Högt och lågt för premiären för Biancas talkshow

  Igår kl 22 hade Bianca Ingrossos talkshow premiär med gäster som Agnes Uggla, 32, poddare, Magnus Uggla, 68, artist, Mauri Hermundsson, 26, youtube-profil, Evin Ahmad, 32, skådespelare, och slutligen artisten Adaam.

Recensionerna är av varierande slag, med både tummar upp och tummar ner.
Jag tänker att man kanske får ge Bianca några avsnitt att bli varm i kläderna på, någonting jag tänker att produktionen måste ha räknat med när de anlitade henne.
Ingen är ju ett fullblodproffs från början, oavsett hur bra man är på annat. Till och med Oprah har en gång gjort sitt allra första avsnitt som talkshow-host. 🙂

Förhoppningsvis är Bianca själv nöjd! Skål!

Var det någon av er som tittade?
Vad tyckte ni så fall?

230 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag undrar verkligen varför Bianca ens vill ha en talkshow. Hon pratar ofta om att hon egentligen hatar att vara i rampljuset och bli granskad hela tiden. Det är ju inte så att hon behöver mer pengar eller utveckla sitt varumärke ytterligare. Inkongruens.

   Om hon verkligen hatade att stå i rampljuset så mycket så hade ju hon stängt ner sina kanaler och dragit sig tillbaka. Vem skulle stanna kvar på ett jobb man inte trivs med om man är ekonomiskt oberoende? Låter mer som ett sätt att framstå som jordnära och ödmjuk. Sen kan det säkert finnas nåt destruktivt behov av uppmärksamhet trots att man egentligen inte mår bra av den.

    Alla influencers är narcissister med ett jävla bekräftelsebehov och hade nog helst av allt velat synas och höras prick överallt.

    Det är så jävla svårt att förstå. Jag vill inte ens att mina vänner på min Instagram ska se hur mitt sovrum ser ut. Det är ju så privat? Hade dött om alla visste hur min lägenhet ser ut också. Okej om man är så nära att man kommer på besök såklart men det är ju knappast alla ens följare som gör. Är jag den enda som känner så? Så jag unnar dem sina pengar iom att de ju blottar hela sitt liv som de gör. Det går inte vem som helst med på. Känner typ att Bianca blottat sig så jävla mycket att hon förtjänar allt hon har. Unnar henne det, om man kan säga så. Överdriver jag?

     Jag förstår inte heller att man vill visa upp sig själv och sitt hem, inte sina barn heller för den delen.

   Min uppfattning är snarare att hon älskar sitt jobb? Verkar vara vilka glasögon en har på sig. Jag tycker hon verkar må bra, trivas med sig själv, med sitt jobb, med kollegor och vänner. Det är också vad hon själv säger. Allt annat är sådant andra lägger i munnen på henne.

    Är det bara en som har glasögon på sig? Fattar inte.

    Fast hon säger ju själv olika, hon är motsägelsefull, ibland älskar hon sitt jobb och ibland klagar hon på det… men sanningen är uppenbart att hon älskar att synas annars hade hon ju inte velat ha en talkshow, när hon dessutom, enligt henne själv, har så fullt med jobb att hon inte ens hinner med sig själv… Hon älskar att tjäna pengar och att synas så är det ju.

     Kan kanske kallas att hon ljuger? Drar en nödlögn? Eller så har hon inte förverkligat sig själv och vet med andra ord inte vad hon vill?

   Fast hon säger ju också att talkshowprogrammet är hennes dröm

    Alla drömmar är inte realistiska och detta borde hon inte uppmuntrats att göra.

     Av vilken anledning då?

     Du har förstås helt rätt i att alla drömmar inte är realistiska, men uppenbarligen var just detta det en fullt realistisk dröm för Bianca i och med att den nu går i uppfyllelse (föga förvånande, skulle nog de flesta säga). Så utöver att konstatera något för situationen ovidkommande ger du inga argument för varför Bianca inte borde uppmuntrats till detta?

      Eftersom du måste ställa frågan så ser du inte det uppenbara svaret. Vilket betyder att du inte kommer att gilla mitt svar.

       Jag tycker då inte ditt svar är uppenbart, jag kan gissa flera olika anledningar dock. Men är det inte bättre att svara varför i stället för att andra ska gissa? Man behöver inte gilla ett svar, men man kan ju vilja ha ett ändå.

        Då kan du och Anna bilda par. Ni har något som förenar er. Sedan behöver jag inte förklara ett smak för någon. Jag uttryckte en åsikt och den står jag för. Jag har redan fattat var jag har både dig och Anna. Är väldigt trött på långa larviga trådar av ointelligent verbal pajkastning vilket detta kommer att bli och alla ska ha sista ordet.

         Wtf anonym 13:30

         Äh okej. Rimlig reaktion.

         Jag vet inte hur du läste in så mycket i min kommentar. Jag har inte sett programmet och följer inte Bianca, så utifrån vad jag på annat håll läst om henne funderade jag på om det var hennes psykiska hälsa, personlighet eller din uppfattning om hennes kompetens som föranledde din kommentar.

         Det är ju tydligt att det är något mellan raderna som stör dig, även om ”inte realistiskt” kan konstateras inte vara ett korrekt sätt att uttrycka det på, då hon uppenbarligen har tillräckligt goda kontakter, pengar och popularitet för att göra verklighet av drömmen.

         Något att ta med sig från detta kan kanske vara att dels sätta ord på vad man menar i stället för att förvänta sig att andra ska kunna läsa ens tankar, samt att läsa vad andra skriver i stället för att anta att man kan läsa deras tankar.

          Jag förstår inte din bists i mellanstycket..? (Dessutom är satsadverbialet placerat fel, men det vet du nog redan eftersom du är duktig på att berätta för andra hur man skriver korrekt)

           Nu har jag inte klagat på hur någon skriver, jag var bara intresserad av att få veta vad TS hade i åtanke när hen skrev ”inte realistiskt”, då det av sammanhanget är uppenbart att det är något annat än ”inte realistiskt” TS menar. För tydlighetens förklarade jag varför ordvalet var missvisande.

           Ber om ursäkt om det lät muppigt, man ser så många onödiga missförstånd i kommentarsfält att jag gjort det till en vana att i stället vara övertydlig.

           Ursäkta, men din argumentationen är löjlig hur mycket du än låtsas vara akademisk. Du har skrivit att hennes dröm om en talk show är orealistisk. Iom att hon har en talk show stämmer det uppenbarligen inte. Sen får du tycka den eller hon är usel och trassla in dig i hur många verbböjningar du vill men ditt påstående har fortfarande ingen grund…

           Anna och anonym 19.24 ta det lugnt nu båda två. Hur orkar ni hetsa upp er så? Det är en blogg. Ta ett glas vin mys med partnern och avsluta med ett ligg så ska ni se att allt blir bra.

           Jag måste vara sämst på att skriva kommentarer, tycker ofta jag har både intressanta och engagerande konversationer i exempelvis BBs kommentarsfält, men på något sätt lyckas jag ändå alltid piss någon off. ?

          Vilken roman du plitar ner. Återgäldar med motsvarande.
          ”Alla drömmar är inte realistiska och detta borde hon inte uppmuntrats att göra.” Alla drömmar är inte realistiska” är ett påstående och ett väldigt vedertaget påstående med en konnotation som de flesta snabbt relaterar till, såsom att hitta pengar i slutet av regnbågen. Vad gäller bisatsen så har du helt rätt det finns ett syftningsfel där och rent språkligt finns en del att önska. Självklart har alla rätt till sina drömmar men enligt min mening är det olyckligt och på gränsen till ansvarslöst att förverkliga en dröm åt någon som innebär att man exponerar den person.

           ”Enligt min mening är det olyckligt och på gränsen till ansvarslöst att förverkliga en dröm åt någon som innebär att man exponerar den person.”

           Och här svarade du på frågan i mitt första inlägg, tack! Och jag är helt enig i sak, i alla fall om du med ”exponerar” avser en exploaterande exponering.

