Isabella Löwengrip är igång och investerar igen

Isabella Löwengrip investerar i säkerhetsföretaget Plegium, och har enligt Breakit inte fått någon ”influencer-rabatt”.
Vad det betyder vet jag inte, men är hyfsat säker på att hon fått alla eller delar av aktierna i utbyte mot marknadsföring på sina kanaler, så som hon gjort så många gånger tidigare.
Frågar är väl vad det är värt idag?
Om jag ska baserade på er som läser här så är Isabellas varumärke mindre intressant och betydligt svagare än det var innan hela hennes luftslott sprängdes, men jag kan så klart ha fel.
Det ska bli intressant att följa, oavsett…

75 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  kul att hon kommit igång igen. men undrar varför hon valt att investera i ett bolag som inte går så bra, det har trots allt funnits sedan 2016 så är inte nytt.

   Att bolaget existerat sedan 2016 säger absolut ingenting.

    menar att nystartade bolag kan gå dåligt i början. men detta är inte nystartat, så det kan inte vara anledningen till att det går dåligt.

     Det beror på vad du menar med att gå dåligt? Liten vinst?

     Kanske är i en expansiv fas och lägger alla pengar på utveckling och marknadsföring?

     Det spelar ingen roll, bara det faktum att företaget funnits sedan 2016 säger fortfarande absolut ingenting. Du behöver analysera respektive års verksamhet och årsredovisning (hela årsredovisningen – inte vinst som heller inte säger någonting) för att kunna uttala dig om företaget öht går dåligt och om det ens haft en verksamhet de första åren.

     Grundarna Ljung och Frisk har gjort en väldigt annorlunda företagsresa. De startade upp i USA där de är etablerade och går väldigt bra med egen webshop, försäljning via Amazon och även i vissa fysiska butikskedjor. USA är en stor marknad så det är nog inte alls en dum investering. Tror absolut att Isabella är något bra på spåret.

   Isabella tror väl på företaget helt enkelt. Hur vet du att det går dåligt, vad baserar du det på? Kanske inte spelar någon större roll om hon tycker att det är produkter och tjänster som behövs och är något hon kan stå för.

    Dock inte ett ord om hur mycket eller lite hon investerat. De tog in kapital förra året, 2 ggr till och med, vår och höst då deras satsning på denna säkerhetspryl kostar. Oklart om produkten är av egen idé eller annans. De anger att de satsar på den amerikanska marknaden och det är en svårt marknad. Brukar vara dyrbart att lansera där. Men lyckas man kan det bli gott om pengar. 16 miljoner kommer man inte långt med i USA.
    Hennes kompetens beträffande USA är inget att hänga i julgranen. Inte heller har hon några stora pengar. det blir troligen mest att hon marknadsför.

     Men snälla, varför skulle hon berätta hur mycket eller lite hon investerat? Inget hon måste, varför skulle hon. Har för mig hon skrev det var inte så mycket men kanske blir mer i framtiden. Om det är dyrt att lansera så behövde de väl investerare kanske. Varför så negativ? Alltså det vanliga här att folk ska nedvärdera allt Isabella gör haha istället för att ”vad bra att hon investerar i sådant här istället för klädföretag eller smink” typ.

     Tycker förresten också att Isabella och allt hon gör verkar mycket intressant bland folk här, vissa kollar tydligen upp hur mycket kapital företaget tagit in t.ex och annat haha. Vet du verkligen hur hennes kompetens är och hur stora pengar hon har? Ja hon säger väl själv att hon främst ska marknadsföra ja och det är väl inget fel.

    Men ett bolag kan inte gå med underskott i evighet. Då är man beroende av aktieägartillskott för fortsatt drift, och jag tror det är få aktieägare som är beredda att pytsa in pengar om uppstartsfasen är över. Det här bolaget har aldrig gått med vinst, vilket det borde göra efter sex år. De flesta driver företag för att tjäna pengar, inte för att bedriva välgörenhet.

