Hund i säng?


På nätterna sover både hon och Svea i våran säng. Hur mysigt som helst! ❤️Jag är nyfiken på hur ni upplever valperioden? När fick ni era hundar rumsrena?

Sista frågan.
Jag vet att den är tvådelad ?
Låter du hunden/hundarna sova i sängen? // My Martens

Ibland aktualiseras ämnen på flera ställen samtidigt, vilket jag alltid finner intressant.
Hund i säng-frågan har dykt upp, både hos Åsa Ingrosso och hos My Martens. Kanske är det att kylan kommit krypande och de små liven återigen vill sova under täcket – om de inte gör det året om – för varför skulle man annars skriva om det just nu?
Eller är det slumpen?
(”Ja få schlumpen?”) << kommer ifrån, var? 🙂

Vad mer än hund och katt har folk i sängen när de sover?
Kaniner?
Ormar?
Marsvin?
Minigrisar?
Okej, eventuell sambo, partner eller diverse barn då men jag var mer inne på husdjur här. 🙂

Jag skulle gärna ha en liten alpacka med stickad mössa i sängen, och fyller år den här veckan.
Födelsedagsalpackor skickas enklast till redaktionen på Kungsgatan. 😉

133 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Min katt har inatt sovit på värmefilten bredvid mig i sängen. Så himla mysigt, speciellt efter att ha förlorat den andra katten som ville ligga nära varje natt ?

   Jag hade min hund mellan benen, min katt uppe vid ansiktet ? en helt perfekt natt

  Kopparbergs-reklamen

   Vill du dela säng med den?

    Nej, det var troligen svaret på frågan i inlägget.

     Ah sorry, de delar alltså redan säng.

      Förlåt mig, EN av frågorna i inlägget. Hittar du själv??

  Självklart sover min katt i sängen! Han brukar alternera lite med olika familjemedlemmar. Ibland sover han en hel natt i en säng, och ibland går han lite mellan så han börjar natten i en säng och avslutar i en annan.

  Varför skulle det vara mer ohygieniskt att ha ett djur i sängen än en människa?

   Min man vägrar ha hunden i sängen men han börjar jobba tidigare än mig och så fort ytterdörren stängs så hoppar hon upp och lägger sig på hans kudde haha 🙂

    Usch hade blivit sjukt besviken om min sambo gjort så..

     Jag skickade ett kort till honom med tassarna på kudden. ?

   För att en människa duschar typ varje dag? Och för att det mesta av dagens smuts fastnar i kläderna som man ju tar av sig innan man lägger sig i sängen. Jag är all for hundar i sängen för jag är inte speciellt rädd för varken smuts eller bakterier men att mena att en hund skulle vara renare än en människa blir ju konstigt.

    En katt tvättar sig konstant och luktar gott. Katter är väldigt renliga av sig.

     Sen tvättar de ju sig i rumpan också, och på tassarna som de just varit på lådan med. Är ändå glad åt att mina katter tvättar mig i ansiktet, det är så snällt av dom. Sen behöver jag ju inte föreställa mig var tungan var nyss.

      Fy f-n.

  Såklart ❤️

  Min vilda valp sover bredvid sängen men får komma upp en stund på morgonen. Skulle inte bli mycket sömn för mig och min sambo om hon skulle sova med oss där hela natten ?

  Såklart❤️❤️ Mysigaste som finns

  Tror det beror av hur mycket hund , hur mycket päls samt hur aktiv hund

  40kg, medellång päls och hyffsat aktiv (dvs skogspromenader och dylikt) gör att nej, min hund är INTE renare än en man med skägg…. har inte avancerad pälsvård varje dag (givetvis torka tassar och krångla ut pinnar och löv)

  Hundarna sover i vår säng och barnen får sova på sina egna rum för de får inte plats. Pälsklingarna är så gosiga och varma ❤️

  Hundar i sängen just nu. Kan inte sova utan dem.

