Prinsessan Madeleine adopterar hund

När Kronprinsessan Victoria köpte en Cavapoo-valp (blandning mellan pudel och en Cavallier King Charles Spaniel) fick hon kritik för att stötta blandras-avel, och vissa gick så långt som att kräva att pappa Kungen skulle bli av med rollen som ”Svenska Kennelklubbens beskyddare” – någonting som inte skedde. 

När Prinsessan Madeleine nu vill skaffa en ny familjemedlem så gör hon tvärt om – istället för att köpa en blandrasvalp – som hundvalpen Teddy som familjen visade upp i mars – så adopterar hon en vovve från en organisation för hemlösa hundar i Florida.
På Instagram presenterar hon hunden ”Oreo” som är av rasen Havanese och som enligt Madeleines inlägg inte haft det så lätt, tidigare i livet.
Hon skriver så här under bilden:

”Innan dess blev Oreo inte behandlad väl och var bunden utomhus, i Floridavädret, under större delen av dagarna och nätterna. Men i dag får han oss att skratta och han får visa upp vilken ömsint och kärleksfull själ han har”.

I mars visade Madeleine upp familjens första, nya hund – Teddy – som också är en blandras, nämligen en Labradoodle (blandning mellan Labrador och Pudel).

Under det inlägget fick även Madeleine kritiska kommentarer av valet av hundras, så kanske är det här hennes försök till revanch?
Att visa att det går precis lika bra att adoptera en hund och den ett kärleksfullt hem?

Så här sa Svenska Kennelklubbens Hans Rosenberg om prinsessornas val av hundvalpar när det begav sig:

Att prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria har valt blandrashundar båda två, det gör ju att de här blandraserna får väldigt mycket publicitet. Och nu när så många människor väljer att skaffa hund kan detta styra valet, säger Hans Rosenberg på Svenska Kennelklubben.

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och My använder flera år gamla bilder, både från eventet i Åre & när hon räknar ner dagarna för att välja brudklänning.
  Tror ni bröllopet blir av?

   Det ligger en hund begraven hos My?

    Blandras? ?

     Troligen ?

    Hund(ra) minst

   Förstår inte alls hur My kan fortsätta med sina lögner. Hon är ju så genomskådad att man skäms för hur hon håller på.

   Är det ingen i hennes närhet som tar ett allvarligt snack med henne ?

   Snart spricker hennes luftslott som det gjorde för Jeanette

   Jaa, o hur kan hon få remisser till ALLA undersökningar som kan ens tänkas finnas o sen görs dessutom mängder av dem under samma dag. Då ngn sedan kommenterade detta i hennes inlägg så skrev hon ett svävande svar endast. Fattar ej varför jag ens läser hennes blogg men hon är så fascinerande så jag bara måste för att jag är nyfiken o en strut och vill se hur mycket hon kan rådda in sig i sina egna lögner.

    Hon betalar. Privatvård

     Men hon skriver ju att visst en del e privat mrn andra e helt genom allmänna sjukvården och det är den delen jag ej fattar. Inte för att jag kan förstå heller hur man inom privata skulle göra allt på samma dag eftersom det på inga sätt kan ge resultat som går att lita på.

    Hur hinner man ens med typ bortåt 20 olika undersökningar på en dag?

     Ja och både ha tagit laxermedel och cykeltest samma dag ?. Hon måste ha cyklade som fan för att hon var skitnödig ?

   Jonas flörtar jue hejvilt med andra.. En kompis till mig har skrivit med honom massor på Instagram och mötte upp med honom efter en spelning han hade i September..

    Då borde du tala om det för My!

     Ja det kanske jag borde men har svårt att tro att hon är den enda han har kontakt med? Han känns som en riktig player.

    fy? dom ska ju gifta sig. jag känner för MY. hon har det tufft och haft det tufft o bara det med hennes son i Sigtuna är så hemskt för en mamma att uppleva. jag önskar henne all lycka ?

  Säger Hans som sitter där med en missbildad mops ?????

   Var sitter han med en mops?

    Tryckte på det röda i texten så får du upp en artikel. Där sitter han med en mops

     Tack, nu såg jag.

  Hundfolk (och hästfolk) är fan helt tokiga.
  Såklart att man vill alla djur väl men dessa har ju inga gränser..

   Kattfolk är ändå de värsta tycker jag?

    Nää dom är lite mer tystlåtna…?