     Det finns hundratal så kallade ängel-nätverk och investerare vars enda uppgift är att investera i bolag i olika faser när de behöver extra kapital. Att ett företag gått med förlust i sex år och enligt dig är förbi uppstartsfasen behöver inte betyda att det är svårt att få in mer kapital. Det kan till och med ha varit strategin från början, det är inte särskilt ovanligt.

      Inte ovanligt om det är en produkt som kräver en högre investering. Detta är en enkel affär, en enkel produkt. Tillverka och sälj – klart. De har helt enkelt inte koll på sina kostnader, som verkar skena. Det kommer inte att bli nästa iZettle om jag säger så.

       Haha roligt att du drar upp just iZettle som exempel. Du har ju verkligen inte koll på varken ekonomi, investering eller marknaden ?

        Nej, och du har ju verkligen inte koll på mig ?. Behöver dock inte bevisa något för dig, du får tycka vad du vill.

   Tips: ladda ned 112-appen. Den är gratis och är direkt kopplad till 112.

    112-appen delar också aktuella händelser i ditt närområde och viktiga meddelanden från myndigheterna (tex större bränder).

   Är ju smartare att gå in i nåt man tror på innan det är stort redan.

   Att nämna att hennes barn har larmknapp i skolväskan… ???‍♀️????‍♀️

   För att hon tror att de nu har en idé som kommer göra att det går bra för dem. Och att investerade pengar kommer att hjälpa dem nå målet.

   100 spänn på att det inte kommer att gå att koppla upp sig mot en larmcentral i slutet av året. Annars har jag redan en sån där app när jag rider, som larmar utvalda personer när jag varit stilla en viss kortare stund och där de kan gå in och se var jag befinner mig, vart jag färdas och hur mycket batteri jag har på telefonen. Inte mycket nytt där, en typisk Bella-grej som inte existerar om ett halvår.

  Kul att hon kör, men jag tror det här är en dålig investering. Det här är lite av Isabellas problem, hon ser sina egna behov som marknadens. Ibland överensstämmer de – hej Flattered – och ibland inte – hej scarfar i håret.

   Tror du har helt rätt i det. Tror inte alls på den här investeringen. Isabella vill gärna tro att hon har koll men det är förvånansvärt ofta som hon skjuter bredvid målet. Såklart har hon ju lyckats med en hel del också, men någonting hos henne känns så verklighetsfrånvänt på något sätt (även om hon framstår som något mer jordnära nu, osäker på om hon faktiskt är så på riktigt).

    Finns liknande produkter samt att väldigt många inte känner behov av ett uppkopplat bärbart larm när man har mobil med diverse appar etc.

    Fast det är väl bra om hon investerar i sådant som hon själv anser behövs och ser till sina egna behov då blir det liksom ett äkta engagemang och inte enbart för att tjäna pengar. Tror detta är en bra investering, kanske inte blir jättelönsamt men att människor känner sig trygga känns viktigare än att kränga glowsmink till exempel. Inte särskilt verklighettsfrånvänt att känna sig otrygg i dagens samhälle, snarare tvärtom.

     Nej, men otrygg på ett så långtgående sätt att man investerar i dessa produkter? Och som jag förstår det är det inte kopplat till någon som faktiskt kan komma och hjälpa en, utan mest att ens anhöriga vet var de ska leta…

   Jag tror det är en bra produkt på lång sikt.
   Många skrattade åt sk ”gated communites” förr också men snart är vi där.

   Finns nog ingen regering som kommer lyckas vända denna trenden och då får gemene man (kvinna) se till att skydda sig på egen hand så mycket man kan.

    Nej men sluta nu.

     Men så ser många länder ut varför tror du Sverige skulle utvecklas helt annorlunda från andra? Det är så himla världsfrånvänt att vägra inse hur världen ser ut.

  Hur är det relevant att hennes barn har världens minsta skolväska?

