Revolutionrace bryter med influencer dömd för djurplågeri

Uppdatering kl 15.15:

Influencern har även varit ambassadör för If försäkringar, men samarbetet avslutades när företaget fick kännedom om misstankarna mot henne.

 Det svenska företaget Revolutionrace säljer friluftskläder och är ett av många företag som rönt stora framgångar genom att marknadsföra sig på sociala medier.
På det egna Instagramkontot har företaget 448 000 följare och de influencers som anlitas som reklampelare har mängder av olika nationaliteter, och väldigt många av de taggade bilderna inkluderar influencernas husdjur, såsom hundar och hästar.

Det här är en svensk influencer som företaget samarbetat med.

Hon dömdes alldeles nyligen i tingsrätten för djurplågeri, efter att själv ha kuperat svansarna på hundvalpar som hon haft i sin ägo i egenskap av hunduppfödare.
Att hon har med en hund i reklamen gör det hela än mer uppseendeväckande.

I domen går att läsa:

Omkring två dagar efter att valparna hade fötts satt X och [vittnet] hennes dåvarande i en soffa och han kunde då höra ljud av valpar som ”skriker utan stopp”. Han hade aldrig hört dem skrika så tidigare. Han bad X att gå och titta till valparna men hon svarade att det inte var någon fara.
Till slut gick han själv in till valparna. Han såg en gummisnodd längst in på svansen på ”Tia” och motsvarande på två andra valpar. Han blev ”jättearg och besviken” och var på grund av detta osams med X i flera dagar efter upptäckten. X hade tidigare lovat att hon inte skulle bli som andra uppfödare som håller på med ”sådana saker”.

Eftersom taggen fortfarande låg kvar på bilden, så framstod det som att företaget fortfarande hade ett samarbete med influencern, och flera stycken av er har mailat mig om saken efter att ni själva misslyckats med att få någon respons från företaget vad gäller detta.
Vill Revolutionrace fortsätta ha ett samarbete med en dömd djurplågare?
Jag kontaktade deras pressavdelning och bad om en kommentar.

Min första fråga var om företaget kände till domen, att en av deras influencers fällts för djurplågeri (utan att nämna henne vid namn) och om de hade ett pågående samarbete.
Så här svarade företagets Head of Brand:

Nu vet jag inte exakt vem du syftar på. Men jag antar att det gäller en hund-influencer som nyligen blivit dömd. Så fort vi fick reda på detta så har vi avslutat samarbetet.

RevolutionRace samarbetar med mycket olika profiler. Stora, som små. Vi tycker att det speglar vårat community att samarbeta med många olika partners inom olika intressen och olika stora följarskaror. Då vi samarbetar med hundratals partners kan det vara svårt att hålla stenkoll på alla. Men får vi information kring att en person har brutit mot våra policys så avslutar vi såklart samarbetet.

Jag frågade även om företaget kommunicerat ut någonstans att de brutit med influencern efter det som framkommit.
Så här beskrevs deras rutiner gällande avslutade samarbeten:

Får vi frågor kring det så svarar vi öppet och ärligt. Vet att det varit lite frågor till våran kundtjänst och även en del kommentarer på våra sociala medier kring denna personen och då svarar vi såklart och meddelar att vi avslutat samarbetet. Men det är inget vi gör ett officiellt meddelande kring. Vi har en stor internationell följarbas och vi känner inte att det är relevant information att gå ut med ifall en profil gjort fel i ett specifikt land. Utan vi avslutar samarbetet och svarar öppet kring eventuella frågor vi får på sociala medier/ kundtjänst.
Vi har våra policys internt kring vilka profiler vi jobbar med och varför. Bryter någon mot dessa policys så avslutar vi direkt ett samarbete.

Revolutionrace avslutade alltså samarbetet med influencern när de fick kännedom om att hon dömts för djurplågeri.
När jag nu står i begrepp att tidsinställa det här inlägget går jag in på Instagraminlägg ytterligare en gång.
Nu är taggen för Revolutionrace borta och alla kopplingar som går att klippa till djurplågaren verkar kapade.

159 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  💔💔💔💔💔 HUR kan man vara så hjärtlös å empatistörd. Stackars valpar 😢 fruktansvärt. Den där influencern borde sitta inlåst. Vilken extremt sjuk människa som gör så.

   Ja, alltså om man står ut med små valpar som skriker av smärta är man en psykopat. Alltså FY FAN. Älskade små försvarslösa liv, hjärtat går sönder💔

    Detta drabbar även miljarder griskultingar i fabrikerna. Vi måste börja lyfta röster för dem också.

     Tack Emma! Håller med dig till 100%.

     #ettlivsomgris

     I sverige är det olagligt att klippa svansen på grisar.
     Däremot utomlands är det lagligt att både klippa svansen av grisar, och svansen + öron av hundvalpar.

     Liksom kastrering utan bedövning

      Ytligare en anledning att köpa Svenskt kött. Enligt lag måste smågrisarna lokalbedövas innan de kastreras.

