Om att byta sina presenter

Nu kommer ni att bli superarga. Men Paul fick byta alla presenter som han hade köpt till mig. Han är väldigt bra på gåvor men denna gång blev det inte rätt. Jag hade bara önskat mig smycken och skor (som vanligt) men smyckena var inte helt hundra. Prislappen på allt är hög så det är bara extremt dumt om jag inte använder allt.

Det är bättre att jag väljer ut först. Många tycker nog att det är helt galet att göra så, jag förstår det. Men jag är så svår att köpa till så det är bättre att göra så. Jag inser ibland att jag är en rätt krävande och ”dyr” flickvän men jag är generös mot honom också så det går väl jämt ut. Det är kul med presenter oavsett. // Isabella Löwengrip

Ni fattar ju att jag här måste referera till Vänneravsnittet där Ross ger Rachel ett par örhängen och hon säger ”I love you”, och sen I love you even more” när Ross säger att hon kan byta dem om hon inte tycker om dem.
Så….nu har jag gjort det. 🙂

Isabella verkar minst sagt vara lite problematisk att köpa presenter till.
Jag skulle nog ändå våga vara spontan med en sådan partner, men så är jag lite av ett presentproffs om ni frågar mig.
Jag noterar och lägger på minnet när personer nämner saker de tycker om, så därför brukar mina presenter bli bra.
Hur tänker ni kring presenter?
Vill ni få en länk på en sak som personen önskar sig? Jag tycke det är svintrist om jag ska vara ärlig.
Vissa saker, ja men alla presenter? Nä…

Så här låter kommentarsfältet:

55 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker det är vettigt av Isabella. Paul vet ju att hon inte vill ha saker hon inte kommer använda, och han väljer att göra ett försök och sedan får hon välja något själv om det inte blir rätt 🙂 Skulle inte heller vilja behålla eller ge bort en dyr present som inte används. Har fortfarande dåligt samvete över en present jag fick av mina föräldrar när jag var yngre, en iPod, men jag trivdes egentligen mycket bättre med min mp3 så använde knappt den trots att den var ganska dyr på den tiden. Skämdes varje gång jag såg den och tyckte det var synd att mina föräldrar slösat pengar på den.

   Haha bara ett sätt för henne att åter skryta om dyra presenter. Hört den förut många ggr

    Tror inte hon vill skryta. Vem vet vad som är dyrt för henne? Hon har ju inte skrivit summan så kanske handlar om hundralappar eller tusenlappar, vem vet.

     Varför ens nämna att prislappen är hög, smak och tycke har inte med priset att göra.

      Är väl betydligt mer onödigt att låta bli att byta en dyr present, typ en guldringar, än en billig, typ ett par strumpor man ogillar.

      Är väl ganska relevant att nämna att det rör sig om dyra saker i detta fall och att det är därför hon väljer att byta istället för behålla.

       Paul har ju 0 kr i inkomst, fast IL säger att dom jobbar tillsammans med samarbeten, så kanske inte är så dyra presenter.

      om det rör sig om ett 10-pack tubsockar i fel färg så kanske man inte bryr sig om man inte gillar dem/kommer att använda dem. så visst har priset betydlese.

    Ja hon har berättat detta tidigare också. Tror det bara handlar om att generera kommentarer och spridning. Vilket fungerar varje gång.

     Det har väl hänt förut.

  Att få en present som man inte gillar, och således inte kommer att använda är ju bara dumt. Speciellt om det är så dyra saker som Bella beskriver. Jag förstår att hon pratar med Paul om det och ber om att få byta.

  Hade det varit present från tex en svärmor eller så hade jag kanske sagt tack så mycket och inte gjort nåt åt det. Men om det är från min man hade jag nog pratat med honom om det. Just smycken, skor och kläder t ex är ju svårt att köpa åt andra. Jag hade nog aldrig försökt mig på att köpa skor åt min man tex just pga att han nog vill välja själv. Trots att vi känner varandra utan och innan och varit ihop i tusen år.

  Sir Väs är hittad äntligen ! ??

   Puh!

   Ja, hittad, ja. Men långt ifrån infångad. Dom ska även fånga i den och det är dom inte ens i närheten av att göra ännu. Stackars orm. Först så hålls den fängslad instängd i Sverige, och sen så måste den rymma för att försöka ta sig ut till sitt naturliga hem i naturen. Kungskobran är ett mycket intelligent djur som naturligtvis förstår att den är på en plats där den inte hör hemma. Jag skulle inte bli det minsta förvånad om den BITER någon. Ett rejält bett tror jag att den kommer att ta.

