Carina Bergfeldt om medias jakt på en löpsedel

Takes one to know one, antar jag.
Eftersom Carina själv arbetat på Aftonbladet i många år så känner hon nog väl igen avsikterna som ligger bakom ett mail som det här.

”Hur stor besvikelse är 867 000 tittare?”
Enligt Catarina, ingen besvikelse alls, ett resonemang hon förklarar i sin text så här:

Katastrofen är ett faktum innan journalisten ens hunnit avsluta mejlet.
Jag minns morgonmötena mellan hungrig chef och hungrig reporter. Sättet man pratade på. ”Ett tittarras för Carina, det skulle folk klicka på. Det gör vi.”

I ett sånt läge spelar andra fakta ingen roll. Som att hösten alltid har lägre tittning än våren, och jag hittills bara sänt på våren.
Som att Skavlan hade lägre tittarsiffror varje höst, för det är bara så det är.
Som att vi är ute ur en pandemi, och *alla* teveprogram har minskat.
Eller som att det spelar en gigantisk roll vad du har för program innan dig, om folk tenderar att sitta kvar.
Mitt program har alltid gått in efter På Spåret eller Bäst i Test, som båda ligger på 1,7-2 miljoner tittare.
Nu ligger vi efter En mot Sverige, som har 800.000.

Att vi då har 924.000 tittare – alltså en ökning – är en succé. Det är extremt ovanligt att man ökar från kl 20 till kl 21. Men det gjorde vi. Tack vare våra fantastiska tittare. Vi var det mest sedda nöjesprogrammet i Sverige i fredags. Före alla andra program på alla kanaler. Men det låter ju inte lika bra som ”tittarraset”. // Caria Bergfeldt

Hon svettas alltså inte nämntvärt över höstens siffror och är snarare nöjd med dem med tanke på omständigheterna.
Än så länge har jag inte sett hennes och Biancas sifror ställas mot varandra, men det är nog bara en tidsfråga – trots att de uppenbart är två olika typer av program.
Eller vad tror ni?

37 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag blir TOKIG på den förbannade reklamen!

   Instämmer. Märker hur jag går in mindre o mindre här på bloggen också faktiskt..

   Det är i alla fall inte längre videoklippet med Bianca och Pernilla från början av året.
   Den videon vevades på repeat i två veckor.
   Nu är det istället ”årets tredje bachelor” som man får se om och om igen 🙁

   Dessa videor finns faktiskt ”överallt”, absolut inte bara här inne. Så problemet är tror jag internattionellt

    Jag råkar endast ut för dem här ?

   Men finns ju enkel lösning. Bara att öppna sådana här sidor via Brave. Noll reklamvideos etc..

    Har Brave. Hur kommer det sig att jag har? Stör mig inte så mycket, men jag undrar.

  Carina, Catarina, Caria… jättesvårt namn verkligen!

   Kamilla Järvide har svårt för namn. Otroligt nonchalant och slarvigt för att kallas skribent.

   Jag börjar tro att hon skriver fel med flit för att få fler kommentarer.

  Herregud vad gnällig och egotrippad hon är?

   Tycker Carina och Läckberg påminner om varandra. Allt skall stötas och blötas i långa utlägg på instagram. Lite oproffsigt upplever jag.

   Ja, det finns en offer-mentalitet i hennes sätt att uttrycka sig och lyfta frågor. Varför inte bara svara journalisten på det sätt som hon skriver i sitt inlägg till sina egna läsare?

   Hennes självbild verkar skev, som att hon gör allt rätt och att alla andra är ute efter henne. Det märktes också med tydlighet i hennes Sommar-program för ett par år sedan. Det var en enda lång uppräkning i hur fantastiskt hon agerat och alla andra kom och förstörde.

  Hon kan väl bara svälja att hon har tappat. Hon hade inte behövt göra som grej av det om hon inte tagit åt sig ?

   Nä varför tar hon upp det överhuvudtaget? Så länge man får jobba med något man tycker är roligt ska man väl vara nöjd?
   Eller, håller hon på med sitt jobb för att hålla sig själv mer relevant…?

    För att det är rätt intressant att hon är så pass utsatt jämfört med män i samma situation. Lasse Kronér grät ju ut i kvällspressen då Dobbelidoo fick så dåligt sändningstid. Helt andra tongångar jämfört med de vassa rader Carina fått. Jag förstår henne och tycker att hon pinpointar något viktigt med dessa perspektiv. Att sedan kalla henne gnällig är ju att rakt av köpa den icke jämställda miljön.

     I mina ögon är jämställdhet att inte göra skillnad på kön. Vilket nu då du och Carina gör.
     Jag utgår från allas prestation när jag bedömmer något.

  ???

  Kanske beror på att hon är värdelös i nöjesprogram och att folk har tröttnat. Eller vad tror du Kamilla?

  Helt värdelös vänsterorienterad , som har fått hybris. Vad mer behöver sägas! hennes tid är ute..

  För att hon inte är en bra programledare och för PK. Hon är tröttsam.

  Låter som en bortförklaring och det är hon faktiskt bevisat duktig på. ”Som att Skavlan hade lägre tittarsiffror varje höst, för det är bara så det är.” Jaha det var ju också en förklaring…
  Tyvärr har Carina visat att hon inte är att lita på så här krävs en tillförlitlig källa tack.

