Ben Mitkus besatt av demon

Ben Mitkus och hans flickvän Caroline har startat en podd ”Good Vibes med Ben och CJ” som, lagom till halloween, släppt ett avsnitt om övernaturliga saker de varit med om. 
Ben berättar bland annat om när han blev besatt av en demon efter att ha lekt ”elevator game”, en lek som går ut på att kalla på onda andar.
Efter att hans mamma misslyckats med att driva ut dem ur hans lägenhet så blev det slutligen en arabisk kvinna som fick anden att lämna honom. Detta genom att ha utfört lite av en exorcism på honom som inkluderade ånga och ett verktyg gjort av koppar.
En av Bens vänner följde med till kvinnan för att tolka då hon inte pratade svenska, men Ben säger i podden att han och vännen aldrig pratat om det här efteråt.
Podden heter ”Good Vibes” – vilket kanske inte helt avspeglas av det här avsnittet, och är man känslig och lättskrämd så ska man kanske välja någonting annat att underhålla sig med. 🙂

För mig som växte upp på 80 och 90-talet så låter det här som en avancerad variant av ”svarta madam” som vi lekte på skolans toaletter. 
Ringer det någon klocka hos någon av er som tillhör min generation?
Ben menar att det var just ”elevator game” som den kanadensiska turisten Elisa Lam lekte, strax före hon mördades och placerades i vattentanken på taket av det kända hotellet ”Cecil Hotel” i Downtown Los Angeles 2013.

Känner ni inte till fallet så finns det en dokumentär på Netflix att titta på – ”The Vanishing at Cecil Hotel”.
Fallet har engagerat människor över hela världen, som alla försöker förstå exakt vad det är som händer Elisa Lam i hissen då filmen från övervakningskameran fångat ett ganska märkligt agerande från henne.
Här under hittar ni trailern:

Tror ni på den här typen av övernaturlighet?
Jag står med en fot på varje sida av strecket, men uppskattar ett sådant här avsnitt betydligt mer än snackpoddar som enbart handlar om random kompissnack om helgen som gått.

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Elsa Lam hade ju ganska stora problem med sin psykiska hälsa. Hennes död var oerhört tragisk och jag tycker det är rätt äckligt att fortsätta göra content av hennes tragedi i årtionden bara för att man kan få det till att verka kusligt och övernaturligt.

   Är det inte lika illa med allt i så fall. ”Vi” sitter och gottar oss i andras olycka för att det är ”underhållning” i diverse poddar och dokumentärer etc.

    Nej, det är det inte. I flera fall har true crime-communityt hjälpt till att klara upp gamla fall. Och det går att behandla fall med mer eller mindre respekt naturligtvis.

     Visst. Men ta andra fall då, där personer med psykisk ohälsa är huvudpersonen. Borde vara precis lika illa.

     Majoriteten av true crime har INTE klarat upp brott. Och de som har gjort det har haft en annan karaktär på upplägget än vad de typiska true crime har haft.

      Har ju inte sagt något om majoriteten. Varför läser du in något som inte står och sen grälar om det?

       Och jag grälar inte. Jag svarar på din kommentar.

       Finns snarare ett ganska litet fåtal (sett till det stora hela communityt) där brott faktiskt har lösts eller någon har fått rättvisa. Och det är någon viss skillnad i att gräva i bevis, ifrågasätta vittnesmål, begära ut handlingar för att granska osv och att pumpa ut så många obscena detaljer som möjligt i någon form av underhållning för folket. Tycker jag i alla fall. Och det säger jag helt utan att vilja gräla.

        Du svarade ju inte på min kommentar eftersom jag inte skrev någonting om majoriteten. Jag skrev ”flera fall”. Du hittade på det där om majoriteten.

         Jag påstod inte att du sagt att det var majoriteten, JAG svarade att det var långt ifrån en majoritet som klarade upp fall, snarare väldigt få. Och de som ändå har gjort det har haft en annan karaktär än den typiska true crime. Jag spinner alltså vidare på din kommentar och tycker inte att jag har lagt ord i din mun. Men hoppas att detta förtydligade.

         Mmm men du snackar ärligt skit.

     Random person som sitter och lyssnar på true crime-poddar hjälper ju knappast till att klara upp brott, utan ”gottar” sig i andra människors hemska historier.

      Eller hur. Hur hjälper man till att klara upp brott genom att typ lyssna på rättegångspodden och se en dokumentär om Jeffrey Dahmer på netflix?!

