Triss i Instastory

Alexander Erwik lyfter fram den här historien som blivit en ny ”råttan i pizzan”. 
Har ni hört talas om den här ”döda patienten”?
Trodde ni på den?

Magdalena Graaf har publicerat det här. Så har det eller har det inte skett?

MaratonPetra och Linda Hörnfeldt tar upp följare som meddelar att de minsann ska avfölja en. 
Varför känner man behovet att tala om det? Vad tror man ska hända?
Att influencern bönar och ber om att inte avfölja?


Joakim Lundell,
 Vlad Reiser och ett par stycken andea har tagit upp faktumet att Youtube har stängt ner Pontus Rasmussons största Youtubekonto. 
Joakim säger mer än Vlad, men lägger ändå väldigt få egna åsikter i sitt svar. Mer målande är det mot slutet av bilderna.

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Gizmolinas. Har de flyttat till Norge? Lägger ut inlägg därifrån och dottern går väl på gymnasiet? Hon svarar ej när man frågar. Fattar inte vad som är så hemligt.

   Men om hon inte svarar så vill hon väl inte berätta. Så varför ska nån här avslöja det isf? 😂

   Har du frågat flera gånger eller vadå? Om hon inte vill svara på var hon bor så är det väl upp till henne 🤷🏼‍♀️

  Fast det var en person som var svårt sjuk som satt fast i protesten som senare dog, men denne personen var inte i någon ambulans utan i en personbil. När polisen/åklagaren försökte kontakta personens anhöriga ville de inte samarbeta

   Var kommer den informationen ifrån?

   Fast var det?
   https://www.expressen.se/nyheter/krim/sa-blev-doda-patienten-i-ambulansen-en-sanning/

   ”Efter det detaljfattiga påståendet om ett alternativt och orapporterat dödsfall har polisen försökt utreda frågan. Enligt uppgifter har man sökt information från ambulansen, sjukvården, hållit förhör – och kammat noll. Man har inte hittat någon patient eller något dödsfall som passar in på beskrivningen.
   Inom polisen har man ställt sig tvivlande till det påstådda dödsfallet. Åklagare Marina Ivic avstår från att ta ställning i frågan.
   – Vi har inte haft tillräckligt med information för att kunna utreda det, säger hon.

   Tror du att en person har avlidit?
   – Jag måste gå på fakta och om jag inte har någon fakta, då påstår jag inget.”

    Personen i ambulansen dog inte, men en person i en personbil påväg till sjukhuset dog. Står i FUP’en.

    Han berättar att han inte kommer lämna någon information till Polisen angående detta då han pratat med sina anhöriga och de har sagt åt honom att de inte vill samarbeta med Polisen. Han berättar att de anhöriga hänvisar till att det är mitt i en valrörelse och att det är ett känsligt läge.

    Undertecknad försökte motivera honom och förklara varför det är viktigt för utredningen att få all information kring eventuella personer som blivit drabbade under aktionen på E4. Han vill trots det inte medverka. Han meddelar dock att den anhöriga hade varit sjuk länge, färdades i en privatbil mot ett sjukhus och avled sedan.

     FUPen är ändrar. Det stod i första FUPen att en människa hade dött. Men det var felaktiga uppgifter, och polisen har nu ändrat så det står rätt i FUPen.

     Det finns inga bevis på att någon dog i bil eller ambulans pga aktivisterna brottsliga handling.

   Fast då blir det ju svårt att bekräfta uppgifterna som sanning. Absolut de anhörigas egna val hur de vill hantera situationen.
   Men utan att uppgifterna kan bevisas/bekräftas av polis eller annan myndighet kan man ju inte påstå att någon faktiskt dog pga deras aktion, eftersom de blir ord emot ord, utan bevis.

   Däremot vet man att de satte minst 1 människas liv i fara (prio 1 ambulansen som fastnade), och det är väldigt allvarligt.

  Jag följer Katrin Z på IG, men kan inte hitta henne varken när jag söker eller kollar gemensamma följare för konton jag vet att hon följer. Kan dock hitta hennes konto när jag söker i min följarlista. Har hon aktivt valt att gömma sitt konto eller har instagram gjort det efter alla anmälningar?

   Eftersom hon fått så mycket anmälningar senaste dygnet så har instagram döljt henne, så man måste söka på hennes fullständiga namn för att få upp henne

    Dolt, inte döljt.

     Jaja 😅 brukar säga döljt så blev så automatiskt, men får väl försöka lära mig det rätta ordet någon gång i livet 🤷🏼‍♀️

  Är mediernas ansvar att granska vad de publicerar, och åklagarens ansvar att bevisa åtalspunkterna.

