Att välja kön

Uppdatering:

Jag verkar ha missuppfattat Sarahs inlägg helt.
Så här skrev några av mina läsare i kommentarsfältet.
Jag ber om ursäkt för det.
Nu ska jag gå in och förnya likeknappen. ?


Sarah Tjulander är i Danmark, som är ett av få ställen där det är möjligt att välja kön på sitt barn mm och hon vill veta vad följarna tycker. 
Är det ok att välja kön eller ska det ske via natural selection?

Jag tänker att det borde finnas ett tredje alternativ.
1. Barnet får det biologiska kön de föds med.
2. Föräldrarna väljer kön åt sitt barn.
3. Föräldrarna väljer inget kön till barnet utan låter det välja själv när det blir äldre.

Alternativ tre är alltså enbart möjligt om det är tillåtelse att inte registrera något kön vid födseln. 
Om det tillåts vara blankt.

Hur tänker ni här?

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  För mig är det givet att man får det kön man föds med!

   Om muslimer kan välja kommer det att födas för många pojkar.

    Vad fan snackar du om?

    Nej Nicole! Muslimer ifrågasätter inte biologin. De vill nog helst undvika bli kallade för inte narcissister med könsdysformi.

    Hahaha så är det absolut inte? Trodde man skulle hinna dricka klart morgonkaffet innan man stötte på dagens dummaste kommentar. Men du var snabb idag, Nicole.

    Det är hets mot folkgrupp.

    Bästa och roligaste jag hört ?

    Asiater också…

   Anonym 05,40
   Självklart föda barnet till ett kön.
   Vad det sen som äldre väljer att göra med sitt kön är då upp till individen.
   Personligen skulle jag själv se att man INTE får välja kön på sitt barn.
   Mina barn föddes som pojke och flicka och har fått vara det. Har de själva visat sig vilja vara nåt annat hade de fått all hjälp och stöttning som behövts.
   Men oavsett, vi föds till människor !
   inte till några beiga neutrum

  Jag trodde hennes inlägg handlade om att kön som i IVF behandling? Näe jag tycker barn ska tillskrivas sitt biologiska kön och ändra om de vill längre fram. Något annat är nonsens. Finns ingen annan debatt som reproducerar könsroller lika mycket som denna. Om en förälder till en pojke vill att han ska vara en flicka redan som nyfödd så kan man ju fråga sig vem som gör skillnad på könen..

   Om nån som har en flicka vill göra henne till en pojke så är dom ju bara sjuka och ska inte ha några barn alls.

  Det finns bara två kön, pojke eller flicka. Om man som förälder kan välja vilket man vill ha och det går att fixa så varför inte. Jag skulle gärna vilja kunna välja.

  Totalt oetiskt att välja kön. Om det nu är IVF det handlar om? Förstår inte riktigt det av inlägget.

   Inte drygt menat men varför är det oetistiskt? Ingen riktig person har egentligen blivit bortvald och nu finns möjligheten att kunna välja. Totalt oetiskt enligt mig är att göra abort pga kön. Jag personligen hade inte valt något specifikt, men kan inte påstå att jag ser en stor problematik i att välja.

    Fast att välja bort ett liv pga ”fel kön” (enligt föräldrarna) är ju fruktansvärt oetiskt. Det är ju det det handlar om vid ivf (om inlägget nu handlar om det ts skrev)

     Fast det är ju inget liv innan det är befruktat? Vem tar skada av att välja bort spermier?

     Fast man väljer ju ut. Snarare än att välja bort?
     Eller hur tänker du där?

     Man väljer bort spermier. Inte redan existerande foster.

      Precis. I det här exemplet är ju verkligen en runk högst oetisk om man ser spermier som bortvalda liv.

      Nej man väljer inte bort spermier utan befruktade embryon. Annars kan man ju inte veta kön!

       Embryon som är livsodugliga så länge de inte fäster i en livmoder.
       Varför skulle det vara mer oetiskt att veta vad man väljer, istället för att bara slumpen skulle få avgöra?

       Rimligen gäller min kropp mitt val! Känns ju fel att annars

    Jag tror det kan få konsekvenser på lång sikt. Det finns kulturella skillnader i olika områden i världen som gör att könsfördelningen skulle riskera att bli väldigt snedfördelad, man ser redan detta i delar av Asien där det finns ett överskott av män som nu inte hittar en partner.

