Alexandra Nilssons gymolycka

 

Bildkälla: Alexandra Nilsson Instastory

Enligt sin Instastory var Alexandra Nilsson på gymmet för att köra höftlyft med en 25 kilo tung stång på gymmet, som jag gissar att hon lagt tvärs över en träningsbänk när det här hände.
På stången satt två stycken 25 kilos viktplattor – en på varje sida – som hon skulle ta av.
När hon tog bort vikten på den ena sidan så åkte stången på andra sidan i golvet, eftersom viktplattan på 25 kg fortfarande var på där, och Alexandra fick en ”upper cut” av stången där hon precis tagit av vikten. Den tippade liksom över, kan man säga, rakt i hennes ansikte.
Enligt hennes video så spydde hon ner sig själv på gymmet, i och med att hon även fått en hjärnskakning.
Lyckligtvis verkar hon ha klarat sig från frakturer och annat otrevligt – hon postade en bild från akuten på kvällen – så summan av kardemumman blev ”bara” en hjärnskakning, vilket kan vara nog så jobbigt.

Krya på dig, Alexandra!!!

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och allt ut på nätet direkt.

   Ja såklart! Vi måste ju tycka synd om henne.

    Aldrig!!

   Ja varför inte? om hon ändå bara ligger där så kan hon väl lika gärna ”jobba” och berätta vad som hänt om hon nu känner för det. Är ju ingen stor hemlighet eller någonting man måste hålla privat.

   Finns det inte på nätet har det inte hänt, typ.

   Det är hennes jobb, såndet är väl ändå inte så konstigt

   Om det inte finns på nätet har det ju inte hänt…

   Tar inte precis mycket kraft att ladda upp på instastory? Är som att skicka ett sms. Hon kanske hade tråkigt medan hon låg och återhämtade sig, och ville ge sina följare en update ??‍♀️

  Det är ju inte direkt raketforskning att förstå att stången skulle tippa, men vad kan man förvänta sig av en influencer…

   Alla kan göra dumma grejer, herregud.

   Men vem har inte varit lite klantig någon gång, är bara mänskligt ??‍♀️

   Det är ju inte direkt raketforskning att förstå att alla kan klanta till det ibland, men vad kan man förvänta sig av någon som ser ner på influencers…

   Ärlig fråga, hur ska man ta bort vikterna för att den inte ska tippa? Om man har en tung viktplatta på tex 20 kg på varje sida och har den på en ställning för knäböj?

    Be någon lyfta ner stången med de minsta vikterna kvar och ställ den på golvet om du inte orkar det själv. Annars får du ju en gratis rep i motsatt frivändning 😉

    Lägg den på golvet, lyft ena sidan och ta av tyngden. gå till andra sidan och ta av tyngden, klart.

    Det går alldeles utmärkt att ta av en vikt från varje sida åt gången bara. Även om du har stången på en ställning så kan du ha 25kg på ena sidan och 0 på andra utan att den tippar. Åtminstone såvida inte ställningen är helt åt fanders smal och du har lagt på stången maximalt snett.

     Tack! Så jag alltid gjort men nu funderade jag på om jag bara haft tur hittills!

      Jag tror att den magiska gränsen på en normal squat-ställning går vid typ 40kg på ena sidan och 0 på andra. Mer ojämn balans än så och du kan ligga pyrt till.

   Fast jag plockar av vikterna när stången ligger i racket hela tiden, har alltid förundrats över att den -inte- välter.
   Ingen fena på fysik, men det kanske gör stor skillnad om punkterna stången vilar på är långt ut (som ett rack) eller centrerade mot mitten (som en bänk)

   Wow en helt perfekt varelse! En som aldrig gör misstag eller klantar till det. Kan du inte skriva en manual till oss andra mänskliga varelser som inte lyckas leva upp till din standard?

   Och du har aldrig råkat ut för nåt ”klantigt” du orsakat själv?

  Vilka muntergökar? ovan! Krya på dig Alexandra ?

  Hoppas att hon kryar på sig fort. ?

