Second hand-rekommendation

Sara Songbird rekommenderar Stockholm Stadsmission i Kungens Kurva, där hon hittat mängder av trevliga kläder och annat. 
Jag har handlat från Stadsmissionen på Tradera, saker som man sedan hämtar ut just i Kungens Kurva.

Som ni vet älskar jag second hand.
Kanske ska jag till och med ge mig på att försöka sy om några plagg? Hur svårt kan det va?
(Famous last words ?)

Har ni några hållbara tips?

62 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Haha de där stolarna skriker konferensrum på kommunal skola 2009

   Möte på kommunhuset anno 2002. Komplettera med äckligt gratisgodis och ljummet vatten i plastmugg för en härlig retrokänsla!

    Godis? Det ska vara konferensäpplen så klart.

   Det är säkert där de kommer ifrån också

   Lyllos den kommunala skolan som har ett konferensrum. Vi brukar ta ledigt klassrum.

  Mitt bästa tips är att skaffa en svärmor som älskar att sticka, virka, sy och väva. Inte helt tillgängligt för alla visserligen, men väldigt praktiskt!

   Eller så kan man lära sig själv ?

    Absolut! Men motivationen minskar definitivt när någon annan gör det åt en 😛

     Haha, fattar?

  Skänker gärna kläder och möbler till sevond hand men skulle aldrig någonsin köpa något. 99 % av alla kläder pä second hand är urtvättade, slitna och har förlorat passformen, men som tur är gillar ju dagens ungdomar att klä sig i just fula kläder med dålig passform ? Så för dem måste det ju verkligen vara rena guldgruvan att gå på loppis och fynda dessa plagg!

   Håller inte med om ? /35 år och handlar ca 80% av mina kläder på second hand

    Fast beror på var man handlar. Myrorna hos mej har ofräscha kläder men på tok för dyra priser.

   Min man köpte en helt ny kavaj i ull för 150 kronor. När vi kom hem googlade jag märket och kavajerna kostar runt 2000 kronor annars. Absolut inte urtvättad eller sliten på något vis.

   Jag har köpt en oanvänd vinterjacka på Blocket. Hon hade köpt den, men sen blivit gravid så att den inte passade längre. Alla lappar kvar och allt. En riktigt fin Didrickson-jacka för 300 spänn. Perfekt för oss med begränsad budget!

   Men ja, man kan ju behöva leta lite.

   Men varför skänker du slitna, urtvättade kläder när de kanske borde gå till återvinning? För det är så jag tolkar ditt inlägg, eller är det du som är 1%?
   Jag skänker hela rena kläder som av någon orsak inte passar längre och så köper jag snygga kläder som sitter som de ska. Tycker det är hyffsat lätt att hitta nytt, svårast är att det endast finns en storlek som inte alltid är rätt. Att handla second hand får ta tid.

    Många gånger lägger man ju tradiga textiler i samma insamling som hela. Jag brukar märka upp vilken sort som är i påsen, men vet inte om alla gör det.
    Dessutom kanske folk vill ha slitna kläder tex för mys hemma eller trädgårdsarbete

   Jag har gjort riktiga fynd på Sellpy!!
   Jag älskar Lindex’ märke ”Holly & Whyte” – särskilt deras stickade tröjor, med eller utan polokrage som kostar runt 399 kr/styck – och jag har köpt dem oanvända på Sellpy för dryga hundralappen. SÅ nöjd!

   Det är verkligen inte min erfarenhet av second hand.

   Eh, jag har köpt plagg från Toteme, Stylein, acne osv second hand med prislappar kvar. Du har heeelt fel!?

    Av bilderna här att döma ser ju kläderna för j**liga ut. Oavsett ”märke”!

   ?? Tack för kvällens skratt? o jag håller med

   Jag försöker handla det mesta på second hand men håller med dig om kvalitet. Så synd att företag säljer produkter som snabbt tappar form och färg. Det gör kunnat folk inte vill använda den längre och ingen vill återanvända dem eller så

  Mitt bästa second hand-fynd var min brudklänning. Hade aldrig haft råd med en enorm gräddtårtig tylldröm från den fina salongen men hittade den i en köp-och-själgrupp på Facebook. Fick den justerad för en billig peng och efter bröllopet sålde jag den vidare till en tredje lycklig brud! Är fortfarande sjukt nöjd.

  Det bästa tipset är ju också det absolut tråkigaste tipset.
  Sluta konsumera, inget mer eller mindre än så

   Japp. De allra flesta har vad vi behöver. Klart det är kul med nya kläder, men att dra ner på konsumtionen är det enda vettiga.