     Det är ju snarare en reaktion på enbarnspolicy

      Läs på om Kina och Indien och länder runtom, det har historiskt ansetts vara ”stor lycka” att få en son men inte särskilt betydelsefullt att få en dotter. Familjer med många döttrar anses olycksförföljda.

       Prata med en kines vettja!
       Det har skett ett skifte. Nu anses kvinnorna vara den starka och är den som bestämmer i familjer. Att det skulle anses som olycksförföljt att få många döttrar är rent BS.

        Det är väl bra att det går åt rätt håll i Kina, även om det fortfarande ses som bättre att få en son (se wikipedia: Many Chinese couples desire to have sons because they provide support and security to their aging parents later in life. Conversely, a daughter is expected to leave her parents upon marriage to join and care for her husband’s family (parents-in-law).In rural households, which as of 2014 constitute almost half the Chinese population, males are additionally valuable for performing agricultural work and manual labor.),
        Men det raderar inte problemen i områden runt om. Indien är fortfarande en katastrof vad gäller mord på flickbarn. Självklart något som kommer leda till konsekvenser, det kan man räkna ut med röven.

    Tycker inte att det är oetiskt att göra abort på grund av kön.
    ”Jag vill inte” tycker jag räcker gott och väl som skäl, oavsett anledning till att man inte vill.

    Nu är väl inte det något större problem eftersom kön syns först runt v18 eller senare om jag har förstått det rätt.

    Nåja, fri abort till folket!

     Nej via NIPT kan man veta fostrets kön så tidigt som v 11.

      Se där, då hade jag fel.

      Nåja, jag står fast vid att abort är okej oavsett anledning. Fri abort är fri abort och det är jag för. För mig behövs ingen annan anledning än att man inte vill ha barnet.

       Jag håller med! Kan däremot se en stor problematik om människor börjar bestämma barnens kön i för stor utsträckning. Indien är ett skräckexempel på detta.

        Då kanske det snarare kommer att bli en fråga om huruvida vården ska avslöja könet vid ultraljudet öht.

       Var går din gräns då? Fri abort till vilken vecka?

        Jag tycker att det är bra som det är nu.

  Tycker det är sjukt att välja biologiskt kön på sitt kommande barn. Det är könsroller tagit till sin mest extrema punkt. Varför är det viktigt för dig att uppfostra en individ med ett visst biologiskt kön? Gå i terapi.

  Jag skulle alla dar i veckan välja om möjlighet fanns. Skulle välja flicka eftersom jag inte vill uppfostra en framtida våldtäktsmän.

   ?

   Med den inställningen är det väl bättre att uppfostra en pojke till en bra man?

    Med all respekt, men tittar man på manligheten, så går det ju sådär med den uppfostran.

    Oavsett tycker jag att man ska ge fan i att mixtra med biologin. Det är väl ett barn man vill ha och det får man vid slutet på en fullgången graviditet.

     Så svarade min far när mamma frågade vad han helst vill ha.

     -? vadå helst vill ha? Jag vill ha det barnet det blir

     ?

      Pappor har alltid varit så skönt obrydda. Mammor borde verkligen ta efter tycker jag.

   Med det resonemanget uppfostrar du ju i så fall ett våldtäktsoffer?

   Haha men snälla nån.

   Förstår vad du menar, men istället fostrar du en flicka som utsätts för våldtäktsmän och en massa annan skit… så som världen ser ut nu är jag glad att jag fick en pojke för han kommer aldrig att behöva ställas inför en massa av de risker som kvinnor får leva med. Sen arbetar jag så klart hårt med att han ska få bra värderingar och behandla alla medmänniskor väl.
   Personligen skulle jag ha svårt att välja kön på ett barn, man får ju en helt unik individ som man aldrig skulle vilja vara utan oavsett om det blir en pojke eller flicka. Sen förstår jag inte att folk tror att det skulle skilja så mycket på vilket kön man får, barn är barn och alla är vi individer och inte kön. Vi fostrar däremot in barn i könsroller, vilket ju tycks vara viktigt för många. Att man får en tjej som kan kläs ut till prinsessa eller pojke som ska spela fotboll med pappa. Men tänk om flickan hellre vill klättra i träd än ha fina klänningar och pojken helst vill pyssla och ta det lugnt? Mång utgår ju från könsroller när de säger kön. Två olika saker.
   Sen finns det ju stora delar av världen där kön är viktigt av andra skäl, en pojke ska hjälpa till att försörja sina föräldrar eller bara är ”finare” än en flicka. Här blir det ju lätt sned könsfördelning om föräldrar konsekvent väljer pojkar. I min naiva ungdom trodde jag att det nog vore bra för flickorna, då blir de mer ”värda” ju färre de är. Tji fick jag, då ökar kidnappningar och övergrepp på kvinnor istället.

