Tre Instagrammare att lyfta fram

Greta Thunberg är ny ambassadör för ”Min stora dag” – som uppfyller önskningar och ger livsviktig glädje till barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser.
Enligt hennes Instagraminlägg betyder det väldigt mycket för Greta eftersom det är avgörande att bry sig om den kamp som många av dessa barn utkämpar varje dag i det tysta.
Med hjälp av sina egna erfarenheter om vad det innebär att vara ung och leva med en diagnos önskar hon kunna stötta andra unga.
Greta har bland annat varit öppen med sin NPF-diagnos som du kan läsa mer om här.

Saggysara på Instagram normaliserar kroppen. 
Jag älskar hennes konto.

Jag såg även tidningen Elle dela Mahsa Amiris öde på sitt instagramkonto. 💔

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fy fan vad sjukt armna kvinna, vila i frid.

   Verkligen❤️

   Efter 5 dagars uppdateringar om porrfesten, kunde kanske bloggbevakning granska lika ihärdigt om konton som tar av sin slöja, gör uppror, och inlägg från människor som rapporterar om det.

    Det ena förtar inte det andra. Det är ju bra att lysa i alla hörn där det ligger skit och morrar.

     Jag älskar din hjärna

  Hur kan en del länder vara så efter och inte vilja gå framåt. Där vill många ta av sig slöjan här vill många ha på den?

   Det fina vore väl om man själv kunde få välja.

    Nja, i vissa lägen bör man inte få välja. På vissa arbetsplatser och när identifiering krävs så ska man inte få bära slöja. Annars får man göra som man så klart.

   Vår förra feministiska regering tog gladeligen på sig slöjan när de semestra i Teheran

    Sluta hitta på.

     Stämmer ju?

      Att de semestrat i Teheran..?

       Listigt.

  Really? Ännu ett Johanna Bladh:igt instakonto? Denna tjej verkar dock betydligt vettigare än Bladhet, ska sägas, men jag är så trött på denna kropsfixering av normsnygga vanlisar.

  Sveriges första feministiska regering var de ja som skall kämpa mot förtrycket i världen och Sverige.

  Samtidigt tar på sig en slöja, åker till landet och skakar hand med en diktaturledare…
  Dessutom har mycket ekonomiska affärer med Iran… 😏 Bra jobbat verkligen…

  Partiet Nyans har kommit in i två kommuner. De vill bl.a att muslimer ska klassas som egen folkgrupp. Dags att stryka sjalen?

   Helt jäkla galet. Nu är jag verkligen rädd för Sveriges framtid på riktigt.

    Putin spränger snart bort hela skiten ändå så. Och det är kanske lika bra det. Det kommer att sluta med ett kärnvapenkrig det här. Man får skratta åt eländet bara.

     Vad hände med alla härinne som preppade och lagrade vattendunkar, stormkök och annat? Var ju rätt många, hur gör ni i nuläget, har ni lagt ner, börjat äta av konserverna el är läget fortsatt ”preppade”?

   Och icke att förglömma SD! Som verkligen är främlingsfientliga. Vet att vissa inte tror det, men det är bevisat gång, på gång på gång.

    Vad är värst? SD eller nyans? Enligt dig?

     SD är värre än nyans enligt mig. Jag är en av dem som skadas av deras politik. Den ökade rasismen påverkar mig och mitt barn. Den politik de framför är vidrig. Jag bryr mig inte om hur många som röstar på dem – Hitlers parti kom också till makt med demokratiska medel.

      Tror du på riktigt att nyans är bättre för dig och din dotter?

      Det där argumentet är så… Ja, vad ska man säga. Löjligt? Att ens jämföra Hitler med SD får mig att inse att många människor är dåligt bildade och inte kan läsa. Det låter hårt, men snälla läs partiprogrammet innan du skrämmer upp dina barn. Läs på om vad nazism och rasism verkligen ÄR. Läs sedan vad SD vill göra i Sverige. Avgör sen… Hitler var en rasist och nazist som ville rensa ut ALLT som inte var ariskt. Han gasade ihjäl människor, han hade judar som största syndabocken i samhället. Jimmie Åkesson är många saker, men nazist är han faktiskt inte. Inte rasist heller. Han säger att islamismen är det största hotet mot Sverige, inte muslimer. Islamism är politisk Islam. DET är något som de flesta muslimer inte ens vill ha här. Att vara muslim är absolut inget hot i detta samhälle.
      Absolut har partiet rötter i nazism. Men både rasister och nazister rensas ut kontinuerligt ur partiet (vilket är bra). Det finns fler partier med otrevlig bakgrund och historia.
      Jag röstade på M och KD, men blir verkligen beklämd när jag läser sånt här om SD. Mycket är sociala mediers fel och media överlag som är helt vänstervriden.