           Men har oavsett ingen insyn i förhållandena kring Biancas liv, show eller teamet runtomkring henne, varför jag inte har någon personlig uppfattning om huruvida det är lämpligt att hon leder denna talkshow eller ej. Vad innebär det i fråga parbildning? Hamnar jag i par med dig eller ”brevbäraren”? ☺️

           Som svar på resten kan du läsa mitt svar till ”undrande” kl. 17:54, jag misstänker att du kanske inte hann läsa det innan du skrev ditt svar.

           Anna, exponeringen ligger i hur talkshowen kommer att mottas av en publik som är väsentligt mer blandad än hennes vanliga homogena publik. Du verkar göra en del antaganden eller som du själv uttrycker det läser mellan raderna. Mitt intresse i just denna fråga, som inte handlar om person, är rent akademisk. Det som intresserar mig är hur hennes budskap, kommunikationsstil och tonalitet kommer att landa utanför hennes vanliga homogena målgrupp och hur hon hanterar ett sammanhang där hon inte är centrum för uppmärksamhet utan istället ska ta rollen som den som tar ett steg tillbaka.
           Reaktionerna låter sig inte vänta. Tidningarna skriver i neutrala ordalag och fler kommenterar det faktum att hon vill vara i centrum.
           Influensers har alla samma tonalitet, kommunikationsstil och budskap och har alla några få homogena målgrupper. En talkshow ska kunna appellera till en bredd och gärna lite spretig publik som kräver att värden kan röra sig över ett brett spektrum av intressen och hantera olika kommunikationsstilar. Traditionell TV har testat influensers som sidekicks tidigare och just kvinnliga sådana klarar av den rollen dåligt. Det finns inget som tyder på att Bianca kommer lyckas bättre och av det ljumma mottagandet hittills verkar jag inte vara fel ute.
           Så Anna tvärtemot vad du verkar läsa mellan mina rader hade jag haft samma åsikt oavsett namn på influenser. Det jag däremot läser mellan dina rader är att detta är personligt för dig och att det handlar om att sätta dit mig. Ha en fortsatt trevlig kväll!

           Sätta dit dig? Försöker förstå hur du läser in detta i min text? Detta är antagligen det mest opersonliga jag någonsin diskuterat i ett kommentarsfält.

           Jag måste få fråga vad i min text som ger dig den uppfattningen? Jag har inte sagt emot dig i någon del av konversationen, tvärtom? Initialt undrade jag bara vad du egentligen kunde tänkas mena när du skrev ”inte realistiskt”. Jag är uppriktigt ledsen om du uppfattat mig som otrevlig, jag tror du läser det jag skriver med en helt annan ton än jag avser förmedla.

           Jag missuppfattade tydligen också vad du i ditt senaste meddelande menade med ”exponera”, så tack för förklaringen. Du menade uppenbarligen något annat, men med ”exploaterande exponering” syftade jag på att jag tycker att man som exempelvis manager eller producent behöver vara lyhörd och försiktig med hur mycket man pressar en person som uppenbarligen inte mår toppen. Innan du förklarade trodde jag att det var något liknande du menade.

           Din förklaring var dock intressant läsning, men jag delar inte din syn (så som jag uppfattar den av din beskrivning). Jag tror det finns utrymme för både mer nischade talkshower med en smalare publik, samt för sådana som ska tilltala den breda massan. Huruvida någon av dessa typer av shower bör ledas av Bianca eller inte har jag ingen åsikt om, jag skulle dock inte anta att hon är en dålig kandidat för rollen endast baserat på att hon är influenser.

           Det är måhända mycket som förenar den stora massan av influensers, i synnerhet den ”innersta klicken”, men en bedömning av huruvida en enskild influenser är lämpad för en programledarroll menar jag ändå måste göras på individnivå.

           Tror många av våra gamla goda tv-profiler hade varit influensers om det hade blivit en grej några decennier tidigare. Vissa har ju blivit det ändå, tv-jobb till trots. Därutöver är tv-kanalerna sannolikt nödgade att hitta nya vägar för att locka en yngre publik, för att inte så sakteliga dö ut helt. Att vissa influensers inte funkat kanske inte är en helt rimlig grund att utesluta att överväga någon från den kategorin över huvud taget.

           Hur mycket man än vill intala sig att ”Lotta på Liseberg” är ”något för alla” så har jag svårt att se att det drar tillräckligt med publik över generationsgränserna för att överleva på lång sikt.

           Du kanske inte alls är intresserad av min uppfattning, men nu fick du ta del av den ändå! Hoppas den inte BARA irriterar dig utan att du kanske också finner det i alla fall LITE givande att läsa om någon annans uppfattning, på samma sätt som jag trots vissa oenigheter tycker det är givande att läsa hur du ser på saken. Men är förstås helt okej om du bara tycker att jag är en PITA också… 🙂

           Är alltid intresserad av åsikter och en del åsikter är värda att testa för de kan visa sig att de är en sanning.
           Tänkte först vara fräck och rätta dig vad gäller formatet Lotta på Liseberg. Den allsången har bara funnits i 18 år då de hade premiär 2004. Men förlagan, allsång på Skansen hade premiär i sin ursprungliga form 1935. Just allsångsprogram är ett bra exempel som appellerar till den svenska folksjälen. Rollen som allsångsledare kräver att du är folklig och att du kan sjunga.
           Vi har idag olika format när det kommer till underhållning och ett av dem är talkshowprogram. För varje programformat ser rollbeskrivningen aningen annorlunda ut. För en talkshowprogramledare är det viktigt att vara verbal, allmänbildad, snabbt kunna växla mellan ämnen, improvisera, vara en duktig lyssnare och få gästerna att slappna av.
           Ett modernt medieformat är youtube. Ett helt annat format än en talkshow men som kan hålla precis samma höga klass som bra producerad gammelmedia trots begränsad resurser. På yt finns både bra och dåliga produktioner och där blir man väldigt varse om och får en bra manual på vad som inte funkar.
           En del svenskar har ett lite märkligt förhållningssätt till begreppet influenser. Man har missuppfattat ordets innebörd och attribuerar ordet med en betydelse det egentligen inte har. Influenser är inget nytt. Om du verkligen är intresserad kan jag rekommendera dig att läsa Cialdinis bok som behandlar de olika formerna av påverkan. Har inte titeln i huvudet men googla cialdini och du får en träff. Dagens och gårdagens TV personligheter är alla influensers. De skapar debatt, de engagerar och de påverkar andra. Det är vad en influenser gör. Men av någon anledning har influenser i Sverige blivit den unga kvinnan nästan alltid etiskt svensk, blond och med ett svenskt utseende som tjänar pengar på content marketing. Denna grupp syns på yt och många av dem har knappat bemästrat det formatet. Det är denna grupp som det finns anledning att ifrågasätta om det är ett strategiskt klokt beslut att sätta dem att leda ett program för en bredare publik. Att gruppen har en stor följarskara och att det är en person som är känd bland allmänheten räcker inte. Bara för att du är känd betyder inte att du är omtyckt. Att vara känd innebär inte heller att du har kvalifikationerna för att göra jobbet. Våra duktigaste programledare har en journalistutbildning i ryggen och använder mycket tid till att förkovra sig. De har ett stort ordförråd och ska du kunna föra en diskussion i ämnen som inte är dina egna kärnämnen måste du ha ett brett ordförråd för annars finns risk för att du inte förstår. Men med det sagt så finns det idag duktigt folk som jobbar på gammelmedia som började på yt. En som jag har följt började sin karriär hemma i flickrummet när hon gick på gymnasiet. Hon fortsatte inte på högskolan utan fick engagemang fort och syns även i gammelmedia där hon leder olika program. Denna tjej är grymt duktig och tillför otroligt mycket genom sina erfarenheter från yt. Hon kan ha haft samarbeten men det är inte hennes brödföda numera och hon har lagt av med yt för länge sedan, till min stora sorg för hon var rolig, insiktsfull och en förebild som min då 14 åriga dotter följde.
           Skulle jag kunna se henne med en egen framtida talkshow absolut, tror jag att Bianca eller annan valfri influenser i hennes genrer kommer att kunna axla rollen, antagligen inte.

      Anna om du läser kommentarerna längre ner får du svar på din fråga. Det är bara att läsa.