  Den ena katten ligger i armhålan hela natten och den andra ligger mellan knäna nästan hela natten. Så mysigt!

  Tror min unge i förskoleåldern sprider mer sjukdomar än vad min katt gör ?

   Ja våra med, men hatar fästingar så katterna får sova i soffan, i sina kattsängar, i en stor fåtölj eller på en go filt under elementet.

   Hopps det blir kallt snart så fästingarna dör! Tog två igår.

   Men ditt barn sprider inte toxoplasma som din katt eventuellt gör….Jag tar vilken barnsmitta som helst om jag kan undvika att få den parasiten som låter hämtad från en skräckfilm. Googla gärna…

  Katt är självklara i sängen.

  En katt äger allt inom bostadens fyra väggar samt proximalt en yta om 200kvm runt fastigheten.
  Så det går inte att argumentera bort.
  Och sen är det otroligt mysigt såklart

   Eller hur. Vi råkar bara vara katternas rumskamrater.

  Min skäggiga man får sova i sängen.

   Snällt av dig! Riktig människovän. Värmer hjärtat att läsa ❤️

   ❤️ mysigt ändå.

  Helst inga djur i sängen. Tror dock inte män med skägg slickar sig ”där” som hundar gör, hu………………… Har man en sedan en hund som fäller måste man ju byta lakan varje dag.

   Nej men dom tar sig där utan att tvätta händerna ?

    Ja varför är karlar så äckliga? Helt chockerad hur de är efter fasaden ramlat ner.

    Min man anmärker ständigt på män som tar sig på könet och som ogenerat ställer sig och kissar ute (typ på golfbanan) när det finns en fullt fungerande toa i närheten. Han blir uppriktigt frustrerad och äcklad över andra mäns svinighet. Han tycker de beter sig som djur. Det finns alltså bra män ?.

     Fast på golfbanan finns det ofta ingen fullt fungerande toalett i närheten.
     Har du ens varit på en golfbana?;)

      Vid 9e hålet finns det oftast toaletter och möjlighet att köpa mat och dricka. Att gå 9 hål tar ca 2-3 timmar. Så länge borde man väl kunna utkräva av en vuxen människa att kunna hålla sig?

       Har inget med att vara vuxen att göra. Finns diverse sjukdomar (av mer eller mindre allvarligt slag) som gör att 3h är länge. Även män kan drabbas av både inkontinens och överaktiv blåsa.

      Nyfiken fråga: Hur gör kissenödiga kvinnor på golfbanan?

  Här hemma sover vår lilla hund i sängen. Hon har egen stege så att hon kan ta sig upp och ner som hon vill? hon sover oftast nära min sambo på nätterna för jag tror att hon tycker att jag är för varm, men på morgonen väcker hon alltid mig med en puss och vill sedan lägga sig som lilla sked och bli gosad på. Det mysigaste som finns! Särskilt på helgen, då ligger vi ofta kvar allihop och dricker morgonkaffe i sängen länge. Min hund har alltid rena tassar på kvällen då hon måste tvätta dem med specialschampo efter sista promenaden för att det inte ska klia. Men hon hade lätt fått sova i sängen även med smutsiga tassar! Det är för mysigt för att låta bli. Hon är med väldigt renlig av sig och undviker äckliga saker. Hon har aldrig rullat sig i något. En gång råkade hon stiga i hundbajs med framtassen och lyfte tassen så högt hon kunde och frös till i hela kroppen, jag fick bära hem henne till badkaret tillslut?

  Hundar ❤️

  Hade en minigris förut och hon sov alltid i sängen mellan mig och min sambo. Världens mysigaste! Fast ibland fick man en vass klöv i ryggen ?.

   Gud så gosigt det låter!
   Alltid velat ha en minigris, men bor inte ”grisvänligt”, än. När jag blir pensionär blir det definitivt en gris

  neeej vad äckligt ? eller tvättar ni av hundens tassar innan? tänk hur mycket snusk som är där som den trampat runt i ute.

