Jonas Fagerström står näst på tur att bli av med samarbeten

Jag tror inte det kommer som en överraskning för någon – förutom killarna i JLC möjligtvis – att samarbetspartners inte uppskattar att förknippas med saker som den video som publicerades på Instagram igår.
Du hittar den HÄR.
En av mina följare skickade mig en konversation hon haft med Valio – som gjort reklam via Jonas Fagerström tidigare – som skrev att de ”med bedrövelse noterat Jonas Fagerströms inlägg nu på onsdagsmorgonen” samt att de i detta nu håller på att ta bort alla inlägg som han publicerat för företagets räkning.

Hela svaret:

”Hej,
Tack för att du kontaktade oss på Valio.
Vi har med bedrövelse noterat Jonas Fagerströms inlägg nu på onsdagsmorgonen. Vi tar givetvis helt och hållet avstånd från detta.

Vi har tidigare haft ett samarbete med Jonas Fagerström som därefter avslutades. Det innebär att vi inte ha något pågåenden eller planerat framtida samarbete med Jonas.

Vi håller i detta nu på att ta bort de inlägg Jonas gjort för Valios räkning.

Med vänlig hälsning,
X på Valio

 

201 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Spyr på denna jäkla cancelkulturen ??‍♀️

   Är ju så uppenbart att det här är någon som vill trycka till honom.

    Uppenbart att nån vill trycka till honom? Haha va? Vissa företag är seriösa och vill inte samarbeta med nån som kör upp en dildo i sin kompis röv. Det är rätt oprofessionellt.

     Men då gör man väl inte samarbete med grabbigaste grabbgänget man kan hitta på sociala medier heller?!

      Eller så kanske även grabbigaste grabbgänget skulle kunna förstå att övergrepp inte är roliga. Hade jag haft en son som betett sig så här hade jag skämts ihjäl.

       Absolut, men vad förväntar man sig när man följer ett grabbigt grabbgäng på insta med content som detta? Djupa analyser av patriarkatet?

        Nej självklart inte. Problemet är dock att det är detta som sedan sprids till yngre följare vilket i sin tur bidrar till att skapa en kultur där det kan begås riktiga övergrepp.

         Det här! Ingenting jag vill att min son ser och ”inspireras” av. De är trots allt förebilder för många barn.

          Så se till att era barn inte följer dessa idioter då!

           Men det går ju inte att säga så. Det här är ju en del av en snöbollseffekt som inkluderar mycket mer än just detta. Jättemycket i samhället bidrar till att skapa grabbiga grabbar. Även om mitt barn inte följer så kanske klasskompisar gör det, och tillsammans med alla andra faktorer runt om så bidrar det till den här machokulturen som inte kommer gynna NÅGOT av våras barn oavsett kön. Att man som skapare av detta innehåll inte kan se det är tyvärr ganska sorgligt och väldigt obildat.

           Jo men det kommer alltid finnas gäng som jlc. Du som förälder kan inte lägga över ansvaret på influencers att lära dina barn rätt och fel. När jag växte upp var det jackass som gällde. Tio gånger grövre än detta. Ändå lyckades mina föräldrar uppfostra mig till att förstå att inte göra samma. Ta ansvar som förälder.

           Jag har inga söner att ta ansvar över, har däremot döttrar som jag inte vill ska behöva stå ut med de pojkar som växer upp med detta som förebilder.

          Föräldrar borde bli bättre på att lära känna de profiler deras barn följer. Minns för något år sedan när JLC gjorde om ett barns rum, mamman sa att han är ett så stort fan av deras youtube och podden. JLC försökte säga att han nog kanske inte borde lyssna på podden, den riktar sig inte åt barn. Uppenbart att mamman inte kände till att de har mycket sexuellt innehåll och humor som barn antagligen inte förstår att är humor.

       Du måste nog läsa på om vad övergrepp innebär, det ser inte ut som att någon dragit ner hans byxa och mot hans vilja styr bakdelen mot ”objektet”. Kan köpa argumentet att den eventuellt kan inspirera barn att utsätta kamrater för detta ”bus”, vilket inte är önskvärt på något sätt, men att någon skulle göra det mot någon annans vilja är ju väldigt många steg ifrån det som sker på videon och inte något JLC rimligen kan hållas ansvariga för, i något avseende alls.

       Det står var och en fritt att ensam eller i gemenskap med andra delta i sådana aktiviteter, vad man på sig höjd rent objektivt kan ha emot videon är väl att den kan tolkas vara av ”sexuell” natur (om än humoristisk) och att gruppen har många unga följare/följare som inte vill se nakna rövar/bryter mot plattformens regler, och möjligen att det på något sätt skulle kunna tolkas vara ett sätt för killarna att göra sig lustiga över manligt homosex (om man utgår från stereotypa fördomar)… Men över det är ju långsökt om man inte ser händelsen i en större kontext.

       Sen kan man ju ha vilka subjektiva åsikter som helst (det är inte min typ av humor heller), men att ropa ”övergrepp” eller jämföra den med situationer där människor faktiskt skulle kunnat komma till skada är ju fullständigt obefogat.

