstigt felstavat inlägg igår och idag får jag inte upp bloggen?

  Många sverigedemokrater är väl inte bättre? Ska tala om för de/oss som vistas i utsatta områden/orten hur det är där medan de själva sitter i en glömd skitort i Småland eller nått och aldrig satt sin fot där.

   Glömd skitort i Småland? Alltså föraktet. De försöker ju iaf att få svenskar ur skiten andra satt dom i?

    Ja herreegud vilket förakt att skriva glömd skitort. Hur kränkt får man vara egentligen? Tycker bara att det är lite roligt att sitta och påstå hur andra ”inte har koll på verkligheten” när man själv aldrig satt sin fot där.

     Nja alltså orten är ett relativt nytt fenomen i Sverige. De flesta äldre har bott i arbetarområden men hunnit flytta innan dagens no go zoner bildats. Massiv invandring är en ny grej. Men som sagt, SD försöker ju ändå ge folk där en röst? Till skillnad från andra partier som har väljareantal som inte är hälften av SD, men som försöker stänga 20% av rösterna ute från makten.

      Jag vet inte vad du snackar om ens, det enda jag skrev var väldigt kort och tydligt, sitt inte på dina höga hästar och påstå att andra inte sett ”verkligheten” om du själv inte satt din fot där.

       Jo jag förstod det och jag menar att de åtminstone sitter på sina höga hästar och är lyhörda för de i verkligheten. Där…är skillnaden.

        Ja, de som verkligheten bor i dessa områden vill verkligen ha övervakning till varje pris och att bli visiterade utan brottsmisstanke.

     Jag gick i skola på Rosengård. Enda etniska svensken. Diskussioner högt o h lågt. 99 procent gick där för att få CSN, en fråga vi fick första dagen. Vilket märktes på närvaro och engagemang. De ville bo i Rosengård, deras föräldrar kunde gå på torget, prata arabiska och känna ett sammanhang. När vi diskuterade blåljus sabotage så var min fråga hur man kunde låta 9 åringar vara ute på kvällarna och tända eld på saker för att sen kasta sten på blåljus personal? Svaret var, vi kan inte bestämma över söner. Så, vill verkligen alla integreras så som ni diskuterar det? Och hur ska dessa som faktiskt inte vill integreras?

      Varför är ni sverigedemokrater så dåliga på att ljuga? Kan ni inte hålla det lite verklighetstroget i alla fall?

       Ok, gick på st Marias folkhögskola 2005. Kan skicka mina betyg som blev till toppbetyg, ska villigt erkänna att det var min plan.

       Jag förundras över er som inte fått uppleva och tror att detta är verkligheten på många många platser! Ni kan vara glada över det, men tro inte att ER verklighet är den enda som existerar.

       Du kan väl svara på frågan istället för att kalla mig lögnare. Förstår att sanningen inte alltid är den bästa.

        Ja, bifoga jättegärna också bevis på att din lärare har frågat alla varför de går på skolan och att 99% svarat att de bara gör det för CSN.
        Du är en riktigt dålig lögnerska.

         Lögnare är inget könsbundet ord.

          Och hur vet personen i fråga ens att TS är av kvinnligt kön

         Vi fick frågan första dagen när vi skulle presentera oss, varför vi valde att studera. Du är verkligen sjukt jäkla otrevlig. Gå och lägg dig!

          Och du är fortfarande inget annat än en lögnerska.

           Haha jaja, vi säger så!

           Känner igen dig från FB, kräla tillbaka dit.

           Nej det gör du inte men jag förstår att du har ett konto där. Vilka problem du måste ha!

   Fast då har du inte varit i en ”glömd skitort i Småland” senaste 10 åren. Det kryllar av nyanlända människor i småhålorna. På vissa håll är det så pass många att de är överrepresenterade den svenska befolkningen. Obs obs för att inte alla pk-människor här ska trilla av stolen; jag lägger ingen värdering i det jag skriver, jag bara konstaterar ett faktum och förklarar varför sd är så starka på landsbygden.

