Ska My Martens öppna blomsterhandel?

Om man ska tro kontaktinformationen på Instagram så är det My Martens som ligger bakom blomsterbutiken ”Mys blommor” som ska öppna i januari 2023 i Täby. 
Hon har många strängar på sin lyra, men är som många vet utbildad florist i grunden så det känns ju som ett hyfsat rimligt val av butik.
När hon 2013 medverkade i ”Ensam mamma söker” drev hon ju blomsterhandel på Öland och jobbade med grossistförsäljning av blommor.

Frågan är om hon ska göra detta samtidigt som hon driver träningsstudio eller om den kommer få stå tillbaka för det nya och blomstrande(!) företagandet.
Vi får se, vi får se, men till dess så får man väl bara gratulera till den nya, kommande butiken. 😊

Tack för tips! 

86 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skulle inte våga mig på att starta blomsterhandel nu när vi gått in i lågkonjunktur. Snittblommor lär vara bland det första man drar ner på när man måste prioritera el och mat.

   Håller med !

   Fast begravningar och bröllop lär det vara även om vi är inne i en lågkonjunktur. Större delen av intäkterna ligger nog där 😊

    Begravningar är väl en sak, men bröllop kan nog absolut skjutas upp om ekonomin är kaos, eller?

     Har för mig studier visar tvärtom. Folk gifter sig och föder mer barn i kriser, hur ologiskt det än verkar.

      Barn vet jag inte, men vigslar är det definitivt färre av under kristider. Eller i alla fall under pandemin, bara kolla statistik.

       Var väl inte så konstigt att det var färre bröllop under pandemin pga pandemireglerna om max antal gäster m.m fanns.

      Nej 😂 folk föder barn och gifter sig efter kriser! Boomers (som kommer av baby boom) är födda efter kriget. Det föddes få personer under kriget

       De kanske tillverkades under kriserna…

      Exakt. Och är det deppigt så köper i alla fall jag gärna blommor. Det behöver inte kosta jättemycket, en lite bukett räcker, som står på bordet och gör mig glad.

   Tror inte florister direkt går runt på privatpersoner som köper snittblommor. Det är nog högtider och formella tillfällen som genererar pengar.

   Vi har inte gått in i en lågkonjunktur än. Vi kommer med stor sannolikhet att gå in i det nästa år dock.

    Det har ju redan börjat märkas men visst om två månader kan vi säga det officiellt.

   Säkert olika vad vad värderar och hur tajt man har det. Vi ställer nog in utlandsresan före vi drar in på födelsedags/ morsdagsbuketter osv.
   En bukett med tulpaner då och då blir man så glad av och hoppar istället utemiddag. Fast alla prioriterar olika.

   Historiskt har blomsterbranschen varit ett undantag när det kommer till lågkonjunktur. Trot det eller ej men blommor är något folk inte prioritera bort i första taget. Folk kan prioritera bort resor, inköp av möbler o bilar. Måna om hemmet blir viktigare. Ljus, blommor och choklad går bra i lågkonjunktur.

   Men nu är det skillnad, ny situation som vi inte varit i tidigare. Inflation, energikris och lågkonjunktur. Det är helt nya spelregler där ingen kan ta något för givet.

  Mys blommor? Borde det inte stå My’s blommor?

   Mysiga blommor kanske.

   Nej, inte enligt svensk grammatik.

    Dock enligt Mys logik.

     Uppenbarligen inte det heller då My stavar rätt.

   Aldrig flugskitar för svenskt genitiv

   Så skriver man inte på svenska så Mys blommor är korrekt

  Utbildad florist i grunden? Är hon verkligen utbildad florist? Som många vet skriver du, jag vet inte det men jag vet däremot att hon drev en blomsterhandel på Öland tidigare. Blomsterhandeln satte hon i konkurs, hon ville hellre bo i Stockholm och jobba inom media och med träning, hon fick skulder efter blomsterbutiken så att hon blev skuldsatt resten av livet skrev hon då minns jag. Träningsverksamheten går väl inte så bra, det går väl inte runt så därför ska hon väl testa att ha blomsterhandel istället.

