En blandad påse politiskt smågodis

”Helg seger”?

*host* Anna Björklund *host*

Vad tror vi om Martin Melin och Richard Herreys chanser till politiskt inflytande?

Jag tänker att vi avslutar med en politisk sammanfattning från Paow, som kommer med alla möjliga typer av insikter, agendor och problemlösningar.

 

425 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sd-tjejerna lyckas ofta vara pinsammare än sin manliga motsvarighet..

   Det är pick me girls hela bunten

    Drak-botoxens ansikte…

     Påminner om en dödskalle.

      Ja hon liknar en dödskalle. Varför??

       Tänkte också på det! Blir så när fillers ska efterlikna just ben/skelett a la kindBEN eller käkBEN. Man vill ju mejsla fram just det tydligen. Skuggan från kepsen under ögonen, stora vita tänder samt brist på fett bidrar också.

   Får mig osökt att tänka på häxorna i Disneyfilmer…

   Var snabb med skämskudden när jag såg klippet… tycker att man har ett ansvar som politiker att bete sig under valvakan. Är det såna här personer man vill ska styra vårt land?

   Nu råkar det vara en medlem i SD men det hade inte spelat någon roll vilket parti hon kom ifrån. Hela situationen är pinsam och oprofessionell!

    Hon kommer dock inte styra någonting. Hon är ingen politiker inom SD. Lika illa som att någon som röstade på V skulle blivit jätte full igår.

     Fast nej. Kvinnan heilar och säger nazistiska slagord. Sluta normalisera det och låtsas att varje berusad person råkar slinta med heilhanden. SD är nazister. Har alltid varit!

      Svarade du kanske på fel kommentar???

      Kvinnan säger inte heil eller nazistiska slagord. Hon säger ”helg” om du lyssnar ordentligt.

      När har jag någonsin försökt normalisera nazism eller liknande? Svar: ALDRIG.
      Sluta ljuga och hitta på saker för att det ska passa din agenda…

   Helg.. seger, seger.. helg.. som man ju säger? Eller vänta nu, det var ju snart 80 år sen man sa så, ledda av en liten man med säregen ansiktsbehåring ??

   Haha när hon försöker mata reportern med bubbel

  Hoppas Melin och Herrey och alla andra som röstat blått är stolta över att ha röstat fram en regeringen där SD kommer ta plats eller i vart fall en politik där SD kommer ha allra störst inflytande.

   Varför skulle man inte vara stolt ?

    Besök gärna arkiv_s på instagram.

   Japp är stolt som en ?!

   Jag är stolt och glad ?

   Varför skulle de inte vara stolta tänker du?
   Att rösta blått är inte att rösta för en undergång.
   Att rösta blått innebär att man röstat för välfärden med långsiktiga förebyggande lösningar. Det innebär att de som har det sämre ställt ska får det bättre ställt, inte att de bara ska överleva i den situationen de är i. En röst på blått var en röst för miljön, medmänsklighet och jämställdhet.
   Det var också en röst mot segregation, mot radikalisering och mot kriminalitet.

   Varför ska man inte vara stolt över det?

    Att rösta blått är ju INTE en röst på välfärden? Hur tänker du? Folk har tappat all kunskap om partier och politik verkar det som.

     Det var inte borgarna som monterade ner välfärden det var sossarna.

      Vad pratar du om? Eller driver du bara?

      Välfärden urholkas när riskkapitalister ska tjäna pengar på skola och sjukvård. Den offentliga sektorn minskar när vi sänker skatterna, det är väldigt logiskt!

      Det är borgarna som säljer ut det statliga för underpriser och avreglerar marknaden! Det är borgarna som sänker skatterna och skär ner på välfärden!

       Precis. Nu lär det dessutom bli marknadshyror, men det är väl oxå ”välfärd” enligt de som röstar blått.. Till alla er som bor i hyresrätt och kanske inte har jättehöga löner, börja se er om efter annat asap, för nu kommer det renoveras sönder och samman av fastighetsägare, med skyhöga hyror som följd.

        Jag är för marknadshyror ?‍♀️ So sue me.

         Ok, utveckla gärna varför, och då helst ur ett perspektiv där det skulle gynna samhället i stort och inte bara dig själv.

          Ok, I’ll bite.

          Det är vansinnigt dyrt att bygga i Sverige. Höga krav på byggtekniska lösningar, krångliga tillståndsprövningar, dyr arbetskraft. Samtliga saker är bra!

          Med marknadshyror kommer det att byggas mer då fler projekt blir lönsamma. Oavsett vad V säger så fungerar det. Nackdelen är givetvis att det inte kommer att finnas billiga bostäder centralt.

           Vad leder det till tror du? Om bara rika har råd att bo centralt? Ökad segregation kanske? Och vad leder segregation till? Ökad kriminalitet..?

           Det är ganska grovt förenklat. Tex så tar byggnadsföretag i dagsläget ofta in billig arbetskraft där arbetstillfällen inte gynnar Sverige, dessutom är ofta kompetensen en annan pga olika utbildningar och når inte upp till det svenska regelverkets krav. I Göteborg hade vi tex en incident där en byggnadsställning rasade som ett korthus, pga helt annan konstruktion och därför ej fungerande på huset, ett under att inte ngn dog eller skadades.

           och det kommer att finnas ännu färre bostäder i olönsamma områden. Nej de enda som är för en helt avreglerad bostadsmarknad är neokapitalister och det enda partiet i Svensk politik som driver den frågan är C.

          Nu kan man väl vara för saker även om det är så att ens argument rör en själv och vad som gynnar mig. Precis som att jag som arbetslös eller sjukskriven ser till vad som är bäst för mig och min situation när jag röstar.

           Vet inte om du är samma Anonym jag frågade, OM du är det, så var det inget vidare svar på min fråga.

        Marknadsskolan stod sossarna för på 90 talet. Det var sossarna som öppnade upp för privatiseringen av vården. Marknadshyror lyckades nästan Annie Lööf lura till sig men Nooshi var den enda som vågade stå emot trotts att Steffe fördummade henne. Nedmonteringen av Las samma sak men där fick Annie igenom sina krav. Slutligen har vi borttagande av strandskyddet som Annie fick ge upp. Tycker att du borde läsa på lite för du är grundligt lurad om du tror att det är borgarna som står för nedmonteringen av välfärden.

         Bra försök.

         ” Den privatisering av sjukvården som inom primärvården startades med husläkarlagen under den borgerliga regeringen i det tidiga 1990-talet spred sig snart också till äldreomsorgen. ”

         https://proletaren.se/inrikes-socialt/nar-folkhalsa-blev-till-privata-vinster-del-5

         ” Bland de borgerliga partierna var uppslutningen total inför omläggningen, medan det rådde motstridiga uppfattningar inom socialdemokratin. ”

         https://arenaide.se/wp-content/uploads/sites/2/2017/11/marknadiseringen-av-den-svenska-sjukv-arden-sa-gick-det-till-20171026.pdf

         ” Reformen genomfördes av en borgerlig regering och gav friskolor rätt till en åttiofemprocentig finansiering med gemensamma medel.”

         https://www.dagensarena.se/innehall/sa-fick-sverige-varlden-mest-avreglerade-skolmarknad/

         ” En ny rapport från tankesmedjan Arena Idé visar att det verkliga systemskiftet skedde efteråt, när Bildtregeringens valfrihetsreformer införde marknadsmekanismer i skolsektorn.”

         https://www.aftonbladet.se/debatt/a/BRV5xE/privatisering-orsakade-krisen-i-vara-skolor

         Men det stämmer ju inte? Det är moderaterna som drev igenom privatiseringen av både skola och sjukvård. Googla så ser du.

         Du kan liksom inte försöka ändra historian så det ska passa din agenda, vi alla har ju tillgång till facit.

       Nej jag driver inte. Jag är förbannad på partiet som en gång byggde upp vårt fantastiska land och som sedan monterade ner det. Det är inte det blå laget som ligger bakom utan sossarna själva. Har aldrig riktigt fattat varför. Kanske var det tanken att bli rik som gjorde att man såg till egna intressen. Många är de som blivit rika och stoppat skattepengar i sin egen ficka. Däribland ett gäng sossar. Tyvärr önskar att det varit som du tror det hade varit lättare att förstå.

        Ja kolla på Göran Persson, Jan Emanuel, Pär Nuder, Ilija Batljan. Det är bara ett exempel på S-politiker som har blivit nultimiljonärer eller miljardärer efter avslutat sina politiska karriärer på just att handla med staten med upphandlingar osv, det är HVB-hem, samhällsfastigheter och hyresrätter osv. De vet själva vilket system de skapade och hur man ska kunna mjölka det. Fy fan.

       Avregleringen av elmarknaden röstades igenom 1996, då hade S+V en klar majoritet i riksdagen.

      Alltså hur kan så många vara så historielösa? Tror ni vi skulle haft välfärd, arbetslöshetsförsäkring, socialförsäkring, barnomsorg, gratis universitet osv – ens rösträtt! Utan Socialdemokratin?

       Man kan inte leva på gamla meriter. Bara för att man gjorde något rätt för 100 år sedan så betyder inte det att man gör rätt nu.
       Nya tider kräver nya lösningar som kräver nytt tänk.

        Bara för att det är ”nya tider” så kan du inte hävda att sossarna monterade ner välfärden och att en röst på moderaterna är en röst för välfärd och miljö.

       Och just därför är det så svårt att fatta att det ÄR sossarna som drivit igenom både marknadsskolan och privatiseringen i vården.

         Ser att det florerar en hel del diskussioner om privatisering av skolan. Det är en komplex fråga och det går inte att peka finger på något enskilt parti. Aftonbladets artikel vill försöka friskriva S från ansvar. Om du frågar lärarförbundet ser de S kommunalisering som det största sveket trotts att det är över 30 år sedan Göran Persson dåvarande skolminister genomförde förändringen. Själva friskolereformen ligger regeringen Bildt, M, bakom och Ylva Johansson som tog över 1994 när S vann valet som skolminister fortsatte den redan startade reformen. Det fanns starka intressen från dåvarande Svenska Arbetsgivare Föreningen att tillåta vinster för privata företag och deras lobby har säkert spelat in. Länkar till en mycket välskriven och nyanserad artikel i alla turer kring den skolan vi har idag. https://www.dagensarena.se/innehall/sa-fick-sverige-varlden-mest-avreglerade-skolmarknad/
         Vår skolmodell är helt unik. Chile som gjorde ett liknande försök skrotade det för ca 5 år sedan.
         Att reversera detta är inte helt enkelt men ett första steg är att lagstifta om att skolor som inte är kommunala enbart får drivas i stiftelseform. Då säkrar man att vinster går tillbaka in till verksamheten. Men det krävs krafttag att komma iordning med skolan och det är tveksamt om alla partier har vad som krävs för att rätta till detta enorma fiasko.

         Du hänvisar till en socialdemokratisk tidning (Aftonbladet) och en tidning som ges ut av kommunistiska partiet (proletären), trovärdiga källor.

        En enkel googling visar att du har fel, det är moderaterna som ansvarar för privatiseringen inom vård och skola.

         Problemet är att det du gör är just en enkel googling av en komplex fråga. S kunde enkelt dödat friskolereformen när de kom till makten 1994, men de valde att fortsätta den och till och med göra det bättre för privata aktörer än det var tänkt från början. Jag tycker att den skola som de blåa och rödgröna är ett svek mot våra barn, föräldrar och lärare och nu är det dags att ställa saker till rätta.

     Vi kan ju börja med att definiera ”välfärd”. Vad innebär det exakt för dig?
     Vi verkar inte vara överens om vad det betyder och hur man når dit.

     Ingen vill ju få det sämre liksom, alla vill se en förbättring. Det kan vi väl enas om?

      Välfärd har redan en definition, det är liksom ingen åsiktsfråga! Det är en benämning på människors levnadsförhållanden där alla har rätt till en grundläggande nivå av tex utbildning, sjukvård, säkerhet osv.

      Är det bara här på denna blogg folk är så sjukt dåligt pålästa eller ser det ut såhär i samhället? Skrämmande.

       Ja, man blir fasen mörkrädd. Speciellt nu, med tanke på att det röstats i naiv tro och uppenbar okunskap.

        Så du anser att det finns människor som röstar fel? Det som är skrämmande är att det finns människor som inte förstår vad demokrati är. Lika skrämmande som att vi har så kassa politiker så att avarter får fäste.

       Det är i allra högsta grad en åsiktsfråga.
       Det är bara att titta i det här kommentarsfältet så får du ett stort bevis på att folk har olika syn på vad välfärd är.

        Vad menas med begreppet välfärd?
        Välfärd: En samlande benämning på människors levnadsförhållanden som grundas på deras ekonomi, hälsa, utbildning, bostadsförhållanden och så vidare. Allmän välfärd innebär att alla i samhället har en grundläggande nivå av till exempel skydd, säkerhet, mat, sjukvård och utbildning.

