Carina Bergfeldt har fått kärleksbrev

Och handskrivet är det också. 
A för effort av skribenten!

Jag har tagit mig friheten att transkribera brevet från filmen, och som vanligt är det inte tjejen i filmen som skrivit brevet. << referensen? 😉

Vad är du för en hemsk och elak person?
Att du inte skäms!!
Och vart får du alla löjliga frågor ifrån?
Kallar du det för underhållning?
Du är enbart ett stort hat mot allt som inte är kommunistiskt.
Jävla pucko!
Åk tillbaks till Götene där du hör hemma.
Usch! Stackars unge som har en så fruktansvärd morsa.
Och du har du (då?) tänkt att det är vi som är tvungna att betala din jävla lön!!
Du skulle inte ha ett öre utan kastas ut till vargarna.
Fy fan så hemsk du är!
Är säker på att du inte ens vet vem Klaus Schwab är ens!
Dessa jävlar som Magdalena A är medlem hos.
Då är det okej med nazzar!
Du vet inte ens att Hitler var sozze!
Inte konstigt att Hitler fick köpa stål, ved, kolt(?) åka med sin armé genom sv för att inta Norge.
Men det vet inte du kärringjävel.
Att S + Wallenberg har lurat och ljugit för oss i 100 år vet du inte heller.
Stalin hade i hus i Sthlm, Villa Kassman!
Så S umgicks både med Hitler och Stalin.
Hycklare.
100% Fulkärring

Jahapps!
Stackars Götene, vad har de gjort den här skribeneten för ont, som önskar på dem Carina Bergfeldt, som hen verkar tycka är världens värsta person någonsin?

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nyheter för mig att Hitler var sozze.

  SS stod väl för SuperSossarna? Eller SuperSozzarna, menar jag.

   Eller var han kanske såsse?! ?

   Nazism är ju socialism menar säkert den lågbegåvade brevskrivaren, och det stämmer ju faktiskt. Nationalsocialism.

  Intressant att sådana här personer alltid ska dra upp kommunism.

   Intressant att många andra alltid ska dra upp fascism. Två sidor av samma mynt?

    Ja, för det är ju likasamma att anse att alla ska få sina grundläggande behov täckta som att mena rasers överlägsenhet och rättfärdiga utrotning av de undermåliga.

    Mmmmm, samma mynt.

     Utrotning av de undermåliga och få grundläggande behov täckta? Som
     Mao Zedong 1958-1962, The Great Leap, 45 miljoner mördade.
     Joseph Stalin 1932-1933, Holodmor, 7-10 miljoner mördade.
     Det är alltid lika intressant att höra dessa historielösa och historieförnekande vänstermänniskor.
     Kommunism och fascism är samma avart på demokratins kyrkogård.

      Försök hålla isär själva ideologin och vad de galna diktatorer gjorde.

       Har du inte fattat att detta är konsekvensen av ideologin och den upprepas i nutid.

        Ingenstans har väl dessa diktaturer ens varit i närheten av ideologins grundtanke annat än möjligen anti-religionsdelen och att de snott namnet? Vilken del då, menar du?

         Vad pratar du om. Jag antar att du måste vara rätt ung och inte heller hunnit med så mycket historia lektioner. Googla bokstavsvänstern, som alla antingen höjde Kina eller Sovjet till skyarna som idealsamhällen som infört kommunism.

          Sluta med härskartekniker. Det Sovjet och Kina sysslar/sysslade med är ju så mycket mer än vad ideologin kommunism innebär, sen att de kallar sig kommunister är en annan femma. Du är ju uppenbart högerinriktad själv och därför vägrar du så klart konsekvent att ta till dig den distinktionen.