   Hon ljuger… Det är bara sånt hon säger för att framstå mer sympatisk, sanningen är att hon är helt beroende av uppmärksamheten och älskar att vara i centrum. Bra klädval, hon lyckas visa upp båda silikonbrösten och revbenen samtidigt. #goalz

  Känns bara så otroligt uppfixat,viktigast vara snygg och lite avklädd liksom…

   Ja så otroligt stifft. Det är ett poserande och när en programledare söker mer uppmärksamhet än sina gäster blir det fel, fokus skall ju ligga på gästerna.

    Men hela idén med denna talkshow är ju att exponera Bianca och göra henne större liksom, det är det som är tanken, det är väl så Vanessa och teamet tänkt.

     Ja du har helt rätt det är exakt vad det handlar om. Frågan är om det går att göra bra TV av det?

      Nej det går inte göra bra tv av det.
      Ger programmet fram till jul sen existerar det inte längre.

       Nej tror inte heller det. Frågan var mer retorisk.

     Det säger jag inte emot. Det är givetvis reklam för varumärket oxå. Men bra, det blir det inte likväl, imo.

  Tittade på ett klipp på Youtube och fick nära på stresspåslag. Jag tycker inte att Biancas personlighet fungerar i ett sådant format. Hela grejen går väl ut på att bygga programmet på både henne och gästerna (mest gästerna förstås) men hon känns så onaturlig och forcerad med människor hon inte känner. Vilket leder till att hon blir stressad (inget fel i sig men det fungerar inte i tv). Hur ska hon då kunna bygga ett program? Det känns SÅ tråkigt att det räcker med att vara käck och kul för att folk generellt ska vara nöjda.

   Huruvida man är nöjd beror ju också på vad man förväntade sig. Tror inte att många förväntade sig djup samhällsdebatt i det här programmet. Nu har inte jag sett mer än enstaka klipp ur programmet men rent generellt så är inte talkshow med kändisar ett koncept som lockar mig.

   Jag blir också stressad. En programledare ska kunna lyssna mycket bättre. Tycker hon är alldeles för ung att klara av att vara programledare.

    28 år (snart) är väl inte särskilt ungt och det beror väl på vad det är för typ av programledarskap. Men visst, för en talkshow är det ungt.

   Bianca har missuppfattat formatet. En talkshow handlar om att få gästerna att prata. Bianca satt mest och pratade om sig själv och gästerna fick lyssna. Någon kanske skulle förklara för Bianca så att hon förstår vad en talkshow är eller så döper man helt enkelt om programmet till Biancas monolog och bjuder in alla influensers som gillar henne.

    Fast det finns ju X antal talkshows från USA f du är programledarna tar stor plats! Antar att det är mer sånt program de siktar på.

     Jag vet vad du menar men det är en roll som Bianca inte är mogen att axla och helt ärligt tror jag aldrig hon kommer att kunna det heller. I Sverige finns en handfull som har erfarenhet, allmänbildning och intellekt att fronta den tunga rollen. Och man måste vara intressant för många.

      Precis! Allmänbildad framför allt. Tycker det är precis som när amatörer leker ”kockar” eller tex. fd idrottare blir ”sportjournalister”
      osv. Blir ett hån mot de som är utbildade el proffs inom sin genre och kan sin sak på riktigt. Eller när en flunsa säger sig ha ”designat” en klädkollektion med noll erfarenhet av konfektion eller klädkonstruktion öht. Precis som Bianca får färdigskrivna manuskort, vars innehåll hon inte har koll på och därför inte kan vidare utveckla i intervjun, då blir det.. platt.

       Visste inte hur man uttalade Tareq Taylors namn.

     Jasså kan du nämna ett sådant program?

   Klarade inte se på mer än 2 min, skämskudden på roasten ?

    ”Dina äckliga matvanor”

    Vad håller hon på med vilken jävla katastrof

   Forcerad var ordet. Hon skriker nästan. Så pinsamt att ha frågor som HON sjölv ska svara på!? Och att hon skrutit om sina kända föräldrar, använt dem för att ta sig fram, sett Nicke och Nilla…och ”herregud” osv… hon hade Uggla där…också obegripligt att han som skrivit en låt om att han mår illa av just detta men vill promota sin dotter och kommer dit!? Han var den ende jag kände till sen innan… det var den sämsta, mest pinsamma talkshow jag sett. Och jag såg det bara för att inte dissa utan att veta för Bianca klarar jag inte av. Eller ens kändisar i stort, speciellt de som är kända by proxy…

  Hon pratar himla snabbt med många ”asså”. När jag tittar på en talkshow vill jag inte bli stressad, utan lyssna på en lugn talare

   Bianca har ett väldigt begränsat ordförråd och saknar allmänbildning. Därför blir det svårt i längden för henne att axla rollen som värd. Hon fyllde sin plats i talangjuryn inte för att hon kunde bedöma talang utan att hon klickade med de yngre deltagarna som hade en jurymedlem som vara på samma mentala nivå som dem själva. Det fick dem att känna att de hade en vän i juryn, helt rätt tänkt från produktionsbolaget.

    Hon fick vara med också för att man måååste kunna gråta gråta gråta gråta i programmet, o man måååste kunna sina svärramsor typ Du är så jääävla jäääävla bra så jag har inte sett ngt liknande!
    O Bianca kastar sig upp ftån stolen o trycker på den röda knappen o skrikgråter, gestikulerar o typ Jag klarar inte mer.
    Hon får vara med för hon saknar minsta lilla allmänbildning o för att hon är för stupid för att inse hur mycket hon gör bort sig, det gillar Talang!!!!

   Och så hade hon druckit vin innan, vilket vi ser ovan. Har bara sett lite lite men det var väl mycket ”herregud” annars var hon väl ganska okej det lilla jag såg. Undrar vem som skrivit hennes monolog eller vad man ska kalla det, snacket, är det Edward eller Hannapee?

  Bianca gör sig bättre i andra format såsom på Youtube och i Talang.

  Jag förstår ju att målgruppen är en helt annan än för många andra liknande program, men Bianca har ett relativt begränsat språk/ordförråd och har lite för dålig koll på allt som inte har med hennes jobb att göra för att spinna vidare på det som gästerna säger och gå utanför manus.

  Tänk så mycket man kan få enbart pga sitt utseende och att man kommer från en känd familj. Till och med en egen talkshow. Jag är så trött på henne nu. Förstår inte varför en ska få allting. Det finns ju hur många andra som helst att välja på.

   Ja när är marknaden för Wahlgrens mättad? Förmodligen för länge sen. Folk får bli kränkta men sanningen är att varken Bianca eller Benjamin haft en chans utan en känd mamma och mormor/morfar.

    Helt sant och även Pernilla hade inte varit känd utan mamma Christina. Antagligen hade Pernilla bott i Märsta och haft några mindre gig eller så kanske hon gjort karriär som dansbandssångerska. Wahlgrens är ett klockrent exempel på hur viktigt det är med rätt kontakter.

     Och Benjamin hade kanske haft lite uppdrag som låtsnickrare på medioker nivå och Bianca hade förmodligen jobbat i nån klädbutik, typ Zara.

  ”Jag är inte så nervös inför att träffa nån gäst, ejengklien”

  Varför är ”egentligen” så svårt för så många människor??? inte bara hon alltså, träffar sådana dagligen.

   Lika störigt som ajtomatisk.

    För att inte tala om attomatisk.

     Eller pågram

      Eller progam

     En till, ÖSTE- SJUND. ?

      Eh det blir ju så på vissa dialekter? R+S = sch på t ex norrländska.

     Eller ”tillesempel” (min chef säger det och ijenklien), samt ”in princip”.

     ?

      Jag har en som säger ticketsempel. Blir galen.

       Hahahaha var tvungen att tänka till där.

      Och min chef säger ”im precip” och ”pararell”
      Kliar i hela kroppen ?

    eller expresso!!!!

   Stör mig på influencers som jobbar med Youtube och ändå inte ids lära sig hur man säger prenumerera. Vissa verkar ge upp och säger subscriba istället. Vet inte vilket som är värre.