       Sen står det väl Valio fritt att avsluta samarbetet med någon som beter sig såhär på internet (beroende på avtal mellan dem och mannen i fråga), men jag tror med all säkerhet tror att de, tillsammans med många andra företag som använder sig av influencer-marketing, är extra ängsliga efter Margaux-skandalen och säkert vidtagit åtgärder därefter. Det är liksom en grabbig humorgrupp, tror inte denna film kommer som en superöverraskning i sig. Men förstår dels om de inte vill ha negativ publicitet, dels är det också förståeligt om företag helt oberoende av margauxgate inte vill förknippas med denna typ av content, men då kanske grabbigaste grabbkillarna kanske var ett konstigt val av samarbetspartner till att börja med. 🙂

        Nu är det svårt att hålla reda på vem som svarar vem här haha så vet inte riktigt om det var till mig.

        Jag säger inte att det ÄR ett övergrepp men att det anspelar på ett övergrepp. För en yngre målgrupp är det näst intill lika illa.

        Innan du säger åt anonym att läsa på om övergrepp borde du läsa på om psykologi.

        ”Det står var och en fritt att ensam eller i gemenskap med andra delta i sådana aktiviteter”

        Säg till barn och tonåringar utan utvecklat konsekvenstänk och grupptryck.

         Men inget i bilden ens anspelar på övergrepp? Det är tre killar som tycker det är skojigt att testa pricka en dildo med ett anus, för att ”dildo i röven” är fnisskul.

         Med största sannolikhet kommmer ungar på sin höjd kolla klippet tillsammans och skratta åt det, då den typ av humor verkar uppskattad i vissa åldrar. Får tre ungar för sig att testa detta kommer de med största sannolikhet garva sig igenom det, skulle någon komma till skada är det såklart olyckligt, men det är inte i något av fallet ett övergrepp förrän någon blir tvingad att delta eller inte får sina gränser respekterade.

          Jonas lilla påhitt är inget övergrepp för man får anta att han som ställde upp med sin röv är väl införstådd med det hela. Men jag kan lätt se hur detta kan inspirera till övergrepp. Hur mobbare får nya uppslag till hur man förnedrar klassens driftkucku. Och då är det helt plötsligt fråga om övergrepp. När dessutom hans målgrupp verkar bestå av som du själv uttrycker det fnissiga kids är skadan snabbt skedd.

           Eller att kompisarna i grabbgänget ser detta och tycker att oj va kul (för att just analsex är så himla snuskigt roligt (en syn som f.ö. bidrar till en negativ bild av personer som har analsex)) och kör samma ”skämt” mot en kompis som inte vågar säga nej…. Sen att det flesta grabbgäng nog inte har tillgång till dildos, med eller utan sugpropp, men nog ändå skulle låta kreativiteten flöda med valet av ”rekvisita”.
           Alla skräckhistorier man hörde som tonåring om tjejer som blivit utsatta för diverse angrepp med alla möjliga föremål utav jämngamla killar (och pojkar)…..

        Maria: ???

       Det var väl inte ett övergrepp? De var ju med på det och inget hände ju ens..

     Inte övergrepp om personen är med på det! Snälla.

      Det framgår ju inte dock

       Så du tror på allvar att den här filmen spelades in mot hans vilja? Har du alls sett deras övriga content?

        Det handlar ju i ett större sammanhang om hur saker uppfattas. Att HAN var med på det får man väl anta men det är sjukt problematiskt med sådant innehåll särskilt i kombination med en yngre målgrupp.

        En målgrupp som inte har förståelse för samtycke kommer inte att fråga sig huruvida han var med på det eller inte, och de som väljer att ta det här som en rolig grej kan mycket väl i förlängningen utsätta andra för saker utan samtycke.

         Men säg det då i stället för att härja om hans eventuella samtycke och om att det skulle vara ett övergrepp.

          Men själva skämtet är ju ett skämt om övergrepp?

           Men nu får du fan ge dig!

           Men vad exakt är skämtet då tycker du?

           Va, nej? Tolkar det verkligen inte så. Det är bara trams från deras sida. Inte så jävla farligt kan jag tycka.

         Men det gäller ju precis allt i livet. Jag får tex inte raka av dig håret, får jag se ett klipp när någon annan rakar av någon håret där inte samtycket först tydligt visats för tittaren? Måste allt komma med varningstext nu?

          Skillnaden som jag ser det är att det här handlar om privata kroppsdelar.

          Vad spelar det för roll att förskola och skola jobbar med stopp min kropp om barn ändå tittar på detta och ser det som ett normalt skämt.

         Jo, men då är detta inte ett övergrepp som folk skriker om här. Sen det du snackar om, vad det sänder för signaler till den yngre målgruppen som inte kanske fattar det med samtycke. Ja. Det är väl som om mycket. Ta hela porrindustrin, hur mycket samtycke är det i den?

          Ja hela porrindustrin är sjukt problematisk den också.

           Exakt.
           Med det sagt, så är det fasen upp till föräldrarna att uppfostra sina barn rätt. Lära ut vad som är rätt och fel. Vad samtycke är. Det är inte upp till samhället, offentliga personer.
           Visst att människor ser upp till dessa människor. Men huvudansvaret ligger fortfarande hos föräldrarna.

           Som jag sagt innan så har jag döttrar som ska växa upp med pojkar som ser sånt här innehåll som roligt. Tillsammans med signaler från bland annat ungdomsmottagningar om vilka skador som numera är vanligare bland unga tjejer så tycker åtminstone jag att hela samhället måste ta sitt ansvar mot sånt här och allt liknande innehåll så länge man inte kan rikta det mot specifikt vuxna människor. Som förälder är det ju jävligt mycket jobba i motvind oavsett hur man uppfostrar sina pojkar om resten av samhället bara är boys will be boys. Den här specifika videon är ju bara en droppe i det hav som är ett mycket större problem, men om alla tar sitt ansvar skulle det ju se annorlunda ut.