       Men tror du att Hitler hade gått ut med att han skulle gasa ihjäl folk när han blev folkvald? Nu säger jag inte att SD kommer gå så långt, men det finns mer än bara ett partiprogram som indikerar vad ett parti vill. I det här fallet är det bland annat flera kandidater till riksdagen som har koppling till nazism och fascism. Det borde vara tillräckligt för att sätta ner foten och inse att det inte är ett vettigt parti som vill Sveriges bästa, förutom för några få utvalda.

     Nyans är värre alla gånger!
     Det är tillåtet klaga på sd. Klagar man på ett islamistiskt parti så klagar man på muslimer. Typ.

    Är väl snarare Nyans som är mer främlingsfientliga. Att ta hit sina hemländers seder och problem man har flytt ifrån och introducera det här…

     Verkligen, vi bor trots allt i Sverige.

     Nyans hade aldrig blivit ett stort parti om SD inte hade fått sånt fäste.

      Nu är det ju socialdemokraterna dom har tagit röster ifrån…

      Där har du fel. De växer troligtvis nu med sd. Men det är absolut inte tack vare sd som de vuxit.

      De växer för att vi har så många invandrare i Sverige. Så många som inte vill anpassa sig här.
      Fattar inte vad de faktiskt gör här när de är så missnöjda att de måste rösta på ett parti som vill göra Sverige mer muslimskt.

       Svaret var givetvis till Vivi

     Anna helt rätt. Håller med dig.

  Kan du skriva om Nellie Bs nya klädmärke Von Fashion?
  Ser ut som en blandning av Lindex, NA-KD förra säsongen och Garoff. Nellie announcar sitt klädmärke men det finns inte ens en webshop färdig, allt känns så himla B

   Verkligen, typ bonprix. Men hon har väl panik att skaffa ett annat projekt som hon kan sälja på följarna för komma igång med ridningen seriöst igen lär hon nog inte göra utan det blir nog Olav som får stå för ridandet och tävlandet. Hon som skrev så mycket om att kommande barn inte skulle göra så stor skillnad för hennes aktiva liv 😅

    Anonym / 19:01
    Säg inget ont om Bonpix, de HAR i allafall bomull i kläderna och vettiga priser på basplagg. Är så trött på statusmärken med syntet (=plast i havet och svettigt på kroppen) som har vansinniga priser.
    Sluta köp skit… Second hand i första hand, i andra hand sök prisvärda kvalitéer i tidlös design. Skit i influensers -gör din egen moderesa – leta efter TEKÅ och mormorsplagg o blanda med eget o gör om till egen stil

     Hatar hatar hatar polyester men det är fan omöjligt att inte hitta det i plagg. Köper bara 2nd hand och jag älskar det! Mitt bästa tips till alla!

      Håller med, köper oxå second hand, med tex joggers, sweatshirts odyl är svårare tycker jag, man vill ju inte ha nopprigt redan från start och det är ju knappt ngn som säljer ren bomull längre. Har ett par urgamla, typ 15 år gamla Hanes joggers i ren bomull, de är fasen fräschare än plastbyxorna jag tyvärr köpte för ngt år sen..

     Aha, är en polyester hatare själv och tycker som du, att överprisade märkesplagg med polyester går fetbort. De större kedjorna blir oxå sämre & sämre, smyger in mer & mer plast & polyester i framförallt basplagg och tex. sweatshirts. Ingen aning om vad Bonprix är, men de har alltså plagg i ren bomull fortf? Blir till att kolla in deras sortiment om så är fallet. Skiter fullständigt i vilket märke, bara det håller hyfsad normal standard och är i naturmaterial.

      Bonprix, cellbes osv. Typ där mormor köper sina klänningar och städrockar 😆

       Aha, men är det bomull skiter jag i om mormor handlar där, för hellre det mot kroppen än plast. Är basgrejer jag är ute efter och skitsamma om man ser ut som mormor under tjocktröjan😂

     Håller med dig, HERmione. Har hittat en hel del fina klädesplagg, väskor och skor på Bonprix till förmånliga priser.

     Ansi, såhär står det om deras bomull:
     ”Genom att köpa denna produkt stödjer du initiativet ”Cotton made in Africa”. ”Cotton made in Africa” (förkortat CmiA) är ett initiativ som, med hjälp av sina över 780.000 småbönder i tio länder som t.ex. Moçambique, Uganda och Zimbabwe, lär ut effektiv och klimatvänlig bomullsodling. Genom detta skyddas inte bara människor och miljö, utan småbönderna kan dessutom få bättre skördar.”

      Låter ju strålande, stort tack för tips & info!