   Fy fan va vidrigt beteende!! Stackars valpar..
   Hur kan man ge dig på försvarslösa djur??
   Fattar inte 😪
   Inlåst var rätt ord. Gärna med en gummisnodd runt tummen å kanske andra vitala delar.

   Hemskt mot tiken oxå.

    Såg det nu…usch å fy fan! Hur gick det med valparna och tiken? Vet man det? 😪😪❤

    Vad hände med tiken??

   Ger inte brottet fängelse så ska hon väl inte sitta inlåst?

   Men jag håller med dig angående handlingen. Jag förstår verkligen inte hur man medvetet kan skada djur, och speciellt inte nyfödda? Gör ont i hjärtat bara av att läsa texten.

  Genuin fråga: Varför censurerar man namn och bild på den här personen? Domen är (väl?) offentlig och således är det (väl?) inte risk för förtal?

   Det är oväsentligt när det kommer till förtal, huruvida det är sant eller inte.
   I det här fallet är hon inte en tillräckligt stor influencer för att motivera att namnge henne.

    Då förstår jag. Personligen anser jag att den här typen av inlägg är helt meningslösa, det finns liksom inget att diskutera när människans identitet döljs med motiveringen att hon (thank God) är en obetydlig mini-influencer. Det blir liksom bara ”Jaha, ännu ett psykfall som gör den här världen än mer rutten. Kul.”

    Sen förstår jag att det lätt kan spåra ur med hatdrev speciellt i fall där det handlar om djur och barn, men varför skriva om skiten alls i så fall? Det blir liksom bara mörkt, meningslöst och onödigt allt på samma gång.

     Jag tyvker företagets hanterande är föredömligt och detta är ett företag som i mångt och mycket marknadsför sig via just influencers.

     Det som gäller är qtt det är i sig en obetydligt liten influenser för världen men det är istället en väldigt stor uppfödare av hundar i hundvärlden vilket inte gör den mini liten där.

      Precis. Hon tjänar pengar på sitt djurplågeri. Borde inte skk stoppa hennes uppfödning? Alla hennes vuxna hundar verkar sakna svans/ha kuperad svans enligt insta. Kuperar hon inte valparna och bara sina vuxna hundar? Någon valp verkar hon ju ha kuperat eftersom hon är dömd för just det.

       Detta är inte för att försvara influensen, men utifrån vad för hund det ser ut att vara på bild (Aussie) så går det inte helt att säga att hennes tidigare hundar kuperats. Anledningen är för att rasen föds med stump, kortsvans, mellan och långsvans. I en kull med låt säg 7 valpar kan alla 7 ha olika utförande på svansen. Dessutom så är det tyvärr tillåtet att ta hem en hund utomlands som har en kuperad svans, detta säger SKK inget om. Men jag tycker abslolut hon bör fråntas rätten att fortsätta med uppfödning om hon inte redan gjort de!

        Hon uteslöts ur kennelklubben några månader efter domen föll, så hon får inte personligen syssla med renrasig hunduppfödning. Om fem år kan beslutet omprövas.

      Mycket bra formulerat, det är ju där hon gör mest skada om hon får fortsätta!

     Jag tänker så här. Eftersom våra lagstiftare inte verkar fatta alla avarter som uppstår på sociala medier och inte lyckas få till vettig lagstiftning så inger det lite hopp i eländet att företag själva skapar egna regler på vad som är ok. Det visar att de är lyhörda mot sina kunder.

      Jag gillar hur du tänker!

   Förtal är det väl ändå? Alla domar är väl offentliga? /killgissarn

    Det kan vara förtal, trots att en dom är offentlig. Man gör en bedömning i varje enskilt fall huruvida det är motiverat att identifiera en person med bild och namn. 😊

    offentliga handlingar ja, att i stor omfattning sprida den offentliga handlingen med avsikt att skada person – kan bli förtal

   Verkligen. Häng ut fanskapet. Hon ska ju aldrig få komma i närheten av ett djur igen. Riktig psykopat är hon ju uppenbarligen så vem faan bryr sig om hennes känslor om det blev offentligt vad hon gjort. Så less på att man ska skydda förövare. Ut med namn å bild på alla psykopater som misshandlar andra människor eller djur!

   Förtal har inget med sant/falskt att göra

  Jag är ingen hundmänniska men fy faaaan! Hur kan man göra så, och bara sitta där när hundarna skriker hjärtskärande.
  Snacka om empatistörd person!

  Hoppas karma ger igen rejält!

  Och ni som köper hundar med kuperad svans är fan dumma i huvudet.

   Kupering är ju tack och lov förbjudet i Sverige men hur funkar det då när man tar sin ID-märkta hund till veterinären, och hunden har kuperad svans? Vet ser väl att hunden inte är en import utan svenskfödd (antar jag, i o m ID-märkningen, men de kanske inte får så mycket info via chip?) Anmäler de detta?
   Hon är ju uppfödare så hon tar ju valparna till vet ett par ggr innan de säljs – när kuperas svansen? Kommer hon in och vaccinerar kuperade hundar måste ju vet anmäla henne?
   Hade hund som liten på 80-talet med kuperad svans (lagligt då). Då var det helt naturligt – nu kan jag inte tänka mig något märkligare.