       Personen som sitter på stolen har neddragna byxor och någon annan puttar stolen. Om personen inte velat vara med hade personen gått av stolen. Med tanke på hur dessa grabbar är, så är personen 100% med på detta. Hade personen inte varit med, hade väl Jonas aldrig lagt upp det. Herregud människor.

        Personen är ju inte direkt fasttejpad eller fastbunden. Svårt att hålla någons byxor nere och hålla fast personen och samtidigt köra stolen mot fönstret.

        Man såg väl inte ens vem utav JLC det var som satt på stolen? Kan likaväl vara Jonas själv.

        Det är signalerna videon förmedlar som är problemet.

         Snälla människor.

         Varför har just ni rätt att bestämma vad som är eller inte är roligt? För att ni har ”rätt” åsikter? Det börjar faktiskt bli äckligt att bara ”den rätta humorn” ska få visas och ”de rätta åsikterna” ska få uttryckas. Det är censur och diktatur, även om ni tror att det är i godhetens namn. Sluta berätta för världen vad som är humor och inte, det avgör inte du oavsett hur moraliskt rätt du är i tiden.

         Valio och alla andra in gott få avgöra det själva utifrån sin egen humorkompass.

          Du får skratta åt vad du vill men man måste ju även kunna se om konceptet är ett problem. Folk drar skämt om förintelsen eller typ ängla också. Vill du skämta om det med en kompis som uppskattar det så kör hårt, men när man påverkar många i ett offentligt sammanhang måste man kanske också kunna vara lite självkritisk.

    Det är väl Bloggbevakning som ställt frågan?

    Inlägget var faktiskt inte ok, tänk om det hade varit en tjej som fått stolen åkande mot sig, nu var det en man men inte heller ok. Vill de leka så gör det i smyg och visa inte Förekommer så mycket tråkigheter bland ungdomar liknande detta, stävja det normala i det. Blä säger jag.

     Tänk om det varit ett barn?!? En hundvalp?!!!?? En medvetslös man???! Eller tänk om det bara var tre töntiga killar som tyckte att de var roliga?

      De var inte roliga. Punkt

       Det sa jag inte heller att de var. Jag sa att _de själva_ tyckte det.

   Margå är nog glad att strålkastaren styrs bort i från henne lite. ?

    Margaux

    Du verkar ha en hangup på henne.

     Jag vet hur hon stavas! ? Och vadå hang up? Har jag skrivit om henne förut? ?

      Ja, i ungefär varenda inlägg.

       Va? Du vet att typ alla heter anonym va? Jag har inte skrivit nåt, så då misstar du mig för nån annan.

        Visst visst.

        Vi ses i nästa inlägg.. ?

         Såna som du är sjukt störiga…

         Haha fattar ingenting men okej. ?

          12:46 tror hon är smart eller ngt! ?

      Varför tycker du att du är så rolig när du väljer att stava hennes namn fel?

       Vem orkar ta reda på hur hon stavar sitt fåniga namn.

        Räcker ju att läsa det en gång i inlägget man kommenterar om henne. Du om någon verkar rätt besatt av henne så du vet nog hur det stavas.

         Tror du syftar på någon annan. Finns fler än en Anonym här om du missat det.
         Margaux får vad hon förtjänar just nu, i övrigt kunde jag inte bry mig mindre om denna influenser.

        Du skrev ju att du vet hur det stavas? Så varför inte bara stava rätt då.

         Ja det är ett retoriskt grepp för att förlöjliga. Så, då går vi vidare med dagen.

    Hörrudu Karin, hon stavar sitt namn Margaux. Och det vet du mycket väl om. Varför så respektlös?

     Om det är någon som är respektlös här så är det ju Margaux själv.

      Just det! Jag glömde ju helt bort! Två fel gör ju ett rätt

   Det här är inte cancelkultur, ingen har tagit ifrån honom hans plattform, hotat honom till tystnad osv. Det här är helt enkelt konsekvenser av en handling. Man får skämta om till exempel övergrepp, han kan fortsätta med det om han vill men då får han vara beredd på att en del företag inte vill ha honom som reklampelare.

    När har han skämtat om övergrepp? Har missat nåt. För jag ser bara vanliga jlc trams inget annat!

    Det är visst cancelkultur. Du är självklart berättigad att kritisera och tycka att skämtet är problematiskt och allt möjligt, Valio är också berättigade att avsluta samarbetet med vem fan de vill.

    Cancelkultur dock är när mobben drar igång ett drev och KRÄVER att företag (och människor överlag) ska ta avstånd från vissa saker bara för att det inte passar den rådande åsiktskorridoren.

    Att uppmärksamma missförhållanden, lagbrott o.d. är inte samma sak. Cancelkultur handlar om att straffa människor för att de har åsikter, gör humor eller liknande som inte passar någons personliga moraliska kompass och försöka få med sig fler på tåget.

    Hänger ni med på skillnaden?

   Cancelkultur och konsekvens av handling. Två olika saker.

