Blogghyllning!

Jag har tidigare publicerat två inlägg om bloggar, och tagit reda på hur många bloggare det är som faktiskt bloggar.
Nummer ett finns här, och nummer två finns här.
Det var ganska många som antingen inte uppdaterar alls, eller som uppdaterar once in a blue moon.

Därför vill jag ta det här inlägget och lyfta fram några stycken influencers som fortsätter producera och publicera just blogginlägg, i en tid när många lämnar bloggformatet bakom sig till förmån för Instagram, Youtube och Tiktok.
Listan är utan inbördes ordning. 🙂

Det märks att Paula tar sin blogg seriöst, eftersom hon publicerar många och genomarbetade inlägg, oavsett om det gäller träning, familjen eller matlagning. 
Det ekar sällan tomt, och när hon beslutade sig för att minska ner inläggen på helgen för att vara riktigt” ledig så kommunicerades detta tydligt till läsarna.
Jag vet att sådant uppskattas av de allra flesta.

Det är på bloggen som Underbara Clara är i sitt esse.
Bilderna hon bjuder på är magiska(!) och ingenting lämnas åt slumpen här. Hennes blogg är som en digital coffee table-bok man bara vill sitta ner och bläddra i.
Underbara Clara är ett bloggproffs ut i fingerspetsarna.

Joanna Swica – en av grundarna av Friendcation – skriver en blogg som lite gått mig förbi tidigare.
När ni lyfte fram den i ett av kommentarsfälten igår så gick jag in och kikade och fastnade direkt.
Det är någonting visst med konceptet blogg som inte går att återskapa, varken på Instagram, Tiktok eller Youtube, och det blir så tydligt på Joannas blogg.
Hon har en blogg med en härlig blandning av inlägg som jag kan rekommendera starkt om du, som jag, saknar att läsa bloggar och kanske inte hittat Joanna än.

Isabella Löwengrip är en pionjär i influencervärlden och var en av de första som såg och förstod värdet i sin plattform – om än lite väl högt ibland. 😉
Trots att hon har hundratusentals följare på Instagram, så har hon aldrig glömt bort sin blogg utan fortsätter publicera inlägg där, inlägg som nu för tiden illustreras av proffstagna bilder av sambon och fotografen Paul.
Istället för att bli bekväm med mobilbilder, som många influencers nu för tiden, så höjer Isabella istället kvalitén på sina inlägg i och med detta och det tror jag uppskattas av många med mig.

Om jag ska kategorisera Sandra Beijers blogg så skulle jag stoppa in den i samma fack som Underbara Clara. Sandra kommer fullt till sin rätt på just sin blogg eftersom hon är briljant på att skriva, och i kombination med hennes bilder och roliga koncept blir bloggen en riktig fullträff. 
Hon har minskat ner antalet inlägg under sin föräldraledighet, men har varit tydlig med det från start.
Jag hoppas hon aldrig slutar blogga helt, oavsett vad hon tar sig för i sitt professionella liv.

Det är lite kul med Flora, för när jag går in på hennes blogg så har hon skrivit så här i en lista om oktober:

Månadens bästa beslut:
Kanske att blogga mycket? Har skrivit 21 inlägg den här månaden. Tycker det är toppenkul.

Ja, det märks! 🙂


Om ni gillar det här konceptet så kan jag göra en del två – precis som med inläggen som ligger till grund för det här. 
Hojta i kommentarsfältet i så fall!

102 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Sandra Beijer fullt till sin rätt? Hon framstår mer som att hon mentalt stagnerat och aldrig blev bättre och äldre än 28.

      Älskar Sandra, just för att hon ba kör sin grej och skiter i åldern. Jag är själv 35 och kan ibland få total ålderskris och panik då jag t.ex kollar i garderoben eller provar en hängselkjol jag gillar för det KAN man ju inte ha i min ålder?!! Men så läser jag Sandras blogg och inser att ja just det, det kan man ju visst. Underbart med en lite äldre bloggare som inte bryr sig om hur man ”borde vara” i en viss ålder.

      Jag har följt Beijer i 15 år. Är det inte det mest underbara med henne att hon vägrar bli en gammal tråkig svensson bara för att hon åldras och får barn? I alla fall är det en orsak varför jag följer henne. Hon sticker ut och ber inte om ursäkt. Hon lever livet. Med respekt för andras/ våra tråkiga gamla liv.

