The Everys Instagraminlägg?

Edit: Snälla, skriv inte om den person som precis förlorat sitt barn. Jag kommer radera ALLT sådant.

Pushing you to purchase without a purpose – is bullshit. The Every would nevery.

Betyder detta att  The Every (grundat av Kenza Zouiten Subosic) inte kommer komma med en massa erbjudanden under köphysterin som är ”black och cyber week”?
Eller betyder det att företaget anser att alla människor behöver deras produkter på samma sätt som de behöver syre, och att det därför alltid finns ett syfte med att köpa deras produkter?

Calling all marknadsföringsmänniskor?
Vad tror ni det här betyder??


Jag fyller år idag och är på lite äventyr om ni undrar. 🙂

Jag är betydligt mer aktiv på Instagram idag och över helgen om ni vill ha mer Bloggbevakning.

83 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grattis! Fira ordentligt med djungelvrål och cola zero! ??

   Men jösses vad har hänt…. nu om någon gång undrar man ju.

   P atricia V ide L indh

    Men seriöst…

     Det är ju inte direkt hemligt? Dom är ju själva offentliga och öppna med vad som hänt. Man måste ju ändå kunna nämna deras namn utan att kommentera, lägga nån värdering eller åsikt i vad som hänt.

   Men seriöst…

   Och hoppas du får många paket.

   Stort grattis Camilla!
   Sökte på the every häromdagen som då var ”nere för underhåll”. Sidan var uppe dagen efter men seriöst är det någon annan än Kenza som handlar där? Trodde de gått i konkurs när sidan var nere…

  Vem bryr sig om Kenza
  Har samma dåliga vibb på hon som marqaux!

   DILLLAR

   Vibb på hon….? Fantastiskt språk.

  Grattis Camilla, hoppas du får en finfin födelsedag.

  Har svårt att tro att folk köper bara för att köpa.
  Däremot kanske man slår till och köper tvn/soffan som man funderat ett tag på om den säljs till ett bra pris.

   jag tror att vissa köper bara för att köpa. Eller i alla fall tidigare år. Idag verkar många hålla lite hårdare i slantarna, så det är säkert en hel del som väntar med att köpa till exempel julklappar eller vinterkläder och passar på under Black Friday. Även om jag genrellt tycker att det brukar vara rätt dåliga rabatter. typ 15% och sånt.

    Och varenda år blir någon förvånad av att en kedja höjde priserna innan rean.

     Visst är det lika roligt varje gång.
     Själv så har jag koll på de tilltänkta modellerna jag är intresserad av och vet vad de kostar, så dyker en bra deal upp så slår jag till.

   Tänker precis som du och har jättesvårt att tro, eller snarare förstå, att folk gör det, men det är bara att kolla på diverse konton på sociala medier, folk gör det.

   Att ha svårt att förstå att folk gör det är en sak – Men har du verkligen svårt att TRO att folk gör det? Vi vet ju att det shoppas mängder i onödan därför att människor upplever dopamin- och endorfinpåslag av att handla.

    Och varenda år slår vi nytt rekord i att julhandla enligt svensk handel.

  The Every would nevery var ganska fyndigt ändå.

   Haha ja guldstjärna till copyn som kom på det

    Som copywriter tyckte jag det var cringe. Men jag kanske är tråkig.

     Jag tyckte att det var fyndigt och lite kul.

     Du är tråkig 🙁

      Tack, då vet jag.

     Haha som kommunikatör som gör mycket copy tyckte jag också det var riktigt cringe..

     Det är väl vad målgruppen tycker som betyder något ändå ¯\_(ツ)_/¯

  Onödigt att det blir en diskussion om en individ men fenomenet tycker jag absolut behöver diskuteras. Allt för content. Bokstavligen gå över lik. När man är så mån om att barn inte ska exponeras på offentliga kanaler och då månar om deras integritet så verkar det bara gälla friska och levande barn. Sjuka och döda, då går mammans behov av att sörja/bearbeta först.

   Alltså det ÄR opassande och osmakligt att lägga upp filmer eller bilder på döda eller döende människor på internet! Hur kan de tens va en fråga? Ingen vill väl se lik?? Det är otroligt obehagligt och inget man ska sprida.

    Hon har redan hunnit lägga upp två videos och jag vet inte hur många stories på barnet som varit dött i ett dygn? Det är fan helt bisarrt.

     Det som läggs upp nu är en persons sätt att hantera sin svåra situation och det totala trauma hon befinner sig i. Det är inte genomtänkt för det händer just nu och det finns nått naket och fint i det.

     Inte heller kommer en person i den sitsen kunna ta till sig kritik och synpunkter och det är bara okänsligt och elakt att framföra den kritiken just i denna sköra stund.

     Men rent allmänt är diskussionen viktig och intressant. Dels hur vi delar saker. Dels hur vi som följer ”gottar oss i andras elände”. Men låt oss ha den diskussionen en annan gång och då hålla den generell utan att peka ut specifika individer. Vi pratar trots allt om föräldrar som förlorar sina barn. Det värsta som kan hända en människa. Det finns inget facit hur man ska reagera. Finns inget som kan förbereda en på den smärtan och alla känslor som kommer.

    Och framför allt kränkande för den döda. Bli spridd runt Instagram som något slags likefiske. Vad hände med människors rätt till integritet även efter ens död?!

    Och nej, jag menar inte att folk ska vara rädda för döden och inte våga prata om de som har dött. Men någon jäkla gräns ändå?!

    Gunilla Persson har ju fått massor av kritik för att hon filmat sin dementa mamma i sjuksängen. Vet inte riktigt varför det skulle vara mer okej för att den sjuka eller döende är en bebis.