   Skönt nu kan hela Sthlm
   Andas ut

   Säg den glädje som varar – nu har han rymt igen.

    Ja. Han sitter här brevid mej och dricker kaffe och äter kakor. ??

   Såg inslag igår där en svensk läkare uttalade sig om motgiftet. Det var typ ”det fungerar kanske nog förhoppningsvis bra”..har inte använts många ggr i världen öht och motgiftet var, om jag fattade det rätt, tydligen avsett för en annan art. Vi är ju experter på huggormar här hemma..Lät inte sådär jätteövertygande måste jag säga. Tycker eg. det är galet att vi har giftiga ormar (och andra giftiga djur) här i djurparker, zoo osv.och inte verkar ha adekvata motgift tillgängliga på de ställen djuren finns. Det torde ju vara Skansens och liknande instansers ansvar att se till att det finns, för de djur de håller fångna. Rätt som det är blir någon biten.

  Förstår inte varför hon hela tiden kämpar så hårt för att framställa sig själv på ett visst sätt. Ibland är det powerkvinnan som alltid kör i vänsterfilen, här är det krävande och dyr i drift-flickvän som vill ha dyra presenter och tvingar pojkvännen att sälja sin husbil. Hon verkar ha ett enormt behov av att bygga upp en persona hela tiden för att övertyga alla om att hon minsann inte är vem som helst.

   Fast det är ju därför hon blivit framgångsrik i sin genre, tror faktiskt inte hon är ärlig i sin blogg och spelar en roll och gör det bra ?

   Är det ett persona verkligen att konstatera och berätta att hon är lite krävande och dyr i drift när det gäller presenter? Är det att kämpa hårt för att hon berättar det, det är väl bara ärligt och hon var rädd för att få skäll. Hon är ju bara ärlig helt enkelt, ganska coolt att hon vågar vara ärlig tycker jag. Däremot så kämpar ju vissa hårt med att framställa henne negativt och smutskasta henne.

  Trodde att det skulle bli ett inlägg om det inlägget här för alltid när ett av Isabellas blogginlägg får många kommentarer så blir det ett inlägg härinne också, har jag lagt märke till. Det är väl klokt av henne att byta tycker jag för det känns ju onödigt att få något dyrt som man inte riktigt gillar, bättre då att byta och få det man verkligen tycker om och vill ha. Så jag tycker hon gör rätt.

   Helt ärligt tycker jag att Isabellas inlägg är både vettigt och intressant. Följer henne inte men gick in och tittade vad folk kommenterat.

    Är det vettigt att de utbyter dyra och onödiga prylar varje år?

  Såg hans lägenhet häromdagen, reser, dyra presenter, osv. Kommer han från pengar? Han verkar ha så mycket utan att direkt jobba, eller…?

   Ja, han har ärvt.

  Är det dyra saker så är det ju jättesmart. Ja, det kanske upplevs som lite otacksamt, men om jag hade gett min partner något dyrt som han inte alls gillade så hade jag hellre sett att han bytte ut det till något annat. Annars hade det ju varit bortkastade pengar?

  Gina tricot samarbetar med ännu en tjej som gått ut öppet med att hon har ätstörningar, Nanna Cebner…

   Hon är väl frisk från ätstörningarna nu dock? Enligt vad hon sagt i podden

    Säger ju Bianca också

     Bianca har väl inte påstått att hon är frisk.

    Jag tycker hon ser sjukligt smal ut och hon har fått barn för ungefär en månad sen… och Gina skickar kläder som hon ska visa upp. Jag tkr det är problematiskt när en person är så där extremt smal och andra kanske tror att det är normalt.

   ??

   Gina känns inte alls speciellt kul längre. Jag har slutat handla där

  Är väl bara bra att byta om man vet att gåvan inte kommer användas.

  Det mest korkade i sammanhanget är väl att man mer eller mindre tvingar partnern att köpa presenter fast man är sååå krävande och har sååå höga anspråk. Bara en fars – lägg ner hela presenthysterin då.
  Antingen accepterar man presenten, helt enkelt för att någon ändå bemödat sig och tänkt till- och bär t ex smycket för att göra personen glad. Eller så kommer man överens om att inte köpa något alls.

  Att ge tillbaka för att presenten inte matchar de egna föreställningarna till 100 pro är bara
  löjligt och sårande.
  Oerhört omoget beteende.

   Håller med! Väldigt barnsligt. Man kam väl fira utan presenter och sedan ist köpa exakt det man vill ha själv.