        Hellre än tråkig Svensson än en vuxen kvinna som knappt orkar med ett dygn med sitt egna barn. Ett barn hon helt och håller helt valt själv att skaffa.

          Patetisk kommentar

            Mer patetiskt att supa till när man är gravid.

              Du menar att Sandra Beijer söp när hon var gravid?

                Gissar att personen kanske menar att Sandra själv skrev att hon tog en suparkväll fast hon visste att hon var gravid

                  Fast kan inte det dör vara ett uttryck som man slänger sig med?
                  Jag brukar säga att jag är bakis även av andra orsaker än alkohol. Typ om man stressat en hel vecka kan man bli bakis.

                    Va? Hon berättade ju uttryckligen att hon valt att dricka med sina kompisar trots att hon var gravid.

                      Blev väldigt överraskad av Isabellas blogg. I mina ögon har hon alltid varit Blondinbella och slutade följa henne helt när allt drama började när hon var tsm barnens pappa. Sen har man bara följt små glimtar här. Men hon verkar ha växt en hel del ändå, hon borde hålla sig till bloggen och skippa resten då kan hon nog hålla på resten av livet och folket kommer följa. Hon har lyckats med bloggen måste jag säga.

                Kan ju bara föreställa mig hur det skulle skrivas här om det var den yngre Isabella Löwengrip som valde att supa till en kväll som gravid.

          Tur då att ”hon inte orkar med ett dygn med sitt egna barn” bara är något som hänt i ditt eget huvud.

          Läser vi samma blogg? Tycker sandra verkar vara en väldigt närvarande mamma som tar väl hand om sitt barn. Eller måste barnet sitta fastklistrad vid mamman 24/7 för att mam ska vara en bra mamma enligt dig? Larvig kommentar, du har helt klart inte koll.

            Fast ser hon verkligen närvarande ut i dagens inlägg t.ex?
            Jag ser en mamma som spenderar dagen med sitt barn men som är mentalt frånvarande och skapar content. Som bilden där barnet leker och man ser hur varje bild är arrangerad på ett visst sätt. Jag tycker tyvärr det ofta känns arrangerat och lämnar en lite ledsen just sådana upplägg.

              Nej men herregud vad man kan fantisera ihop uitfårn några fotografier. Du har ingen aning om hur ”mentalt närvarande” hon är eller inte.

              Herregud du mår inte bra.

                Dylika kommentarer är bara låga. Ts tar ju egentligen bara upp något som tidigare diskuterats flitigt härinne. Influencers och deras barn som content.

          På vilket sätt orkar hon inte med ett dygn med sitt barn? Det verkar gå utmärkt om man tittar på dagens inlägg. Både hon och sonen verkar glada och trygga.

          Skulle Sandra vara en frånvarande mamma? Isåfall är jag hellre frånvarande är en svenssonmorsa i dina ögon !

          Åh gud är det du som härjar på fb-forumet om att hon är solklar alkoholist trots att du enbart dömer utifrån några foton på bloggen? Tips: Skaffa en hobby så slipper du få högt blodtryck av att Sandra lever livet fullt ut…

            Har aldrig skrivit om Sandra här förut. Har du missat att du är på bloggbevakning?

        Fast vad skiljer henne från en tråkig Svensson nu? Att hon är rik kanske då

          Ja alltså verkligen? Hennes liv verkar jättetråkigt. De bor i en trång lägenhet och allt hon gör är promenera ? får panik

            Och äta korv ?

            En trerumslägenhet, är det trångt enligt dig? Och att vara ute med sitt barn är inte heller bra?

      På vilket vis hade du velat att hon skulle utvecklas då, som du varit nöjd med?

      Tycker hon verkar leva sitt liv på ett sätt hon trivs med och tycker det verkar ungefär lika mentalt utvecklande och bra som folk över lag. Men man blir ju lite nyfiken på vad du själv ägnar dig åt för spännande mental utveckling som hon missat?

      Har aldrig varit inne och läst Sandras blogg innan, men blev nyfiken och gjorde det nu. Den var ganska kul tycker jag, men blev lite irri på att hon försöker se sexig ut på varje bild med munnen lite öppen och kåt blick. Annars bra!

