Hanna Bergwall om varför SD är ett hot mot demokratin

Hanna Bergwall har publicerat det här inlägget, där hon tar upp flera punkter som visar på varför Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin.
Jag har sett det här inlägget, både delas och hyllas, och tänker att det kan vara värt att dela då jag sett många frågor om just SD och deras syn på demokratin.


Joakim Lundell hade en frågastund i går, där han svarade på mängder av politiksa frågor.
Jag har valt ut några stycken, men även frågor som handlar om annat och tänker att jag lägger det här på slutet av inlägget, eftersom vissa av er har önskat färre politiska inlägg. (Det blir ett, istället för två här)

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jahapp!

   Bra sammanfattat ändå. Det är ungefär vad jag har att säga också.

  Femton frågor och svar från Joachim Lundell – varför?

   För att detta är en blogg om sociala medier och han har haft frågestund på sina sociala medier.

  hanna bergwall ?
  som judinna ser jag problem med sd i helt andra frågor, men tänker man till ordentligt förstår man att sd, faktiskt, är det enda judevänliga partiet i sverige bortsett från s, mp och v. och för att inte tala om nyans och nmr, DÄR får jag rysningar!

   SD judevänligt? För att de är anti muslimer då eller? För de ser ju inte ens judar som svenskar.

    Jag håller med A här. Bara toppen av isberget här, men som exempel: Är du medveten om att SD:s kandidat till talman, Björn Söder, bla. sagt att judar inte kan vara svenskar och att Oscar Sjöstedt filmats när han skrattande berättar om hur han vid tillfälle sparkat på ett får och samtidigt ropat ”Die juden!”.
    Det finns så, så många fler exempel både i stort och smått, från förr och idag som tydligt visar hur rasism, antisemitism, sexisism och homofobi genomsyrar hela SD. Det betyder inte att alla som röstat på dem är rasister, antisemiter, sexister eller böghatare men det betyder att alla som röstat på dem åtminstone väljer att blunda för dessa saker. Och det är skrämmande.

     Precis dom väljer att blunda och det är inte ok!

     SD är ett rasistiskt antidemokratiskt parti. Håller helt med. Stora flertalet som röstar på SD är som svenskar mest är, gör sig skyldiga till oavsiktlig vardagsrasism. Men det som alla verkar glömma bort är varför röstar folk på SD? Jo, de känner sig svikna av sitt gamla parti. De flesta finns på landsbygden och känner sig bortglömda. S, C och M måste ta ansvar för det är de tre som tappat flest väljare till SD. Tycker inte det är juste att försöka skuldbelägga väljarna genom att säga att de vet att SD är ett rasistiskt parti och ändå så röstar man på dem. Skulden ligger hos de partier som sviker delar av sin väljarkår.

      Cry SD-väljarna a river

    Om judar och samer vill bli svenskar kan de inte ha kvar sina minioritetsrättigheter.
    En person som inte har en moder som är judinna kan inte bli ”jude”.
    En person som inte blivit adopterad eller född av en same kan inte rösta i sametinget.
    En sameby har bestämmanderätt över land trots att de aldrig har haft officiella gränser eftersom de var ett migrerande folkgrupp som gick dit renarna gick.
    Om dom avsäger sig sina minioritetsrättigheter kan de bli en ”svenne”

   SD är faktiskt det mest judevänliga partiet. Vet inte om jag skulle kalla V för judevänligt dock, de är anti-Israel.

    Anti Israel betyder inte att man är anti judar oavsett hur starkt de försöker få de två sakerna att betyda samma, anti Israel är först och främst att man är emot hur Israel behandlar palestinierna och ockuperar deras land olagligt samt begår folkmord av invånarna där.

     Som begås av judar… eller du menar att det är de kristna och muslimer i Israel som begår detta mot palestinierna. Man kan inte frånkoppla saker som det passar ens egen agenda. (Obs är inte emot judar, min mormor är från polen och uppvuxen under förintelsen)

     Det går inte att frisera sanningen så att det passar den politiska övertygelsen. Är man pro Palestina har man tagit ställning emot Israel och det judiska folket. Palestina och övriga grannar har aldrig accepterat staten Israel och kommer aldrig göra det heller.

      Nej det är inte samma. De flesta judar tycker inte ens att det är samma sak

  Dags att släppa valet och SD?

   Ja det börjar verkligen bli tröttsamt

   Släppa? ?
   De sitter snart i regeringen, svårt att släppa då att nynazister styr Sverige!

   Vi är ju bara i början av detta. Bara för att valdagen passerat så skall man sluta prata om politiken?! Det är ju först efter regeringsbildningen det börjar på riktigt

  Hanna Bergwall, snacka om att predika för de redan troende, men får det henne att må bra så kör på.
  Ingen kan bortse från att Sd växt i val efter val, trots alla kändisar som ”stått upp” och tagit avstånd, kanske dags att testa en ny taktik.