   Helt klart, Är du feminist bör du välja så. Dessutom har vi ett mansöverskott i Sverige.

   Hoppas med allt jag har att du inte har barn och aldrig får barn. Vilken vidrig inställning. Ingen oskyldig liten pojke ska behöva växa upp med min med den inställningen. Barn är en gåva ingen rättighet. Du verkar vara en vidrig människa och förtjänar inte lyckan att bli förälder.

    Åååååå så tar vi i från tårna när vi ska förolämpa nån på nätet!

  Camilla – när är msn mogen att ”välja kön”?!
  Och har man valt för alltid då eller får man byta?!

  Camilla- ditt tredje alternativ var nog det mest bajsnödiga försök till att vara PK jag någonsin sett?

   Verkligen.

   Självklart ska barn inte missledas angående sitt kön.

   Det är ju en icke-fråga. Föds barnet med en vagina är det en biologisk flicka, föds det med en penis en biologisk pojke. Det är ingenting att snacka om. I 99.9 % av fallen så känner sig en människa hemma i den kropp de föds i, sedan finns det undantagsfall då man anser att man är i FEL kropp och då kan man byta kön när man är över 18 år.

   Om man kan välja KÖN (ej sexualitet, det kan ingen annan än en själv välja) på sitt barn tycker jag det är okej om man kan motivera sitt val på något vis. T.ex jag har alltid önskat mig en flicka/pojke, jag har redan tre pojkar nu vill jag ha en flicka, etc. Dock ej okej enligt mig om det är av diskriminerande skäl, att man inte vill ha en flicka för att hon kan dra vanheder över familj eller nåt sånt skit. Så, det var mina åsikter!

  Hade jag haft möjligheten så hade jag kunnat göra detta. Har två pojkar och OM vi skulle skaffa ett tredje barn så hade jag önskat mig en dotter. Oetiskt kanske men tror inte jag är den enda pojkmamman med en längtan efter en dotter.

   Vad är det du tror skulle bli skillnaden?

    Senare i livet. Kan bara utgå från hur det varit i min omgivning men som dotter står du generellt sätt närmare din mamma, svärmor är inte lika viktigt. Så har man turen att få barnen är du aldrig första valet. Finns alltid risk att du blir den jobbiga svärmor, etc. Min brors ex skapade sådana problem mellan min mamma och min bror att dem inte hade kontakt på 8 år. Då var min bror och mamma extremt nära innan. Så jag utgår helt från min närmaste familj och hur det blev. Skräcken!

    Sedan förstår jag att alla inte har det så och att vissa kvinnor älskar sin svärmor etc, men det räcker med att läsa här på ÖS eller andra forum om hur hemska svärmödrar är…

     Har du barn så blir du också en hemsk svärmor enligt dig, det är kanske dig som svärdotter det är fel på.

      Om man nu vill tolka det så ??

     Men käre värld, vad är det för mähä till bror du har? Om hans ex nu var sååå hemskt och alienerade brorsan, hade han ju kunnat göra slut med henne tidigare. Eller, så finns det som alltid två sidor av myntet och kvinnan i fråga är inte bara en ond häxa som la en förbannelse på din familj.

      Love is blind! Dem fick barn fort in i relationen. Så japp.. han är ju inte kvar i relationen eftersom det är hans ex idag och kan i efterhand se att viss saker var fel..

   Jag håller helt med dig.
   Ser så många döttrar med fina relationer till sina mammor och mormödrar som har fina relationer till sina barnbarn. Vilket är helt naturligt tror jag. En blivande mamma söker sig väl mer till sin egen mamma för råd och stöd både under graviditeten och när barnet är fött. Samtidigt som pappans mamma mest verkar få höra att hon lägger sig i när hon försöker vara lika delaktig i hennes sons kommande barn. Jag tror absolut att vi som kvinnor har olika syn på en mormor och en farmor och vem som ”får” vara med och bry sig. Hur ofta hör man inte att mannen måste sätta ner foten mot sin mamma så fort kvinnan tycker att hon lägger sig i för mycket..? Och gör han inte det så kommer alltid rådet till att bryta kontakt, ställa ultimatum, osv. Jag skulle mycket hellre vara mormor än farmor. Men nu blev det inte några barn för mig av olika anledningar så ingen behöver oroa sig för hur jag själv är som förälder. Jag får glatt överösa systerbarn med kärlek i stället.