         Helt rätt men det du missar är att skalan är relativ inte absolut. I den allmänna välfärden handlar det om en grundläggande nivå. När man tar förenklade definitioner som du gjort ur wikipedia får man den förenklade versionen. Välfärd betyder olika för olika personer.

          Dock inte från Wikipedia. Visst är skalan flytande, men allmän välfärd är di facto ett visst mått av ha en viss standard i livet i Sverige. Så som tex.existensminimum. Använder man enbart termen välfärd blir innebörden lite annorlunda och kan, beroendes på var man lever ha olika innebörd för vem man frågar, det instämmer jag i. Tycker dock fortfarande inte det är en åsikt.

           Det jag försöker påvisa är att våra samhällsfrågor är så komplexa att det inte går att koka ner med enkla svar via google. Min högst privata åsikt är att genom att tillåta vinstuttag i skola och vård har vi urholkat välfärden. Men tittar man till definitionen så har alla tillgång till skola och vård så rent tekniskt har välfärden inte urholkats. Det som krävs nu är att man måste titta bredare. Vinster i skola och vård urholkar vårt system och är skattepengar som försvinner ut ur vårt system i någons ficka när det egentligen kunde återanvändas inom andra områden. Men detta är som sagt min åsikt och inte en vedertagen definition. Sedan måste man också fråga sig vad det är som gör att privata företag lyckas driva skolan med vinst. Svaret, igen enligt min åsikt, är att de kan göra det genom att reducera kvaliteten i utbildningen. Detta kan ske därför att kommuner inte har några som helst kontrollmöjligheter. Det saknas ett kvalitetsledningssystem och då går det inte att mäta leverantörens prestation. För mig är skolan tillsammans med miljön vår viktigaste fråga. Skolan fyller så många fler behov än att ge kunskap.

           Tack för ett mycket välformulerat och genomtänkt svar?Jag instämmer i mycket!

     Jo! Du får läsa på själv! Man vill ha välfärd men det ska inte urholkas. Därför ska det löna sig att jobba så att de som behöver stöd får det

      Urholkas den inte när riskkapitalister plockar ut vinster då?

       Det går inte att påvisa att vår välfärden urholkas av att riskkapitalbolag plockar ut vinster.
       Det som är vidrigt med att tillåta vinstuttag är att det är våra skattepengar vi pratar om här. Vi skänker, högst ofrivilligt, våra skattepengar till riskkapitalbolag vars ägare redan har mer pengar än de kan sätta sprätt på. Detta överskott kunde vi istället lägga på exempelvis försvar, polis, hjälpa utsatta barn.
       Sedan finns även en intressant ansvarsfråga. Kommunerna har ansvar mot sina invånare att tillhandahålla en bra och trygg skola som hjälper och utvecklar barnen och att alla barn ska kunna tillvarata utbildningsplanen. Riskkapitalbolagen har bara ett ansvar och det är att maximera vinsten åt sina ägare.
       Rent tekniskt är det sanktionerad stöld. När jag tänker på det blir jag så djävla förbannad att det skulle kunna få mig att involvera mig politisk för att göra något.

      Den urholkas ju genom vinster i välfärden och alla jävla privatiseringar. Är du dum eller spelar du bara dum?

       Källa på det? Ge konkreta bevis för dina påståenden.

    Ursäkta?

    JÄMSTÄLLDHET: https://kvinnatillkvinna.se/feministisk-valkompass/
    Moderaterna: 1 godkänt, 5 varning, 1 underkänt, kan jämföras med Sossarnas 6 godkänt, 1 varning.

    MILJÖN: https://www.naturskyddsforeningen.se/kampanj/val2022/
    Moderaterna: Moderaterna – bromskloss för klimat och natur. M ställde sig bakom 10 av 18 förslag inför mandatperioden. Men i bara en fråga – om ökad transparens kring varors kemikalieinnehåll – har partiet agerat helt i linje med vad det lovade. I merparten av frågorna har det inte agerat alls. Dessutom har partiet velat sänka ambitionerna i klimatpolitiken, i både den nationella klimathandlingsplanen och i EU:s klimatlag.

    SJUKVÅRDEN: https://www.instagram.com/sthlmsjukvardsupprop/

    KRIMINALITET: Vi tar KD som exempel här. De vill enligt sin hemsida ”Den som begår brott måste få ett kännbart straff”. Kännbart straff, alltså och förlåt mig här men nu tolkar jag det fritt som i ”hårdare straff”. Tittar vi dock på vilket straff som orsakar minst återfall i brott så hittar vi att det är villkorlig dom med samhällstjänst. Dvs inte fängelse. https://www.kriminalvarden.se/forskning-och-statistik/statistik-och-fakta/aterfall/#pafoljder

    Rösta faktabaserat, inte efter rädsla och känslor.

     Har du läst vilka grunder dessa varningar och underkännanden baseras på?
     Moderaterna får en varning på grund av att de ställer sig frågande till att införa ett tredje kön. För att de inte vill utöka de reserverade föräldradagarna. För att ett altruistiskt surrogatmödraskap ska tillåtas. Och för att de vill sänka biståndet. Det är befängt och så extremt uppenbart vilken politisk agenda denna ”valkompass” har haft.
     När det kommer till miljön så baseras det på förra mandatperioden, och tacka fan för att de inte gjort det en S+MP regering föreslagit. Miljöpartiets idéer är rekordsämst miljömässigt.

     Jag säger detsamma till dig: rösta faktabaserat, inte efter rädsla och känslor.

     Global solidaritet och global jämställdhets och feministisk utrikespolitik får alla partier underkänt på. Det är nog snarare kvinna till kvinnas politiska bias som har talat. Sedan är det helt tydligt att det finns partier de verkligen inte gillar.
     Om Naturvårdsverket säger jag helt rätt. Och det hade väl varit skamligt om det parti som titulerar sig som miljöparti inte varit bäst. Synd bara att det är ett sådant kaosparti. Hade inte haft problem att rösta på dem om det fokuserat på miljö och gjort det bra.
     Min högst personliga åsikt om sjukvårdsuppropet. Står 100% bakom dags att kasta ut Svenonius. Hon borde bli utredd för korruption och maktmissbruk. Men detta är som sagt en åsikt.
     Kriminalvårdens statistik. Det ser bra ut men problemet med siffror är att det är lätt att få siffrorna att berätta det man vill att de ska berätta. Det som gynnar den egna agendan. Inom just kriminologin finns det flera forskare som betraktar fakta genom sina ideologiska glasögon vilket det finns risker med.

    Snälla säg att den här kommentaren är ett skämt, annars blir jag totalt uppgiven över gemene mans brist på kunskaper.

    Det är väldigt grundläggande att fattiga INTE får det bättre och att välfärden INTE blir starkare när skatterna sänks! Förstår du inte det?

    Hur är det en röst för miljön? Vet du inte vad SD tycker i denna fråga? De tycker nämligen inte att svenskar ska göra uppoffringar över huvud taget.

    Hur blir det mer jämställt när KD är homofoba och är emot delad föräldraledighet?

    Hur är det en röst mot segregation när SD vill segregera invandrare från svenskar?

    Vet du inte vad du har röstat på??

     Snälla säg att ditt svar är ett skämt.

     Politik är komplext och man måste tänka i flera nivåer, på flera parametrar och i flera nyanser. Med en högerpolitik ger man individer verktyg att hjälpa sig själva, att ta sig ut ur fattigdom och sin beroendeställning. Välfärden blir stark när så många som möjligt är sysselsatta, när man underlättar för småbolag att anställa osv osv.

     När det kommer till miljön behöver vi visa att vi är ett föregångsland, men det är också viktigt att vi hjälper och stöttar andra länder med vår kunskap. 1000 satsade kronor gör extremt mycket i Indien, jämfört med Sverige.

     Att KD är homofoba och att SD vill segregera är bara ren lögn. Hr har du fått för dig det?

      Så mycket nonsens i ditt svar så jag orkar egentligen inte ens bemöta, men måste ändå fråga hur det är en REN LÖGN att SD vill segregera när de för bara några veckor sedan ville riva bron mellan Rinkeby och Ursvik? Och KD var emot homoäktenskap för bara några år sedan. Att Ebba dansar på pride förändrar inte vad partiet står för.

     Det är väldigt grundläggande att det inte handlar om hur höga skattenivåer man har utan om hur skattepengarna prioriteras. Minska bistånden till talibaner och terrorister, sänk inkomstskatterna för dem med lägst inkomster, och vips så har du Sverigedemokraterna. Varsågod.

      Du glömde: minska bistånden till svältande barn och höj vinstmöjligheterna för utländska riskkapitalbolag som ska äga våra skolor och sjukhus.

       På vilket sätt blir vardagen bättre för de svältande barnen när man finansierar en förklädd diktatur och korruption?
       Svar: Inte ett skit. Det man gör är att se till att de svältande barnen aldrig någonsin kommer att komma ut ur sin beroendeposition.

        Ditt svar är ju draget ur röven. Är ni faktaresistenta eller vad är det frågan om? Titta på forskningsresultaten istället. (Men det är väl också lögn och hittepå antar jag?)

        ”Resultatet av biståndet – att människor som lever i fattigdom och förtryck har fått det bättre – kan i de flesta fall ses först efter några år. ”

        https://www.sida.se/sa-fungerar-bistandet/sa-har-mater-sida-resultat/resultat-av-svenskt-bistand-2021

         Förstår att detta är ett politiskt motiverat svar. Det hade räckt med att du pluggat en termin internationell utveckling så hade du hunnit lärt dig ett och annat och fattat att ditt eget svar är draget direkt ur röven. Skrev min första uppsats om just sida för 20 år sedan och konstaterade att det inte fanns ett enda projekt som gav något positivt utfall över huvud taget. På 20 år har det blivit marginellt bättre hos sida.

    Dagens skämt.

    HAR NI ABSOLUT INGEN KOLL PÅ ER EGNA POLITIK? Det är förfan de borgerliga partier som säljer ut välfärden. Alliansen lyckades jävligt bra med nedskärningar och nedmontering. Herregud. Skrämmande att ni har så dålig koll på vad ni röstar på.

     Nej, alltför många har verkligen ingen koll. Men de kommer snart bli varse vad det är de har röstat fram.

      Precis. Vore intressant med en utvärdering om ett år, då är det nog annat ljud i skällan skulle jag tro.

    Va? Hej men jag tror du läst av partiprogrammen upp och ner och baklänges.

    Exakt! Så trött på folk som inte förstå att politik handlar om att styra ett land. Å just nu går det ju inte så bra för Sverige – med andra ord så behöver man ett nytt styre.

    För jag förstår inte varför det skulle va mer ok rösta för ett kommunistparti. Kommunismen har en fruktansvärd historia

     Vilket kommunistparti menar du?

      Undrar verkligen jag oxå?

    Välfärden. Den kommer monteras ner ännu mer. Hur naiva kan en del vara. Nu får ni ta hur läget blir ni som röstat PÅ SD. Däremot får Nyans inte växa. Vill människor ha all hjälp dom får när dom kommer hit men ändå leva enligt sharialagar har dom ingen respekt alls. Finns många länder att bo i där dom kan leva med sina lagar och normer.

    När i hela helvetet har dom fattigaste och ” vanligt folk” fått det bättre under en moderat styre. Ge mig konkreta exempel.

   Mmmm fortsätt intala dig själv att det är där problemet ligger. Det måste vara skönt att alltid kunna skylla på någon annan. Det är alltid någon annans fel.
   Först trodde politiker att det skulle gå att tiga ihjäl SD problemet. Se hur det gick SD fortsatte att växa. Sen började man scama folk som röstade på SD och talade om för dem att de röstar fel. Man undrar lite vad det är för fel på människor som vill förbjuda åsikter de inte själva gillar. Och nu under detta val gick den rödgröna sörjan så långt att man scamar alla som inte röstar rödgrönt. Det är en sorgens dag för demokratin. Ett rödgrönt block som skyller problemet på att folk röstar fel. Det är en sorgens dag för att ett icke-parlamentariskt parti med facistiska förtecken är vårt näst största parti. Det är en sorgens dag för Svensk demokrati för att de etablerade partierna, S, L, C och M, som navigerat igenom världskrig och kalla kriget inte kan sätta sig ner och hitta vuxna lösningar på den kris vi nu står inför. Det är dags att sluta tjafsa och istället kroka arm och hitta former för samarbeten och en ny allians mellan partier som faktiskt har rutin och erfarenhet att leda ett land. Det handlar faktiskt om vår framtid.

    Så trött på att alla som röstar blått ska få någon slags rasiststämpel av de röda. De blå är hälften av befolkningen, menar ni att alla dessa människor är onda rasister utan empati eller goda tankar? Ni måste väl ha kommit längre än så? När Sveriges andra största parti är det som öppet säger Stoppa invandringen, förbättra integrationen, höj straffen – ja, då beror det kanske på någonting annat än rasism. Folk känner sig otrygga i sitt eget land. Det handlar inte om folket, det handlar om systemet som skenat iväg där människor inte får en möjlighet att komma till ro och bygga sig ett liv i det här landet, till bekostnad på alla som bor och jobbar här. SD:s röster har en grund, börja lyssna och öppna ögonen!