  Kritiken mot blandsrashundar gäller ofta inte hunden i sig, utan oseriösa uppfödare och så kallade backyard breeders. De bryr sig inte om tikens välmående eller att valparna blir friska och välanpassade. De bryr sig bara om att få in pengar och de kan därför ta alldeles för många kullar på samma tik, para sjuka hundar eller hundar med dåligt psyke och tar sedan hutlöst betalt. När en blandras blir poppis ökar efterfrågan och oseriösa uppfödare får större plats på marknaden.

   Men då får man ju lyfta den problematiken istället för att att harva på om ras och rasstandarder som inte direkt är gynnsamma för många raser. Finns det ens raser som inte har problem med något?

    Såg ett program på tv en gång om hundraser… för verkar det ju snarare som att när de kom upp i kennelklubben (den amerikanska dock) då gick det utför för rasstandaren blev så specifik och kanske inte alls som rasen ser ut innan

     Såg den med… och att raserna faktiskt är blandraser och att raserna inte är särskilt gamla heller. Och att det mest naturliga är att fortsätta korsa i aveln.

    Exakt. Finns många raser som inte mår bra. Faktum är att blandras oftast är mer friska dvs mår bättre för rassjukdomarna försvinner vid korsningar.
    Att de som får blandras är oseriösa är ju rent bs. Vår senaste var blandis, skulle igentligen köpa en renrasig men så hade de som sålde fått en kull blandisar av misstag som var yngre kull, fastnade för de valparna. Valde att välja en valp ur den och hon har varit världens mest underbara hund.
    Förtjänade inte hon ett bra hem också?
    Det här med raser har uppstått just genom att korsa olika raser. Varför kan man inte göra det idag och få mer FRISKA hundar?
    Flertal äldre ”renrasiga” borde rakt av förbjudas (som Norje börjat göra) då de har framavlade egenskaper som är plågsamma för alla exemplar i rasen.

     Nja det där stämmer ju inte helt. Det beror ju på vilka raser du korsar. Korsas en ras med vissa sjukdomar med en annan ras med andra sjukdomar riskerar du ju att få en valp med två medfödda sjukdomar och inte automatiskt en frisk ?‍♀️
     Håller med om att sönderavlade raser borde förbjudas men man ska inte romantisera blandraser för det.

     Men lever den myten fortfarande ? att blandraser skulle vara friskare ?? Alltså *gäsp*
     Nej det är prick lika vanligt att hunden ärver alla rastypiska problem faktiskt.

   Gäller inte det alla raser?

   Det gäller ju även rashundar?

  Förstår mig inte på folk som skaffar hund bra för att en kändis har en sån hund.

   Det som kan vara är ju att fler folk ser en ras som kanske är ny för dem, blir nyfikna om de gillar den och kollar om det finns att köpa. Vet inte hur många som skaffar hund verkligen väljer en rad som passar deras liv utan går på utseende

  Problemet bland många renrasiga raser är inte att de är renrasiga utan att det på utställningar till största delar premieras efter justerad rasstandard som tillåter fetare och fetare hundar. Ex.vis labrador. Synnerligen enkelt att se skillnad på en utställningslabbe och en workinglabbe. Jag tror inte att man behöver vara särskilt utbildad för att se vilken som verkar hälsosammast och friskast…
  Lyckligtvis börjar uppfödare av trubbnosiga raser avla på mindre trubbiga individer och minska lidandet av BOAS.
  Jag kan varmt rekommendera @veterinarmolin på Instagram.

   När jag senast var på en hundutställning blev jag chockad över hur rottweilers har blivit, med relativt korta ben och stort huvud. Dom såg inte så oproportionerliga ut när jag var barn.

   Spänniga hanhundar premieras också generation efter generation för att de ”visar sig” så snyggt när de morrar i magen. Avkommorna däremot blir svårhanterade i flerfamiljshus och villakvarter…

   Jag har en Svensk Lapphund. Den är svensk nationalras och en s.k. urhund. Den var den första hunden som registrerades i SKK för 100 är sedan. Den ser exakt likadan ut som då (dvs den avlats inte ”om” till någonting annat) och är en av de friskaste hundarna. Finns knapps någon annan ras är urhundarna som ser ut som de gjorde för 50-100 är sedan. Alla är så avlade, så det knappt finns något ursprungligt kvar.

  Svenska kennelklubben behöver moderniseras. Det står klart att så många renrasiga hundar har nedärvda sjukdomar av olika slag. Det är väl självklart att det blir så när människan går in och försöker styra genetik och avel. Pengar framför allt skulle jag säga.
  Jag tror att det finns många fördelar med nya raser där man avlar på goda egenskaper i kombination.