        Sandra kan inte stänga munnen ordentligt eftersom hennes tänder står ut så mycket pga tungpressning. Det har hon skrivit själv.

          Ja naturen har varit lite snål mot henne men en trevlig prick ändå

        Hon påminner numera om tjejen i Orphan. En vuxen kvinna som lajvar väldigt ung och fetisherar det.

      Man får se förbi Sandra som person, håller med om att hon lider av diverse nojor. Läser inte bloggen för hennes analyser och åsikter intresserar mig inte och språkligt finns en del att önska. Men följer henne på Instagram för hon har öga för bild. Gillar allt från hennes bilder från hemmet till hennes samarbeten. Hon är en av få som faktiskt lyckas med att skapa content värd namnet.

    Kul inlägg! Kör gärna på en del två.

    OT Någon mer som tyckte att det var lite kul igår när Tiingelinn skrev på sin story att hennes upplevelse är att de flesta mammorna på Öppna förskolan är ”typ 40”? Jag kände bara att antingen har våra Öppna förskolor helt olika åldersgrupper (jag menar, DE FLESTA är ändå inte 40), eller så uppfattar hon alla oss som är 30-någonting som 40-åringar ??

      När jag läste det kändes det liksom som när man gick i lågstadiet och tyckte att alla ens lärare var närmre 60 och sen träffade man dem 20 år senare och insåg att de fortfarande inte gått i pension. Kände mig plötsligt så gammal ?

        Ja men ska vi prata om Susanne Lanefelt som för mig har varit 70+ sedan början av 90-talet då jag såg en, för mig, ”uråldrig” affisch från 80-talet på en kompis föräldrars vägg?
        Hon håller ju fortfarande träningspass så hon måste ju ha varit i medelålder då…eller?

      pratade med ett barn (ca 10-12 år) en gång som skulle beskriva en annan person.
      ”han var riktigt gammal, minst 20”

      Själv har man tydligen stannat i åldern efter typ 25, inser ibland att jag kunde varit mor till vissa nyanställda på jobbet… ?

      Men man är som man är, tror det var Henrik Schyffert som hade en tes kring att man stannar upp i en viss ålder då allt var som bäst, klädstil, musikstil med mera fastnar och så har man med sig det resten av livet.

        Haha ja barn har en lite skev uppfattning om ålder. Kommer ihåg en gång när jag gick i 2an och klassen var på naturhistoriska och tittade på en utställning om istiden. Jag och en kompis stod och tittade på en mammut och jag kommer aldrig att glömma minen på vår lärare när kompisen undrade om det fanns mammutar när läraren var barn. Hon svarade diplomatiskt att så gammal var hon inte.

          Mina barn frågade en gång, helt på fullt allvar, hur det var när alla trodde på Tor och Oden. Dom trodde det var så när jag var barn.

      Haha. 29 år är nya mammor i Örebro i genomsnitt. Dvs mammorna på öppna förskolan är antagligen betydligt närmare Linns 24 år än de är 40 år.

      Haha men snälla. Det är väldigt svårt att gissa ålder på folk efter typ 28 tycker jag så hur kan hon veta att de är 40 ? bara för hon bryter mot normen och fick barn väldigt tidigt. Tror som du att vi runt 30 ser hon då som urgamla

      Jag fick barn tidigt och upplevde mammor på 25+ som otroligt gamla. Upplevde inte att vi hade något gemensamt överhuvudtaget och såg dem som tråkiga. Det var först när jag själv blev lite äldre (25+) som åldern på andra slutade ha betydelse. Idag umgås jag både med yngre, jämngamla och betydligt äldre och tänker inte speciellt mycket på andras åldrar i relation till min egen överhuvudtaget. Det är inte åldern som binder oss människor samman i vuxen ålder. Som yngre tänkte jag dock helt annorlunda. Linn kommer månne till samma insikt om några år.

      Är det inte skillnad också på storstad och småstad? När folk får barn alltså.

        Snarare utbildningsnivå

          Det går ju ofta hand i hand.

      Ja ?
      Tveksam till att alla på öppna förskolan är 40. Medelåldern bör väl rimligen vara kring 30? Linn själv fyller ju 25 så hon räknas väl inte riktigt som ung mamma längre? Jämfört med när hon fick äldsta barnet alltså. Känns som att hon försöker hålla sig ung. ?

