Alice Stenlöf i New York

Alice Stenlöf har tillfälligt bytt ut Stockholm mot New York och har för tillfället hyrt en lägenhet med en inte allt för tråkig utsikt. 
Billig verkar den också vara – hon har hyrt ett pent house, alltså högst upp i huset – som enligt utsago går loss på runt 70 000 kr/månaden.
Hennes filmare Amanda – som också var med i Costa Rica – verkar också ingå i flyttplanen, så trots att hon säger att hon ska bo i New York på egen hand så är hon ju allt annat än själv.

Tänk att vara 26 år igen och bara kunna lyfta och dra. Läskigt och lockande på en och samma gång, men jag har nog gjort det där tillräckligt. ?

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Efterfrågad poll kring vilka influencer som är intressantast att läsa om.
  Finnes här om det är något man tycker är kul: https://forms.gle/if6aqnvJTQQGt3Ap6

   Vem står bakom den och vad ska informationen användas till?

    Jag står bakom och informationen används till att göra en sammanställning.
    Känner du dig osäker på att delge dig dina tankar så behöver du inte svara.

     Jag var bara lite nyfiken var man kunde ta del av resultatet men tonen i ditt svar fick mig definitivt att börja tveka på att öht svara.

   Jag skulle vilja läsa om Louise Jorge. Hon bor i NY och verkar bada i pengar och lyx. Har tidigare umgåtts med svenska influensers så hon är inte totalt okänd.

    Verkar vara en otroligt förmögen familj. En termin i USA via blueberry kostar drygt 150 000 kr och då tillkommer även avgifter på det. En lägenhet går på drygt 20 000-30 000 kr i månaden att hyra. En hel del märkeskläder och det inte från dom ”billiga” märkena. På det verkar hon ha väldigt dyra levnadsvanor. Och innan detta studerade hon i Australien, vilket knappast var särskilt billigt det heller. Ändå upprepar hon att hon inte är bortskämd, i en video tillskrevs livsstilen till att hon flitlgit sålde jultidningar som barn och därmed var ekonomisk. Idag tjänar hon nog en del på sociala medier, men det är ju först nu kanalerna börjat ta fart. Vet någon vad föräldrarna gör?

     Ja, hon lever extremt lyxigt men det gör hon ju för att hon får in massor av pengar på samarbeten . Har själv pluggat många år utomlands på liknande ställen dock inte New York. Men det är inte alls svårt för en pank student i Sverige att plugga i Australien eller NY. Man får helt ok I csn bidrag . Däremot kan man såklart inte leva så lyxigt som hon. Men sålänge man tar csn och kanske just i New York jobbar extra klarar man sig nog ok.

      CSN är ju dock detsamma som i Sverige samt ett merkostnadslån på 2412 kr, alltså dryga 13500 kr i månaden. Sätt det i förhållande till terminsavgift på 150 000 kr och en hyra på dryga 30 000 kr per månad, så inser man ganska snabbt att det knappast räcker till att leva lyxliv. Jag antar att hon har studentvisum och då får man inte jobba, så jobba extra är ju även det uteslutet.

     Mamman är inredare, tror jag Louise nämt. Vilken typ av inredare vet jag dock inte. Men det är solklart att hela familjen är riktigt tät – inte bara Louise.

     Måste erkänna att jag har ett slags ”hatkärlek” till Louise. Jag avundar hennes levnadsvanor (hon har dyra kläder, shoppar ofta och dyrt, reser och äter alltid ute) , men samtidigt stör jag mig på bristen av transparens. Louise kallar sina följare för sina vänner, samtidigt som hon är superprivat. Hon vägrar svara på följarnas frågor om pengar (inte sin hyreskostnad i NY vill hon delge). Det gör att min nyfikenhet går i höjden. Såg dessutom något klipp från i somras när hon besökte sin kompis Mikkis föräldrars hus i Skanör. Maken till lyxvilla har jag aldrig sett. De hon umgås med verkar också komma från pengar.

      Hennes kompis Fei (Mikkis kusin)s pappa startade oatly om jag inte missminner mig.

      Kan definitivt hålla med dig där. Dock tror jag nästan mer att det handlar om brist på förståelse än brist på transparens. Inte brist på förståelse som i att vara dum, utan att hon helt enkelt i vet hur det är för människor i medelklassen. Är man uppväxt i lyx och omger sig med rikt umgänge så vet man nog inte så mycket annat. Har själv vänner som kommer från rika familjer, och där är mentaliteten att en kappa från Filippa K är budget och en nyproducerad lägenhet i Stockholm är något alla får från mamma och pappa. Och den mentaliteten grundar sig i att dom helt enkelt tror att det är så det ser ut för alla.