   Jag tror inte det är filmar/fotat/upplagt för ”åh nu ska jag skapa content tjoho!” Utan det är en sörjande mamma som är på sjukhuset med sin döda bebis. Hon har uppdaterat flitigt på sociala medier i många år, det är säkert naturligt för henne att lägga upp och, och upplever säkert ett stort stöd från sina följare.

   Och de som undrade hur de hunnit ändra sin bio på insta osv. De är på sjukhuset med en död bebis. De har nog all tid i världen just nu. Ändra sin bio tar 1 minut, låt dem göra det om det känns bra för dem.

   Låt henne visa deras bebis om hon/de vill. Titta inte om du inte vill se.

    Svårt att undvika eftersom det delas och sprids långt utanför hennes egen kanal. Jag följer ingen av de typiska influensers men har ändå fått filmen bland de storys jag kollar.

    Och stackars syskon till barnet. De är mitt i ett trauma och sörjer samtidigt som filmer på detta sprids till höger och vänster.

     Verkligen. Det är så jäkla privat. Usch, blir arg.

    Men hon har noll kontroll över vem som sprider dessa filmer och hur. Och syskonen som är med på filmerna/bilder, är de kapabla att ge samtycke till att deras sorg ska spridas runt så som det görs?

  Ska bli intressant och se om hon gör nåt samarbete på black friday.

   Exakt min tanke ?
   Grattis, C! Jag fyller år imorgon! Skorpioner rules ?

    Så mycket föll på plats nu när jag vet att bloggbevakning är en skorpion..

   Är så sjuuuuukt löjligt med influencers som ”inte vill promota något på black week för det är onödig konsumtion” när de årets ALLA ANDRA veckor gör reklam för onödig skit som ingen behöver? ? the every would definitely!

    ORD.

    Men ja, verkligen! ?

  Grattis! Ha en fab dag!!!! ?

  Hipp, hipp, hurraaaaaa för dig Camilla idag!!

  Men nu startar ju du i princip en ny tråd här. Bravo

  får inte the every reklam nu genom deras icke reklam-inlägg?..

   Haha, precis vad jag tänkte. De kommenterar att inte göra reklam inför en helg som då ger dem reklam… ?

    Exakt! Precis som Dedicated brand brukar göra. ”Vi vill inte uppmuntra till ökad konsumtion så vi kör inte black friday men vi planterar träd så kom och köp!”
    Eller Ewa Rööse som för några år skrev om äckliga black friday för att sen använda sitt namn för en kollektion för Ellos,visserligen dyr,kanske bara om det är billigt som konsumtion är dåligt.

  Dom har kanske inte råd att ge kunder rabatt….

   Vet inte hur detta företaget mår. Men det är en balansgång för många handlare nu. Kapital bundet i hyllvärmare samtidigt som man inte kan dra ner marginalerna allt för mycket.
   Tycka vad man vill om handel men den är en riktigt stor arbetsgivare och varje konkurs drabbar i flera led.

  Grattis grattis hoppas du får en fin dag ?

  Grattis Cam-Cam & ha en superhärlig fölsis.???

   Fölsis? Vad kommer det uttrycket ifrån egentligen? ☺️

    förmodligen samma folk som använder ”tvättiz”

     Eller lägga… eller balle….

    Så fult! ?

  Vad är det som har hänt?

  I just det här inlägget var vi ju dock tack och lov besparade detta samtalsämne, tills du nu tog upp det…

  Grattis Camilla!

  Jag tror det är lugnt, många här inne inkl mig har ingen aning va du pratar om eller vem P skulle vara så hemligheten är bevarad ?

   Handlar ju inte om att det är en hemlighet, utan att det är respektlöst att sitta och diskutera en sån grej.

    Sluta. Jag pratar utifrån MIG SJÄLV. Jag vet inte vad detta handlar om eller vem P är, så jo för mig är det en hemlighet. Jag tog inte upp huruvida det är respektlöst eller ej då jag inte har en susning om vad detta handlar om ?

     Står ju i blogginlägget vad som hänt, så lite märkligt och okänsligt av dig att skratta, även om du inte vet fler detaljer.

      Jag skrattar inte åt människan som varit med om detta trauma. Jag skrattar åt personen som kommenterar och försöker läxa upp mig i onödan. Sluta nu

  Hur går det för Katrin Z?

   Angående vad?

    Företaget-samarbeten…

  Skapa inte ännu en diskussion om det då.

  Påtal om Kenza så verkar hon ta bort antalet gillamarkeringar så fort de inte är
  Så poppis inlägg vilket händer typ hela tiden.

   ? Du har ganska mycket fritid du!

    Haha nja jag ligger hemma i Corona för 3e veckan i rad så…..

   Bra observerat! Aldrig tänkt på att hon gör så.

    Tycker de mesta Kenza gör är bluff och båg så kanske därför jag är lite mer observant än vanligt. ??

     Får panik på hennes konstanta reklam för de där ohyggligt fula strumpbyxorna som hon försöker tuta i oss att hon tycker är snyggt.. aldrig sett henne använda mönstrade strumpbyxor i hela mitt liv ?? men så fort man får lite betalt så! Märkligt att det bara är i reklamen hon bär dem men aldrig provat.. Not

      Privat*

  Grattis på födelsedagen! Det är väl 27 du blir? ?

   45 är det va? eller?

  Grattis Camilla! Fira och njut. 😀

  ”Pushing you to purchase without purpose”. Låter extremt skenheligt med tanke på att influencers hela existens baseras just på att pusha för purchase.

  Grattis på födelsedagen! ?

  Grattis på födelsedagen, hoppas den blir fin ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.