   Alltså världens minsta!!
   Snacka om små väskor…

    Hon ska då alltid vara värst. 😀

     Hehe ja och sitt senaste inlägg skriver hon om hur hon reagerade när hennes syster ska till New York ett dygn. ”En vanlig syster” hade tydligen sagt att det inte är en bra idé, men Isabella är ju tydligen lite mer häftig än så och uppmuntrar detta. Tänkte precis tvärtom jag, att en vanlig normal syster är som Isabella och tycker det låter roligt för systerns skull och en syster som inte skulle uppmuntrar detta är mer ovanligt. Men Isabella ska ju alltid vara lite mer speciell än andra.

   Världens minsta larmknapp, som de har i sin skolväska.

    Nähä?!

    Smart att tala om var de har sina larmknappar. Not.

  Måste vara bästa sättet för ett företag att få utdelning för det som de investerar i reklam.

  Reklampelare får andel i företaget och är på så vis driven att marknadsföra det.

  Jag kan inte se inlägget. ”Visa inlägget på Instagram”, trycker jag på det så kommer jag förvisso in på Instagram men Instagram öppnar upp ”fliken” för att jag själv ska skapa en reels.

  Är det verkligen klokt att skriva har hennes barn förvarar larmknappen? Vill någon de illa tar de ju bara väskan först?

   Det låter ju för korkat för att ens vara sant, kanske är det något hon bara skriver. Överfall kan ju också lika gärna ske på väg till skolan som när barnen är ute och leker i området och då har de väl inte ryggsäck på sig.

  Eftersom My lägger ut detta lär hon ha SOG:are som livvakter ?
  https://postimg.cc/LYyBn1kF

  Vem följer med och skrämmer skiten ur Dr Alban? Jag kan klä ut mig till rentjur med galna kosjukan.

  Är väl en bra investering och spelar väl ingen roll om hon fått aktier som betalning eller köpt dem på vanligt vis, är väl samma sak ändå? Varumärket svagare och mindre intressant enligt läsare här? Verkar vara tvärtom tycker jag, ser ut att vara ett stort intresse för henne här med tanke på antal inlägg och kommentarer om henne, folk som ingående kollar upp saker som inkomster, adresser osv, vissa verkar nästintill stalka henne. Luftslott skriver du, sällan det skrivs luftslott om andra, men helt i luft var det ju inte och så mycket var det inte som sprängdes – var väl egentligen bara Löwengrip invest som blev utan anställda, Löwengrip beauty finns ju kvar dock i annan ägo, Flattered finns kvar i annan ägo, och Isabellas blogg läses nog av lika många på ett ungefär.

   Men det handlar väl också om förtroende vid marknadsföring? Bara för att folk är intresserade av vad som händer betyder det inte att de också litar på henne avseende vad de ska köpa eller investera i? Värdet för en influenser är väl uppdelat i två: 1. Total exponering och 2. Omvandling från exponering till beteende. Isabella ljög om det första och tvekar på att hon är särskilt stark på det andra. Sen var väl en stor del av kaoset som blev att Isabella presenterade falsk statistik som innebar att företag betalade för exponering de inte fick.

    Det finns folk som har förtroende för Isabella men jag tror nog att folk som är intresserade av larmet går in på företagets hemsida annars. Jag litar mer på IL än på andra influencers, hon verkar mest vettig och äkta, hon beter sig mest vettigt.
    Sluta Sara, du vet inte vilken statistik företag betalat för även fast IL presenterade ett genomsnitt utåt sett, som så många gör, inget konstigt. Det var alltså ingen falsk statistik utan statistik som presenterades på ett sätt som var vanligt. Anser du Sara att Bianca lurat företag eftersom att hon har en hel del köpta följare vilket en kvällstidning presenterade efter en granskning?

     Sluta själv, varför skulle hon ha presenterat annan statistik för bolagen? Och ja, om det stämmer om Bianca och hon har gjort samma sak så tycker jag givetvis att hon också lurat sina samarbetspartners.

    Företag kanske fick ännu mer exponering än vad de betalade för eftersom det verkar som att många kollar Isabellas instagram utan att följa till exempel, så exponering fick de nog även om allt kanske inte sålde jättebra.