  Tja hon har en poäng

  Håller med. Sånt fruktansvärt hyckleri. Man ser ner på låginkomstagare, folk boende på landet från socialt utsatta grupper osv. Ser dem som mindre intellektuella och medvetna. Man bryr sig inte ett skit om dem.

  Priviligierade människor som har råd att rösta trendkänsligt och symbolpolitiskt.

  De flesta influencers är lik de populära i skolan som tyckte de var bättre än andra och som låtsades vara en vänlig kompis endast när de hade något att tjäna på det.
  Så upptagna med hur mycket de tjänar och hur roligt de kan få under tiden. Och att vi ställer upp på det!? Att vi stödjer deras lyxliv. Som ett barn som får sitt godis snott och tittar på när tjuven äter upp det. De tar tid från oss. All tid som spenderas på att följa dem och apatiskt titta på när de lever ett härligt liv samtidigt som de göder sin narcissism. Det är SJUKT beteende från båda hållen.

  Så jävla höger att inte förstå att man sympatiserar med dom som har det sämre än en själv? Att det handlar om vad för typ utav samhälle man vill bo i, som man vill att sina barn ska växa upp i, att en sjukskrivna bror homosexuella kusin eller ensamstående moster ska ha det bra? Man måste ju kunna rösta rött även fast man är rik och bor/uppvuxen på Östermalm och som individ tackar ja till sponsrade resor handlar ju mer om vad för samhälle man vill att svergie ska va?

   Vänsterpolitik innebär också ett bättre liv för dessa Östermalmsinfluencers. De må ha det gott ställt men de är inga supermiljardärer. Alla mår väl bättre av billig/gratis sjukvård, välfungerande skolor, rätten att vara sjuk och inte kunna jobba utan att leva på brödsmulor och lite annat kul såsom vägar och bibliotek. Visst att det gynnar de fattigaste mest men onödigt att skapa ”vi” och ”dom” när det gäller det här som om inte Amanda Schulman också skulle ha det bättre under vänsterpolitik. De flesta människor har mer gemensamt med en hemlös än med en miljardär.

    Nja, det är väl ändå rätt grundläggande att högerpolitik gynnar rika människor? Lägre skatt, fetare lön.

     Ja, absolut att lägre skatt gynnar höginkomsttagare men inte något av det andra jag nämnde.

  Har lite insikt i vad som försiggår bakom kulisserna hos de Anitha nämner, där jag tycker att hennes poddkollega i allra högsta grad kvalar i. Och de är inte direkt glada i att betala skatt eller bidra till andras välfärd än sin egen….

   Spelar ju inte så stor roll? Dom har ju ändå röstat vänster oavsett avsikter. Och kanske influerat mdra att göra detsamma. En röst är en röst oavsett anledning

    Nåja, vad folk PÅSTÅR att de röstar på och vad de i själva verket lägger i sitt röstkuvert kan vara två helt olika saker…
    Har flera sådana exempel i min närhet (kollegor och vänner)

    Det spelar säkert lika lite roll med alla som röstar på SD utan att vara insatta i deras partiprogram. En röst är en röst oavsett anledning!

   Vem tusan vill betala för detta haveri?

   En sak som försigår är ju att Anitha hatar sin fd svägerska.

  Jag är skitrik. Röstar på L. Ja, det är hyckleri att, som Schulman, bo i en lgh som man betalat 28 mkr för och rösta rött. Komiskt och patetiskt. Och ängsligt, som att man inbillar sig att man är en god person. Haha.

  Var tvungen att läsa Instagraminlägget två gånger, var det verkligen Anitha som skrivit det? Var nog det vettigaste från henne någonsin. Träffande reflektion över kända människors åsikter och hur de vill framställa sig som empatiska och osjälviska men gör tvärtom i sin handlingar.

