Visdomspärlor signerade Calle Schulman

Fem livsrådande visdompärlor av och med Calle Schulman. 
Jag tycker nummer två är helt klart bäst. Vad säger du?
Eller har du ett eget att stoppa in i mixen? Som inte är ”ät inte gul snö” eller ”pissa inte i motvind”?

Alla andra bidrag mottages entusiastiskt. ?

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Mitt tips blir att lite då och då lyssna på the sunscreen song med Baz Luhrmann.
  DÄR har du alla visdomspärlor du behöver i livet!

  Haha rätt bra faktiskt, inte de vanliga flunsor-flosklerna iaf.

  Till nummer två skulle jag addera: hitta glädje i dom små sakerna i vardagen. Det gör så mycket för välmåendet att kunna få små doser av lycka flera gånger om dagen, även om vardagen i stort är grå och trist. Det är så man orkar tills nästa semester eller helg eller pensionen.

   Precis så!! Det kan vara en kopp te på kvällen eller att sitta och fnittra med kollegan på rasten ? små sakerna

   Håller helt med!
   Jag har en neurologisk sjukdom som gör mig väldigt begränsad. Försöker hitta lyckan i de små sakerna och vara TACKSAM för det jag faktiskt har och inte stirra mig blind på allt jag inte kan göra.
   Jag tar långa bad, tänder ljus på kvällarna, dricker och äter gott. Jag köper blommor, tittar på serier och filmer jag tycker om. Har sköna kläder som jag trivs i. Tar mig ut i naturen om jag orkar.

  Det var väl inget konstigt med det där egentligen? Förutom stalkervibbarna i bild 3.

  Bra skrivet av honom!

  Herregud ?

  Ahaa, så om jag (ej personen som skrev till honom) kämpar hårt så får jag killen jag är typ olyckligt kär i? Trots att han inte ville fortsätta ses…troligt. Väldigt troligt.
  Inte.

   Man får väl ge det man har och se om det går. Om inte är det ju inte värt att drömma om den personen längre utan jobba på att leta efter någon annan. Tror det är så han menar. Det blir ju lätt lite loser-känsla om ens dagar domineras av något/någon man inte kan få, då får man acceptera läget.

  Mitt tips är att inte gräva för djupt i sig själv och det som hänt tidigare eller sitta och fundera så mycket. Gör mer av sådant du mår bra av och se till att planera in saker. Acceptera att allt i livet kanske inte är bra samtidigt, ett jobb som är ok kan få vara just ok ett tag. Se utåt, finns där för andra, gör något bra (behöver inte vara avancerat, plocka skräp t.ex.) istället för att navelskåda.

   Bra råd!
   Tror inte människan genom evolutionen hade tid att fundera så mycket. Dels levde vi inte så länge sedan hade vi fullt upp med att skaffa mat och överleva.

  Bra tips!!

  Fattar inte om det här inlägget är sarkastiskt? Råd 1 och 2 var ju rätt bra

  Ett till tips!
  Var snäll mot dig själv och ha förståelse för att allt inte blir som man tänkt och att det kan bli bra ändå.

   Behövde höra exakt det idag?

    ❤️

  Var mycket tacksam om du är frisk! ?

  Jobbar inom psykiatrin och ser hur en del lever och har det för jäkligt i sina liv med psykisk sjukdom.

  Mina råd:
  1. Var snäll mot dig själv. ALLT blir enklare då. Livet och vårt samhälle är rätt orimligt många gånger. Ta hand om dig själv och dina behov.
  2. Var snäll mot andra.
  3. Var tacksam för det som du har. Kanske har du iaf tak över huvudet? Mat på bordet? Familj? En vän? Ett husdjur? Alla har inte allt, men de flesta av oss har ju faktiskt det rätt bra ändå.
  4. Gör saker som du mår bra av. Mitt bästa tips är mys och naturen. Tänd ljus, ta en lång dusch (ja ibland), drick något gott. Läs en bok, eller se en film. Gå ut och förundras över naturen.

  Livet är inte lätt, så var snäll. Alltid.❤️

   Så sant❣️ En sak jag funderat på, ofta hör man att folk tar lååånga varma duschar… Jag har alltid tyckt att det känns fel, redan innan energikrisen. Har alltid duschat kort och ljummet, och jo jag dushar nästan varje dag, så ren blir man ändå?