    Så härligt inlägg!! Joannas 5 insikter var väldigt utelämnande tyckte jag och jag gillar hur hon blandar högt och lågt. Hoppas hon skriver mer, hennes speåk är bra! Sandra är inte lika aktiv men det är ju okej tänker jag med barn och så!

      Men någon som vet vart Swica har tagit vägen? Försvann från sociala medier helt för ett tag sen

        Läs hennes blogg så får du veta?

        Hennes IG är hackad/nere så hon finns på bloggen just nu!

        Fick svar av henne precis, hon har fått tillbaka sin IG! Var en bugg tydligen 😀

        Vanja wikström bloggar flitigt ??

      Anonym 06.39, menar du UTLÄMNANDE?

        tror vi alla förstod vad hon menade <3

          Nej, det gjorde vi faktiskt inte.

            Jobba på läsförståelsen om ni inte kan förstå utifrån kontext om autocorrect smyger in en extra bokstav.

    Kul inlägg. Men du hade kunnat skippa den lilla piken till Isabella så hade det varit ännu bättre. Du skojar/pikar inte någon annan i inlägget. Inlägget var tänkt som en hyllning till de som fortfarande bloggar och låt det vara enbart en hyllning då.

      Herregu. Hon pikar ju sig själv framförallt eftersom hon granskat BB många ggr.

      Blogg BEVAKNING. Det blir en och annan kommentar då. Skoj/ironi måste man klara av här. Det blir tröttsamt att ena dagen klagar A på att BB är elak på X. Nästa dag klagar C att BB är elak mot Z. Läs bara eller scrolla vidare.

    Ändå roligt med en lista på några av de absolut mest ocharmiga i bloggvärlden. Paulas blogg är helt olidlig att läsa pga alla stavfel och ord som används fel. Det är heeeelt obegripligt att hon livnär sig på sociala medier när hon är så otroligt dålig på att skriva. Swica – instagrams mest självgoda människa, häpnadsväckande att man kan tro så högt om sig själv när man mest är… dryg och töntig? Och så Beijer då, en kategori för sig – var ska man börja?

      God morgon på dig också! Du verkar vara en riktigt skön och trevlig typ. Hade du kanske något positivt att säga också?

        god morgon till dig, hade DU något positivt att säga?

        Här kommer min positiva sak: det är härligt med lite blandade inputs, inte bara hyllning och inte bara sågning.
        Blir så torftigt och tråkigt kommentarsfält annars.

          Så alternativen är att hylla eller att skriva så som ts gör? Bra att veta.

            var skrev jag det???

            Jag skrev vad jag tyckte, ingenting om TS samt undrade om du hade något positivt!
            Kanske har du något?

              Jag är en annan anonym. Vad jag har skrivit i övrigt under inlägget kan du få gissa dig fram till.

                Mitt åt, blir ibland rörigt med anonyma, svårt att referera.

                Tycker det är fascinerande med skribenter som inte själv inser paradoxen i sina egna kommentarer.
                Men som sagt, det är ju det som gör ett kommentarsfält levande och dynamiskt.

                Nä, nu kör vi torsdag, snart fredag och sen helg!!

                  för att tydliggöra, menade då alltså inte att din kommentar, Anonym 08:27, var paradoxal.

                  Tycker inte att anonym ovan var i närheten lika negativ som ts. Tyckte att anonyms kommentar var rimlig till ett så surt inlägg som ts. Men men. Njut av torsdagen och hoppas solen lyser på er alla surisar idag ?

                    dito ?

                      07.52 här
                      Jag tyckte det var ganska positivt att hälsa godmorgon till någon som totalt sågat en annan människa. Så det var mitt bidrag.

      Du verkar vara en härlig prick! Det verkar ändå som att det finns människor som gillar dessa kvinnor med tanke på deras stora scen och hur länge de har varit efterfrågade. Tur det finns något för alla tycker jag 🙂

      Klart man inte kan gilla alla men man kanske kan vara sjysst i sitt sätt hur man pratar om folk? Världen är mörk ändå just nu.

      Ha en fin dag alla!

        Hen var ju schysst? Hur känslig är man om det inlägget upplevdes som kränkande i någon utsträckning?