    Tillfredsställande har också försvunnit ur många influerares ordförråd och ersätts med satisfying…

     Eller hur! Och jag hörde att melodikrysset kanske ska byta tid nu också. Vad är det som händer?

     Berit 68 år.

      Äsch, det värsta är väl att Anders Eldeman har (/ska?) slutat.☹️

      Har för mig det var så iaf.

       Ja, för flera månader sen☺️

        Neeeeej! Slutlyssnat helt och hållet då☹️

      För du tycker det är lite cool att stoppa in engelska ord i dina meningar?

       Jag får uppfattningen att många svenska ord av ungdomar/yngre vuxna (mig själv inkluderat i vissa fall, även om 33 kanske är gammalt i sammanhanget) upplevs ha en annan innebörd än den engelska motsvarigheten.

       Till exempel upplever nog många ordet ”upphetsande” som sexuellt laddat, medan ”exciting”, som är en direktöversättning, känns mer generellt. The key word being ”upplevs”.

       Vill inte nödvändigtvis uppmuntra denna utveckling, men den tycks vara inevitable.

        Då måste jag fråga dig i vilka kretsar du rör dig? Jag är yngre än du och numera tycker alla jag känner att det är pinsamt när folk slänger sig med engelska ord och uttryck som de dessutom använder felaktigt. Kan tänka mig att det är en fråga om utbildning.

         Jag hoppas att min skämtsamma ton i ”The key word being…” och ”inevitable” inte flög över huvudet på dig.

         Oavsett, angående mitt personliga språkbruk skrev jag ”i vissa fall”, och syftade då på att jag ibland uppfattar att ord ges olika innebörd beroende på vilket språk man väljer att säga det på, som en möjlig förklaring till varför det förekommer att människor väljer att använda engelska uttryck. Med det inte sagt att jag själv slänger mig med engelska ord när jag talar eller skriver svenska.

         Jag är jurist, tackar som frågar. Rör mig främst bland akademiker. Du har säkert rätt i att det är en fråga om utbildning, i alla fall i den delen att de flesta högutbildade jag umgås med inte är så ängsliga att de bryr sig om hur någon annan pratar, än mindre lägger någon värdering i det. Att tycka någon annan är pinsam säger inte mycket om personen å vars vägnar man skäms, behovet att intala sig själv om sin egen överlägsenhet tyder däremot på mindervärdeskomplex hos en själv.

          Dryg dömande och jurist i samma mening. Ja det förklarar en del…Hoppas att du förstod att det var sagt med glimten i ögat. Upphetsad har en sexuell konnotation hos många men det finns synonymer som inte har det såsom exalterad som någon annan nämner i kommentarsfältet. Det är en fråga om dåligt ordförråd och att man tycker det är coolt att slänga in engelska ord för att verka mera världsvan.

           Vem av oss som är dryg och dömande kan man ju fråga sig. Skrev ett svar på en kommentar här nedan innan jag sett ditt svar här, men den besvarar delvis det du skriver här med.

           Din argumentation utgör ett gott exempel på vad det är jag kritiserar. Man får anta att du ändå besitter en viss begåvning, i vart fall god nog för att ta dig igenom en högre utbildning, samt förutsättningar goda nog att tillåta dig att göra det. Man skulle kunna tänka sig att det gör en mer ödmjuk i förhållande till andra som inte haft samma möjligheter eller ambitioner, vare det sociala-, ekonomiska-, intellektuella-, psykiska-, fysiska hinder, eller ett bristande intresse.

           Varför anser du att ett dåligt ordförråd är något ser skämmas över? Eller en osäkerhet över att inte vara världsvan?

           Att du först insinuerar att jag måste vara obildad och att du efter att jag nämner min utbildning i stället försöker trycka till mig genom att tillskriva mig två mindre smickrande kvaliteter du själv tycks bemästra, och därutöver hånfullt insinuerar att det är att förväntas av min yrkeskategori, stärker min tes om att behovet av att göra sig förmer än andra tycks bottna i mindervärdeskomplex.

           Men jag ska inte göra mig lustig över det, det är naturligtvis lika beklämmande som att andra behöver slänga sig med engelska uttryck för att känna sig stärkta. Dock med den stora skillnaden att det senare inte är nedvärderande mot någon annan.

           Haha nej men hur slarvigt läste jag din kommentar, inte acceptabelt för någon som gått ut tredje klass. ? Jag missade uppenbarligen din rad ”Hoppas att du förstod att det var sagt med glimten i ögat.”. Du får ursäkta mig, min irritation kring just det var helt klart obefogad. Men tycker fortfarande du kan ta en titt inåt för att inse att du är i en lyckosam position som inte behöver hävda dig själv i ett samhälle där sociala hierarkier inte kan förnekas existera.

           Igen, sorry! ✌?

           Haha det är lugnt. Detta kommentarsfällt har en tendens att bli hetsig, och humor ligger i betraktarens ögon.
           Du har helt rätta att jag är priviligierad så till vida att jag vuxit upp i ett akademiker hem där vi har avhandlat högt och lågt vid matbordet. Jag har även både engelska och svenska som modersmål så jag har en känsla för båda språken.
           Språkbruk är en klassmarkör i alla samhällen och något som förenar och separerar grupper. Du blir dömd och bedömd på din förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. När grupper utvecklar egna ord och egna definitioner av vedertagna ord har en sociolekt uppstått. Rinkebysvenska är ett bra exempel på en sådan och en annan skulle kunna vara influensersvengelska. Sociolekter ses sällan som något positivt och de som talar en sociolekt har ofta svårt att hänga med i enkla samtal.
           Influensers som är en liten grupp i samhället kommer att bli dömda för sitt språkbruk och det är inte rimligt att resten ska lära sig vad de egentligen menar.
           När det gäller invandrargrupper tycker jag det är sorligt att skolan inte lyckas ge sina elever goda svenskkunskaper. När det kommer till infödda influensers som har svenska som modersmål tycker jag att det är slappt att man inte bemödar sig att bygga ett ordförråd värt namnet och en korrekt ordförståelse. Det är helt enkelt en fråga om prioriteringar och något alla kan lära sig. Det är faktiskt så enkelt som att läsa böcker.

          Hahahaha, är det inte typ åtminstone 98% av BBs följare som är jurister?

        Exalterad* funkar ju också ??‍♀️

         Ja visst, jag tog bara första bästa exempel jag kunde komma på i ett försök att på ett simpelt sätt exemplifiera vad jag menade med min okvalificerade teori. ? Finns säkert bättre exempel med snävare utrymme för tolkning även bland ordets synonymer, och därutöver är förstås uppfattningen om hur någon annan tolkar ett ord (både i fråga om typ ”tyngd” eller ”lättsamhet” men också i fråga om betydelse eller innebörd i ett visst sammanhang, till viss del) högst subjektiv. Och det jag spekulerar kring är närmast uteslutande baserat på hur jag sett ord användas i sociala medier, i jämförelse med hur samma eller motsvarande uttryck används över generationsgränser.

   Där går en gräns på något vis, tycker jag. Säger man ejengklien, då är man inte så smart.

    Tycker ”ejenklien” att de flesta felsägningar gör att man lutar lite åt det hållet.

    Ett till hemskt ”ord” folk använder: ”förkyldning”. Seriöst, sluta med det!?

    Hur hör ni skillnaden? Tycker det låter så lika när det sägs snabbt.

     Syftar då på egentligen vs ejenklien.

      Egen- och ejen- uttalas likadant, den här bara skillnaden ligger i -tligen och -kligen.

      Jag tycker personligen att det i alla fall oftast är tydligt om någon säger T eller K, och kan, som underförstått, inte säga om jag vid något tillfälle missat att någon uttalat det fel. ?

      Hursomhelst, att många väljer att transkribera uttalet ”eGenKligen” som ”eJenKligen”, det vill säga stavat med J i stället för med G, är nog främst gjort med avsikten att än mer visuellt framhålla det felaktiga, och i vissa ögon lustiga, i uttalet.

      Får känslan av att sådana här visuellt amplifierade stavningar av feluttalade ord ofta görs för att insinuera att personer som uttalar orden fel är lite korkade/obildade. Det ger lite sköna översitterivibbar sådär.