    Jag älskar Louise vloggar! Blir alltid så glad av att titta på de och dagdrömmer om att leva ett sånt liv….är dock en 35-årig tvåbarnsmamma så jag får nog ligga lite lågt med mina drömmar

  Att vara nånstans i några månader är inte att flytta dit ?

   Det är det ju i och för sig. Speciellt om man hyr boende och inte bor på hotell.
   Det är som att säga att alla studenter som läser en kurs i en annan stad inte flyttar. Eller de som hoppar mellan 6månaders andrahandskontrakt på andrahandskontrakt inte heller flyttar.

    88 dagar är väl inte att flytta?

     Nähä? Hur länge måste man ha bott någonstans för att få säga att man flyttat?

      Jag tycker inte att man flyttar någonstans om man är där som turist några månader. Att man inte bor på hotell har ingen betydelse. Min kompis föräldrar som är asiater och bor i annat land kommer till Sverige för 90 dagar för att vara med sin familj som bor här. Skulle låta konstigt att säga att de flyttar hit.

       Skulle nog snarare säga att det är syftet som räknas. Vara med sin familj och planera att åka tillbaka är såklart inte en flytt. Att åka för att testa ett annat land inför en okänd framtid kan väl ses som en flytt?

      89

      Personligen skulle jag säga mellan ett halvår till ett år iallfall ungefär och att man då bor i ett område då, inte liksom reser runt i ett land i olika städer i x månader. Kortare än sex månader på samma ställe skulle jag nog säga ”jag var i StadX i tre månader”.

       Hårklyverier.
       Man säger ju t.ex att man bor på ett hotell

    Fast hon är på turistvisum i USA

     Nä hon är där med esta.

   ESTA (Visa Waiver Program) tillåter vistelse i USA som turist eller för affärsändamål högst 90 dagar i följd.
   Och man behöver visum om man vill arbeta, studera eller stanna längre än 90-dagar i följd som turist.
   Alice verkar ha för avsikt att stanna så länge hon kan inom 90-dagarsperioden.
   Varför hon talar om att ”flytta till New York” kan man undra. Kanske låter spännande som click bait på YouTube?

   Fast har man en vardag någon annanstans har man ju flyttat! Om än för en kortare period

    Varje sommar brukar jag åka utomlands några veckor och får en vardag där, ibland jobbar jag till och med därifrån. Innebär det att jag flyttat till Italien och Spanien 2015, Frankrike 2017, Malta 2018 och Kroatien 2021? Fan vad coolt ändå.

    Nej, man bor där just då, men man har inte flyttat dit, för man kommer ju att åka hem igen.

     Aha, det betyder att brorsan inte flyttade från Sverige 2015. Han har bara varit tillfälligt borta.
     Fastän han just nu håller på att packa en hel container när han flyttar, förlåt jag menar reser, tillbaka till Sverige.
     Hans plan har ju liksom hela tiden varit att flytta, förlåt jag menar resa, tillbaka till Sverige innan 2023.

   Alice ”flyttade” till Costa Rica och det blev väl ca tre månader där också.
   Det var inte heller tänkt att bli det man oftast menar med en flytt.
   Är vistelsen redan från början tidsbestämd och rör sig om några månader så är nog inte flytt det ord man söker.
   Saknas kanske ett bra ord på svenska?

    Lång semester?

     Längre vistelse kanske.

     Skillnaden är väl att om man bara vistas i ett land så behöver man ju inte sätta sig in i landet, kulturen, byråkratin, systemet osv. på samma sätt. Jämfört med om man flyttar dit så är ju tanken att man tar hela sitt liv dit och lever inom det samhället med allt det innebär.

    Men hmm okej, jag bodde utomlands i 1 år, det var tidsbestämt sedan innan jag lämnade Sverige. Vad kallas det då? Jag hade under tiden ingen direkt koppling till Sverige och hade mitt vardagliga liv i landet jag då bodde i.

     Jag var utbytesstudent i usa i sex månader. Bodde jag i Sverige under den tiden eller flyttade jag?

      Jag var au pair ett år och bodde då utomlands. Men jag flyttade inte dit och folkbokförde mig där.

       Jag var tvungen att folkbokföra mig för vistelsen var längre än 6 månader. Detta var i ett EU-land

        Enligt Skatteverket ska du ändra filkboföringen om det gäller 1 år eller längre. Eller kortare tid som förlängs till ett år eller längre

        Jag var knappt ett år.

         Joo det stämmer, detta var reglerna i landet jag ”flyttade” till. Nu när jag tänker på det så var det kanske inte folkbokföring men vi var tvungna att gå och registera mig på adressen och hur länge jag skulle stanna. Hade dock flera vänner som aldrig gjorde det.

      Du bodde i USA i 6 månader men du hade ju inte flyttat dit. Hur är det med läsförståelsen?