  Håller med Anitha till 100%

  Ot men imorgon sjunker elpriserna avsevärt, med mer än hälften, iaf i södra landet, så Magdalena Andersson talade sanning. Att elpriserna sjunker imorgon är alltså inte de blåas förtjänst och beror alltså inte på en eventuell ny regering. Synd det inte hände för 2 dagar sen för då hade vi eventuellt haft ett annat valresultat, fast Nyans-partiet tog en del av S röster också förstås, synd det.

   Elpriset sjunker för det ska blåsa ordentligt imorgon, ingen tror väl att det är valets förtjänst. Vi har fortfarande en rödgrön regering.

   Elpriset går ner imorgon för att vår iblandkraft, vindkraften, får vind. Det förändrar inte faktum att vi har effektbrist och elbrist andra dagar på året. Men vill du vara solidarisk med andra och med industrin så kan du passa på att tvätta, städa, diska, tvätta håret, laga mat etc så du inte behöver göra det på en vindstilla dag när det är brist på el och den därmed blir dyr.
   Det ska jag göra trots att jag förespråkar stor utbyggnad av kärnkraften. Men eftersom vi är så mkt i skiten efter S + MP regeringen så får man ju försöka laga efter läge.

  Demokratin och valet tar fram det värsta hos folk ?

   det sägs att demokrati är det sämsta statsskicket, bortsett från alla som inte fungerade

  Jag förstår inte folk som på riktigt tror/tycker att privatisering, vinster i välfärden och marknadshyror skulle leda till något bra för Sverige? Det gynnar de som redan har det gott ställt och gör det ännu svårare för de som inte har gott ställt att komma in i samhället. Är det inte uppenbart att det ökar segregationen? Tror folk på riktigt att en privat skola eller privat vårdcentral driver sin verksamhet för sina elever/patienters bästa när det finns pengar att tjäna? Se bara på hur vården i Stockholm ser ut efter ett högerstyre. Irene Svenonius?! Skolan är till för att utbilda elever, de är Sveriges framtid.

  Forskning visar att samhället mår bra av att ha en blandad befolkning, alltså folk av olika ursprung, hudfärger, religion, sexuell läggning, intressen. Marknadshyror kommer ju bara att leda till ytterligare segregation där en viss typ av människor bosätter sig i ett område och en viss typ av människor i ett annat område.

  Jag förstår att många blir förskräckta av rapporteringen av all kriminalitet och polisvåld. Jag håller med om att Sverige har blivit sämre. Invandrare har blivit syndabockarna för den ökade kriminaliteten, det är ju mycket lättare att skylla på dem än på en vanlig svensk. Att införa högre straff och fler poliser är bara en kortsiktig lösning, det gör ingenting på lång sikt. Lösningen är förebyggande arbete, se till att invandrare kommer in i samhället. Då behövs en stark välfärd som finns tillgänglig för alla. Jag hade önskat att andra partier hade tagit tag i invandrarfrågan mer för då hade kanske inte Sverigedemokraterna blivit så stora.

  Behövde bara få ut alla mina tankar och känslor….

   Sverige har inte obegränsat med pengar så hur ska alla få det bra om man från första början tar in fler än vad vårt land har kapacitet till? Du pratar om förebyggande arbete, men vad är din lösning till de som inte vill anpassa sig utan bara glatt tar emot pengar?

  Jag blir så fruktansvärt orolig för det svenska folket som förfasas så mycket över att SD blivit näst största partiet.
  Det riktigt hotet är väl att Nyans, ett islamistiskt parti växer, ett parti som vill begränsa vår demokrati. Som vill ta bort kvinnliga rättigheter, införa separata badtider för män och kvinnor till exempel.
  Hur fan kan SD vara det största hotet!? Hur kan man vara så jäkla blind eller är varenda kotte rädd för att kallas islamofob?
  Vänta till den dagen vi sitter där me dem i riksdagen, lycka till då.

   Är väl inte så konstigt att folk förfasas mer just nu över det partiet som fått över 20% och faktiskt fått reell makt?