   Nä, det är ju svårt att få ett luftslott att gå runt. Kanske får hon fler ”klinkers” i blomsterbutiken i alla fall.

   Hon har också berättat att förra blomsterhandeln sattes i konkurs eftersom konkurrensen blivit så hård och varje Statoil och Ica säljer billiga blommor. Nu är det tydligen inte ett problem längre… Praktiskt förresten att byta namn på ett av sina redan existerande instakonton och ha flera hundra följare innan verksamheten ens kommit igång.

    Utbudet av Statoilmackar och Icor är ju inte mindre i Stockholm än på Öland direkt.

     Tänker att i det området hon bor nu, har nog folk råd med blommor till helgen🌹

   Undrar samma sak, utbildad florist?
   Hon stod väl med sin pappa och sålde blommor på torget innan hon startade eget.

    Jag utgick ifrån det med tanke på hur många gånger hon kallat sig själv för just det. Visst, det är ingen skyddad titel men ändå. 🤷🏼‍♀️

     Det finns många vägar till att lära sig ett hantverk. Personligen blir jag mer irriterad över folk som kallar sig självlärda men har jobbat med duktiga kollegor. Det är en form av utbildning. Du har rätt florist som titel är inte skyddat.

   Nej, hon är inte utbildad.

  Om det är blommor hon är bäst på så är det väl ingen dum idé.
  Jag har två vänner som driver varsin blomsterbutik och det går bra. Dom blir inte förmögna men de har två och tre anställda var och lever bra liv.

  Hoppas detta går bättre. Man måste våga!

   Handlade ofta blommor av My, när jag vistades på Öland. Väldigt trevlig och kunnig verkade hon…

  Bathina och Aje skiljer sig, https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/8JqxyA/bathina-philipson-och-aje-philipson-skiljer-sig-efter-18-ar

  ”Bathina Philipson säger till tidningen att de har levt ”rätt åtskilda liv i många år” och ”har haft olika rutiner”, how surprising.

   Undrar om de har äktenskapsförord.

    Det har dom ☺️

  Men vad kul. Älskar blommor. Nejlikor är en favorit.
  🌻🍁🌼🌻🍁🌼🍁🌼🌻🍁🌼🌻

  Är det bredvid gymmet, kan hon ju springa i mellan. Köp en blomma få ett PT pass.

   Känns som en dålig deal rent ekonomikst. För My alltså. Köp ett PT-pass och få en blomma känns rimligare. Men väldigt bra för kunden iofs.

  Har hon råd att betala för två lokaler, hon som fick så svåra skulder efter senaste konkursen enligt vad hon själv sa i alla fall. Denna lokal ligger tydligen vägg i vägg med hennes gym. Visst hon hinner ju ta och coacha eventuella onlineklienter mellan kunder i blombutiken, gymmet vill hon väl ha kvar för att träna i själv kanske sedan försöker hon nog sälja det eller sätter det i konkurs.

   Hon gör hål i väggen och så kan vovvarna springa omkring i gympasalen och butiken!

   Hoppas hon har någon tävling/utlottning i blommeriet, nån gång kanske man vinner hos Mysan😉

   Bara hon inte stressar, hon har ju både tumörer och den dödliga sjukdomen, en operation i höst samt ett giftemål. Och sex nya klinkers.

  Kanske ett tecken i tiden och fler flunsor som får återgå till sina ”riktiga yrken”. De överlevde ju pandemin pga folk hade mer tid att följa osv. Nu när det mesta blivit dyrare, inflation och ränteläget och folk håller i sina pengar, är väl reklam för ännu ett hudvårdsmärke, bus, plastkläder odyl. inte direkt något som intresserar den stora massan att spendera pengar på.

  Hon har många strängar på sin lyra. Vid något tillfälle skrev hon att hon var marknadsstrateg i grunden, men det hindrar ju inte att hon också är utbildad florist. Man kan säga vad man vill om My, men försöker gör hon. Hoppas det kommer att funka.
  Tvärtom mot vad man kan tro så är det inte blommor det första folk drar ner på i en lågkonjunktur, utan dyrare inköp som t ex möbler, bil, renovera, resa. En liten blomma till helgen kan tvärtom sätta en guldkant på tillvaron.