    Håller med. Rekommenderar också att rotera de egna kläderna i garderoben så att man inte ser vissa plagg på en tid. De känns mycket ”nyare” då man tar fram dem sedan. Lägger t.ex undan ljusa kavajer och långärmade på hösten, tar fram igen på våren. Gör tvärtom med mörka.

  Har tyvärr aldrig hittat nåt klädesplagg som ser nytt och snyggt ut på second hand.. Som någon skrev, det mesta ser uttvättat och lesset ut. Men klart det duger om man har ont om pengar/tänker på milljön mm. Och till barn som ändå sliter på kläder direkt kan det vara utmärkt.
  Inget på bilderna tilltalade mig alls..

   Jag har hittat massor där till och med prislappen sitter kvar på plagget ännu.

   Där jag bor finns en butik med fina secondhandkläder och skor. Är det slitna skor med bortskavt material eller kläder som har någon fläck eller bara är fula och ovårdade tar de inte in dem. Så secondhand behöver inte vara fult. I den butiken är det mycket märkeskläder och mycket med prislappen kvar, dock skulle jag ändå aldrig köpa därifrån. Jag kan inte riktigt köpa kläder secondhand ens om de är oanvända.

   Har dock köpt mina köksstolar begagnat från marketplace och letar efter ett soffbord nu, så börjar kunna köpa liiiite secondhand men då ska det komma från ett hem som inte är dränkt i t.ex kattpiss och smuts.

   Kolla tradera! Finns hur mycket fint som helst. Jag söker på märken.

   Då går du till fel secondhandbutik ?

  Gud vad osugen man blir på att handla second hand när man ser alla skrynkliga plagg och de där fruktansvärda väntrums-stolarna.

   Mmm.. Alla sladdriga skjortor och blusar som tydligen finns miljontals av… försökt länge att hitta en lite tightare variant men det är helt omöjligt.

   Ja, inte mkt snyggt hon köpte (men smaken är ju olika) iaf så är det ju en bra grej?

   Ja kläderna ser så ofräscha ut. Nej tack. ?

  Har gjort riktiga fynd på Sellpy. Mycket är dessutom nästan eller helt nytt.

  Mitt största problem när det gäller secondhand-affärer är att jag inte kan låta bli att köpa små rara glas och blommiga koppar med tillhörande fat.
  Jag dricker inte likör eller annat som passar i små vackra glas och de blommiga kopparna är alltid pyttesmå och passar inte in i vårt hem.

  Köper jag dem ändå? Svar ja.

   Ha,ha, igenkänning på den, fast i mitt fall är det vaser..Kan.inte.sluta.köpa.vaser. (som sällan används) Köper även gamla fina tunna glas dock och de används flitigt. Annars är jag enig med de ovan som säger det är mkt skräp klädväg i second hand affärer numer tyvärr. Förr kunde man hitta riktiga rariteter, numer mest urtvättade HM skjortor.

   Man alltså VARFÖR???
   Varför köper man på sig skit? Skit som man dessutom redan från början vet att man aldrig någonsin kommer att få användning av?

    Köper ingen skit dock. Vaserna är vackra, dessutom perfekt att ha när man ger bort en blombukett.

    Ja, det är ju det som är frågan. För att man är en svag människa som inte kan motstå gulliga koppar, tydligen. Jag vet inte. Kanske är det min inre lilla engelska tant som kommer fram när jag ser sherryglas och koppar med guldkant.

    /TS med kopp-beroende.

     Visste det var du som inte frågade ”VARFÖR???” ? Vi som vet, vi vet tjusningen med second hand fynd.

      Om man inte använder det, är det då ett fynd?
      Eller är det mer en dyr och onödig donation till någon som vill göra sig av med grejer den inte använder längre?

       Mig veterligen har jag inte skrivit ”inte använder” det jag handlar, däremot ”sällan”, så förstår inte riktigt frågan, men du kanske vände dig till någon annan?. Iaf, det kan det, imo i allra högsta grad vara. Brukar inte använda tex. min fyndade Jonathan Adler skål jätteofta, den står framme och är jättefin att titta på, njuter av det. Ibland ligger det frukt i den. ”Dyr onödig donation” får stå för dig. Min erfarenhet är att de flesta som får en bukett blommor med fin vas brukar bli väldigt glada.

  Inget av det hon visade upp fick mig att känna att jag vill köpa second hand. Snarare tvärt om

   Fortsätt följa vanliga influensers som kränger polyesterskit till höger och vänster då.

    Vem har sagt att jag köper polyester? Man kan ju visa upp second hand på ett bättre sätt. Inte skrynkliga kläder

     Är ofta på Erikshjälpen och där är kläderna snyggt upphängda eller vikta. Absolut inte skrynkliga. Det behöver ju ändå vara tilltalande även om det är secondhand

    För det är de två alternativ som finns?
    Det här kommentarsfältet alltså… Hur blir man såhär jävla grälsjuk?