   I dessa tider tror jag det är få hundägare som inte tvättar hundens tassar ?

   De är tio gånger renare än din sambo och organet han stoppar i dig.

    Ehh..

     Rädd för sanningen?

      Du talar kanske av egen erfarenhet?! ?

    Min sambo går inte barfota i lera och har inte grus under magen ?

    Kom tillbaka när du har gått ut grundskolan.

    Men snälla

    Men jösses

    Tio gånger renare alltså? Hörrdu… ta ett snack med din partner.

   Håller med dig det är ju som att sova med skorna på sig i sängen!

   Och även om man tvättar tassarna så kan ju hunden sitta och ligga med när man är ute med den. Det gör min kompis hund iaf när vi är ute och leker med den.

   Varför inleder du aldrig meningar med versaler?

    för det går snabbare att skriva ? skriver såklart som man ska annars men inte här.

     Men versalerna kommer ju upp automatiskt?

      inte på datorn ?

       Vad gör du med tiden du sparar in genom att inte hålla ner shift en gång per mening?

  Hund i sängen, självklart ❤️

  Jepp, min whippet får sova i sängen! I somras när det var 26 grader varmt en natt så skulle han bestämt sova under täcket ? själv ville jag inte sova med täcke just då.?
  Ofta hjälper det mig att sova med hunden i sängen blir lugn av att lyssna på deras andetag?

  Åh, sova med en kanin, det vore nåt det! ❤️
  Har katter, de får sova i sängen när min man inte är hemma då han är allergisk (de får annars inte va i sovrummet). Mysigaste som finns, är uppvuxen med det.

  Alltså jag är hundra procent för hund i säng.

  Men att ange tidningen Kureras referens till Daily Mail som trovärdighetsgivanse källa, det är ändå för roligt…

  Nej, våra katter får inte vara i sängen och inte ens i sovrummet. Hund skulle jag aldrig ha, tycker de är rätt äckliga.

   Då är vi två.

    Folk med hundar har alltid en oangenäm hundlukt hemma.

     Jo, jag håller med. Tror dock att hundägare själva är ganska immuna mot detta.

   Tycker i och för sig inte att hundar är äckliga men skulle aldrig låta en hund sova i sängen.

  Min katt fär sova var han vill men vi är överens om att min sida av sängen inte är en bra idé. Jag får panik om något ”håller fast” mitt täcke (ex makens ben, katt, barn som ligger på) och katten tycker inte det är så roligt pga rör mig mycket när jag sover. Men på den andra sidan av sängen sover han ofta. Ibland i barnens sängar, ibland i docksängen eller någon av sofforna. Hade han vart utekatt hade jag inte vart så oroad över smuts men däremot fästingarna, fy fan.

  Ibland tror jag att jag har motsatsen till bacillskräck för jag tycker nästan inget är äckligt. Jag kan ha samma kläder hemma som jag haft på jobbet eller tunnelbanan vilket tydligen är en dödssynd enligt somliga. Skulle jag tappa ek godis på marken skulle jag utan problem kunna ta upp den och stoppa i munnen. Jag glömmer att skölja av frukt och grönsaker ifrån affären och äter dem ändå. Jag låter hunden vara överallt i hemmet så länge den inte är synbart smutsig. Alla I familjen använder samma handdukar i badrummet och handdukar användas alltid flera gånger innan de tvättas. Jag äter mat där utgångsdatumet passerat så länge det luktar fräscht. Osv.
  Typ inget äcklar mig. Fler som är som jag?

   Man behöver inte ha bacillskräck o tvätta allt hysterisk men lite vett och bashygien är bra att ha.

   Du är INTE ensam!

   Vad kan hända med en godis om man tillämpar 3 sekundersregeln liksom. Skillnad om man tappar den i en vattenpöl.
   Och att lukta och smaka på mat innan den kastas trodde jag var normalt faktiskt, kanske att man är uppfostrad på olika vis, att inte vaska mat är vad jag har lärt mig.