  Att en person berättar att den avföljer handlar ju också om att visa ett ställningstagande mot ett beteende som influencern gör.
  Hade fler visat tydligt hur den inte accepterar ett visst beteende genom att avfölja kanske vi slipper människor som klär ut sina barn som horor.

   Håller med! Lite som en ”feedback” typ. Inget konstigt alls

   Ja jag tänker också så. Nu brukar jag inte orka meddela en influencer om jag väljer att sluta följa, men det är väl som feedback/recension till vilken butik eller varumärke som helst?

   Här inne brukar folk som meddelar att de ska sluta läsa bloggen bara bli bemötta med att de inte är en flygplats och därför inte behöver meddela sin ”departure”. Inte av Camilla då utan av andra som läser. Men mycket gäller ju inte här inne som annars gäller för influensers.

    Är väl antagligen inte personerna här ovan som skriver dessa kommentarer. Vi är många här med olika tankar och åsikter ☺️

     Nej självklart förstår jag också det. Men jag menar bara att det sällan kommer några konstruktiva svar på den typen av kommentarer här inne heller, precis som hos influensers. Varken från andra läsare eller den som äger bloggen.

      Antagligen står den som driver kontot/bloggen för det den publicerar. Så då behöver man inte ge konstruktiva svar bara för att någon inte uppskattar innehållet och väljer att avfölja.

   Håller med. Tycker däremot att en influencer som lägger ut det och ”skrattar” åt det känns mer cringe och kränkt. Det stora i den situationen vore ju att bara precis låta det vara. Kanske ta till sig VARFÖR. Framförallt om det handlar om något som tex klimatet på sidan eller så.

  Löjligt att försöka smutskasta SD för informationen att en person dog i ambulansen.

  Det är POLISEN som i FUPen skriver att personen i ambulansen dog.
  Jag anser iallafall att POLISEN är en väldigt pålitlig källa, och därför helt rimligt att man tror på det POLISEN påstår skedde. Så jag förstår till 100% att SD människan också tyckte att POLISEN var en pålitlig källa.

  Senare kom det fram att det var ett missförstånd/fel information till polisen, och polisen ändrade i FUPen så att det står rätt nu. Men man kan ju inte bli arg på de som trodde att polisen berättade sanningen i första FUPen. Det är oerhört ovanligt att polisen har fel i en FUPen, och det har ALDRIG förekommit att polisen LJUGIT i en FUP (ifall man vill påstå att uppgifterna att en person dog är en lögn, så säger man alltså att polisen ljög i FUPen, eftersom det är därifrån informationen kommer)

   Luuugn!

    Jag är jätte lugn. Jag är bara väldigt mycket för fakta och sanning. Och trött på lögner och drev 🙂

    Hur är det med dig själv? det verkar som du verkligen övertolkade min kommentar?
    men det är ju ganska lätt att missuppfatta folk i textformat, men kanske lättare med 🙂 gubbar? 🙂

     Du använde rätt mycket versaler. Brukar du skrika mycket när du är lugn och sansad?

      Okej, då är det bekräftat att du bara övertolkar min kommentar 🙂

      Jag skrev i versaler där jag ville vara tydlig. Att du tolkar det som att jag inte är lugn och skriker är en väldigt stor feltolkning från din sida. SD och FUP ska även skrivas med versaler, det är normalt.

      Känns som att det är du som behöver lugna ner dig. Kanske ta en promenad i det fina vädret? 🙂

       Jag är inte samma person som kommenterade först. Kanske du ska ta den där promenaden och läsa på om skrivregler?

        Varför ska jag läsa på om skrivregler?

        Om du inte vill misstas får andra anonyma, skaffa dig ett nick 🙂

   Men det var väl från SDpersonen informationen kom till polisen? Inte att personen läst polisens rapport? Inget ljug eller drev från mitt håll här, vilda spekulationer utifrån hur jag uppfattade det, så mycket möjligt att du har helt koll på händelseförloppet. Vilket jag garanterat inte har.

    Nej det var inte SD personen som gav informationen till Polisen. Polisen kräver mer pålitliga källor än så innan de skriver i en FUP att en människa har dött.

    För att hamna i FUPen måste informationen ha kommit från sjukhuset, läkaren, ambulans personalen, eller liknande. Och någonstans blev det fel i kommunikationen. Vilket gjorde att polisen skrev i FUPen att människan dog, när felet uppdagades ändrades det i FUPen så i den nya FUPen står det inte att personen dog.