    Väldig tur att du inte fick barn. Kräks på folk som önskar sig kön. Då är man inte värd den lyckan.

    Precis så, men så får man ju absolut inte resonera. Skriver du så på nätet kommer massa människor och kräks och är spydiga ? tröttsamt

  Jag tror det gär inlägget är missuppfattat?
  Det handlar väl om att välja kromosomer på en blastocyst, inte välja juridisk kön?

   Eller hur? Det handlar inte om att välja vilket genus barnet tillhör, utan ett val om vilket biologisk kön en vill att ens barn ska ha!

   Precis! Bor i Danmark och man kan INTE välja kön på sitt barn här ? Har flera vänner som gjort IVF också och de fick inte välja kön (vad jag kan läsa mig fram till är könsselektering förbjudet i DK men det finns kliniker som erbjuder danska par möjlighet att göra det utomlands?). Det finns ett (omstritt) förslag om att barn ska få lov att ändra kön helt ner till födseln men det är alltså ett FÖRSLAG och inte lag.
   Camilla: factchecka gärna saker innan du skriver sådana här inlägg och sprider onödiga fake news.

   Jaa, precis så! Cam, du kanske ska uppdatera inlägget?

  Jag skulle välja 100%, och en dotter alla dar i veckan. Om hon sedan behöver byta juridiskt kön så är inte det några problem.

  Det börjar bli farligt när människor tror att ett barn kan designas som en figur i sims spelen, just sayin.

  Det finns ju andra aspekter också tilt varför man vill välja könet på sitt barn. I mitt fall har jag en genetisk deformation som gör att om jag blir gravid med en pojke kanjag ge barnet en sjukdom som gör att han inte kommer att leva för att se sin ett års dag. Genen med sjukdomen ärv bara av pojkarna och flickorna födda friska. Är det ok att välja kön nu då?

   Det ser jag mer som att du väljer bort en genetisk deformation än att du väljer ett kön.

   Ja, det är också lagligt att göra könsselektion i Sverige pga sjukdomar. Såklart.

   Det är t.o.m. tillåtet i Sverige. Har en vän som hade en sån situation.

    Att välja ut embryon på grund av medicinska fall är lagligt i hela världen. Det är när det inte förekommer något medicinskt bakom som de flesta länder sagt att det inte är tillåtet.

   Så uppenbart att du väljer att provoceras med flit.
   Varför väljer du att göra det på ett sådant här elakt sätt?

  Nja. Upplevs av mig lite oetiskt och ett förstadie till att få välja hudfärg, ögonfärg, hårfärg m.m

   Fast det görs ju redan mer eller mindre idag. Om man gör insemination eller ivf i Sverige med donerad sperma så får man ange vad man själv har för färg på hår, hud och ögon och sen väljes sperman ut från en donator med liknande anlag. Och om man gör det privat i Danmark tror jag att man kan välja ur ett bredare urval, som utbildningsnivå, längd mm.

   Sen skulle man ju dessutom kunna säga att den som får barn med en partner också gör detta val…

    Glömde skriva att detta gör ju förstås inte att man väljer barnets utseende men genom att välja det på donatorn har man ju i stort sett uteslutit vissa ögonfärger t ex

  Risk för en obalans mellan könen, se på Kina som hade sin ett barn-lag, idag finns det ett överflöd av män och de kan inte hitta någon att leva med

   Ja tänk världen om alla västerländska kvinnor ska ha sina blonda prinsess-döttrar och sedan araber och kineser som bara vill ha tuffa pojkar…? Blir jättekonstig fördelning.

  Jag tänker att du missförstått vad hon menar när hon säger ”välja kön”.

  Tror frågan är ställd utifrån ivf och när man ska återinsätta befruktar ägg, vill du välja pojke eller flicka.

  Nu är ju inte ivf den naturliga vägen att bli gravid och hade jag kunnat välja hade jag nog gjort det. Tror inte det blir någon obalans i könen då väldigt många människor blir gravid utan att behöva hjälp.

  Har tre pojkar som jag älskar över allt annat och är extremt stolt över dem. Men absolut hade jag velat ha en dotter med. Tror att många hade velat kunna önska kön. Det betyder INTE att man inte är glad och inte älskar sina barn.