    Instämmer! Jag är fri att bära nithalsband, hotpants och lösmustasch ute på gatan men jag kanske inte är välkommen in på mitt jobb på bank eller Ica-butik i den utstyrseln. Betyder inte att man är cancelled, vissa jobb har koder att följa och det gäller även influencers. Dildo i rumpan var nog inget hans samarbetspartners direkt kunde förutse och skriva in under ej tillåtet i avtalet, men nog fan har de rätt att avbryta ett betalt samarbete om det dyker upp. influencers måste helt enkelt lära sig handling = konsekvens. Inte supersvårt!

   Varför? Gör man fel så är det med all rätt att man canceleras. Du får helt enkelt acceptera att företag inte vill förknippas med tabbar vissa influencers gör.

  Fast de sa ju att de tidigare haft samarbete som tog slut och avslutades, inte att de avslutar pga video

  Folk ska canclas för minsta lilla. Sluta följ folk som ni ogillar i stället.

   Han är inte cancellad, livet kommer fortsätta som vanligt för honom, han kommer inte tystna. Kanske med något färre samarbeten men att företag är noga med att skydda sitt varumärke är inte cancelkultur, det är en del i kapitalism.

    ??

  Herregud

  Tänk att vara tillsammans med en sån här kille. Herrgud så omoget och osexigt.

   Men är det någon över 13 som tycker att jlc är roliga?

    Gillade dem förut, nu har jag tröttnat på alla influencers visserligen. Men ja. Det är jättemånga över 13 som tycker de är roliga. Utan att ha fakta så är iaf min känsla att det är de yngre som gillar dem på Youtube (iaf förr, folk har också sagt nu att de blivit sämre där), men det är äldre som lyssnar på podden och går på deras livepodd.

    Har tyckt de är obehagliga sen de dök upp. Dom var en av de YT kanaler jag förbjöd för många år sen. Hur man kan tycka tre obehagliga idioter är roliga förstår jag inte. Dom är totalt tondöva noll humor och bara dumma i huvudet.
    Sorry men något är riktigt fel där. Förstår inte hur man inte ser det med alla tre. Fyfan.

   Tror inte meningen var att det skulle vara moget eller sexigt. Det är humor, du behöver inte gilla det, skratta åt det osv du kan bara skita i att kolla och gå vidare med ditt liv.

    Sån humor är avtändande om man inte är 16 år eller osmart.

    Fatta om typ Bianca Ingrosso hade gjort samma klipp och lagt ut. Får för mig att du inte hade tagit klippet med samma lättja då

  Jag börjar dock känna att de företag som drar tillbaka sina samarbeten är lika goda kålsupare… Företaget har ju gjort en egen bedömning av att den här influencern är en bra och seriös reklampelare. Att sedan låtsas bli förskräckt när personer som Margaux eller liknande (som blivit kända typ över en natt och ju ofta inte har någon speciell utbildning i reklam och är självlärda i sitt yrke) tabbar sig… Nja. Dags för företag som Valio att börja ta eget ansvar för att man startat ett dåligt samarbete och investerat sina pengar på ett korkat sätt?

   Eller hur?! Så fegt att lägga sig platt så fort någon tycker att samarbetet går att ifrågasätta. Det här är ju typiskt content på JLCs kanaler. Det visste väl Valio? Samma med margaux, ingen varken följare eller samarbetspartners kan väl vara förvånad att hon (nästan bokstavligen) går över lik för content?! Stå för att ni använder er av dessa reklampelare i stället. Och följare kan stå för att de följer detta.

  Men snälla

  Löjligt. Tycker inte videon är så illa. Är dålig humor det som krävs för att bli cancellad så borde folk verkligen sätta ner foten nu. Sluta följ folk du inte gillar på sociala medier och låt dem helt enkelt vara i stället så länge de inte gör saker som drabbar andra. Den här videon drabbar absolut ingen.

   Den drabbar det företag som betalar influencern för reklamsamarbeten. Vem vill samarbeta och förknippas med sån där sk*t? Sorry boys, tänk ett varv till och ta konsekvenserna av ert handlande.

    Det drabbar ingen person som i Margaux fall exempelvis.

    Företaget har valt att göra ett samarbete med en komiker som gjort sig känd för sitt grabbiga content och grabbiga humor. Det kan knappast komma som en chock att all humor inte faller alla i smaken.

    Nu kommer det drabba företaget i stället genom alla som tycker att de är överdrivna. Det är knappast alla som ger Valio godhetspoäng för deras ängslighet. Jag gör det definitivt inte utan snarare tvärtom.

     Det är verkligen ett problem när man benämner något som kan tolkas som ett sexuellt övergrepp som ”grabbig humor”. Det säger en hel del.

      Förminska inte sexuella övergrepp nu.

       På vad sätt förminskade jag sexuella övergrepp?

        Hur kan detta vara ett sexuellt övergrepp?
        Ett övergrepp bygger väl till att börja med på avsaknaden av samtycke från ena parten?

         Jag skrev att det kan tolkas som sexuellt övergrepp!

          Är Nia en förkortning av Linnéa (Claesson)?
          Det skulle förklara ditt sätt att tolka detta som ett övergrepp.

           Nej det är en förkortning av Pernilla (ej Whalgren) som blev till Nilla och sen Nia och olika barn i familjen.

           *av olika barn i famijen.

           Jag tolkar just denna kommentar att du är en idiot.

          Då tolkar man mkt märkligt…

         Övergrepp är oftast att någon inte vågar säga nej. Det är otroligt problematiskt.
         Men personen som utför övergreppet ska ha kunskap om vad ett övergrepp är, sexuellt eller inte.
         Så att vi har den nya lagen idag betyder mycket. Särskilt när vi fortfarande har idioter som dig.