     De röda kallar sd för rasister och sd kallar de röda för känslostyrda kvinnor som inte förstår politik. Same same but different. Sandlåda alltihop.

      Fast vilken av de anklagelserna är värst? Jag blir gärna kallad mycket för mitt val att rösta blått, men rasist är så långt under bältet och intelligensbefriat så det finns liksom inte.

       Är det vad DU tycker är värst som avgör vad man bör kalla varandra?

        Nej det avgör tydligen de röda eftersom de står för det ”GODA” hatet.

      Kolla bland kommentarerna. Hatat emot SD väljarna och fula påhopp på SD väljarna är mycket mycket fler än de som hatar och gör fulla på hopp på de som röstade på de rödgröna.

     Nån måste ju försöka förklara för er vad rasism faktiskt är och betyder. För själva gör ni det inte.

   Vet du,
   Vi lever i en demokrati och då för man rösta på vilket parti man vill.

   Själv är jag bedrövad över att sd har lockat så många väljare men jag tänker att alla de som röstat på SD känner sig väldigt rädda över utvecklingen i vårt land och känner sig desperata över att partierna bara låter utvecklingen eskalera. Det finns inget annat parti som tar deras oro på allvar tror jag de känner.

   Sluta hata på varandra. Alla vill ha ett bra samhälle att leva i. Sluta döma och håna andra för deras politiska åsikter, ni spelar bara SD i händerna när ni gör detta.

   Det jag saknade från partierna i detta valet var deras framtidsvisioner. Det var mest fokus på allt det dåliga och att smutskasta varandra. Lögner och förenklingar av sanningen.

    Är det inte värre att de andra partierna inte lyckats behålla sina väljare än att SD har fått dem?

     Jo det är klart att det är.

     Jo det är klart att det är jättetrist! De har en hel del självrannsakan att göra.

    Det är klart man får rösta på vad man vill. Jag får ändå tycka att det är skitdumt och krokat att rösta på SD. Låt mig gissa att många SD väljare skulle säga detsamma om att rösta V eller på typ Fi?

    Fattar inte detta snacket om att det skulle vara odemokratiskt att avsky SD. Nej det är det inte. Odemokratiskt vore att typ slänga deras röstsedlar i soptunnan eller försöka hindra SD väljare från att ta sig till urnona. Inte att försöka övertala någon att rösta annorlunda. Hela den politiska debatten är liksom ett enda stort försök att övertala folk hur de ska rösta.

     Jo men varför ska det alltid göras genom att baktala andra partier. Varför lägger de inte fokus på att presentera sin egna politik och vision för framtiden?

     Deras valsedlar kastas, läggs inte fram, göms bakom andra partiers valsedlar redan?

     Det är odemokratiskt att försöka få någon att ändra sitt parti de ska rösta på genom att nedvärdera och avsky en person som inte tror som dig…

   Vad vill ni ha ut av såna här kommentarer, vi har demokrati och vi får rösta på exakt vad vi vill.
   Jag röstade på M och har inte det minsta ont av att SD kommer ta plats.

   Det roliga är att det är bara på internet jag ser dessa röda personer, irl majoriteten som röstar blått och det har nästan alla jag hunnit prata med om valet sagt också.

    Exakt! Precis där satte du huvudet på spiken. Det var det jag menade.

    Hehe men du tror inte för att det är just i din umgängeskrets? Uppenbarligen är det väldigt jämnt mellan blocken så IRL är det ju alltså ungefär hälften-hälften. Själv har jag nästan alla jag hunnit prata med om valet röstat rött.

     Jag vet inte. De säger samma sak=de har också hört att folk vill ha maktskifte, alltså från sina umgängeskretsar, arbetsplatser etc.

   Precis. Hoppas alls fattar att en röst på sd var en röst på moderaterna. Och tvärtom.

   Fy fan för ett blått styre.

   Tror ju dock inte att man rösta rött om om är blå bara för att slippa brunt

  Kan vi inte bara ja Jimmie som statsminister direkt, så landet kan krascha och brinna i 4 år så folk vaknar till nästa år?

   Håller med. Ge honom chansen nu så är skiten överstökad till nästa val.

    Ja, eftersom hela hans taktik, politiska retorik är att skylla på att alla andra gjort fel, på allt, på alla plan, i alla frågor, så skulle det var oerhört intressant att höra vad han då skulle skylla på eller öht få sagt.

     Han skulle skylla på S konstant i 4 år ?

      Ni vill ju ha en statsminister & en regering som skyllt ifrån sig i 8 år så vad är problemet? 🙂

      Vill verkligen inte komma till Jimmies ”försvar” men Magdalena Andersson har skyllt på den borgerliga regeringen i rätt många år. Det var f-n plågsamt att lyssna på henne som finansminister de första fyra åren för det var aldrig något om deras egen politik utan bara gnäll på företrädarna. Som fick beröm internationellt för hur man hanterat finanskrisen. Är rent generellt trött på politiker som ägnar all sin tid åt att kasta skit på motståndarna istället för att prata om vad man själv vill göra.

     Som Ebba och Jimmie också? Det gnälls ju oavbrutet från dessa två om s.

     Upp till bevis nysådda. Gör allt så bra som de lovat. Nej just det, ett det var inte så lätt. Lättare kasta skit.

   Absolut frestande men farligt. SD kommer bara att öka polariseringen och med SD i makten i fyra år kommer vi ha ett land i kaos. För att inte tala om säkerhetsrisken vi tar.

    Du menar säkerhetsrisken för att Nyans då växer på andra sidan och du står där sedan mellan radikala islamister som vill införa sharia-lagar i vårt land? Absolut. Men om jag fick välja så styrs jag hellre av SD än av Nyans, men det kanske man inte får uttrycka! SD vill sätta hårt mot hårt och ställa krav på alla kriminella medan vänstern anser att det viktigaste som finns är att ingen någonsin blir kränkt. I vänsterns lilla tuggummivärld är alla individer goda – nej förlåt, ALLA med utländsk härkomst är goda människor, men svenskar är ofta onda, iallafall de som röstar på SD… så svenskar i SD får man kränka, men kriminella utlänningar i gäng som sysslar med drogsmuggling, beställningsmord och våldtäkter får INTE kränkas då de har ett mänskligt värde i botten. Makes sense! ??

     ”men det kanske man inte får uttrycka” – jo, men se där, det har du ju precis gjort! Vem skulle förbjuda dig?

      Haha ja det kan man undra.

      ”Det får man ju inte säga i det här landet”?

     Du glömde att man får kränka alla som röstat annat än rödgrönt, plötsligt är t.ex. alla moderater värre än djävulen själv.

      Men vilket trams. Högern kallar vänsterväljare för nedlåtande saker hela dagarna. I en demokrati måste vi liksom få tycka att andra är idioter, det är inte en kränkning.

     Jag tycker SD och Nyans är likvärdiga bara att de står på olika sidor. Är ledsen att vi upplever en värld (inte bara Sverige) med ökad otrygghet, ökat hat och en ovilja att förstå varandra.

     Med SD i regeringen kommer vi med största sannolikhet se en ökad segregation varpå partier som Nyans kommer växa sig starkare. Hat föder hat, kom ihåg det.

     Vilka hjärnspöken du har? Jag röstar vänster men vill självklart inte att Nyans ska vinna mark. Väldigt glad att de inte har några 20 %.

     Nyans är verkligen inte rumsrena någonstans, du skriver något helt okontroversiellt och låssas att det är superupprörande.

     Kriminella i SD då?? jo men visst, du har helt rätt, det är så vänstern tycker. Alla utlänningar är goda och svenskar är onda och gängkriminaliteten är bra.

     Ursäkta men var i min kommentar tycker jag att partiet Nyans är ett friskt tillskott i riksdagen?

  SD kommer att kräva stor plats i regeringen, de kommer inte att acceptera någonting annat, det förvånar mig inte om de även kräver statsminister-posten.

   Han vill såklart inte bli statsminister eftersom hans populistiska politik kommer fallera när folket ser hur platt den är.

    hahah va? Han vill såklart bli statsminister

     Han kan väl få den där ”stadsministerposten” som det pratas om så ofta?
     Det blir ju win-win. Han och hans följare tror han är statsminister samtidigt som han inte har inflytande öht.

      Är du rättshaverist? Du verkar lite kränkt?

      För vilken stad då?

       Haha ja det undrar jag också. …/ verkar ha tappat det lite.

     Den analysen verkar inte sakkunniga komma fram till

     Trodde samma som du men insåg att det nog inte är så självklart

     Det tror jag faktiskt inte att han vill. Jag är inte så säker på att de ens vill ha ministerposter.

     Jag tror att de vill ha en ”vågpostition” så att de hela tiden kan hota med att rösta för de rödgrönas förslag om de inte får sin vilja igenom. Ministerposter kommer bara att avslöja hur fullkomligt odugliga partikamrater jimmie har.

   Det värsta är nog att dom kommer släppa
   Fram Ulf Kristersson som statsminister så länge de får justitieministerposten. Då kommer poliser skjuta skarpt och brottsförebyggande åtgärder kommer knappast stå i fokus.

    Fy vad hemskt om poliser får skjuta skarpt! Tycker du det är det värsta som kan ske i vårt land verkligen? Du föredrar att höga tonåringar skjuter skarpt för några tusenlappar istället? Om våra poliser äntligen får möjlighet att försvara sig, oss och våra områden så har vi LYCKATS. Tycker du ska sätta dig och YouTuba hur upploppen i förorterna ser ut där horder av folk kastar stenar och tänder eld på polisbilar och ambulanser, du verkar leva i en låtsasvärld.

     Ja det vore väl rätt fruktansvärt om polisen började skjuta skarpt in i folksamlingar där barn finns?

      Kanske föräldrarna inte ska ta med sina barn där de uppmanar dom att kasta sten på polisen då, som under påskkravallerna…

      För det är så du tror att det skulle gå till i så fall? Herrejösses.

       Om Ebba får som hon vill, herrejösses. Du vet partiledaren för partiet som stöttar Moderaterna.

        Ja för det Ebba sa var att polisen skulle skjuta in i oskyldiga folksamlingar??‍♀️??‍♀️??‍♀️

         ”Ebba Busch: Varför sköt man inte skarpt?”

         https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ebba-busch-varfor-skot-man-inte-skarpt

          Hör fortfarande inte var det är hon säger att man ska skjuta in i oskyldiga folksamlingar! Hon undrar varför dom inte sköt skarpt på de som uppenbart hade som syfte att skada och t.o.m. döda polisen. Resultatet var ju inte direkt några få skrapsår på poliserna.

          Om det inte är berättigat för polisen att ta till våld och kanske t.o.m. skjuta skarpt i ett läge som det var under påskkravallerna när är det det då? Jag förstår att polisen inte ville skjuta skarpt i detta läge, man kan ju bara tänka sig rubrikerna om rasism och annat som följt efter, men det är en helt berättigad fråga att undra varför man inte tog i mer från polisen sida. Var nog inte bara Ebba som ställde sig den frågan…..

           Du förstår inte det (milt sagt) problematiska med att som partiledare kritisera polismyndigheten med sådana oerhörda uttalanden?

           ”Detta är ett oerhört uttalande. Att en svensk politiker närmast uppmanar svensk polis att skada ett hundratal personer genom att skjuta skarpt hör inte hemma i en rättsstat”, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz i en skriftlig kommentar till TT.

           – Att trycka på att man ska bruka moteld eller höja konfliktnivån, nej, vi som jobbar på polisutbildningar och Polismyndigheten ska vara stolta över det som vi förmedlar, säger han till TT.

           https://www.svd.se/a/7dO8w9/polisfacket-om-busch-ett-oerhort-uttalande

      De skjuts redan skarpt in i folksamlingar där barn finns. Och i hus. Och i lägenheter. Och i bilar. Och i restauranger. De sprängs en del bomber också. Har du bott under en Sten eller?

   Ja, det är väl klart att de som största parti i en allians kommer kräva rejält med inflytande. Jag avskyr SD men detta kan vi väl ändå ALLA vara överens om, att har SD blivit framröstade av så många väljare så kan dem (och bör dem, om vi ska vara rimliga) kräva inflytande när de väl går in i ett samarbete. Annat annat är ju rena fantasierna.

  Härlig nivå att kommentera sd tjejernas utseende, är det lika härligt att kommentera utseendet på miljö partiets tjejer? Fick oss mer än ett gott skratt igår när det visades inslag från deras valvaka. Snacka om botten skrap.

   Först klaga på andra och sen vara lika usel själv! Känns seriöst! ?

   Klart att man ogillar normsnygga tjejer om man har rak lugg, blått hår och näsring.

   Botten

   Skrap…… hehe

   Hur lyckas man särstava Miljöpartiet? ?

   Exakt precis din egen nivå låter det som?

