Monas Universum hoppar av ”Vid din sida”

.

Efter fyra år i organisationen VidDinSida så valde jag att hoppa av den 31 augusti. Saknaden efter järngänget i soppis, men framför allt våra hemlösa och fattiga pensionärer är dock enorm om jag ska vara ärlig. // Monas Universum

Monas Universum är en av de personer som spridit ”VDSs” budkap och marknadsfört organisationen mest av alla, och nu har hon plötsligt hoppat av.
Vad som föranlett detta skriver hon inte om i sitt inlägg, men skriver i kommentarsfältet att hon ska berätta om anlöednoingen till det vid något annat tillfälle.
Det låter ju som att det hänt någoting som orsakat avhoppat, men vi får helt enkelt avvakta vad gäller det.

Just nu är Monas Universum i USA med sin kompis Wendy, och har packat med sig fler smycken än jag tror att jag har i min totala ägo. (och det är inte ett fåtal ska ni veta)
Fjorton kilo smycken i resväskan – check.

183 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Känner henne inte men efter att ha läst om henne här bla så får jag en känsla av att hon är svår att samarbeta med.

      Jag får känslan av att hon är väldigt hjälpsam av sig. Hon ställer upp för sina vänner och hjälper till vilket man sett många gånger inte bara i hennes egna kanaler utan även i andras, och hon har ställt upp för VDS och hemlösa pensionärer. Minns att hon hjälpte grundaren av VDS med att starta blogg, och minns hur hon hjälpt Toftby, Graaf och en väninna som var sjuk i corona bland annat.

        Tror hon gärna utger sig som väldigt hjälpsam, men hon vill nog bara vinna godhetspoäng. Hon har alltid framhållit sig själv och sina närmsta som norra Europas bästa.

    Kan man få slippa se Birro för 100:e gången!!!

      Våga vägra birro

        Birro dyker upp jämt. Ush

        Tjejer. Blir ni av med Birro så blir ni av med Camilla. Hon jobbar väl inte gratis utan sina annonsintäkter. Tänk på det

          Hon kan smälla upp annonser på sidan som inte är videos.

        VVB

      Jag roade mig med att klicka ur samtliga ”berättigat intresse” det är över hundra stycken… ser nu inga annonser men den där jäkla videospelaren startar om och om igen.
      Suck!

        Samma här!

        Var klickar man ur det?

        Samma! Tips till alla! Den rutan dyker upp typ en gång i månaden? Anpassa inställningar eller dylikt.

      Camilla, kan du svara på detta? Skulle inte videospelaren tas bort?

        Gervide vi undrar fortfarande

          Jag kan inte svara på det. Life of Svea vill testa att ha en annan typ av innehåll och jag måste låta dem få göra det.

        Men gud att ni orkar gnälla på den där videosnutten. ? Klicka på den så försvinner den.

          Ungefär varannan gång den kommer upp finns det inget kryss för mig att stänga den. Måste då uppdatera sidan igen och hoppas att krysset finns då. Visst, tar ingen större tid av mitt liv men störigt för det. Varför vill man ha saker på sin blogg som gör det svårt att läsa den?

      Använd webbläsaren Brave. Ingen reklam överhuvudtaget.

        Vilken användarvänlig blogg om man ska behöva ha en särskild webbläsare för att läsa den.

          Anonym 20:32
          Klicka bort bannern 1 gång, problemet löst.

            Tills jag uppdaterar sidan igen. Då är den tillbaka.

    Intressant och höra

    Visst har Vid din sida SD-kopplingar? Man ville på nåt sätt ställa fattiga pensionärer mot invandrare

      Hur är de inte ställda emot varandra ändå? Skattepengarna måste fördelas mer med fler grupper. Vi får ju inte magiskt fler tillgångar.

        Så talar en sann populist! ?

          Vilket fantastiskt motargument.

            Är inget motargument utan fakta.

              Vad är fakta exakt? Nyliberalismen vill ju exakt detta, att de längst ner på stegen ställs mot varandra. Det är ett vänsterperspektiv fyi

        Varför tror de som tjänar 30 000 att de blir bestulna av de som tjänar 10 000 och inte 100 000?

      Mja, lite ”jag mötte lassie”. Det de fick kritik för var att när de grundades 2016 sa Jeanette att de var en opolitisk bunden organisation. Trots det att hennes pappa satt i styrelsen och hjälpte till att starta VDS. Denna pappa sitter (satt?) som kommunfullmäktige för just SD. Men han lämnade styrelsen väldigt snabbt, så fort det flöt på.
      Det är väl egentligen den enda kopplingen till SD som finns? Men är dock inte säker, någon annan får rätta mig om jag har fel.

        Skulle det vara ett problem? Att nån har koppling till Sveriges näst största parti?

          Nä, det har ingen betydelse längre. De är rumsrena och normaliserade nu. Det finns ingen skam i att ha kopplingar till SD.