    Hon besöker kanske inte veterinären med valparna? Eller typ känner en veterinär utan hjärna? Eller påstår att valparna typ klämt sig i dörren? Svårt att veta.

    inom aussie finns NBT genen ( natural bob tail) hon kuperade hundar som genetiskt hade stubbsvans redan, men enligt henne inte tillräckligt kort . allt står i domen

     Aha! Tack för info 😀

     Ni har jag inte koll så genuin fråga, vad menas med tillräckligt kort i det här fallet? Om det varit kortare, hade det varit lagligt då?
     Jag trodde att kupering var totalt förbjudet, om det inte finns en medicinsk orsak till att förkorta (?) svansen.. alltså jag har noll koll och antar att det kan finnas medicinska anledningar..men vet ej

      Jag tolkar det som att personen menar att uppfödaren inte ansåg att svansarna på hundarna hon kuperade var tillräckligt korta rent estetiskt för att klassas som stubbsvansar, och därför torterade valparna för att de skulle få ”rätt” längd på sin korta svans.

       Lider så med valparna och kokar av irritation över att uppfödaren verkar ha total avsaknad om empati och vett. Tack och lov att det upptäcktes

        Lider också, hatar o läsa sånt här, gör mig så ledsen för stackars valparna som är maktlösa 💔😭

        Många som avlar enbart för utseende saknar empati.
        Kolla bara på alla uppfödare som avlar fram hundar och katter som inte ens kan andas, och om de springer så svimmar de. Nu försöker SKK göra något åt det genom att se till att om djuret behöver operera luftvägarna så ska de synas på SKK så man kan välja att avla på mer hälsosamma linjer, vad gör uppfödarna då? avråder valpköparna att operera tills hunden blir så illa att man behöver göra ett hål i halsen för att hunden ska kunna andas (trakeostomi)
        Eller cavalier king charles spaniel som är förbjuden att avla på i norge pga att den har så många sjukdomar.

        Människor som avlar på djur för utseende, och låter djurets fysiska eller mentala hälsa bli lidande pga detta är riktigt sjuka människor som saknar empati för andra levande varelser.

         Det är flertal raser som är förbjudna i Norge och även andra länder.
         Hoppas det kommer till Sverige. Som Mops,bulldog osv.

         Va? Liksom? Saknar ord.
         Uppmanar de en att vänta tills de behöver en sån operation?
         För i h…
         Vad är det för fel på världen???

          Jepp. Om köparen gör operationen ger det ”dålig statistik” för uppfödaren.
          Så dessa sjuka uppfödare vill inte att köparen ska operera luftvägarna eftersom de inte vill ha ”dålig statistik”, och litar köparen på uppfödaren så kan det tyvärr bli så illa att hunden inte kan andas alls, och man tvingas göra ett hål i halsen så att hunden får luft, tills den kan operera luftvägarna (om det ens är möjligt när det gått så långt)

      Aussie kan föddas naturligt med stump, kortsvans, mellan och långsvans.
      Jag misstänker att dessa valpar föddes med kort eller mellan svans och att hon ville ha stump. Och därför plågade valparna för att dem skulle få stump svans.

   Ja fyfan vad vidrigt! Hundarna är verkligen bara en inkomst för henne. Så psykopatiskt. Jag äger inga djur eller vill äga djur men detta är ju tortyr?! Stackars små.

  Vem är det här? Vill inte stötta henne uppfödning🤯

   Stöd inte någons uppfödning. Finns hur många omplaceringsdjur som helst som behöver ett hem ❤️

    Men lägg ner det där! Superbra att ta en omplacering om man har tid och kunskap men hur många hundar hos exempelvis Hundstallet lämpar sig i en barnfamilj? Eller för nån som ska köpa sin första hund? Eller för nån som inte bor på landet? Eller har en hund sedan tidigare?

    För var och varannan hund där krävs det att man bor på landet, att det inte finns några andra djur eller barn i hushållet och att man har erfarenhet.

     Man brukar inte ens få adoptera hundar när man har små barn i familjen så för oss var det inte aktuellt trots att jag hade kunnat tänka mig det.

     Att få köpa en hund är ingen rättighet.

      Exakt så. Människor är bra egoistiska 🙂

      Självklart är det så! Men när det finns alternativ känns det dumt att säga att adoption är det enda rätta. Alla vill inte ha en amstaff/malinoiskorsning med resursförsvar och ett gäng andra problem.

       Nu är d ju inte bara sådana hundar som finns för omplacering.