       Vadå hjälper till. Jag och många är intresserade av sanningen tex om Dahmer. Om hans psyke och vad som egentligen hände. Det är absolut inte att gotta sig utan det är av intresse.

        Följ tråden.

        Om du är intresserad av hans psyke så behöver du väl inte se detaljerade iscensättningar av hur hans offer plågades?

        finns ganska många sätt att lära sig vad som sker i en gärningsmans psyke som inte går ut på att titta på netflixunderhållning. Däremot verkar det vara en vanlig ursäkt. Stå bara för att ni gillar den typen av underhållning. Ni är inte ensamma liksom.

         Men lägg av. Bara för jag är intresserad av honom har jag inte sett andra sådana filmer. Du ska inte hacka ner på andra. Många mår skitdåligt av att se det men det är en del av historien.

          Jag ifrågasätter bara att det skulle vara i något slags utbildande syfte man tittar på det. Om det nu inte är något fel i att titta, säg som det är, att det är för underhållning!? Eller är det så att man egentligen själv känner att det är fel och därför vill försvara det med att det är något djupare intresse av psyket som gör att man tittar?

           Ja jag är intresserad av psykologi. Och hur allt det han gjorde kunde hända.

           Vad har du lärt dig om psykologi av netflixdokumentären om honom?

          Det ÄR sjukt att vilja se sånt här utan att jobba med det jobba med foresiska utredningar kring brott. Den enda friska personen jag känner som är intresserad och orkar lyssna på dennna typ av filmer är min dotter som också jobbar med utredningar på riktigt och det är så viktigt för henne med upprättelse för offer. Men att kolla på drt i underhållning syfte då är man fan sjuk.

           Oj, vad du tar i här. Om du lyssnade på fler krim poddar så kanske du skulle förstå skillnaden på att vara sjuk och inte.
           Jag kan till vis del förstå kritiken kring dessa poddar, trots att jag lyssnar på en del själv. Det beror helt på hur man framställer fallen och var fokuset ligger skulle jag vilja säga. Jag har läst inom beteendevetenskap i flera år och har ett starkt intresse av de mörkare delarna av människors psyke, så däri ligger mitt intresse. Däremot har jag inget intresse av de smaskiga detaljerna som ibland kan serveras.
           Oavsett vilket, det finns bra och det finns dåliga sätt att framföra sina åsikter på. Och att hävda att människor är sjuka, utifrån en nyfikenhet eller ett intresse tycker jag är ganska lamt.

        Den här ursäkten är så löjlig. ”Intresserad av hans psyke”. Så exakt vad förstår du av Jeffrey Dahmers psyke, av att se filmer och tv-serier om honom?
        Vill man absolut veta något om en galnings psyke (vad det nu tillför en i livet att veta sånt) är det enda sättet att läsa vad psykiatriläkare som undersökt honom skrivit för utlåtanden.
        Annars kan man lika gärna skylla på att man ser serier om JD för att man är intresserad av hans klädstil.

         Tycker det är sjukt att du vara vill bråka. Sorgligt.

          Hade också gärna fått ett svar om vad mer exakt du lärt dig om hans psyke efter att ha sett den dokumentären. Men eftersom du inte svarar så utgår jag från att du inte har något svar.

          Du säger att du ser för att lära dig. När någon frågar vad du lärt dig så vill de bara bråka?

          Det var min första kommentar här ovanför så jag har inte bråkat med någon

        Fast det är ju DU som kommer in och ifrågasätter. Så vem är det som vill bråka egentligen?

       Det är fascinerande att se dokumentärer om seriemördare så låt oss.

        Ingen har väl hindrat er?
        Låt andra tycka annorlunda.

         Snarare ett jävla gnällande.

          På vilka? Ts uttryckte sin åsikt om dessa dokumentärer och content-skapande, sen kom folk och gnällde för att de visst gillar att ta del av allt detta. ”låååt oss!!!”

     Vilka fler än Kaj Linna, Serial och forumtrådar som satte ditt kattplågarna (ett fall i sverige och ett i dont fuck with cats) har löst brott/gett resning? Och på vilket sätt rättfärdigar det ren underhållning av brott?

      Spårs serie med Kaj Linna var faktiskt sjukt intressant att lyssna på. Tips för dom som är intresserade!

     Och du talar för alla att nej det är inte poddarna men denna är? Please. Du är bara kränkt o dina egna intressen.

