Hannah Widerstedt drabbad av ändtarmscancer

”Big brother”-profilen Hanna Widerstedt skriver i ett sms till Aftonbladet att hon fick beskedet av läkaren för två veckor sedan.
”Jag hade blod från ändtarmen och extrem smärta i sex månader, det är ju ett ’skämmigt’ ärende. Jag ville inte alls göra dessa undersökningar. Min fästman fick till slut tvinga mig att boka tid”.
Chanserna att överleva är 50/50 enligt hennes läkare.
Vidare skriver hon att:
”Jag trodde inte jag var i riskgruppen då jag är ung också. Jag har redan haft operationen och om jag har förstått det rätt ska jag ta mediciner och strålbehandling och sådant.”

Hon säger till Aftonbladet att hon nu försöker att tänka positivt, umgås med sin kanin och försöker njuta av livet.
”Det är ju så att man alltid tror man är odödlig, men sedan händer sånt här och man inser att livet inte är en garanti. Man måste sluta vara arrogant mot livet tycker jag.”

Stort krya på dig, Hanna! 

88 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Usch, allt som har med cancer att göra är fruktansvärt vidrigt!
  Hoppas att hon klarat det.

   Japp särskilt om man låter sig bli tagen i anus av många killar så ökar risken med cancer betydligt genom exempelvis smittad av hpv virus. Det är en annan sak med sin partner som de flesta tjejer har analsex med. Det är dags att tjejer inte öppnar sitt rövhål för vem som helst.
   HIV är en annan smitta som många inte är medvetna om och bara kör oskyddat efter krogen utan fast partner. Ush
   Iaf använda kondom. Utbildning är a och o.

    Är HIV en smitta folk inte känner till menar du? Det tror jag bestämt att de gör.

   Japp särskilt om man låter sig bli tagen i anus av många killar så ökar risken med cancer betydligt genom exempelvis smittad av hpv virus. Det är en annan sak med sin partner som de flesta tjejer har analsex med. Det är dags att tjejer inte öppnar sitt rö*hål för vem som helst.
   HIV är en annan smitta som många inte är medvetna om och bara kör oskyddat efter krogen utan fast partner. Ush
   Iaf använda kondom. Utbildning är a och o.

    De flesta tjejer har inte analsex med sin partner. Det finns många som har det men långt ifrån alla.

    Utbildning är a och o.

     eh ja tänkte samma.. inget fel med det alls med det är långt ifrån att beskrivas som något ”de flesta tjejer gör”

      Analsex handlar inte om endast penisar i anus. Ett finger eller tunga där i räknas också som analsex och då inkluderar det många fler. Det verkar ju poppis idag om man ser till ett par decennier tillbaka. Vem har inte fått en tunga eller finger där medvetet eller omedvetet hmm

  är ganska säker på att det där inte är hennes konto du taggat?

   Hennes konto är stängt och jag ville bara ha en bild att bädda in.

  Ingen aning vem detta är, men modigt att gå ut och berätta tycker jag.

   Före detta Big Brother deltagare och eskort/strippa.

    Och konstprojekt

     Och en bedragare som blåser folk på pengar, utlovar konsttryck om man swishar men ingen konst dyker upp. (Detta var långt innan cancerdiagnos)

   Hon var förlovad med Joakim Lundell förut

    Vilket jävla liv hon levt

   Tidigare BB deltagare

  Det måste kännas helt fruktansvärt att nu i efterhand inse att prognosen antagligen sett ljusare ut om man inte ignorerat problemet i ett halvår.
  Tråkigt att vissa kroppsliga problem ska vara så stigmatiserade. Hade själv problem med en inflammation i ändtarmen för massa år sedan och fick söka akut då jag hade en sänka på typ 120 och nästan 41 graders feber. Var inte jättekul att bli undersökt av en ung, väldigt attraktiv manlig läkare, men man har inte mycket val ibland.

  Hoppas hon klarar sig.