    Avskyr att duscha och särskilt att duscha varmt. Jag gör det jag ska snabbt och ganska kallt. Att duscha är enbart en nödvändigt ont för mig. Avskyr även att ha varmare än 18 grader inomhus (vill ha varma gosiga kläder och värmeljus) och har bara elementen på då och då under vintern. Känns som jag är som gjord för vintern som kommer ?

     Haha jag relaterar! 😉 Förra vintern var så mild i Skåne så hade bara ett element på (svagt) i mitt arbetsrum. Njöt av varma koftor och filtar mmm. Däremot gillar jag att emellanåt ta ett varmt bubbelbad. Det är mysigt.

     Jag med. Jag tänker ibland att det sägs ju vara bra med en varm dusch, men när jag står där så går det ändå snabbt. Sen känns det slöseri låta liter efter liter försvinna utan nytta.
     Jag har också kallt inomhus, resten av familjen klagar på att jag vill ha det så kallt. Men luften känns så mycket lättare att andas när det inte är så varmt. Hatar att sova när man svettas. Fast det där med gosiga täcken är bara att glömma för mig och mina eksem. Måste ha ett svalt sommartäcke året om för att inte det ska bli mycket värre.

   M tycker du verkar vara en jättefin människa. ?

    Vad snällt sagt, tack! Blev verkligen rörd.❤️ Du verkar också vara en fin människa som tar dig tiden att skriva så.

  Ibland kan jag bli förvånad över att jag är så nöjd och lycklig trots att jag utåt sett i te är framgångsrik i pengar och sånt materiellt. Eller förvånad är man inte egentligen, det är inte sånt som gör dig lycklig❤️.

   Pengar hjälper till tycker jag! ? Trygghet och så kan jag göra saker som gör mig lycklig pga dem.

  Var extra vänlig mot en främling på stan, typ håll upp dörren, hjälp till med ngn tung väska osv. Folk blir oftast genuint förvånat glada och lyser upp! ?

   Hälsa på äldre människor när man är ute

    Ja!! Många är så ensamma så ett litet hej kan göra hela deras dag.

  Filtret i den andra bilden fick mig nästan att spotta ut kaffet

   Ja, den var svår! ?

   Såg lite ut som en blandning av Calle och Anders Öfvergård (stavning?)

  Var snäll mot dig själv. Och andra.
  Behandla andra som du vill bli behandlad själv.

  Säg ifrån om nåt är fel. Lyssna på den andra personen. Prata. Våga bråka men våga bli sams igen sen.

  Va inte så hård mot dig själv. Men den är riktigt svår, hur många av oss nervärderar oss inte själva ständigt? Har nog redan tänkt 3-4 ggr idag att jag är ful och värdelös. Känner mig inte värdelös för mig själv, men tänker att andra tycker så om mig.

  Bra nock.
  Är mitt råd.

  Sänka kraven så minskar stressen.

  Om kraven över ett minutiöst städat hem inför ett random besök plockas bort försvinner även stressen över att det inte är perfekt.

  Om du behöver tina upp ett fruset ??

  Se säsong 3 av SKAM på SvtPlay.
  Finaste kärlekshistorien ever! ❤️

  Jämför dig inte med andra.
  Jämför dig inte med någon slags tidslinje för när man ”ska” göra saker (att man ska ha uppnått vissa saker vid en viss ålder eller att det är för sent att göra något på grund av en viss ålder) (ja, biologin sätter vissa gränser för ett fåtal saker, men inte för tio miljoner andra saker).
  Skapa en vardag du tycker om (”de små sakerna” som många andra nämnt).
  Hata inte din kropp eller utseende. Det är bara slöseri med tid och energi och du har viktigare saker att tänka på i ditt liv.

  Livet är för kort för bantning och dåliga böcker ❤️

   Och sociala medier…. ?

   Så bra skrivet!!

  Ot
  Kaos-Katrin ska ha födelsedagsfest idag, med hallick och hor-tema! ?

  Bingo är redan taggad på sin insta, där han visar en liten dans i lädertanga. ?

   Hon är ju så barnslig. Och alla omkring henne med som hänger på i fjanterierna.

  Mitt tips: tänker du något fint/snällt om en person – säg det! Det kan vara allt från att kollegan har en snygg tröja till att en bekant på Instagram har ett mysigt kök. Vi tänker ofta positiva saker men säger dom inte rakt ut trots att personen det gäller förmodligen skulle bli jätteglad. Den glädjen kommer då ofta tillbaka till en själv. Man blir glad över att göra andra glada ?

   Jag gör alltid det! Bästa! ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.