Magdalena Graafs stora blåtira

Fick ett blodtrycksfall när jag skulle gå på toan imorse. Det är min hjärtmedicin som ställer till det ibland.
Gjorde en ”laila” och landade på pannan. Svullen, blå och huvudet dunkar. // Magdalena Graafs blogg

Det var ingen dålig blåtira som uppenbarat sig i Magdalena Graafs ansikte. 
Med att göra en ”Laila” så menar hon Laila Bagge, som svimmade inne på toaletten efter att ha firat sin sambos födelsedag med varma bad och bubbel. Hon vaknade upp med fraktur på käken, sår på hakan och avslagna tänder och fick åka ambulans till akuten för att få hjälp.

Så här skriver Magdalena i ett senare blogginlägg, när både chocken och blåtiran lagt sig en smula, och hon läst följarnas historier om liknande saker:

OJ!! Det är väldigt många av er MASSOR som har haft, har haft liknande skador. Krossade knän, klockor, tiror och bulor.
Blodtrycksfall eller som i mitt fall en biverkning av min hjärtmedicin.
Sitta på sängkanten en stund när man vaknar och inte vara för snabb att ställa sig, blir min hemläxa

Berätta hur det hände dig? Hade du tur som jag?
Man ska vara glad att man inte bröt något som Laila Bagge.
Tror hos slog ut både tänder och käken. Usch så synd om henne.

Det konstigaste med min skada är att det inte tar ont alls.
Inte ens när det hände. Lite stramt över ögat, men ingen värk eller bultande. // Magdalena Graaf

Otäckt, otäckt, men skönt att höra att Magdalena verkar må bra under omständigheterna och inte har varken ont eller utslagna tänder.
Snart kommer hon bli så där tjusigt gul/grön i ansiktet. Synd att halloween är över, annars hade hon bädda in det i en läskig halloweensminkning.

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Åh himla tråkigt att det hänt, såklart, och jag är verkligen glad att det inte gick värre, men när det ändå är där så jag hade gärna sett henne inkorporera det i någon cool halloweensminkning. ??

  Ser verkligen obehagligt ut.
  Samma hände mig i Juli, har alltid haft lågt blodtryck dock.. klev ur sängen och allt svartnade så jag trillade in i garderoben. Sen snurrade hela världen jag kräktes och när det inte släppte blev jag skiträdd o ringde 112 så dom skickade ambulans ifall det var något annat som var orsaken.
  Kände mig otroligt korkad när jag fick förklara vad som hänt för flera läkare flera gånger ?
  Fick gå igenom massa tester och låg inne rätt länge tills de kom fram till att jag fått läges yrsel alltså den här kristallsjukan. Otroligt jobbigt att ha i flera veckor men glad jag inte fått hjärnblödning som de ju var oroliga för först.

  När jag var tolv vaknade jag en morgon och kände mig yr. Jag är känslig för att bli hungrig och har lågt blodtryck så jag tänkte att det var frukost som behövdes.

  Blev ännu snurrigare när jag kom ner till köket så jag la mig ner på golvet och hade en konstig känsla i bakhuvudet. Kände där och det var som ett hål, kändes som typ en cm djupt och 1,5cm i diameter typ. (Säkert inte så stort men kändes verkligen stort)

  Fick åka in och sy, måste ha gått upp, slagit i huvudet, gått och lagt mig igen

  ¯\_(ツ)_/¯

   Men hjälp ?

  Drygt för henne ?
  Ha aldrig ramlat på det viset, aldrig svimmat ens. När jag var liten hade typ alla svimmat bland tjejerna, nu när jag tänker efter så kanske det trots allt inte är så vanligt att bara svimma så där utan något trauma mot kroppen inblandat.

  Oavsett, obehagligt att falla helt handlöst, vad som helst kan ta stryk.

   Min mamma har berättat att jag svimmade jätteofta när jag var typ 2-3 år gammal. Tack och lov är ju barn gjorda av gummi och fallhöjden är inte så hög, men ändå läskigt att ha en liten toddlare som tuppar av med jämna mellanrum.