   Strängar på sin lya enligt My själv 😉 Hon är INTE utbildad marknadsstrateg, det är bara något hon själv kallat sig, en titel hon gett sig själv likaså hälsocoach, när hon rökte. Hon har gått en kortare pt-utbildning fast blev nog aldrig godkänd dock för hon visade aldrig upp att hon klarat det, hon visade inte upp något certifikat. Tror inte hon gått någon floristutbildning men kanske någon kurs i blombinderi eller så. Hon brukade sälja blommor på torg med sin pappa och de startade sedan butiken Mys blommor.

   Försöker gör hon verkligen ja, hon försöker med alla medel, diverse lögner, fulspel och hittepå. Hon är väl lite för impulsiv ibland och handlar innan hon tänker verkar det som. Hade ju varit bättre hon startat blomsterbutik från början istället för gym. Innan ville hon bli kändis och träningsprofil men bra om hon ger upp det där nu och driver en blomsterbutik istället, ännu bättre vore att hon tog en anställning tror jag än att driva eget som blir en stress och press.

  Gymet är ju bara ett luftslott…degen börjar sina.

  OT men det är drygt att:
  * Behöva kryssa ur cookies-val. Ha gärna en standardiserad variant med en ”avvisa alla”-knapp.
  * Att den autospelande reklamfilmen fortfarande är där (mycket reklam i allmänhet men den är i en klass för sig)
  * Att behöva scrolla sig tillbaka upp från den paleozoiska eran istället för en smidig ”tillbaka till toppen”-knapp

   Jag skulle hellre ha en ”till botten”-knapp. Högst upp kommer jag genom att klicka högst upp i fönstret när jag läser via mobil.

    (I övrigt håller jag med dig!!)

    Bra idé, vi kan ha båda

   Slipper allt det där med att öppna den här sidan via webbläsaren Brave. Varsågod, problemet löst.

    Brave är (efter Explorer) den sämsta webbläsaren jag någonsin använt. Ska den krävas för att läsa bloggen så nej tack.

   Paleozoiska eran 😂

  Kul! Hoppas att det går bra för henne. 🙂

  Tror inte hon är utbildad men det känns som en bransch hon kan är uppvuxen med. Hon kanske ändrar om studion.
  Hursom önskar jag henne lycka till.

  Kan passa på att flika in att den blomsterbutik som My hade på Öland under många år var populär och (iaf som jag uppfattade) framgångsrik under flera år. Var bara där några gånger (har släkt med stuga i området) men som jag minns det var den stor och välsorterad så jag tror det kan vara hennes grej. Säkert mer än träning, hon känns inte alls som en inbiten träningsnörd..

   Var det den stora med typ rosa skylt? Har för mig att den låg i Färjestaden? Vet att jag brukade se en skylt med ”Mys blommor” i alla fall, men minns inte om det var när jag jobbade på Öland eller när vi besökte svärmor (och alltså inte heller var skylten låg eller vilken väg jag körde när jag såg den).

    Den låg uppe i Arontorp, bredvid kroppkaksrestaurangen!

     Det som hette ”gula stugan” eller nåt sånt, var det samma hus?

   Hennes förra butik var jättebra och var populär!

    Fast den gick i konkurs.

  Stackars dom boende på Catalinatorget som kommer få ytterliggare en död lokal på sitt torg.

  Åh nej, vad pinsamt. jag visste inte att Mys blommor i Färjestan var hennes, eller att det nedlagt. Så jag letade upp Mys blommor (eller My’s Blommor) på facebook. Sidan ligger fortfarande uppe och det står öppettider på butiken och allt sånt, men alla inläggen är bara länkar till Mys blogg.

  Florist är väl en eftergymnasial utbildning och vad jag vill minnas har hon väl inte ens gått ut gymnasiet.

   Det finns privata utbildningar (som såklart kostar pengar att gå). Där behövs det nog inte sådana förkunskaper.