          Det som skulle kunna vara problematiskt är att de gått och sagt att de är en opolitisk bunden organisation. När de uppenbarligen inte var det. Det här var ju dock över 5 år sedan just det hände. Så det är ju knappast problematiskt längre

          Ja.

    På tal om VDS så har jag sett att grundaren Nettan numera börjat skriva ut samarbete mer ofta, efter att det påpekats härinne att hon gör mycket smygreklam, men hon visade nyss Bobbys piller och sade att det inte var samarbete fast det tror jag nog det var.

    Men vad är anlöednoingen?

      Kan du inte fatta själv att det ska stå anledningen?

      Den värsta typen av människor…

    27 sept skriver Mona att hon hoppar av pga sitt samvete vilket får flera följare att ifrågasätta och oroa sig att de skänkt pengar till något som inte är bra. Monas svar blir som alltid: ”berättar senare”.
    Kan även vara troligt att hon uttrycker sig klumpigt eftersom hon inte är den mest begåvade skriftställaren och menar något annat.

      Ja, det kan ju vara att hon har dåligt samvete för att organisationen krävt tid. Tid som hon måste ta någonstans ifrån. Kanske familjetiden blivit lidande?

        Hon har vuxna barn och tid till otroligt många skönhetsbehandlingar så det är knappast orsaken.

      Oansvarigt av henne att formulera på detta sättet. Tycker inte man gör så mot en organisation. Det reser tvivel. Antingen får hon klargöra att ingen skugga faller på VDS, alternativt berätta direkt OM det finns några oklarheter och sedan bevisa detta.

        anonym 19.14.
        tror inte organisationen blir lidande för att Mona slutar. Tror heller inte det beror på att hon missar tid med familjen. Mona har så mycket omkring sig och gör så mycket för sig själv och andra så att hon väljer bort VDS pga det. eller….så är det för att Tunnelbanenettan använder Vid Din Sidas kanaler mycket för egen vinning
        Inte vet jag, men Mona har verkligen både självinsikt och instinkt till skillnad från många andra.
        Jag skulle inte vilja jobba för em-organisation som inte vare sig vill eller behöver redovisa intäkter och utgifter utåt.
        Vad försörjer sig Tunnelbanenettan på? Jobbar hon fortfarande i tunnelbanan eller har hon spons eller får hon lön från organisationen.
        Ska i vilket fall som helst bli intressant höra Monas berättelse om varför hon slutat

          19.14 här. Inget av det du säger är relevant till vad jag sa.

          Mona vet sedan anslutning till organisationen, hur den fungerar så det torde inte vara en anledning till att plötsligt hoppa av. Detta är DINA funderingar, inte något olagligt eller skuggigt av organisationen. Eller så bevisar du att de bedriver något olagligt.

            19.14
            jag påstår inte att nån gjort nåt olagligt
            Jag bemöter ditt påstående där du antyder att Monas avhopp kastar tvivel över organisationen. Det gör det inte.

          ”Vad försörjer sig Tunnelbanenettan på? Jobbar hon fortfarande i tunnelbanan eller har hon spons eller får hon lön från organisationen.”

          Hon jobbar inte längre på Tunnelbanan och enligt Mona (för nåt år sen) skulle det funnits nån privatperson som ville betala lön till Nettan så att hon skulle kunna koncentrera sig helt på VDS. Nettan själv har skrivit att hon skulle ansöka/få lönepengar från nån fond-/er vilket jag tycker låter konstigt. Enligt nån form av årsberättelse från 2018 har dom skrivit så här: ”Baserat på riktade sponsorpengar och den utökade verksamheten, har styrelsen också tagit beslut om att fondera ett kapital om 500. 000 kr riktad mot att säkra ersättning för anställda, då delar av volontärpersonal behöver anlitas på mer regelbunden bas för att säkra verksamhetens resurser”. https://viddinsida.nu/wp-content/uploads/2019/09/F-VDS-Bokslutskommuniké-2018.pdf (2018 fick dom in ca 3.6 miljoner och dom har ju vuxit sen dess så troligen har dom fått mer pengar in efter det. Så det är inga småsummor det handlar om).

          Mona har sagt förut att hennes lön betalas med privat spons.

          Mona har sagt att alla jobbar ideellt, utom Jeanette, som får lön.
          Tror inte du behöver vänta på någon intressant berättelse från Monas sida.
          Hon hade något annat på gång sa hon. Så det är nog därför.
          Självinsikt och insikt, vet jag inte riktigt var du har fått ifrån.

            Jag tror att det är någon mer som får lön i Stockholm…..hon som sköter Gården….

              Jag tror det med att deras husmor får lön. På Fla*shback, den pålitligaste källan, stod det att förutom Jeanette skulle det finnas en till med anknytning till gården/organisationen som fick lön. Denna person var alltså inte husmor. Men oavsett så tror jag att deras husmor är också avlönad. Tror inte att hon skulle först hänga en hel arbetsdag på gården utan att få betalt och sen jobba på sena kvällar/nätter/tidiga morgnar nån annanstans för att ha en lön att leva på.

