Hur går det för Nellie Berntssons klädföretag?

I slutet av september annonserade Nellie Berntsson ut att hon startat ett klädmärke – Von Fashion – som skulle sälja kläder av elegant stil för alla.
Hemsidan var under uppbyggnad då och kläderna såldes istället via Instagrams direktmeddelanden.
Hemsidan är fortfarande inte lanserad och Nellie har tagit bort all info om företaget från sitt Instagramkonto. Inte heller finns det något bolag av den här typen registrerat på Nellies sida på allabolag.se. 

De sista inlägget på Von Fashions Instagramkonto publicerades den 4 oktober, och sedan dess har det ekat tomt. 
Jag ställde en fråga om företagets status och hemsida i ett dm på Von Fashions Instagramkonto och uppdaterar så fort jag får ett svar, om jag får ett svar.

44 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag undrar verkligen hur genomtänkt det var.

  Låter som en flopp! ??

  Då var det väl bara en jättebeställning från wish och så lite instahype på det så rasslade det väl till på privata swishnumret hos Nellie. En engångsgrej rakt in på kontot som hon tänker strunta i att deklarera för.

   Är det bekräftat att folk betalade via swish eller vad?

    Ja

     Inte olagligt men känns lite konstigt ja. Man får hoppas att det var ett företagsswish i alla fall. Annars borde någon anmäla

      Fan vad allt ska anmälas jämt o ständigt.

       Gör någon något olagligt så är det väl klart det ska anmälas.

   Men är väl jättevanligt nu förtiden att kunna betala med Swish, funkar ju tillochmed i vissa fysiska butiker.

    Jepp, till och med på apoteket ?

  Bara det där att all info skulle ges på dm, inte ens kvaliten på tyget kunde hon redovisa öppet.

  Nä så mycket hysch hysch som det var där man var tvungen att skicka meddelanden till henne för att få reda på hur man beställde verkade ju väldigt suspekt. Sedan gick hon ju ut med senast i går kväll om vilken press det är på henne att få in 200-250 tusen i månaden för att dra runt alla kostnader… men men är väl lättare att gråta i en Porsche än i en Fiat.

   Fattar inte hetsen att ha en ny ”cool” bil och sen klaga på att man är stressad osv över pengar. Finns inget jag tycker är så ocharmigt som att skryta över sin bil haha.

    +1 på den.

   Fast förstår att det ör press att vara egenföretagare

   Hon har blivit av med sin största sponsor Alfab hästtransporter och det där foderföretaget (Kraft?)
   Förut hade hon massa sponsring från häst företag typ Hööks osv men undrar vad som hänt med dem.
   Det är ju stora omkostnader att ha häst, för en privatperson upp mot 10 000kr/månad om man tävlar

   Hon får garanterat in mer än så i månaden på hästarna dom säljer, 250 000 räcker inte långt när det kommer till att köpa häst och dom säljer mycket utomlands dessutom.

  Unikt!
  Originellt!
  N O T!!!

  Vi kommer väl alla ihåg hur hästföretagets registering inte alls stämde med vad hon trodde. Såg tidigare att en av systrarna G lade upp en bild med ett par som gjorde DET och texten var ungefär .., ”när du åker till ditt ex för att hämta saker”.
  Varför känns det så ofräscht och barnsligt att läsa sånt från en 50-åring.

   Hur menar du med företagets registrering ?

    Hon hade helt enkelt inte koll på vem som stod på vad vilket blev tydligt när folk frågade och ifrågasatte hennes påståenden. Vems företag det var på papperet

     Men jösses….

   Men vaddå är det slut? Skulle inte dom gifta sig?

    Slut mellan vilka?

     Systrarna Graaf kanske? De är väl i 50-års åldern?

    Oklart men han har inte synts på länge och lade iaf upp en meme om att hämta saker hos en fd.

  Hon verkar lite… impulsiv, den här tjejen. Känner inte till henne förutom inläggen här men hon verkar ju fatta ogenomtänkta beslut om allt inkl boende, och sen ändra sig 2 månader senare. Låter jobbigt tycker jag, men hon kanske gillar omväxling

  Hade varit intressant att höra lite från de som köpte kläderna, vad de tyckte, hur det gick till (betalade man med Swish t.ex eller BG/PG?) m.m. Har inte hört något om det än.

