TRIGGERVARNING – våld mot barn

I helgen har det cirkulerat en video på en mamma som utsätter sitt barn för olika typer av våld. 
Jag har inte sett videon själv – det räcker med beskrivningen som finns med i det här inlägget från Instagram – men enligt större medier så ska mamman nu vara häktad av polis och flickan omhändertagen.
Jag har sett flera influences dela information om den här händelsen och även bilder på den utpekade mamman, och tänkte bara att det kan vara bra att dela det här inlägget från kontot Brott och straff.

Att man inte ska dela filmen på misshandeln förstår nog de flesta, men alla kanske inte känner till att det faktiskt kan vara olagligt.
2018 infördes bestämmelsen om olaga integritetsintrång, vilken den här videon kan göra sig skyldig till. Polisen uppmanar allmänheten att inte sprida filmen vidare.

Mamman och ytterligare en kvinna till sitter häktade i det här fallet och polisen har med största sannolikhet sparat ner alla bevis som finns. Att fortsätta sprida den här filmen är bara ytterligare ett övergrepp på det treåriga offret.
I Brott och straffs inlägg uppmanas man även vara en smula kritisk till olika insamlingar som startats och som sägs ska vara till den lilla flickan. När inlägget postades så cirkulerade det flera stycken falska insamlingar där den här flickan uppges vara mottagaren.
Så var kritiska, även när ni är arga och ledsna.


Jag har försökt hålla mig någorlunda saklig i det här inlägget, men jag kokar på insidan när jag skriver det här.
Att misshandla sitt barn, filma misshandel och sedan skicka den till någon – hur är man funtad då?
Det är visserligen ”tack vare” filmen och att mamman skickade den till någon som gjort att flickan nu är i säkerhet, men ändå?
Det är fan en mögligt jävla gräddklick på det moset.

152 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  💔🤬

  Jag har läst om detta, men inte sett filmen/filmerna, men har det kommit fram vem som filmat?
  Dock heder den till som ”avslöjade” mamman, hoppas flickan får det tryggt nu ❤️

   Det är mamman själv som filmar.

    Jag kokar inombords av att läsa om det.
    Brukar inte bli förbannad, men det här 🤬

     Jag blir ledsen. Såklart arg också men mest vill jag bara gråta. Har ej sett filmerna men alltså hur kan man på riktigt ge sig på ett barn? Ett glatt barn som kommer mot en?! Det här fallet är fruktansvärt men mest av allt blir jag ledsen för att det är så många barn som blir så dåligt behandlade. BARN!!?! AV SINA FÖRÄLDRAR?!! Som ska va det tryggaste de har. Får så ont i hjärtat. Det är verkligen skit.

      Hade varit helt lagligt i Sverige innan 1979, och är det än i en mängd länder.

       Men det här är inte smisk på rumpan utan ren och skär misshandel

        Smisk på rumpan är också misshandel OCH olagligt!

       Vad vill du säga med din kommentar om 1979? Ja, det är mer än 40 år sedan! Nu vert vi bättre, precis som när det gäller en rad andra saker där utvecklingen gått framåt.

       Dessutom gällde det barnaga. Att stampa sovande barn i ansiktet var inte tillåtet på 70-talet heller.

       Att slå ett sovande barn har väl aldrig varit accepterat, varken tidigare i sverige eller i andra länder idag?

       Är du säker på det eller är det vad du tror? I länder där man får aga i uppfostringssyfte, eller i Sverige innan 79, tror jag ändå inte det är ok att slå på det sättet som beskrivs i texten (har inte sett filmen/filmerna).

       Tror knappast att det mamman gjorde mot sitt barn var lagligt 1979, ren och skär misshandel. Däremot var en viss barnaga tillåten som smisk på stjärten men även där var det inte tillåtet att gå hur långt som helst. Efter 1979 är det ju totalförbjudet att slå sina barn, bra så. Det slapp bli diskussioner var gränsen gick mellan barnaga(misshandel) och misshandel. Jag är uppväxt på 60-talet och aldrig att någon vuxen bar hand på mig eller min vänner i uppfostringssyfte. Däremot finns det ju ondskefulla människor, då som nu som inte drar sig för att misshandla människor stora som små.

    Vilket jävla ärke-as. Förlåt för min franska men det här är helt vidrigt. Hoppas hon får det strängaste straff hon kan dömas till och att hennes lilla barn aldrig behöver se detta avskum någonsin igen.

  För kvinnans bästa bör hon häktas annars känns det som om det kommer att gå åt mycket resurser till att hålla henne säker.

   Hon är häktad.

    Det är väl bara begärt att hon ska häktas? Beslutet har väl inte kommit?

     Jo beslutet har kommit och hon är fortsatt häktad.

      (Förlåt, nu var den artikeln jag läste redigerad. Det stämmer. Beslut har inte kommit än)

       Nu är hon däremot häktad.