           Det var ingen härskarteknik utan ett snällt sätt att säga till dig att jag tycker du är dåligt påläst. Sen för sakens skull jag är väldigt långt ifrån höger. Det Sovjet och Kina gjorde och Kina fortfarande gör är helt i linje med den Marxistiska läran. Har du ens läst den och då menar jag inte på google eller partilokalen utan studerat den och diskuterat den med akademiker som har inblick och kunskap i Marx teorier?

           Det har du antar jag? Låt mig gissa, kanske doktorerat i politiska ideologier? Inget av det jag säger är fel i sak.

        Det är antagligen konsekvensen av ideologin, men inte av värderingarna. För att kommunism ska kunna upprätthållas så krävs en omfattande kontrollapparat, och när den hamnar i en maktgalen tokstolles händer så blir det inte bra. Men det är fortfarande fullt möjligt att sitta på kommunistiska värderingar om jämlikhet, allas lika värde, att folket bör äga produktionsmedlen osv utan att digga Mao, Stalin och gänget.

         EXAKT. Detsamma kan man inte säga om fascism och nazism. Det var det det handlade om början.

      Mycket väl uttryckt 🙂

      Det är diktaturers tolkning av kommunism ja. Står inte ett ord om folkmord och koncentrationsläger i Det kommunistiska manifestet. Däremot är rashat själva grundbulten i nazism och våldsamt förtryck detsamma i fascism. Ni som hävdar att det är precis samma sak är de som också klämmer in socialism i den gruppen, vilket är helt befängt.

       Du skriver väldigt osammanhängande så det är lite svårt att hänga med. Socialismen vill till skillnad från kommunismen bygga ett samhälle som bygger på trygghet och frihet och som ska uppnås på fredlig väg och genom demokrati. Vad kommunismen egentligen vill bygga är oklart för ideologin grundar sig på Marx/Engels tidiga arbete som de senare tog avstånd ifrån. Men kommunistiska manifestet är väldig tydlig med att ideologin ska tvingas på medborgarna för de är för dumma för att fatta vad är bäst för dem. Kommunismen är i högsta grad en elitistisk ism som inte tar någon som helst hänsyn till mänskliga rättigheter. Om du nu verkligen läst manifestet och deltagit i vänsterns små utbildningsläger som anordnas för att bevara renlärigheten hade du uppmärksammat detta om du inte är helt förblindad.
       Socialismen är helt väsensskild från kommunismen och står närmare socialliberalismen.

        Ja det är ju därför det är helt otroligt att högern försöker klumpa in socialismen med kommunismen om man talar om hur något fungerar i praktiken.

        Du skulle ju utan problem kunna byta ut ordet kommunism mot kapitalism där. Just sayin 🙂

         Ungefär som Marxismen består av flera ismer så består även kapitalismen av ett flertal ismer. Den reglerade form av kapitalism som förespråkas av många socialistiska och socialliberala politiker är jag helt för. Däremot är Chicagoskolans neokapitalsim med Milton Friedman som förgrundsfigur lika förkastlig som den revolutionära marxismen. Och tyvärr har vi haft ledande politiker i Sverige som lyckats med att ge den fäste. Dock är det inte konservativa krafter som ligger bakom detta i Sverige vilket många antagligen tror.

     Döda under massmördare:
     1. Mao (upp till 70 miljoner). Kommunist.
     2. Stalin (upp till 60 miljoner). Kommunist.
     3. Hitler (upp till 25 miljoner). Nazist.

     Försök inte påstå att kommunism är för allas grundläggande behov.

      Men snälla förstå att det inte är en del av den kommunistiska grund-ideologin, till skillnad från nazism och fascism.

      Nivån är så låg så att man skäms. Trodde du att kommunism som ideologi står för massmord?

      En googling bort liksom.

       Den här är ju högerns absoluta favorit-halmgubbe. Så tröttsamt.

        Man kan inte säga nåt negativt om nazism utan att högerfolk ska skrika ”men kommunism då???” Känner de sig träffade, eller? Illa.