    Fast är det konstigt med den politik som bedrivits? Att det finns ett parti som fler väljare då känner driver den politik som väljare vill ha.
    Hade inte sossarna haft sån fruktansvärt dålig politik så hade inte nyans fått så pass många röster de fick. Hela Sverige påverkas av den politik som sossarna bedrivit.
    Och jo det är konstigt, för att Nyans är ett så jäkla mycket större hot mot demokratin, då de inte tror på demokrati. De är även klassade som ”farliga”, då kan man inte tillåta att de växer.
    1,5% detta val, vad händer i nästa?

     Var kan man se att Nyans fått 1,5?

  Jättemärkligt resonemang att tro att alla rika vill se marknadshyror, privatiseringar, att riskkapitalister i utlandet styr våra svenska skolor och sjukvård, sämre skyddsnät för fattiga och sjuka etc.

  Eller är skatt det enda folk har i huvudet när de röstar?

   Handlar kanske om vilken ideologi vänsterpartiets politik bygger på. Svårt att stå bakom den som rik kan jag tycka. Det talar ju lite emot sig självt.

    Det går ju jättebra att vara vänsterpartist OCH rik

     Och där kommer hyckleriet in.

      Utveckla gärna

       Hur menar du att kapitalism och vänsterns ideologi går att kombinera?

        Inte alls men det är ett statsskick och inte en personlig identitet? Ska vi som är vänster leva totalt utanför samhället bara för att det just nu är kapitalism som råder? Nä, vi drömmer om en bättre värld och tills dess kämpar vi på i skiten.

        I teorin går kapitalism och vänsterns ideologi inte ihop.
        Men i praktiken går det ju att vara rik och samtidigt vara vänsterpartist.

         Fast det är sällan rik och höger är mer sympatiska OM MAN SÄGER SÅ.

    Håller med dig. Ideologiskt kan det inte gå ihop.

     Fast vi lever ju fortfarande i ett kapitalistiskt samhälle?

  OT Bianca Ingrossos uppmaning i senaste videon om att kasta alla underkläder och köpa allt nytt? Klimatkrisen och att vi behöver konsumera mindre kan inte ha undgått ens Bianca. Hur kan man anse det rimligt att kasta fullt funktionella kläder och köpa nytt, ”bara för att”.

   Hon vill nog bara visa att hon är över sitt ex.

    Senast jag kollade kan man vara över sitt ex utan att uppmana över en miljon människor till att kasta ut och förnya hela sin underklädesgarderob bara för sakens skull. Man kan exempelvis gå vidare i livet utan behov av att bevisa något, det känns ju mer genuint.

   Därför att Bianca bara tänker på sig själv och skiter i klimatet. Pengarna och framgången gjorde henne helt dum i huvudet.

    Vad har gjort dig elak då?

     Snark.

  Förlåt mig för mitt gnäll häe. Men är också SÅ förbannat trött på vänstermänniskornas hyckleri.
  Droppen gick när jag fick höra om Ursäkta podcast’s egna version av Markolios låt, som de gjort för att förnedra Ebba Busch – och dessutom mot Markos vilja.
  Det pratas om kärlek, solidaritet, medmänskliget, hat föder hat. Men vad i hela helvetet är detta då?! Texten är brutalt äcklig, avskyvärd rent ut sagt!
  Tänk omvänt, om någon gjort denna låt om Magda eller för den delen Annie. Kan inte ens föreställa mig kaoset, folket hade rasat.
  Nu? Det är tydligen baaaara huuuumor hallå.
  Tillåt mig kräckas!

   De känns ju väldigt representativa för de som röstar vänster….

    Vänstern har alltid haft en liten del skräniga aggressiva svansar med skärsår på handlederna, precis som högern. Tyvärr har media gynnat vänsterns svans och legitimerat deras oljud i en större utsträckning på senare år. Nu får vi alla se och lida för det.

     Inte svar på ovan kommentar, men funktionen att skriva ny verkar inte fungera.