   Hur mycket lägre är hand tittarsiffror varje höst då? Känns ju rätt relevant i sammanhanget. Alltså, skriver de om tittarsuccéer (vilket de gör) då skriver de såklart om ras också, går åt båda hållen såklart. Tittarsiffror betyder ju allt antar jag och det är väl ändå intressant att typ hälften av tittarna som kollat tidigare inte gör det nu. Sen är hon nöjd med sin insats och programmet, jättebra, och det var väl ändå tillräckligt många för att det inte ska läggas ner liksom. Men någonstans känns det ju också helt rimligt att man rannsakar sin insats och själva programmet och inte bara klagar på de som vill skriva om det, dvs Aftonbladet. Och de skriver ju om det för att folk vill läsa om det.

    Det relevanta hade varit att få tittarsiffrorna och källan. Nu låter det som att hon dragit på sig offerkoftan. Jag vet att det liksom i många branscher är svårt att vara kvinna och just därför kan man inte sitta och tycka synd om sig själv. Men min kommentar handlar mest om att Carina inte är trovärdig därför att hon slarvar med mycket som för de flesta journalister är en del av yrkeshedern att upprätthålla. Såsom faktagranskning och källkritik.

  Camilla
  Hela denna sidan, inlägg och kommentarer borde sparas till framtiden. Även den eviga reklamen som just för tillfället är en snygg kille

   Också längsta/ inlägget med 17 svar. Alla är negativa

  Jäklar va ni surar här i kommentarsfältet ? att CB är ”pk” eller ”inte att lita på” osv.

   Tycker CB är rätt kass, har aldrig riktigt sett henne glimra till någonsin och har väldigt svårt att fatta hur hon lyckades bli korre i USA. Finns däremot ett gäng riktigt briljanta kvinnor, synd bara att de aldrig blir omskrivna här.

    Linjärt hade Bianca ca 250’ tittare på fredagen och ca. 100’ på lördagen . Desto mer var det nog digitalt dock .

  älskade programmet första säsongen.. vet inte vad som gjort att jag inte priat det… tycker hon verkar ganska sympatisk men ibland vill jag höra mer av gästerna?‍♀️ har jag känt. speciellt om Ingela jansson som suttit i fängelse i Etiopien och häst – tjejen fr hästgården.

   Jag tycker att Mia Skäringer fick lite för mycket plats när det egentligen var Van der Poels tur att prata. Men det är ju svårt att veta vad som fanns innan klippning. Det kanske var de bästa delarna. Programledare är nog ingen enkel roll. Minns fjolårets intervju med Eva Röse – hon gjorde det inte lätt för Carina direkt.

    Blev nyfiken, hur gjorde Eva Röse det inte lätt?
    Har inte sett ett enda program men sett Eva Röse och hört henne i radio. Tyckte hon skulle verka så svår och privat deluxe. Likadant med hon Julia Dufvenius i något program hon var med i och skulle prata om sig själv.
    Kändes så väldigt obekvämt för henne.
    Men gillar dom på något sätt ändå. Proffsiga liksom

     Hon vill verka svår och privat ja. Ändå så har hon ett öppet Instagramkonto med väldigt många följare där hon hela tiden söker bekräftelse på hur bra hon är. Jag frågade henne varför hon som ambassadör för porrfri barndom inte ville uttala sig om Bingo och Katrins fest (alltså ett praktiskt och nära exempel på något som händer i Sverige) och då fick jag något svar i stil med att hon inte kan ”bära” allt (som att hon gör det, suck). Nej men det duger tydligen gott att marknadsföra sig om hur man ska leva rent allmänt men sedan inte våga sig på att uttala sig om något som händer i såpass nära. Mycket snack och liten verkstad. Sedan så blev jag blockerad. Det var tydligen för jobbigt att få eventuella följdfrågor.

  Tycker att hon är trist. Inget som lockar mig att titta en andra gång. En programledare bör ha någon form av karisma kan man tycka.

   Först 867 000 tittare, sen var det 924 000? Vilken siffra gäller egentligen? Men intressant det där med hennes bortförklaringar. Ser folk alltid mindre på tv på hösten? Kan inte säga att jag gör det.

  Förstår inte riktigt problemet. En journalist måste väl ställa frågor? Frågor som CB svarar på i inlägget. Att reagera genom att gå i försvar känns mer som en reflektion över att hon själv oroas av att tittarsiffrorna är lägre.

  Instämmer. Och sedan vill hon ständigt ha bekräftelse på att de val hon gör angående sitt barn är rätt. ”Vi lämnar Hamilton hos släkten. Han kommer säkert få men för livet så jag sätter in pengar på hans terapikonto”. Det är för fånigt hur hon hela tiden söker bekräftelse på sitt föräldraskap. Det är inget konstigt i sig att göra det men skillnaden här är ju att hon har tusentals följare applåderar åt allt hon gör. Hade det varit en eller två gånger hade det väl varit en sak men det är ju heĺa tiden dessa skämt. Och sedan postar hon stories på hur hon/de och sonen face:timar och hon sitter där med sitt stora grin. Om hon (jag skriver hon för det är hennes Instagramkonto) varit så säker på sin sak hade hon inte skapat ett sådant arrangemang kring det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.