  😞😢😡 fyfan det sjukaste, hur kan man skada små oskyldiga barn, sitt eget dessutom. Fruktansvärt 💔 hoppas mamman åker in på livstid .. usch detta va hemsk läsning verkligen 😞

  Önskar att jag hade slutat läsa vid triggervarningen….

   Fyfan, jag med 💔 har hört talas om vad som utspelades men blev ändå chockad, illamående och så jävla ledsen!! Stackars älskade lilla flicka 💔

   Jag med, fyfan. Gråter nu för världen är så jävla hemsk. Hur kan man göra så mot ett barn?

   Jag med. Usch vilken vidrig mamman. Jag mår illa.
   Lilla stackars barn 💔 Man har lust att strypa varenda jävel som ger sig på barn.

   Jag med. Fy faen. Grinar som aldrig förr.

  Jävla häxa, hoppas hon blir sönderslagen i fängelset.

   Varje dag.

  Jag började fan gråta. Stackars barn!

  Vi borde aldrig avskaffat skampålen.

   Ska vi prata om dåtida straff hade jag röstat på stegling.

  Fy fan arma barn! Har själv erfarenhet av detta och allt lidande det medför även så här många år senare. Massa kärlek 💜

   Kram till dig ❤️

   ❤️

   Jag blev också slagen som barn men inte grovt misshandlad som den stackars flickan.

   I mitt fall var den psykiska misshandeln värst. Att varje dag bli kallad nedvärderande ord om hur usel man var. Det har präglat mig för resten av livet. Kämpar än idag med lågt självförtroende.

   Min mamma mådde inte bra, var också ensamstående och hade själv blivit slagen som barn. Hon tog ut sitt mående och frustration på mig. Men hon jobbade med sig själv och tog tag i sina problem och vi blev bästa vänner som vuxna.

   När jag fick barn var jag rädd att jag skulle bli som min mamma men lyckligtvis inte.

   Vad ligger bakom att mamman blivit så empatilös? Hur mår man om man om man blivit så hatisk mot sitt egna oskyldiga barn. Hur blev hon själv behandlad som barn? En person till är häktad och som jag förstod det är det flickans mormor.

    Starkt av dig att orka ga en relation med henne som vuxen.

     Tack! Ja jag har förlåtit henne. Ibland formas man till något man egentligen inte vill vara pga sin egna uppväxt.
     Hon kämpade väldigt hårt som ensamstående för att vi skulle ha det bra också.

  Fruktansvärt. Har själv stoppat föräldrar som slagit barn. Fruktansvärt att det finns många barn som blir misshandlade men folk blundar eller vet inte om det.

  Hur är man i huvudet när man misshandlar barn (dessutom sitt eget i det här fallet), hur tänker man? En sådan här människa ska inte ha barn någonsin. 11 anmälningar om misshandel.

   Riktigt sjukt. Det är också oförsvarligt, men jag kan i TEORIN åtminstone förstå hur det kan rinna över för en förälder som blir arg eller rädd och tex. tar tag i sitt barn hårdhänt. Jag menar inte att på något sätt försvara den typen av beteende, men jag kan ändå se hur det kan ske. Detta är iskall, oprovocerad misshandel av ett värnlöst barn. Hur fan är man funtad om man kastar en telefon i ansiktet på ett sovande barn?? Det är ondska och inget annat. Och att bara tänka sig vilka men den stackars flickan kommer bära med sig resten av livet, att ens stora trygghetspunkt och närmaste anhöriga i så tidiga år gjort så här mot henne. Fy fan vilken vidrig människa.

    Kan också förstå (inte försvara) att någon faktiskt skulle kunna rycka tag i eller slå undan/putta bort ett barn. Tålamod och testa gränser kan vara svårt, särskilt om man själv har haft det svårt. (Igen; förståelse – inte försvar). Men ren och skär misshandel som detta? Håller med dig – här är inte beteendet det mest vidriga, det är människan bakom. Kan INTE förstå hur man kan bete sig på det här sättet. Alls.

  Dödsstraffet!!

   Vem ska utföra det straffet? Och hur? Hägning, skjutas, dödlig injektion, elektriska stolen, stenas eller vad? Undrar genuint hur du resonerar.

  Har sett några av filmsnuttarna och det var inte trevliga. Mamman delade dem på Facebooks händelser om jag fattat det rätt för i början av Flashbacktråden låg de uppe att se på hennes konto.
  Det här barnet skulle ha varit under uppsikt av soc redan direkt efter födelsen då varken mamman el pappan var lämpliga som föräldrar.
  Hur många Lilla hjärtat barn finns det där ute undrar man =(

   Vad får en att vilja klicka och titta på filmer där barn misshandlas? Jag har också följt fbtråden en del men finns ingen del av mig som känner att jag vill se filmerna bakom länkarna. Framför allt av respekt för det lilla barnet. Räcker gott och väl att läsa om vad de innehåller för att förstå det fullständigt vidriga. Stackars barn, det (antagligen) värsta som händer henne sitter folk och tittar på och sprider runt.