   Hahaha satt ni och kollade på valvakan och började skratta åt hur tjejer hos Miljöpartiet såg ut? Hur gammal är du? Lite oklart varför du klagar på att det här görs samma sak då.

  OT, men Moa Murderess skriver att allt är kaos och katastrof och att hon måste ta itu med saker akut. Någon som vet vad som hänt?
  Hon har tydligen inget internet heller?

   Hon överdriver väl ganska friskt för att få upp intresset?

    Ja så kan det säkert vara? Hon lät dock ganska less på sina inneboende i senaste videon när hon berättade att hon fått sköta allt själv under sommaren. Tänkte om något hänt där?

   Enligt flashback rykten ska hennes inneboende ha sålt möbler, och något har hänt med hennes wifi (troligen pga hennes inneboende)
   Det ryktas även att de inneboende inte har betala hyran som de ska enligt avtal.

  Folk måste verkligen lugna sig. Och hur fan är det fatt om man känner att man är så övermäktig att man har mandat att läxa upp halva Sveriges befolkning? Och hon ”Underbaraclara” är hon riktig eller ? För det är precis demokratin som nu fått sagt sitt. Satan vad frustrerad jag blir.

   Precis detta. Att vänstern tror att det är moderaternas fel att SD har växt så mycket är en extremt bristande analys. SD har fått så mycket röster pga en extremt naiv flyktingpolitik. Hade andra partier haft lite rak rygg och inte spelat moder Teresa så hade dom aldrig blivit mer än ett 5% parti med endast rasister.

    Moderaterna hade inte behövt släppa in/samarbeta med SD, det stod dem fritt att låta bli och de gjorde ett val. Men det har väl också ”vänstern” tvingat dem till enligt din logik.

     Nej, vänstern har nog med att önska och stötta kommunism. När blev egentligen kommunismen rumsren i Sverige?

      Du skämmer bara ut dig själv när du visar att du inte hängt med över huvud taget i svensk politik. Vi har inget kommunistiskt parti i riksdagen.

      Exakt vad i Vänsterpartiet tyder på att man vill ha ett kommunistiskt samhälle? Nu är väldigt duktiga på högersidan med att slänga med sådana här ord men jag ser nästan aldrig bevis på att det är någonting som partiet faktiskt driver. Eller menar du att man är kommunist om man inte vill sälja ut välfärden?

       Såg du utfrågningen med Nooshi i SVT?
       Där var det svart på vitt när det gällde Ung vänster.

        Hon sa rakt ut att V inte är kommunistiskt och att hon tar avstånd från ungdomspartiets åsikter i den frågan. Gick det inte in hos dig?

         Det är ju dock väldigt ofta Jimmie Åkesson sagt rakt ut att SD inte är rasistiskt/nazistiskt, men det går inte heller in hos folk. Man hör det man vill höra.

         V hette ju tidigare VPK, vissa saker för långsamt.
         Men V idag får kommunister från 70-talet att skämmas.
         SD idag får rasister från 90-talet att skämmas.
         Det är ju därför det kommer nya, mer radikala partier och poppar upp som små svampar. AFS och Nyans (eller vad dom heter), till exempel.

          Fast samtidigt så upptäcka ju nazister i SD hela tiden, i nutid? Tvivlar inte på att finns renodlade kommunister kvar i V men knappast i jämförelse med nazismen i SD?

           Finns lika mycket skit hos de andra partierna också.

        Ja det såg jag. Hon tog tydligt avstånd från det. Berätta vad du såg? Om det är det värsta du hört från ett ungdomsförbund så har du mycket att läsa….

         Vi pratade nu om kommunism , och där stod det ordagrant – TEXAT – att kommunism var något dom stöttar

          Nej, Vänsterpartiet vill inte ha ett kommunistiskt samhälle. Det står absolut ingenstans så sluta sprid sådana lögner. Vad ungdomsförbunden tycker är en helt annan fråga eftersom majoritet av våra ungdomsförbund är väldigt extrema.

     Det hade däremot inneburit att SD vunnit ännu fler röster.

     SD:s framgång är en reaktion på ett historiskt förfall av ”Sverige”.

     Vet du vad, moderaterna har all jävla rätt i världen att hålla med SD i vissa frågor. De behöver inte baktalas öht för det. Du kanske missat att vi lever i en demokrati och valet fortfarande är fritt? Att man på allvar kan tycka att SD och M är nån slags hop av empatilösa idioter för att man uttrycker oro för framtiden, men samtidigt stöttar vänstern och avhopparnas Nyans som vill flytta kvinnorna tillbaka till stenåldern är för mig OVERKLIGT. Och ändå måste vi samsas och bo ihop i samma land.. tyvärr.

      Din kommentar andas allt annat än just den demokrati du uttalar dig om.

      På vilket sätt stöttar vänstern partiet Nyans? Eller är det bara något du antar?

      Hell seger eller…

      Men lägg ägg med detta ”vi lever i en demokrati”. Det är just eftersom vi lever i en demokrati som det är fullt görbart att vara besviken över valresultatet och att uttala det högt?

      SD falangen om någon älskar ju att vara på folkvalda politiker. Och de har de all rätt u världen att göra. Men nu när det går åt andra hållet ska det ”förklaras” vad en demokrati är och vi ska visa respekt för valresultatet genom att inte vara högljutt missnöjda. Jösses.

   Men alltså UnderbaraClara uppmanar ju faktiskt bara i inlägget till att gå och rösta? Sedan att man kanske kan ana sig till att hon önskar att man skulle rösta rött, men det enda hon gör att skriva att man ska rösta.

  Får ont i magen av allt det här, kan knappt vänta tills allt är över. Vill typ isolera mig tills beslutet är framme.

   Det har jag haft i 8 år nu och det kommer förmodligen fortsätta sitta i. Sverige behöver en förändring och vi behöver vettiga politiker!

    Ja, förändring blir det nog. Vettiga politiker? Nja, knappast. Det kommer visa sig.

  börjar misstänka att de som röstat L,Kd och M står för/håller med SD:s politik. För de var ju väl medvetna om att L, M och KD har hoppat i säng med SD redan innan de röstade. Politik som inte alls gynnar kvinnor och välfärd.
  så det är väl bara att inse att de inte vågade lägga rösten direkt på SD.
  alla med bra ekenomi förstår inte alls vad jag menar nu..låt så vara

  men nu förväntar jag mig allt som de lovat också, de partierna som verkligen håller vad de lovar.
  -kapade vårdköer
  -bättre sjukvård med allt vad det innebär
  -rejält sänkta mat, el och bensinpriser
  -bättre skolor m allt vad det innebär
  -gängskjutningarna kommer snart försvinna el iaf minska drastiskt
  -inga sjuka ( eftersom alla bidragsfuskar )
  osv osv osv

  härligt
  make Sverige great again

  ja jag e jävligt ironisk

   Vilken enorm glädje jag känner idag ??

   Ser fram emot Kristersson som statsminister i en M/Kd regering med stöd av L och Sd.

   Nu kan förhoppningsvis saker börja gå åt rätt håll.

   Extra kul att det är de islamistiska partiet nyas som gjorde detta möjligt genom att själa så pass många röster från Socialdemokraterna (som de som är lite politiskt insatta ”såg de komma”).

    Sossarna gjorde ju ett bättre val en sist?

    Det som möjliggjorde det här är ju att M mfl samarbetat med SD. Det är därför de får majoritet, inte för att det gick bättre för M än i förra valet. Eller sämre för S.

    Om det är något pari man förlorat röster till så är det SD, inget annat.

   En extremistisk flyktingpolitik gynnar inte direkt kvinnor eller välfärden, just saying 🙂

    Exakt. Att just så många kvinnor gått med på att skjuta sig själva i foten är helt ofattbart. Man vet knappt om man ska skratta eller gråta. Men för all del. Fortsätt gömma er bakom demokratin för att förinta just demokratin. Skönt att solen en dag kommer explodera och att all den här existensen är helt meningslös i det långa loppet.

     Ja, det är verkligen helt oförståeligt. Hur tänker man? Vad är det för typ av kvinnor som tycker det känns bra att den jämställdhet kvinnor kämpat för, många generationer före oss, nu tar oss tillbaka till 50-talet. Obegripligt.

      Jag förstår verkligen inte? Tror ni att vi kvinnor som röstar på SD är oroliga för OSS om de vinner? Ett parti som vill införa högre straff för våldtäkter, anonyma vittnen, färre gäng på gatorna och mer män i Sverige som inte lyder under islam? Om det är någonting som är ett hot mot kvinnor så är det väl Nyans och Vänstern som tycker att män ska få göra precis som dom vill, aldrig behöva ställas till svars för sina handlingar och ha fri passage till vår välfärd. Vilka är det som vill ha fler övervakningskameror på offentliga platser och lägga budget på lampor på mörka platser? Inte nyans va?

       Nu är inte Nyans eller V ngra stora partier. Vidare, vad har ”övervakningskameror och lampor på mörka platser” med jämställdhet att göra?

        Att alla ska kunna känna sig trygga utomhus kanske?

         Är det din definition på jämställdhet i samhället? Jösses.

          Nej du bad inte om en definition av jämställdhet utan vad det hade med jämställdhet att göra. Och jag gissade att det kanske kan handla om att alla ska kunna känna sig trygga. Vill du ha en definition av jämställdhet så är det väl det du ska fråga efter (eller googla).

           Att ta saker ur sitt sammanhang blir sällan bra. Bad inte dig om någonting, min kommentar handlade om att vi slungas tillbaka till 50-talet beträffande kvinnors jämställdhet i samhället. Då kom en kommentar om ”lampor i mörker” och jag ifrågasatte vad det har med den jämställdhet jag åsyftar att göra.

           Och jag svarade med en gissning (jag är alltså inte anno).

           Och vill du läsa mer om just trygghet och jämställdhet så finns det mycket. Bland annat från Boverkets hemsida som talar om ett projekt kring just belysning, trygghet och jämställdhet (från detta år):

           ”För att få en bild av upplevelserna av trygghet och brist på sådan ur ett jämställdhetsperspektiv valde kommunen att genomföra traditionella trygghetsvandringar med tekniska kontoret, polis, Kombrå, Bostadsbolaget, Hyresgästföreningen och boende.

           Vandringarna visade att äldre, och inte enbart kvinnor, kände otrygghet i de aktuella områdena. Vanligaste synpunkterna som framkom i samband med vandringarna rörde lampor, buskage, papperskorgar och trafik (exempelvis parkering, buskörning och höga hastigheter). Männen uttalade i större utsträckning än kvinnor att de var rädda för att få sina bilar vandaliserade medan kvinnorna påtalade rädsla för att bli överfallna.

           En av de prioriterade platserna hade en insynsskyddad sittplats bredvid gång- och cykelbanan där det vistades personer som ingav rädsla och otrygghet för förbipasserande. En närliggande lekplats uppfattades som en otrygg plats eftersom den saknade god överblick och belysning. Kommunen anlitade externa konsulter för att omgestalta en av de aktuella platserna.”

           Vad är det du själv (eller ansi?) tycker har blivit 50-tal i och med detta val? Jag är alltså inte här för att bråka, jag gissade uppriktigt kring vad kan ha menats med jämställdhet och trygghet.

           Förlåt, var ju ansi jag svarade. Svårt när trådarna blir långa.

           Men snälla, ok såhär, den jämställdhet jag pratar om är när man tex har lika lön för samma arbete, lika mkt makt oavsett kön osv. Jag förstår fortfarande inte vad ”lampor i mörker” har med min kommentar att göra. Och nej, jag tycker inte det blå blocket för en politik som gynnar jämställdhet. Alls.

           På vilket sätt menar du att den typen av jämställdhet slungas tillbaka till femtiotalet? Är det några konkreta förslag från de borgerliga som hotar den jämställdheten? Som sagt, jag är uppriktigt inte här för att bråka.

       För det är så mycket bättre att utländska riskkapitalbolag har fri passage till vår välfärd. Hoppas du ser lika mycket fram emot hur de kommer sälja ut våra skolor och de långsiktiga konsekvenserna av det.

       Högre straff för våldtäkter? Alla partier förutom SD röstade ju för fan ja kring det förslaget i början

       Du ljuger
       och har inte en aning om vad Vänsterpartiet har i sitt valmanifest eller sin parti förklaring om kvinnor, jämställdhet, jämlikhet och mångfald.
       Och det är inte ok.
       Läs på och återkom när du har inhämtat fakta.

    Vad är en extremistisk flyktingpolitik?

   Om du är sån som röstar rödgrönt så vill du ju snarare inte ha uppfyllda löften eller ngt ur den listan

   ”så det är väl bara att inse att de inte vågade lägga rösten direkt på SD.”
   Är du verkligen på riktigt? Tillhör du juntan som pekar finger och fått en ny taktik när det gäller att få människor att rösta vänster?

   Menar du då också att de 30% som röstade S bara inte vågade rösta på V?

    Varför skulle jag? V har väl inget kvinnifientligt i sitt?

