Paows gamla bff är ute och vevar mot Greta Thunberg

Alma Idelsohn – tidigare eller existerande bff med Paow, samt deltagare i Temptation Island – har tagit till Instagram för att kritisera Greta Thunberg.
Av alla människor.
Alma menar att Greta använder ”svårare” ord för att verka smartare eftersom hon inte vet vad hon pratar om.
Sist i inlägget skriver hon ”snark” med en sovande emoji.

Alma medverkade i Temptation Island 2017 som en av singlarna, och för den som vill lite mer nödvändig information så var detta den säsong som Annica Englund och Marcelo Pena medverkade i. 
Paret ersattes av inga mindre än Paow och den dåvarande pojkvännen Mattias Coleman, när Annica och Marcelo lämnade programmet på Annicas begäran.
Från Temptation till Greta Thunberg – hej vad det går.

I Almas presentation på Instagram står det att hon nu för tiden är en journalism-student, så kanske kan hon en herrans massa svåra ord att referera till nu?

Tack för tips!

119 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  När det viktigaste i ens liv är att vara snygg, då kanske man inte hinner lära sig ”svåra ord” eller reflektera varför klimathotet är verkligt. Har svårt att tro att den här personen kan mer om klimathotet än Greta Thunberg.

   Hur vet du att det viktigaste i hennes liv är att vara snygg? Man måste inte gilla Greta eller tycka att hon låter vettig när hon pratar. Jag bryr mig om klimatet, men har också svårt för henne.

    Testa se en video där hon pratar så får du se

     Men tror du hon berättar allting hon bryr sig om sina videos? Antagligen anpassar hon väl dom efter sin målgrupp och vad de vill se. Tror inte de skulle orka sitta och lyssna på hur mycket hon älskar sin familj och vad hon tycker är viktigt osv i varje video. Jag är inte heller speciellt personlig i mitt jobb, så isåfall lär ju hela arbetsplatsen tro att jag saknar personlighet

    Jag baserar det på det jag sett av henne, det hon delar med sig av. Om hon brann för klimatet eller ngt annat så tror jag att hon förmedlat det på sina plattformar. Jag skiter i om du eller någon annan har svårt för Greta Thunberg, personen inlägget handlar om skriver är att Greta inte vet vad hon pratar om (vilket inte är sant) och att Greta använder svåra ord för att verka smartare, vilket inte heller är sant. Jag tycker att personen inlägget handlar om är pinsam. Klart slut från mig.

     16:08
     Håller med dig till 100%.

    Varför har du svårt för Greta Thunberg. Är det nåt fel på dig?

   Klimatet är inte mänsklighetens värsta problem. Människans totala förfall är tio gånger värre. I USA oroar man sig för att äldreboenden inom några år kommer att bli rena skräckkabinetten när folk går omkring med armar som ser ut som armarna på ett ruttet lik.

    eh, va?

  Kan kanske vara så att hon inte förstår vad det är Greta pratar om…

   Ja, tror hon inte förstår dessa ”svåra ord”

    Skulle vilja ha era bekymmer. Ni alla låtsas-miljökämpar med era superelbilar och supelöner bekostade av vara skattepengar Hälsar en förbannad pensionär med 12.000:-/mån att leva på. Skäms ni!!

     De som tror att klimatkrisen kan lösas genom dyra elbilar lever i en fantasivärld. Och ingen vettig miljökämpe tycker att det är fattiga pensionärer ansvar att minska utsläppen. Tråkigt att du vänder dig emot miljöfrågan, när du egentligen borde vända dig emot det orättvisa samhälle som gör att en del grupper kan orsaka enorma utsläpp medan de fattigaste får ta smällen. Lösningen är inte att skita i miljön, utan att se till att alla kan leva bekväma och tillfredsställande liv inom planetens gränser.

   Har man inte mer än 15 000 ord i sitt ordförråd kan det vara svårt att hänga med även i rätt enkla vardagliga samtal. Undrar om hon ens kan 10 000 ord?

    Varför skulle hon inte kunna 10 000 ord? Är det bara något du skriver för att vara taskig?