        VDS:s agerande reser tvivel oavsett vad Mona skriver eller inte. T ex resar bristande redovisning av ekonomi (ingenstans går att läsa nån årsredovisning och de har ju inte ens en 90-konto), påståenden att det inte finns några anställda utan alla är volontärer fast de stämmer inte osv. Folk öser bara på pengar utan att veta var dessa pengar exakt går till och utan att veta hur mycket VDS öht kammar in varje år och varifrån. Tror inte följarna som skänkt sina pengar i god tro skulle bli glada om de fick veta t ex att VDS har förra året skaffat en bil, en Volvo från 2021, att det är sånt där deras pengar gått till och t ex inte till mat och kläder till de fattiga och hemlösa. Allt sånt där reser tvivel.

          Jag har frågat om det flera gånger och de har inte haft tid alt de vill inte vara styrda över hur pengarna ska användas.

            Jaha, då får de väl sluta gnälla när det inte får nåt stöd från kommunen/staden/annat officiellt håll.

          ”Reser tvivel” ?

            ?

    Det luktar hund om den organisationen!!!! varför finns det ingen redovisning om vart pengarna går tex?

    Hoppas det en gång för alla kan bli klart vad SD har för roll i detta. Det luktar populism lång väg om ”Vid din sida”. Bara att det dessutom är Glenn Hysén och hans nya fruga som ansvarar för filialen i Göteborg.

      Absolut. Jag tycker hemlöshet är fruktansvärt men hsr alltid vägrat stötta VDS. Stinker WT och högerpopulism om hela organisationen.

        Vad är WT i din mening? Allt som är bonnigt svenskt eller?

        Verkligen!

      Även om de förnekar det nu så var det svenskar, som betalat skatt i Sverige som skulle få mat. Det var ju t om prat om id-koll.

        Jaha, och?

          SD kopplingen

        Skulle det vara fel tycker du?

          Har jag sagt det? Ville bara påpeka att de nu förnekar att kravet initialt var etniska svenskar.

            Nej, svenska medborgare menade de alltid.

              Handlade det inte om att de inte ville att tiggare/eu-migranter skulle komma och äta utan syftet var att just fattiga pensionärer skulle få hjälp. Upprörs man över det kan man ju själv starta en utfodring till tiggare.

                Utfodring? Så illa och nedlåtande formulerat!

                  Förlåt ordvalet, jag har inte svenska som grundspråk. Ber så hemskt mycket om ursäkt. Ge mat att äta till andra människor? Bättre?

                  Men snälla jag utfodrar mina barn. Sluta tyck allt är negativt och nedlåtande.

    Vad är det Lady Dahmer gaggar om ideligen i 13636 stories? Att hon aldrig kritiserat viktnedgång mm? ? hon har väl i alla år sagt att det är i princip omöjligt att tappa kilon samt hur hon äter gifflar o dricker drinkar?

      Hyckleri deluxe. Feminist också och levt precis det motsatta.

        hur lever man ”det motsatta” som feminist? Menar du att hon ägnat sig åt att förtrycka kvinnor?

          Hon har gapat över hur andra ska leva, hur andra bör lägga upp familje-/arbetslivet men själv levt totalt tvärtemot det hon predikat.

        Man praktiserar inte jämställdhet själv som ju är målet med feminismen.

      Hahah men vad håller hon på med? ”Tro inte att gå på gym 2 dagar i veckan gör något för din hälsa lilla gummaaaaaaan”, eeeh jo? Jag går på gymmet 2-3 dagar i veckan och kör TUNG styrketräning. Det har gjort under för min hälsa, jag har gått från norra Europas klenaste människa till att bli sjukt stark och jag får exempelvis aldrig ont i knäna när jag springer eller går långt längre. Thank you knöböj!
      Det ena utesluter ju inte det andra, man kan gå ut i skogen på helgen som Greta och Göran enligt hennes exempel gör också, även fast man går på gym?

        Fast hon har inte talat om att man inte blir stark av träning, utan just ren viktnedgång.

          Hon sprang tjurruset i Nynäshamn 1/10. Kom på femte sista plats av 550 pers så hennes teorier stämmer faktiskt: man blir inte mer vältrimmad, smalare eller spänstig om man inte rör på sig.

            Jisses! 10 km på 2,5 h. Så långsamt kan jag inte ens gå om jag inte medvetet stannar ibland.

              Genom lera, vatten, träsk, skog?

          Är inte stark = hälsa?

          Okej missförstod. Men håller ändå inte med. Mer muskler = mer förbränning, även i vila.

      Jag hängde inte med om det där heller, pratar hon om Hanna från Robinson inlägg?

      Att kritisera viktnedgång är väl ändå inte samma sak som att säga att det är svårt att gå ner i vikt? Det är ju två helt skilda saker? Förstår att hon tröttnar på folk när de inte kan greppa en sån enkel grej.

