Pontus Rasmusson talar ut på Snapchat

Nu är det riktigt, riktigt synd om Pontus Rasmusson. Igen.
Mer synd än det någonsin varit tidigare.
I en lång video på Snapchat så berättar han för sina ”älskade” följare att han inte har någon intäkt förutom Youtube och att han inte kan flytta hemifrån eftersom han inte har råd med några tusenlappar i hyra.
Jag tolkar det som att Pontus inte sparat en krona av sina intjänade pengar – ni vet, Youtube, svindyra ringa in-samtal, merch mm.
I sin video säger Pontus även att han sökt två jobb som han tyvärr inte fått.
När en följare föreslår att han ska skaffa sig ett ”vanligt” jobb vilket han enligt egen utsago inte kan då han har offrat allt för Youtube. Han säger även att Youtube var den enda inkomsten han kunde leva på, och att vissa videos kostade stora summor pengar.
Enligt honom så togs hans kanal ner pga några videos han gjorde för fyra år sedan, och han förstår inte hur detta kan få påverka hela ens liv.
”Time to wakey wakey, Pontus!”
Välkommen till verkligheten!

Avslutningsvis skriver han att inte alla vill tro på honom, men hävdar samtidigt att allt han sagt i videon enbart är sanningen.
Pontus, Pontus, Pontus… hur ska detta sluta?


Här är videon i sin helhet, men pga att han har musik på i bakgrunden så är delar av den dold.

 

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Varför vill man ha samma frisyr som Johnny bravo?

   Fortfarande bättre än pottfrillan med mittbena som alla ungdomar nuförtiden går runt med.

    Hahaha???

    Haha det håller jag faktiskt med dig om ?

    Han har provat det också.

  Varför tackar du inte för tipset om detta? Hör inte det till god ton att göra det?

   ?

   Du tror inte att det går att läsa om detta utan att fått tips?

   Herregud, precis vad Camilla skriver har stått på flera ställen det senaste dygnet.

   Har för mig att hon angav SvDs granskning som källa första gången hon skrev om det. Vad förväntar du dig, stående ovationer och hedersomnämnanden till research teamet?

  Och exemplet med T-shirten är ju jättedåligt. Den kan man returnera och få tillbaka pengarna för. Stolle.

  Linda Thelenius fd Rosing kunde få ett vanligt jobb. Tror Pontus ska lyckas med om han verkligen försöker.

   Det är bara Pontus och Book som inte kan ha en riktigt jobb. Book har ju sagt att hon gääärna skulle ta ett riktigt jobb på typ Ica eller återvinningen men det skulle vara elakt mot arbetsgivaren då det bara skulle komma in en massa folk som ville se Anna Book jobba.

    Vore väl jättebra för arbetsgivaren? Nya kunder.

     Funkar bra för Ullared!

   Det finns gott om lagerjobb och det är förhållandevis bra betalt för att vara okvalificerat. Går absolut att leva på.

   Exakt! Han har sökt två jobb, två! Jag minns att jag sökte ca 35-40 jobb innan jag fick ett ja efter pandemin.

   Han spelar bara offer just nu utan att ens ha försökt ??

    Jobb e inte lätt att få särskilt under pandemin. Sedan beror det också på hur välutbildad du är samt livserfarenhet.

     Inte direkt pandemi nu, och folk letar verkligen efter arbetskraft så jo, det är ganska lätt att få jobb nu.

  Han får väl fortsätta sina ”juridikstudier” då LOL

   Det va väl dock Joakim L som sa?

    Nope han skrev ju att han är smartare än många tror osv o hade tagit ett foto på sin kurs eller nåt sånt

     Betygsutdraget var från hans yh utbildning på sociala media. Inte ladok utdrag från Juridicum.

      Pontus la ut på insta story några dagar efter att han fick sin kanal borttagen att han tagit en ”kurs i juridik på högskolenivå” (samtidigt som han då delade bilden på hans gymnaisebetyg)

       *sitt

        Mycket viktigt att poängtera!!! Tack

         För du tycker att vi ska skriva lite som vi vill?