   Förvånad av ditt inlägg. Menar du att ditt värsta minne av konsultationen var att läkaren var för attraktiv?
   Stackars dig. Hoppas du ändå fick den hjälp du behövde.
   Akutmottagningar har många unga ST-läkare under utbildning, både tjejer/killar. Det är dem du träffar först.
   De i sin tur har alltid mer erfarna kollegor bakom sig.

    Självklart var det inte det värsta då jag kom in till akuten mitt i natten med så mycket smärta att jag typ kröp på golvet. Men det var väl inte jättekul att där och då behöva dra ner byxorna och få en rektalundersökning av någon som bara var några år äldre än mig själv, och som jag upplevde som väldigt attraktiv. Det var liksom PINSAMT. Och jag önskar att det inte hade behövt kännas så för någon, för då kanske Hanna Widerstedt sökt hjälp lite tidigare.

     Du kröp på golvet i smärta men hade ändå koll på att läkaren var för attraktiv ?
     Jag misstror inte din upplevelse, den är din. Men din upplevelse ska inte få andra med analproblem avstå.

      Fast jag har varit i svår smärta och ändå uppfattat situationer. Förstår precis vad ts menar.

      Hände mig med , mådde asdåligt men synen var det inget fel på? plötsligt låg fokus på mina orakade ben ?

       Tur då att inte rö*hålet var orsakat?? ?

       Same, när den löjligt snygge sköterskan frågade hur det gick med bajset. Tio år senare och jag minns fortfarande hans ansikte och namn trots att jag precis spytt av smärta. :’)

    Och för all del nyexade läkare och AT-läkare men vi alla är hyffsat ointresserade av folks ändor utöver att vi vill se att där inte finns något farligt…helt oavsett om vi kan uppfattas som snygga eller ej….;)

   varför är det alltid unga män när ändan ska undersökas? Varit med om samma hehe

    Nej då, i mitt fall var det en 60+ man med ursprung i Nordafrika, tillsammans med en sjuksköterska. Tacksam att läkaren var så pass gammal! Jag kunde definitivt tänka ”han har gjort det här en miljon gånger”!

     Tycker också sett är en lugnande tanke. Man kan liksom vila i att för dem så är min ändtarm/ mitt underliv bara en arbetsplats, ett i mängden och inget de minns efter kafferasten.

      Så är det ju, men vi läkare vet ju att även om vi ser nakna kroppar av alla slag så är ju den enskilde individen inte van att visa sig….så man måste ju ändå vara lite varsam.

  Vidriga cancer! Önskar inte nån detta elände ?

  Jag är sådan att jag väntar för länge med att gå till läkare. Hemskt för henne. Min moster hade det och opererade bort tumörer. Hoppas allt blir bra för henne. ?

  Ni som är rädda för undersökning. För mej hjälper det att tänka att även läkaren har en rumpa. Viktigast är att bli frisk.

   Min erfarenhet är att de numera gör detta under mild sedering om man så önskar!
   Och att man laxerar och är fastande innan!
   Allt för att få optimalt resultat!
   Så det är knappast någon undersökning som händer på ett akutbesök!
   Eller?
   Har jag helt fel?
   Har själv opererat bort allt utom 50cm av tunntarmen (inkl ändtarmen och slutmuskeln) så vet att man klarar sig utan dessa delarna också.
   Det värsta med hela den operationen var nog att området runt rentum vad/är så oerhört fullt av nerver och känslor. Det tog absolut över 6 månader innan jag kunde sitta utan en sittdyna (sittdynan är som en simring helt enkelt. En ring med ett hål i mitten. Väldigt smart och helt oumbärlig eftersom att trycket på detta området är så fullt av nervtrådar och det är smärta konstant. Allt gör ont – att sitta (så klart), ligga, stå – allt!