   Vet man varför mamman har delat filmerna på sin facebook? Hon måste vara psykist störd. Vet man vem den andra häktade kvinnan är?

    Mormor

     Åh herregud…

      Stackars stackars barn 💔

   Ja, precis. Hur många finns det som inte upptäcks…😐❤️

   Hur tänker man när man filmar sina brott och delar dom på Facebook? Många som använder våld mot närstående gör ju det bakom stängda dörrar och är noga med att typ inte lämna blåmärken eller liknande. Men hon filmar och lägger ut?

   Men varför kollade du? Sjukt

   Jag bor ungefär där detta hände och vi hade samma problem i en annan kommun med socialen. Ingen glömmer väl flickan Yara från Karlskrona. Socialen och alla myndigheter runt omkring gjorde sån stor jävla tabbe och allt skylldes på rektorn.

    Jag kommer aldrig glömma vare sig Yara eller rektorn och det öde som även drabbade honom. 😭

  Hur kommer det sig att det 1) filmades och 2) hamnade på nätet? Eller vad hade mamman tänkt göra med dessa filmer?

   Mamman har filmat själv, sen skickat filmerna till en kompis (läste detta på en tråd på Facebook så ingen riktig fakta) men kompisen spred dessa tydligen, har läst på TikTok att hon spred de som ett rop på hjälp. Mamman/ mormorn som är med i några videos lider av schitzofreni och bor på boende. Bland det värsta filmerna jag sett. Stackars lilla fina barn.

    Spred som ett rop på hjälp? Den enda man sprider sånt här till är polisen, herregud

     Säger väl kanske något om de vänner mamman omgav sig med också. Som jag förstod det så var även pappan till barnet en mindre skarp kniv, och hade ingen vårdnad av barnet. Ursäktar inget så klart men säger kanske något om mammans dåliga omdöme (om nu någon tvivlade på det vid det här laget….)

    Varför valde du att kolla på en film där ett litet barn blir misshandlad? Fy fan vad jag hade mått illa över att det fanns folk som suttit och kollat på filmer på mig när jag blev utsatt som liten. För att vad då? Få ”känna något”, kunna säga att man har sett det?

  Orden ”mamma slå mig inte” ska inte komma från en 3-åring.
  Fy fan.

  Är det nån som vet varför mamman själv la ut filmerna? Uppenbarligen är hon inte frisk men är ju extra sjukt att hon la ut det själv

   Mamman la aldrig ut filmerna. Mamman skickade dom till en kompis som i sin tur la ut filmerna o bad alla anmäla

    Det är ju också sjukt iofs. ”Vad ska jag göra idag? Hmm,jag vet, jag filmar när jag slår mitt barn och skickar till en kompis. Det blir kul”

    Vad trodde hon att reaktionen skulle bli liksom? Men det är väl för mycket begärt att anta att såna människor tänker som vi gör.

     Jag tror vi ska anta att det här är människor långt bortom våra egna referensramar. Tänk dig den mest udda, märkliga människan du träffat i ditt liv och sen släng på kanske år av missbruk och obehandlade diagnoser på det, så kanske du får fram den här mamman. Hon kan omöjligt vara en normal person med tankesätt liknande vårt. Hon har uppenbarligen inte ens fattat att hon gör fel eftersom hon filmar och skickar till någon, vilket gör henne totalt samhällsfarlig. Hoppas hon låses in under längre tid.

      Och med tanke på att det verkar vara mormodern som är inblandad så kan hennes uppväxt omöjligt varit bra..
      om hon under sin uppväxt blivit misshandlad så kan det väll även kanske lett till någon slags ”hjärnskada”.

      Så himla fruktansvärt.

  Så bra inlägg, sakligt och utan att exponera barnet. Själv sitter jag och gråter ömsom av sorg över ett barn som har ett monster till mamma ömsom av ilska över att det finns monster som denna mamma. Det finns säkert en förklaring men det ursäktar inget. Jag hoppas att myndigheterna gör vad de ska göra så smidigt och snabbt som det går och att den lilla flickan får ett hem och får uppleva en kärleksfull barndom med omtänksamma vuxna vid sin sida.

   Hennes egen mamma (barnets mormor) är ju den andra personen som misstänks, så det kan ju vara en förklaring (men ingen ursäkt).

  Jag såg lite av filmerna förut och jag frågar mig själv VARFÖR. Fan även sjukt beteende av mig, jag visste ju hur dåligt jag skulle må. Hade mer än räckt att bara läsa om hur de återges i text. Som människa och mamma är det HELT OFATTBART. Och jag tänker på alla de tusentals barn detta händer i hemlighet just nu. Jag skulle ALDRIG låtsas som ingenting om jag misstänkte att nåt sånt här försiggick.

   Jag tänker att risken finns att den här mamman som gjort detta kanske vuxit upp på samma sätt, med misshandel i ung ålder. Jag tror sånt kan föras vidare om man inte har vettiga människor i sin närhet. Ingen ursäkt men en förklaring. Flickan behöver komma långt bort från dessa människor så hon har chans att växa upp och bli en normalt fungerande person själv i framtiden.