   Omtalad är inte samma som omtyckt.

   Löwengrip Beauty verkade vara nära gränsen till att krascha så de sålde det på slutet.

    Nej inte Löwengrip beauty utan Isabellas eget företag Löwengrip invest

  Kan ju faktiskt ha varit så att hon fick nys om företaget och ringde upp det för hon ville investera och därför sen har marknadsfört och gjort samarbete med företaget. Verkar vara en klok investering.

  OT men alltså Fayme Elmen? Jag har börjat följa henne tack vare (eller snarare på grund av) bloggbevakning och herregud vilken gnällig människa! Jag vet inte varför hon är känd men tydligen så är hon det och jag fattar inte varför. Maken till missnöjd människa som exploaterar sina barn får man sannerligen leta efter.

   Nej, och nu när mammaledigheten börja lida mot sitt slut ska/vill det skaffas en unge till trots att den sista verkar ha skrikit konstant första året och det var definitivt sista ungen och allt är så jobbigt osv osv.. känns väldigt vilsen och missnöjd. Har hon ens jobbat sen första barnet när hon var 17-18 eller hur gammal hon nu var?
   (Vet att hon jobbade på Ica ett tag innan den sista ungen men var inget hon gjorde länge)
   Tror hon skulle må bra av att komma ut lite.

    Hon jobbar med sociala medier och är inte mammaledig.

  Var det inte en annan influenser som fick skit när hon gjorde reklam för liknade produkt. Statistiskt är den farligaste platsen för kvinnor i hemmet, vilket gör den här produkten missvisande. Och att sen kapitalisera på kvinnors rädsla genom att sälja en produkt som i sin tur är kopplat till ett vaktbolag som antagligen inte skulle komma snabbare än polisen är låter som en dålig investering. Dessutom finns den funktionen i både android och iOS, man kan se till att närkontakter rings upp när man är i nödsituation genom att trycka 3 ggr på startknappen tex. Fixa det på era inställningar i mobilen. Stötta ist de som driver kvinnofrågor politiskt. Vi betalar också skatt och förtjänar att känna oss trygga på vägen hem precis som vi förtjänar att känna oss trygga hemma. Det är tyvärr inget man kan köpa från ett vaktbolag.

   De har inte ens ett vaktbolag än. ”Plegiums produkter kopplas till din smartphone via Plegiums app. Vid aktivering rings nödkontakterna automatiskt upp samtidigt som de får ett positions-sms med livetracking av den som larmat. I slutet av året kan du även koppla dina säkerhetsprodukter till en larmcentral. ”
   Från Isabella Löwengrips blogginlägg

   Det var väl Petra Tungården? Blev någon artikel i stil med ”sälj grej med rädd tjej”

   Fick Petra skuit för det? NEJ för att vissa anser att hemmet är den farligaste platsen gör INTE att den här produkten är missvisande alls. Sluta! Jag känner mig trygg i mitt hem men inte när jag går ut. Visst förtjänar vi att känna oss trygga men tyvärr är det ju inte så i dagens samhälle. Tycker detta verkar vara en mycket bra tjänst men det är synd att det ska behövas. Vad jag förstår så är detta mer än vad man kan göra via android och iOS.

    Vissa ANSER att hemmet är den farligaste platsen? Det är inte en åsikt när det finns statistik på att det är så. Att du och de flesta andra känner sig trygga i sitt hem har inget med saken att göra.

   +10000

   Att kapitalisera på människors rädsla är oetiskt. Dessutom lever vi statistiskt sätt i ett tryggare samhälle än för 30, 40, 50 år sen. Skillnaden är bara att tillgången till information är mycket större och att mediekulturen kännetecknas av late stage capitalism, där tanken är att sälja till varje pris. Detta innebär att tidningar och andra nyhetssidor tjänar enorma summor på att sprida skrämselpropaganda som säljer och ger klick.