          Ja varför inte tbh

          Men jag skriver om min kommentar så du kan läsa den:

          ”pontus läggade ut på insta story nåra dar efter att han fick sin kannal bort tagen att han tagit en kurs i jurredik på hög skole nivå samtidit som han då delade bilden på honoms gymnaise betyg”

        Tack. Förstod absolut inte kommentaren innan du klev in och rättade. Medalj för din tappra insats för samhället ?️

         Vad skönt att jag kunde hjälpa till!
         Här finns reglerna:
         http://www4.sprakochfolkminnen.se/cgi-bin/srfl/visasvar.py?sok=sin&svar=79721&log_id=687733

  YouTubes ad rates har ju gått ner med typ 80% de senaste 6 åren så det är typ omöjligt att leva på bara ad revenues om man inte har en äckligt stor kanal. Finns en anledning till att folk måste ta så mycket samarbeten. Kan tänka mig att de flesta jobb är långt mycket lättare att utföra än att försöka leva som YouTuber, så om han bara kan klä av sig offerkoftan och seriöst börjar söka jobb kommer hans liv med största sannolikhet bli bra mycket mer chill //Hobby-YouTuber som sett intäkterna sjunka som en sten trots växande publik under lång tid

  Skrattar så jag håller på att kissa ner mig detta kan fanimej inte vara sant ??

  Vilken liten skitunge han faktiskt är!

   Ja han är en skojare och nu även en patetisk skojare. Men hur skiljer han sig åt jämfört med alla andra på sociala media som också tjänar sina pengar på att få folk att köpa skit de egentligen inte behöver?

    Lyssna på blendas poddavsnitt barnidolen och skandalerna.

     Ja, och hur förändrar det något? Hela upplägget går ut på att få så många som möjligt att gilla en och sen är det plättlätt att få folk att köpa det man påstår att man gillar.
     Killen som åkte fast gjorde det för att det bedömdes som riskfritt att granska och exponera honom. Han har väldigt lite att sätta emot och har ingen med makt bakom ryggen. Men hans koncept skiljer sig inte från någon annan av alla skojare på sociala media. Skillnaden ligger i vilka affärsintressen som finns bakom personen. Det är bara att titta här på denna blogg redan vid rätt oskyldiga kommentarer som ifrågasätter namngivna personer så raderas de kommentarerna rätt fort. Följer man sen pengarna ser förstår man varför.

      Fast lura folk köpa skit eller bara lura av kidsen pengar för ingenting(ringa betalsamtal) är väl ändå stor skillnad? Och lite sexanspelningar riktat till barn känns väl inte så oskyldigt?

       Klart det finns grader av skiten och tycker att killen med rätta åker fast. Men hela branschen är rätt unken och i slutändan handlar det om att tjäna pengar på svaga grupper.

        Men jag förstår inte. Är det reklam du är emot eller vad?

         Nej är inte emot reklam som företeelse utan en viss typ av reklam som enbart riktar sig till svaga och lättmanipulerade målgrupper. Hur man gör detta har varit känt sedan 60 talet och det är tack vare sociala media som det blivit möjligt att nå ut till dessa homogena grupper.

  Kan inte skaffa annat jobb då han vigt hela sitt liv till Youtube……… ???

   ”hela sitt liv” typ 10 år eller så? Herregud! Att han orkar.

   Haha jag dör och han har sökt TVÅ hela jobb som han inte fått och kan då inte jobba med något vanligt. Jag har sökt 80 jobb de senaste fyra veckorna men inte ger jag upp för det. Alltså kidsen idag når ju helt nya nivåer på absurdum. ?

  Det som är lite svårt med sociala medier är ju att om du gör ett misstag en gång så kommer du att klandras för det resten av ditt liv. Saker som hände för 10 år sedan, 5 år sedan kommer att vara precis lika relevanta som det du gör nu.

   Håller inte alls med om detta. Det beror helt på vilken slags community personen har runtomkring sig och hur personen själv hanterar fallet. Jag har själv sett flera, särskilt Youtuber överleva dylika fall och klara sig alldeles utmärkt. Men, Pontus här, han gör precis allt fel. Fortsätter att vara oärlig och tycker våldsamt synd om sig själv.

  Alla som begår brott får sitta i fängelse, så, eftersom jag aldrig suttit i fängelse betyder det att jag aldrig begått något brott… Man behöver inte ens ha läst en kurs i juridik för att höra var det brister i den bortförklaringen. ?

   Låter ungefär som när min femåring pratar om tjuvar.