     Tja, varför menar du att de som röstade på moderaterna bara inte vågade rösta på sd då?

      jag menade att eftersom alla som röstade på M, Kd och L var väl medvetna om att när de la sin röst på dessa, så visste de att de därmed indirekt la sin röst på SD eftersom de ju gått ut med att bilda regering tillsammans.
      Många av kändisarna propagerar mot SD o deras åsikter men samtidigt lägger de sin röst på de partier som gått ut o sagt att de ska bilda regering med SD. blir liksom dubbelmoral.
      och SD står ju för en del saker med skev människosyn/kvinnosyn/invandrarsyn etc.

      ungefär som att jag skulle lägga min röst på S och de hade gått ut med att de kommer bilda regering med Nyans.

      förstår du nu hur jag menade?

      Alla partier har säkert en bakgrund från 1900-frös ihjäl men skillnaden är att IDAG, nutid har dom inte kvar den och det är väldigt längesedan de hade det. SD har sina åsikter NU.

      tydligare än så kan jag inte förklara.

  Richard har ju redan politiskt inflytande och haft det länge nu.
  Han är ordinarie riksdagsledamot, sitter som ordförande i Nackas kulturnämnd och sitter i trafikutskottet.
  Jag har för mig att han var ganska högt upp på listan över folk man kunde kryssa i kommunvalet. Om han inte var överst.
  I nacka är det hans ansikte man sett på alla affischer.

  Så nog har han haft inflytande och hans chanser lär inte ha sänkts i det här valet om man säger så.

  Vilket jävla tjat om SD hela tiden. Kanske borde vara lika mycket tjat om Vänsterpartiet och deras ideologi där de under flera decennier hyllade Stalin.

   Schas tillbaka till fb med dig

    Är inte Anonym 13:39, men va fan? Är det här kommentarsfältet reserverat enbart för en viss typ av åsikt eller?
    Förstår du inte att det är sånt här som gör att SD blir starkare?

    Ta du på dig foliehatten och låtsas som ingenting men gräv fram deras historia. Gräv fram Socialdemokraternas historia men det vågar du väl inte.

     Nivån här inne blir bara lägre och lägre.

     Om det nu är någon som du tror inte är medveten om ett partis historia så kan du väl vara så vänlig och tala om och förklara. I stället för att börja svamla om att man inte skulle våga eller ”blundar” och allt vad som slängs ur.

     Och nej, jag är inte sosse. Röstade själv blått, så att du inte får för dig något här.

   tycker att man hör den diskussionen överallt. Hört talas om filterbubbla? Tror nog att det är problemet snarare än att det inte ”tjatas” om.

   Senast när flaggor viftades med under brinnande NATO-diskussioner så var frågan allra högst aktuell. Men man får faktiskt skylla sig själv lite om man bara hör en sida av saker. Vidga din bubbla.

  Val lockar verkligen fram domedagsprofeter, och detta oavsett vem som får äran att styra vårt land. Blir det rött gapas det om att Sverige är ett sjunkande skepp, folk kommer inte ha råd att betala varken el eller mat, gängen kommer ta över osv osv. Blir det blått så skriks det om att det släpps in nazister i riksdagen, att folk på riktigt är RÄDDA och överväger att lämna landet, kvinnor kommer få det sämre osv osv osv. Kan vi inte bara ta tre djupa andetag och lugna ner oss lite. Ge det lite tid. Vilket block det än blir som får majoritet så kommer vissa saker bli bättre, andra sämre, för varje individ.
  Alla politiker vill ju landets bästa utifrån deras perspektiv. Inget kan passa alla, men nu lever vi i en demokrati och såhär har vi nu röstat. Kanske blev det inte som just precis DU ville, men det blev som de flesta ville.

   Lite lustigt att kommentaren under din är just
   ”Anonym / 12:42
   Totalt jävla mörker!
   Lycka till Kristersson! Har man satt djävulen i båten får man ro han i hamn också.”

  Totalt jävla mörker!
  Lycka till Kristersson! Har man satt djävulen i båten får man ro han i hamn också.

   Ja, becksvart. Obegripligt.

    Men sluta vara så dramatisk.

    Men stackars dej då! Vilket jävla gnäll det är på folk, fan bestäm er ska vi ha demokrati eller inte?

   Ja ondskan himself. Allt handlar om pengar i deras värld. Klart som fan de inte är orolig över vården med deras privata försäkringar.

   Tydligen blir inte moderaterna sjuka heller? Eller just det, de har väl råd med bra försäkringar så de blir inte utförsäkrade.

    Men vad bidrar detta till förutom ytterligare polarisering? Jag röstar själv rött och är besviken över valresultatet men jag anser inte för den sakens skull att Ulf Kristersson är ondskan själv?

    Folk blev utförsäkrade även under rödgröna regeringen, så vad är din poäng?

    Du tror du inte folk har blivit utförsäkrade under de senaste 8 åren? Vakna.

  Men hur mår Paow? Hon ser inte frisk ut

   Hon ser riktigt rörd och mager ut. Tror inte hon mår bra, stackarn.
   Såg någon TikTok där man såg hur huden över kinderna bara hänger rynkigt över knotorna i ansiktet. Undrar om hon tagit bort bucal fat pads eller varför det är så insjunket.
   Hon ser ut som typ anorektiker som ser en massa år äldre ut än de är för att de inte fått nog näring/fett och både hud och kropp liksom rasar.
   Skulle verkligen önska att hon fick psykolog-hjälp. Tror hon behöver det om hon ska ta sig vidare.

    Men hon kan ju själv välja att söka hjälp för sin hälsa men hon lägger det på operationer. Hon är vuxen och det är hennes val.

  ni som tjatar om att folket sagt sitt….alla SDare… i så fall så var det ju Socialdemokraterna som vann folkets röster.

   Vet du hur politik funkar?

    Jag tror att den personen vet det och jag instämmer med denna. Störst parti är s och fick flest röster.
    Men så räknas det ju inte.

    ja, men du förstod inte vad jag menade.
    jag vet allt med mandat och hö o vä etc.
    men jag har sett många här som skriver att ”folket har sagt sitt och de som fick fick flest röster var SD”.
    ja på högersidan, men om man tar parti vart för sig så var det Socialdemokraterna som fick flest röster som enskilt parti så ska man säga att vad folket la flest röster på så var det ju inte SD utan S. sedan vet jag med att det inte är så det funkar.
    Om M, Kd och L hade stått utan SD så hade inte högersidan vunnit.

   Ja 30% av rösterna.

  Ni som tycker att det blir dåligt om det blir maktskifte, vad exakt tycker ni att sossarna gjort bra de senaste 8 åren? Gängkriminaliteten är värre än någonsin och vården är kaos. Nu kan det bara bli bättre om det blir skifte.

   Nu är ju dock problemet att regeringen inte har något med vården att göra, utan det faller på regionerna.

    Precis och vården styrs i de flesta regioner av M/KD

    Om du ändå ska kommentera kan du väl åtminstone svara på frågan?
    Vad exakt har sossarna gjort bra de senaste 8 åren?

     I vilka regioner då? De flesta regioner har varit borgerliga senaste perioden.

      Spela inte dum. Det är inte regionerna som ska ordna upp gängkriminaliteten, en fallerad miljöpolitik, energipolitik och allt annat som inte fungerar på statlig nivå.
      Vad exakt har sossarna gjort bra de senaste 8 åren för Sverige? Eller menar du att de inte haft någon form av inflytande i Sveriges politik alls de senaste 8 åren?

       Var en kommentar på att vården skulle vara kaos. Vården styrs av regionerna. Vad exakt är det du menar att de rödgröna har skapat för kaos i regionerna? Jag spelar inte dum utan svarar på din kommentar. Ett av dina två exempel i din första kommentar hanteras inte på riksnivå. Vill du diskutera riksnivå får du komma med exempel där detta hanteras.

        Du har fått ganska många exempel nu. Det är rätt tydligt att du inte har något svar alls på den ursprungliga frågan.
        Dessutom kräver inte frågan några exempel. Den är öppen och väldigt lätt att svara på om man vet sina grejer.

         Jag röstade på moderaterna igår så jag håller med om att de rödgröna har misslyckats. Har alltid annars röstat på S men tycker att de borgerliga ska få en chans att ordna upp nu. Upp till bevis.

         Jag ifrågasatte enbart din kommentar om den kaotiska vården. På tal om att kunna svara om man vet sina grejer.

          Jag vet att det är hopplöst att veta vem som svarat på vems inlägg här. Jag är inte TS, jag blev bara smått irriterad över att ingen vill ta i huvudfrågan ens med tång.

           För att huvudfrågan inte går att svara på eftersom vården inte skötts av de rödgröna i den absoluta majoriteten av regioner kanske.

           Kanske veta vad man pratar om innan man ställer en sådan fråga.

           Huvudfrågan var alltså ”vad exakt tycker ni att sossarna gjort bra de senaste 8 åren?”
           Det går alldeles utmärkt att svara på helt utan några andra detaljer.

           Med gäng och vård som exempel på saker som bara kan bli bättre nu. Det här är hopplöst, det är inte farligt att erkänna att man hade fel. Vården är främst styrd av blå eller blandade styren, vet inte varför det blev så ont av att det påpekades. Du hade ju massor med andra exempel, men så som du ställde frågan blev den faktiskt fel.

           Jag röstade som sagt för maktskifte just för att jag hoppas att de borgerliga kan få en chans att få bukt med gängvåldet (om det inte är helt för sent nu). Så jag håller absolut inte med om att de rödgröna har skött sig. Vi är alltså överens, jag påpekade bara att kaoset i vården inte är de rödgrönas fel. Många verkar tro att vården styrs på riksnivå vilket ger en skev bild av vems ”fel” det är när vården inte fungerar.

       Förklara istället vad du tror blir bättre av att sälja ut välfärden. Och energipolitik, har du glömt vilka det är som egentligen är för den fria marknaden? Som vill slicka EUs arsle var och varannan dag?

        Varför då ”istället”? Vi är väl ändå vuxna personer som kan hålla oss ifrån att ställa en motfråga istället för att svara på frågan som ställts från början?
        Är det så att du inte heller kan svara på den?

         Vad exakt är det jag ska svara på?
         Du verkar kunna svara lika lite som jag om vi nu ska köra på den grejen.

          vad exakt tycker ni att sossarna gjort bra de senaste 8 åren?

           – bygger upp försvaret och återinfört värnplikten
           – den historiska satsningen på polisen
           – stramat åt migrationspolitiken
           – höjt a-kassan
           – historisk satsning på infrastrukturen och ökade resurser till järnvägen
           – dubblerad miljöbudget
           – 650 000 fler i arbete
           – lägsta statsskulden sen 70-talet
           – rekordstort bygge av hyreslägenheter
           – skärpt straff för mord

           Hur långt ska jag fortsätta?

        År 1996 röstades det i riksdagen om avreglering av elmarknaden. Vilka hade en KLAR majoritet i riksdagen då? Jo S+V.
        Så trött på sossar som ska skylla på andra för något som de själva röstat igenom.

      Och mandatperioden innan styrde i princip S varenda region, hur tyckte du att vården såg ut då? Jo det kan jag berätta, vårdplatserna minskade och vårdköerna ökade. Varför tror du vi fick borgerligt styre i många regioner senaste mandatperioden? Jo för att S misslyckades totalt.

    Tack. Man blir mörkrädd för okunskapen.

    Region Stockholm styrs dock av M+L+KD OCH C+MP tillsammans.

   Vården är regionen och många av dom har blandat eller blått styre.

    Senaste mandatperioden ja, men valet innan styrde S i princip varenda region förutom typ Stockholm och Halland.

   De flesta kommer att bli hemlösa när hyresvärdarna kommer att kunna sätta vilka hyror som helst, när det blir marknadshyror. Jag kommer förmodligen bli utkastad efter 20 år som hyresgäst om min hyra höjs väldigt mycket, min hyresvärd kommer säkert sätta en skyhög hyra förmodligen kommer den att höjas många tusenlappar

    Så kommer det bli för en mkt stor del av befolkningen. De som röstat blått verkar tycka det är ”välfärd” av kommentarerna att döma
    Det kommer bli oerhört svårt, snudd på omöjligt för tex studenter att hitta små bostäder, för att inte tala om ensamstående föräldrar. I ett land med redan befintlig bostadsbrist, så har jag oerhört svårt att se ”välfärden” i detta…

    Ja fy fan för moderaterna. Hur kan folk rösta på dom? De skulle ju sälja sin mamma om det innebar en sänk förmögenhetsskatt.
    De som röstat på m måste ju ha gott om pengar. Eller var helt blåst.

     Eller så värnar man om de fattiga, pensionärerna och låg inkomsttagarna, och anser att även dessa ska ha råd med värme, el och mat. Att värme, el och mat inte enbart ska vara för de rika.

      De ska ha råd med värme, el och mat men inte att bo kvar i sina hyresrätter? Vad ska de då ha låg el till?

       Vem har sagt att de inte ska ha råd att bo kvar i sina hyresrätter?