   Känner samma. Såg dom i ett tidigt skede så hade inte läst tillräckligt om vad som hände i filmerna. Mådde fruktansvärt av att se dom och gör fortfarande. Jag hoppas att den här lilla flickan blir väl omhändertagen resten av hennes barndom och inte blir helt förstörd av dessa fruktansvärda vuxnas svek. Hade velat ta hand om henne själv och ge henne all kärlek i världen, men jag hoppas att samhället kommer att ta hand om henne och att hon aldrig kommer tillbaka till detta vidriga monster

   Du visste hur dåligt DU skulle må av att se filmerna men inte en tanke på flickans integritet när du kollade på filmerna? Jag ser det som ännu ett övergrepp mot barnet att du valde att kolla.

    Tänkte det också…. jag förstår inte att man väljer titta på filmerna överhuvudtaget och har ganska svårt att ta in att man ”råkar” göra det. Men vad som också sticker ut i kommenterar kring detta är hur dåligt PERSONEN själv mår över att se dem. Ursäkta, men det betyder inte ett skit i sammanhanget.

     Nej oerhört osmakligt! Och sedan ha mage att försöka utmåla sig som en god person genom att säga att hon ”ALDRIG skulle låtsas som ingenting”. Svårbegripligt hur någon kan få detta att handla om henne 🤦‍♀️

  Vet inte vad jag ska skriva, jag blir bara så ledsen och arg. Det finns inte nog med svordomar.. hoppas på att barnet aldrig behöver ha umgänge eller annat med sina förövare utan får komma till en ny familj full av kärlek och bli behandlad som ett barn ska.

  Varför la mamman ut dessa filmer? Trodde hon själv ingen skulle bry sig eller hur fan är man funtad? Varför ville hon visa att hon misshandlar sitt barn?? Helt sjukt sjukt, hoppas mamman blir steriliserad, uppenbarligen ingen som ska fortplanta sig. Måste införas lagar och bestämmelser på vilka som får sätta oskyldiga liv till världen. Vem som helst ska inte få skaffa barn när man uppenbarligen inte tar hand om dom. Det är såhär barn växer upp å blir kriminella å onda. Utan kärlek å trygghet så blir man psykopat tyvärr. Dags för ALLA föräldrar att ta sitt jävla ansvar så vi slipper fler terrorister å våldtäktsmän. Lite off topic men blir så jävla förbannad. Så många barn som far illa pga idioter till föräldrar

   Först detta med Bingo och Katrins barn och nu detta vedervärdiga fruktansvärda med denna lilla flickan. Varför i helvete har inte modern stoppats det ska inte behövas gå så här långt innan soc, folk och omgivning reagerar. 11 anmälningar till soc och inget händer förrän nu fy fan alltså.

    Vart finns info om att det gjorts 11 tidigare anmälningar till soc? Har pappan/mamman sagt det?

     Det stämmer inte. Som vanligt missförstår folk. Det är troligen detta Skogsbärer har missförstått: ”Nu har kvinnan häktats av Blekinge tingsrätt. Hon misstänks för ett fall av grov misshandel och 11 fall av misshandel.”

   Det finns människor till allt sägs det. Jag har läst om (svenska) kvinnor och män som begår s*xuella övergrepp mot sina barn för att sedan sälja materialet på nätet. Vissa säljer även sina barn direkt till p*edofilen.

   Hon la inte ut några filmer alls, hon skickade dom till en kompis o kompisen la ut filmerna o uppmanade alla att anmäla.

  Ber aldrig böner, men nu ska jag be för att flickan aldrig någonsin behöver ha kontakt med sin mamma igen. Vad än mamman genomgår för behandling. 😭

  Alltså går inte barnet i förskola? Hur kan en hel omgivning ha missat detta, måste ju ha funnits uppenbara röda flaggor vid en sån här omfattande misshandel.

   Alla barn går inte på förskola.

   Enligt andra här verkar många ha anmält, men inget hänt. Jag vet av egen erfernhet att personalen på skola och förksola kan göra flera anmälningar, varje termin, utan att något händer. Tyvärr.

    Tyvärr så händer det att anmälningar inte leder någon vart. Jag själv kom till skolan med blåtira och blåmärken över kroppen då min far tyckte det var spännande att putta ner mig för trappan titt som tätt eller låta mig kliva in i hals knytnäve. Men det hände ingenting. Ingen brydde sig. Jag har turen att leva idag och kunna ha ett drägligt liv men det är inte alla som får den chansen. Jag hoppas innerligt att detta barnet får den chansen.

   Om det inkommit 11 anmälningar till soc så har väl omgivningen inte missat det helt. Utan det är vår fantastiska socialtjänst som valt att inte ingripa. Det är så jävla sjukt. Barn och djur är det mest oskyldiga som finns, att det ska behöva gå såhär långt?