       Nej flyttade dit och bodde där i sex månader.

    ”Jag ska bo i New York i 3 månader” Det duger väl bra?

     Vad spelar det för roll om någon kallar det för att flytta eller att bo???

   Nej det anses inte som flytt (om man ska vara petig) du klassas som turist och att du är på besök. Flytt har jag för mig är efter 3-6 månader (jobbade inom turism, minns inte exakt var reglerna säger) plus andra aspekter .

   Haha ganska bajsnödig diskussion egentligen ?

    Bajsnödigt? Inte alls att förakta jobbet och stressen som följer på att flytta på riktigt – du ska få visum, arbetstillstånd, deklarera, hitta husläkare, öppna bankkonto, sköta svensk utflyttningsbyråkrati etc. Det är inte samma procedur som en lång semester om tre månader.

     Allt det kan man göra även för det ni kallar att bo.

  Hur många gånger sa hon OH MY GOD? Tappade räkningen efter 900…

  Va? Har du bott några månader i usa? Hade ingen aning. Varför har du aldrig nämnt det?

  ?

   Har nämnts flera gånger, tror hon höll på med musik av något slag

   Hon nämnde det hela tiden när bloggen var ny.

    Och det var nog inte bara några månader, utan flera år om jag inte missminner

    Ja, det var det som var kommetarens poäng.

     JAHAAAAA! Hahahahaha, det swooshade riktigt högt över mitt huvud! ?

   Stod inget om C:s vistelse i USA, men nu tog DU upp det ?

    Antyds inte så lite mellan raderna i den sista meningen..

     Och TS förtydligade ?

  Been there done that. Det var inget speciellt. Det är samma skit överallt.

   Solstråle där.

  Om jag var 26 och bara kunde flytta vart som helst skulle jag verkligen inte välja New York. Men man är ju olika.

   Vad hade du valt istället och varför?

   Ok då vet vi.

  OT Hanapee drog igång bloggen, gjorde ett samarbete och nu har hon inte bloggat på två veckor. Allt handlar om pengar såklart! ?

   Verkligen intressant inspel. Berätta mer!

   Hon måste ju hela tiden nämna att hon är sååååå stolt över Bianca och deras show. Känns nästan som hon måste övertyga alla.

  Vad hade du valt och varför?

   hade flyttat in i ett svart hål, så man får se vad som är inuti

  Handlar kanske inte så mkt om ålder utan i första hand hur mycket kapital man har och vilket jobb man har.

   Och om man har familj

   Nej, men ju äldre desto större sannolikhet att man har saker i sitt liv som inte går att ta med eller lämna bakom lika lätt. T.ex. köpt boende, har partner, har barn, ett fast jobb, lån, skaffat på sig mer saker/möbler, har djur osv. Finns unga som har en del eller alla de sakerna också, men det hänger ju ofta ihop med ålder ändå överlag. De sakerna gör det inte omöjligt att flytta utomlands heller, men kräver ju mer planering och att alla involverade är med på det.

    J absolut, men har man tillräckligt med pengar så spelar inget av det någon roll, då kan man dra ändå. Ta tjänstledigt, lämna huset/lägenheten och ta med sig familjen/djur.

     Ja, såklart kapital gör det lättare rent praktiskt. Dock blir det ju fortfarande att det ”kräver ju mer planering och att alla involverade är med på det”. Även om man har så mycket pengar att man kan lösa alla praktiska aspekter utan att behöva göra mycket själv och betala andra för att göra det, måste ju partner och barn fortfarande vilja och kunna flytta.

  Jasse har flyttat till Malta. Jag skulle aldrig flytta till en storstad men vill till ett land med mer sol och gärna lugn miljö. ? gärna jobba med hemlösa katter och hundar.

  Orkade inte kolla hela videon men vad ska hon göra i NY? Hur sjutton har hon råd att bo så dyrt och dessutom försörja sig själv utan att jobba? Snacka om ålderskrock (känner mig så gammal). ?

   Hon gör väl content från new York också, antar jag. Dvs jobbar och drar in pengar.

   Hon kanske har lyckats dra in 200000 efter något samarbete och voilá – tre månadshyror är fixade. Är inte jätteinsatt i hur de finansierar sin livsstil men har alltid varit fascinerad av New York jag med så kanske gör ett undantag och följer denna flunsa trots allt. Ska försöka ha överseende med alla ”OMG”, ”WTF” o.s.v. uttryck på vägen. Själv får man nöja sig med utsikt över Skatteskrapan på Söder ?

  My o Anna ?? Vad händer

  Jag har bott i Kalifornien i sammanlagt säkert 5, 6 år (uppdelat i vistelser på ett eller två år), hyrt lägenhet, haft adress och bankkonto där etc men skulle nog inte säga att jag ”flyttat till SAN Diego…

   San Diego, inte SAN…

  Får man jobba som influencer utan arbetsvisum i usa? I och med att hon jobbar på eget bolag kan hon ju inte ha sponsorvisa tänker jag ?