  Fattar inget, kollade hennes stories nu och hon verkar inte ens ha ont, är ute och festar?

   Ja hon säger ju det själv också, att hon mår bra.

   Hon mår väl bättre nu, detta hände i onsdags

    Okej, det missade jag, såg bara att storyn i inlägget var för 20 timmar sedan, och avsett så är det väl högst olämpligt att gå ut och festa dagen efter en rejäl hjärnskakning. Men det är inte min business. Fick bara inte ihop det.

     Nej du har alldeles rätt. Det är olämpligt. Skulle tro att hon överdrev det med hjärnskakningen.

     Från 1177
     ” Hur lång vila behövs vid hjärnskakning? Efter en hjärnskakning är det bra att vila tills symtomen försvinner och du inte längre har huvudvärk eller känner dig illamående. Du bör också vänta med aktiviteter som anstränger huvudet i två dygn.”

   Har man fått hjärnskakning festar man inte 1-3 dagar efteråt.
   Man mår allt annat än bra med en hjärnskakning.

    Och vissa av oss mår skit flera år efter hjärnskakning.

     Kolla fysio_hjarnskakning på insta

  Haha, skulle jag skriva om alla gånger jag klantat till mig skulle sidorna bli fulla men som pappa brukade säga; är huvudet dumt får kroppen lida?

  Och det är precis därför man inte tränar! Potentiellt livsfarligt! Öppnar en ny chipspåse och sitter här med gott samvete.

   Jag med haha

   Hela livet är livsfarligt. Dödssiffran är 100%.

    utom vi som fortfarande lever än så länge, och det uppskattas att 7% av alla människor som funnits någonsin lever idag

   Living on the edge baby, living on the edge ?

   ?

  Åh fy fan!

  Alltså jag förstår inte hur det gick till. Kan någon snälla förtydliga vad som hände?

   Men läs texten.

    Ibland är det hos kommunikatören det brister.

   Hon kan omöjligt ha haft stången i ett rack eller på golvet utan kanske lagt den över en smal bänk. Har du stången i ett stabilt rack eller på golv så kan den inte tippa om du ser till att plocka av en platta i taget ifrån varje sida. Eleiko har plattor upp till 50kg så så länge som man inte är en idiot är det ingen fara

  Jag läste ”gynolycka” följt av de första raderna och såg framför mig att gynekologen hade försökt stoppa upp en stång i underlivet, missat och träffat käken… Ibland läser man helt enkelt FÖR snabbt. Insåg där och då att jag måste läsa igen lite långsammare.

   haha ?

  Överdrift. Hon fick ingen hjärnskakning om hon festar dagen efter. Inte två dagar efter heller.

  Viktigast är selfien.

  Antingen ljuger hon eller så är hon en idiot. En stång slår inte upp när man plockar av en viktplatta i taget från var sida om den sitter i avsedd ställning eller ligger på golvet. I så fall skulle ingen kunna använda 25 eller 50kilosvikterna. Och ens om det har hänt henne så kan man inte gå och festa med en hjärnskakning ?‍♀️

   Eller så förstår inte du att hon lagt stången med vikter över en träningsbänk. När hon plockade av vikten från ena sidan tippade motsatt sida ner pga tyngd och stången slog upp på henne..

    Eller så är det du som inte läste vad jag skrev. Jag skrev: ”Antingen ljuger hon eller så är hon en idiot.” Ja, man är en idiot om man lägger en stång över en träningsbänk.

  En stång väger 20 kg vilket betyder att hon haft högst 2.5kg på var sin sida. En stång faller inte av det. Inte ens av 5kg på varsin sida. Teorin du har stämmer alltså inte. Något annat måste ha hänt.

   Det står att hon hade två 25 kilos plattor på. Så 25+25+20 om det är en vanlig stång.

  Om hon skulle göra höftlyft på 25 kg, så kan det omöjligt sitta 25 kg på varje sida, för då blir det 50 kg…. Men nog fan måste det gjortbont ändå, med drygt 12 kg.

   Enligt din uträkning väger stången noll kilo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.