      Du kan väl lyssna på det hon gaggar om så förstår du säkert? Jag förstår precis och det är inget som krockar mot det hon sagt i alla år heller?‍♀️ Alternativt så har jag fattat henne fel tidigare, det kan jag visserligen inte svära på såklart…

        Självklart krockar det att påstå att det i princip är omöjligt att gå ner i vikt för en tjock person och att man måste svälta under lång tid för att göra det och senare påstå att man mer eller mindre bara råkat gå ner i vikt för att man rört på sig mer. Känns inte ett dugg schysst emot sina följare.

          Ha, det är ju precis det hon sagt emot tidigare. Att det FUUUNKAR INTE SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ att man bara kan röra mer på sig och så går man ner i vikt. Alla som tror på det är såklart dumma i huvudet. För att gå ner i vikt måste man BANTA! Okej ???

            Fast nej hon har ju sagt att bantning inte fungerar för så få människor orkar vara så besatta av mat som bantning kräver. Att ändra sin livsstil frivilligt eller ofrivilligt kan däremot påverka vikten, såsom sjukdom, medicinering, separation, traumatiska händelser m.m. LD har ju gått ner i vikt för att mycket i hennes liv förändrades på kort tid. Separation med allt vad det innebär, ett nytt intresse för kampsport, en adhd-diagnos samt ny medicinering, en bröstförminskning… Hon har inte levt sitt vanliga liv och börjat jogga enstaka ggr får att gå ner XX kg. Fattar inte folk att ens vikt kan påverkas när så mycket händer under typ 2 år?

              Hon har klart och tydligt skrivit att det i princip är omöjligt för en tjock att gå ner i vikt, för att göra det behöver man svälta. Finns instagraminlägg och ett helt långt blogginlägg där hon skriver just det.

      Men det är väl inte att kritisera viktnedgång?!

    Oavsett om VDS har kopplingar till SD eller ej är det problematiskt projekt. Alla i Sverige är genom försörjningsstöd som sista utväg garanterad en lägsta levnadsnivå och tak över huvudet. Men det kommer ofta fram att många väljer bort detta pga av att det ställs krav på en och då väljer VDS utmåla dessa till offer istället.

      Det blir lite klyvet. Ja det finns de som helt står utanför samhället MEN om man hela tiden underhåller det så blir det inte heller bättre. Personerna behöver inte ta tag i sig utan får hela tiden fortsätta hållas under armarna. Nej det innebär så klart inte att de ska sluta äta etc. men någonstans blir det som husdjur som man gullar lite med. Det är svårt att göra på rätt sätt, hur man än vänder sig ..

        Lite så. Vill så klart inte se en enda människa leva utan tak över huvudet eller mat för dagen i detta land men vissa gör sådana egna val i livet när ändå möjlighet till hjälp finns. Till skillnad från länder där det inte finns ett socialt skyddsnät.

        Det är som biståndet till Afrika. Pengarna hamnar mest i korrupta politikers fickor och resten bistår med överpopulationen då familjer skaffar fler barn när de får fler säckar ris.

      Hur mycket krav tycker du man kan ställa på äldre människor? skamligt att dom inte får pengar så det räcker till mat och räkningar.

        Med lägstanivån har man alltid råd med mat och räkningar. Annars felar något dvs pengar går till annat eller att man inte vill ta emot samhällets stöd.

          Det räcker precis. Knappt. Är det så äldre ska leva menar du? Inte en krona över för annat?

            Nej, det vill jag inte men det finns en lägsta nivå genom försörjningsstöd som innebär att det ska räcka till räkningar och mat och även annat. Så klart jag önskar att alla skulle ha mer men blir fel budskap med att låta andra tro att det inte går att leva på det man har eller kan få i Sverige.

              Nu ändras ju definitionen av ”leva” lite med olika politiska prioriteringar, de skulle säkert kunna leva på vatten och bröd också. Jag tycker pensionärer skulle få en högre kvot försörjningsstöd precis som barnfamiljer får extra för varje barn. Så de kan överleva men också leva mer utöver överlevandet.

                Ingen barnfamilj kan ”leva på” varken barnbidrag eller flerbarnstillägget.

                  Sorry, läste för fort. Dont mind me.

                Alla borde i så fall det. Försörjningsstöd eller sk lägsta nivå är detsamma oavsett politisk styrning. Däremot kan utförsäkringar sker oftare och mer med viss politisk styrning.

                  Vill bara klargöra att jag är absolut inte emot att man gör vardagen lite godare, bättre och lättare för de som har det knapert. Det är sättet det framställs på som jag reagerar över. Det finns flera hjälporganisationer som gör samma sak varje kväll utan att slå sig för bröstet så det är inte omöjligt att det blir fel framställt via MU men nu har hon ju ändå slutat. Lite von-oben attittyd. De goda rika delar lite smulor och titta vad glada de stackars satarna blev. Det kanske inte är VDS tanke att framställas som?