  Förstår inte poängen med en larmknapp som skickar meddelande från telefonen när du kan larma 112 direkt från telefonen antingen i appen eller genom att aktivera nödläge (om du har iPhone)?

  Om Plegium
  Plegium grundades 2017 av Henrik Frisk och Carl Ljung, med målsättningen att transformera branschen för personlig säkerhet. Med uppkopplade försvarssprayer, tillverkade i egen fabrik i Sverige, har Plegium tagit marknaden med storm. Flaggskeppsprodukten “Smart Pepper Spray” har sålt i tiotusentals exemplar i 20 länder, med enastående kundrecensioner. Om oss
  Med en rikedom av funktioner, design och kvalitet har Plegium ritat om kartan för produkter och tjänster för personlig säkerhet. Med hjälp av smarta lösningar som GPS-SMS, telefonsamtal och koppling till larmcentral bidrar Plegium till att avvärja och larma vid överfall, och därmed till ett tryggare samhälle.

  Plegium har hittills riktat sig uteslutande mot privatmarknaden, men lanserar nu sina produkter och tjänster också mot företagsmarknaden. Det finns otaliga kategorier av anställda – exempelvis lärare, anställda i butik, socialarbetare, ensamarbetare – som kan öka sin säkerhet med Plegiums uppkopplade larmknappar och försvarssprayer.

  Pepparspray är väl förbjudet i Sverige?
  Tiotusentals i 20 länder det är inte mycket.

  Låter lite som Pingis bolag Hemply Balance som märkligt nog är börsnoterat. Att det fick bli det är en gåta. Idag noterades kursen till —-.

  Nja detta bolag låter precis som ett IL bolag.

   Plegium skriver om spray på sin hemsida:
   ”Alla produkter vi säljer är lagliga och licensfria för privatpersoner i Sverige.
   Pepparspray – d.v.s. sprayer med chilipepparextrakt – är inte lagligt för privatpersoner i Sverige. Polisen har pepparspray i sin utrustning, men för privatpersoner är det förbjudet.
   I försvarssprayer för privatpersoner i Sverige används istället mentol som aktivt ämne i sprayvätskan, vilket är helt lagligt och licensfritt.
   Alla våra produkter innehåller högkoncentrerad mentol som aktivt ämne.
   Mentol är kraftigt ögonirriterande och förblindar tillfälligt angriparen så att du kan sätta dig i säkerhet. Våra sprayer har testats av personer som också har testat att bli sprayade med pepparspray, och de uppger att vår formula med mentol har en förblindande effekt likvärdig pepparspray.”

    Det finns otaliga kategorier av anställda – exempelvis lärare, anställda i butik, socialarbetare, ensamarbetare – som kan öka sin säkerhet med Plegiums uppkopplade larmknappar och försvarssprayer.
    Svårtolkat detta. Min känsla är att de vill att ovanstående yrkesgrupper ska bekosta säkerheten själva.

     Det måste väl ändå finnas någon form av policy för personer i tjänst, skulle det verkligen vara ok att som lärare gå med ”peppar”spray på jobbet? Vad för konsekvenser kan det få om denna används, hur avgör man om det var motiverat? Sen måste jag säga att det låter lite naivt, liksom spraya i ögonen så kan du sätta dig i säkerhet, ja det kan säkert funka i vissa situationer men det är ju inte alltid så enkelt att en ensam förövare liksom kommer mot dig när du går ute så att du lyckas spraya i ansiktet?

     Visst, ser det här produkten som bättre än ingenting och smidigt med larm och pepparspray i ett. Frågan är väl om folk vill betala för det då alla inte känner sig rädda på det här sättet att det skulle motivera köp istället för standardfunktioner i telefon. Behövs det förresten abonnemang för funktionen att larma kontakter eller är det bara väktargrejen?

   Spin-off angående Pingis (nyhetstelegram Finwire i september, läs särskilt sista stycket):
   ”Hälsokostbolaget Hemply Balance meddelar att styrelseordförande Pingis Berg-Hadenius träder tillbaka från sin roll. Det sker på grund av graviditet och kommande föräldraledighet. Pingis Berg-Hadenius framtida roll i bolaget är inte fastställd och kommer att kommuniceras i samband med att nya ledamöter föreslås till extra bolagsstämma den 14 oktober. Då kommer även en ny styrelseordförande att väljas.