    Anette. Det är skillnad på att göra en planerad koloskopi, som jag tror du tänker på, än att komma in på akuten med smärtor i rumpan. Har du en planerad koloskopi så laxerar (och sederas om du önskar) du givetvis innan för att få en så bra undersökning som möjligt. Kryper du in på akuten med smärtor i rumpan så är jag relativt säker på att du får ett finger där bak utan att vara laxerad innan..

  OFF TOPIC
  Någon som sett att Katrin Z är i Marbella precis som Julia, bor inte de typ grannar där? Inte en enda story på varandra i alla fall. Fick Julia ta skulden för Katrins fest + exponerandet av barnen kanske? Känns i linje med vem jag uppfattar Katrin som iaf.

  Hemskt. Hoppas hon kan bli botad.

  Hoppas på bättring för henne. Cancer är vidrigt i alla former.
  Och sök hjälp, hellre än gång för mycket. Jag lovar att ingen inom vården bryr sig om någons rumpa eller anus. Det är en del av kroppen såsom en tå.

  Jobbar med att undersöka tarmen.
  Inte en enda gång har jag tänkt på hur personen eller anus ser ut utanför min kliniska blick.
  Sök hjälp vid besvär! Vi som jobbar med det vet att det är stigmatiserat och en ”jobbig” undersökning. Men vi tittar enbart kliniskt, vi dömer inte. Ett exempel på vad jag menar: jag har aldrig tänk på huruvida ett anus är rakat eller inte, det är så oerhört oviktigt för mig.

   Korkat av dig att säga så.

    ?

    Vad exakt är det som är korkat? Inte ett dugg korkat enligt mig.

    Vad är korkat med att säga så?? Det var ju bara ett exempel, personen försöker ju lugna folk.

   Jag måste bara få fråga – brukar det inte vara standard med minst /4 timmars fasta och laxering innan en sådan undersökning?
   Och likadant – är det inte ”standard” med en lättare sedering alt lugnande före och under undersökningen? I synnerhet om kunden har en pågående infektion i rektum och/eller tarmarna överhuvudtaget.

  Usch för cancer 🙁

  Var det hon som Joakim Lundell hängde ut i sin bok och skrev lögner om?
  Hoppas hon blir frisk, cancer är en jävla skit sjukdom som kan drabba vem som helst, ung som gammal 🙁

  *till

  Om cancern beror på hpv så ja. Analcancer är överrepresenterat bland män som ligger med män.

  Men kan bero på annat än hpv och då lär inte sexlivet spela roll.

  Men alltså hur vet man vad som behövs kollas upp? Det kommer blod från mig också, ibland stora mängder. Men det är liksom nytt rött blod. Det är väl inte tecken på cancer, snarare typ ett sår eller en spricka va?

   Oftast beror det på något helt ofarligt men det kan också bero på cancer, därför ska man alltid kolla upp blod från ändtarmen, i urinen, i upphostningar eller från slidan efter menopaus. Boka en tid på din vårdcentral!

   Kan bero på hemorrojder eller magsår kanske? Men kan också vara farligt. Är du osäker så låter det som något du bör kolla upp? Ring din vårdcentral!

   Absolut, det är oftast hemorrojder eller sprickor när det kommer färskt blod. Men det är såååå snabbt gjort att kolla upp det, så varför inte boka en tid på vc.

   Jag tycker du ska boka tid hos husläkaren. Vanligast är hemoroider, de kan blöda mycket men man ska nog ändå utesluta något farligt och det allra viktigaste är att söka tidigt. Så att man i värsta fall kan bota. Och så beror det ju på hur gammal man är också, all cancer i princip blir vanligare med stigande ålder.

   Det kan vara spricka, inre hemorrojder eller ofarliga polyper. Men också cancer. Alltid bra att kolla upp

   Blid kan ju bero på hemorrojder också då det behöver inte per automatik bero på värsta möjliga scenario!
   Men det näring undersökas!
   Bättre att kolla en gång för mycket än för lite…

   Hemorrojder går ju att behandla. Synnerligen onödigt att gå med blödningar, särskilt stora mängder, och inte kolla det. Det försämrar dina järnvärden och kan vara något värre. Boka en tid snälla du ❤️

  Säkerligen ?