        Tyvärr är många av hundar för omplacering skadade och har anknytnings problem, aggressiva osv oavsett ras. Pågrund av sin bakgrund. Kanske inte det man vill ta in i sin familj med barn. Och man kanske vill ha en sund hund som blir en medlem av familjen och har ett stabilt oskadat psyke. Känner med alla misskötta hundar men de ska komma till en ny rätt ägare också för det krävs en hel del för att ta dessa hundar och även de förtjänar ett nytt hem med kunnigt nytt hem med mycket extra tid för problemen.

      Dessutom är det nog inte personerna som köper från en seriös uppfödare som ska ha en åthutning, utan de som köper en heltokig blandning från en oseriös säljare på Blocket.

       Så mysko det här. Vi människor blir kära eller har ett one night stand och får barn som för det mesta är ok. Men att två friska hundar utan stamtavla som får valpar är heeelt crazy.

        Ja man har som ägare ansvar för att det inte ska ske helt enkelt, är det verkligen SÅ svårt att fatta ? DU ansåg ju själv att man ine ska köpa valp utan adoptera ? Du måste ju oxå fatta att det mest rimliga vore att INTE stötta buskavel ?
        Håller med om att de som ska ha en känga skit faktiskt är de som buskavlar men ffa de som KÖPER dessa, ville ingen köpa skulle ingen avla.
        Vänta 2 år då kommer blocket KRYLLA av pudelblandningar, precis som det varit med rottis staffe bully schäfer pomeranian under åren

      Ah, så bara folk som har kapacitet att ta hand om en omplaceringshund ska få äga hund? Ingen annan? Rimligt, verkligen.

       Svårt att skaffa sig erfarenhet om hundar om man bara får adoptera hundar som kräver erfarenhet.

       Att vara en bra hundägare är ju inte samma sak som att vara expert och redo att ta sig an en aggressiv huskyblandning, till exempel. Då är det väl toppen att kunna börja med en hund från trygga förhållanden och föräldrar med bra lynne.

        Exakt. Eller om man till exempel har begränsad rörlighet och vill ha en sällskapshund som inte kräver lika mycket aktivering. Finns många exempel.

        Jag håller såklart med om att man inte ska köpa smuggelhundar eller hundar från oseriösa uppfödare men ser absolut inget fel med att göra sin research och köpa en hund från en stabil uppfödare med expertis om rasen.

         Det är ju det mest rimliga faktiskt.

     Exakt. Men här inne är det farligt att nämna att man köper en hund eller katt etc för alltid är det någon som ska påpeka att man bör ta en omplaceringshund istället.

     Haha nej det är ju helt omöjligt att hjälpa en hund från t.ex hundstallet med de krav som har på att alla ska bo på landet med trädgård utan barn och bilar eller normala ljud. När jag skaffar hund kommer jag antagligen behöva gå via uppfödare trots att jag bor stort nog med skogen direkt utanför och hemma arbete. Trist

      Jag bor i centrala London i en ganska stor lägenhet (60kvm) med tillgång till inhängnad uteplats och ville vara fosterhem åt katter men fick nej för att man måste ha ett separat rum bara åt katten som inte fick användas till något annat. I centrala London (fick inte heller vara för långt bort från katthemmet). Alltså INGEN här har ett extra rum som skräpartiklar liksom finns inte på kartan. Så trots att jag har gott om plats och en bra planlösning som skulle kunna ge en katt space och enrum så fick jag alltså nej. Bättre att den stannar kvar i buren på katthemmet, antar jag?

       Många har orimliga krav det har jag också sett nu när jag letar katt i Sverige. Är det inte viktigtast med kärleksfullt hem där de får all omvårdnad?? Det här med att springa ute verkar orimligt viktigt för det leder just till massa övergivna katter.
       Men tydligen är det livet bättre då…

        Kolla på raskatt istället, finns ingen seriös uppfödare som vill att deras katter ska säljas till hem där katterna är ute. De som däremot låter sina huskatter springa ute få kull efter kull verkar tycka att just detta med att springa fritt ute är prio 1, försäkring eller bra mat är inte lika viktigt (katten ska ju för tusan leva på RÅTTOR).
        Som sagt, köp en raskatt typ perser siames eller BK.

         Jag har en raskatt som får vara ute när han vill, pga att han själv vill det. Skulle aldrig kunna ha honom instängd, det är inte deras naturliga miljö även om jag vet att det finns sådana som ”inte vill” vara ute (troligen pga känner inte till något annat) Han är självfallet både försäkrad, tas regelbundet till veterinär för vaccinering och får bra mat. Vi bor bra i ett område med liten trafik och skogsområden. Tycker att alla katter jag sett ute här verkar vara välskötta.

          Tillägg, är såklart kastrerad också.

      Svar nej.
      Jag bodde i en lägenhet i centrala Stockholm när jag adoptera en hund från Hundstallet.

      En modell större hund.