  Han är 24 och saknar arbetslivserfarenhet, så vad trodde han egentligen? Sure, han har tjänat pengar på att skutta runt med föräldrarna på youtube och göra sketcher för barn men det ger honom inte direkt skills inom serviceyrken. De senaste åren har han uteslutande umgåtts med sina föräldrar och barn (Även om jag är osäker på om de där asdyra barnkalasen där Pontus gästar ens har hänt hehe, recensionerna känns fejkade…) och han har ju inte direkt något att visa upp på sitt CV annat än filmer där han typ badar i cocacola???

  Sen tror jag inte han sökt jobb, och speciellt inte som städare. Inte för att det är något fel med det, utan för att Pontus garanterat tycker det är under hans värdighet. Så lögnerna fortsätter, antagligen för att kidsen ska swisha stackars utfattiga Pontus så han kan flytta hemifrån.

  Pontus! Sälj teslan och all skit ni samlat på er för era videos. Sök jobb på kundtjänst eller IT-support, de skriker alltid efter folk. Lönen är ingen höjdare men jag garanterar att du kan flytta hemifrån på den. Sen kniper du käft på sociala medier framöver och hoppas på att folk glömmer bort dig. Namnbyte kanske funkar också?

  Han är ju inte 64 år och har sökt jobb hela livet. Klart han kan få ett vanligt jobb, majoriteten av människor vet inte vem han är eller känner igen hans ansikte. Även människor med lång utbildning och bra CV behöver söka mer än två jobb. Men det vet väl inte han, eftersom han bara hängt med sina knäppa föräldrar och typ åttaåringar..

  Han kanske kan söka sig till teater/barnteater osv. Det verkar ju vara hans gren. Eller inom äldreomsorgen, ingen gamling skulle ändå veta vem han är.

   Tror inte att det är så lämpligt att söka jobb med anknytning till barn, med tanke på anledningen till att han blev avstängd från youtube..

   Tror att teatern har tillräckligt många tveksamma män som det är. Vi behöver verkligen inte tillskott, om man säger så.

  Vilken pajas!

  När man gjort sig ett liv baserat på att tigga och lura små barn att spendera föräldrarnas pengar så är ett vanligt jobb där man förväntas dyka upp i tid och göra sin uppgift inte det som lockar.
  Det är inte brist på jobb, om man vill- verkligen vill jobba. Han och hans föräldrar har levt gott på den inkomsten från youtube.
  Be om ursäkt på riktigt, ge tillbaka pengarna han lurat av barnen och väx upp.
  Patetiskt att han får prata oemotsagd i tex Aftonbladet.

  Jag tror faktiskt att Potte hade haft svårt att skaffa sig ett jobb just nu. Han bor i liten håla där alla känner till alla och Pontus är kanske inte någon man vill förknippas med. En bit bort ligger Sveriges deppigaste stad som i stort sett är en alla känner till alla stad. Inte lätt för honom att få jobb där heller just nu. Ligger han lågt ett tag så har stormen runt honom lagt sig och då har han nog bättre chanser.

  ”Sökt två jobb”?

   Hahah noll verklighetsförankring. Tror han att alla får det första jobb man söker eller? Vilket pucko.

  Karma

  OT Mimi Höglin!

  Jag har följt Mimi i flera år och har alltid gillat hennes kanal, men sista tiden är det ju för fasen bara samarbeten hon lägger ut på YT. Människan publicerar två vloggar i veckan så att ha i alla fall någon enstaka vlogg som inte är i betalt samarbete vore väl ingen omöjlighet, men det verkar det vara för henne. Jag förstår så klart att de behöver ha samarbeten, men måste det vara i varje vlogg? Och ena veckan står hon och gör reklam för Röhnisch och talar om att det är de bästa träningskläderna, en vecka senare så är det Stronger som är bäst. Tröttsamt!

  Välkommen till verkligheten!

  Det var fan den sämsta bortförklaringen jag någonsin sett. Däremot förstår jag att det kan vara svårt för honom att få ett jobb. Googlar man hans namn så får man ju en ganska tydlig bild av en person som har väldigt många tveksamma tendenser. Därtill visar en sådan här video att han saknar förmågan att erkänna när han hade fel, vilket är ytterligare en sak som lär försvåra för honom i arbetslivet.

  Pontus har grävt ned sig i ett hål. Det sorgliga är att han fortsätter gräva utan att förstå det själv…

  Gervide det står att videon är privat?