     Bl a Englas mamma har gått ut och berättar hur illa hon mår över alla dessa true crime
     poddar som vältrar sig i hennes dotters död. Emma Jangestig har också tagit upp det fruktansvärda i att som anhörig bli totalt blottad och föremål för andra människors ”nöje”. Jag kan förstå allmänintresset, men tänker man ett varv till och sätter sig in i de anhörigas situation så finns det inget, absolut INGET, som rättfärdigar true crime poddarnas existens.

      Tillägg till min kommentar 20.04. Läs här, ta fram empatin och säg sen om du fortfarande tycker att True crime poddar bör fortsätta finnas: https://www.svt.se/kultur/true-crime-kritiken-vaxer-svenska-mordhistorier-klandras-av-flera-anhoriga

   Och den där Netflix-serien är osedvanligt snaskig och spekulativ.

    Ja och dra ut skiten på flera avsnitt när man egentligen bara kan dra slutsatsen av att hon hade en psykos. Inget mer än så.

    Till och med för detaljerad för mig. Kan redan allt om Jeffrey Dahmer men den här dokumentären är äckligt grafisk. Har knappt kommit igenom avsnitt tre. Uäg.

   Årtionden?
   Detta hände 2013, det har gått 9 år.

   Verkligen, speciellt efter att man har avslöjat hur allt skedde. Som att det är super lätt att ta sig upp på taket, att hotellet har fått tillsägning tidigare göllande luckorna på tanken etc…
   Att hon var svårt psykiskt sjuk, bla schizofren.

    Hon var väl ändå bipolär?

   Hur dog hon då?

    Hon drunknade i tanken, och man vet inte exakt hur hon hamnade där från början. Därav mysteriet kring henne.

  Jag är typ rädd för att bli mördad eller utsatt för brott i dagens samhälle eftersom det kommer göras en dokumentär om en då. Kan inte en död bara få vara ifred. Kul att bli känd som död och inte ens kunna försvara sig.

   Du är ju död så varken kul eller jobbigt

    Är nog jobbigt för de anhöriga som blir kvar.

    Eftersom ingen vet vad som händer när man dör, så vet ju knappast du om jag kommer lida av det eller inte. Poängen är att man som person vill få vila i frid. Tänk för mina barn att behöva läsa sån skit sen för att andra vill ha underhållning?!

    Så när man har dött så förlorar man all rätt till integritet?

    Tror inte att en död person lider av att dens kropp skändas, att gravstenen förstörs osv heller.

   Jag har fått min man att lova att inte hålla på med något bullshit om jag dör. Typ ”hon var älskad av alla och rummet lyste upp när hon klev in.” Trams, jag är högst ordinär. Rummets belysning är intakt.

    Och jag har förbjudit mina anhöriga att gå in på Flashback och läsa om min död resulterar i en tråd där.

    Gulligt. Jag var nära att dö och såg allt utifrån. Men det kan man inte säga utan att sånna som du säger att man ljuger

   Ja, tänk om man blev mördad och några månader senare sitter folk på nätet och laddar ner förundersökningsprotokollet där de kan läsa alla ens sms-konversationer, obduktionsprotokoll av hur mördaren skändat ens kropp, långa förhör där mördaren beskriver ens sista ögonblick i livet. Och det sitter folk hemma och läser som kvällsnöje!
   Tänker på ett känt mordfall där fup:en innehöll många sidor av sms-konversationer av sexuell karaktär mellan mordoffret och gärningsmannen, som nu finns på nätet och kan läsas av vem som helst. Eller en annan fup där det finns bilder på en mördad kvinnas våldtagna kropp. Så otroligt förnedrande och kränkande att sånt material finns lättillgänglig på nätet för alla att ta del av.

    Och ett fall där flera inspelade telefonsamtal mellan offer och gärningsman (och offret och vänner) fanns på offrets telefon, finns nu utlagt på youtube för folk att gotta sig i.

     Jag och flera i min familj har upplevt precis detta. Vi hade ett fruktansvärt mord inom familjen. Och först vad det en Flashbacktråd med spekulationer och åsikter. Sedan ett par poddar, bland annat rättegångspodden. Jag var ett vittne försatt jag visste mycket om bakgrunden men eftersom jag också var målsägande hade jag rätt att avstå. Hade jag vetat att det skulle finnas på Youtube sen hade jag kanske gjort det.

     Sorgen och chocken över vad som hänt är svår att leva med. Att inte få gå igenom sorgeprocessen ”ifred” är ännu värre. Vi han inte ens begrava urnan innan poddarna kom ut.

     Offren i alla dessa fall vet ju inte om det. Men som anhörig gör det ont, också att veta hur personer som kanske velat vara privata förlorat all sin integritet när de på det mest fasansfulla sätt förlorade livet.