    Finns inga grunder för lvu så kan soc inte göra något tyvärr. Alla andra insatser är frivilligt.

     Jag anmälde min kompis för misshandel av barn och soc tog tag i det direkt. Förskolan hade också anmält att det ej stod rätt till i hemmet. Hon fick en stödfamilj och allt har gått riktigt bra för barnen och mamman.

      Vad härligt att höra! Och modigt av dig att ställa dig på barnets sida. Inte alla vuxna som vågar det tyvärr.
      Vid misstanke om våld måste utredning öppnas, men inte ens då är det säkert att det finns grund för lvu, tyvärr.
      Tänk ändå vilken skillnad du gjort för familjen. 🥰

       Hon skämdes oerhört mycket men var lättad över att få hjälp, så glad över att det gick så bra.

    Det stämmer inte. Som vanligt missförstår folk. Det är troligen detta du har missförstått: ”Nu har kvinnan häktats av Blekinge tingsrätt. Hon misstänks för ett fall av grov misshandel och 11 fall av misshandel.”

  Jag blir helt gråtfärdig. Stackars tös vad är det här för en vidrig människa!

  Det där fallet tog polisen upp på ett föräldramöte nu i veckan. Att vi absolut inte ska dela vidare, och att vi måste lära våra barn detsamma. Att det är förståeligt att man vill visa hur jävlig mamman är, men att vi alltid måste tänka på offret. Filmerna finns alltid kvar på nätet.

  Jag har inte sett filmerna och vill inte se. Bara texten får mig att gråta. Fy fan vilken jäkla monster till mamma denna häxa är. Hoppas hon får det straff hon förtjänar. Och den störda mormorn. Har tänkt på den stackars lilla flickan sen jag läste om detta 💔

  Mamman la inte ut filmerna själv.
  Utan hon skickade dom till en kompis som reagerade och la ut dom.

   Lika märkligt det… Trodde hon att det inte var nåt särskilt? Och kompisen la ut dem på nätet – anmälde hon ens? Smh

  Edit; det är endast mamman som är häktad, den andra kvinnan är misstänkt men blev släppt.

  Att det kan finnas så onda människor känns svårt att greppa…

  Fy fan!! Det här var det värsta jag har läst på länge. Vilka vidriga människor det finns 🤬

  Så jävla hemskt, jag blir så arg!! Ett försvarslös litet barn!!

  Lilla, lilla älskade barn. Jag går själsligt sönder av ditt grymma öde. Jag kan inte distansera mig mot detta då det träffar rätt i solar plexus. Det vänder sig i magen av bara tanken på de grymheter detta helt oskyldiga barn fått utstå i sitt korta liv. Har själv en dotter född 2019 och det gör så ont, så ont i mig av bara tanken på maktlösheten den lilla flickan måste känt av att inte kunna förutse alla slag och all förnedring. Jag blir så ledsen över mänskligheten och dessa avarter till människor som orsakar så mycket skit. Ni är bara en belastning, ni medför INGET gott alls. Jag känner sån vrede över hur samhället inte skyddar de allra sköraste och försvarslösa. Den här tingesten (hon är fanimej inte berättigad att kallas för mamma) har ju fått orosanmälningar på sig sedan hon var gravid. Varför återupprepar sig historien om och om igen? Blir helt matt. Jag KRÄVER av detta barn INTE ska återvända till tingesten igen. Att tingesten för evigt förlorar vårdnaden om detta barn, att det INTE kommer bli någon ”Lilla hjärtat” historia utan att SAMHÄLLET tar sitt ANSVAR och ser till BARNETS bästa. Att denna lilla flicka får komma till en familj som ger henne all kärlek, omsorg och värme som hon så sjävklart och självfallet förtjänar.

  Idag och alla andra dagar ska jag fortsätta pussa och krama mina egna barn och tänka på dig du lilla flicka…att du får exakt lika många pussar och kramar från din nya familj och att du får ALL professionell hjälp det finns att tillgå för kunna läka dina psykiska och fysiska sår 💕👧🏻

  Tingesten och alla andra inblandade hoppas jag karma kommer mangla över på ett medeltida sätt. Ni är samhällets avskum och har med era handlingar avsagt er rätten att delta i mänskligheten/samhället. Ni får inte vara med längre.

  Jag har sett filmerna och jag har mått så dåligt efter det. De låg på en persons story så visste inte vad som skulle visas. Jag har knappt sovit på två nätter för jag ser bara bilderna i huvudet om och om igen.
  Framförallt när hon bara ligger i sängen helt försvarslös och mamman kastar hennes hårda mobil rätt i ansiktet på henne. 0 % provocerat. Mamman har ju sökt upp henne endast för att skada henne.

  Tänk hur länge detta har pågått? Vad har mamman gjort när hon var en bebis och helt försvarslös i hennes våld… 🙁

   Fyfan alltså. Jag brukar lyckas snubbla över sånt man inte borde se men har tack och lov kommit undan denna video. uppskattar också att de som sett den varnar andra för att se den. Att inte påverkas negativt vore omänskligt. Bara beskrivningen av videon gör mig illamående och gråtfärdig.