      Alla brudar på listan har en sak gemensamt, de gör sin grej och har gjort länge. Dryga eller inte, det är uppfriskande.

      För att ogilla dom så starkt så verkar du ha bra koll på deras innehåll. Tips: följ inte folk du stör dig så mycket på. Avfölj och dölj från flödet. Det kommer att göra både dig och din dag lite mer positiv.

        Ts uttrycker en åsikt och du tolkar den åsikten som att hen ogillar dom starkt. Om Paula är det ren fakta hon skriver faktiskt riktigt dåligt. Swica vet jag inte vem det är så kan inte säj något. Beijer säger ts inte mer om än att hen är inte lik någon annan och hon tycker alla är ocharmiga. För att vara denna blogg är ts kommentar modest jämför med dom mer vanliga angreppen på kropp och utseende. Man behöver inte gilla alla och det är ok att faktiskt säga det.
        Jag följer inte Sandra för att jag tycker hon är ointressant och tråkig. Är jag en hemsk människa för att jag säger vad jag tycker?

          Nej men varför följa någon man stör sig så mycket på?

            (Att man skulle vara en hemsk människa har jag aldrig påstått. Inte heller att man inte får ha åsikter.)

            Men vad får dig att tro att ts följer någon av dom hon skriver om. För att ha en åsikt betyder det inte att man följer personen. Några i min bekantskapskrets följer Sandra. Jag blev nyfiken och läste några bloggar, läste en av hennes böcker och kollade in hennes Instagram för att bilda mig en uppfattning om jag tyckte hon var värd att lägga tid på.

              Hen är ju uppenbarligen där och läser så.

                Ja det är klart att man läser för att bilda sig en uppfattning eller är du en sån som sågar andra baserat på vad andra tycker?

          Var väl rätt så uppenbart att ts ogillade bloggarna hen nämnde eller?

            Det är din tolkning. Ärlig fråga vad tycker du om Paula, Swica och Sandra?

              Varför vill du veta det?

                Du vill inte eller kan inte ge ditt ärliga svar?

                  Jag tycker ingenting om de bloggar/konton du nämnde. Varför du nu ville veta det.

    Jag gillar Julia Erikssons blogg, tror den heter just bara hennes namn. Känns som en blogg så som bloggarna var förr.

    Vill också lyfta Lalinda.se och mig själv sararonne.se. Det är otroligt att blogga!

      Jaa, din blogg är en av dem jag följt allra längst 🙂

    Ja, gärna fler inlägg som detta, kul ju!

    Jag har läst Claras blogg i alla år och älskar den! Alltifrån tydliga, vettiga samarbeten som känna genuina och passande, till att hon är så bjussig på sig själv – hon har en stor portion självironi.
    Sen är det kul att hon så frekvent bloggar, något Jonna ex. inte gör. Vad gör hon egentligen, förresten? Hon är ju inaktiv utåt sett?

    Engla är ju en gammal i gamet som helt tappat det – BARA shoppingtips eller ’5 vill ha just nu’. Känns så fel och liksom…sunkigt? just nu.

      Underbaraclara… en raljant tant med extrem utseendefixering.

        Clara mår inte bra

          Utveckla gärna!
          Jag tycker att hon verkar må alldeles utmärkt nu i jämförelse med för några år sedan, då hon var utbränd och deprimerad.

          Nej, det tror inte jag heller.

          Menar du rent fysiskt eller mentalt?

      Engla har väl bara kvar bloggen så hon kan få utlopp för sina behov att retuschera sig ”snyggare”…

    Mogi är igång och skriver kommentarer på sin egen blogg igen!

    Isabella och Sandra är mina favoriter! När de inte är på resa dock, tycker reseinlägg är boring

    Älskar Flora Wiström, hon känns så himla vettig! Dock kan jag få lite ångest över hennes blogg pga det verkar som att hon har ett så rikt socialt liv, blir väldigt avis när jag läser om alla hennes umgängeskretsar och roliga grejer de hittar på.