     Schulman klanen är typexempel på priviligierade som har råd att rösta vänster.
     Jag ser och sympatiserar med en hel del Socialdemokratiska värderingar (dock ej vänster, det finns alldeles för mkt skadligt i kommunismens ideologi och dess historia om man kan den).

     Man kan sympatisera och rösta rött om man kan leva blått så att säga, om man kan ställa sig utanför och inte behöver leva i den verklighet som vi ”vanliga”
     Dom har råd att vara sossar.
     Barnen går i elitskola, deras verksamheter utgår från att vi konsumerar, tillgång till topprevisorer som tillhandahåller skatteplanering.
     Dom tar inte del, lever inte mitt i ett samhälle som skrämmer dom.

     Vi har vår fria demokrati tack och lov, men det rimmar bara så illa när dessa ska peta oss på näsan och uppmana oss att rösta solidariskt när de inte riktigt har grepp om varför folk röstar som de röstar.

     Sedan så är jag förvånad lika som jag såg någon annan skrev i kommentarerna att det inte skrivs mer om Nyans.

  Jag är egen företagare och röstar rött. Av den enkla anledningen att sånna som jag inte behöver ha det bättre.

   Sån är du!

  Känner ingen som skatteplanerar som INTE röstar blått, primärt på M. (Kommer från överklassbakgrund där 50% av invånarna röstar M). När jag var liten trodde jag att skatt var pengar som staten tog från privatpersoner BARA för att jävlas, tur att man växte upp och fick lite bredare perspektiv. ? Jag röstar rött för att jag känner folk som far direkt illa av en borgerlig politik, mig ger det säkert mer pengar i fickan men det är absolut inte värt det pga hur jävla illa andra får det.

  Provocerande som fan.
  Hade aldrig tagit emot något av ett tex ett parti om jag inte redan tycker som dem/tänkt rösta på det partiet ändå.

  Att rösta rött har väl inget att göra med hur mycket man tjänar? För mig är det att välja vilken ideologi man har. Jag röstar rött fast jag tjänar pengar men för att jag inte har nåt problem med att betala skatt och för att jag gärna hjälper dem som har det sämre än mig. Inte svårare än så.

  Det handlar om åsikter, politiska åsikter, inte om vad man tjänar. De som tjänar mycket, äger mycket ska betala hög skatt, det är ett bra system. Att skatteplanera är inte olagligt. Jag vet inte vad Anitha vill ha sagt. Man kan tjäna bra med pengar i Sverige,man är inte skyldigattrösts blått för det,det vore absurt. Det som jag ogillar är influenser som är högkonsumenter av kläder, smycken, hår, smink resor, bilar i ett ständigt flöde och sedan klämmer in att de har väska som är 10 år gammal och därför är någon slags miljöhjälte.

  Kommer 05.30 inläggen komma tillbaka?

  p.s kan någon informera stjärnan att det inte är revisorer som skatteplanerar utan skattejurister?

  Varför är inte folk mer rädda för Nyans? SD började också som ett litet parti och är nu det andra största.
  Generellt får de från mellanöstern (och Afrika) många barn och om 20 år är de många många fler som potentiellt röstar på Nyans. Borde inte feminister skrika i högan sky angående detta?? De är emot demokrati och vill minska kvinnliga rättigheter.
  Den dagen de får något inflytande tar jag min familj och flyttar från Sverige.

  Men såklart skriver inte vänstermedia om detta, då är man ju rasist :/

  Flata flata Sverige..

   De har väl dock skrivit om hur stort partiet är i vissa distrikt. I en del distrikt har Nyans gått oerhört bra det här valet, vilket jag tycker att jag har läst om i både SVT och Aftonbladet. Jag följer inte nyheter slaviskt och de medier jag följer är främst ”vänstermedia” men tycker mig ha läst både en och två artiklar som kritiserar partiet och dess partiledare.

    Enligt min mening skrivs det alldeles för lite, men kanske ser ingen det komma :/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.