Influencer anklagar Sats för konceptkaping

Influencern Alexandra Pizzoni tar till Instagram för att rikta kritik mot både SATS och programmet ”Efter fem”, som låtit SATS komma dit och presentera det nya konceptet att boxas i nattklubbsmörker med högintensiva styrkeövningar.
Hon menar att hon introducerade konceptet den 22 september 2016, och får världens stöd av sina vänner och kollegor.

Alexandra Pizzoni driver träningsstudion Patrop

Så vitt jag kan se har inte SATS bemött anklagelserna.

58 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Och Alexandra har patent på sitt sk ”nyuppfunna” träningsupplägg..?

  Nä ok

   Det var väl inte det som var poängen, att SATS inte kan göra ett liknande träningskoncept. Men att SATS i sin marknadsföring påstår att de tagit träningskonceptet till Sverige.

    Om Alexandra kan påstå något som inte stämmer kan väl Sats? Sats har noll skyldigheter mot henne

     Vad har hon påstått som inte stämmer?

     Nej, SATS har väl inga skyldigheter mot henne specifikt. Men hade nog också stört mig på om en stor kedja försökte marknadsföra sig med att de tagit ett nytt koncept till Sverige när jag vet att jag själv (och säkerligen fler) redan gjort det i flera år. Inte för att de har någon skyldighet gentemot mig, men bara för att det är störigt och de lika gärna bara kunde ha marknadsfört konceptet utan att försöka påstå att de tagit det till Sverige. ?‍♀️

      Haha men varför ska Sats det? Sats marknadsför sig för att maximera deras omsättning, inget annat. Jag hade ingen aning om att den här bruden ens fanns med sitt koncept- hon har misslyckats nå den breda massan. Sats jobbar smart och framgångsrikt- nu vet alla. Tycker de har all rätt att ta på sig den credden.

       Klart de vill maximera sin omsättning, jag säger bara att JAG tycker de är lite löjliga som försöker få det här träningskonceptet att framstå som något nytt, trendigt från New York som de nu tagit till Sverige. Får mig bara att se på SATS som lite…desperata efter att ha en image som trendiga i Sverige. Har egentligen inte med Alexandra specifikt att göra, hon är ju bara ett av många exempel på att det liknande koncept funnits i Sverige länge.

      Marknadsför de det som om de har tagit det till Sverige? Jag har bara läst att de skriver att det är ett nytt koncept hos sats och att inspirationen kommer från NY. Vilket ju låter fullt rimligt.

   OT:

   Märkligt att Bloggbevakning kritiserar det där ”dildo skämtet” ändå dyker klippet upp varje gång man går in här nu, som reklam eller?!

   Lika med Margaux video på den utslagna mannen.

   Lite osmakligt tycker jag! ?

    Det är videos från Nyheter24.

  Eh. Hört talas om Fightbox? Vet inte hur länge det har funnits men jag körde där typ 2017 iallafall. Sats har såklart fel att när de säger att de tar hit ett träningskoncept, men Patrop var väl inte heller först?

   Jag hade discogympa i lågstadiet. Tycker Alexandra ska credda min gamla lärare Inger nu!

    Håller med, give credit where credit is due.

    Vän av ordning påpekar också: KonceptkapNing

  Detta var ett lat inlägg. Alexandras koncept är inte originellt. Hon må ha varit först med att introducera konceptet i Sverige men det fanns sedan tidigare i bland annat London (Kobox) och New York (Shadowbox).

   ?box?

   Men är det inte det som är poängen? Eller? Hennes kritik mot SATS/Efter fem är väl att de lägger upp det som att det är SATS som tagit denna ”nya trendiga” träningsform till Sverige. Hon har väl inte skrivit att hennes koncept är en originalidé (om hon har det har jag missat det, endast sett vad som står i detta inlägg) men stör sig på att SATS verkar försöka få det tilll att de tagit något nytt till Sverige när det redan fanns.

    Då kanske Alexandra borde lära sig marknadsföra sig bättre? Om ingen vet hon finns blir det också töntigt att gråta ut så här?

     Men Alexandra är knappast den enda som gjort/gör liknande träningskoncept i Sverige långt innan SATS lanserade det. Om inte SATS är totalt värdelösa på vad de gör så har de ju någorlunda koll på sin industri och hur det ser ut i Sverige, klart de vet att det finns folk/gym i Sverige som kört på detta slags träningskoncept, oavsett om de vet om Alexandra specifikt. Alexandra är ju bara ett exempel på någon som gjort det långt innan SATS. Så SATS vet ju att det far med osanning när de försöker få det till att de tagit ett trendigt koncept från New York. Hänger väl ihop med att bygga på deras image av att de är trendiga och inne skulle jag gissa.

     Vi är väldigt många som vet att hon finns.

    Jag tolkar det som att hon vill ha cred när hon skriver att hon lanserade grejen 2016. Men det lär ju ha funnits i Sverige redan innan/hon är inte den enda. Störigt av SATS men störigt av Alexandra med tycker jag.