   Håller med

   Jag köpte och jag ät supernöjd. Man fick all info via DM med Swishnummer och numret var till deras företagsnamn som jag tyvärr inte kommer ihåg vad de heter. Man fick paketet efter tre dagar. Jättefina kläder.

    Okej Nellie ?

  Gabbjoss gör reklam för hudvård, intressant att hon tänker använda en exfoliator på ett helsminkat ansikte. Det är verkligen minsta möjliga uppoffringen att inte ens göra en före/efter så att man ser om det fungerar eller vara osminkad för att verka trovärdig.

   Man ser ju inte hennes ansikte så bra, så det kan ju vara så att hon har BUS och sen bara fransförälngning och bryn. Det är ju tekniskt sett alltså bara smink på brynen, vilket gör att hon kan smörja in resten av ansiktet.

   Jag tror inte att det är så. Men det KAN vara så.

  Jag tycker Nellies varumärke är så starkt och speciellt att hon borde satsa på något personligt. Med sitt namn – Von får mig att tänka på den där amerikanska supermarketkedjan Vons. Hon borde satsa på nåt eget och unikt. Sånt kräver tid men det är det värt!

   Starkt varumärke? På vilket sätt? Hon hade väl ett halvhyffsat hos småtjejer för 5 år sedan men det har väl inte förvaltats.

  Utifrån Nellies senaste instainlägg kan man tolka att det är ekonomiskkris på uppseglande:

  ” Det blev en till level upp när Valentin kom. Då vill man ännu mer, tar på sig ännu mer ansvar och ångest spär på det. Vi har valt att försöka ta det bästa av det bästa, vi har valt att ha en anställd, vi har valt att ha antalet hästar , vi har valt att tävla på som vanligt trots barn, vi har valt att ha en lyxig bil, och vi har valt att sätta vår budget hög varje månad , som egentligen är i mångas ögon otroligt att man ens kan få in den summan pengar, när man är så unga. Det är inte bara en dans på rosor och det är ibland utmattande.”

  Jag kan inte tolka hennes senaste inlägg annat än att ekonomin håller på att braka ihop…

   Hon nämnde att de behöver få in uppemot 250 000:- i månaden för att det ska gå ihop.,,, sån press!!

    Ja…
    Tror de blivit fartblinda.

   Fast det är väl bara killen som tävlar och på rätt låg nivå? Det kostar väl att ta hästar som inte säljs. Sedan tog hon väl ett gäng föl som växer upp hos någon annan och det ska betalas. Kostnaderna verkar dock väldigt höga men de kanske har lån och annat.

    Ja, de har haft stora sponsorer som Alfab och Krafft. Men verkar som att de har backat ur sedan Nellie blev gravid och slutade rida… Tufft att tappa sponsorer som egen företagare.

  Jag tycker personligen att dom gör ett fantastiskt jobb. Deras företag är fortfarande i full gång, medvetet val att minska mängden hästar tycker jag var klokt när deras barn kom in i bilden och de gick från 2 tävlande ryttare till 1. Att rida, utveckla och hålla igång hästar tar tid och kräver daglig engagemang som aldrig kan tummas på. 1 anställd som har varit där en längre tid som utifrån sett verkar väldigt nöjd med sitt jobb. Upplever att dom 3 tillsammans har hittat ett bra arbetssystem och verkar uppriktigt trivas bra tillsammans. Önskar detta par all lycka i framtiden och håller tummarna för att det ska gå så bra som det bara kan. Anser att om man lägger ner så mycket tid, arbete och engagemang i ett företag och jobbar så ordentligt för att få det att fungera, växa och bli stabilt, då är man verkligen djupt engagerad i sitt företag och vill verkligen driva det framåt.

   ok nellie

   Jag håller med dig, Åsa!

  Vad är det som gör att bara för att man skriver någonting positivt om någon gör att man per automatik tydligen omvandlas till den personen? Jag är fortfarande bara Åsa, ingen annan. Skrev positivt om någon i ett tidigare inlägg och blev då tydligen den personen då också. Tråkig mentalitet som finns i världen nu om man inte får skriva något snällt om andra, eller så kanske det bara är synonymt med denna blogg? Tråkigt är det i alla fall. Önskar dig en fortsatt trevlig fredag M ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.