                    Det har nog ingen, att ge det lilla extra. Jag är däremot emot att man framställer sig som en räddare i nöden när det finns ett socialt skyddsnät och en lägstanivå det går fullt ok att leva på.

                      Fullt ok att leva på?
                      ?

                      Ja, fullt ok menandes räkningar, mat och över till annat. Kanske inte lyx och resor dock.

                      Tror du är lite blåögd, känner du någon fattigpensionär eller har du bara bildat din uppfattning på det du läst/hört?

                      Jag känner till flera. Och det finns fortfarande en lägstanivå.

                      Och pensioner i Sverige har aldrig haft det bättre än de har idag.

                      https://amp.svt.se/nyheter/inrikes/finanspolitiska-radet-pensionarernas-ekonomi-har-aldrig-varit-battre

                      Men det är ett bra sätt att fiska röster på.

          Ja precis som vi andra vill dom såklart unna sig något mer. Och maten är väll koka soppa på en spik så lite som dom får. Inte ok!

            Ingen som sagt att det är ok men det är inte att svälta eller inte att ha ett hem. Det finns en grundtrygghet i Sverige.

      ”Alla i Sverige är genom försörjningsstöd som sista utväg garanterad en lägsta levnadsnivå och tak över huvudet.”

      När jag en gång i världen hamnade i en knipa (fick inte ihop tillräckligt med poäng för att kunna få fortsatt CSN och hade inte jobb, var helt barskrapad), tog jag kontakt med soc. Dom sa att alla har ansvar för sin egen försörjning och jag fick inte en enda öre. Så inget garanterad för mig inte.

        Det fick jag också höra av dem. Jag skulle ha sparat till framtida svårigheter menade de och skickade hem mig. En kompis lånade mig pengar istället. Kändes bittert att hamna i en helt oförutsedd situation och inte få hjälp i den humanitära stormakter Sverige.

          ”Kändes bittert att hamna i en helt oförutsedd situation och inte få hjälp i den humanitära stormakter Sverige.”
          Verkligen! Undrar hur är det möjligt att det finns folk som tillåts vars beroende av försörjningsstöd år efter år. T ex alla dessa invandarkvinnor i ghetton med massa barn, kvinnor som knappt kan några ord svenska efter massvis med år i Sverige. Varför säger man inte till dom det här med att alla har ansvar för sin egen försörjning?

        Kan man förutse sin situation eller kunde förutsett den är det en sak. Jag kan def hålla med om att det blivit hårdare.
        Men för denna målgrupp som ex hemlösa (ofta lika med förtidspensionerade och utförsäkrade) eller äldre är motsvarande svårt att kräva vilket inte heller görs.

    Tycker det är intressant att Therese L har blockat mig på instagram för att jag skrev en kommentar som innehöll kritik, och även rensat alla kommentarer med minsta lilla kritik. Otroligt feg brud!

      Tror du överlever…

        Nää…

          Jag fattar varför du är blockad. Bra beslut av Therese.

      Lite som Elsa B? Godkänner inget kritiskt. Tar bort gilla-knappen och hyllar sedan hur fri och ärlig konversationen är på hennes blogg ?

        Ja, och!
        Hon gör väl hur hon vill på sin egen blogg!

          NÄHHE????

            ?

          Ja såklart hon gör? Och vi tar upp hennes hycklande här som vi vill. 🙂

        Exakt! Therese vet nog att hon gjort något fel för annars hade hon bemött kritiken med ett starkt argument. Which she hasn’t, cuz she’s a hypocrite.

      Stackare. Styrkekramar till dig ?

        Tack! Mår bättre nu.

    ” Saknaden efter järngänget i soppis, men framför allt våra hemlösa och fattiga pensionärer är dock enorm om jag ska vara ärlig.”

    Är det bara jag som tycker att det känns nedlåtande att skriva så? De är väl så mycket mer än bara hemlösa och fattiga?

      Bra att hon belyser den ökande gruppen tycker jag.

      Ja, man får hoppas att hon saknar dem som personer och inte som de hemlösa och fattiga….

      Väldigt nedlåtande! Gäster skulle vara ett bättre ord. De bjuds ju på mat. Ibland får de t.ex. en sovsäck eller nåt och det kan man tänka sig att de får i egenskap av vän.

      För övrigt slutade jag följa Jeanette och vds för länge sen när hon la upp en bild på en handväska hon ville ha. Min första tanke var att köpa en och skicka till henne. Min andra tanken var: vilket tiggeri!

      De gör trots allt ett bra jobb och det är väldigt tragiskt att det ska behövas, men det finns många fler organisationer man kan stödja, helt opolitiska.

      Det är så som hon har skrivit varje vecka. Och alla dessa foton på dom behövande, som hon lagt ut på bloggen.
      ”Dom har gett sin tillåtelse”….
      Mona och VDS, har känts som det skaver hela tiden.

    Monas linkedin är väldigt konstig, hon nämner sin dotter? Tycker synd om alla som samlade in pengar till hennes böter, som hon visste skulle komma! Strax efter fortsatte Mona sitt shoppade …jäfla stil!