      Beklagar verkligen! Fy så tufft att vara med om, både det hemska mordet och exponeringen i poddar och på FB ❤️❤️❤️ De som sysslar med detta saknar helt empati och respekt. Egoism och exploatering i sin fulaste form.

  Är ganska rädd för det övernaturliga och vill verkligen inte se eller uppleva några obehagliga fenomen.

  När jag var runt 12 brukade vi leka anden i glaset. Frågade bland annat hur jag skulle dö. Verkligen inget som skulle falla mig in att fråga idag.

   När man var liten var ju anden i glaset typ bara en rolig lek och jag tror ingen fattade att det kunde vara något annat. Vet fortfarande inte vad jag ska tro, har aldrig kört det själv utan bara hört andras historier. Tror dock inte jag vågar, tänk om det faktiskt är kontakt med någon på den andra sidan på riktigt..🤔

    Det är bara en lek

     Jag tror på det övernaturliga så jag är inte helt säker på att det är det.

      Jag själv har aldrig ”lekt” anden i glaset. Jag har närstående i min familj som kört det som barn, det som de fick uppleva efteråt har gjort mig stolt att jag inte gjort anden i glaset.

       Vad upplevde de?

        Att glaset inte gick att ta sönder efteråt eller att av alla böcker som kunde ramla ner så föll bibeln.. Ljus som blåsts ut och dörrar som smällt igen. Det är delar av saker som hänt

   Berätta mer fick ni några svar??

   När jag var liten och körde anden i glaset så viskade vi frågorna in i glaset, så ingen annan i rummet hörde frågan. Trots det fick alla svar på sina frågor som var rimliga.. vi alla fick veta frågan efter att svaret var klart. Det var väldigt kusligt…

  Jag har länge misstänkt att Ben varit besatt av något, framförallt med tanke på hans usla kvinnosyn, men att det var en lömsk hissdemon hade jag inte gissat! Men att hissen inte går hela vägen upp, så att säga, har länge varit tydligt.

   Hahaha

   Haha, bästa kommentaren!

   Hahaha verkligen bästa kommentaren 🤣 Ben tar man väl inte på allvar? Gällande i stort sett något?
   Jag trodde även han hade försvunnit lite grann från sina plattformar, vilket var skönt 😆

  Jag tror inte på något övernaturligt och försöker att låta bli att himla med ögonen när folk pratar om andar och onda makter.

   Jag tror inte heller. Jag hade en kollega som ”läste folks framtid” och ”pratade med änglar”. Hon sysslade med numeroligi, eller vad det heter och massa annat. Dock sa hon alltid bara snälla saker, så det var ju inte direkt störande på det viset eller att hon utnyttjade någon. Hon sa mest typ ”din framtid är ljus och änglarna kommer stötta dig när det är svårt” och sånt. Vilket ju är rätt gulligt även om man inte tror.

   Jag gör inte heller det idag men gjorde det när jag växte upp. När jag var runt 4 frågade jag min mamma om det fanns spöken. Hon svarade att de fanns, men att de inte kunde göra mig illa. Hon trodde på det övernaturliga livet ut. Jag önskar att jag hade trott att hon fanns med mig, att jag delade hennes tro, men det gör jag inte.

  Kommit en ny serie på Netflix också som är som en dokumentärserie om just besatthet.
  Mitt möte med ondskan.

  Mitt förhållande till det övernaturliga beskrivs ganska bra med detta gamla Erik och Mackan-klipp!

  https://youtu.be/WCEqqjaiOdc

  I podden F lash Back forever hade dom en teori om att SD-politikern Rebecka Fallenkvist blivit besatt av en islamistisk demon. Det var väldigt roligt.

  OT men ändå kopplat till Ben Mitkus eller hans tidigare Samarbetspartner Cleandrinks som Hugo äger. Deras märke saved söker nu personal som ska jobba upp till 15 h i månaden åt dem och ända lönen är att de får två flak dricka? Får man ens anställa folk så?
  Känns så äckligt att rika Hugo i Porschen ska få folk att jobba åt honom utan betalt utan bara dricka?

   Ligger uppe på deras insta @cleansavd

   Förhoppningsvis är de som söker smarta nog att avstå.

  Vet att Elin Kjos fått kritik förut för sina mängder av samarbeten. Men dagens story måste ju ta rekord?
  Bild på henne och ett glowigt ansikte. En text som typ säger att enda produkten hon använt senaste tiden, klicka på länken så får ni veta. Och en adlink.
  Sen en fråga om hon har tips på giftfri deo. Inget svar på frågan utan bara en adlink. Så man måste alltså klicka för att få veta..