   Jag tror det hade blivit obalans mellan könen. Jag har också tre pojkar och mängden kommentarer jag får höra om hur synd det är om mig… Jag har aldrig haft någon längtan efter en dotter och vi skaffade inte tre barn för att få en tjej. Men mina vänner som har flera döttrar får aldrig höra sådant? Kolla bara i detta kommentarsfält. Ingen har velat ha en son, men flera kommentarer vill ha en flicka.

    Jag är såååå glad för mina pojkar och så stolt för min triss! Men jag har alltid velat ha både. Är dock uppvuxen med flera systrar och endast en bror. Kanske spelar det roll??

    Antar att merparten som skriver är kvinnor och att man känner mer tillhörighet till samma kön. Alltså att man förstår mer. Jag vet ju hur en snopp fungerar, typ ? men min man förstår ju pojkarnas fascination över sina snoppar. Han har ju gått igenom allt de går igenom nu osv.

    Jag vill jättegärna ha en pojke (skulle såklart älska vilket det än blir, inget snack om saken!). Vill ge mig till känna bara för att skapa lite mer balans hehe

  Människorna har åter igen drabbats av ett fullkomligt storhetsvansinne. Först så började människorna att mixtra med och ändra på naturen gällande maten, istället för att äta det som var meningen, från naturen, träd, buskar, sjöar, åkrar, djur osv, vilket ju gick käpprätt åt helvete och med tusentals olika sjukdomar som dök upp till följd av det. Och nu så har människorna till och med börjat att mixtra och ändra på naturen när det kommer till könen. Vem tror människorna att dom är? Gud? Låt skapelsen vara! Det går ju käpprätt åt helvete varje gång människorna försöker ändra på naturen. Vilka sjukdomar kommer att dyka upp den här gången?! Det finns 2 kön – man och kvinna – allt annat är bara människornas trams! Det är bara ett mirakel att planeten finns kvar överhuvudtaget. Eller ja, det finns den väl inte så länge till.

  Oj känns som ett gigantiskt missförstånd har skett här? Hon menar solklart att välja kön vid IVF-behandling. Tror någon att man i Danmark inte får ett kön vid födseln utan senare ”bestämmer” att man är man eller kvinna? Eeh…

  Gud, trodde alla i detta kommentarsfält skulle skriva typ, ”Jaa men det är väl klart man får, heja danmark ❤️!”.

  Men som tur är var det inte så?
  Hela denna könsdebatten har verkligen gått för långt, och nån gräns får man faktiskt dra. Att inte ”bestämma kön” till sitt nyfödda barn låter som en bra gräns att dra

  Vänta här, tror du att man får ett barn på naturlig väg och först efter födseln bestämmer vilket kön barnet ska ha? Hur kan man ens komma på nåt så sjukt och sen skriva om det som om det vore helt rimligt? Det här handlar ju om IVF och att man tar reda på X och Y-kromosomer innan embryot förs in i livmodern.

  Att kön kan vara en stor sak?! Hur är det ens möjligt?! Könet på ens barn är väl ändå det minsta man tänker på som förälder. Visst kan man tänka på det, men inte av den magnituden? Skaffar man barn så borde hälsa vara det som är viktigast i dess födelse.

  Och längs med vägen i ditt barns liv är det återigen det minsta en förälder tänker på. Hade jag däremot kunnat välja bort saker åt dem hade jag börjat med sjukdomar, mobbing, dålig självkänsla, psykisk ohälsa etc etc. Gud vad naiva, priviligierade och okunniga människor det finns. Ta ett steg tillbaka. Prata med ngn som är äldste och få perspektiv .

  Sen kan vi ändå inte kontrollera allt här i världen, detta är ju en kan vara bra sak att träna på.

   Men hur är du överraskad? Det är ju jättevanligt att man önskar sig det ena eller andra könet? Sen blir de flesta nöjda ändå men önskemål är väl inget konstigt.

  Blandar du inte ihop orden som på engelska är gender och sex?
  Man föds med ett kön (oftast) men könstillhörigheten kan vara annat än det biologiska könet.
  I labbet kan man påverka enbart det biologiska könet.

  Lovisa Barkman ska flytta till Paris! Hejdå Sverige

  Vad har naturligt urval med detta att göra?

   De menar väl slumpen då egentligen skulle jag tro.
   Det finns inget naturligt i att provrörsbefrukta ägg, för att frysa in dem direkt och sedan se vilka som överlever en upptining.

  Camilla, du har missat poängen med hennes fråga.
  Vid en IVF-behandling kan man sortera ut pojk- och flickembryon. Och således välja vad som ska stoppas in.

  Eller så kan man trycka på random å så blir det vad det blir.