   Likadan, är aldrig sjuk heller. Är du?

   Jag är precis likadan förutom att jag inte har hund. Jag växte upp med en väldigt pedantisk och städgalen mamma som alltid skulle ha rent runtomkring sig, kanske blev jag tvärtom pga det.

   Jag är hyfsat likadan. Läste en kommentar här en gång om att man är superäcklig om man inte tvättar byxorna direkt efter man har åkt kommunalt??? Ba ja alltså jag åker buss till och från jobbet dagligen, inte fan tvättar jag byxorna bara pga det? Sånt otroligt slöseri. Kan också stoppa en godis i munnen om jag tappar den på torr mark/golv.

   Jag tror det är en tävling i hur ”fin” man är som egentligen är orsaken till hur folk förfärat blir så äcklade av allt hela tiden.

   Japp! Tycker vi är de normala.?

   Typ samma här, dock byter jag sängkläder ca3 ggr/vecka då en av mina 3 korthåriga taxar är allergisk mot dammkvalster 🙂 när jag var liten växte man upp med att lite skit rensar magen ha ha ha och sen ska man lukta sig till om dålig mat eller ej, förra sommaren var jag utomlands i nästan två månader och kunde använda grädde som gått ut en månad innan utan problem

  Hund i sängen såklart och varför skulle jag byta lakan varje dag för det? Vet inte om folk lägger märke till det direkt men jag har nog aldrig hört om någon som blivit sjuk av att bli slickad i ansiktet av en hund? Vad är det för smuts de sprider, tänker ni?

   https://nyheter24.se/nyheter/852760-sa-farligt-ar-det-att-bli-slickad-i-ansiktet-av-en-hund

   ”While it was once believed that dogs’ mouths were cleaner than those of humans and that dog saliva had healing properties, this myth has been thoroughly debunked. Considering that dogs are prone to nibbling on poop and licking their own unmentionables, it probably comes as no surprise that in reality, a dog’s mouth is a pool of germs.”
   https://www.hillspet.com/dog-care/behavior-appearance/are-dog-kisses-safe

   https://www.rover.com/blog/4-reasons-shouldnt-let-dog-lick-face-2-reasons/

   Grus

   Jag är inte rädd för att bli sjuk utan tycker att det är ofräscht med smuts i sängen. Mina barn får inte lägga sig i sängen med ytterkläder och skor på heller.

    Brukar alltid ta av min hund sin jacka och sele också när hon kommer in.

   Mask, maskäggen sätter sig runt munnen i pälsen.
   Och så andas du in dom när hunden är uppe i ansiktet på dig.

   Nu räcker det ju att ha dagisbarn för att riskera att få springmask, men du frågade, jag svarade.

    Hur vanligt är det då? Haft flera hundar och har inte märkt av någon mask eller hört något om någon som har mask. Känner mig inte så orolig.

   Tänker att det bara är äckligt. Päls i sängen, grus, slem från hunden osv. Men you do you, bryr mig inte hur andra gör. Skulle själv aldrig låta ett djur sova i sängen.

  ”Ja få schlumpen?” Jag antar att du menar att man får det sista i flaskan/glaset? Det är samma ord som slunten, slatten, skvätten etc. Kallas också ”pojken” i vissa dialekter eftersom det ansågs ge sonalycka att dricka det sista.

   Jag avgår en specifik reklamfilm faktiskt. 🙂

   Jag kallar det för ”flickan”, så sa vi i vår familj. Har hört ”pojken” också.

  Två hundar i sängen nu. Gärna mer i framtiden. Djur är bäst.

  Samma här! Har blivit mer chill med allt sånt sen efter pandemin. Lyssnar på Agnes Wold och hennes kunskap om bakterier. Min familj är inte sjukare och livet är lite lugnare utan allt hysteriskt handtvättande och nojighet.