     Nej hade föredragit att vara taskig för det andra alternativet är mycket värre. Tonåringar och unga vuxna idag har ett mycket sämre ordförråd jämfört med motsvarande grupp på 80 talet. Det märks inte minst på högskoleprovets ordförståelse som idag är mycket lättare. Flertalet arbetsgivare har även de konstaterat att arbetstagare är så dåliga på att läsa och skriva så att det uppstår fel och missförstånd. Så det är ett stort samhällsproblem och kängan ska riktas åt skolorna som släpper igenom elever med så stora brister.

      Titta på läsförståelsen här inne så ser man precis det.

      Men varför skulle just Alma ha svårare än andra? Du spekulerar ju kring om hon ens kan hänga med i ett vanligt samtal. Det är ju inte riktigt samma sak som högskoleprovet.

      Du kan absolut diskutera samhällsproblemet i sig, men det blir ju personligt när du formulerar dig som du gör.

      Är det någon som faktiskt kommit fram till att ordförståelsen idag är lättare eller kan det vara så (om det är din egna slutsats) att ditt ordförråd och språk har utvecklats sen du var yngre?

       Nej inte min slutsats utan fakta, tyvärr. Önskar att det inte varit så. Apropå ordförståelsen i högskoleprovet finns en artikel om just detta i SvD. De har även lagt upp prov från olika decennier och de var mycket svårare förr.

        Den enda artikeln jag hittar säger ju exakt motsatsen, att ordförståelsen inte alls är lättare?

        https://www.svd.se/a/47W16o/orddelen-inte-lattare-unga-samre-pa-tyska-ord

      Det stämmer inte att det blivit lättare, däremot har nivån på den delen av högskoleprovet stadigt sjunkit.

      När det gäller personen i inlägget tror jag det här hon som har problem med ”svåra” ord, inte Greta som är ovanligt språkbegåvad.

       Nivån på resultatet vill jag klargöra 🙂

       Jo ordförståelsen har blivit lättare och om du inte tror mig är det bara att testa själv. Det ligger fler på nätet.

        Kan man testa på gamla prov också? Annars är det ju meningslöst.

        Jag går på vad de som sammanställer testet säger, inte din eller min subjektiva upplevelse av det.

        https://www.svd.se/a/47W16o/orddelen-inte-lattare-unga-samre-pa-tyska-ord

      Hållet med men vill dock poängtera att efter skolan blivit en världsunik marknad tvingas lärare sätta oförtjänta betyg eftersom de konkurrerar om kunderna/pengarna.

   ? förmodligen.

  Av någon märklig anledning dyker ett visst citat upp i min hjärna.

  ”Beauty fades, dumb is forever.”

  Hm, konstigt att jag började tänka på det helt plötsligt…

  Idiot.

  Hej Camcam! Vill helst inte att du lägger upp det här. Har förstått att man måste ”legitimera” sig när man skriver här nu för tiden så jag gör det nu. ? Har inte skrivit här på flera år. Haha

   Haha:-)

  OT men Lisa Jönssons inlägg om att någon okänd person lagt sig i faderskapsutredningen för hennes barn ochhittat på två potentiella fäder, skickat in bilder osv. Vad är det för fel på folk ärligt talat?

  Jag undrar Varför väcker Greta sån aggression hos vissa?

   DEN SVENSKA AVUNDSJUKAN.

   Bra fråga!
   Vi har ju även en klimatförnekande regering just nu.

    Undra varför

    Ska man vara noga sitter de väl inte i regeringen men regeringen verkar ju inte ha några problem med att sopa det under mattan tills vidare.

     Ja fan vad nya regeringen är bra på att sopa. Jag är inte förvånad.

    Tror inte regering som sitter nu förnekar klimatförändringar. Däremot försöker dom få oss (dig, mig och alla andra) att kunna spola i våran toalett, tända en lampa, sätta på ett element, laga mat etc. Utan att de ska resultera i att vi går i personlig konkurs. Men om du är av annan åsikt, eller har lämpliga förslag på hur vi ska reglera elpriser mm, snälla skriv dom gärna! Jag är idel öra?