   Den har alltså inte bearbetats klart under natten.
   Suck. 🙁
   Jag tar bort den då. Tack.

  Och det förstår du? Vilken ofräsch kommentar. Jag undrar när det är ok att diagnosticera folk och när det inte är det. Med vissa blir det en skitstorm som sedan raderas. Med andra ja då är det plötsligt ok.

  Märkligt att en kille i hans ålder fortfarande inta kan skilja på rätt och fel !
  Ja det är synd om honom för att han inte förstår. Han borde be om ursäkt och betala
  tillbaka pengarna som han har tagit.

  En snabb googling visar att han har en enskild firma som för 2021 hade en uppskattad omsättning på 1,5-2,99 mkr. Fråga mig inte varför han inte har haft ett AB med den omsättningen. Av det lilla jag sett verkar mycket videos göras hemma (iofs med en del material/rekvisita) men hur mycket kostnader kan han ha i sin firma egentligen, bortsett från elektronik-gear? Med den omsättningen är det liksom inte jättesynd om honom ur ett ekonomiskt perspektiv (juste han bor alltså hemma också?), han hade gott kunnat spara en del från förra året..

  Att han säger att han inte kyssa någon på fem år för att man ”offrat” allt för Youtube?

  Han gör allt fel, han tar inte ansvar för vad han gjort eller kan ens de att han gjort något fel

  Jag avskyr att han vid flertalet tillfällen uttryckt att ”på grund av två personer/några personer är mitt liv förstört”. Alltså totalt utan att ta ansvar alls, det är inte pga att några lyfte upp saker i ljuset som du är där du är, det är för att du GJORDE DE SAKERNA FRÅN FÖRSTA BÖRJAN. De som gjorde poddavsnittet ansvarar ju inte för att youtube valde att stänga av honom tex? Och youtube fattade ett beslut utifrån vad de tyckte var korrekt, så hur sjutton kan han skylla på på blendapodden?

  Det här är ju tragikomik på en hög nivå.

  Skön ghostning. Vilken dåre.

   Vem ghostar?

  Jag tror ärligt att Pontus är rädd. Han har i princip levt hos sina föräldrar hela livet, och majoriteten av sin tid har han umgåtts med dem. Han har bara jobbat med youtube och aldrig (?) haft ett ”vanligt jobb”.
  Han har nog glömt hur det är i ”verkliga livet” och hur det är att vara vuxen samt bo själv samt att umgås med jämnåriga.
  Tror han är rädd för de stora förändringarna som kommer ske nu när verkligheten kom ikapp, så han inte 100% anstränger sig till att flytta eller söka nya jobb.
  Tror också han intalar sig att han inte har gjort fel, dels pga sina föräldrar, men också pga att det får honom att känna sig mindre ”misslyckad”.

  Men det är bara vad jag tror?

  Herregud vad korkad han framstår när han pratar i den videon. Det märks att hans målgrupp är barn under 10 år. Hade varit intressant att se honom i en debatt med andra vuxna. Bjud in honom till SVT Debatt! Föräldrarna kan följa med. Den cirkusen hade jag velat se ?

  Han har fortfarande eller vill inte fatta. Det är därför han inte ska finnas på några plattformar. Om han nu är så driven och energisk, så får han söka fler jobb. Eller så kan han sälja sin Tesla. Finns ingen annan får det att krypa i min kropp av obehag som Pontus.

  Han kan ju göra som morsan och starta en rap-karriär ? ”jag heter Carina och jag är jätterik” ..typ… om det nu är så borde situationen inte så panikartad ? eller var det ljug..

  Märkligt att de 2 ”kändisar” jag sett säga att de inte kan/får vanliga jobb är han och Anna Book. 2 av de mest onödiga kändisarna som finns som dessutom ingen vanlis skulle känna igen på ica, möjligen om hon drog igång ABC och han.. ja inte vet jag? Badade bollhav med sexåringar och sina föräldrar?

  På samma gång har Linda Bengtsing jobbat med mat, Linda Rosing i hemtjänsten och ett antal till gjort ngt vettigt under pandemin.
  Anna satt och grät för att hon inte fick utöva sitt yrke, sen släppte restriktionerna och nu är jag lite besviken faktiskt.. vart är turnén? Julskivan?

  Får genuint kalla kårar av honom och hans familj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.