    Men alltså. Hur funkar det exakt? Hur snubblar man bara in på videos som dessa? Jag fattar verkligen inte! Det känns mer som det klassiska: att stå och stirra på en olycka utan att ingripa.

     Jag har stött på dem på tiktok. Inget jag sökt upp. Har anmält alla jag sett.

  Det här är så vidrigt. Stackars stackars lilla barn… Jag får tårar i ögonen av att läsa. Skulle aldrig klara av att se videoklippen. Jag hoppas att hårda straff väntar den här ”mamman”. Det finns ingen förlåtelse för någon som betett sig såhär mot ett barn.

  Det positiva i denna händelse är att nu är barnet omhändertagen och i förhoppningsvis tryggt förvar.
  Men jag undrar hur det ska gå för Bingo och Katrins barn. Jag hoppas att anmälningarna till socialen blir utredda nu. För de har klivit över gränsen alldeles för många ggr för vad ett barn bör uppleva .

  Snälla gå inte in och titta på filmerna och dela vidare…den lilla flickan förtjänarverkligen inte det. Vi gör ingen ngn tjänst.
  Det är så hemskt,att man bara vrider sig i ångest.
  Precis som någon skrev – ” hur många Lilla hjärtat finns det därute?”
  Hjärtat brister….
  💔💔💔💔💔💔💔

  Och sen när man är vuxen och råkar springa på föräldrars vänner eller träffar släktingar så säger dom ”ja du hade det inte lätt när du var barn, så fruktansvärt du måste ha haft det under hela din uppväxt” fy fan.
  Ni vare sig sa eller hjälpte mig då så ni kan lika gärna hålla tyst nu! Det är så ledsamt att höra att så många visste vad som pågick. Tro mig, det finns många i den släkten som vet.
  Stackars barn.💔

  Mest förvånad över folks otroliga reaktioner. Vet inte människor att sådant här förekommer?
  Jag jobbar på socialtjänsten och är säkert härdad, men tänker mest att det är sorgligt med det sociala arvet. Mamman har troligen själv råkat illa ut som barn, och i kombination med andra svårigheter och/eller litet nätverk och andra skyddsfaktorer så är det så här det kan bli. Men bra att det kommit ut och flickan bli väl troligen placerad livet ut och får hjälp. Mamman är ju uppenbarligen sjuk och tycker att den mobb som vill typ döda och tortera henne är sjukt obehaglig.
  Förhoppningsvis finns plats på BUP i hennes kommun så hon slipper vänta i flera månader…

   Så förvånad kan du väl inte vara. Det är en sak att veta i bakhuvudet att det finns barn som far illa och en helt annan att se videoklipp och/eller målande beskrivningar av ett faktiskt barn som far illa. Det första är mer abstrakt med inget specifikt barn det handlar om utan mer ”konceptet” eller problematiken i sig. På samma sätt som man vet att det finns massvis med djur som far illa men det blir såklart en annan reaktion att faktsikt se ett djur fara illa. Eller något annat exempel på att veta om att det finns lidande vs. att se/läsa om det hända mot en individ.

    Jo, förvånad över att folk vill tortera och döda henne.

     Och varför är du förvånad? En helt naturligt reaktion. Varför ska det daltas med en sån vidrig människa? Det är just för att socialtjänsten inte tagit tag i detta som det har blivit så. Det har som bekant kommit in oroaanmälningar mot mamman förr.

      Håller med dig V. Är vi medeltids-barbarer?

       När man läser om sådana avskum som misshandlar barn önskar jag faktiskt att vi var det. Detta monster förtjänar inget annat än det värsta. Sen kan ni komma och dalta hur mkt ni vill.

        Vi är nog ganska många som har blivit misshandlade som inte vill att någon ska döda våran mamma.

      Det stämmer inte. Som vanligt missförstår folk. Det är troligen detta du har missförstått: ”Nu har kvinnan häktats av Blekinge tingsrätt. Hon misstänks för ett fall av grov misshandel och 11 fall av misshandel.”

     Jag hoppas hon får sitt riktiga staff inne i fängelset av medfångarna. Hon stampar sin dotter i ansiktet upprepade gånger… tycker du det är konstigt att man önskar henne det värsta tänkbara?

   Vet du, V. Jag blir lika jävla förvånad var gång jag hör om missar som Socialtjänsten gör och som i flera fall har orsakat i död. Det tycker jag är något att förvånas över.

    Ja, istället för att fokusera på att folk vill döda och tortera mamman (med all rätt), lägg fokus istället på hur soc inte har gjort ett skit trots flertal orosanmälningar.

     Det stämmer inte. Som vanligt missförstår folk. Det är troligen detta du har missförstått: ”Nu har kvinnan häktats av Blekinge tingsrätt. Hon misstänks för ett fall av grov misshandel och 11 fall av misshandel.”