       Grattis till dig 🙂 Jag önskar jag hade fått lov att göra samma av hundstallet 🙂

    Uppfödning eller omplacering är i slutändan irrelevant, problemet är att folk skaffar hund för att sen göra sig av med den. Om folk skulle tänka innan de tar sig an ett LIV, skulle vi kanske slippa ha djur för omplacering. Visst kommer det alltid finnas ett visst antal djur som behöver nya hem pga sjukdom, bortgång eller så, men framför allt behöver ju tappade människor ge fan i att skaffa djur de inte egentligen är redo att ta hand om i 10-15 år. Hundar är inga jävla gosedjur man kan slänga när man tröttnat på dem.

     Absolut, håller med! Men nu är det som det är. Folk spontanköper utan att tänka sig för och inser inte vilket ansvar det för med sig att ta hand om ett annat liv. Det kommer nog tyvärr vara så för alltid.

      Jag skulle säga att de som spontanköper en hund är de som köper billiga blandraser på blocket. En renrasig hund kostar runt 25-30 000 det är som oftast 6 mån väntekö med en otroligt seriös uppfödare bakom som sållar bort oseriösa köpare.
      Som sagt, aldrig hört talas om en människa som spontanköpt en hund för 30 000 som den sen lämnar till hundstallet.

     Fast då är det väl bättre att folk kan köpa hundar som är anpassade efter deras livsstil och förutsättningar så de inte behöver göra sig av med dem? Vilket är oerhört svårt att göra med omplaceringshundar då man sällan kan välja ras.
     Förstår att detta går han i hand med den typen av hundar som oftast hamnar på hem, eftersom folk underskattar deras behov.

      Förstår inte riktigt, men alltså jag har inte sagt något om att uppfödning eller omplacering är bättre eller sämre än det ena om det var det du trodde? Min poäng handlade endast om problemet med att folk skaffar hund de uppenbarligen egentligen inte vill ta hand om.

       Min kommentar hamnade fel! Sorry!

        Det förklarar saken, kände mig lite förvirrad🤪

    Du vet att det finns hundar avlade för specifika sysslor t ex vallning och jakt, och behöver man en sådan hund kan man inte ta 10-åriga Fido från Hundstallet.
    En oerfaren person ska heller inte plocka hem Terminator med 93 olika beteendeproblem.
    Jättebra att det finns uppfödare som lyder under ett regelverk och som brinner för att avla på egenskaper och humör. Valparna växer upp under ordnade förhållanden i trygga hem nära sin mamma och separeras vid en rimlig ålder.
    Också jättebra att det finns de som vill ha en omplacering men det är inte för alla.

     Nej det här med att ta hem en djupt otrygg hund utan att vara typ hundpsykolog är en mycket, mycket dum idé. Särskilt när det gäller stora hundar som är starkare än en själv. Se bara vad som hände kvinnan i Robertsfors; det absolut värsta tänkbara. Den hunden var en omplacering.

      Hunden hade redan bitit hennes två åriga barnbarn innan och tyckte det var okej… alltså naiviteten och dumheten ibland. Hade sagt upp all vidare kontakt med min mamma om det varit mitt barn.

       Dottern var ju aldrig hemma hos mamman längre efter att barnbarnet blivit bitet. Det är väl en rimlig reaktion (och klok).

    Äh vi ville ha en hund av en speciell ras, en 8v med gener vi känner till. Är otroligt nöjda med vårt köp faktiskt.

    Om man ska vara sån, varför skaffar folk barn? Sluta med det. Varför inte adoptera eller bli familjehem till ett utsatta barn?

    Slutade folk köpa hundar som de inte kommer ta hand om skulle det problemet knappt existera. De få hundar som omplaceras pga att ägarna dött är så pass få att det inte är ett problem. Det är snarare gatuhundar som tas hem till höger o vänster, blandraser som helt plötsligt blev enormt krävande och MÅSTE få springa fritt på laaaaandet osv som är problemet.
    Som sagt, om folk slutade göra ogenomtänkta köp av hundar skulle inte problemet finnas. Det kanske är en felaktig uppfattning att hundstallen till 99% har russel/amstaff/schäfer/spanska nya raser/BC osv i en salig blandning utan slut…. och det kanske inte alla vill ha ?

    Dummaste jag hört. Klart man ska få köpa hund från uppfödare. Det viktiga är att välja en ras som passar ens liv, och köpa från en uppfödare som avlar för hundarnas fysiska och mentala välmående, och inte efter utseende.
    Jag har både renrasiga, och blandraser, köpta från uppfödare och omplaceringar. Jag är inte emot omplaceringar, men jag vet också vad det krävs för att ta en omplacering, och det passar helt enkelt inte alla. Då är det jätte bra att dessa människor kan välja en valp som är av en passande ras från en bra uppfödare istället.

   Domen finns på ett stort nätforum om man söker i ”domar och FUP” på rätt brottsrubricering

    Tack för att du accepterar att jag raderade din tidigare kommentar.

     Det är ok, inser att den kanske var lite väl utpekande. Hoppas den här var mer ok.

      Det var den absolut! Igen, jag uppskattar det verkligen!

      Har sökt men kan inte hitta 😕

  Men vilket jävla as!! Fy fan!!