     Vi har ingen förmögenhetsskatt i Sverige, så förstår inte hur den skulle kunna sänkas?

    Samma här. Det skrämmer mig nästan mest, deras syn på hur folk lever. De har ingen förståelse för att alla inte kan arbeta eller att alla inte tjänar 30k-70k innan skatt. Jag betalar redan nästan 8000 för att bo! Hur ska jag ha råd att köpa, som de dessutom föredrar att folk gör, när jag knappt kan spara som det är till att köpa något? Make it make sense

    För det första gällde förslaget om marknadshyror bara i nyproduktion (då det idag inte är lönsamt att bygga hyresrätter).

    För det andra kommer inte de flesta bli hemlösa, för vilken hyresvärd sätter så hög hyra att inga hyresgäster har råd att bo, det är helt ologiskt.

     Just Nu gäller det nyproduktion ja. Såklart kommer folk tvingas ifrån sitt hem om någon annan är villig att betala för det?
     Jättebra för segregation!!!

   Vad ska dom göra åt gängen? Fängelserna är fulla. Sjukvården har ju M sabbat helt.

    Dessutom säger polisen själv att det inte är så lätt som att ngt politiskt block skulle kunna utrota gängkriminaliteten, väldigt komplex fråga. Ang.att många här inne skriver de enkom röstat blått för att få ordning på den frågan..

    Då har väl S sabbat sjukvården lika mycket, kolla hur regionerna har styrts de senaste 12 åren så kommer du se vilka kålsupare S är. Så fult att försöka skylla vården på de borgerliga.

  Svenska folket har röstat o siffrorna visar väl en del ändå. Sen har alla har rätt till sin åsikt oavsett vad man tycker.
  Hantera det

  Jag tycker det är väldigt intressant att ingen har ställt sig frågan till varför SD ökar så mycket. Är verkligen svenska folket så naiva och blinda? Sen är det väldigt lätt för alla dessa influencersatt att uttala sig när dom bor på gräddhyllan och inte ens behöver uppleva problematiken i samhället. Men om vi ska ha något att vara rädda och oroliga för så är det att NYANS nu fått fäste, nästa val lär dom säkerligen klara 4%. Men hellre ett islamistiskt parti än SD… Eller?

   Glöm inte att alla medlemmar i Nyans och alla som röstar på partiet är goda människor, till skillnad från alla själviska rasister som röstade L, KD, M eller SD.

   Varför tror du att någon vill ha ett islamistiskt parti? Det behöver inte vara så att för att man inte uppskattar SDs politik så tycker man att Nyans är bra. Det förstår du inte själv eller?

  Rickard herrey sitter ju trots allt i riksdagen så politiskt inflytande har han ju redan.

  – Hur känns det?
  – äääääääää ääääEEEeeehhhhhääääää helg segeeeer

   ”vi skickar fram den som är fullast, mest dum i huvudet och sen låter vi henne skrika rätt ut!”

   Bra idé…

    Är ganska säker på att det snarare var tvärtom – att de skickade fram den som var smartast. Det är ju ändå SD vi snackar om.

  Många verkar missa poängen att ingen TVINGAT moderaterna att samarbeta med SD

  Det är ett aktivt val och oavsett vilken politik partiet står för så är partiet STÖRRE än M

  Jag undrar hur Uffe har tänkt här… han bjuder in storebror till kalaset och förväntar sig att han skall sitta vid barnbarnet…

   * barnbordet skall det såklart stå…?

   (Fast man kan ju spekulera i vem som är barnbarn i soppan…)

  Det skrämmande ett parti där ingen knappt tycker på ögonbrynen när en av deras kommunalpolitiker påstår att han vill ”döda alla svarta” på ”skämt”, där det inte är ens längre är en ovanlighet att chattar med heil ….. hälsningar förkommer bland medlemmarna är den näst största partiet. När jag läste historia har jag alltid tänkt ”hur kan svepas med på sånt här”. Nu förstår jag hur enkelt där

   Om jag ska gissa så tror jag att det är för att man har alldeles för mycket frustration och irritation över hur läget är idag, att man helt enkelt ser förbi det.

   Jag tror att folk är trötta på att våldet har eskalerat, att man låtit den organiserade brottsligheten sköta sig själv och att ingen verkar få den vården de behöver.
   De är trötta på att läsa om skjutningar och rena avrättningar av barn, uträttade av barn, som dessutom kommer allt närmre sitt egna område. De är trötta på att medier skrämt upp alla om att kvinnor inte kan gå hem själva. Att ingen verkar ta tag i våld i nära relationer. De är trötta på segregationen, på att folk inte kommer ut ur sitt utanförskap, på hopplösheten som genomsyrar precis allt.
   De är trötta på att barnmorskor skriker om drägliga arbetsvillkor, trötta på att lärare inte kan och får resurser för att hantera elevers individuella behov.

   Framförallt tror jag att de här personerna är mest av allt trötta på att de känner att ingen lyssnar på dem. Att bara bli avfärdad som rasist och till och med nazist när man försöker påtala ett problem. Att det ser ut som att ingen tar dem på allvar och ingen vill ta en mogen vuxen diskussion utan personliga påhopp.

   Jag tror att folks uppgivenhet, ilska och känsla av att ett helt samhälle sviker en gör att man ser på det att några olämpliga kommunpolitiker inte gör något i det stora hela.

   Skrämmande är det absolut! Riktigt skrämmande då det här inte är exklusivt för Sverige, i hela Europa ser man samma beteende och händelseförlopp. När ska någon börja ta det här gigantiska problemet på allvar? Kommer det krävas ett världskrig som förra gången? Jag börjar faktiskt bli orolig för det.

    Men då får man se till att rösta EMOT utförsäljning av välfärden och FÖR höjda skatter på miljonärer och miljardärer och allt möjligt löst pack som fifflar undan sina pengar till skatteparadis. Att rösta på Moderaterna och SD är fortfarande som att skjuta sig själv i foten… eller pissa i sina egna byxor..värmer ett tag ( när skattesänkninga genomförs och du får 1000 kr extra typ) men sedan blir det äckligt ( när allt i välfärden krackelerar ihop)

  Mysigt att hälla vin över en reporter i något slags ”tvångsdrickande”. Känns väldigt mycket fjortisfest.

  Tycker det är en stor sorg att sd är så stora. Rädd för vad som kommer ske. Alla våra politiker borde stå till svars för detta. Alla. 8 år av ren galenskap har lett oss till detta. Det finns ett extremt missnöje i Sverige och de röda har haft 8 år på sig att försöka motverka att sd ska bli så stora. Men inget sker. De blå blocket väljer att börja samarbeta med sd i vissa frågor. De röda väljer att rida på vågen att de blå blocket är rasister för de samarbetar med sd.
  Allt detta är fan en enda soppa, vill bara spola fram 4a år och ha ett nytt val. Usch

   Vad exakt är du rädd för??

    SDs inflytande.
    Jag har en liten dotter, som jag vill ska växa upp i ett samhälle, där hon har rätt att göra sin röst hörd, rätten att bestämma över sin egna kropp.

     Din dotter är inte hotad av SD, Fyfan va dåligt påläst du är. Du kommer märka när hon växer upp, var du upplever att hon är trygg och inte. Om du tror att aborträtten är hotad i Sverige blir jag orolig för din okunskap, men det kanske är sånt som sprids på Vänstervakor.

      SD största skräck är välutbildade kvinnor som ifrågasätter dem. Skribenten ovan förstår väl att hennes dotter kommer att bli en sådan och då har hon rätt i sin oro.

      Med tanke på att du TROR att jag röstar rött genom att läsa min kommentar ovan, säger en del om din läsförståelse-förmåga. Din förmåga också att egentligen förstå vad SD vill.

      Som du kanske missade ovan så sågar jag de röda. Jag sågar också de blåa. Tycker att våra politiker har misslyckats totalt och är besviken.

     Är det inte mer realistiskt att vara rädd för din dotters säkerhet? Att hon ska råka komma i vägen i en gänguppgörelse? Att hon blir erbjuden knark i skolan? Att om hon bli allvarligt sjuk hamnar i en vårdkö som är så lång så när hon väl får vård är det försent? Att hon inte ska kunna gå ut ensam utan att vara rädd för att någon våldtar henne?
     Jag förstår att man kan tycka att fel ”lag” (som de envisades med att kalla det igår på valvakan) vinner, men snälla, var lite realistisk. SD kommer inte sitta ensamma i riksdagen och bestämma, allt de har i sitt partiprogram kommer inte bli av.

      När du ändå skriver så, hur realistiskt är det att dottern hamnar i vägen för en gänguppgörelse? Ska vi se till statistisk och inte egen upplevelse av otrygghet så är den risken fruktansvärt liten.
      Regionerna styr vården om du inte missat det. Hur kommer vården bli bättre genom att vi säljer ut den tänker du? Är det inte bättre att skattepengar går till en gemensam god vård för alla?
      Sverigedemokraterna har inte visat särskilt stort intresse för frågor som rör jämställdhet och mäns våld emot kvinnor.

       För att inte tala om chanserna för den lilla dottern att hitta bostad i framtiden om du inte har förmögna föräldrar. Gud förbjude att dottern en dag kanske blir sjuk och inte kan arbeta, utan hem och inkomst och utan det skyddsnät vi betalar höga skatter för att ha, som genom lägre skatter och mer pengar till de som redan har, kommer urholkas totalt. Det kallar en del härinne ”välfärd”..

        Exakt. Enligt moderaterna har sjukskrivningen ett bäst före-datum. Som att det är så verkligheten fungerar. Som tur är verkar inte SD ha samma syn iallafall

    Undrar det med, vad är du rädd för? Ni som röstar rött verkar va rädda för tanken om att någon nånstans ska känna sig kränkt, medan vi som röstar blått är rädda för FAKTISKA situationer som vi ser ske i vårt samhälle. Vissa röstar för en fantasi, andra för verkligheten.

     Jag röstar rött och är inte rädd men ni som röstar blått verkar vara rädda för att allt och alla. Rädsla är världens sämsta drivkraft.

      Vad är vi rädda för?

       Fråga Anno. Hon skriver att hon är rädd.

        Fast du skrev ju att de blå skulle vara rädd för allt och alla?

     Du har aldrig tänkt på att man kanske skulle känna sig orolig över det faktum att rasismen blir mer rumsren, eller att man höjer kraven ännu mer och riskerar att bli utan tex sjukersättning? Skulle vilja säga att det är bra mycket rimligare att oroa sig för det sistnämnda än att vara orolig än att någon gängmedlem ska råka kniva fel person.

     Blå är bra att snacka men inget händer. sedan är dom bara jag jag jag. Tvi.

   Men hjärtegull du pratar om Åkesson som om han vore Putin.

   Det är inte ” dom röda” som har bestämt i åtta år.
   Januariavtalet genomfördes med S,C,L och mp.
   Folk har teflonminne.

  Älskar att hon har på sig en brun klänning

  Amelia Stapelfeldt, från Big brother, ni vet? Hennes retorik är så otroligt nedvärderande, för att vara någon som kallar sig ”pol-fluencer” och blir kallad ”expert” i Expressen gällande politik. Hon dumförklarar exakt alla som ifrågasätter minsta lilla grej angående högerblocket, även om man bara frågar för att lära sig mer (vilket i alla fall jag försöker göra när jag går in på hennes instagram, tycker hon tidigare var rätt saklig och förklarade på ett bra sätt). Ju närmare valet vi kommit desto hårdare är tonen och nu sitter hon i en live och trashar Annie som fan. Trashar alla som röstat på annat än det blåa blocket. Hur kan folk följa henne egentligen? Eller ens ta henne seriöst i något avseende? Hon framstår som en mobbare. Minns att hon någon gång berättat i en live också att hon gick ur moderaterna (som hon typ jobbade för tror jag?) för att hon blev så utfryst och mobbad i partiet. Och nu springer hon deras ärenden på instagram… Pick me-tjej. (har inget emot hennes ställning politiskt, men hennes översittarbeteende på instagram bara för att hon råkat ”jobba” med politik är så SKÄMMIGT!!!)

   Kan upplysa dig om att människor är olika, och tycker olika. Jag anser Amilia vara både vettig, tydlig, rak och snäll i sin framtoning på instagram så där har vi ju bevis på hur olika man kan tycka om saker! Har följt hennes live varje dag, är det för att hon är kvinna som hon inte ska få bli upprörd när hon inte håller med vissa politiker? För så gör ju män hela tiden

    Hon har ju en retorik som en 15 åring som tror sig veta bättre än andra? Men det kanske innebär att man är ”vettig, tydlig, rak och snäll” för dig. Och uttalar sig om saker som om det vore fakta, fast mycket av det hon skriver ut är helt felaktigt. Klart man får bli upprörd oavsett kön, snälla någon, men för att vara en självutnämnd expert så är hon extremt omogen i sin retorik.

   Amilia är ett skämt. Så otroligt tröttsam. Trycker ner alla som inte röstar blått.
   Hon har rätt, alla andra har fel.