     Fast vänta nu, den nya regeringen gör inte ett smack för att det ska bli billigare att göra just det du radar upp? De har egentligen bara haft tur att elpriserna sjunkit, det beror inte på deras politik. Men den nya regeringen politik kommer definitivt göra det svårt för oss i framtiden, även om de gör allt de kan för att hitta snabba lösningar nu för, för att få bestämma. Men deras politik är bakåtsträvande vilket är något som INTE är en lösning på våra framtida problem.

     Nu har Sverige inte brist på el, utan problem med elöverföring.

    Jag har lyssnat på några som kritiserar klimathotet och det är bla en amerikansk klimatforskare och andra som inte är någon Trump och det är lite skrämmande hur Cancel culture finns bla forskare ingen får kritisera även när det finns god grund. Jag är inte längre övertygad .

   För att vi måste ge avkall på delar ur vår livsstil för att rädda klimatet, då är det enklare att förneka eller ogilla personer som står för detta.

  Haha, känns knappast som att det skulle vara Greta av de två som har svårt att förstå ”svåra” ord… ?‍♀️

  ”Journalism-student”? Hjälp. Apropå svåra ord.

  När man har så mycket filter att man ser datagjord ut

   När man sett Paow i dagsljus förstår man vilken kraftig retuschering dessa filter är.

   Data eller dator?

    pc

  ”Använder svårare ord för att verka smart” måste vara bland det löjligaste jag hört. Jag kan absolut hålla med om att Greta har ett välutvecklat språk, men så särskilt avancerade ord vill jag inte påstå att hon slänger sig med. Greta behöver heller inte slänga sig med svåra termer för att verka smart – hon är uppenbart smart sett till den breda klimatkunskap hon faktiskt tillgodosett sig redan i ung ålder. Det skulle absolut inte förvåna mig om Greta är högfungerande.

  Men det är väl klart, en journalism-student är helt rätt person att anmärka på språkbruk.

   Att Greta har en diagnos är ju välkänt och något hon själv berättat om.

    Och det har jag heller inte sagt något om. Autism behöver dock inte betyda högfungerande, men i Gretas fall tror jag att hon är ruskigt smart och kompetent.

     Högfungerande har inget med intelligens att göra.

      ”Autism är ett tillstånd som det är lite svårt att få grepp om. Personer med autism kan vara allt ifrån högfungerande halvgenier/halvkufar som Dustin Hoffmans rollkaraktär Raymond Babbit i filmen Rain Man, till svårt funktionsnedsatta personer som inte klarar sig utan mer eller mindre kontinuerlig hjälp.” https://ki.se/forskning/tidig-upptackt-ska-hjalpa-fler

       Rimligt att kalla folk för halvkufar

        Nej, det kan jag absolut hålla med om att det inte är. Detta är dock ett citat taget rakt av för att poängtera just vad högfungerande innebär.

         De syftar dock inte på intelligensen enbart när de skriver högfungerande i den där texten. Jag tror begreppet du söker är särbegåvad.

         Sen om Greta verkligen är det låter jag vara osagt…

   Belle, du menar väl ”tillskansat sig” och inte ”tillgodosett sig”? Apropå svåra ord…

  Alltid undrat Hur mycket pengar annica och Marcelo fick för att vara med. Dom sa det var sjukt mycket.

  Greta är ingen profet eller expert. Hon är en ung tjej med begränsad bildning som grottade ner sig i klimatfrågan för att det gav henne någon slags mening i tillvaron. Detta har bekräftats av hennes egen mor. Greta mådde mycket dåligt innan hon fann klimatfrågan. Jag ska inte nämna diagnoser eller sinnestillstånd men hennes mamma skrev ganska utförligt i sin bok vad det handlar om.
  Greta har gjorts till talesperson för alla möjliga saker, både klimatet, antikapitalism, BLM, socialism mm. Om dessa ämnen får man tycka vad man vill, jag argumenterar varken för eller emot. Men hon har ingen trovärdighet eller egentlig kunskap i frågorna. Hon har utnyttjats av människor, tyvärr även hennes egna föräldrar, av olika anledningar. Alla som sett henne tala i FN (How dare you-talet) såg med all önskvärd tydlighet att detta inte är en välmående tjej.
  Hade jag haft ett barn med Gretas problematik hade jag inte knuffat ut henne i internationella rampljuset. Men jag önskar henne lycka till i framtiden.