  Orkar inte med fler politiska inlägg här. Mer hjärndött kändisskvaller till folket, tack!

  Tycker det är lite intressant ändå att de flesta (ja nu generaliserar jag) som skriker högst angående SD också tycker att det enda rimliga är att rösta på vänsterpartiet. Vad fick vänsterpartiet, typ 6-7% av rösterna? Och SD fick över 20%. Nånstans där kanske man ändå måste inse att människor, i en demokrati, tycker olika och att det faktiskt verkar vara fler som inte tycker som en själv.

   Så är det! Och förutom sifforna, går det att vända tillbaka. De skriker högst och mest om att vänster är sk kommunister är SD-anhängare.

   Nej, det är inte bara V som skriker om problemen med SD…
   Såg du inte lite bevis för det här i Jockes svar?! Han är ju uppenbarligen anti SD även om han röstar blått

    Men oj, tror du att folk som röstar blått sympatiserar med SD?

     Nej det är ju exakt det S skriver att de inte gör…

      Precis, tack!

     Vet du vad anti betyder?

  OT men paows repost angående preventivmedel och att de får kvinnor att bli attraherade av mindre attraktiva män och det är ett hot mot samhället??? Älskar att följa henne men vissa saker är så jävla konstiga

   Förlåt, *svagare män var det

   Fast äter du p-piller är du som gravid och letar inte efter den optimala pappan till dina barn.
   Detta står på SVT nyheter.

   Ny forskning: P-piller får kvinnor att välja fel man

   ”P-piller får kvinnor att välja fel man. Det visar ny forskning. Studien visar att pillren kan störa luktsinnet och göra att kvinnan tappar förmågan att välja den man som är mest lämplig för henne att skaffa barn med.

   Studien som gjorts vid University of Liverpool visar att p-pillerätande kvinnor tenderar att välja män med liknande gener istället för män med en kompletterande genuppsättning. Något som kan leda till barnlöshet och missfall, skriver Sky News.

   Orsaken är att p-piller skapar ett graviditetsliknande tillstånd. En kvinna som redan är gravid har inget naturligt behov av att attraheras av den man som är mest lämplig att få barn med.

   De hundra kvinnorna som ingick i studien fick sniffa på lukter samlade från 97 män. Kvinnorna fick sedan uppge vilka de föredrog. I vanliga fall har doftsinnet en stor del i varför en kvinna attraheras av en man.

   -Det kan leda till att relationen spricker om kvinnan slutar äta p-piller, säger doktor Craig Roberts, som leder studien, till Skynew.com”

   Så helt fel har hon inte!

    Fast generellt varför ska samhället bry sig om hur vi parar ihop oss? Jag lägger ingen värdering i studien, låter rimligt – men att detta användas som retorik i samband med familjeplanering/ökade sjukdomar i samhället låter det lite nazistiskt, att avla fram en folkmängd som ska vara optimal. Som sagt intressant studie men att sprida det med propaganda som paus gjorde kändes väldigt fel.

    Så det enda kvinnor ska tänka på när de väljer partner är vem hon ska producera en avkomma tillsammans med?

     Ingen har väl påstått att det är det enda viktiga. Men om man vill ha barn i framtiden så är det väl ganska vettigt att man väljer någon man tror skulle bli en bra pappa (men självklart bör man ju vara kär och passa ihop på andra sätt också, det ena utesluter ju inte det andra)

      Och det avgörs på lukten?

       Enligt många studier ja.

    Om kvinnan väljer partner efter vem hon kan skaffa barn med, varför väljer visa kvinnor en annan kvinna som partner? hur förklarar forskningen detta? är det något ”fel” på dessa kvinnor eftersom de väljer ”fel” partner som de redan vet från start att de inte kan få biologiska barn ihop med?

    Jag tror att kvinnor som väljer män gör det av samma orsak som kvinnor som väljer andra kvinnor (eller män som väljer män), man är kär i personen, inte i personens förmåga att producera barn 🙂

    Optimal att skaffa barn med ja. Men är det samma som att hitta en långsiktig partner?

  Men snälla släpp valet! Acceptera utgången och gå vidare

   Släpp?! Det är ju efter valet som valet påverkar, inte innan

  Kan vänstern sluta gråta över SD och högerns framgångar i valet nu? Svenska folket har talat och SD tillsammans med högern har vunnit! Nästa val är om fyra år och då kommer SD att vara än mer accepterat. Bättre att vänstern inser att SD är här för att stanna. Om vänstern till vinna nästa val bör de fokusera mer på sin egen politik än att klaga på andra partier.