       Hörbara* inte ”här bara”, i första meningen.

       Hahaha översittarvibbar hänger även med ordbajsare.

        Ledsen om antalet ord blev överväldigande för dig.

         Vsb

       Det är inte bara ejen-kligen utan ejeng-kliEN. Dvs de tappar även ett G.

        Missade det, du har rätt i att det tycks vara ett vanligt sätt att uttala ordet på. Tack för uppmärksammandet! Poängen om G och J kvarstår dock, och likaså min lilla konklusion i sista stycket. ☺️

     Åh, tycker det hörs jättetydligt!

   Lite nervös var hon kanske ändå så hon behövde stilla nerverna med lite vin innan, som vi ser ovan.

    Det har hon ju alltid sagt att hon inte kan jobba utan sprit i kroppen.
    Fram för mera jobb, mera sprit….

   Skrev om detta i skolan för ett tag sen, handlar om att tungan tar genvägar i munnen och vill göra det lätt för sig, samt vilka ljud vi är vana att uttala vs vilka vi är ovana att uttala.
   det är lite olika saker som händer, men bland annat: tungan gör gärna om tl till kl då det ljudet är mycket enklare för tungan (prova att säga klister högt vs. tlister) sedan är det ännu lättare att säga ngkl -ljud än ntl-ljud. Äntligen blir engklien och egentligen blir egenkglien

   Här är en mkt bättre nogrannare förklaring eftersom min var rörig haha: https://www.gp.se/nyheter/göteborg/språkspalten-varför-säger-de-ejengklien-1.191039

   /blivande språkkonsult

    Ejengklien*

    Ja, har läst den? googlade lite förut och hittade den?

    Spännande, men hur kommer det sig att det är just nu, som tungan inte orkar säga egentligen?
    Har det något att göra med slöa slappa snöflingor att göra? Curlade barn, vars föräldrar inte rättat sina barn när ”tungan tagit genvägar” för barnet kan bli ledset?
    Varför vill dom låta så korkade?

   Finns en så bra text i Göteborgs-Postens språkspalt som förklarar varför det blir ejengklien utav egentligen och engklien utav äntligen, tips!! Om man vill veta på detaljnivå varför tungan tar sådana genvägar.

   Artikeln heter ”Språkspalten: Varför säger de ejengklien?” , publicerad 16e april 2016
   Hann inte se om min förra kommentar sattes i modd för att jag la in en länk så provar skriva en till, detta är första gången jag kommenterar.

   Värst måste väl ändå vara ”situationstecken” när folk menar ”citationstecken”.

    Haha säkert därför en del säger ”kaninöron” istället.
    Är det ok att säga ”citattecken”, eller är det något helt annat??

     Citattecken är samma sak som citationstecken.

     Jag säger ”fnuttar”.

      Hahahaha fnuttar! Roligt ord!

   Interjuv i stället för intervju …

   Vuxna människor som säger ”ejänkligen” ??‍?. Det är en viss typ. Det är i uttal av dessa ord som det inre barnet, som den vuxne för allt i världen försöket dölja, kommer fram. Min svägerska pratar så och hon är en vuxenbebis personifierad.

   Har svårt för ”asseptera”

   Varför klaga över några få ord som folk har problem med när vi har ett helt landskap som inte kan säga R? I mitt län får man gå till talpedagog om man inte kan säga R ?

    Fast, det är ju dialekt. Att inte kunna uttala t.ex egentligen, intervju, prenumerera, förkylning och andra ord som tagits som exempel i tråden, är inte dialekt.

    ?

   Don’t get me started om folk som säger ”interjuv”. Och sen stavar det så. Gaaaah!!

  Nellie har redan tagit bort Von fashion ur sin bio på Instagram och företagets konto har inte uppdaterats sen fjärde oktober. Inte heller är det någon som svarar på frågorna folk ställer i kommentarsfältet, till exempel var kläderna tillverkas. Undrar hur det går med deras hemsida och försäljning? Du får jättegärna kolla upp det lite Camilla, tycker det är intressant att år 2022 starta ett eget klädmärke som endast består av dropshipping-skit från billigaste U-land.

   Väldigt intressant faktiskt!

    Håller med, något att gräva i.

  Jag tycker hon gjorde ett bra jobb. Kommer säkert bli en succé.

   ?

  Jag tyckte inte om jargongen hon har, som hon och Lovisa/Lucas -gänget brukar köra på och som kom fram väldigt mycket av det jag såg när Mauri var med. Inte alls skön stämning.

  Också för mycket inbördes dyrkan, som i Biancas kommentarsfält. Vill hellre lyssna på intressant snack, framför ”ååååh du är så coool/snygg/min crush!” ”Nej duuuu är cooool!” under hela programmet.

   Ja lite så blev det faktiskt. Men jag tycker ändå att pga det blev en rolig diskussion.

   Men tre gäster är kanske lite för mycket, hade räckt med två gäster dvs tex Uggla + dotter och Mauri. Då hade man inte behövt ställa om sig igen för tredje gästen.
   Men jag ska nog kolla igen ikväll!

  Jag tycker det var kul med lite andra gäster än i vanliga fall!!
  Tyckte hon var lite nervös och därför pratade väldigt snabbt några ggr.
  I början av showen sa hon ju nåt liknande om att hon är ju inte journalist, men tror ändå hon kommer fånga en annan sorts publik o jag tror att det kommer gå bra!

   Ja folk utan allmänbildning och krav på intressant innehåll

  Kollade ett klipp från talkshowen och fick ett sånt jäkla stresspåslag. Hon pratar sjukt fort och stressigt, så mycket ”assååååå”, ”herreguuuuud”. Nej detta var inte bra alls. Dessutom pratade hon mycket om sig själv, sekunden hon fick chansen. Äääe måttligt imponerad.

   Haha vänta nu.. du såg ETT KLIPP säger du? Ut efter det så dömer du ut hela avsnittet att hon bara pratade om sig själv och sjukt snabbt? Haha ok.

    De flesta behöver inte mycket för att bilda sig en uppfattning. Men för all del kämpa på.

    Nu får alla passa sig för att ha åsikter om Bianca som inte stryker henne medhårs, Carro is back ???

     Hahaha Carro är nya Lisa!

      Omg ÄR Carro in fact Lisa? ????
      Hahahahah
      A better storyline än Biancas talkshow iallafall ?

       Fan vilken torr humor. Chilla med dina skrattemojis

        Än sen? Hon får väl skratta om hon vill. Du avgör ju knappast vad andra får ha för humor.

        Näää, dom illustrerar ju hur mycket jag skrattar ?

     Stryker medhårs..okej.. haha. Men nä, det är bara så att jag inte har behovet av att förlöjliga eller attackera en annan människa bara för att jag själv ska må bra. Klarar mig utmärkt utan det, ni kanske borde prova ;).

      Fast det gör du ju mot de som kommenterar. Du har ju inte direkt en vänlig ton. Så du är ju exakt likadan.

       Asså? Det håller jag inte med dig om. Är bara emot vuxenmobbning, som tyvärr är majoriteten av kommentarerna som är riktade mot Bianca. Sen den här Lisa ni pratar om har jag ingen aning om vem det är.

       Möjligt att jag inte har en vänlig ton, men jag trycker inte ner eller förlöjligar någon här inne.

     Det verkar vara du Maria som är smått besatt av Bianca..

      Vad får dig att säga så? Några kommentarer på bloggbevakning? Då har vi olika definition av besatt ?

  Tog en prenumeration bara för att se hennes talkshow de gått ut med att detta skulle vara något nytt som aldrig gjorts tidigare – oavsett land.
  Så Gud vad nyfiken jag var! Något nytt oavsett land och då talar vi jättar som USA och England.
  Men ledsen hittade inget nytt.
  Däremot upplevde jag mycket av Skavlans röst och kroppsspråk men Bianca glömde lyssna på sina gäster. Det var så mycket henne vilket också accentuerades av klädseln.
  Eller är det nya att gästerna talar om hur vara kändisbarn?
  Eller händ det något nytt i reklampauserna? Jag har betalat för att slippa dem

   Prenumeration?