    Låter som att du hade affektkramper? Det hade jag med och tuppade av då och då som liten.

  Det där påminner mig om när jag var tonåring och fick en blåtira på grund av att en tjej slog till mig. Hennes motiv var att jag var ful…. Jag såg ut som en panda i en vecka efter det… Skönt det gick bra för Magdalena, Lailas incident kommer jag ihåg.

   Aj aj, taskigt på så många vis. Jag fick en blåtira i lågstadiet då en kille i klassen gav mig en knytnäve rakt i ansiktet. Varför? Min ryggsäck tog i hans arm när vi stod i kö till bussen.

   Jag har en gång på förskola och en gång i mellanstadiet fått slag i ansiktet (med öppen hand) av andra barn. :/

    När jag arbetade på förskola blev jag ofta slagen. Har fått blåmärken, bitmärken, bulor av kastade stenar och stolar, trasiga kläder och glasögon etc.
    En gravid kollega blev sparkad i magen. Fem-sexåringar kan vara rätt stora och starka.

     Tror inte gemeneman tänker på hur mycket våld och kränkningar som personer utsätts på sina arbetsplatser (ffa service yrken)
     Skola, vård, tågvärdar etc.

     Och barn som i skolan blir utsatta, det är ju deras arbetsplats och de skall känna sig trygga där.
     Eller såklart menar jag att alla skall känna sig trygga, men våld mot barn av barn brukade förr inte tas på allvar av skolans ledning, det har dock blivit bättre nu och polisanmäls ofta.

      En polisanmälan läggs alltid ner om barnet som slagit skolpersonal är under 15 år. Den kommer aldrig leda någonvart. Inget kommer att göras. Som socialsekreterare anser jag att der finns mer effektiva sätt att handskas med barn under 15 år aom slåss, än att anmäla till polisen.

     Vad hemskt! 🙁

      Fy vad hemskt att läsa om era upplevelser kring barn som slår barn och även barn som slår vuxna. Antar att de ”bara” gör som de ser vuxna göra. 🙁

  Precis det där hände min mamma. Hon sjukskrev sig och stannade inomhus tills det läkt för hon var så rädd att det skulle gå rykten på byn att pappa slagit henne…

  Om hon hade ringt ambulans så hade det varit okej att filma henne och göra en dokusåpa av.
  Man filmar folk i trafikolyckor och gör ett vägens hjältar av.
  Man filmar hemlösa, psykiskt sjuka och fulla utslagna människor som ordningsvakter behöver ta hand om, och så gör man en Tunnelbanan av det.
  Man gör underhållning av familjer som sitter på ruinens brant och gör en Lyxfällan av det.
  Men när en influenser väljer att inkludera en specifik händelse i sin blogg så ska denne bojkottas.

  Var går gränsen undrar jag? Varför är det okej att visa exakt samma situation när det visas på en TV-kanal men när det visas på youtube är det katastrof?

   Som jag ser det är den stora skillnaden att Margaux och Elin tog det ett steg längre. De visade inte bara hur det gick till som polisserier och liknande program gör. De gjorde narr av hela situationen, klippte in ”roliga” ljud, skrattade, osv.

    Fast produktionsbolaget tar ju med sådant de vet kommer att bli viralt.
    ”Macke, ring åklagarn!” Har man ju till och med gjort en låt av

    Förnedrings-TV är ju dock väldigt stort. Och det fortsätter bara att produceras i mängder.
    Nu senast, Herre på täppan. Kändisar som gör förnedrings tv på bästa sändningstid.
    Inte så konstigt att detta speglar av sig i andra kreatörers content.