  Jag och min sambo har tre hundar på mellan 30-40 kg, en med löngre och tjockare päls. Är någon av oss hemma själv får dem sova i sängen och är nån av hundarna sjuk på något sätt får den sova inne hos oss så vi enklare kan vakna om det är något. Ibland väljer de sängen och ibland väljer de att sova nedanför ?. Vi byter alltid sängkläder efter att hundarna sovit i sängen.

  Jag älskar våra hundar men de är strängt förbjudna från sängen.

  Beror nog på vad för slags hund och hur mycket skit de drar in… Har två över 20kg som springer i skogen varje dag som man hittar en och annan fästing på dagligen + annan smuts som de ändå lyckas dra med sig in trots avtorkning. Innan vi flyttade till landet sov de i sängen men inte längre. Älskar dom djupt men vill inte bli väckt av en fästing som långsamt kryper över armen igen.

  Jag gillar att hon jämför hundar & skäggiga män 🙂 🙂 🙂

   Män är ju djur så att…

    Kvinnor också

     hahaha

    hahaha

   Rimligt! ?

  Det är upp till var och en, förstår inte varför man skulle bli upprörd över hur andra gör. Vill nån ha en häst sovandes i sängen är det väl deras problem och inte mitt.

  Jag är allergisk och har inga djur. Men nog ser det väl mysigt ut ha sällskap i sängen av en hund eller katt.

   Kan tillägga att det jag inte vill se är när folk blir slickade i ansiktet av deras djur. En del ser ut att hångla med deras dräglande hund. Sånt får de gärna låta bli lägga ut på instagram ?

    Något av det äckligaste jag vet.

  Det finns inget som ”minigris”. Det är griskultingar man sett folk gulla med (som många sedan tröttnar på och gör sig av med när de slutar vara lika gulliga). Den minsta grisrasen är hängbukssvin. Googla för att se hur liten den är fullvuxen. 😉

   De är också söta!
   Blir mer att älska för var år som går ?

   /Hon som drömmer om gris som pensionär

  Har ingen hund längre och för mina föräldrar fick han inte sova i våra sängar (inte i någons säng). Mamma tyckte det var äckligt och hon är dessutom lite allergisk och då fick inte vi heller ha hunden i sängen.
  Det blev dock slappare regler med åren och ibland sov han i min säng, mysigare finns inte. Längtar så efter att skaffa en hund igen?

  Har 7kg kärlek sovandes tätt intill mig varje natt såhär års. Han ligger på min insida så antingen ligger med ryggarna pressade mot varandra eller så ligger han mot min mage, och nöjdast med det arrangemanget är nog matten? På sommaren väljer han oftare sin egen säng som ligger bredvid min eller fällen han har under sängen.

  Mina husdjur får sova i sängen. Gärna faktiskt.
  Min nuvarande huskamrat Herr Brian Ragdoll gillar inte nya duntäcket och jag är förtvivlad att han valt soffan de senaste veckorna.

  För många år sedan så sov jag över hos en kompis. Han erbjöd sin säng till mej och tog soffan själv. Snällt tycker jag.
  Jag vaknar av att det pysslas i köket. Och sen så vaknar jag såinihelvete!! när jag upptäcker att han placerat sina två ormar hos mej under täcket!!
  Jag hatar honom!
  Tack för mej.

   Hahaha nej på riktigt?

    Joo, på riktigt!! Alldeles sant!
    Dom var iofs inte så stora, cirka 1-1,5 meter. Men ändå!!

     Hahaha fyfan hade fått stroke på fläcken?

  Katt ? hundar lutar så illa ?

   #inteallahundar

  Hundar luktar så förfärligt illa så nej, jag skulle aldrig låta en hund sova i min säng. Kan knappt tänka mig något äckligare! Jag har också svårt att sitta i soffan hos folk som låter hundar vara i soffan pga äckligt.

   ? låter jobbigt

   Åh ja jag vet. Alltså jaaaa alla får ha sina djur var de vill och är jag gäst så rättar jag mig efter deras osv osv. Men det är så satans äckligt med en soffa/bil/stolsdyna full av hundhår. Jag vill liksom sitta lite i jägarvila så att jag inte rör möbeln?