   Intressant. Det får mig att tänka på när IVF var på tråden härom veckan. Någon sade sig vilja kunna välja kön, hår & ögonfärg på sitt barn.. Noll förståelse för vare sig etik el att om man går in och manipulerar och styr genetiken kan det och blir ofta, riktigt galet..

  Varför hamnade jag i moderering ?

   Alla gör det nån gång utan orsak så ingen anledning till ?

  Vilka är städbedragarna som Anna Book pratar om tro?

   Illos möbelrekond och deras kund hotell kung carl har hon taggat

    Tror dessutom att hon inte märkte det som reklam ? då är det bevisat att hon tigger till sig gratistjänster från företag hon taggat, som vi alla visste

     Exakt. Hon gör bort sig dubbelt. ”Försa” sig precis om att hennes ”rekommendation från hjärtat” var betald reklam. ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

  Nya trenden hos kändisar…rädda en hund…tröttsamt. Varför måste man basunera ut det? Rädda gärna en hund, det tänker vi med men wtf, det är som att fota sig i ett utv-land och vara GOD, gillar inte sånt. Stanna och driv skolan för fan, åk inte därifrån med massa fina bilder på dig som ett helgon.

   Precis. Och sluta spamma bilder på blodgivning med en slang i armen.

   Jag tycker det är bra att det omnämns faktiskt, det påminner om att det finns massor av djur som söker hem.

   Ja alla vet väl att det finns djur som behöver adopteras? Tror nog de flesta tänker på det. Dock är det ju inte alltid så lätt att hitta en adoptivhund, speciellt inte en som är lämplig för en barnfamilj som i det här fallet. Jättebra för alla i det här fallet såklart. Men hellre köpa av uppfödare än att adoptera en hund som av olika skäl inte lämpar sig för personen, viktigaste är ju att den adopterade hunden får sina behov uppfyllda i det nya hemmet.

   För att typ alla skulle lägga upp en bild på din nya hund på tex IG. Och för att du är bäst att tala om vart den kommer från, då ju kändisarna alltid får skit för sina val?!

  Pga upprepad felstavning i de senaste inläggen: revansch* ?

  Skam ! En blåblodig kunglighet tar alltså hand om en hemlös.

  Ot men visst har Sandra Beijer gjort botox ?! Hon ser lite annorlunda ut i ansiktet.

   Botox fungerar inte riktigt så. Om man ”gör” botox som de flesta gör (panna, arga rynkan, på sidan av ögat etc.) så ändrar det inte utseendet mer än att huden kan se slätare ut för man rör inte muskeln där lika mycket. Men det förändrar liksom inte utseendet i sig.

   Två undantag dock. Först, botox för att göra ”lip flip”, vilket innebär botox vid läppen för slappna av den när man ler. Folk som gör detta gör det oftast för att de har ”gummy smile”, liksom att läppen dras upp så deras tandkött syns mycket när de skrattar och ler, kanske såpass att deras läpp helt försvinner. Men det ändrar inte utseendet i sig, bara att tabdköttet inte syns på samma sätt.

   Andra typer av botox, t.ex. vid käken, det kan på sikt förändra utseendet en del , såsom genom att käken smalnar av och därmed smalnar ansiktet av i bredd. Men sådan typ av botox görs mest av medicinska skäl, som migrän eller överaktiva käkmuskler. Så man kanske väljer de fördelar man får av botoxbehandling även fast det kan förändra utseendet lite.

   Du kanske menar fillers? Vet att många benämner tydligt fillers-fyllda ansikten som ”botoxansikten”.

   Men oavsett, tror inte hon gjort botox eller fillers. Kanske lite botox, men kan inte vart mycket då hon kunnat rynka panna etc. Normalt i bilder i videos nyligen. Däremot så tycker jag många kvinnors ansikten förändras något efter graviditet/barn. Kan inte sätta fingret alltid på vad det är, men de ser lite annorlunda ut än innan graviditet helt enkelt.

    M så bra svar till 23;33. Vissa vill bara hitta fel. Jag blir rädd

     23:32 Att vilja hitta fel på någon över huvud taget. Skäms på dig

    Det var jag som skrev att jag trodde hon gjort botox. Jag gör alltså botox själv och vet vad som tweakas i ansiktet. Men tack för din långa redogörelse. Jag letar inte fel men noterade snarlika effekter jag själv får. Hennes uttryck har skiftat lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.