      Alltså glöm inte att man oftast skriver om alla de roliga stunderna. En kompis till mig har sagt att hon får ångest av min instagram då det bara verkar som att jag har skitroligt med alla mina vänner på jobbet, reser, gör roliga saker. Men alltså de flesta dagar är jag bara hemma och tittar om Gilmore girls och käkar pasta, jag är bara väldigt bra på att dokumentera allt det roliga, så går man in och kollar verkar det som att det är massa kul, men egentligen är det några få dagar utspritt över en lång period.

      Man kan också romantisera sin vardag mer eller mindre.

      Tex: Idag gick jag till jobbet kan också vara: Idag satt jag och Matilda och jobbade i fönstret på kontoret istället, på lunchen tog vi en snabb cappuccino på det italienska haket i närheten och sen satt vi och fnissade över att båda höll på att somna efter lunch under ett supertråkigt möte.

      Idag jobbade jag stängning:
      Eller: Idag hade jag stägningspasset på bageriet. En kvinna kom in och köpte ALLA bullar, efter stängning satte jag och min kollega på nya Beyonce skivan och städade så snabbt vi bara kunde för att båda ville hem och se senaste house of dragon.

      Sorry för långt inlägg, jämför dig inte med andra och romantisera de små stunderna i livet så kommer du märka att du nog har en massa guldstunder här och var 😀

    God kväll BB!

    Jag läser dessa ofta:
    Sandra B, gillar hennes bokrecensioner och en del bilder från vackra Stockholm och världen men så mycket korv och McDonalds?.. fattar inte det.

    Elsa B, inspirerande. Dock så mycket smink? Hade sminkrutin idag/igår, oj så mycket tid på detta. Eftersom att dygnet ju bara har ett visst antal timmar blir det problematiskt tycker jag. Det går inte att komma ifrån att den tid hon och Sandra lägger på att sitta vid ett sminkbord (trodde man kom över det vid ca 15-årsåldern) är tid som tas från annat i livet t ex barnen, läsning, samhällspolitik.

    Underbara C, inspirerande ja. Jag kan dock inte där förstå hur hon har med sina barn så mycket. Ulf, supersmul/söt men har han bett om att alla ska känna till så mycket om honom? Ofattbart hur Clara som verkar vettig inte hajar detta med barnens integritet. Jag fattar ingenting.

    Sofia W, inspirerande matlagning och charmerande tjej. Samma med barnen dock…

    Ebbavs… fast där undrar jag varför hon dissar sin blogg så mycket. Hon pratade om nyhetsbrev förut… det har hon ju i och med bloggen? Kan heller inte förstå varför hon inte skriver mer om t ex böcker och läsning för barn. Så stor plattform och så bara massa för henne antar jag lukrativa samarbeten men för mig som läsare trista att läsa om. Jag gillar Ebba mycket och har följt henne länge, skulle verkligen vilja se lite mer vanlig blogg där.

    Paula, många tips kring vardagsmat/träning/pyssel men samma där med att barnen är med så mycket. Förstår inte alls poängen och tycker att föräldrar idag 2022 använde sig alldeles för mycket av sina barn… som inte bett om att bli kända/igenkända.

    Jennie H, inspirerande men för mycket barnen där med.

    Isabella L, föredömlig med att inte ha visat sina barn en enda gång. Det borde hon få mer cred för tycker jag! Isabella är både inspirerande och lite say whaaat tycker jag. Ändå gullig tjej/mamma i grunden!

    Engla, guilty pleasure, ger mig inte mycket mer än åh glad att jag inte bryr mig så mycket om kläder och smink.

    Malin W, jo men hon är ju bara väldigt rolig! Kul tjej, lite neurotisk. Lite annorlunda mot alla Stockholmstjejer. Inte att alla jag skrev är från Stockholm men de flesta man ser är ju ändå det. Här är det Kalmar. Det får mig inte att vilja flytta till Kalmar alls men Malin har det nog bra där.

    BB så klart!

    Kristin / Krickelin uppdaterar också kontinuerligt med egna bilder och tänkvärda inlägg om både sitt liv och entreprenörskap.

    Sara Bäckmo har fler läsare än Elsa Billgren och Underbara Clara enl bloggportalen. Inredningshjälpen bloggar varje dag, Helena Lyth likaså mfl

    Om man bara tittar på yngre bloggare kanske de har övergett plattformarna för instagram och tiktok men det finns många större som har en äldre målgrupp som uppdaterar regelbundet.

    Älskar bra bloggtips! ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.