   Hur man förtalar någon i all välmening, eller?

    Jag kunde inte se något förtal i inlägget. Att inte betrakta Greta som en expertkommentator är knappast kontroversiellt.

     Läs om din text och leta efter dina små ”kärleksfulla” pikar, så lär du hitta flertalet.

    Jag kan hålla två tankar i huvudet samtidigt. Jag kan både konstatera att en person inte är lämpad eller kunnig nog att föra en kamp på global nivå OCH känna medkänsla för hennes mående.

   Vilken nedlåtande kommentar…

   16.24
   Word!

   Jag upplever att de som kritiserar Gretas kunskap mest är de som absolut inte har någon kunskap alls i frågorna. Lite märkligt kan tyckas, för hur kan man då värdera hennes expertis?

   Vad trött jag är på dessa upprepningar om Greta som är helt tagna ur luften. Att hon skulle vara ”utknuffad i rampljuset”, vara helt styrd av andra, inte vara ”välmående” , sakna kunskap och trovärdighet osv i all oändlighet. Allt för ofta är det män som kommer med den här kritiken också.

   Nu har ju Greta själv också sagt det du säger, dvs att hon inte är någon profet eller expert. Det är ju också därför hon konstant refererar till forskning. Folk verkar tro att Greta är ute och härjar om egna åsikter när det hon gör är att försöka lyfta fakta presenterat av forskare. I dagens samhälle verkar dock fakta/forskning kontra egna åsikter vara svårt att skilja åt för vissa.

   Greta påstår inte heller att hon har all kunskap.Hon uppmanar alla att lyssna på experter och forskare som verkligen besitter kunskap.

    Vilka är experterna och forskarna?

     Vi hade ett par tusen bara här i Sverige som före valet skrev under en debattartikel om att klimatfrågan måste tas på allvar och att akuta åtgärder måste till NU. Sedan röstade svenska folket fram en regering som stoppar huvudet i sanden. För det är ju så bekvämt att köra på som innan.

     Det är väl inte så svårt att ta reda på om du är intresserad, du har uppenbarligen tillgång till internet.

      Tänkte ni som tydligen redan läst forskingsrapporterna kunde tipsa om några seriösa länkar.

       Ovan var genuin fråga/önskan.

       En snabb sökning genererade dessa exempel:

       Nasa:
       https://climate.nasa.gov/

       99,94% av forskarna är överens om att människan är ansvarig för den globala uppvärmningen:
       https://journals.sagepub.com/doi/10.1177/0270467617707079

       Rapport från World Meteorological Organization:
       https://public.wmo.int/en/our-mandate/climate/wmo-statement-state-of-global-climate

       En DN-artikel som sammanfattar ovan nämnda rapport:
       https://www.dn.se/varlden/ny-rapport-2022-gav-rekordstor-avsmaltning-av-glaciarer-och-extremvader/

   Ser man vad som behöver göras och märker att världens makthavare struntar i det, vore det konstigt om man mådde bra.

  När filtret är din bäste vän! För vad vore livet utan? ? Jag menar hellre fin filterhy än att ha något vettigt att säga! ?

  Jag gillar när människor försöker förklä sina nedlåtande kommentarer med omtänksamhet, att ni inte ser hur ogenuint och genomskinligt det är.

   Du tycker barn med mental ohälsa ska exponeras offentligt? Din beef är nog med Gretas morsa, inte med kommentarsfältet.

    Du vet inte vad Greta far illa av. Psykisk ohälsa är inte lika med att allt man utsätter sig för är problematiskt. Tvärt om.

    Greta är inget barn,hon är 19år,Också värt att notera att hon hade högsta betyg i nästan alla ämnen trots stor frånvaro i nian då hon strejkade varje fredag.

     Men hon VAR ett barn när allt började…

      Nja,hon var 16 år när hon började skolstrejka en dag i veckan.Tror inte någon 16åring vill bli kallad barn,ungdom är kanske bättre.