    Här hemma köper inte vi vuxna något till varandra utan vi brukar lägga en ungefärlig summa som vi får köpa något till oss själva för vid födelsedag och jul mycket lättare så, båda är nöjda och glada?

  Var bara tacksam, tänker jag (som inte fått någon form av presenter på hur många år som helst)

  Självklart byta! Det är väl snarare givaren som behöver vara nobel och förstående nog för att inte bli sur och kränkt?

  Tänk att nån köpt mig en parfym som jag verkligen INTE tycker om doften av … och sen ska jag, för att vara artig och snäll, gå runt med den doften på mig fast jag tycker illa om den…. Så galet! Samma sak med smycken, kläder etc. Därför skulle jag aldrig köpa nåt sånt i present om inte personen i fråga verkligen önskat sig just den.

  Men – Paul är antagligen inte ett lättkränkt person så det blir nog bra! Han är nog mogen och klok nog att se det hela för vad det är. Hon FÅR ju sin present ändå, i slutänden!

  I Nederländerna är man rak och ärlig. Där är man ärlig med att man byter presenter man inte gillar, även om presenterna inte var dyra. Uppskattar den sortens rakhet. Många givare Sverige tar det personligt om mottagaren vill byta ens present. Tycker det blir så ängsligt. Vet själv att jag i yngre dagar inte vågade byta presenter jag inte gillade, och slängde dem istället. Det här var i början av 2000-talet, innan Plick och Tradera.

  På tal om Bella. Hennes fd pojkvänns ex fru. Sämsta arbetsgivaren i hela gbg. Så galet otrevlig och vidrig. Bryter mot alla lagar som finns.

   Och vad skulle det ha med Bella att göra?

  OT: någon som sett kränkvärts senaste inlägg på IG om TV4-reportern som skrivit ”Ebba Slebba” i sitt anteckningsblock? Kvinnohatet på TV4 alltså. Hoppas inlägget får större uppmärksamhet.

   Alltså, det är väldigt osmakligt, men kvinnohat? Om hon skrivit Uffe Puffe? Kränkvärt verkar helt klart vara en Högervurmare och journalisten en mer vänstervurmare. Båda uttrycker sig likadant fast i olika forum.

  Min mamma enviades att ge mig kläder i presenter tidigare, hon fick alltid kläd tips till mag av sin ”ärtiga kollega” i hennes ålder, ingenting var någonsinn något jag själv skulle ha köpt, första gångerna så tackade jag och tog emot, men sedan bad jag henne sluta köpa kläder att det är bättre att jag gör det själv, för det jag får har jag ingen användning av. Hon tog inte alls illa upp och förstod att jag inte hade samma smak som den ”ärtiga kollegan”.

  Jag hatar att försöka komma på presenter till folk, så jag tar för a emot tips från personen i fråga. Själv byter jag aldrig presenter jag får, men vissa presenter har jag slängt efter att de inte använts alls på ett antal år.

  Det dummaste i hennes inlägg är att hon flashar att ”prislappen är dyr”. Hon borde väl vara försiktig då hon säger att hon pga olika incidenter måste ha personskydd.

  Jag är grym på köpa presenter och tacksam för alla gåvor smått som stort ☺️

  Hellre en present som faktiskt kommer användas i min mening, i synnerhet om den är dyr. Visst kan det kännas ledsamt i stunden att man inte prickat helt rätt med en present, men än värre är när personen spelar glad för att sedan bara låta presenten ligga. Då ser jag hellre att jag får köpa något som kommer bli genuint uppskattat. Tycker inte det nödvändigtvis handlar om otacksamhet, för man kan inte gilla allt.

  Varför gör hon inte som hon säger att Paul gör? Beställer det hon vill ha och underlättar genom att t.o.m skicka med en länk.

   Hon kanske vill ge honom en chans och se vad han väljer, samt att han kanske vill ge det ett försök iallafall och se om han prickar rätt ??‍♀️

  Jag vill helst inte ha presenter. Jag är dessutom alldeles för mjäkig för att skicka folk att ”byta” ut presenterna. Därfär Jag vill inte att folk ska slösa pengar på presenter till mig. Eftersom att jag är en vuxen människa så köper jag det jag vill ha/behöver för mina egna pengar. På sin höjd kan jag av mina föräldrar önska mig bidrag till något typ ny baddräkt eller något annat användbart.
  Däremot köper jag gärna presenter till andra och tycker det är svinkul att ordna presenter när mina barn ska på kalas osv.

  Det smartaste är ju att skicka en lista med flera olika saker man vill ha, och vilken storlek, så få personer välja några saker ifrån den listan.

  Varför köpa presenter till varandra som vuxen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.