   Elin Kjos har sagt att hon inte är sjukskriven och att detta är hennes inkomst. Klick = pengar. Jag vet inte om det är sant eller inte, men det är ju ett slags jobb som man kan göra trots dödlig cancer och morfin mot smärtan.

   Det är hennes jobb. Plus att alternativa behandlingar kostar pengar och för henne är det direkt livsavgörande. Hon skulle kunna göra så mycket mer reklam än nu utan att jag skulle tänka tanken på att kritisera henne för det. Upplever att människor är otroligt perspektivlösa och egoistiska.

  Finns massa tillstånd/sjukdomar som kan stöka i hjärnan.

  T ex epileptiska anfall (fokala) kan vara att du känner lukt av stark brandrök, du kan få frånvaroatacker mm. beroende av vilken del av hjärnan som är överaktiv.

  Så att det skulle vara en demon och inte medicinskt är ju verkligen att resa tillbaka till1700 talets medicinkonst

  Eliza Lam lekte inte the elevator game utan hennes beteende på filmen i kombination med att hon inte tagit sin medicin stämmer överens med hennes sjukdomsbild.
  Allt pekar på att hon dog av en olycka under ett skov, inte som ett resultat av ett mord. Det framgår av dokumentären.

   Hon hade ju dock sin medicin i kroppen efter obduktionen.

  Har upplevt saker som verkligen inte kan förklaras, så kanske att det finns saker som går bortom vår förmåga.. 🤔

  Däremot kan man avfärda ungefär alla fall som beskriver hur folk känner att någon drar dem ur sängen och liknande. Sömnparalys heter det, och kan lätt misstolkas för övernaturligheter om man inte känner till det.

   Vad för saker har du upplevt?
   (nej, jag skall inte ifrågasätta eller ”negga”, jag är genuint nyfiken!!)

    Röster och tydliga steg när jag varit helt ensam. 100% säker eftersom jag skulle larma och låsa. Hänt flera gånger på olika ställen. Gamla byggnader där det genom århundradena rört sig många människor.

     Bodde tidigare i ett gammalt hus själv med min dotter, jag tror inte på övernaturliga saker kollar aldrig skräck filmer o sånt.
     Men i Det huset, min lilla dotter som var 2-3år berättande att hon pratade med en man som var där med oss när vi var själva.
     Kan inte räkna nätterna jag vaknade av steg i huset och i panik ringde min pappa som kom och inget fanns. Särskilt från vinden hördes tydliga steg. Flera som sov hos mig , släkt och vännersom jag inte sagt något till för jag var rädd att de skulle tycka jag var knäpp- berättade om att någon rört vid dem att de känt någon var där.
     Det slutade med attjag sålde pga av detta och dessutom bodde med min dotter hos min mamma under tiden. Jag vågade inte vara kvar i huset. Låter helt galet men jag var så rädd.det är 15år sen och sen dess har jag känt mig trygg i mitt hem.

   Samma här, har upplevt en hel del saker som för mig är oförklarliga. Mycket skedde under en period där jag bodde inne hos min mamma, tog ett långt tag innan vi nämnde för varandra allt udda som skedde men det var i stort sett liknande saker vi märkte. Om andra vill förklara allt med naturliga orsaker så får de göra det för mig.
   (Jag arbetar med forskning i ett tekniskt område om dagarna och tycker att det finns något rogivande i att allt som sker inte går (eller behöver) bevisas och förklaras. Att man kan få tro på något bara.)

   Sömnparalys har jag. Det är fruktansvärt otäckt. 😕

    Jag också. Hallucinationerna av mörka skepnader som sträcker sig över en i sängen är fan det mest otäcka jag varit med om.

  Jag vill göra anden i glaset. Är jätteintresserad av andar och sånt. Så spännande. 👻

  Scrollade genom kommentarsfältet. Bilreklam dök upp stort över hela skärmen fyra gånger. Reklamerna tog mer plats än själva kommentarerna. Börjar bli ganska tröttsamt att parera all reklam här inne.

  Och nej, adblock hjälper inte.

  Elisa Lam är ett typexempel på hur det kan gå när man som Bipolär slutar ta sin medicin.
  Men dokumentären är bra
  Finns en tiktokare som bor precis mitt emot hotellet, händer mycket där

   Vad heter den tiktokaren?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.