    Finns säkert på discovery+

     Man kan ju se det på 5an?

      Alla har inte 5an

  Otroligt dåligt och rent av pinsamt. Det verkar som hon ser detta som ytterligare en kanal att åma sig i
  ? Rekommenderar henne för övrigt en retorikkurs.

   Uggladottern, som för övrigt var bra, fick sitta där och ge Bianca smöriga komplimanger, att det var just hos henne hon ville vara gäst. Medan Bianca satt och flinade.

    Ugglas dotter hade jag gärna hört mer om. men Bianca lät hennes pappa får mera tid.

   Hon saknar grundläggande språkkunskaper i sitt eget modersmål så att skicka henne på en retorikkurs är bortkastat. Efter att det varit så mycket skriverier om henne lyssnade jag igenom hennes två senaste yt videos om bröstoperationen och om hennes ätstörning. Med tanke på att hon varit på yt i många år hade man kunnat förvänta sig någon form av språklig utveckling. Till och med en femteklassare har bättre språkbruk än hon har. Att hon är helt obildad rådet det inget tvivel om men funderar om det finns något som hindrar hennes förmåga till inlärning.
   Det jag tycker är hemskt är att journalister som Skavlan och CB pitchar henne för den rollen. Kan omöjligt tro att de missar hennes bristande förmågor. Det är ansvarslöst och på gränsen till grymt.

    Ja faktiskt. Sen ligger ju givetvis även bollen hos Vanessa, som ju är äldre och bör vara mer mogen att kunna avgöra om detta är lämpligt för en rookie, speciellt i nuvarande situation. Men till syvende och sist är det än mer reklam för varumärket B och då tutar de väl och kör.

     Ansi, tror du verkligen att det är upp till Vanessa om Bianca ska göra ett TV-program eller inte?

      Kan det finnas nån oseriösare än Vanessa? Skämskudde när hon med sin tillgjorda röst och sitt tillgjorda utseende ska övertala folk att göra samarbeten med Bianca. Hon låter som en parodi på sig själv.

      Tja, inte vet jag, men eftersom hon är B:s agent? så vore det väl inte helt otänkbart att hon är involverad med rådgivning, kontrakt odyl?

       Förmodligen sköter nån annan den biten.

        Vem då, Lucas el Lovisa??

       Om Bianca får ett erbjudande om att göra TV, så kan såklart inte Vanessa säga nej till det.

    Håller verkligen med. Tänker också att anledningen till att vilja ha Bianca som programledare för ett sånt här program, är att hon har ”förmågan” att vräka ur sig det som faller henne in. Inget filter och ingen känsla för att det finns saker man låter bli att prata om. Hon har ingen integritet öht.
    Och det ger rubriker. I deras väld är rubriker bra.

     Ja det håller jag med om men det är kortsiktigt och är tanken att man ska offra Bianca? Jag uppfattar hela programidén som att låta ett tåg spåra ur med Bianca som lokförare och restaurangvagnen fylld med gäster där produktionsbolaget står på avstånd och filmar det hela. Jag tycker det hela är på gränsen till obehagligt.

  Så duktig! Var ju jättekul och mysigt att titta på till skillnad från talkshow där programledaren inte ska lägga in ngt från dig själv i samtalet.

   Bah, asså, åhmajgaaaadh, herreguuud. Ja det är ju både konstruktivt och högst personligt…

    Plus skrikpratar på det. Fy fan vad jobbigt det är ju att lyssna på nån som skrikpratar, oavsett vem det är.

   Hej farmor Christina bror benji eller mamma nilla

  Fem snabba med Bianca….. Att inte pimpla vin när man jobbar….inte vara nykter…. pinsamt och ledsamt att man inte kan sköta sitt jobb utan alkohol.

   Smått på lyset i klippet ovan, det märks. ”Det är ju ändå fredag” säger hon, fast det var ju tisdag när de spelade in det.

  Jag tycker hon borde ha färre gäster. Det kändes stressigt med 5 gäster på 40 minuter, det hinner inte bli någon ordentlig konversation med gästerna!

   Tycker tex Skavlan också haft för många. Det skrapas bara på ytan med varje gäst.
   Nä hellre en timme med EN gäst och en ordentlig intervju men såna görs väl knappt längre.

    På en timmes program med reklampauser är tre gäster rätt lagom. Man hinner borra lite på djupet med varje gäst och man kan låta alla prata med varandra. Men detta kräver mycket av programledaren och Bianca kommer aldrig att kunna växa in i den rollen. Hon har helt enkelt inte den kapaciteten. Ju snabbare hon släpper denna satsning ju bättre för henne.

   Tur är väl det och såklart mycket genomtänkt. Bianca saknar djup och har inte intellektet att fördjupa sig i något eller någon intressant gäst. Bättre hon får flabba, slänga käft och fokusera på sig själv, hennes största intresse.

  Det är ganska smärtsamt att se och höra. Det är yta rakt igenom. Vad kostade din lägenhet? Men kolla!!! Hur snygg!!!! Vi som är kändisar!!! När ville du döda din man!!! Åååh jag döööör!!
  Mm. En dialog som man kan ha med en tonåring. Tror inte det blir bättre. Och det var väl tur att morfar fick lite tid I rutan. Ja ja. Smaken är olika.

   Jag tyckte det kändes lite kränkande att hon skulle poängtera att mauri har en flickvän.. som att det var helt oootrooooligt att HAN skulle ha det…
   Nej det var bara usch det lilla jag såg. Populära bimbon som klappar klassens tönt på huvudet ungefär

    Och tvinga Mauri att säga negativa saker om kändisar! Så som hon ”lipar” när någon är elak mot henne.
    Där kräktes jag. Fler borde vara som mauri

    Så sant. Bianca är fjortisen i 8 som vi alla känner och kommer ihåg från högstadiet. Hon den balla som alltid hade rätt stil, som hade varit ihop med alla snygga nior när hon gick i 7an. Rapp i käften och vågade tjafsa med alla. Hon man drömde om att vara men insåg att man aldrig skulle bli. Så skildes vägarna efter nian, fortsatte på gymnasiet och högskolan. Tog examen och gjorde karriär i ett välbetalt jobb. På klassträffen då träffar man henne igen den balla tjejen alla ville va och även om hon har pengar nu är hon fortfarande samma fjortis. Tugget och jargongen som man tyckte var häftig då är nu bara pinsam och sorglig att lyssna på. Man försöker prata om annat men det går inte. Hjärnan slutade utvecklas och den mentala åldern stannade vid 14. Bianca är den balla fjortisen från åttan.

    Men Mauri har ju alltid sagt att han inte kommer ha en flickvän och att han inte kan bli kär? Det är nog du som lägger dina egna värderingar här

     Trodde han kom ut som homo för några år sen?

    ”hypokodori”? hon verkade mena klaustrofobi ? herregud vilken dialog dom har med racer-snubben…

     Ja det där var högst oklart. Parkeringsbilderna blev även det aningen pinsamt när hon inte fattade att Amanda parkerat över två platser. Jag fixar inte att sitta och vänta på att hon skämmer ut sig. Minns fortfarande när Filip och Fredrik frågade henne vad hon röstade på och hon trodde att man som 19 åring inte fick rösta. Ryser fortfarande vid tanken.

     Du snackar om tjejen som visade sin mamma att hon hade sin ”tidningsförsamling” på balkongen…
     (tidninginsamling… oklart det också, men hon sparade gamla tidningar på balkongen)

  Näää men vad var det där (klippet i början)…

  Hon pratar och pratar utan att egentligen säga någonting.

  ”Utmana sig själv” borde hon göra genom att skaffa lite allmänbildning på komvux. Som hon är nu är hon bara så grund.

  Haha bra sammanfattat. Med tanke på hur uselt det som sändes var undrar man hur det hade varit att sitta på inspelningen och sett allt som klipptes bort. Undrar inte om Biancas grodor hade blivit bättre TV?

   Var svar till Maya.