   Word.

   För klaga har väl aldrig högersidan gjort under dessa år….
   Konstigt ändå att man inte får reflektera över valresultatet utan att det ska pipas att det är vänstergråt? Det är ju inte en fotbollsmatch som har vunnits, även om man kan tro det. Det är ju nu jobbet börjar! Sha la lalalala!

    Vi klagade på konkreta politiska misslyckanden. Inte över ett valresultat. Stor skillnad.

     Är väl svårt klaga på er valresultat innan valet är över?

     Så inga höger klagade sist då eller?! Eller hade klagat nu om röda vunnit?!

   Tror inte dom är här för att stanna. Ingen vet vad som hänt om 4 år.

   Här var det väl ingen vänster som pratade om SD utan Jocke som var mitten/höger?

   Högerns framgång?! Det var väl bara SD som hade framgång på den sidan… vilket ju då hjälper Ulf

  Tycker det är dags för lite politikfria inlägg nu, är så trött på alla förstå sig påare. Mera skvaller åt folket..

  Blev på riktigt överraskad av Joakims svar. Trodde absolut inte att han var så här intresserad och insatt i politik! Håller inte med i allt han skriver men uppskattar att han svarar seriöst och visar att politik är viktigt.

   Ja jag tkr att han i mångt och mycket har mognat och läst på fakta.

   ”Insatt”

   Jag vet inte, ganska ytliga tankar och analyser tycker jag.

   Jag håller inte med där; han verkar intresserad, men är absolut inte jätte insatt. Det märks i hans svar.

    Tyckte att det påminde en hel del om typ högstadieelever som upptäckt politik men fortfarande är ganska naiva i sina synsätt.

     Vadådå? Det kanske är ett nytt intresse från hans sida och att han nyligen började sätta sig in i det. Fortfarande bra och vettiga svar. Han har ju varit ganska öppen med att han missade mycket i skolan osv, så tycker det är bra att han börjat läsa på om saker.

      Jo men det enda jag säger emot är att han låter insatt. Vilket jag inte håller med om. Säger inte att det är dåligt att han är intresserad.

       Hur låter man när man är insatt?

   Jag tänkte ” undrar var han copy past:at svaren ifrån?”?

    Det var ju en snäll tanke.

   Att V är ”woke” o flummiga o bara håller på med identitetspolitik, då har han ingen koll. Jag röstar inte V men att vara emot vinster i välfärden o att trycka emot marknadshyror tycker jag inte är flum.

    Ni som är emot vinster i välfärden, t.ex privsta vårdcentraler. Har ni någonsin kollat upp hur mycket många regionala vårdcentraler blöder pengar på grund av ineffektivitet? På en privat VC tar en läkare ta emot 10-12 patienter per dag, på en regional finns ingennedre gräns. Finns skräckexempel med läkare som tar emot EN patient varannan dag och sysslar med egenpåhittad ”administration ” övrig tid. Så oroa er mer över slöseri i välfärden än vinster.

     Nu är ”mormor inger” ute och cyklar, stoppa vinster i välfärden handlar om att skattepengar inte ska tas ut i vinst av privata vårdgivare.
     Antingen är det privat, eller så är det inte det.

     Dina skräckexempel låter mer som hörsägen ungefär som ”700 000” arbetslösa invandrare, hörsägen, ej fakta.

  Nästa val kommer Nyans komma in i kommuner och kanske även riksdag och då hotas demokratin på riktigt.

   Undra om folk kommer försvara det med att ”men en fjärdedel av folket har ändå röstat på dom så sluta stäng dom ute!!!”

    Just därför det behövs belysas nu istället för det här tjafset. Förebygg att nyans inte får fler röster nästa val kanske?

     Men retoriken har ju låtit precis likadan om sd hela tiden. Förebygga att de kommer över 4%, förebygga att de blir större, undvika att de får inflytande, stoppa att de växer sig större.. och nu sitter vi här med ett näst största parti som ju en fjärdedel av folket ändå har röstat på så nu får de inte sägas emot längre och måste släppas in i värmen för ”folk har faktiskt röstat!!”

      Förlåt, femtedel.

      Tycker inte du kan jämföra SD med Nyans.
      Nyans är mer jämförbart med NRM eller AFS.

      SD är lika nazistiska som V är kommunister (om du undrar varför kommunism är dåligt kan du läsa lite om Josef Stalin, Lev Trotskij, m.fl)

       Jag talar om retoriken. Att bara för att 20% har röstat så måste man inte smeka medhårs, eller samarbeta, eller sluta försöka stoppa inflytandet och problematisera. Blir intressant när nyans växer sig större att se om samma människor som har gapat om att folket har röstat kommer göra samma med nyans. Förstår du då min poäng?