  Tycker Revolutionrace skötte detta exemplariskt! Avbryter samarbetet när de får kännedom om en sådan sak utan att börja klappa sig själva på axeln över hur duktiga de varit.

  Bra att företagen kanske får vakna upp och göra ett urval bland dessa levande reklampelare som florerar överallt.

  Alla som misshandlar/plågar/vanvårdar djur och/eller barn borde bli uthängda offentligt.

   Med andra ord alla icke-veganer? 🙂

    Nja, ska vi vara petiga betalar dessa för att andra ska misshandla/plåga/vanvårda djur. Ganska sjukt.

    Även veganer kan ju misshandla barn.

     Och djur.
     Bara för att man inte handgripligen dödar djur (vem gör det, för övrigt?) betyder det inte att ens beteende inte leder till lidande. Tror folk på riktigt att en plasttröja (fleece etc) är bättre för naturen än ull?

      Jag vet, tänker ofta likadant. Sabbar vi miljön dödar vi ju djur, så då är en fullt rimlig frågeställning om det är bättre att ha fleece eller ull tex. Eller syntetskinn kontra äkta skinn. Vad gör mest nytta för levandsvillkoren för jordens arter i det långa loppet, och hur utilitaristisk är man i slutändan? Det är en svår balansgång, och jag sitter alltså inte inne på nåt svar.

    Veganer mördar också djur. Iallafall om de bor i norden. Här kan vi inte odla våran mat året runt, utan 90-95% av allt det veganer äter importeras från andra länder, även färdiga vegan rätter görs på produkter som inte är svenska.
    Majoriteten av detta kommer ifrån länder där man använder kemikalier och besprutningsmedel som är förbjudna i Sverige eftersom natur och vatten tar skada av detta, vilket dödar massor med vattenlevande djur och insekter varje år. Även människor som jobbar där blir sjuka och dör pga detta.

    Men för en vegan kanske en kos liv är mer värt än fiskar och insekters?

    Det går inte att leva 100% perfekt i dagens samhälle. Man får helt enkelt göra sitt bäst, och även göra det man kan för att hjälpa djur och natur (enligt mig, enbart köpa svenska produkter så långt det går, att bygga insektshotell, sätta ut vatten under sommaren, mat under vintern, låta en stor del av ens mark växa vilt för det biologiska mångfaldens skull, ge förslag för att ens arbetsplats ska bli bättre för miljön, ge förslag på vad bostadsföreningen kan göra för miljön, osv)

  Patetiskt straff för djurplågeri, villkorlig dom och dagsböter? Djurskyddet är fan ett skämt.

  Tänkte faktiskt på Revolution Race i morse. Jag undvek in i det sista att testa deras kläder, för att dom alltid använt endast influencers till sin marknadsföring.
  Till slut testade jag ett par byxor och nu har jag även köpt en jacka och det är riktigt bra kläder, tyvärr. Men jag gillar fortfarande inte konceptet.
  Och jag undrar om företagen verkligen förstår att influnecers kanske inte är den optimala reklampelaren längre. Att det finnas många konsumenter som får en dålig smak i munnen av allt sånt här och speciellt med hur vissa uppträder.

  Det måste vara flunsornas management som håller denna myten vid liv.

   Aldrig testat kläderna men håller så med dig i övrigt. Förhoppningsvis är den här flunsa-dominansen snart ett minne blott.

   Jag kommer aldrig fatta det där resonemanget helt ärligt. Det är företag som marknadsför sig genom att synas, för att sälja produkter. Har de intressanta produkter förstår jag inte varför det skulle vara ett hinder? Är det så mycket finare/bättre att marknadsföra sig traditionellt?

    Det verkar ju inte vara bra produkter när man kör sån stenhård marknadsföring.

    Mycket reklam är oftast inte synonymt med god kvalitet.

     Fast rr har väl alltid varit synonymt med bra kvalitet?! De vill väl nå ut till alla som inte åker till en sportbutik och handlar.

     RR är väldigt känt och populärt märke bland friluftsmänniskor, fiskare, jägare, folk som tränar utomhus, osv.
     Däremot har det ju nu gjort sig till en mode grej, att folk som inte är aktiva utomhus människor köper deras kläder eftersom influensers har deras kläder.

   Tror många som ”provar tillslut fastän man inte gillar influencer marketing” får reda på att märket ens finns via just influencer marketing. Vet inte om just detta märke är stort i Sverige i alla fall (bor inte där) men kan tänka mig att nya märken gör sig en namn via influencers även om folk inte gillar dem

   Har jobbat med deras kläder och skulle aldrig någonsin ta på mig något därifrån.

    Varför?

    Ja, berätta mer!!

    P g a kvalitét eller arbetsförhållanden?

  Hade ingen aning om vad det betyder att kupera svans. Läst om det nu och fy fan. Varför kan inte bara djur få vara som de är.

   Jag vet inte vad de gör och tror inte jag fixar verkligheten. Så värre än man tänker sig?