   Håller med. Töntig humor som inte alls är kul om man har gått ut högstadiet. Men maila samarbetande företag? Nja, det är väl ändå att ta det lite långt.

  Företag har liksom ingen skyldighet att stötta och samarbeta med influencers. Det handlar om marknadsföring och vad som fungerar/inte fungerar. Varför i all världen skulle ett företag känna sig skyldiga att fortsätta ett samarbete med någon som lägger ut sån där sk*t i samma forum som företagesreklamen? Dessa influencers är inga bebisar som måste beskyddas och räddas ur alla situationer de själva satt sig i. Ta konsekvenserna, för fasen!

   Det jag ser som hycklande är att företaget aldrig hade tagit ställning om de inte fått ett mail. De har ju ändå valt att ingå samarbete och detta är ändå väntat content från den här kanalen. Precis som företagen som ”tog ställning” kring margaux. De skiter ju i hennes video, hade inte följarna kritiserat den så hade inte företagen heller gjort det. De har precis lika unken människosyn som hon. Särkilt när man börjar gräva lite i företagens egen moral och etik.

    Företag bryr sig om vinst och aktiekursen, inte moral och etik. Bedömer de att en influencer negativt så dumpar dom den. Till exempel Maurgaux, fram tills hon ställde till det rejält så tjänade företag på att samarbeta med henne, efter så var hon en belastning. De gör inte sina val utifrån vilken influencer som är en bra person utan vilka som ger mest plus. Det kan man ju vara arg på men det är liksom så marknaden fungerar.

     Ja det var ju exakt min poäng. Men folk verkar inte förstå det. ”Åh vad bra att random företag tar ställning i det här!” Nej, de tar inte ställning mot övergrepp eller kass människosyn genom att avbryta ett samarbete när det stormar runt en influencer.

      (Men företagen säger ju givetvis inte det när de svarar på ett sådant här mail, utan det är ”vi tar avstånd från whatever”)

    Företagens jobb är bokstavligen att lyssna på och attrahera kunder, som sedan lägger sina pengar på deras produkter. Om konsumenterna själva inkommer med flertalet klagomål på reklamen (=influencers inlägg) är det helt rimlig reaktion att ta bort reklamen (samarbetet) för att göra kunderna nöjda. Exakt samma princip som om ett företag sätter upp en affisch på stan som många förbipasserande upplever som stötande – den plockas bort när problemet uppmärksammas. Helt rätt av företagen att LYSSNA!

     ”Vi har med bedrövelse sett inlägget på morgonen och håller just på att radera…” däri ligger hyckleriet. De är inte bedrövade av filmen. De vill inte tappa kunder. Sen vill de få lite godhetspoäng å köpet vilket de verkar ha lyckats med.

  Jag är så fascinerad över att influensers har så taskig riskanalys-förmåga. Hur kommer det här tas emot av följare, vänner, familj, samarbetspartners, kollegor etc etc? Vad kan detta ha för konsekvenser för mig? Ska jag verkligen lägga upp det här?

  Grabbarna i JLC är väl dessutom runt 30, håller man på såhär då?

   Han lade alltså upp detta på sitt eget ig?! Som annars mest är fyllt med reklam och innehåll på sonen. Blir väldigt knepig blandning

  OT – Isabella Löwengrip investerar i bolaget Plegium som gör säkerhetsprodukter. Ja, bland annat den säkerhetsknapp som hon skrev om på sin blogg och som dissades av de flesta som kommenterade. Bolaget gick med förlust senaste året, ja hur hon gör sin bedömning att detta är en bra investering får ju vara upp till henne. Det som är intressant i sammanhanget är VDs uttalande: ”Hennes gedigna erfarenhet av att bygga bolag, förståelse för marknaden och dess behov, samt kunskap kring hur man bäst når ut genom bruset, kommer att addera ett stort värde för bolaget i den fas vi nu befinner oss i, säger Mikael Vig Magnell, vd för Plegium, i ett pressmeddelande.”

  Onekligen har hon ”erfarenhet av att bygga bolag” men med tanke på att flertalet antingen gått i konkurs eller gått med stora förluster, är det en bra erfarenhet? Jag hade ju hellre sett en investerare som vet hur man gör ett företag vinstdrivande och som faktiskt kan tillföra något, förutom kontanterna. Förståelse för marknaden har hon definitivt inte, då hon oftast utgår från egna behov, inte marknadens. Men hon kanske lärt sig något under den ”resa” hon gjort?

   Vill någon läsa Breakits artikel utan abonnemang så ligger den ett tag till kvar i Googles cache 🙂

   Man kan tydligen inte lita på journalister. Mikael Vig Mangell (inte Magnell) är CMO (Chief Marketing Officer) inte VD. VD är Henrik Frisk för den som är intresserad.

  Ingen aning vem denna Jonas är eller vad han har gjort men känns ändå skönt när influencers canceleras för minsta lilla (tycker dock fortfarande det som Margaux gjorde inte kan klassas som litet). Då kanske vi äntligen, förr eller senare, blir av med alla influencers.

  Hårda ord men så trött på fenomet influencers.

  Som flickvän/sambo hade jag skämts ihjäl om min kille ”jobbade” med sånt där. Det är inga tonåringar vi snackar om utan vuxna män med barn och familjer…

   Dom är liksom ~30 år?!