  Tror som många skriver att C missförstått inlägget.
  Är tveksam till att en vårdnadshavare kan kryssa i lite hur hen vill när barnet är nyfött, grattis du är en pojke fast född som flicka.

  Det är i mitt tycke ett problem att välja biologiskt kön. Inte på kort sikt, men på lång sikt i de länder där det är fördelaktigare i samhället att vara t ex man. De är risk för obalans, men som sagt, sett ur perspektivet ”på lång sikt”.

  Intressant fråga. Lutar åt 1. Tveksamt om valmöjligheten gynnar människan. Jag tror inte frihet finns i valet utan i acceptansen. Öppenheten att livet i mångt och mycket blev som det blev och kanske också att det kan vara oss givet av en helt god och högre vilja.

  XY och XX. That’s it

   Finns ju andra, dock betydligt mer ovanliga, uppsättningar av könskromosomer.

    Ja men de utgår alltid från XX eller XY. Det finns inget XZ eller liknande, bara XX och XY med olika defekter.

     Ja men du sa att det bara finns xx och xy och att thats it. Och det är inte riktigt it. Eftersom det kan finnas andra kombinationer/uppsättningar av x och y. Det var allt jag ville poängtera här.

      De kombinationerna är ju mer tillägg till XY och XX, eller? Finns det YY?

  Är det inte knäppt att forni förra veckan skryter om att hon har så lätt att publicera på måndagar till skillnad från andra, och nu denna måndag kom inget inlägg alls? Även att hon i våras frågade oss läsare om vi vill att hon ska göra ett inlägg kl sex varje morgon likt Sandra Beijer och sen drog ner till knappt ett i veckan

  Problemet jag ser mer att välja kön är att i många kulturer är det män man vill ha . Som ska ta vidare släkten osv. Det är fint att få många söner , status i många kulturer . Det är det långsiktiga problemet jag ser här .
  Det är ju känt att många kulturer gör abort när det är en flicka , eller lämnar henne vid födseln.
  Så otroligt sorgligt .
  Man kan önska och hoppas men ändå veta att oavsett könet så kommer det barnet vara lika älskat . Men att aktivt välja bort kön tror jag är farligt .
  Speciellt i kulturer där kvinnor har låg status.

   Rent generellt så är ju inte den här tekniken tillgänglig för kulturer där kvinnor har väldigt låg status.
   Dessa kulturer kommer att ta hand om ”urvalet” på ett annat sätt, ett som inte är lika proaktivt. Utan de väljer ju bort flickor genom som du sa, abort eller att de bara helt enkelt lämnar spädbarnet i skogen för att bli uppäten av djur.

   Och man kommer att få ett enormt överskott av män, som inte kan hitta en partner, och antalet incels ökar och därmed hatet och våldet mot kvinnor etc etc…..

  Hahaha men du har ju missförstått totalt. Jag dör vad roligt.

  Dels så är det inte det kön man föds med – det är det kön som bestäms vid befruktningsögonblicket.

  Sen har man det kön man har (sedan befruktningsögonblicket) och hur gärna man vill kan man inte byta.

  Det är väldigt oetiskt. Men ligger helt i linje med en konsumtionskultur. Vi är såpass formade av att konsumera, att själva bestämma allt i minsta detalj, att det uppenbarligen inte ens får folk att haja till när det nu även smyger sig in i själva barnalstrandet.

   Varför är det oetiskt?

  jag tänker att när arkeologer gräver upp människor om många många år så kommer de att se vilket kön det är oavsett vad du väljer att identifiera dig som på 2000-talet!

   Så länge inte alla hormontillskott har ställt till det för arkeologerna.

  Skulle ju bli lite märkligt om alla registrerades som ”neutral” när de föds. Tänker på tex tillväxtkurvor för olika kön, utebliven statistik för hur olika kön presterar i skola, sämre möjligheter för de med kvinnlig hormonuppsättning i sporter när de börjar komma upp i ålder osv, bara för att nämna några saker jag kommer på spontant. Så nej, konsekvenserna skulle bli för dåliga.

  Jag är glad att det inte var normaliserat/lagligt att välja kön när jag fick barn. Önskade tjejer och fick killar och är i efterhand sååå glad att jag fick just killar och inte tjejer.

  Tänker tjejer vore mer önskvärda i framtidens samhälle. Lägre kaloriintag per dag, bättre i skolan, lever längre.

  Bloggbevakningen sprider falska påståenden som vanligt…

  Kanske dags att lägga ner nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.