   Fast vadå, tycker alla att de där dokusåporna är helt ok? Jag har ogillat dem sedan Big Brother började sändas då jag tycker de sätter människor i situationer som senare i livet kan skapa problem (alkohol serveras, de blir uttråkade, människor med stark/manipulativ personlighet får vara med). Se på Kungarna av Tylösand där de tydligen uppmanades att dricka stora mängder alkohol av produktionen och de var unga personer då, max 25, där konsekvenstänket kanske inte riktigt sitter ännu. Jag tycker absolut sådana dokusåpor är problematiska!
   Vad gäller Tunnelbanan och liknande är jag inte insatt då jag inte tittar, men har alltid undrat om de som är med på något vis har gett sin tillåtelse att klippet visas? Jag hade ju INTE velat bli filmad (ens med blurrat ansikte) som full, kräkande och förvirrad 21-åring… De som känner mig lär ju ha känt igen mig trots viss censur på ansikte och röst.

   Men hur är det ens rimligt att försöka dra denna parallellen???

   Och förövrigt finns det andra inlägg att driva M-gate vidare. Om du nu är en av dem som anser det vara synd om M och att det är häxjakt så gör du ju inte saken bättre med din kommentar.

   Tittar inte på någon av de program du nämner och inte heller Böda Camping och Ullared. Det hela är förnedrings TV och går ut på att få publiken att skratta åt någon stackare som framställs som lite efter. Med det sagt är det ändå en viss skillnad mellan Margauxs handling och dessa produktioner.

    Jag håller så med. Sån skit, där huvudsyftet är att göra bort personer. Det gäller allt från BB, PH, Ullared osv. Antingen lockar man (unga utan konsekvenstänk)medverkande att supa för att göra bort sig eller så riktar man in sig på någon och gör allt för att vinkla denne som egen, knäpp och lite bakom, med ambitionen att folk skall skratta åt det hela. Det är så otroligt lågt. Skulle vilja sträcka mig så långt att även WV till viss del faller inom denna kategori imo.

  Jag har alltid haft lätt för att svimma vid mens. Använde mig såklart av den förklaringen varje gång mitt (numera) ex gav mig en blåtira. Jag skämdes för mycket för att berätta vad som egentligen hänt. Nu är jag fri honom men varje gång jag ser en kvinna så så blir jag skeptisk till berättelsen. Jag säger INTE att det är så för just henne, bara att man som närstående gärna ska ställa några frågor för mycket.

   Jag har tack och lov aldrig blivit misshandlad av min partner men fick av en olycka ganska stora fula blåmärken på överarmen en gång, såg nästan ut som att någon nypt mig runt armen. En äldre kvinna på samma gym som mig kom fram efter ett pass och sa att hon noterat mina blåmärken och ville fråga om allt var okej hemma. Jag blev så väldigt glad att hon kom fram, även om det i mitt fall inte berodde på någons våld så värmde det att hon vågade fråga. Det kändes fint att se att det finns människor som bryr sig även när de inte känner en.

    Vi har en klausul på jobbet att även om många jobbar på distans så får man komma till kontoret varje dag. För man vet inte hur ens kollegor har det hemma. Som chef tar jag upp oroväckande tecken om sådana finns och erbjuder mitt stöd eller externt stöd som arbetsgivaren betalar för.

     Vad menar du? Måste man vara på kontoret men man får jobba på distans?

      Det står ju att även om många jobbar på distans så FÅR man alltid komma till kontoret också, inte att man måste ?

    Mina armar var täcka av blåmärken för några år sedan och fick från flera håll frågan om min make åsamkat dem. Blev glad att folk brydde sig, men tyckte samtidigt det var pinsamt att folk misstänkte att jag blivit misshandlad. Blåmärken berodde på kraftiga tics (Tourettes), men det ville jag inte berätta om eftersom det kändes genant och privat.

     Ja det är klart det kan kännas pinsamt men jag tänker att hellre det blir lite obekväm stämning och känns pinsamt en stund än att inte agera om det nu skulle vara en våldsam relation.