    Och pappor

   ”Män”

   Lucas tjej är liksom civilingenjör. Tänk att kollegorna bah ” såg att din kille fick en dildo i stjärten igår” KUL!

    Ja hon landade ju ett toppjobb på Göteborgs Energi efter examen. Tror ändå att Lucas är den som drar in de stora pengarna i det hushållet, tyvärr.

  Men vad är det som är problemet med videon, egentligen? Jag ser inte humorn i den alls, förstår den inte – men jag förstår att andra kan finna den rolig. Ska den cancellas för att den inte passar alla?
  Ser inte ser olämpliga?

   Det ser ju ut som en sexuellt övergrepp. Någon ser ut att ha fått byxorna neddragna och mot sin vilja får baken körd mot en dildo. Om det verkligen var så är svårt att säga. Möjligt killen var med om det men det är ju omöjligt att säga.

    *med på det.

    Tycker inte att detta ser ut att vara emot någons vilja.

     Hur kan du avgöra det?

      Jag sa ju att jag(!) tyckte(!) att det såg ut så. Jag sa inte att det var(!) så. Huruvida killen på stolen var med på detta vet du lika lite som jag. Jag gav min syn på det, och för mig ser det ut som ett skämt som även han är med på.

      Att dra det till att det är ett sexuellt övergrepp tycker jag är att dra alldeles för stora växlar. Ett dåligt skämt, ja. Övergrepp, knappast.

       OK

   Problemet är ju att det anspelar på övergrepp. Är killen i stolen med på det? För mig som varit med om övergrepp knöt det sig lite i magen, inte på den nivån att jag skulle orka dra igång världens grej av det och hade jag följt hade jag nog bara avföljt, men det triggar liksom något i mig som jag inte vill återuppleva. Sedan behöver inte alla tycka som mig, världen kretsar inte kring mig och jag må vara världens snöflinga osv. Men är detta content man känner sig helt stolt över?

    Jag håller med om att det inte är content att vara stolt över men förväntar sig följarna verkligen högre nivå på deras content än så här? Det är liksom inte tre Nobelpristagare vi pratar om utan ett grabbgäng som gör grabbigt content.

     Problemet är ju lite att även grabbgängen skulle behöva förstå att övergrepp, eller skämt om övergrepp, inte är roliga. Det är den kulturen som sedan sprider sig till unga följare och i sin tur orsakar riktiga övergrepp.

      Men igen, varför följer man dessa killar då?

       Jag följer inte, men småpojkar följer och där ligger problemet.

     Någonstans måste man som följare kanske dra gränsen och sätta ner foten, annars vet vi ju faktiskt inte vad nästa inlägg blir om det här uppmuntras. Får de en reaktion nu på att folk och samarbetspartners faktiskt inte uppskattar denna sorts humor så vet de ju bättre hur de ska jobba i framtiden. Tycker den som mailade gjorde dem en tjänst!

   Du ser inte det olämpliga?!?!?????!!!!

   Oavsett om personen i fråga är med på det eller inte så ser du inte ett problem med att anspela på ett sexuellt övergrepp..?
   Hade du tänkt likadant om det var en tjej som satt på stolen?

    Jag hade helt ärligt bara tänkt att även det var en blåst tjej med kass humor. Vad i videon ser ut att vara emot hans vilja?

     Var i videon ser du att det ges samtycke?

      Är du seriös? Jag svarar på din fråga när du svarat på min.

      Men snälla någon. det syns ju klart och tydligt att han på stolen är med på vad som sker. Ser du något alls i filmen som tyder på motsatsen? Det här är inget övergrepp hur gärna ni än vill få det att verka så. Jag följer inte den här gruppen och humorn är långt under min nivå. Men övergrepp? Nu får ni ju ge er.

       Men om så många personer, oberoende av varandra, tolkar det som ett övergrepp så är det väl ett problematiskt innehåll? Det är väl hur man uppfattar saker som spelar roll och där har man väl ansvar om man har stora konton. Eller har bara kvinnor ansvar nu igen?

        Jo men att du och några till tolkar det som ett övergrepp är ju inte något bevis för att samtycke inte fanns?!? Tycker ni verkligen att det här ser ut som ett övergrepp? Ett dåligt skämt på låg nivå, visst det tycker jag också. Men att det skulle vara ett sexuellt övergrepp är faktiskt att förminska övergrepp tycker jag.

        Kanske är det till och med en grov våldtäkt vi ser på filmen?!??!

         Det stora problemet jag ser i detta är att barn kollar, barn som inte har färdigutvecklat konsekvenstänk och som eventuellt inte har särskilt mycket kunskap om samtycke. Det barn tittar på blir också normaliserat och jag kan se hur det här innehållet i kombination med annat liknande innehåll dels kan få barn att utföra riktiga övergrepp på varandra. Sedan flyttar det gränserna för vad som är ”normalt” eller ”roligt” vilket också kan leda till riktiga övergrepp eller exempelvis missförstånd angående samtycke när de blir äldre.

          Kan inte nån tänka på BARNEN ??

          Jackass någon? Inte?

          SKYDDA BARNEN FRÅN VÄÄÄÄRLDEN

           Haha ja eller alls ungar som har jockiboi som största idol.

           Eller så kanske världen är åt helvete för att vi borde tänka mer på barnen.