    Tunnelbanetanten Nettan är så förbannat oskön för alla som inte tycker som hon. Oskön är frästen ett för snällt ord – arrogant o jävligt dryg är bättre, sen dom där två i kombination kan inte bli annat än katastrof.

      Frästen? Förresten.

        Så jobbar hon som vakt också..

          Jobbade, jobbar inte längre som nån form av vakt.

        Men frästen var fantastiskt bra felskrivning ändå! Tycker genast vi börjar använda det istället för förresten.

      Prästen ? ?

    Skönt för de utsatta människorna att slippa möta Mona och bli uthängda på nätet längre.

    Ot : Nu taggar Bianca Philip i senaste sin senaste storie. Visst dom kanske faktiskt bara är vänner, men vafan.. Vill att hon ska hitta en riktigt vettig och trygg man, inte gå tillbaka till honom. Dom är nog tsm igen innan 3..2..1

      Och du bryr dig för att? Låt mig gissa, du ömmar för Bianca.. (Hahaha). Skvallertant.

        Dags att vakna!! Du är i en skvallerblogg.

      Och ingen skulle vara mer nöjd än du om de blev ihop och gjorde slut ett par gånger till.

        Menar du TS? Isåfall missuppfattade du nog .

      Han har ju inte heller tagit bort bilderna på henne bland sina inlägg så man vet aldrig vad som händer.

      Någon här siade för ett tag sedan att de kommer vara ihop igen före jul.

      Åh vad gullig du är som bryr dig så mycket ???

    Tycker det känns som en konstig förening som vägrar underkasta sig statlig kontroll och att M slutar är inget konstigt, hon har fått nya intressen,

      Konstigare att ABF genom skattemedel bistår autonoma vänsterextremister.

    Jag tror att Mona kommer att satsa på en annan förening istället. Ngt med utsatta barn och att hon och dottern kommer att podda/föreläsa om det. Hennes bidrag verkar ha varit att fota de äldre i princip. Märkligt att hon slutar när det är den aktivitet som ger henne mest i livet. I vanlig ordning kommer hon svara att det finns så mkt mer hon inte kan berätta.

      Fast visst måste man väl kunna stötta en förening i 4 år och sen vilja göra annat. Man är ju liksom inte bunden för livet bara för att man ställer upp.

      Tidigare var hon väl ambassadör för någon Cancerfond och sedan för optikerna.

    Mona är en mkt underlig karaktär.

    Är nog inte konstigt att folk som ”jobbar” dom volontärer slutar i VDS. Med en sån härskarinna som styr och ställer sin rörelse. Hon är ju 100% ägare till organisationen VDS och om man läser kommentarer på hennes egen och VDS sidor är det bara hjärtan och gulligull. Klart hon inte släpper igenom en enda negativ kommentar. Alla de blir blockade. Och på gården i Göteborg har minst 5-6 st volontärer slutat. De sökte ju nya för nån vecka sedan.
    Skulle vara intressant att se en årsredovisning och se vad pengarna går till. Är väl för att inte det skall vara insyn som man inte har 90-konto.

      + om man har ett 90-konto får högst 25 % av de insamlade pengarna gå till insamlings- och administrationskostnader.

    En udda sak är att tidigare var det hemligt var de stod med sin soppis pga att folk inte skulle komma och titta på dem. Det var även viktigt att det var samma noga utvalda volontärer varje vecka för de äldres trygghet. Nu har de stora banners dör de står och du kan köpa ett soppis och då komma dit och få dela ut maten.

      Det började väl med att Mona tog dit sin äldsta dotter, sen bägge döttrarna. Det gick bra men inga andra utomstående.

    måste skriva igen. Ni skriver mycket om försörjningsstöd / lägsta nivå osv.
    Jag tycker att VDS borde ta större ansvar för att kön vid soppisen INTE ska bli längre och längre.
    Till att börja med skulle de hjälpa svenska hemlösa pensionärer men nånstans redan i tidig början ändrades det till att helt tydligt omfatta alla som inte har råd med mat. Snart kommer väl barnfamiljer stå där i kön också.
    VDS borde lägga energi på att hålla sig just till de äldre fattigpensionärerna och sluta vara så blåögda att tro de som står i kön inte har andra ”problem” än att vara fattiga.
    Problemet här när det gäller
    äldre som blir hemlösa är av olika orsaker, psykisk ohälsa, missbruk OCH missar från myndigheter/statens sida att de FAKTISKT kan få hjälp.
    De behöver inte gå från sina bostäder för att maken/makan dör. Det finns möjligheter att kunna bo kvar med t ex bostadstillägg och SOC. Problemet är att många inte vet hur de betalar räkningar osv och att de tyvärr inte vet vilka rättigheter de faktiskt HAR.
    Att som Tunnelbanenettan slå sig för bröstet och så vara otrevlig mot folk som ställer frågor eller kritiserar håller inte.
    Nånstans i min enfald trodde jag att en ideel organisation skulle vara just det. Betalar de nu hennes lön, resor mm så är det ju nånting som är fel.
    Jag slutade skänka pengar just pga Tunnebanenettans aggressiva framtoning.
    Ärligt så undrar jag om de inte ändå tagit sig vatten över huvudet.
    Folk ifrågasätter och kritiserar mer och mer ju mer de går emot det som var deras tanke från början.
    När de t ex skriver att maten inte räcker vid deras kö, vem är det då av volontärerna som har befogenhet att betala.
    Kanske är det så att det är lite av dessa tankar som även Mona har?
    Det vet inte vi så fram till att hon ev väljer att berätta så får vi vänta.
    Sen undrar jag lite om den boken som Tunnelbanenettan gör reklam för i alla kanslrar om den kommer att ge viss del av pengarna till VDS?