    Jag tranar Muay Thai och ibland ar man ju tackt av blamarken, vi hade gratis naprapatbesok pa jobbet som jag nyttjade nar naprapaten sa ”Du vet att jag har anmalningsplikt va?” och jag stod som ett fragetecken innan jag fattade att han menade alla mina blamarken…. Kandes ju anda skont att han faktiskt uppmarksammade detta dock.

     Hör dig! Skulle till gyn efter att matat sparkar ett helt pass, insida lår. Vet inte om hon trodde mig men, som sagt, hellre jag känner mig lite obekväm en stund än att frågan inte skulle ställas till den som behöver hjälpen.

    Hade häromdagen tre blåmärken på låret, som jag inte vet vad de kom ifrån. Såg verkligen ut som märken efter tre fingrar, så hade jag haft en partner så hade nog folk blivit funderamma

   Förstår vad du menar , har själv blivit misshandlad. Men jag har även haft blåtira en gång av spontanblödning av blodkärl som sprack ( vilket jag har tendens till över hela kroppen, det är något med att blodkärlen spricker lätt o lite lågt värde m blodplättar) samt en gång efter fall.
   Fick i princip båda gångerna säga till främlingar som stirrade att nej har inte blivit slagen.
   Fått blödningar ibland efter botox också, tror sånt ändå är vanligt.
   Men som anhörig kan man ju visa att man bryr sig och att man finns där OM det är något.

    (Men jag tycker det här ser rätt extremt ut för ett fall ur sängen men så klart det kan vara det)

     Ja precis, och inte ens från stående utan från sittande position.

     I Italien är det alltid stengolv eller marmorgolv, där vill man helst inte göra en faceplant!

  Jag är kort och rund så aldrig känt av den där stå-upp-yrseln. 😉 Får dock ofta påminna min sambo om att ta det lugnt innan han ställer sig rakt upp, plus dricka mycket vatten för det ska tydligen vara bra om man har det här problemet.

   Det har nog mer med blodtrycket att göra än din längd. Hjärtat är ju ofta proportionerligt stort till kroppen. Fördelen med att vara kort är att huvudet inte har så långt till marken.

   Jag snubblande på en trottoarkant på en joggingrunda för ett tag sedan. Jag vet, väldigt graciöst. Men mina korta små ben räddade mig, eftersom jag har sån liten bit ner till marken. Så det gick förvånansvärt bra, trots att tant börjar bli gammal.

    Fast jag är lång, och har en familj/släkt med många långa män och kvinnor och min upplevelse är att det är mer vanligt förekommande bland långa.. googlade snabbt och enligt 1177 är lågt blodtryck vanligare bland långa, smala personer så det är väl därför då ?

     Ja precis, hört detta både från läkare och märkt av det bland bekanta. Det brukar tydligen jämna ut sig när man blir äldre, medan vi som har ”normalt” blodtryck som unga riskerar att få för högt som äldre (om man har det i familjen, beroende på livsstil och så).

  Hoppas hon har uppsökt läkare, så att hon vet att hon inte fått en fraktur. Den där blåtiran ser inte bra ut.

  OT! Kan inte du Camilla (eller vi andra?) undersöka lite hur det egentligen sålts från influencer-kollektioner på senaste tiden? Na-kd har ju spottat ur sig flera stycken, Bubbleroom likaså, men tycker det ser ut som de flesta storlekar finns kvar. Nyfiken på om det kanske är början på en svår tid för flunsorna (när vi har mindre pengar i plånboken och slutar lägga 900 kr på fast fashion). Också nyfiken på decenniets fiasko Arakii. Tänker att Schönberg väl borde insett att hon inte kunde kränga jackor för 9000 styck?

   Och jag är nyfiken på om Zytomierska och Bingo på riktigt lidit någon skada av sitt dåliga omdöme. Har några samarbeten försvunnit, har några ”annonsörer” backat ur..?

    Det är väl en av anledningarna till att de gått över till Podme skulle jag tro.

    Zyto o Daniel P ? Vänner ?