  Det här var bland det skämmigaste jag har sett. En plåga att se när hon frågar både A.S om hur mkt lgh kostade och M.E vad han tjänade efter racet. Hon har ingen verklighetsförankring vad man pratar om och inte.
  En show som går ut på att hon vill prata mer och mer om sig själv. Hon lyssnar inte ens på vad personerna säger och blandar in sig själv hela tiden. Hon har sagt att hon hatar rampljus men ändå väljer hon att göra en TV show. Det utstrålar så mycket osäkerhet från den här människan. Det handlar om pengar och pengar. Sen gör man videos och gråter ut och försöker försvara sig.
  Obegripligt och sorligt hur unga tjejer se henne som förebild. Kan alla bara vakna och förstå vad det är som händer i vårt samhälle?

   Hahaha är det Malou 2.0 vi bevittnar här ???

   Tack för din kommentar, snälla skriv en krönika och få den publicerad! ?

    Menar det alltså och är inte ironisk! ?

    Va?

     Vadå va?

   Ha, har du nånsin hört henne lyssna el ta in vad andra säger utan att följa upp med: ”Jag har, kan, gillar” etc. i all oändlighet. ”Jag har pms”är en lågoddsare oxå. Nu har jag enbart sett henne i WV innan, så hon kanske är annorlunda i andra kanaler iofs.

  Isabella Löwengrips sambos hus som är till salu. Det är väl ett av de som NCC byggde och det var en rejäl miljöskandal om? Byggda på giftig mark och med stora tunnor med gift i marken samtidigt som även Lidingö stads miljökontors inspektör råkade glömma bort att de fanns när de gav bygglov?

   Är det därför han aldrig är hemma? ?

   Ja, och det är brottsligt att bo på en adress där man inte är skriven. Kanske Skatteverket sagt sitt?

  Bianca: ”Alla måste sluta sprida hat.”
  Also Bianca: ”Mauri, säg en elak sak om varje person som jag visar bild på.”

   Reagerade också på det faktiskt! Så oskönt att tvinga gästen till att säga något de stör sig på om varje person ?

    14-årsnivå på både program, språk och programledare. Fast det ligger väl i tiden, nu när det även sitter ett parti och styr med rötter i nazismen.

     Rätt typiskt Hanapee som jobbar med innehållet. Tramsigt, gapigt, avsaknad av djup. Hanapee navelskådar ju 24/7 på insta. Så otroligt fjantigt och meningslöst ”innehåll”.

   Vad Bianca egentligen menar. Ingen får säga något negativt om mig alla ska bara säga hur fantastisk jag är och hur mycket ni vill vara som jag.
   Jag får säga precis vad jag vill om andra och jag får bete mig precis hur illa jag vill.
   Det börjar bli lite personkult runt Bianca. Lite sektledare och de tungtalande lärljungarna de finns där på rad för att smörja hennes ego och anklaga massorna som ifrågasätter Bianca.

    Snälla, lägg denna kommentar högst upp. ???

  Det är väldigt mycket jag, jag, jag, mig, mig, mig. Å andra sidan schysst att få dricka vin på arbetstid = tur för henne. ??

  Så cringe… skämten? Så stelt… skämdes typ åt henne.

  Detta haveri är ju inte Biancas fel. Lägg skulden där den hör hemma, på produktionsbolaget som tyckte det här var en skitbra idé. Självklart vill Bianca bli programledare om hon får möjlighet, det är en dröm de flesta har. Och omger man sig med 100% ja-sägare finns ingen där som säger att ”just denna roll är inte lämpad för dig i nuläget, det krävs mer än du behärskar, du kommer göra bort dig, håll dig till det du redan gör bra istället”. Samma sak när förlag låter bloggare och influencers bli chefredaktörer för magasin (utan att aldrig någonsin ha arbetat redaktionellt och inte ens klarar av att skriva sina egna ledarkrönikor utan att någon curlar dom). Eller när fotomodeller får förtroendet att bli skådespelare. De som ger dem uppdragen blandar ihop att det inte är samma sak att vara bra på att vara snygg som att vara en skicklig talkshow-host, som ställer frågor och genuint vill lyssna på svaren, istället för att avbryta och bara vilja säga nästa sak (i uppenbart forcerat och nervöst tempo). Bianca är jättevacker, duktig på att sjunga (tycker jag, det lilla jag sett), borde ha vunnit Let’s Dance och är en driven influencer eftersom det sistnämnda yrket handlar till 1000% om att vara ego utan skam. Det är dock inte samma sak som att vara en duktig programledare. Hon hanterar inte sitt eget språk och det blir undermålig fjortisnivå när hon sitter och ska mys-lovebomba en annan gäst med lika IQ-befriat språk. Men som sagt – det är inte HENNE man ska klandra utan de som gett henne alldeles för stor kostym att bära upp.

   Bianca säger att hon bara tar sig an grejer som hon vet att hon är bra på. Väldigt tröttsamt att ständigt måla henne till ett offer som om hon inte har någon talan. Hon fyller 28 i år så hon är en vuxen kvinna.

    Då är det väl kanske mera så att man kan se henne som ett offer pga att hon inte själv förstår att det här inte var så bra att tacka ja till?

   Visst har Bianca ett eget ansvar. Hon är myndig och har uppenbarligen lyckats tjäna redigt med pengar på vad det nu är hon gör. Sedan att hon har en mental mogna som en 15-åring är inte produktionsbolagets ansvar. Deras ansvar är att säkerställa att det går att göra TV som säljer. Om det innebär att de måste offra Bianca för att tjäna pengar, ja det håller jag med om är omoraliskt och cyniskt. Men det är inte olagligt och jag tror inte att någon tror att Bianca kommer att bli en stor välrenommerad talk show host att räkna med i framtiden.

  Tycker Bianca var duktig i let’s dance och på scen med Alice men inte sådär jättebra som programledare. Har ju bara sett ett avsnitt hittills så!

  Det värsta är ju att programmet ligger på en bra tid två dagar efter varandra. Där man istället kunde sätta in en bra film. Tur man har massa andra kanaler.

  ”Denna enkla metod kan tömma din tarm nästan omedelbart”

  Vad är det för äcklig reklam på denna sida?!?
  Så oseriöst det bara går! ???

   Det är inte en googleannons då?

   En artikel som lämnar kvar en unken smak i munnen. Antingen är Eric betuttad i Bianca eller någon annan influenser eller så lever han i en skyddad verkstad för han saknar uppenbarligen verklighetsförankring. Vi har i runda slängar ett tjugotal influensers i Sverige som tillhör de stora. De som får rubriker i tidningarna som i regel är rätt beskedliga och blir kritiserade på bloggar som bloggbevakning. En del åker på att ha sin alldeles egna Flashback tråd och andra får obehagliga dm. Hot ska polisanmälas, ändå är känslan att det inte görs särskilt ofta. Varför är det så?
   Men vi pratar om en ytterst liten välbetald grupp. Men vi har många som inte har det lika bra ställt. Som har sunkig arbetsmiljö och ingen anställningstrygghet till en usel lön. Var finns deras risktillägg och varför skriver inte Eric och hans kompisar artiklar om dem? Jo för det säljer inte och ger inte Eric uppmärksamhet.

    Har de andra influencerna du tänker på egna shower med?

     Jag försökte vara lite pk här och vidga gruppen så att det inte skulle bli sektvibbar över det hela. Men du tycker att det är viktigt att skriva om en stenrik priviligerad flickas dåliga arbetsmiljö som hon tjänar multum på? Wow tillhör du sektens innersta grupp eller?

    Du menar alltså att du tar illa vid dig, av en artikel som lyfter problematiken kring Bianca? Att man genuint (så som jag känner) hoppas att Bianca tas om hand och inte ”offras” så som t.ex Tim Bergling. Först efter hans död började folk att bry sig och yttra sig om hur han ”tvingades” fortsätta trots att han högt och tydligt sa att han inte mådde bra, varför lyssnade ingen? Jo, för att Avicii i slutändan var ett varumärke, och inte en person. Ett mynt har två sidor. Och jag tycker att Eric lyfte det på ett respektfullt sätt.