         Denna diskussion uppstod ur att en vänstermänniska inte gillade att bli dragen över samma kam som fascister. Det är ingen skillnad, bägge är avskum.

         Haha, precis!
         Väldigt talande att de alltid måste problematisera kommunism, men aldrig klarar att problematisera nazism eller fascism. Det verkar jättesvårt att hitta några nackdelar eller jobbiga (bi-?) verkningar av våldsideologier…

          Det kapitala misstaget i vänstermänniskors tankegångar vid sådana här tillfällen är att anta att alla som kritiserar kommunism inte skulle göra detsamma om det var en nazistvurmare de talade med.

          Med all sannolikhet kommer ni enas i frågan om att nazism är förkastligt, men det blir kanske inte en så konstruktiv diskussion då den du talar meds intresse främst ligger i att få dig att förstå att kommunism inte är en harmlös bamseideologi, inte att växelvis utdela ryggdunkar över hur goda antinazister ni är.

        Och din kommentar är vänsterns i vanlig ordning obildade svar på all kritik mot kommunismen vars ideologi går ut på att tvinga på folk ett samhälle de inte vill leva i.

         Jag vill inte leva i ett kommunistiskt samhälle, men ej heller i ett kapitalistiskt, men tji fick jag.

          Nu råkar du leva i en demokrati så du har lyxen att kunna flytta. Du har möjligheten att uttrycka ditt missnöje, något jag gör själv för jag tycker att vi har en kass regering. Men alla de som lever i diktaturer oavsett om det är vänster- eller högerdiktaturer har inte den lyxen.

           Det har numera inte en allt större växande massa i kapitalistiska länder heller, för de har helt enkelt inte råd ?

       Massmord är inbyggt i kommunism som ideologi. Du kan inte tvinga folk till absolut jämlikhet utan folkmord. Det är precis därför kommunismen aldrig lyckats någonstans på jorden utan att drunkna i blod, våld, misär och förtryck.
       Ni som tror att kommunism är bra kan dra åt helvete.

        Andas. Har varken sagt bu eller bä om kommunism. Säger bara vad ideologin står för och vad dess mål är. Det borde alla veta.

         Jag andas för att jag lyckades fly från ett kommunistiskt skitland.
         Annars hade jag varit död.

          Okej, men du tror alltså fortfarande att Marx hade folkmord som mål med kommunismen? Att ideologin bygger på att mörda människor?

          Det blir svårt att diskutera när saker ska förvridas.

           För att ta det väldigt enkelt. Marxismen är flera samhällsåskådningar och ur denna grupp har ett flertal ismer vuxit fram. Inom Marxismen skiljer man på revolutionär Marxism och Marxism som införs genom reformer. Kommunismen vald den revolutionära marxismen som tvingar folk in i kommunismen. De som gör motstånd blir samhällets fiende och behandlas därefter. Det som skiljer Nazismen från kommunismen är att vem som är samhällets fiende är uttalad, dvs judar. Inom kommunismen är samhällets fiender inte specificerade men konsekvensen för dem är den samma som för judarna. Så visst är det tydligt att inom vissa grenar av Marxismen som kommunismen bygger på så är du inte med på tåget är du fienden och straffas för det.

           Jag tror inte Marx hade folkmord som mål, men man måste också rannsaka sin ideologi när konsekvenserna varit så brutala, flera gånger om.

           Blir det inte fel om man med kommunism avser ”konsekvenser av diktatorers tolkning av kommunism”?

           Fast diskussionen handlade från början om att nazism som ideologi är en helt annan grej än kommunism som ideologi.

           14.40 skillnaden mellan ickedemokratiska ideologier är inte så stor. De går ut på att det är en eller ett fåtal personer som sitter på alla svaren och bestämmer hur folk ska ha det. Diskussioner som pekar ut en dålig part brukar ofta spåra ur, tyvärr.

        Visst, men man kan isf säga exakt samma sak om kapitalism. Det är liksom bara inbyggt i det mänskliga tillståndet.