   Inom grisuppfödning kuperas svansarna för att andra grisar börjar bita på dem, som en konsekvens av beteenderubbning förorsakat av understimulering. Eftersom allt handlar om pengar har industrin ”löst” problemet genom att klippa svansarna, ofta utan bedövning, istället för att ge grisarna större område att röra sig på, därav – ett drägligare liv. Att inte fler protesterar vad vi dagligen utsätter djur i livsmedelsindustrin för kommer jag för mitt liv aldrig begripa.

    Därför man ska köpa svenskt kött. Det är förbjudet att kupera svansen på svenska grisar.

   Från början var det faktiskt för djurens skull, vissa raser bryter frekvent svansen i lek eller i praktiskt arbete. Och man kan kupera på ett bra sätt via veterinär, vilket man gjorde under många år innan det blev olagligt.

   Min hund har en kuperad svans efter en olycka under arbete i vuxen ålder. Kan lova att hans väg till kuperad svans var betydligt mer smärtsam än om han fått den kuperad som valp hos en veterinär.

   Försvarar inte hemmalösningar, det är såklart inte ok. Fattade det dessutom som att hundarna hade naturligt kort svans så en kupering behövdes inte. Skrämmande.

  Vad fruktansvärt! Jag är dock lite trög, knöt hon en gummisnodd runt svansen så att den skulle trilla av?? Eller hade hon kapat av den och sen satt på en gummisnodd för att stoppa blödning? Frågar bara av nyfikenhet, tycker det är hemskt oavsett

   För att stoppa blodflödet så den ska trilla av. Ren och skär tortyr.

    Åh herregud! Stackars valpar!

   Man sätter en gummisnodd runt svansen på den längd man vill ha, så blodet inte kommer ut i svansen, då kommer vävnaden i svansen dö och sen ramlar svansen av. Det är fruktansvärt plågsamt och grovt djurplågeri enligt mig. Även stor risk för komplikationer.

    😭😭😭 jag vill SKRIKA för att jag blir så ledsen och arg när jag läser det här!! 💔💔

  Tack för granskning och publicering!
  Det finns en kraft att förändra när hemskheter uppmärksammas och många visar missnöje.

  Kupering är förbjudet i Sverige. Hon ska ställas inför rätta för djurplågeri!

   Hon har ju gjort det.

   Det är ju det hon är dömd för

    Bra!! (Så går det när man inte läser all text innan man kommenterar….. 🙄 Sorry…)

     Rättare sagt så går det när man reagerar på något utan att ha all fakta på bordet.
     Brukar du vanligtvis vara såhär snabb på att bilda egna förutfattade meningar?

      Men käre värld, bygg en halmgubbe vet jag.

      Anonym 11:19 Nej, och detta var ingen förutfattad mening. Kupering ÄR förbjudet i Sverige. Däremot läste jag för snabbt och missade att hon blivit dömd. Det är en helt annan sak. Inte en förutfattad mening.

       10.24 – jag och 11.19 är inte samma person.

        Skaffa ett nick då om du inte vill bli ihopblandad med alla andra 100 anonyma

         Haha mmm hade det förut men så hade andra samma o så blev det rörigt ändå.

          Nick som ingen har
          156
          357
          hjk
          asdf

          Det är inte så svårt. Men väljer du att vara anonym får du acceptera att du kommer bli ihopblandad med andra.

     Du behöver inte säga sorry! Ville mest påtala att hon blivit dömd och det är ju något i sammanhanget. Tar tyvärr inte ifrån valparna deras lidande 😔

      Jag hoppas hundarna har tagits ifrån henne.

       Som jag kan tolka hennes uppfödarsida och FB så har hon inte fråntagits någon av hennes många hundar. Hon har dessutom om jag läste datumen rätt, haft valpkull mot slutet av 2021 och på våren 2022, alltså tätt efter domen för djurplågeri föll på hösten 2021.

        Om jag fattat det rätt är hon dock utesluten ur SKK efter domen kom. Vet ej när uteslutningen började gälla, men alla valpar som födds efter det kommer hon inte kunna registrera i SKK.

  OT, men ändå… Något jag funderat över är varför vissa typer av influencers inte får diskuteras här? Jag tänker t.ex på influencers som blivit just influencers pga ofrivillig barnlöshet. Dessa influencers tjänar pengar på samarbeten och genom att ”publicera sig själv” precis som alla andra som diskuteras här? Varje gång någon av dem kommer på tal så raderas alla kommentarer. Senast igår diskuterades en av dem och huruvida en publicering av en bild kändes ok eller inte. Förstår bara inte varför.

   Ofrivillig barnlöshet och allt och alla som förknippas med det får aldrig problematiseras, för då kan man råka såra någon tydligen. Som att inte alla har sina emotionella akilleshälar? Tröttsamt.

   Handlar det inte om att de inte är stora influencers? Då riskerar det att bli ”drev” om de nämns i denna blogg som löses av väldigt många…? Tror Camilla har skrivit så förut i alla fall apropå det ämnet. Jag tänker man skulle kunna diskutera det utan att nämna specifika namn.