           Problemet är inte barn som fnissar åt rumpor och dildos. Problemet är att barn skjuter ihjäl varandra. Börja där de största problemen finns.

           Man kan göra flera saker samtidigt.

  Skulle säga att en som däremot tänker för mycket är Egonia. Måste vara jobbigt att vara så ängslig och hela tiden ha en slags tanke om hur man vill att allt ska bli – som upplagt för besvikelse. Typ att hon själv är ledsen för att de glömde sjunga för honom på hans kalas, för att hon ville kunna filma det – när det verkar ha varit ett superlyckat kalas och han är ETT år och absolut inte kommer minnas att ingen sjöng för honom. Och samma med att de medvetet ska köpa speciellt julpynt som Henri alltid ska minnas – varför inte bara pynta som man vill och så kommer nog de fina minnena ändå. Allt känns så uttänkt för att det ska vara ”perfekt”.

   Tror inte att hon mår så bra och har väl blivit väldigt mån om att hennes son ska få en bättre uppväxt än henne själv? Det har ju uppenbarligen varit familjeproblem hos henne.

   Jag är också en övertänkare, och blir också sådär när jag går igenom jobbiga saker. När jag är på en bra plats i livet däremot brukar det bli lite bättre på den fronten. Men förstår henne helt och hållet. Och vad är din poäng? Är inte så lätt att bara ”nu ska jag sluta tänka så mycket” när man mår dåligt.

  My skriver att teamet vill vara privata pga stalkers. Är alla förföljda? Hur vågar hon då annonsera var och när bröllopet är?

   Vilket team?

    Tja hon kallar dom ”mitt team” men ingen vet väl exakt vilka eller hur många dom är?

   Me, myself and I.

  När folk inte kan skilja på jobb ocb privatliv då går det såhär! ?

  Moralpanik! Han vill väl bara få något som inte erbjuds på menyn hemma ??

   Så då gör man sånt på jobbet? Gör du också så? Tokigt! ?

  Nu var det visserligen länge sedan jag själv följde JLC eller någon av dem separat, då jag kände att pengarna steg dem åt huvudet och deras content försämrades i takt med att de blev större/tjänade mer pengar.
  Med det sagt så har JLC ju alltid till viss del varit tramsiga och snuskiga. Det har förekommit ganska mycket anspelning på sex i deras videos, nakna rumpor etc.etc. Så detta klipp borde inte komma som någon större nyhet varken för de som följer dem eller deras samarbetspartners, som borde gjort en granskning av deras content innan ingånget avtal.

  Personligen tycker jag videon är otroligt fånig, men helt i linje med deras typ av humor, och jag känner inte att den anspelar på övergrepp, som vissa verkar anse. Tycker inte att den är värre än typ Jackass, Vivla la Bam o.s.v som visades på tv när jag själv var i tonåren.

   Jag håller helt med dig här.

   Vi kanske borde kommit längre idag då eftersom de du nämner var poppis för länge sen

    Kom väl en ny jackass senast i år, eller har jag drömt det?

    Jag tänker snarare att det är sådan typ av humor som tonåringar och folk i 20-års åldern alltid roats av generellt sett.

  OT
  Kan vi inte prata om hur vi tycker influensers / kändisar ser ut online och på riktigt ?
  Jag tycker Bianca ser annorlunda ut in real life om jag ska vara ärlig ? säger varken bättre eller sämre men annorlunda ! Ni då? Eller får man inte prata om sånt ?
  Lite ytligt kanske men låt oss muntra upp denna onsdag

   Aldrig sett Bianca irl. Men tycker hon ser likadan ut på youtube som hon gör i tv. Det är enda ställena jag brukar se henne iallafall.

   Haha vilket sätt att muntra upp onsdagen?

   Ja, nu för tiden (och nej jag är inte 100 år gammal) sminkar sig ju folk till oigenkännlighet. ”Förr” var man stolt över att inte behöva sminka sig, det kunde vänta tills man behövde hjälpa naturen på traven lite.

   Ja absolut. Såg JT på gatan häromveckan. Det var inte mycket som var likt hennes bilder på Instagram

    JT??

    Jultomten?

   Jag såg Filip Hammar irl. Såg mycket äldre och tjockare ut irl än på teve.

   Sett så många som man tycker ser ut som bekanta vid första anblick bara typ. Ser ut som helt normala människor irl så svårt att skilja dom i från mängden.

   Jag tycker Bianca är otroligt mycket mer ”kantig” irl om man kan säga så. Tycker på bilder att hon ser lite mer mjuk och kurvig ut, men det är nog bara sättet hon poserar. Hon är betydligt smalare och benigare i verkligheten. Hon hade behövt några kilo till för att se ut som hon gör online. Hennes hår är dock lika fint irl som på bild, det är alltid något!

  CANCEL:A PÅ!
  Det cancelas för lite in my opinion. Influensers ska inte va oåtkomliga. Det är ett jobb som allt annat.
  Om jag skickade ut ett internmail på kontoret där jag m. kollegor låtsas penetrera varandras an*s med en sexleksak med brallorna vid anklarna, då kan jag också börja packa min väska.

   Jo men skillnaden är ju att jlc har byggt en kanal kring just den här typen av humor. Det är ju uppenbarligen det följarna vill se och alla företag som gör samarbete vet också om det. Deras jobb är inte att jämföra med ditt och mitt. Jag får inte ens filma inne på min arbetsplats, det betyder ju inte att alla som filmar i sitt yrke bör canclas.