  Men SNÄLLAAA. Hon trollar ju bara för att få uppmärksamhet. Ge henne ingen uppmärksamhet för guds skull.

  Och influensers särskriver för att verka dummare eller?

  Idag klarar man sig rätt bra utan att veta så mycket om någonting. Allting är en googling bort så man behöver egentligen inte lära sig eller lägga saker på minnet. Jag såg när Aftonbladet intervjuade folk på gatan om nya budgeten, där en kvinna inte visste vad ”apanage” var för något. En vuxen kvinna med ett riktigt svenskt namn dessutom. Förut kunde jag bli lite förvånad men inte längre. Folk läser inte tidningar, kollar inte på nyheter, läser varken facklitteratur eller skönlitteratur, så vad kan man förvänta sig.
  50% av elever i årskurs 9 läser mindre än en sida facklitteratur på en vanlig skoldag. Hur dom då lyckas göra läxor fattar jag inte, men kanske har dom inga läxor heller längre i skolan.

   Jag är född 1989 har har inget minne av att vi bläddrade i facklitteratur särskilt ofta. Om inte typ SO-boken räknas…

    Nu har jag inte gått i svensk skola så kan inte så mycket om den, men hade ni inte geografi, biologi, historia, samhällskunskap där man går igenom lagar och hur landet fungerar? Inga läxor där man måste läsa litteraturen för att kunna göra läxorna?
    Jag är rätt så säker på att skollitteraturen inom dessa ämnen ingår i facklitteratur.

     Varför låter du alltid som en 75-årig tant när du kommenterar

      Jag vet inte. För att jag inte använder emojis?
      Kanske har att göra med att svenska inte är mitt modersmål och att jag ”bara” bott här i 15 år, och att jag verkligen försöker formulera mig korrekt för att passa mig in. Nu gissar jag bara, då jag inte har gjort en närmare analys på hur gamla tanter skriver.

       Personen verkar konstigt nog störa sig på att du har ett stort ordförråd. Du skriver helt normalt.
       Fascinerande att se en sån kommentar efter att folk har diskuterat hur stort ordförråd olika generationer.
       Gissar på att du också läser mycket?
       För jag gör det och pratar såsom du skriver.

      Hahaha

   En allt för stor andel människor jag känner på olika sätt säger helt öppet att de inte kollar på nyheterna eller läser nyhetstidningar. De ”pallar” inte, det är för mkt elände osv. En del av dessa personer läser dock gärna typ samnytt o friatider, eller motsvarande skräp som absolut inte går att jämföra med oberoende journalistik. Det tycker jag är skrämmande.

    Vad pratar man om då i sällskap, om man inte vet någonting om vad som pågår runt om i världen?

     Man kan prata om väldigt mkt ändå. Tex ens egna liv, varandras liv, inredning, hobbys, serier på nån sida osv osv. Massor! ?

    Till ?:
    Menar du på riktigt att MSM är oberoende journalistik?
    Jesus… ?

  Jag kollade på nyhetsmorgon och tycker inte att hon använder svåra ord men däremot svarar hon inte riktigt direkt på frågorna. Det är som att hon har ett tal i huvudet och använder detta även om det inte riktigt passar sammanhanget.
  Jämför med till exempel Johan Rockström som använder ”svåra” ord men sätter in sin forskning i ett sammanhang som gör att det upplevs mer rakt på sak när han svarar på frågor.

   Håller med. Mycket märklig intervju, var lite pinsamt att hon inte kunde svara på frågorna alls

   Men Greta har ju blivit någon slags helig ko som man inte får säga minsta negativt om. För tycker man att det var en dålig intervju så är man klimatförnekare typ.

    Problemet är att det negativa som sägs är mest hittepå och det blir inte sanning för att det upprepas.

   Det du ser är ett exempel på så kallat gult tänkande och det utmärker ofta begåvade människor – man tänker alltid själv och lite annorlunda än de flesta. Man brukar demonstrera det här med att om en gul tänkare fick frågan ”Vill du ha kaffe eller te?” så kanske svaret skulle bli ”Har du choklad?”. De flesta människor gör helt enkelt som andra säger, de är följare och inte ledare och kommer inte ens på tanken att ifrågasätta de alternativ som ges – och det gäller inte bara kaffe eller te utan allt i livet.