     Jo, missförståndet verkar delvis ha skett för att mannen ringde polisen.

      Men herre gud, tror du att polisen skulle skriva i en förundersökningsprotokoll i samband med en brottsutredning att en människa dog bara för att någon random människa ringer in och säger att så är det?
      Nej du, det krävs säkra källor för att polisen ska skriva i FUPen att någon dog.

      Informationen kom ifrån säkra källor, men det blev fel i kommunikationen, därför blev det fel i FUPen, polisen har rättat till misstaget i FUPen så det står rätt nu.

       Men det där behöver ju inte vara en fup, kan ju bara vara kopia på en anmälan? Och anmälan skriver vi på polisen på vad helst folk anmäler. Det betyder inte att ett brott är begånget eller en händelse är styrkt.

        Det är ingen anmälan

        ”I polisens förundersökning förekommer uppgifter om att personen som befann sig i ambulansen som inte kom fram ska ha avlidit, men uppgifterna har senare tillbakavisats av kammaråklagare Marina Ivic.”

        Så det var kammaråklagaren i fallet som tillbakavisad polisens misstag i deras förundersökning.
        Källa: SVT

        Polisen skickar inte en förundersökning till kammaråklagaren om de inte själva tror att uppgifterna i den är sanna.

       Var är källan på att det stod i FUP och att FUP har ändrats? Det verkar ha stått i en anmälan. Kom info även från åklagare/polis?

        ”I polisens förundersökning förekommer uppgifter om att personen som befann sig i ambulansen som inte kom fram ska ha avlidit, men uppgifterna har senare tillbakavisats av kammaråklagare Marina Ivic.”

        Så det var kammaråklagaren i fallet som tillbakavisad polisens misstag i deras förundersökning.
        Källa: SVT

        Det som skrivs i förundersökning som kammaråklagaren får läsa är det polisen själva tror är sanningen. Det är inte löstagna rykten som hamnar där. Därför kammaråklagaren reagerade och det rättades till.

    Hahaha tror du det är så lätt att få polisen att skriva eller bekräfta saker? Att nån ringer och säger en sak.

     När bekräftade polisen uppgiften?

      För att saker ska hamna i förundersöknings protokollet från polisen ska det vara bekräftat.

       Men förlåt men jag fattar inte. Hur kan det ha gått så långt som till att åtal väcks om polisen inte ens vet om någon är död?

        Det har inte väckts något dråp/mord åtal.
        Det har väckts åtal för sabotage.

        Polisen hade fått uppgifter att personen i ambulansen hade dött. Och skrev detta i sin förundersökning. När kammaråklagare fick tillgång till förundersökningen tillbakavisade uppgifterna att någon skulle dött.

        Det var en miss i kommunikationen någonstans där polisen fått felaktiga uppgifter att någon skulle ha dött när så inte var fallet. Vart missen i kommunikationen skedde vet jag inte exakt.
        Men det räcker inte med att en random person ringer in och säger att någon dött för att det ska hamna i förundersökningen som skickas till kammaråklagaren, det krävs att de kommer från säkra källor som sjukhuset, läkare, ambulansen eller liknande.

   Men om man läser Expressen-artikeln så stämmer inte det här. SD-mannen ringde till polisen medan klimataktionen pågick och sa att en anhörig dött. Han läste det inte i FUP. Han har sen ändrat sin historia. Artikeln går att läsa om man googlar.

    Fel person du hänger upp dig på

    Absolut att mannen kan ha ringt in och sagt till polisen att en anhörig dog. Men det var inge pga det samtalet som polisen skrev i FUPen att en människa dött pga deras brottsliga handling.

    Det pratades mycket direkt efter det olagliga brottet som aktivisterna gjorde att någon skulle ha dött. Men det fanns inga bevis, så spridningen var inte så stor, mest ett rykte.

    Men den stora spridningen kom först efter att den första FUPen släpptes, för då blev det ”bekräftat” av polisen att någon faktiskt dog. Och då var det från en pålitlig källa vilket gjorde att informationen spreds som en löpeld.
    Sedan kom sanningen ut att pga misskommunikation blev det fel i FUPen, att det nu är rättat till, och att personen i ambulansen inte dog.

     Men fel i fup..? Jag fattar inte: en fup finns det när det är ett åtal som ska väckas. Väcks inte åtal blir det ingen fup. Alltså bör det där bara vara en anmälan.

     Att polisen skriver en anmälan på något betyder inte att det är styrkt. Eller att det blivit ”fel”.