     Varför tror många i detta kommentarsfält att allt är personligt? Nej varför skulle jag ta illa vid mig? Men jag ifrågasätter en skribent som silar mygg och sväljer kameler, vilket får mig att tro att det är personligt för skribenten. Det skribenten även missar är att Bianca har ett val. Hon har råd att tacka nej. Hennes hälsa är även hennes ansvar och något hon har valfriheten att göra något åt. Läs Aftonbladets artikel om Sheins arbetsförhållanden. Sätt det i relation till en priviligierad vit kvinna i väst och hennes arbetssituation. Folk behöver skaffa sig lite realistiska referensramar.

      Många förlitar sig på bianca för att kunnat ut lön så därför kan hon inte bra tacka nej enligt hennes själv. Och det du tar upp med shein är en helt annan debatt, det har ingenting med det här att göra.

       Oj vad du rationaliserar. ”Många förlitar sig på bianca för att kunnat ut lön så därför kan hon inte bra tacka nej enligt hennes själv.” Och du köper det argumentet? Antingen vill du gärna tro eller så är du väldigt godtrogen och har väldigt lite begrepp om hur saker fungerar.
       Shein och arbetsförhållandena där absolut en relevant diskussion och helt sammanlänkad med influenser marketing. Men många svenskar duckar för den diskussionen för att den antingen påverkar den egna livsstilen eller tvingar en till att omvärdera sina idoler.

  Det här kommentarsfältet har verkligen blivit energidränerande igen. Så himla trist.

   Är det för att det handlar om någon du dyrkar? Såg dig önska lite skvaller om Anna Book tidigare idag. Det är tydligt att det är skillnad på folk och folk.

  hypokodori”? hon verkade mena klaustrofobi ? herregud vilken dialog dom har med racer-snubben…

  Seriöst att dricka innan. Ångesthantering? Det är ju förinspelat…och nej skulle aldrig se, man undrar vad Magnus Uggla gör där!?! Han mår ju illa…är det för att boosta sin dotter?

  Kollat in andra avsnittet nu. I det kände iaf jag mer igen henne. Rolig och rapp. Det blir nog bra detta.

  Det där med drickandet oroar. Varför i hela friden tror folk att alkohol är lugnande? Kör inte detta som marknadsföring för alkohol är en lömsk drog. Det är lugnande ca 20 min när effekten kickar in. Sedan matar man bara på och blir trög / allmänt korkad. Ångest kryper på som ett brev på posten dagen efter. Diffus jäkel den där ångesten. Man kopplar nog inte mående till just ångest = alkohol. Sluta med alkohol och lär dig hantera egna känslor istället. Det skapar frihet på riktigt. Alkohol blir snarare en fotboja i förlängningen. En falsk ful vän som pockar på och erbjuder magont, ångest, ful hy och en avdomnad personlighet … Inte mycket att hålla i handen.

  Det är ju tyvärr så att Bianca är deras kassako. Eller Marionettdocka. Tror hennes samarbetspartners mycket väl att hon inte är särskilt allmänbildad. Men det genererar pengar. Folk skrattar åt henne, inte med.

   Ja det känns som att hon är på väg att bli apan som alla vet vem hon är och skrattar åt. Vilket bara det är tragiskt. Har sett bägge avsnitten och slås av hur dåligt ordförråd hon har. Har man gått ut gymnasiet men aldrig läst en bok, tidning eller annat tryckt material förutom skolböckerna då, så har man ett ordförråd på 15000-17000 ord. Man klara av att ha vanliga samtal med andra men har svårt att ta till sig nyheter både från tidningar och tv och klarar inte av samtal utanför de egna intressena. Men jag undrar om hon ens kommer upp till 15000 ord för hennes dialog är så torftig och ibland verkade det nästan som att hon inte förstod svaren från sina gäster. Även Amanda såg stundtals ut som om hon inte hängde med. Det känns inte bra att titta på hennes show för det känns som att det inte spelar någon roll om det lyfter eller blir platt fall. Bägge alternativen leder till pengar för produktionsbolaget.

  Ska man vara programledare så får nog Bianca skärpa till sig o lägga sitt ego åt sidan, för det är gästen som ska stå i centrum, inte Bianca själv! Den som gjorde hela programmet var Magnus o Agnes Uggla! Tur för Bianca att de ställde upp, annars var det ett riktigt skitprogram, o som uträknat var det totalt IQ befriat innehållsmässigt.

  Bianca måste sluta fokusera på sig själv, sluta o kasta med sitt hår gm hela programmet, dra i luggen hela tiden, sluta fokusera ”ser JAG bra ut nu”, sluta svära o åtminstone ”försöka” framstå som att hon har större hjärna än en ärthjärna! Sluta ha kläder som stramar åt o är stora hål i för att folk ska titta på henne, åter igen, det är gästen som ska stå i rampljuset, inte Bianca.

  Försökte ge det en ny chans på lördagskvällen när bl.a Amanda Schulman skulle medverka. Samtalet åter igen IQ befriat, man talade om ”toalettbestyr, o vad Amanda gör när hon är ensam på toaletten”!! Klipper naglar fnissar Amanda, IQ befrielsen fortsätter när Amanda sätter sig på en stol o får frågor ställda som de är uppstyrda av fjortisar, frågor som ”Vem skulle du vilja ligga med av Alex kompisar”?!! Vem skulle du vilja vänstra med?!!

  Här bytte jag kanal, herregud!! Bianca säger också ”Herregud” femtioelva ggr i programmet och lika många ggr Ohh My Gaad!!

  Märks att Bianca inte ens har gått ut gymnasiet, torftigt språk, skrattar oavbrutet åt sina egna skämt, snacka om narcissistisk o egotrippad.

  Lägg ner skitprogrammet!

   Gjorde som du gav två avsnitt en chans. Reagerade på samma saker som du. Torftigt och trögt. Fullständigt avsaknad av tempo ändå kände jag mig stressad av en forcerad Bianca som inte klarar av att vara stilla. Pillandet på håret tungan spelandes i mungiporna. Just det var något av det märkligaste jag sett och kan för mitt liv inte fatta varför de tog med det.

   Jag tror inte hennes självcentrering hade så mycket att göra med på att hon vill ha ständigt fokus på sig själv, snarare att hon inte var påläst om gästerna och att hon har svårt att slappna av med människor hon inte känner (hon har sagt det själv). Hur kan hon inte tidigare frågat hur Tareqs namn uttalas? Ska det vara lite kul att hon inte har koll på det? Krävs det inte att hon har läst på om gästerna? Tror att det är lätt att bolla tillbaka till sig själv när man är stressad och inte kan slappna av och lyssna på svaret. Nu är det kanske tänkt att vara en annan typ av talkshow där produktionen inte kräver så mycket men jag tror faktiskt inte det. Nej, en alldeles för tung roll för henne att axla, oavsett form på programmet. För övrigt så hade Kvartsamtalet på SVT samma fråga till Mauri, att han skulle säga negativa saker om vissa personer.

    Så oerhört ointelligent. Skrämmande.

  Har Bianca sjukdomen tics??

  Meeen vad intressant innehåll i kvällens program, när Bianca berättar att mamma Pernilla sitter på toaletten o skiter med ”öppen dörr”!! Nivån på detta programmet är så fullständigt pintressant som en koskit ute på en äng.

  Kan inte kanalen be Bianca tagga ner, pratar o gapar forcerat o nervöst o har ingen aning om vad gästen pratar om för Bianca har redan bytt samtalsämne innan ngn hinner prata klart.

  O detta vinältandet, vad vill du göra efter 3 glas vin?? Biancas ständiga vindrickande o drinkande på än tv, än insta, än story, har Bianca utöver sin ätstörning även en alkoholstörning som det borde sökas hjälp för?

  Hur mycket ska kanal 5 utnyttja en svårt sjuk kvinna som själv saknar insikt om sitt hälsotillstånd innan mjölken har sinat?? O som saknar insikt i att det krävs allmänbildning som programledare?? Kanal 5 borde skämmas, likaså Skavlan!! Men, money talks. Mer vill ha mer.

  Jag har legat i koma i 16 men vaknade idag. Någon hade knäppt på tvn i mitt rum för att se Bianca’s talkshow.
  Jag vaknade och stängde av tvn.

  Hennes tid i rampljuset är snart över 🙂 hej o hej då , next

  IJENKLIJEN

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.