   För några veckor sedan meddelade Hemply Balances vd Jonas Lenne att han avgår den 31 oktober. Styrelsen har inlett en process för att hitta en efterträdare.

   Värt att notera är att båda avhoppen aviserats efter att SvD Näringsliv inlett en granskning av bolaget i början av september. Tidningen har rapporterat om att bolaget sålt CBD-olja i Sverige trots förbud. Det hela har skett genom ett brittiskt bolag som anlitats som distributör. CBD är en förkortning för cannibidiol som utvinns ur cannabisplantan. Läkemedelsverket förbjöd sommaren 2020 Hemply Balance att få sälja CBD-oljor till svenska kunder. Det sedan myndigheten ansett att ””syftet med produkterna har varit att ge intryck av att de kan behandla sjukdomar”.

   SvD har sökt Pingis-Berg Hadenius för kommentar.”

   Jag FATTAR inte att Pingis fortfarande förekommer som någon form av bra exempel på kvinnlig entreprenör och får tala på seminarier etc. Hon bevisar gång på gång att det där plagierandet inte var en engångsgrej, hon ljuger och tar sig gärna fram med tvivelaktiga metoder.

  Jag har själv blivit överfallen av en helt maskerad man. Även om jag hade haft ett sprey i fickan ser jag det som helt omöjligt att jag skulle kunnat fixat den manövern. Viktiga sekunder för att bestämma vart man skulle ta vägen hade ätits upp av tanken på att få till sprey. Inte ens om jag hade haft i handen när han dök upp tror jag på tanken. Vem har övat på att sprya innan skarpt läge!? Det är teknik för att få till det och inte riskera att man själv får det på sig. Hur ska det hanteras när det blåser? Hur mycket kan det blåsa för att överhuvudtaget fungera?

  Jag hade någon ynka sekund att bestämma mig. Det kändes som den onaturligaste grejen men det var förmodligen min räddning. Jag sprang emot honom o sneddade ut på en större väg. Sprang mitt iväg o hade änglavakt att en bil kom. Stan var folktom, en sen torsdagskväll i mars. Hade jag vänt på mig o haft honom i ryggen är jag övertygad om att det slutat på ett annat sätt. Ett skyddsprey är för mig verkligen falsk trygghet så länge du inte har det som ett arbetsredskap och övat mängder med gånger. Lägg istället benen på ryggen o vänd dig inte om!

   Shit vad fruktansvärt!

   Jag lyckades komma undan ett överfall tack vare att jag hade överfallsspray med mig. Jag hade inte kunnat springa undan från min förövare, inte en chans i helvetet.

  Skulle hårspray fungera?

   Hårspray ”skjuter” ju inte så långt då då måste överfallaren vara väldigt nära och då är det troligen lite sent ändå. Tror inte det är lika chock-ont som peppar eller mentol heller. Hade nog inte bemödat mig att försöka använda hårspray utan använt handlingsutrymmet till att larma, slåss eller springa istället.

   Tillsammans med tändare ja

  Den här funktionen finns ju redan inbyggd i telefonen? Man trycker in power-knappen fem gånger sen händer exakt det hon beskriver. Min mobil är ändå fem år gammal nu så lär ju finnas i absolut alla mobiler numera. Sån kass investering hahaha

  Fyfan så otroligt flummig företag. Det de erbjuder finns ju redan i mobilen utan extra kostnad?
  Måste vara hennes sämsta investering och det säger ändå ganska mycket.

   Och blir även mentolspray förbjudet i Sverige så har de i princip ingen marknad alls här

  112-appen är bra! Larmar från din exakta position!

  iPhone har samma funktion. Högt larm, ringer upp SOS automatiskt samt skickar sms med live location till utvalda kontakter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.