   Man får vara där i 3 månader i taget utan att ha något arbetsvisum

    Jo men hon jobbar och drar in pengar ju? Det får man väl bara om man har arbetsvisum och skattar i båda länder?
    Det var väl därför paow inte kom in i landet, för att de hävdade att onlyfans/sugar dating räknas som jobb och därmed får hon inte vistas där utan arbetsvisum

   Nej det får man inte.

   Man får resa till USA med ESTA-tillstånd för arbetsresor så länge som man inte i samband med resan får ersättning från ett amerikanskt bolag eller en amerikansk arbetsgivare.
   Som influencer får man alltså inte i USA utan visum ta uppdrag för amerikanska företag mot ersättning där. Men man kan uppdatera sina sociala medier under resan och man kan lägga upp samarbeten under förutsättning att man inte i USA jobbar för amerikanska företag och får ersättning från dem.
   Finns en bra lista över vad man kan och inte kan göra i USA med enbart ESTA-tillstånd:
   https://officiell-esta.se/esta-artiklar/vanliga-fr%C3%A5gor-om-att-arbeta-med-ett-resetillst%C3%A5nd-fr%C3%A5n-programmet-f%C3%B6r-viseringsundantag-(vwp)/

   Jag var där på journalistvisum och fick alla möjliga rättigheter. Min man var bara vanlig turist men tog körkort för och fick få ett social security number. Innan vi åkte hem blev han inkallad till Jury Duty till en rättegång!!! Helt otroligt.

    Det är för att jury duty hämtar personuppgifter från körkortsregistret, och där finns ingen info om medborgarskap och man måste vara amerikansk medborgare för att kunna göra jury duty.

  Jag minns när Hanna Friberg gjorde stor grej av att hon skulle flytta till NY, sen skulle hon vara där i tre månader men var hemma i Sverige flera gånger. Det var lite komiskt.

  Tyckte Alice vlogg var såå mysig, ska absolut kolla flera när hon är i NY! Fick såna flashbacks till när jag bodde/reste utomlands som yngre, exakt det där pirret innan man ska åka, peppen att vara i en stad man älskar, handla mat för första gången i den lokala affären, fixa med sim-kort osv. Skillnaden var väl att jag inte hade boende fixat utan fick bo på hostels och springa runt på visningar ? Men vloggen gav mig verkligen feel good vibes!

  Stämmer det att hon typ dag 2 la upp en bild från ett fik och skrev typ ”här beställer jag alltid cafe americano?

   Nej. Hon skrev typ ”jag har hittat ett ställe som kommer bli mitt kaffeställe”

  26 är väl ändå inte så ungt för att flytta eller ha längre vistelser utomlands? Själv var jag 15 när jag flyttade ifrån byhålan till Stockholm helt själv och när jag precis fyllt 18 flyttade jag till London och bodde där i 3 år och efter det Paris i 2 år. Sedan tillbaks till Stockholm för att återigen bo själv önmajown.
  Vid 26 var jag mätt och glad men skulle lätt kunna flytta och påbörja nya äventyr at my big age of 30 something nu.

   Duktiga du.

  Känner inte riktigt att hyra nåt för några veckor/månader och inte tvingas att ”assimileras” är att flytta… Tänker mig mer att man är där ett längre tag och arbetar med folk på plats, om ni fattar. Skalan är väl flytande såklart. Funderar själv på att flytta utomlands nu men tycker det känns lite svårt att smälta tanken på att vara fast med en ”kvalificerad kontorstjänst” i ett par år (vill jobba inom det jag är utbildad och kortare tid är nog ingen idé) om man inte trivs.

   När man flyttar så gör man sig av med sin lägenhet och säljer allt bohag, eller tar med sig, med avsikt att bo på det nya stället innan man ev flyttar nästa gång. Som någon skrev ovan ” jag ska bo i NY i tre månader” är väl ett passande uttryck. Turistvisum på Max 3 månader – då är man väl turist? Men egentligen har hon väl rätt att kalla det vad hon vill – dock skulle inte immigrations hålla med om uttrycket.

  Hyrt ut min lägenhet och rest till ett land jag ska vara i 4.5 månad, aldrig haft tanken på att säga att jag ”flyttat” då det är tidsbestämt samt så pass ”kort tid”? Hade nog sagt flyttat om det var 1 år eller mer. Men kanske man ska börja säga flyttat när man är på längre vistelser så det låter mer intressant???‍♀️

  Tänker på en kommentar jag såg under ett youtube-klipp, ”isn’t easy to do what you want when you have all the money to do so, so brave!” ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.