     Ja, det tror jag absolut att det finns många fler som också gjort konceptet och Alexandra är förmodligen inte den första i Sverige. Jag tolkade det dock det inte som att hon påstod att hon var först, bara att hon var före SATS och därav är deras påstående om att de tagit det till Sverige fel och störigt.

      Well if you snooze, you loose. Alexandra har haft sex år på sig att marknadsföra detta och inget har hänt. Hon har bara sig själv att skylla.

      Men hey! Nu får hon ju publicitet ?

       Men alltså jag menar inte att Alexandra ska få cred för att ha kommit på det. Syftar bara på att SATS är lite löjliga som försöker få det att låta som någon ny, trendig grej från New York som de nu tagit till Sverige. Knappast ett nytt koncept, inte ens i Sverige.

  Men orka…

  Haha varför skulle man vilja boxas i mörker?

   Blir mer spännnde ifall man lyckas undvika en blåtira eller inte

   Lättare att smyga en hutt ur fickpluntan i mörkret!

  Det kan ju vara så att SAts inte tagit inspirationen härifrån utan har sett tendenser i USA

  Vad kul för jag såg att Angelica Blicks ex, Andre Bånghäll, la ut på insta för någon vecka sen att han också va sur för de snott hans koncept.. något med träning och boxning i nattklubbsmörker ?

  Är det brita Zackari med babyn?

   Ja det är det!

  Okej och Barry’s Bootcamp (som SATS-konceptet är supertydligt inspirerat av) lanserades 1998? Hennes gym är uppenbarligen inte grunden för konceptet.

  Så att hålla ett träningspass med lamporna släckta är alltså ett koncept som man kan claima som sitt eget? ?
  I såna fall vill jag ge cred till min gympafröken Britt-Marie som lät oss spela spökboll i en mörk gymnastiksal en mulen novembermorgon 1994!

   Hahaha ???

   Hahaha jag med ?????

   Britt-Marie verkar ha snott konceptet av min gympalärare Tommy som gjorde samma lek med oss 1991. #creddatommy

    Tommy verkar i sin tur ha snott det från min gympalärare Anne som gjorde denna lek med oss 1985!

     Som i sin tur snodde det av vår gympalärare 200 f.kr

      Hahahaha asså jag älskar bloggbevaknings kommentatorsfält idag ??????

      Min gympa lärare Firren snodde konceptet utan skrupler, 2002.
      Ska skriva en arg insändare genast

  personligen tycker jag att det låter lite farligt att boxas i mörker, men vad vet jag. Det är ju vanligt med dämpad belysning på både yoga och spinning, men där har man iofs inte så mycket närkontakt.

   Man boxas bara på säck 🙂

  Fashionablefit-Hannah körde också ’klubb’träning på Berns runt 2016-2017.

  Snark….sandlåda! Urtrist inlägg

  Och jag provade Shadowbox i New york redan 2015 typ. Snark.

  Även fast jag hatar Norge så vinner Sats detta med 100%. Det är inget koncept Influencern Alexandra Pizzoni har uppfunnit.

   Norge?

    Sats är från Norge 🙂

     Hade faktiskt ingen aning!

   Varför hatar man Norge… ?

  Herregud, jag vet inte huuuuur många gånger jag har tränat Zumba med ”discolampor” i mörker. Eller Bodypump i samma sal på mitt (dåvarande) lokala (icke-kedja) gym. Detta var 10 år sedan…

  Jag håller med om att det är pinsamt av Sats att gå ut i nationell tv och få det att låta som att de uppfunnit hjulet. Men vet inte om jag håller med om att det är rätt person som går ut och säger att det var HON som minsann uppfann… ja… hjulet…
  Sorry, det har funnits ett tag. Tom. i min gamla sketna lilla stad med 30 000 invånare för 10 år sedan.

  En sal + nedsläckta lampor + discolampa/belysning = tror varken Sats eller Alexandra var särskilt först med det otroligt simpla konceptet.

  ❄️

  Vilken bra artikel om dig i Aftonbladet.

  Men alltså vilken priviligerad dryg människa. Var glad istället att SATS verkar lyckas med något du uppenbarligen misslyckats med. Dvs att marknadsföra ett nytt koncept, som du ändå snott från någon annan… ”tagit hit till Sverige” det hade nog nästlats sig in in förr eller senare ändå med eller utan din hjälp Alexandra, du framstår som en gnällig 4 åring som ställer till med en scen i matbutiken för du inte får lördagsgodis mitt i veckan.

  ”Jag var inte först men jag vill ändå ha credd”

  Typ som när vissa har jobbat på sin egna kollektion i timmar/dagar/år men är kopior från andra seriösa aktörer.

  Det störiga är inte hennes påstående utan att SATS som försöker få det till att de hittat på något helt nytt och hippt. Falsk marknadsföring ju.

  Gick i skolan med Alexandra. Så gullig tjej.

   Jag också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.