      Är helt med dig! VDS luktar hund, något stämmer inte. Hur mycket pengar går egentligen till det det skall och varför kan de ej redovisa dem speciellt när så många frågar efter det, har man rent mjöl i påsen är det väl inga problem? Jag har också slutat skänka pengar pengar till dem pga av hennes självgoda och aggressiva framtoning.

        Ja har precis nu nyligen svarat ett inlägg hos Jeanette Höglund på gällande det här med hennes utgivna bok..på fb o insta .. jag ställde en fråga om hon skulle ge något av bokens intäkter / vinst en del skänka till sitt VDS. Svar blev att jag är avundsjuk ? Att hon inte kommer att skänka något av bok försäljningen till VDS..var av följ frågan från mig var ..varför? Då fick jag till svar.. denna bok har hon skrivit till för sig själv…inget som har med VDS. Sedan fick jag på pm.att hon tycker jag jagar henne.att jag inte har med att göra med hennes bok att göra. Jag ställde även en fråga till henne om hon tar ut lön / får lön? Att jobba som VD..vid din sida.. vilket jag till slut fick svar på till slut..hon får lön av sponsorer/ givare. Och en till som jobbar åt henne. Hur mycket det är är väl bara en gissning..men går man in på deras bokslut 2018..står det intäkter till lön till VDS anställda är ca 500 000 tusen. Då är väl det så till Jeanette i dagsläget 2023? Lyfter lön på ca 300 000 kanske mer? Och hennes medarbetare resterande. Hon svara mig också på frågan .. att hon sliter såå mycket 6 dagar i veckan dygnet runt( vilket hon säkert gör också) det jag däremot tycker är lite märkligt är hon ofta får o fått frågor..om detta med lön..så har hon gått ut med att hon jobbar gratis ideellt VDS..det är inte ok. Inte heller att hon går ut o skriver öppet o spelar in videos med att vara så nedlåtande mot dem som skriver något obekväma kommentarer..hon menar att man skulle vara elaka avundsjuka då. Hon tycker bara det ska vara typ hålla med höja henne till skyarna. Då är allt tid fröjd..naturligtvis blockar hon dem direkt som är obekväma.

      Kön blir nog inte längre och längre. De skriver att den blir det två gånger i veckan men den är ändå ”bara” 100 pers Max i veckan. Om det stämde som de skriver borde det vara tusentals i kön.

      Det är precis det här jag menar, man underhåller en fattigdom istället för att hjälpa till självhjälp. Absolut jättebra att ge en grupp lite samhörighet och god mat men man blandar nog ihop olika grupper. Dels de som ”bara” behöver extra ibland och dels de som har allvarliga problem och aldrig kommer att klara av livet eller vill vara en del av samhället. För ÄR det verkligen så att vårt svenska samhälle slänger ut pensionärer på gatan och de får klara sig själva eller är det så att de som är på gatan har hamnat där av olika anledningar som de behöver hjälp med (eller inte vill ha hjälp med) ? Jag vet inte men tycker att VDS avsikter är lite röriga. Eller så framställs det lite missriktat i forumet av MU, det är bara där jag sett något om VDS iofs.

      Alla pengar från boken kommer att gå till Nettan, inte till VDS.

        Du skämtar?!

          Nej, hon sa det på liven den 25 september.

          Men det är väl inte konstigt? Boken handlar ju om Jeanettes liv?

        Lyssna på hennes livesändning från i går…..
        Var som en reklamfilm om hennes bok, som vanligt. Klart hon gör reklam för boken där då det är hennes egna företag till 100%. Är väl ingen som vågar säga nåt om det. Hon talar om hur mycket hon jobbar för VDS, sex dagar/ vecka. Hon har magsår efter allt jobb….detta upprepar hon flera gånger. Otroligt att folk håller på att swischa och föda denna hemska människa år efter år. Skänk i stället pengarna till en organisation som har 90- konto. Då vet du vad pengarna går till.

      Sitt inte och vänta på att Mona ska berätta något i den vägen. Hon har ett annat projekt på gång skrev hon.