     Hur vet du att de inte gjort ett skit. Alla insatser är frivilliga utom lvu, det kan mycket väl vara så att hon erbjudits en massa men sagt tack och hej. Om det inte finns grunder så gör det inte. Att det nu framkommit grunder är väl ”toppen”, så jan de omhänderta flickan. Men kom inte och säg att soc inte gjort något när det är uppenbart att ni inte vet hur systemet fungerar. Ingen här vet egentligen, och kommer aldrig att få veta pga sekretess.
     Blir så trött på all okunskap gällande soc.

      Oj, vilken öm soc-tå man råkade trampa på…

       Vilken löjlig kommentar! Bara för att någon förklarar för dig hur det funkar.

    Du har ingen aning om det är missar eller inte. ”Hört om missar”, typiskt okunnig kommentar.

  Som fd familjehemsplacerad pga omständigheter i hemmet så är jag som vuxen nu själv familjehem.
  Om barnet inte hamnar hos sin pappa så blir det sannolikt familjehem för flickan skulle jag tro. Tack och lov filmade mamman eftersom anmälningarna till soc tidigare inte gett resultat.

  Med detta vill jag säga att både lagen och soc kan brista och min erfarenhet är att soc brister, i vissa fall rejält och det är inte ovanligt. Vill ni hjälpa barn så överväg att bli familjehem. Men gå via organisation och inte direkt via socialen då stödet kan variera kraftigt från kommun till kommun.

   Det är bättre att gå via kommunen, även om stödet (och ersättningen) är mindre. Kräv mer stöd från kommunen istället.
   Att gå via konsultföretag kostar multum för kommunerna och gör i längden att utsatta barn för mindre stöd, då så otroligt mycket resurser tas till konsulentstödda familjehem. Även om jag förstår familjehemmen.

    Det är många familjehem som blir utnyttjade av kommunerna och det är inte alltid bara att kräva bättre avtal. De som är insatta kan självklart förhandla bättre och stå emot socialen bättre när dom gör direkta fel men att gå via soc är inget jag rekommenderar nya familjehem även om jag såklart önskar att soc höll såpass bra kvalité att organisationer inte behövs.

    Tex vet jag ett fall där org fått anmäla soc för att dom brister så otroligt upprepade gånger och vill flytta runt barnet mellan olika familjer utan att se till barnets bästa. Och jag kan tyvärr räkna upp hur många exempel som helst.

    Så jag förstår din tanke men tyvärr är det inte så enkelt.

     Och jag kan räkna upp många exempel på där företagen utnyttjar utsatta barn genom att tjäna pengar på dem. Familjehem som inte utretts ordentligt, som ljugit i familjehemsutredningen, som begått övergrepp mm.
     I grund och botten så är det ändå så att konsultföretagen tar så mycket resurser att de utsatta barnen blir lidande, då man inte har kvarvtill förebyggande insatser och insatser i hemmet, så att vissa barn kan bo kvar hemma. Det är ett stort problem för i princip alla kommuner.
     Jag vet att det inte är enkelt, men att låta vår välfärd hamna i fickorna på företag, på direkt bekostnad av de svagaste i samhället är enligt mig helt fel väg att gå om man vill ha förbättring.

      Visst är det så. Och familjehem som är på gränsen och egentligen inte borde vara okej får fortsätta pga brist på familjehem. Dåliga kommuner och socialkontor knäcker familjer och får vissa att sluta helt.

      Både org och soc utredde oss vilket jag uppskattar då det är för barnens bästa. ”Våran soc” är helt underbar så skulle dom vilja så skulle vi kunna gå över till dom utan organisation men hur soc är vet man ju inte alltid innan.

      Sen har väl ändå organisationer blivit såpass utbredda som dom är pga att socialen brister. Hade soc hållt högre standard hade det inte funnit en såpass stort behov av organisationer.

       Nja, det exploderade efter flyktingvågen 2015 när det blev sån extrem brist. Innan dess var det ovanligt med externa familjehem.
       Men socialtjänsten har helt klart stora utmaningar med att hitta bra familjehem, både egna och konsulter.

        Okej. Ja jag hoppas det vänder och jag ska även försöka få mer inblick i detta i kommunen jag bor i och påverka då jag är väl medveten om att organisationer kostar socialen och kommunen väldigt mycket pengar.

   Vilka organisationer kan man gå via om man inte vill gå via social/kommun? Undrar uppriktigt då jag inte visste att den möjligheten fanns.

    https://familjehemsbanken.se/presentationer/konsulentstodda

    Här finns några. Du kan även gå med i familjehemsforum på fb och få mer info.

    Olika konsulentföretag, som tex Humana. Bättre för familjehemmet, otroligt dyrt för kommunen.

  Så jävla vidrigt allt det som sker! Tänker enbart på de händelser som har delats i denna blogg de senaste dagarna om Katrin/Bingos barn som kläs ut till- och benämns som horor. Pontus Rasmussen som uppmärksammats för hur han riktar sig till unga barn där han ber dem skicka bilder på sig själva iförda trosor och så detta, en liten flicka som misshandlas av sin mamma.
  Hjärtat går sönder minst sagt.