     Ja om någon uppmuntrar till att köpa nya kollektioner så är det fel och när någon uppmuntrar till second hand så är det också fel. Här är ingen någonsin nöjd.

  Jag har köpt en del från Tradera och även Facebook (LWL/labels we love). Vissa i helt nyskick med prislappar kvar. Min favvojacka är begagnad från Stylein (Tapio i brunt hundtaggsmönster). Även köpt byxor, skor, smycken osv. Såklart är det bättre att inte shoppa alls, men för mig känns det bättre att köpa kvalitet second hand!

  Det finns ju bra second hand, köpt sidenklänningar i nyskick på Tradera, Rodebjer-klänningar med prislappar kvar etc. men då är priset ett helt annat också. Kanske 50 % av ordinarie. Det ser också betydligt bättre ut. Tycker helt ärligt inte att något i den där posten ser klokt ut.

  Fascinerad över att Sara och hennes tjej är så lika Felicia B och hennes tjej

   Fascinerad över att folk fortsätter heja på Eden och Sara efter allt som kommit fram om hur Eden betett sig.

    Nej men nu blev jag nyfiken.

  Intressant att detta inlägget kom upp då jag tittade på Elin Keros senaste video. Finns nog ingen som älskar second hand så mycket som henne. Men för att vara en person som inte tycker om att varken baka/laga mat så kan jag inte förstå hur mycket porslin en person behöver? Även om man handlar second hand så är det fortfarande konsumtion.

  Men asså Björkåfrihet i Göteborg!! Snygg second hand! Meeen som många säger ibland får en ju leta lite!

  Besök hellre Hållbara Sara för inte blev man inspirerad av Sara Songbird

  Men det är väl lika dumt att gå in i en butik och plocka på sig en massa grejer bara för det är billigt? Det är ju också onödig konsumtion!

  Kul med influensers som inspirerar till hållbarhet! ???

  Jag köper nog 95% av mina kläder på second hand. Undantag är dock sockar, underkläder och vita basic-plagg (som tenderar att vara lite dassiga efter många tvättar).

  Mitt tips är att handla från Sellpy! Där kan man verkligen hitta vad man söker med hjälp av sökfiltret. Jag köper alltid sådant jag behöver/vill ha på Sellpy eftersom det som sagt är lättare att specificera, därefter handlar jag även en del på Röda korset, Myrorna, Erikshjälpen osv, om jag springer på något snyggt. Det positiva är att en del av pengarna man köper grejerna för ge till välgörenhet.

  Jag känner inte igen mig i att typ alla secondhand-kläder är i dåligt skick. Snarare tvärtom, jag blir ofta förvånad över hur fina saker man få tag på. ?

  På återvinningscentralen i min hemkommun finns det en liten bod där man kan lägga saker som är för fina för att kastas. Där i har jag hittat kläder, skor, barnvagn, leksaker, heminredning och mycket mer i jättefint skick. Älskar att åka dit. ??

  Jag jobbar på Stadsmissionens secondhand och allt som hamnar på outleten är sånt som vi inte anser vara säljbart i butiken där jag jobbar. Det kan vara kläder som hängt i butiken i några veckor utan att bli sålt, kan vara ett toppen plagg som saknar en knapp, kan vara ett plagg som har en fläck som troligen går bort i tvätten osv. Så det kan faktiskt vara väldigt fina grejer.

  För någon vecka sedan köpte jag ;
  Zarajacka i Barbourstil, superfräsch 85:-
  Två minikjolar i tweed 39:-/st
  Två helt nya herrskjortor slimxs 39:-
  Har fortfarande kvar en carcoat fr Burberry 100:- för 25 år sedan.
  Har alltid handlat secondhand och älskar Tradera/Sellpy.
  Finns ingen anledning att köpa nytt till fullt pris.

  Lite tips på coola människor för den som hungrar efter inspiration :
  @annacarin.abrahamsson
  @hildur2john
  @nevnarien
  @emmasmagicwardrobe
  @fact.movement
  @clarasofiafalk
  @alstra.studio
  @oliviarobertsdotter
  @claudiaeuquime
  @creativebyida
  @kajsanordin
  @mylifeinmulticolor
  @emeliienorberg
  @trine.schroeder
  @linn.rivero.milden
  @danielapardor
  @ysabelhilado
  @fridasfynd
  @storstilat
  @thusthefuss
  @tegelbiten
  @itsbridgettebitch
  @aquietwild
  @blaireadiebee
  @kate_rose_morgan

  Enjoy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.