         Maktmissbruk och våld menar jag då alltså.

       Din kommentar får mig att faktiskt fundera över om du ens behärskar Google. Ge mig en kommuniststat som varit helt befriad från folkmord och brott mot mänskliga rättigheter. Snälla bara en!
       Kommunismen bygger på att transformera samhället under tvång. Det leder oundvikligen till maktmissbruk.

        Diskussionen gäller vad kommunism som ideologi står för. Inte hur den har praktiserats av galna diktatorer, så din uppmaning är helt irrelevant.

         Så inte ens en? Det är ett klockrent svar i sig.

          Du verkar inte förstå vad ideologi är för något så dina kommentarer blir bara märkliga.

          Vietnam

          Östtyskland. Laos.

           Östtyskland? Där regimen sköt ihjäl människor som försökte fly?
           Hört talas om Stasi?
           Blir fan mörkrädd.

           Nu talar vi om folkmord här. Att regimer gör sig av med oönskade människor lite här och var händer i större delen av världen.

           hmongminoriteten i Laos hört talas om dem? Tydligen inte. Och Östtyskland hört talas om Berlinmuren?

           Främst för att de är en utsatt minoritet och slogs på amerikanska sidan ja. Inte för att de är nån slags ideologiska motståndare till kommunism ?

      ”Hitler var snällast av ALLA diktatorer!”

      Försök inte påstå att brunhögern inte relativiserar grovt vid behov.

       Är dagens vänstermänniskor helt obegåvade. De intressantaste diskussionerna jag hade på universitet var med vänstermänniskor, intellektuellt briljanta. Sorgligt att se dagens förfall hos vänstern.

        Skulle VERKLIGEN kunna hävda detsamma om högermänniskor? Du inser väl det? Se dig omkring

         Hahaha du antar att jag är höger. Tror faktiskt mina högerkompisar skulle bli mer förolämpade av att någon kallar mig höger än vad jag själv blir. Egentligen är jag inte ute efter tjafs men jag tycker det är trist att debatten idag är så himla onyanserad och polariserad. Istället för att lyssna på varandras argument och inse att folk som står långt ifrån en ideologiskt kan ha poänger, slänger sig folk direkt i skyttegravarna och korkar upp senapsgasen.

          Alltså är vänster och kan bli TOKIG på viss vänster-retorik så till viss del håller jag med. Menar bara att den intellektuella nivån sjunkit lika mycket på bägge sidor. Men vi verkar ju vara överens om det, även om det inte lät så först

          Men blir det inte så just märkligt att ta fram att en kommunist dödade fler än en nazist? Var är debatten där? Det är helt ointressant att i dagens läge huruvida vilken ideologi som är värst då kommunism inte är ett hot i Europa i nuläget medan nazism och fascism däremot är det.

        ”De intressantaste diskussionerna” hade du antagligen inte i kommentarsfält på blogg?

         Inte de mer intellektuella, men det dyker upp fler guldkorn än man kan tro vid första anblicken i kommentarerna här.

       Listan var alltså ”including but not limited to”… kommer flertalet diktatorer efter honom på den där listan så att påstå att Hitler var snällast är helt enkelt inkorrekt. ?

   Men hon är ju onekligen vääääldigt vänster. Det kom ju fram tydligt när hon diskuterade med sin nya Amerikanska bror.

  Ett nättroll utan nät. Då åker hederligt papper och penna fram.
  Måste vara en otrolig ilska och frustration i människan som liksom gör en Marguax och inte tänker till ett extra varv innan frimärke köps och brevet läggs på lådan.

  Hoppas Carina kan ta det med ro även om det är obehagligt att få

   Älskar att du använder det nya vedertagna; att göra en margaux

   Det känns som att det är en äldre person som skrivit. En yngre hade förmodligen skrivit det på nätet liksom, plus att handstilen känns som en äldre person. Jag ser framför mig en mycket ilsk liten dam, som kanske börjar tappa greppet om verkligheten lite.