     Det känns som att du i dina försök att reda ut saker rör till det lite.

      Jag håller med. När har FUPen ändrats?

      Men ett åtal ska ju väckas?
      Först var de misstänkta för sabotage och blåljussabotage. Men sen ändrades det till enbart sabotage.

      Detta skriver bl.a SVT
      ”I polisens förundersökning förekommer uppgifter om att personen som befann sig i ambulansen som inte kom fram ska ha avlidit, men uppgifterna har senare tillbakavisats av kammaråklagare Marina Ivic.”

      Så det var kammaråklagaren i fallet som tillbakavisad polisens misstag i deras förundersökning.

      Det är inget förvirrande alls.
      Polisen kom ut med uppgifter i ett offentligt dokument att en person hade dött pga aktivisternas brottslighet. Detta visade sig sedan vara felaktiga uppgifter, och man rättade till det.
      Det finns inga bevis för att någon har dött pga aktivisternas brottsliga handling.

  Så jävla trött på vänstermänniskors jakt på SD. Inse att svenska folket ville ha ändring! Fundera på VARFÖR det blev som det blev istället

   Jag är trött på nazister….

   Fast vi ”vänstermänniskor” kommer aldrig respektera rasister, och vi kommer alltid fortsätta kämpa för alla människors lika värde. Vilket SD inte står för!

    Det där tjatet om att SD skulle vara rasister börjar bli ganska uttjatat nu…
    SD var rastister förr, det är inte rasister nu.
    T.o.m S var rasister för (rasbiologiska institutet), men är inte rasister nu.

     Bahaha. De har AKTIVA nazister i partiet. Sd är så rasistiska och fascistiska man kan bli. Och det som stör mig mest? Att man är så fega att man inte står för vad man är. Rösta sd, men stå för att du röstar på fascister

   Du är medveten om att det är ofantligt många mer som inte röstade/stöttar SD än er rassar som gjorde det?

    Vänstermänniskor har använt rasist/nazist/homofob/transofob/islamofob alldeles för lättvindigt för att försäka tysta sina meningsmotståndare i flera år nu, så för mig har dessa ord helt tappat sin kraft. Förr var det fruktansvärt om någon skulle anklaga en för rasism, men eftersom vänstermänniskor urvattnat begreppet totalt så skulle jag bara rycka på axlarna åt det idag.

    Fast nu räknas väl alla som röstat höger som att de röstat på SD… är det inte då debatten gått?!

   Helg seger på dig.

   Vänster vill väl oxå ha ändring, det är bara olika sätt att se på hur man skall komma dit!

  Pontus rasmusson canceled är nog det bästa som hänt i år . ÄNTLIGEN, bort med alla sjuka människor

   Ja verkligen på tiden

  OT; Dt ryktas om att Marcello varit otrogen igen?

   Ingen är förvånad

   Hoppas att hon dumpar den vidriga människan någon gång. Att folk säger att han har förändrats förstår jag inte. Allt är falskspel från hans sida, han är alldeles för efter för att någonsin kunna bli en bra människa. Förlåt.

   Känner mer att det ryktades väldigt länge om att han var trogen…

   Ryktas väl om att någon i hans sällskap frågat tjejer på klubben (å M’s vägnar) om de vill följa med till M’s ”svit”..? Illa nog, men sen vet man ju inte om de lyckades eller ej :’) Stackars Emilia, som bara verkar vilja leva ett lugnt familjeliv, o då istället behöva stå ut med sånt här skvaller.

   Deras relation känns ju ganska svajig. Var ju inte jätte länge sen Emilia gick ut med att hon och Marcello hade gjort slut. Och sedan tog bort det inlägget och tog tillbaka allt.

   Undrar om de faktiskt är lyckliga i relationen eller bara håller ihop för barnets skull?
   (OBS: detta är ingen ursäkt till otrohet, bara lite tankar om deras relation till varandra)

   Igen??

   Varför vill man sprida det vidare här eller någon annanstans?

  Ida warg raderar inlägget efter lite hatkomentarer och tar bort kommentarerna från sina andra inlägg. Varför inte stå för det hon gjorde? Jag tycker personligen att hon verkar vara en översittare som aldrig gör fel och hon får tycka allt möjligt konstigt som bara ”rika” bryr sig om. Så trött på den människan som aldrig står för det hon gör

   Vad har hon gjort?

  Pontus och hans arbetslösa föräldrars upplägg är ju att lura pengar av barn…

  Sluta referera till Vlad. Ingen bryr sig om vad han delar.

   Sant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.