    Är rätt säker på att VDS skulle behöva granskas ekonomiskt. Grundarens lönenivå bland annat. Vem betalar den? Vad bidrar hon med själv?

    Hur funkar det nya huset de uppfört i Gbg? Vilka huserar där egentligen?

      Gården i Göteborg skulle enligt vad Nettan gick ut med vara en gård för bostadslösa fattigpensionärer som skulle gå dit och äta, tvätta sina kläder och vila sig. Det finns inga bostadslösa som går dit och varken äter eller tvättar. Är mer som en fritidsgård för de som vill umgås och det är ju inget fel med det. Men då skall man inte gå ut med annat. Det är 7-10 pers som äter där varje dag och umgås när de har öppet.
      Nettan betalade genom swichade pengar en hörapparat för en dam i Göteborg, 10-12 000 kostade den. Hur mycket som kom in i kr redovisades aldrig. En av hennes konstiga prioriteringar.

        Det kanske de som skänker pengar borde få info om. De skänker sina pengar för att de ska gå till hemlösa pensionärer, inte ensamma daglediga som äter gratis. Kan låta hårt men man måste vara jäkligt noga med vad pengar man samlar in ska gå till. Och redovisa det. Kommer inte skänka en krona till VDS någonsin mer.

          EXAKT! Inte ett öre till…

          Ja, i början var det du bara hemlösa pensionärer men med tiden har dom tagit an även fattiga och ensamma pensionärer. Jag förstår om man vill hjälpa ensamma och fattigpensionärer men förstår inte varför man blandar ensamma pensionärer i det som inte är i behov av mat/andra saker/ekonomisk hjälp. Det finns ju platser och aktiviteter som ensamma pensionärer kan gå till, t ex Svenska kyrkan brukar ha ganska mycket aktiviteter för daglediga för billig peng/gratis.

        Va? Nog kan man få en hörapparat genom vården?

          Ja kostar bara några hundralappar

          jo man kan få hörapparater genom vården.
          Tunnelbanenettan kanske borde utbilda sig lite för att kunna hjälpa folk till där de kan få vård och hjälp till vettig kostnad.
          Istället blev hon som vanligt aggressiv och menade på att ”nu får det bli så här” och köpte för många tusen mer.
          Hon är väldigt blåögd om hon tror att folk inte kan få hjälp.
          Det finns mycket hjälp att få.
          Skillnad att bidra med swish för 2000kr än till 12000kr.
          Å idag är det full sula med reklam för boken på VDS igen! Skamligt !

          Det som Nettan sa var att hon som skulle ha hörapparaten blev lurad. Kvinnan hade gått till en vårdcentral och blivit skickad till ett privat företag som fixar hörapparater. Kvinnan hade trott hela tiden att det kostar några hundralappar men sen det visade sig att det skulle kosta 12 000 kr. Då hörapparaten var redan beställt gick det inte att avboka den utan man var tvungen att betala.

        Jag vet inte hur det är med gården i Stockholm egentligen så här ”efter corona” men dom hade inte så många personer dom kunde ta emot under corona (lokalen är inte jättestor). Jag har för mig att det var nånstans runt 10-14 eller så. När jag nu ibland kollat på bilderna på gården så ser det inte ut som om det skulle finnas så mycket mer folk där av bilderna på folk och bilderna på mängden av mat att bedöma. Till skillnad från Göteborg är det ju även hemlösa som går till gården i Stockholm.

        Det som jag undrar är att gjorde dom ingen ”marknadsundersökning” i Göteborg” om det öht finns hemlösa pensionärer som skulle ens vilja gå till gården? Eller varför går inte de hemlösa pensionärer dit? I Stockholm började de ju med matkö och blev först bekanta med målgruppen på det sättet och sen öppnade gården. Så det fick med sig iaf några hemlösa till gården på det sättet.

    Den 14 juli 2018 svarades det på lite frågor på VDS & då stod det bland annat så här:
    Är ni verkligen seriösa ? Tänkte på allt som swishas hår inte det till eran ficka ? Svar: vi är en seriös organisation som har både bokföringar och årsredovisning vi har granskning av bokföring, vi har kontrasigneringar och vi har bankkonto som alla Swish går till vi har en styrelse med lagar och regler och även Kjell Bergqvist sitter med i den och allt är övervakat
    Kjell Bergqvist skulle nog inte sitta i min styrelse eller prata så varmt om oss på nyhetsmorgon om vi var oseriösa ??

    Ja, nu är ju inte Kjell med längre men det borde ju inte vara så svårt att redovisa vart alla pengar man får in går eftersom de är en seriös organisation med allt vad det innebär, eller?

      Precis. Förutom pengaredovisning vore det bra om de redovisade hur många besökare de har på gårdarna/år och om besökarna är ens hemlösa eller inte. Om det är typ några dussintals som besöker dom varje dag de har öppet och majoriteten inte är hemlösa så kan man ifrågasätta varför folk ska fortsätta betala för gården.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.