   Inte för att det är en förmildrande omständighet. Man bör inte vara otrevlig mot folk.

    De har inte tillgång till internet i fängelser. Det är ju därför som de måste skriva handskrivet istället. Det handlar inte om att personen tagit sig tid att skriva handskrivet, utan det handlar om dessa personer som skriver såna här brev ofta skriver från fängelserna där de inte har tillgång till internet.

    När någon skriver ”kärringjävel” så tänker jag direkt att det är en gubbe 😛

     Ja verkligen. Allt skrek man, troligt gubbe, över det brevet.

      Utom möjligen kommentarerna kring barnet inser jag nu. Gubbarna brukar inte bry sig om att trycka till en om ens föräldraförmåga.

    Tror det snarare är en man som skrivit brevet.

  Varför detta svammel om nazism?

  Jaha.

  Det är tragiskt att de får skicka brev från fängelserna. Det skulle inte förvåna mig om det brevet kommer därifrån. Många av otäcka handskrivna brev kommer från fängelserna. En fri människa har ju tillgång till internet. I fängelserna har de ingenting annat att göra än att skriva brev, titta på tv och bli förbannade på saker de ser på tv.

   Du tycker inte det vore lite väl hårt att förbjuda brevskrivning? Lisa.

   Det är arbetsplikt i fängelserna, finns träningslokaler och utevistelser är schemalagda så lite mer aktivitet än TV.

  Självinsikten hos denna skribent ? Dåre.

  Jag tror inte att friska människor skriver såna här brev. Varken innehållet eller den faktiskt gärningen att skriva och skicka. Jag vet inte, men det är liksom ett väldigt…speciellt beteende.

  Får inte personen som skrivit detta lite vatten på sin kvarn när Carina publicerar det? Uppmärksamhet är väl exakt det sol söks här ?

   Något säger mig att personen inte har instagram..

   Tror inte personen som skrivit det ser hennes inlägg.
   Om man utgår ifrån skrivstilen så är det en äldre person med den äldre typen av skrivstil. Jag hade också skrivstil i skolan men inte denna. Så här skrev min farmor och mormor.

  Vilka tragiska människor det finns. Känns som en mycket förvirrad och arg hjärna som inte är frisk.

  Carina kommer från Götene så är väl det ”onda” som Götene gjort.

   Jo, men det är väl taskigt mot Götene att vilja skicka tillbaka Carina dit som enligt brevskrivaren är djävulens påfund.

    Jag tänker osökt på Lina i Lönneberga som ville skicka Emil till Amerika: ”Här har ni Emil, skicka hit den där jordbävningen” :D:D

    Carina är jättevälkommen hem till Götene, vi är stolta över henne!
    Hälsningar Götenebo

  Jag bor i Götene varannan vecka, nog för att det är en håla men den här personen verkar ha väldigt mycket emot Götene bara för att Carina kommer härifrån ? stackars människa.
  Nu blir det promenad i friska luften här på schlätta, dvs Götene ?

   Götenebo här med 🙂

  Någon som sett programmet?

  Menar personen Raul Wallenberg så är det hemskt att skriva illa om honom. ?

   Personen som skrivit brevet till Carina är uppenbart inte i balans och därför ifrågasätter jag varför hon väljer att göra content av det. Det känns rätt unket.
   Brevskrivaren menar Wallenbergsfären och deras affärsintressen och jag tolkar det som att han stör sig på att Carina uttalat sig negativt om Wallenbergarna. Men vem vet vad som snurrar runt i brevskrivarens skalle.

  Oavsett så hurra för åsiktsfrihet men man kan ju önska att det används till nåt bättre. Kanske brevskrivaren mår bättre nu när han/hon fått lätta på trycket.

  Bullen❣️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.