       Nazister har ju rätt sunkig syn på andra människor… kommunismen har väl inga såna grundtankar. Sen att den är svår att få att funka i ett samhälle…Tror ni vänsterpartister verkligen tycker att Lenin och Stalin var bra killar?!

        Tror du själv att vänsterpartister tycker Lenin och Stalin var bra killar? Jag tror faktiskt inga toppar i Vänsterpartiet idag är eller har varit uttalade kommunister, däremot är det ju flera av SDs toppar som ”varit” aktiva nazister.

         Uppenbarligen inte

         Du ”tror” inte det nej. Många av Vänsterpartiets medlemmar kommer från ungdomsförbundet och det krävs en snabb googling för att inse att det ungdomsförbundet inte har övergivit kommunismen. Det är ju bara rimligt att anta att de har (om inte fortfarande) är just kommunister (och en del va med redan i VPK dagarna).

  Media ska alltid ifrågasättas.
  Public service ska alltid ifrågasättas.
  Den som styr media styr flockens hjārna.
  Att inte ifrågasätta media och straffas för att göra det sker i länder med diktatur och grov kommunism. Sovjetunionen, Nord Korea osv.
  Skrāmmande att höra hennes ord.

   Så mycket dumheter med den här kommentaren. Det är ju SD som vill styra media och ”reformera” public service. Knappast i en demokratisk riktning.

    Sov vidare

     Utveckla.

    *reformera svt & sr* är lika med att *medier inte ska kunna kritiseras* ?

   Politikerna ska alltid ifrågasättas av en fri och oberoende press. Annars har vi ingen demokrati.

  Som vanligt kom efterslängen med att SD är ett rasistiskt parti. Hur många gånger har man inte hört det senaste veckorna? Och som vanligt så är det ingen som kan förklara varför. Alla argument hade uppföljning förutom just det. Jag röstar inte på dem, men jag är så trött på internetriddare som ska sitta och leka experter utan att kunna backa upp sina argument med något.

   Det kommer ju exempel hela tiden? Tobias Hübinette har hur många inlägg som helst, men han är ju forskare så kanske blir för tungt. Vill du ha ett enkelt och mer lättuppletat inlägg kan du läsa Vardagsrasismens inlägg från igår bara som ett förslag. Öppet spår i förra veckan kom det långa kommentarer med exempel på SD:s rasism. Det finns överallt, folk serverar er det på ett silverfat, men väljer man att blunda eller skrika fake news är det inte så mycket mer att göra.

    Fast nu missförstod du mig. Jag behöver inte informationen, men om man påstår något så ska man också kunna backa upp det. Jag har stött på så många sista tiden som hävdar allt möjligt inom allt ifrån politik till våra lagar. Det jag menar är att folk borde ha vett att sluta påstå saker de inte har någon bakgrund till. Om vi nu tar påståendet att SD är rasister så vill jag inte ha ”min lärare har sagt det” eller ”det vet väl alla” som svar om jag frågar varför. Är du med?

  Rätta mig om jag har missuppfattat allt fel nu, men det känns lekte konstigt och lite ”dubbelmoral” av Joakim Lundell att först säga att politiken ska fokusera på sakfrågorna och inte på identitetspolitik och sen säga att han inte skulle regerar om han barn skulle vara homosexuella.
  Om jag har förstått identitetspolitik rätt så ska alla ha rätt till sin identitet utan att bli diskriminerad.
  Homosexuella är en av utsatta grupperna i samhället och som får kämpa för sitt rätt att älska vem dom vill. Som hans barn kommer isåfall få kämpa för om identitetspolitik inte tas på allvar.
  Självklart förstår jag att fokuset ligger andra frågor (självklart lika viktiga) i dagsläget än identitetspolitik är för honom, men att han inte förstår (som det känns) varför identitetspolitik är lika viktigt som dom andra sakfrågorna.
  Som sagt rätta mig om jag har missuppfattat något.

  Märks att Joakim har läst på & tagit del av den politiska debatten med mera. För nu svarar han på vissa frågor som en politiker.

  Ingen som reagerar på att han skriver att hans barn får ”välja” sin sexualitet fritt? Det är inget man väljer.

  Tror att majoriteten av Sverige är bakom att minska bidraget till publicera service(varför ska man tvingas att betala för något som inte leverade opartiskhet. Är bara vänstersdygna… Bara dom som jobbar där och vänsterfolk som tycker annorlunda.

  Varför gör hon inte en film om hur ODEMOKRATISKT vänsterpartiet är aka kommunisterna? Alltså hallå? Vad är det med dessa vänsterclowner och peka finger min inte ser sig själva i spegeln? Elit nivå på idioti

   Väldigt oroväckande att du verkar se dig själv som en intelligent människa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.