   Fyfan för dig och din kommentar

    Okej analälskare!

  Ja jag tänkte också på det. Lite märkligt att hon inte direkt drog den parallellen, men kanske är det inte så allmänt känt som jag tror att hpv också kan ge cancer i ändtarmen?

  Ja, såklart. Det kan orsakas av infektioner, precis som om det vore i vilken del av kroppen som helst men vissa former av cancer i tarmen kan vara ärftliga, orsakade av andra sjukdomar och kosten….men, sällan att unga personer drabbas.

  Usch stackars, känns som hon redan har varit med om jävligt mycket skit i livet redan :/

   Verkligen.
   Hon verkar oavsett inte haft det lätt.

   Alla tankar till dig om tillfrisknande Hanna.

  Usch min pappa dog i samma sjukdom. Jan hängde kvar i många år men det var inte ett liv som var värdigt. Slutade men att han fick amputera benen. Hoppas detta går vägen. Stor kram

   Amputera benet pga cancer i rectum?
   Det låter ju otrevligt och verkligen ovanligt!
   Eller har jag helt fel?

  Har hon sagt att hon haft det?
  Jag tycker det är fult att spekulera och undrar om du gör det med andra cancerdrabbade också, tex Elin Kjos?

   Hon har ju jobbat som eskort och sålt sex. Det är väl klart att hon har – är ju uppenbart.

    Har alla prostituerade oskyddat sex?

     Ingen aning men hon gjorde ju det här som en del av sitt så kallade konstprojekt. Gick väl inte så bra!

   Det var väl en legitim fråga ändå. Bra om den kunskapen sprids.

   Lungcancerrisken ökar inte pga analsex så onödigt att fråga Elin om det.

   Har faktiskt spekulerat kring sambandet med simning, efter att ha läst att kloret i bassänger (efter reaktion med urea) bildar ett ämne som irriterar luftvägarna och ger folk astma/förvärrad astma…

    Elin Kjos har en mutation som orsakat hennes tumör. Så i hennes fall har det inget med livsstilen att göra.

  Oskyddat sex med många partners ökar cancerrisk vid både analsex och vaginalt. Promiskuösa individer är överrepresenterade där.

   Med det resonemanget…Rökning, alkohol och sockerrik föda ökar också risken för cancer, processad mat likaså…

    Men alltså du kan ju inte blunda för hpv? Ingen shejmar kvinnor som vill ligga eller har jobbat som prostituerade. Lugna ner dig.

     Ej jo, den som gör kräkemojis och kallar folk för analälskare skammar.

    Ja och man varnar på tobaksprodukter, alkohol osv för de riskerna också. Så nu nämner vi även risker associerat med sex.

  HannaH: du undrar för egen del?

  Hej! En annan hora än Hannah här. Vi gör det inte för att vi vill, för att det är så jävla roligt att knulla med folk för pengar.

  Alla är vi destruktiva och har det svårt på något sätt. Jag hade en sambo med en jävligt dyr kokainnota varje månad jag blev pressad att betala på.

  Den lyckliga horan är en myt. Varje gång man säljer betalar man med en bit av sig själv. Oavsett om man har en hallick, går på gatan och lever i misär eller om gör det ”bara” för att kunna köpa en väska från Chanel. Snälla, sluta se ner på oss.

  Snälla.

   Jag var för övrigt noggrann med skydd. De flesta prostituerade är det och testar sig dessutom varje månad eftersom vi vet att vi lever riskfyllt. Är det ändå mitt fel om jag får cancer?