   Och nej, jag hatar inte hundar, vill bara inte täckas av deras hår.

   De flesta hundar luktar inget särskilt. Gamla hundar eller hundar med problemtänder kan ha dålig andedräkt och ”fetpälsade” hundar med benägenhet för våteksem luktar också illa, men de allra flesta luktar ingenting i pälsen.

    Jo, de luktar hund.

    Dock tycker jag att hund ändå luktar lite hund, inte så att en hund är doftlös. Själv gillar jag inte heller lukten av hund, men älskade min hunds doft, brukade lukta på hans huvud när han sov. Varm sovande hund?

    Jo. De flesta hundar stinker. Dessutom fäller de flesta hår typ ständigt… De är så vidriga (men söta, en del.)
    Skulle ALDRIG äga en hund.

     Men alltså varför måste man uttrycka sig så otrevligt? Är det en cool grej bland vissa att tycka att djur är äckliga och uttrycka sig otrevligast möjligt om det? Jag fattar verkligen inte. Som att människans hudavlagringar, svett, naglar, hår och what not är ett under av naturlig renhet?

      Hundar är ju djur och djur luktar – de kan ju inte rå för det. Vad i det är otrevligt?

       Ja nu var det ju inte alls min poäng.

    Min hund luktar ingenting och han sover i sängen med mig, han ligger dock ovanpå täcket för annars skulle han bli för varm. Han är en stor labradorblandning och har sovit i sängen sedan första dagen han kom till oss för 6 år sen.

     Jag skulle tro att du inte känner hundlukten längre eftersom du har vant dig. men tro mig, det är en hund som luktar hund.

   Många hundar stinker.
   Min kattvakt lånade bilen en vecka och hade sin stora hund med sej i den.
   Det stank över en vecka efter vi fått tillbaks den. Bläsch!

  på tal om detta ämne. min katt sover alltid i sängen, han sover som en människa, genom hela natten och går upp när jag går upp. MEN de dagar min kille sover över så börjar han gå igång vid 3-4-5 tiden? han klöser på väggar på golv på duschen överallt, trots att han sovit fram tills den tiden, i sängen med oss. varför gör han såhär? han gillar min kille i övrigt och vill alltid gosa med honom men av nån sjuk anledning ska han alltid väcka oss när just han sover över? haha

   Katter har en sadistisk sida ändå! ?

  Både hunden och katten sover i sängen. Hunden ovanför huvudet på kuddarna, katten mellan mina eller sambons fötter. Det är ju inte superfräscht men å andra sidan går de ju runt i hela lägenheten, så spela roll. Byter lakan oftare istället. 🙂

  Undrar mest varför My vill prata om valet först nu, valperioden? Gissar att Åsa skrev sitt inlägg först och att My såg det och tog efter eftersom det gav många kommentarer, så troligtvis ingen slump.

   När My saknar kommentarer brukar hon undra vad folk äter till frukost, favoritfrukt, husdjur mm. Blir lika undrande varje gång någon svarar. Vem är så dum att tro att My bryr sig om dig. Hon skiter fullständigt i om du äter banan eller päron, men svarar förstås – åh så gott.

  Det äckliga i det är väl när kroppsvätskor/substanser från djur sipprar ut/kletas ut i sängen. Hade en kompis som alltid lät sin hund busa runt i sängen och det resulterade ofta i att det blev bruna bajsstreck i på lakanen ?

  My ligger ju i sängen med samma kläder hon haft hela dagen så då lär en hund vara renare.

  nej..

  Ni kan ju prova att försöka bestämma över var en katt ska vara ?. Om man stänger dörren till sovrummet står de och krafsar på dörren i timmar. Att få en katt som vill ligga i sängen att inte göra det är helt omöjligt. Dessutom är det dömysigt och katter är renare än vad vi är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.