  Var inne på Marcelos instagram där han dessutom uppmanar till våld mot mamman och mormodern. Hur sjukt och hemskt det än är så är det inte okej att uppmana till mer brott. Låt rättsväsendet ta hand om det.

   Det kan utgöra ett brott att göra sådana uppmaningar så man bör vara försiktig.

  Att ett inlägg om att Oliver Ingrosso har blivit arg på en tant får 200% fler kommentarer än det här. Det är ju riktigt stört.
  Samtiden gå hem och gå och lägg dig, du är full

   Om hur man ska göra i en rulltrappa…

   Åh, jag förstår hur du tänker. Men det är väl för att det inte är någon som helst motsättning i detta ämne, kring vad som är fel och vem som gjort fel!
   I det andra inlägget var det ju olika sidor som ”debatterade” för vem som haft rätt av Oliver resp. tanten,
   ja och huruvida man får springa i en rulltrappa eller bara stå stilla…

   Här är väl precis alla rörande överens om att det är fullständigt vidrigt. Så självklart blir det inte lika långa diskussioner som där folk är oense. Vad finns att diskutera här? Mamman och mormorn har begått fruktansvärda brott. Det är alla överens om.

  Jag har sett mkt skit, elände och annat på nätet, och i verkligheten. Olyckor, splatter, mord och diverse. Det kan jag se, då det fascinerar mig och jag är tålig MEN är det NÅT jag aldrig skulle välja att titta på, är det sånt här. ALLT som innefattar barn eller djur tål jag inte. Går sönder inombords och vill ta barnet, krama hårt och säga att du är trygg nu. Räcker med att läsa vad som skett för att jag ska bli tokarg. Flickans mamma är inget annat än ett jävla monster, ett vedervärdigt as, som borde antingen skampålas eller arkebuseras. Fy fan alltså.

  Varför filmade hon detta, hur kom klippen på misshandeln ut?
  Är det nån sjuk jäkel som betalat henne för detta som går igång på barnmisshandel?

   Har du inte läst igenom tråden?

  Har själv haft en sån mamma som jag bröt kontakten med när jag blev vuxen, hon vill inte förändras. När jag berättade för vänner o bekanta så var d många som inte trodde på mig, vissa har trots att jag berättat om övergreppen ändå sagt ”åh jag hoppas ni blir vänner igen”. Jag hoppas människor börjar öppna ögonen och inser att alla mammor är inte goda bra föräldrar. Jag hoppas den lilla flickan får det stöd trygghet o kärlek hon behöver.

  Jag bor i Karlskrona, 20 min från Ronneby och tro mig, detta har väckt sådan avsky bland befolkningen. Barnet omhändertogs tack och lov. Jag har inte sett filmerna & vill inte heller se dem.

  Men för er som inte vet, soc är inte bra i våra kommuner i Blekinge. Här skulle något hänt tidigare, MEN barnet lever. För er som missat: läs om Yara-fallet från Karlskrona. Kan säga att man skäms, arma barn och att det ens kan hända.

   så hela soc i blekinge suger pga två fall där barn skadats allvarligt/dött? kommer från en annan bleinge-stad och vet minst 3 familjer som fått flytta från vårdnadshavarna för att de varit utsatta för sexuella övergrepp, missbruk och bristande omsorg. det är inte svartvitt, skillnaden är bara att du aldrig får höra om dem som det går bra för eftersom det inte leder till nyhetsrubriker.

  Jag ser och får veta en hel del för jag arbetar i skolan, har folk i min bekantskapskrets där soc har misslyckats totalt vad gäller deras jobb att skydda barn från sådana människor som denna kvinna.
  Jag anser att socialen suger för att de inte ingrep som de skulle och SKA göra när det framkommer tydligt att våld i nära relation pågår, där bevis finns. Om det är så i din stad, kanske, kanske inte? Men det krävs inte mycket för att inse att socialen i Blekinge absolut kan bli mycket bättre.
  Att ett barn dör för att de inte ingriper är fan tillräckligt fel.

   Detta skulle vara som svar till anonym, som svarade på min kommentar ovan. Vet inte varför det blev en egen kommentar…

  Min uppväxt… men ingen anmälde, ingen video, ord mot ord och alla de vuxna som blundade. Är 40 idag men detta har ärrat mig för livet.

  Kramar om mitt barn, säger jag älskar dig, ger honom trygghet kärlek för ingen barn ska uppleva misshandel.

   Känner med dig.❤️‍🩹 inget barn ska behöva uppleva nåt sådant.💔 Ta hand om dig.❤️

  Tydligen fattar ju inte de flesta att man inte ska dela en sån video. Eftersom de flesta har delat den där fruktansvärda videon. Och vad tänkte personen som filmade händelsen och sedan delade den på sociala medier? Varför inte gå till polisen direkt med filmen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.