    Nej. Tror dessutom få tror på myten om den ”lyckliga horan”. Kan förstå det blir en nedåtgående spiral, speciellt om det finns missbruk med i bilden. Men det går att ta sig ur, med hjälp, om man vill. Jag kan sympatisera med ngn som hamnar i denna spiral, kanske med ett tungt liv i bagaget. Det jag har väldigt svårt att öht känna nåt medlidande för dock är om någon säljer sig för ”att kunna köpa en väska från Chanel”. Då är man dum i huvudet.

     Jag tror att jag var lite otydlig. På ytan kan det se ut som att man säljer sig för att ha råd med en Chanel. Men ingen tar steget att sälja sin kropp bara för det. Man har djupare trauman i bagaget. Det är några trösklar innan man träffar torsken. Man skapar en profil på en sida (oftast), man skriver med ett äckel och bestämmer pris och villkor. Sen stämmer man träff, sen dyker man upp och sen genomför man skiten. De flesta drar sig ur långt innan träffen.

     Den hjälpen du pratar om finns dessutom knappt. Sthlm har ett team som hjälper prostituerade men dit är det kö och som svensk medborgare måste man vara skriven i Sthlm. När jag sökte hjälp i Sörmland där jag var skriven fick jag prata med en kurator på sex och samlevnad trots att jag sökte hjälp via hon som ansvarar för att hjälpa prostituerade i regionen. Kuratorn kunde självklart inte hjälpa mig alls, hon saknade kunskap.

      Ok. Är inte insatt, men fattar ju det måste kännas som ett skämt, när man försöker ta sig ur det, söker hjälp och då får träffa en kurator för att prata ”sex & samlevnad”..Läste om Talita, kan det vara något, el finns det enbart i Sthlm? Jag hoppas uppriktigt du på nåt sätt kan hitta rätt hjälp och stöd för att ta dig ur det hela! You can do this! ?

     Många män verkar tro på ”den lyckliga horan” tyvärr ??

    Beklagar det du gått igenom. <3
    Jag tycker aldrig man ska behöva beskylla sig själv för sin cancer. Till syvende och sist så finns det bara ett antal riskfaktorer (rökning, oskyddat sex, stort intag av charkuterier, stort alkoholintag o.s.v.) men det är svårt att säga på förhand vem som faktiskt slutar upp med cancer. Jag känner de som rökt i över 50 år, ett paket dagligen, som inte har cancer och sedan de som aldrig rökt men som har lungcancer. Barn som aldrig gjort något "syndigt" får också cancer. Och vi är människor, med fel och brister, så man kan inte förvänta sig att vi kommer leva helt felfria och perfekta liv. Samhället vore ju riktigt hemskt om vi gick runt och pekade ut vem som borde skylla sig själv för en sjukdom!

    Vad gäller HPV så är det ju vanskligt på så sätt att det räcker att man har EN sexpartner som smittar en, och sedan tar det vanligtvis (om inte kroppen lyckas läka ut det) flera år innan cancer utvecklas. Vården testar en vanligtvis inte särskilt ofta då du inte kan behandla HPV, utan det du kan behandla är de cellförändringar som vissa (ej majoriteten) utvecklar efter många år. Men ja, det finns människor som haft sex med hundratals personer och aldrig drabbats av HPV-relaterad cancer, och sedan de som haft en sexpartner och drabbas. Livet är orättvist och vi ska inte skamma varandra för att vi lever på olika sätt.

     Precis. Och en (ganska ny) jättestor studie undersökte riskfaktorer för olika typer av cancer. Vet ni vad den absolut största riskfaktorn var? Otur.

   Du kunde dumpat sambon och skaffat dig ett vanligt jobb. Alla gör egna val i livet (om man inte blir tvingad till prostitution) så du kunde valt en annan väg men det gjorde du inte. Finns många destruktiva människor i samhället och inte fan säljer de sex för det.

  Njae – den teori låter väl lite väl långsökt.
  Och med dessa tankarna – hur skulle du då tänka runt bröstcancer eller lungcancer exempelvis?

  Camilla du borde ställa frågan till AIMN med som också frontar B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.