      Jaaaa – efterlyser tips om märken eller butiker som säljer helt vanliga bomullstishor och tröjor, gärna trosor också. Börjar tro att all syntet ger mig klåda.

     Ska genast leta upp mormors mamelucker 😂

   Nej men herregud vad B det såg ut. Typ Lager157-standard.

   Dropshipping vibes över det hela… Men vissa plagg var faktiskt snygga tycker jag.

  Ganska starkt bevis på att det inte bara är ”vissa enskilda utländska män” som bär på våldsamt kvinnohat, utan att det faktiskt ingår i deras lagar och förordningar i muslimska länder. Att kunna misshandla ihjäl en kvinna för att hon visar sitt hår… Och folk vill ändå kämpa för att vi ska tillåta slöja överallt i Sverige? Vidrigt.

  Att förbjuda slöja är det MINSTA vi kan göra för att minska förtrycket dessa kvinnor bär med sig från sina hemländer och makten männen i deras hem har över dem… Det är ingen symbol för makt, det är en symbol för kvinnohat.

   Låt muslimska kvinnor själva uttrycka sig. Ska du föra deras talan? Känner du ens några muslimer? Jag hör ofta folk tycka si och så om slöja, men ingen av dem har typ någonsin pratat med en muslim.

    Och vad händer om man ser kvinnors hår? Nåt fruktansvärt? Varför händer inte samma sak om man ser mäns hår? Varför vill kvinnor bli styrda av män men samtidigt välja att bo i Sverige där kvinnor är självständiga och inte behöver dölja sig i stora klädsjok och sjalar?

   Men det är ju det som är problemet. Att förbjuda slöja eller tvinga folk att bära slöja är ju lika illa. Låt alla få bestämma själv över hur de vill klä sig!

  Wow vad verklighetstrogna de fixade bilderna är, hade aldrig sett att de var retuscherade, kan inte spontant se vilken bild som är original ens!

   Jag känner bara ”jaha”, min kropp ser ut som hennes (oretuscherade) och tydligen är den ”ful” enligt henne 🫠

  Är det slut mellan Maggan G och snubben igen?

   Jajjemen, varannan vecka tar det slut.

  Rekommenderar starkt SVTs dokumentär Hör min röst – slöjans revolution: https://www.svtplay.se/video/30257346/hor-min-rost-slojans-revolution

  ”Allt fler iranska kvinnor kastar den obligatoriska slöjan. På youtube och facebook sprids klipp med kvinnor som öppet trotsar regimen genom att köra bil, cykla eller vistas utomhus utan hijab. Bakom upproret står journalisten och aktivisten Masih Alinejad som med 6 miljoner följare på sociala medier snabbt blivit en nagel i ögat på mullorna i Teheran. Filmaren Nahid Persson vänder åter blicken mot sitt gamla hemland och ser en växande motståndsrörelse med en sällsynt orädd och karismatisk huvudperson.”

   Sedan revolutionen 1979 är det förbjudet för kvinnor i Iran att röra sig utomhus utan hijab. Under de senaste åren har protester mot den obligatoriska hijaben intensifierats.

   Det har nu, enligt BBC Persian, fått Irans president Ebrahim Raisai att beskriva motståndet som ett ”organiserat främjande av moralisk korruption i det islamiska samhället”.

   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kvinnor-i-iran-protesterar-mot-den-obligatoriska-hijaben

  Tips! Vi söker fler volontärer på Min stora dag nu! Har du lite tid över så sök. Det är så givande att få vara med och planera och höra om barns önskningar <3

  Fruktansvärt att man inte ska kunna visa håret utan att bli ihjälslagen 💔
  Det enda religion gör är att förtrycka kvinnor. Böcker såsom Bibeln eller Koranen är endast skrivna för att kontrollera människor. Det hör inte hemma i den moderna världen vi lever i idag.

   Varför blandar du in alla religioner i detta? Finns flera religioner som inte förtrycker kvinnor.

    Vilka då om jag får fråga?

    Alla religioner handlar om kontroll vilket leder till bestraffning för den som bryter mot reglerna. Kristendomen har reformerats vilket varit nödvändigt för att överleva i en demokrati som förespråkar individens fria vilja.

  Otroligt naivt att skriva som ”Kakan” att låt kvinnor bestämma själva om de vill ha slöja eller ej. Problemet för muslimska kvinnor är ju att de ofta inte FÅR bestämma själva. Och visst, en del kanske vill själva, och en de vill för att alternativet är att bli utfryst av släkten eller kanske mördad?

  I vissa länder så riskerar kvinnor sina liv för att protestera emot slöja/burka, i Sverige så välkomnar vi den och kämpar för att den ska accepteras. Alltså kom igen, flatsverige i ett nötskal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.