   My kan nog skriva ihop ett diplom själv. Legitimerad blomförsäljare eller något liknande.

   Nej hon har INTE gått gymnasiet. Kanske har hon gått en kvällskurs, en ABF-kurs eller liknande, eller inget alls.

    Eller en veckas prao när hon gick i årskurs 8.

     Hon är ju ett maskrosbarn, så uppväxt i blombranschen 😉

  Kanske blir ett specialsortiment med kaktusar. My kan nog försöka med ta 2 betala för 3. Sista människa jag skulle handla av.
  #jagljugersåbra 🌵

   Nu påstår hon att många ringer och frågar varför de inte blivit bjudna till bröllopet 😂

    Är booken inbjuden till bröllopet? El har vänskapen lagts på is ?

     Troligen inte. Anna, Kin, Bobby, Tilda är några exempel på de vänner som till sist tröttnade. Åza B gjorde hon själv slut med för hon var inte bra för Mys energi. Pappan är väl inte heller aktuell på bröllopet.

      Bobby följer henne iallafall enligt skärmdumpen ovan.
      Hur vet man att dessa personer lämnat My? Tror Jonas styr Mys vänkrets. Bobby kritiserade öppet JW beteende tex.
      Behöver inte vara så, men det är en känsla jag får.

   #rotera

  Oj det var modigt att öppna butik i dessa tider.

  Sommaren 2015 besökte jag Öland och vi körde runt hela ön på en dag. Ett viktigt stopp var Mys blommor.

   Varför? Var den vida känd då eller hade du fått tips om den?

  Hon har även startat ett nytt Instagramkonto, Hagernas Strand – två av tre kommentarer är hennes egna via hundens konto o ett av hennes PT-konton.
  Hon är fascinerande att följa.

   Hon verkar extra skruvad nu. Har hon slutat skriva från sonens konto? Var ju så uppenbart att hon skrev fast det skulle föreställa ett 11-årigt barn. Fokus var ju som vanligt att framhäva sig själv.

   Den tredje kommentaren är från hennes städfirma vars inlägg My kommenterat. Känns som att My roddar hela IG nu… 😂 Måste vara stressigt och tidskrävande att sköta så här många konton!

   Om man klickar sig in på Hägernässtrandskontot kan man se att ’kordinatorn’ skulle behöva göra en liten genomläsning. Eller, nä, just ja. Kordinatorn är ju som Mollgan. Hen finns inte på riktigt.

   ’Stenungsbakat’, ’resturang’… Detta ska då alltså vara Hägernässtrands ”officiella” konto. Självklart kan det bli fel ibland, men att öppna upp nåt nytt, med div stavfel ser rätt oproffsigt ut. Och ja, det märks ju såååå tydligt att det är My själv som varit lite kreativ.

   Förstår inte… Tror hon på riktigt att ingen märker att det är hon som står bakom alla dessa konton? Min fundering är en ärlig och genuin undran.

  Hoppas att det pappan som hade synpunkter och satte stopp.

  Mys blommor ligger ju i Borgholm, Camilla! ( närheten av dina rötter!)
  Hon var ju med i nått dejt-program? Ensam mamma söker? Har hon kvar den blomsteraffären? Något att undersöka :). Mys blommor #2 får detta bli.

   Mys blommor fanns i Arontorp. Några km öster om Färjestaden. Den butiken finns inte kvar.

  Utbildad är hon inte då hon inte ens har gymnasieutbildning. Hon är lärd av sin pappa genom att vara knalle. Blommor kan hon men hantverket av bröllop/begravning kan hon inte utan det var vi utbildade florister som löste det. Hon stod för inköp av blommor och gick mest runt i olika kläder hon hade sammarbeten för och ville vi skulle fota henne bland blommorna…. hon gjorde inte många knop i butiken. Satt pch rökte två paket cigg, åt gräddbullar pch täckte inte ens för våra luncher. Vi fick jobba heldagar under vintern utan avlastning vilket är olagligt…
  Hon är helt klart bland topp 3 av mina värsta chefer någonsin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.