    Det stämmer, men det beror också på att influencern i det här fallet inte är tillräckligt stor för att namnges.

     Ok. Tackar för svar 🙂

  Bra gjort av RR!
  Inte insatt i fallet men ser att nästan alla hennes vuxna hundar har kuperade svansar. Ifall hon haft detta i system under en längre tid undrar man ju varför ingen veterinär anmält henne långt tidigare. Valparna måste ju ha besiktigats, vaccinerats och chipmärkts hos sådan.

   Har skrivit till hennes arbetsgivare, som är ett känt företag inriktat på bla djur, och frågat varför de vill ha anställda med så vidrig djursyn.

    Åh, om hennes jobb är inriktat emot djur är det nog inte jätte populärt att vara dömd för djurplågeri, speciellt inte det hon har gjort.

   Hos den rasen så kan hundarna födas med kortare svans en vad en vanlig hund har, så alla behöver inte vara kuperade.

    Det känns väl dock som risken är väldigt stor att hon gjort det tidigare med tanke på att hon uppenbarligen inte ser något problem i det.

   De valpar som är födda hon henne har hon troligen kuperat såhär tidigare. Men det finns även hundar som födds med kort svans.

   Eftersom man gör det när valpen är nyfödd så hinner nog såret läka och pälsen växa ut tills valpen är 8 veckor. Så veterinären kan nog inte med blotta ögat se om valparna är födda med kort svans eller kuperade. Hade veterinären vetat att hon kuperat själv hemma hade veterinären haft en skyldighet enligt lag att anmäla henne.

  OT! Kan inte du Camilla (eller vi andra?) undersöka lite hur det egentligen sålts från influencer-kollektioner på senaste tiden? Na-kd har ju spottat ur sig flera stycken, Bubbleroom likaså, men tycker det ser ut som de flesta storlekar finns kvar. Nyfiken på om det kanske är början på en svår tid för flunsorna (när vi har mindre pengar i plånboken och slutar lägga 900 kr på fast fashion). Också nyfiken på decenniets fiasko Arakii. Tänker att Schönberg väl borde insett att hon inte kunde kränga jackor för 9000 styck?

   Fru Universum verkar inte vara bekymrad över sin ekonomi.
   Nästan så hon uppmuntrar sina följare till konsumtionshets …hörlurar till dottern för 3500 kronor….en av många utgifter hon inte reflekterar över.

   I mitt nästa liv tror jag att jag vill bli flunsa med avsaknad av utbildning, det lönar sig onekligen.

  Den som skadar djur är empatistörda och förtjänar värre behandling tillbaka. Jag vet inte vem det här är men fy fan.

  Avskyr djurplågeri 🤬

  Kan ju också bero på att väldigt många delade djurplågarens inlägg och taggade rr och undrade hur fan de tänker som gjorde att de agerade…

  Är hon fortfarande aktiv som uppfödare? Att bli dömd för djurplågeri borde väl orsaka uteslutning ur SKK. Enligt reportaget Kalla Fakta hade för nåt år sen behövdes det ju inte jättemycket för att bli utesluten

   Kollade uppfödningens hemsida och hennes FB sida. Och som jag tolkade vad som stod under ”valpkullar” rätt så har hennes uppfödning haft en kull efter domen föll hösten 2021 och ytterligare en våren 2022. Om det kan kringgås nåt förbud eller regel genom att någon annan (tex sambo/man/familjemedlem) ställer upp som den som står som ansvarig/uppfödare på pappret, det vet jag inte. Eller så anses det kanske ”straffat och klart” när hon betalat sina böter, och sen fritt fram att börja om?

   Hon är utesluten ur SKK pga domen. Dock vet jag inte när det började gälla, så ev kanske hennes 2 senaste kullar fick reggas i SKK eftersom de var födda/dräktiga när hon blev utesluten, så det blev ett undantag? eller om hon uteslöts efter att valparna blivit reggade?
   Men alla kullar som hon tar nu efter hon är utesluten kommer inte få reggas i SKK.

  Hur kan man INTE få fängelse för något sådant?! Plus livslångt förbud mot att äga djur!!!

  Kul att läsa om någon man inte ens får veta vem det är…. Not intressant… så ge namn… annars kan du ju sluta namnge alla om det ska vara så hemligt eller låta bli att skriva.

   Läs på om förtal så kommer du förstår varför hon inte namnges.

  En fråga eftersom jag inte vet vem personen är.
  Men är personen svenskfödd eller utländsk?
  Eftersom det är vanligt med kupering i många länder, så om hon växt upp med att kupering är normalt och lärt sig som barn att det är så det ska gå till, då är det ju inte så konstigt om inte fattar problemet.
  Om hon däremot är uppväxt i Sverige där kupering varit förbjudet länge så är hon en empati störd galning.

   Hittade henne själv, hon ser svensk ut och hennes namn låter svensk. Ska antar att hon är svensk. Med andra ord en empati störd galning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.