    Exakt så är min uppfattning också. Skäms av hennes content, hennes dialekt-kris i varje live gör det inte bättre heller.

    Hon jobbar ju inte direkt i SVT, hon har en privat instagram där hon pratar politik på sin insta-live.. väldigt valfritt att titta. Vilket ni uppenbarligen gör ändå.

     Hennes instagram är ju ändå rätt aktuell just nu eftersom hon kallar sig ”pol-fluencer” och många hävdar att hon säger vettiga saker, vilket jag dock inte håller med om och uttrycker här. Det har framgått att du gillar henne, du behöver inte fortsätta svara.

    Haha hon har varit med i Big Brother och ska vara expert i politiska frågor?! SD:s krav – inga!! Herregud hur kan folk rösta på detta parti? Hur ska dom kunna styra åka till Tyskland / Frankrike/Italien mm och arbeta politiskt i viktiga frågor, hur ska någon i blåbruna blocket klara allt med Nato/EU Väldigt ledsam dag i dag när människor röstar utan veta vad dom röstar på!! Skrämmande på Alla nivåer

   Hon är en mobbare av högsta rang, hon var exakt likadan i Big Brother så är verkligen inte förvånad att hon är likadan på utsidan.

  Skiter i om det blir vänster eller högerblock som vinner – det kommer bli lika svårt att genomföra förändringar. Är mer orolig för Nyans framsteg. Borde prata mer om det och om hur samtliga riksdagspartier misslyckats med att nå ut i förorterna

   Kanske Nyans blir bra för Sverige? Ett parti som kan promota traditionella värderingar utan att skammas av vänstern?

    Ser fram emot all syntax error som kommer uppstå hos framförallt V och MP när Nyans vinner fram med sina ”idéer” i förorterna!

   Är också oroad för Nyans framgångar. Där har vi ett parti som verkligen kan förändra Sverige i grunden…och inte till det bättre. Detta borde man prata mycket mer om. Nästa val kanske de får inflytande i riksdagen och då är det försent att vakna.

   Jag oroas över allt som särskiljer grupper och skapar mer polarisering. Oroas över både SD och Nyans. Kan absolut förstå att man som muslim eller av annan utomeuropeisk härkomst i Sverige dras till ett parti som Nyans om man suttit och lyssnat på förslag om slöjförbud, gryningsräder och kollektiv bestraffning i form av att utvisa släktingar till brottslingar. Tycker båda partiernas valresultat visar ett misslyckande för svenska samhället när det gäller att skapa trygghet och integration samt jämlikhet över klass och etnicitet och båda resultaten bygger ju på rädsla.

    Fast om man vill leva som tex Nyans förespråkar så bör man bosätta sig i ett land där det är det normala. Dvs inte i Sverige, islam hör inte hemma i Sverige. Vi är sekulariserade och ska så förbli.

  Alla jag ser och hör som har ångest och vill gråta bor i fina villor i medelklassområden och förstår noll varför vanligt folk desperat söker förändring. Det är klart man röstar V och S när man har pengar. Spelar ingen roll hur dåligt samhället blir när man bor i helvitt villaområde och har råd med privata operationer.

   Exakt!

   EXAKT! Skillnad på överklassen i sina flotta våningar i centrala Stockholm och säg min mamma, en medelklass-Svensson, som är förskolelärare i småstad. Hon är en underbar människa och röstade SD för hon får möta barnens föräldrar varje dag och se hur illa ställt de har det hemma, hur lite svenska barnen kan, hur männen behandlar sina fruar och hur lite koll på svenska samhället mammorna har. De plockar bidrag och ploppar ut barn på löpande band, utan plan för barnens framtid What so ever. Det är böneutrop bredvid dagis och fler bilstölder än någonsin i deras område. Husen går ner i värde och blir svåra att sälja för att Migrationsverket smäller upp flyktingboenden exakt överallt. Hon gillar inte utvecklingen som skett de senaste 20 åren och hon saknar sin småstad, punkt. Det har man rätt att göra!

    Hahaha snälla säg vilken småstad i Sverige detta gäller?
    Du tar i lite väl mycket i din kommentar för att det ska bli trovärdigt. Obehagligt att folk faktiskt tropp något sånt.

     Ja och sen ”punkt” på det. Ingen annan får tycka ngt annat, bara hennes mamma slipper invandrare som kanske inte har någonstans att ta vägen. Egoism är väl ett passande ord på det, när man ser om sitt eget hem, men skiter i andra?

      Ni får väl tycka och tro vad ni vill, jag bidrar min och min familjs erfarenheter och upplevelser som också existerar. Det är inte bara era känslor som är värda något. För att vara så fantastiskt öppna och ödmjuka som ni påstår att ni är på vänstersidan så är ni ändå duktiga på härskartekniker och nedlåtande kommentarer. Men kanske de flesta mammor i era dagisgrupper också är muslimska kvinnor? Ni har så mycket erfarenhet och kan därför uttala er? Isåfall varsågod, bidra.

       Varför ska vi diskutera med någon som så uppenbart bygger hela sin tes på rena lögner?

    Ändå rätt oroande syn hos en lärare om att elevernas föräldrar ”plockar ut bidrag och ploppar ut ungar”
    De allra flesta människor vill jobba och skapa bättre framtid för sina barn oavsett bakgrund. Att utgå ifrån en sådan bild som din mamma och SD har löser inga problem.

     Makalöst hur naiva och totalt världsfrånvända vissa är härinne. Herregud, åk till Angered eller vilken Göteborgsförort som helst. Finns hundratals somaliska kvinnor och män som bott här i över tio år , kan knappt ett ord svenska och JA dom kläcker ur sig ungar och går på bidrag utan minsta lust eller ansträngning till att jobba eller lära sig språket.

      Angered, en riktig småstad det!

   Vet du hur statistiken för höginkomsttagare ser ut när det gäller S och V? Varför skriver du sådant när du uppenbarligen inte har någon aning om hur det ligger till?

   Partier med störst andel väljare som är höginkomsttagare:
   1. Liberalerna
   2. Moderaterna

   Partier som är svagast bland höginkomsttagarna:
   1. Vänsterpartiet
   2. Socialdemokraterna

   Läs statistik och forskning innan du sprider dynga.

    Medelklassen som ts skriver är väl inte nödvändigtvis höginkomsttagare?

     Är det medelklassen som bor i fina villor?

     Ts skriver att de som bor i medelklassområden inte förstår att ”vanligt folk” söker förändring?

     Om de som bor i fina villor i medelklassområden är medelklass, vilka är då ”vanligt folk”?

   Känns som att du själv har ett väldigt snävt kontaktnät om det är de enda du du ser ”gråter….

  Ingen regering kan göra underverk, men mer åt helvete är jag tveksam på att man kan driva landet så som det ser ut just nu.
  Vad som skulle behövas göra: bygga ut elnätet, fixa järnvägarna, bygga mera vindkraft och kärnkraft, sänka skatterna för alla, inventera myndigheterna och krympa deras verksamheter eller slå ihop med andra, sluta driva samhällsviktiga verksamheten på ett marknadsmässigt sätt…
  Det har aldrig funnits några vettiga förslag från någon hur man ska få det att hända.

   Har du kollat upp fakta då? Det finns ju en googling bort. Då hade du vetat att regeringen tex lagt en enorm budget för Trafikverket att bygga ut järnvägen de kommande 10 åren.

   Jo det finns vettiga förslag. Men de röda bara snackar om att de ska göra, men var ska de få pengarna ifrån?? De blåa-blocket har mera konkreta förslag på att öka statskassan, mindre bistånd till andra länder (SD-förslag dock) högre krav för att få bidrag, sänka bidragen så fler kommer i arbete osv.. så får man pengar till annat.

    Eh. Alla partier lägger ju liksom en budget som tydligt visar var pengarna kommer ifrån.

    Skattepengarna kommer gå till riskkapitalbolagen så dom kan du nog glömma.

    Jag tycker att många beslut fattas så kortsiktigt, utan vidare riskanalys. Vattenfall som är till stor del statligt ska väl i första hand se sin samhällsviktiga funktion och trygga elförsörjningen till alla, inte tänka på lönsamhet. Nog är elförsörjningen lika viktigt som sjukvård t.ex. Ska vi höja patientavgiften till 2000kr/gång också, och så uppmanar vi folk till att hand om sin hälsa bättre och vara försiktigare för att spara pengar?

     Man önskar att trygg elförsörjning för svenskar var prio 1, men sedan alliansen avreglerade elmarknaden så är det tyvärr vinster som är prio 1.

    Jag förstår aldrig hur man ska få folk ut i arbete genom att sänka bidragen? De flesta som har ekonomiskt bistånd, etableringsersättning, sjukersättning lever redan på existensminimum? Ingen som är stressad över om de kommer ha råd att bo kvar i sin lägenhet eller få mat till sina barn kommer kunna fokusera på att aktivt och effektivt leta jobb eller vidareutbilda sig. Skulle dock gärna se att det lönade sig mer att studera, men kanske finns? Alltså om man är lågutbildad och går på ekonomiskt bistånd och väljer att läsa till ett bristyrke så skulle man tjäna på det typ, högre bidrag ex. Mer incitament att få folk i utbildning

     Det skulle kunna vara nåt, men alla kan inte/vill inte plugga. Alltså lyckas inte med studier. Det är kanske anledningen till att dom är lågutbildade till att börja med. Då gäller det att utbildningen är tillräckligt lätt, gärna praktiskt lagd så att man slipper läsa så mycket text.

      Det där med att alla inte kan lyckas med studier är bara ren BS.
      Alla kan lyckas, om de får rätt förutsättningar för det. Tyvärr är det ju så att svenska skolan idag bara passar en klick i mitten, genomsnittet. Är du någon som har lätt att lära och behöver mycket stimulans för att tycka att skolan är kul, då faller du mellan stolarna då skolan inte har verktyg att hantera dig.
      Är du en sådan som lätt blir överstimulerad och behöver tid på dig att förstå sammanhang, då faller du också mellan stolarna.

      Anledningen att de är lågutbildade är inte på grund av att de är ”fel” som personer. Anledningen är att det är grova fel på systemet.

      Dessutom är det alldeles för mycket fokus på teoretiska ämnen, alldeles för länge i skolan.

    Så om jag sjuk i kronisk sjukdom och dom sänker min sjukpenning som är 10500kr idag ännu mera, kommer jag ut i arbete lättare då eller blir jag utslängs på gatan?! Har hyra på 6500kr och försäkring, el, tel, medicin så för att ha råd med nödvändigaste äta gröt flera ggr i veckan. Så sänker dom min sjukpenning då kan/ska jag jobba och ”bli” frisk?

     Alla kan jobba med något. Till och med de kronisk sjuka

     Vi som är sjuka räknas inte som människor helt enkelt, därav får du heller inga svar här inne. Jag har exakt lika situation som du, med en hyra på fina 7000:-.

     Som svar till dig som skriver att alla kan arbeta med något. Mmm, kanske mitt arbete kan vara att sova? Finns det? Jag kan inte direkt vara bland människor på bestämda tider iaf, då jag bara orkar duscha en gång i veckan så socialisering måste planeras. Ska jag arbeta så behöver jag andra slags bidrag, så jag kan ha hemhjälp för städ och matlagning tex. Just….mina mediciner gör också att man har diarré hela tiden, så förhoppningsvis kan jag få vara på en arbetsplats där man premieras om man skiter på sig ofta.

  Kommer Ulf Kristersson kunna bilda regering utan att ha med SD? Alltså, med som i att SD också får ministerposter? Tycker inte jag får någon klarhet i hur det eventuellt kommer gå. Kommer SD gå med på att inte sitta i regering t ex? För visst har det sagts under valkampanjerna (M, KD och L) att de inte kommer sitta i regering med SD? Hur ska det isåfall gå ihop när SD nu är det största partiet på högersidan? Tacksam för svar!

   M, L och KD har ju fler mandat än SD. För att försäkra en regeringsposts behöver SD 51%. Jag tror er de kommer vara ett stödparti. L vägrar sitta i regering med SD. Utan L har inte högern majoritet.

    Men om det nu blir så att SD kräver att få sitta i regering då nu när förhandlingarna börjar? Om dom inte får som dom vill så väger ju deras nej väldigt tungt eftersom dom har näst flest mandat, eller? Tycker det är så rörigt allting just nu. Vad menar du med att SD behöver 51% för att försäkra en regeringspost?

     Då kan det hända att vänstersidan får bilda regering istället. Tror dock SD mer värderar att vara med som stödparti och kunna påverka. För att försäkra som eget parti att få vara med i regering krävs 51% av rösterna, det vill säga majoritet. Då kan ingen annan försöka bestämma. SD har ”bara” 20% och får således rätta sig efter den del av forna alliansen som är kvar. Om L säger att de inte tänker regera med SD kommer inte SD eller M ta anspråk på statsministerpost eller att bilda regering. På så vis är det högst troligt att Ulf blir statsminister och att SD sitter som stödparti. Om SD inte accepterar det blir det vänstern som bildar regering och då får SD betydligt mindre att säga.