  Jag svimmade en gång när jag som tonåring badade badkar varmt och länge, med stängd dörr och tända ljus, i ett dåligt ventilerat badrum. Det gick bra, tack och lov, men kände mig dum.

  Om jag dricker kaffe samtidigt som jag tar min medicin får jag våldsam hjärtklappning. Allt snurrar, armarna domnar och det känns som att bröstet ska sprängas. Har inte svimmat av det dock, men jag har definitivt slutat dricka kaffe 😛

  Hoppas att hon får en fin resa och slipper tiran snart!

   Har också lätt för att svimma efter varma bad/bastu. Svimmade en gång i bastun efter idrotten i skolan, missade bastuaggregatet med nån centimeter. Blev riktig kalabalik dock, idrottslärare i panik etc.

  Det där är BRILLENHEMATOM!!

  Blåmärkena runt ögonen är tecken på en skallbasfraktur. Det är livsfarligt att flyga med brillenhematom.

  Googla ”Brillenhematom”. Det där behöver undersökas på ett akutsjukhus.

   Gick in och läste på internetmedicin och ja det stämmer rätt bra det du säger

   Fraktur i främre skallgropen omfattande orbita kan orsaka svullnad och subkutana hematom runt ögonen ( Racoon eyes , Pandaögon )

    Jag skrev till henne att hon inte skulle flyga hem , innan hon varit hos läkare… men verkar som hon redan är hemma?

  Vart är det du vill komma? Att hon skulle ramlat på festen? Hon la ju ut en bild där hon satt på Arlanda, utan blåmärken.

   Ok va bra, såg inte den bilden utan har bara sett dessa bilder med solbrillor i början och nu utan med en förklaring. Det är ju känt att misshandlade kvinnor skyller på olyckor och Maggan är i rampljuset så självklart måste hon då förklara sig.

  Har inte hon redan haft en hjärnblödning? En undersökning inna hemresa vore nog på sin plats.

  Lite konstigt det ”rinner över” till andra ögat efter ngn dag, speciellt om smällen tog på andra sidan panna, tyder kanske på att det fortf blöder därinne.

  Läskigt! Hoppas hon repar sig fort!

  En helt orelaterad fråga (som kanske är lite respektlös i sammanhanget) – den där grejen som hon och många andra har gjort med sina ögonbryn, är det en permanent grej? Typ en tatuering?

  Tyckte så synd om Laila… Har ep så har haft ett x antal skador som hon hade. Har haft så många blåtiror runt ögonen.
  Kommer aldrig glömma när jag åkte in till akuten, hade då slagit ansiktet och ögonbrynet så illa att det spruckit och fått en blåtira runt ögat. Medan sjuksköterskan syr ögonbrynet sa han ”did you win the fight”? Han tyckte det skulle lätta på stämningen ?

  Detta ”historia” stämmer inte. Maggan äter inte hjärtmedicin sen 2019 då hon gjorde en ablation för att åtgärda det felet som hade upptäckt i hjärtat. Antingen har hon blivit misshandlad eller ramlat jävligt illa på fyllan/intag av starka tabletter eller både ock. Växte upp med våld i hemmet, min mamma såg ut som M gör nu många gånger pga av välriktade knytnävsslag. Den ursäkten hon använder är en typisk ursäkt för just kvinnovåld. Hon var rejält obehagligt trasig mentalt innan L och när L kom in i hennes liv blev hon ännu mer trasig och uppfuckad mentalt

   Tack för att du skriver det många tänker. Det var min första reaktion när jag såg bilden och förklaringen. Jag har gärna fel. Tyvärr är det endast Maggan som vet så man får hoppas att det hon berättar stämmer. Om inte – att hon påminner sig om den relation hon en gång hade med sitt första barns pappa. Där blev hon nästan ihjälslagen.

    Ska tillägga att en kompis till mig fick en armbåge i ögat när hon spelade basket och såg ut så där fast minus bulan. Det var många som tittade snett på hennes kille under de veckorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.