   Ett annat drag hos gula tänkare är att se lite annorlunda samband vilket kan uppfattas som ”förvirrat” eller till och med ”dumt”, det är bland annat därför särbegåvade barn förr kunde stämplas som nästan förståndshandikappade. De följde inte mallen – alltså var det något fel på dem.

   Jag har själv sett några intervjuer med Gretha Thunberg och kan, eftersom jag var likadan, intyga att hon är en typisk gul tänkare. Med åren lär sig de flesta att vara mer anpassningsbara, eftersom resultatet annars blir att ingen förstår vad man talar om – och då blir det ju trots allt meningslöst att tala alls.

   Jag tyckte att det här inlägget var kul eftersom det handlade om en så uppenbart stendum person som dömde ut en mycket begåvad ung kvinna. Det blir så att säga komik av det – men det tror jag nog inte att ”snark”-kvinnan förstår. Vilket gör det ännu lite roligare…. 🙂

   Du tycker det är rättvist att jämför Greta med en 56-åring forskare som troligen inte heller har en NPF-diagnos? Mkey.

    Men alltså, jag försökte bara förklara varför vissa inte gillar hur Greta pratar.
    Säger man att man inte gillar henne får man ju kritik för att man inte bryr sig om klimatet eller inte förstår henne och ursäktar det med hennes diagnos.

  Greta har 157 i IQ och därmed möjlighet till ett medlemsskap i mensa. Så att påstå att hon använder ett avancerat språk för att ”verka” smart har jag svårt att tro ?

  Så trött på tjatet om trovärdighet. Nej Greta är ingen klimatforskare eller dylikt men har heller aldrig utgett sig för att vara det. Hon upprepar och förmedlar fakta som redan är vedertagen. Jag är ingen rymdforskare (eller vad det nu är) men jag vet att jorden är rätt så rund och definitivt inte platt, det är vedertaget. Det här är något jag kan säga och förmedla ändå. Hur ska samhället fungera om bara den som skrivit en avhandling i ett ämne får uttala sig och ingen annan kan upprepa och förmedla information?

   Det är väl det ”journalismer” gör.

  Är inte ett svårt ord bara för hon i te vet vad det betyder. Snarare att man har ett ordförråd som överskrider en 5 åring

  Kan verkligen rekommendera att se när Greta blir intervjuad av komikern Russell Howard. Finns på youtube. Fick en helt annan bild av henne efter det!

  Gretchen har ingen utbildning utan sitter i finsoffan tack vare Malena!
  Tacohej!

   Du borde skaffa dig en egen uppfattning i stället för att upprepa vad dina kompisar i killgänget säger.

  Dags att avslöja bluffen.

  Varför står det att kommentarerna är omodererade när det inte stämmer. Bluff och båg igen alltså.

   Man måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. ?

  Längtar så till flunsa-eran är över…. Kan alla bara sluta följa de som bara är här för att provocera… Snälla ta ett vanligt jobb och bidra till samhället.

  Haha vänta nu lite, finns det alltså fortfarande folk som inte förstått än att Greta bara säger sånt globalisterna ber henne säga? ?
  Kom igen folk..
  Att en tonåring helt plötsligt fick så mycket uppmärksamhet för sin skrämselpropaganda är INGEN slump. ?

  Greta ja jävlar ????

  Tyvärr har Greta inte så stor kunskap om klimatförändringarna i världen och ingen kan påstå vad klimatet beror på exakt , men att övergå till eldrivet är det största misstaget vi kommer att göra då världen kommer att bli mer sårbar ( yttre hot syberatacker mm )
  Att skylla på fossila bränslen är ett stort misstag då industrin , aktiva vulkaner mm sprutar ut gifter !
  Vänder man på klimat frågan och om det skulle bli minus grader istället för ” varmare” vilka ursäkter kommer man med då ? Om en ny istid var på väg?

  Nä folk måste vakna upp någon tjänar stora pengar på denna klimat hysteri !!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.