      Jag hoppas att L går över till rödgröna ligan.

      Och en del av er tror Ulf vet hur det är i förorterna. Och ska kunna kommunicera med folk där. För det är ju för mej och S en stor del att kunna prata och ha respekt.

       Den vänstra sidan verkar inte heller så bra på att kommunicera med folk i förorten…

       Socialen har jobbat hårt med att försöka bygga förtroende i förorten, speciellt sen i våras när ryktet spreds att ”Sverige kidnappar muslimska barn”.
       Efter allt socialens hårda jobb för att bygga tillit kommer Vänstern och förstör allt detta genom att ställa sig i förorterna och skrika ”partier som vill tvångsomhänderta era tvååringar om de inte pratar perfekt svenska”

       Bra jobbat vänstern, det där kommer verkligen göra så att folk i förorten vågar söka hjälp hos socialen vid behov och inte ökar på rädslan för socialen i dessa områden…

  Jag längtar tills den här bloggen återgår till sitt gamla vanliga flunsskvaller. Nivån på analyserna och sandlådenivån på diskussionerna där man inte håller med varandra visar ju bara att ämnet politik inte är något för den här bloggen.

   Håller med. Längtar.

  ”Att hälsa på de på förskolan”,

  Seriöst. Vad är det med folk? Tror alla som röstat rött att de som röstat på SD är easister per automatik? Det är väl där felet blir, att man kallar alla som röstat på dem för främlingsfientliga och därför inte tror att de ska ha en chans?

  Jag har röstat SD. Varför skulle jag inte hälsa på mina turkiska grannar?
  Jag vill värna om de invandrare som kommit hit som flyktingar, att de får rätt stöd, rätt mottagande Innan vi tar in fler. Är det främlibgsfientligt?

  Det finns rövhål bland SD, riktiga byfånar på kommunnivå som gör att man skäms. De skrivs det om, dock inte så mkt om centerns byfånar, socialdemokraternas idioter etc.
  Jag står inte bakom allt, gör ngn det som röstat på ngt parti?

  Vi får väl se om de levererar, men att vara rädd.
  Snacka om att folk ska överdriva.

   Jag tror tanken mer är att man som invandrare kan oroa sig mer för att inte känna sig välkommen i ett land när ett parti som SD vinner mark. Och att det då är viktigt att alla (ja, gärna inklusive folk som röstar SD, om de vill) motverkar den känslan och stillar rädslan.

   Självklart alltid bra att hälsa på folk med de flesta slarvar nog ibland, och nu kan vara tiden att vara lite extra noggrann.

  Jahapp. Då blir man hemlös nu då. De blåa kommer ju att införa marknadshyror. Jag har bott i min billiga hyresrätt i 20 år. Men då kommer ju hyran att höjas med flera tusen antar jag på grund av läget.

   Marknadshyror gäller nyproduktion.

    Nej, det stämmer inte alls. Marknadshyror betyder att marknaden styr hyran, populära områden höga hyror.

     Ja, begreppet betyder det, men det är inte marknadshyror på hela marknaden som är ett politiskt förslag.

    Så var det när de röda styrde ja, men finns absolut inget som säger att de blå säger emot fastighetsägare att renoverar gamla fastigheter och ta ut skyhöga hyror. Eller renovera fastigheter som inte behöver renoveras för att driva upp hyrorna.

     Redan när S styrde kunde de renovera och chockhöja hyrorna, har du levt under en sten?

   Har inte du flera sugar daddies som tar hand om dig Lisa?

   Är inte det där du bor i misär?

    Men hörrni, det där är ju inte troll-Lisa inte. Hon brukar ha lite mer bett i sina kommentarer.

    Det stämmer att jag lever i misär, det är helt okej att ha psykisk ohälsa för min hyresvärd. Men det betyder väl inte att han inte kan höja hyran ändå.

   Det är Centern som är den största pådrivaren för marknadshyror.

  Jag hoppas verkligen att alla som röstar på brunhögern förstår att detta blir verklighet med deras politik:

  – Försämrad arbetsrätt
  – Sämre a-kassa
  – Sämre försäkringskassa
  – Nedskärningar
  – Ännu fler privatiseringar
  – Marknadshyror
  – Sämre sjukvård
  – marknadsskolan kommer explodera ännu mer, våra barn utbildas av lägstbjudande, vinst i allt stridare strömmar till riskkapitalister och Kina.
  – Skydd och restaurering av natur, miljölagstiftning, klimatarbete, strandskydd, allemansrätten m.m nedmonteras (huvudpunkt för svenskt näringsliv)

  Får bara hoppas att DU som röstat på högerblocket inte kommer bli sjuk, arbetslösa, råka ut för en olycka. Då är du körd.

   Och rödgröna gör så hela Sverige går åt helvete.

    Vilket bra och konstruktivt svar.

     Eller hur! Så låter det mest överallt, eller att gängkriminaliteten skall utrotas och att det är därför de röstat blått…allt annat verkar vara sekundärt. Sen att polisen själva tror det blir mkt svårt att få bort gängkriminaliteten oavsett politiskt styre, det verkar ha fallit bort totalt i deras medvetande..

   Ja jag fattar inte hur de tänkte som röstade på m. Moderater är ett pack för sig. Ett pack som sparkar på de som ligger.

   Jävligt enkelt säga att alla ska jobba. Men de som är sjuka blir ju inte friskare för att de blir utförsäkrade.

    Du verkar ha missat att massor med människor blivit utförsäkrade även när de rödgröna styrde…

   Stackarn som vägrar inse fakta, här får du en högerkram!

    Usch, hoppas du aldrig råkar ut för svårigheter i livet, för med din sarkastiska attityd kommer det bli tufft för dig.

     Finns många som har det svårt i livet, sjukskrivna, arbetslösa, utförsäkrade, osv, som röstat på något av de högra partierna.
     De rödgröna utförsäkrade massor med människor, och har gjort ekonomin ohållbar för sjuka, pensionärer, låginkomsttagare, osv, med sina el och mat priser. Folk vill ha råd med värme, el och mat, det är inge konstigt.

  Varför beter sig vänstern som att Hitler blivit har blivit enväldig härskare för all framtid i Sverige? Och varför tjatar vänstern öronen av oss om ”polarisering” från högern hela valrörelsen, när de är de riktiga skaparna av ett polariserat debatt- och samtalsklimat?

   För ”allas lika värde” och demokrati är VIKTIGAST – tills de som tycker det motsatta säger något ??? usch.

    Där har man vänstern – bara de som är på vänster sida har rättigheter men så fort man är höger är man djävulen och borde inte få rösta ?.

  Så jävla trött på att Moderaterna försöker sno åt sig andra partiers politik.

  Nu är det tydligen ett parti för de som vill ha ”lag och ordning” och ”minskad invandring”, dvs SD:s hjärtefrågor. Moderaterna är tydligen också ett parti för en stark välfärd, dvs vänsterns kärnfråga. Det är tydligen också ”en röst för miljön” (MP) och en röst för jämställdhet, dvs sossarnas linje. Det är numera också en röst för billigare el????

  Vad är det som händer? Har alla glömt bort vad moderaterna är för parti?

  Det är ju för fan Moderaterna som:

  – vill ha ett starkt EU inklusive fri marknad (därav våra skyhöga elpriser!)
  – avreglerade elmarknaden
  – skar ner polisens anslag
  – minskade antal vårdplatser
  – startade upp massinvandringen
  – vill att utländska riskkapitalbolag ska styra svensk vård och skola
  – kallade försvaret för särintresse
  – säljer ut statliga tillgångar
  – sänkte a-kassan
  – utförsäkrade sjuka
  – förespråkar vaccinpass och apartheidsamhälle
  – förespråkar avlyssning och dataavläsning

  Osv osv.

   Om M gjorde allt det där för 8 år sedan, varför har du inte de rödgröna gjort några förändringar eller förbättringar på 8 år?
   Om de rödgröna inte kan göra någonting alls på 8 år, då klarar de uppenbarligen inte av att styra Sverige…

   Du verkar ju inte ha koll på vad du pratar om. Elmarknaden avreglering röstades det som 1996, då hade vi en S-regering och S+V hade en KLAR majoritet i riksdagen. Så fult av sossar att hela tiden försöka skylla på andra för allt de själva gör.

  Underbart att högern vill ha olika språkkrav på invandrare när det där är deras väljare. Hur ska de testerna se ut?

  Så trött på att Moderaterna försöker sno åt sig andra partiers politik.

  Nu är det tydligen ett parti för de som vill ha ”lag och ordning” och ”minskad invandrng”, dvs SD:s hjärtefrågor. Moderaterna är tydligen också ett parti för en stark välfärd, dvs vänsterns kärnfråga. Det är tydligen också ”en röst för miljön” (MP) och en röst för jämställdhet, dvs sossarnas linje. Det är numera också en röst för billigare el????

  Vad är det som händer? Har alla glömt bort vad moderaterna är för parti?

  Det är ju för fan Moderaterna som:

  – vill ha ett starkt EU inklusive fri marknad (därav våra skyhöga elpriser!)
  – avreglerade elmarknaden
  – skar ner polisens anslag
  – minskade antal vårdplatser
  – startade upp massinvandrngen
  – vill att utländska riskkapitalbolag ska styra svensk vård och skola
  – kallade försvaret för särintresse
  – säljer ut statliga tillgångar
  – sänkte a-kassan
  – utförsäkrade sjuka
  – förespråkar vaccinpss och apartheidsamhälle
  – förespråkar avlyssning och dataavläsning

  Osv osv.

   S då? Ena stunden ”ska aldrig med i Nato”, andra ”med i Nato nu nu nu”. Får whiplash för mindre.

   Sen har M alltid stått för lag och ordning. Hur ung är du egentligen?

  Synd att du inte tog med Anithas utspel mot b la Hannah och Amanda.

   Hahaha, Anitha alltså… det här lilla tunna hårstrået hon försöker hålla sig fast i för att fortsätta vara någorlunda aktuell D-kändis. Så komiskt och sorgligt på samma gång

   Om du menar hennes sakliga inlägg?

   Faktiskt det mest vettiga som kommit från henne.c

    Hela hennes poäng var ju att om man har barn i privat skola och/eller tjänar pengar kan man inte rösta rött? Helt befängt tycker jag ?

     Då har du missat poängen.

  Folk här inne verkar tro att andra röstar olika än en själv enbart för att de inte är pålästa/förstår politik/etc. Kan det kanske vara så att man har olika åsikter i sakfrågor och ideologier, eller måste det handla om att ”de andra” bara inte har förstått vad de röstat på?

   Om du läser kommentarerna så ser du att det i skrämmande många fall handlar om att folk inte är pålästa.

   tex: ”jag röstar blått för välfärden och miljöns skull”

    Ser en kommentar som påstår att en röst på blått är en röst för miljön. I övrigt nämns bara miljön av de som verkar rösta på rödgröna blocket. I alla fall när jag sökte på ordet ”miljön” på sidan här.

     fler exempel är att folk tror att sossarna har styrt vården i regionerna och att V är ett kommunistparti…du får läsa igenom själv!

      Ja, dels det, sen att de röstat blått enbart för att få bukt med gängkriminaliteten.

      Verkar vara du som inte har koll på hur det har sett ut i regionerna de senaste 12 åren. S har styrt FLER regioner än de M de senaste 12 åren.
      Förra mandatperioden så styrde tex S 16 av 21 regioner.

   Hahaha fick frågan en gång i ett ÖS (längesen, tror man fick diskutera politik då) när jag svarade att jag är moderat: ”jag har aldrig förstått hur man kan vara moderat, jag undrar på riktigt, kan du förklara?” Personen i fråga hade i samma tråd skrivit att hon röstar på Vänsterpartiet så jag svarade ”av samma anledning som jag inte förstår hur man kan vara vänsterpartist. Vi har olika värderingar helt enkelt”. Hon bara ”det var faktiskt smart, jag har aldrig tänkt på det”
   ?

   Haha ja. Satt på en aw när en tjej sa att alla skulle rösta rött bara man läste på. Det blev en lite komisk stämning eftersom två i gänget har en universitetsutbildning inom politik och har jobbat med politiska frågor i många år inom L och M. Jag vill inte leva i ett samhälle där det inte ens räcker med en universitetsutbildning inom ämnet för att nå upp till att ”läsa på”.

    Jag tycker nog att man måste läsa på en del om sakpolitik framförallt för att kunna göra ett bra val, även om man tagit sig igenom ett utbildning i statsvetenskap.

    (Däremot tror jag inte alla som hänger med och läser på kommer rösta på samma sak, hur mycket tid man än lägger).

   När så många högerväljare pratar om elen på det sätt som de gör ger det en verkligen uppfattningen att de inte vet vilka det är som avreglerade och är för den fria marknaden som är den största anledningen till att priserna ser ut och kommer fortsätta se ut som de gör. Väldigt många verkar köpa det som låter bra, vilket förmodligen är en anledning till att många arbetare rört sig högerut.