   Med det sagt så är deras humor inte alls något för mig. Alldeles för svamlig och fjantig.

   Känns som en extremt haltande jämförelse. Det är nog rent av så att jämförelsen saknar ett ben att stå på.

  När influenser går över gränsen för vad som är ok, då är det bra att följare och företag reagerar.

  Ja, humor är väl precis som en röv, delad.

  Men att koppla detta till övergrepp är skrattretande, hoppas aldrig ni råkar komma över en filmserie sim heter Jackass, för då kommer nog varenda säkring iberat mentala proppskåp lösa ut samtidigt.

   Det är om inte annat oerhört förminskande mot riktiga sexuella övergrepp att kalla det här för övergrepp. Tre omogna killar som tycker att snuskiga skämt är roliga. Inget övergrepp pågår här.

  Det enda som är skrattretande i det här är alla som verkar tro att det är ett övergrepp på filmen. ”Samtycke???!!!”

  ???

   Vad är det som är roligt exakt menar du?

    Att folk får detta till ett övergrepp ?

     OM det kan misstas för ett övergrepp oavsett om de inte är det och ska vara humor, så tycker inte jag att de är kul alls.

      Jag tycker inte heller att skämtet i sig är roligt. Det var inte heller det jag skrattade åt.

   Hellre att åskådare nämner ordet samtycke en gång för mycket än en gång för lite, tbh.

  Kan säga såhär, jag är inte förvånad. Jag har gått i samma högstadie som Jonas och han var likadan på den tiden. En mobbare som gjorde sig rolig på andras bekostnad. Vissa ändrar sig aldrig.

  Du hade kunnat lägga in en TW eller iaf en heads up på vad jag skulle få se när jag klickade på ”Du hittar den här”.

   Hahahaha men snälla!! Behöver du terapi nu? Är du så känslig så håll dig borta från nätet.

    Ursäkta? Du skrattar åt att jag har trauman från våldtäkt som barn. Borde ha fattat att jag skulle fått en sådan kommentar. Fy fan. Du behöver inte förstå men du behöver inte heller vara ett svin och håna. Nej jag förväntar mig faktiskt inte att behöva se något som påminner om det när jag går in på en sida som bevakar bloggar. Förväntar mig inte alls att få se filmer på anal penetration faktiskt.

     Det var ingen anal penetration. De missade målet så att säga. Stolpe ut.

      Jag kollade inte hela för den fick mig att må piss. Hade bara velat ha en heads up på vad videon föreställde så hade jag sluppit

       Ett seriöst tips: om du mår dåligt av visst content så fråga i kommentarerna innan vad det handlar om innan du kollar. Om det inte framgår i inlägget alltså.

   Nej, vi kan inte triggervarna allt. Tråkigt att höra vad du har varit med om, men det är helt enkelt inte rimligt att triggervarna allt.

    Kanske inte allt. Men är det dildos och rövar med skulle man ju faktiskt ha kunnat slänga in en liten hint om det. Är ju en rätt grotesk video ändå?

  De hade ju inget pågående samarbete och inget inplanerat så han har ju inte förlorat nåt.

  Inte min typ av humor men som någon skrev längre upp att deras målgrupp är yngre, de inspirerar med dessa ”skämt” och de gör dessa pranks på kompisar som INTE ger samtycke. Då är det jävligt dåligt. Barn har ju inte utvecklat konsekvenstänkt och allt det där.
  Mina två ören.

  Han har ju uppenbarligen inte blivit av med något samarbete?

  Om jag och mina kollegor på kontoret hade gjort en sån video och lagt upp på företagets kanaler, som bär namnet på ett företag som ändå har 100 kontor i Sverige, kan jag garantera att vi hade blivit av med jobbet allihop. För det svärtar ner företaget, oavsett om man tycker det är humor eller inte.
  Om du som privatperson lägger upp det i dina egna kanaler – ja då kanske man kan tycka att dom är dum i huvudet men det får stå för dom. Men när man representerar ett företag – influencers representerar sitt eget företag, och gör reklam för andra företag, då måste man tänka till ett par extra varv.

   Tycker du inte själv att det är lite skillnad om du och dina kollegor postar videon på FÖRETAGETS kanaler och inte era egna? Killarna postade ju inte dildo-videon direkt på Valios Instagram ?

    Jo såklart, men jag tänker att deras namn är ju deras företag eftersom dom är influencers. Så klart det har konsekvenser för andra företag hur man vill synas och förknippas med det.

    Är rätt säker på att det hade fått konsekvenser om jag suttit i en stol och åkt med bar rumpa mot en dildo på en dörr in till ett kontor på min arbetsplats?

  Alltså blir lite ledsen när jag läser kommentarerna här. Så många som skriver att de som inte gillar klippet saknar humor osv. Och så är det ju, humor skiljer sig från person till person.
  Det som är sorgligt är att om det vore en kvinnlig influencer som tillsammans med sina kvinnliga vänner la ut det här så tror jag många av er som försvarar klippet skulle köra häxjakt istället.

   Precis. Då hade det varit snuskigt/porrigt och inte särskilt roligt.

  Alltså måste man dra sånna stora växlar av allt, killarna blev inte direkt kända för att de är PK utan för att de är knäppa och vad många anser roliga. Att säga att de normaliserar sexuella övergrepp? Tror ni helt ärligt inte att alla i filmen var med på det som hände? Ha lite hopp om mänskligheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.