Elaine Eksvärd i show på Scalateatern

Föreläsaren och retorikexperten Elaine Eksvärd kommer fronta sin alldeles egna och personliga show som har premiär på Scalateatern i februari 2023.
I sitt inlägg skriver hon att det är eventbolaget Jubel Artist Agency , Kristallenvinnaren och regissören Amanda Pesikan och manusförfattaren och skådisen Alexander Salzberger som ligger bakom produktionen som kommer handla om följande saker:

 • en splittrad själ som jagar efter sina identiteter som bottnar i en stor ängslan i att inte få vara med.
 • att få dela det mänskliga såriga och härliga, är ju det som tillhör livets hjärtslag – upp och ner.
 • alla huvudrollsinnehavarens korkade val hon tagit i sitt liv.
 • en feel-good på Elaines bekostnad som hon bjussar på med hopp om att fler vågar vara mänskliga med alla skavanker och brister – utan filter.
 • humor, allvar, fuldans, igenkänning och livet precis som det är – utan filter

Stina Wollter och Keyyo kommer med uppmuntrande tillrop i kommentarsfältet.
Hur är det med er?
Någons som är sugen på att gå?

74 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Skriv om Stina och hennes bok istället. Eller har hon hotat dig?

   Hellre då om Marcus och hans upprop i DN.

   Vilken Stina och vilken bok???

    Wollter. Stina Wollter.

    ?

     Menar du att det är något man borde känna till, eller tycker du Stina är tråkig? Svårtolkat svar. ??

     Om det är det första du menar så vill jag ändå inflika att alla inte följer inte samma influencers. Jag har själv noll koll på Stina Wollter och ännu mindre koll på hennes bok. Nämner någon en Stina i bloggsammanhang tänker jag typ på StinaLee, så långt bort i tanken är Stina Wollter (och det säger absolut ingenting om henne utan bara att jag inte är så intresserad av att följa människor direkt, de enda influ-news jag får är här inne och det passar mig toppen) och även om jag nu ser att Stina W var med som en liten parentes i inlägget ovan hade jag inte ens noterat det innan jag scrollade upp och kollade igen… men det är ju inte sällan folk som inte nämns i inläggen namedroppas i kommentarerna så det vore ju inte helt konstigt att missa det heller, just idag.

     Aja hoppas ni andra sover gott! Det kanske iof var det du menade! Godnatt på dig med! ????⭐️???

   Jo, så är det… Stina Wollter är känd för sina hot och jag, för att enkelt vika ner mig av sådant.

    Skojar du nu? ??

     Anonym / 15:28
     Skojar du nu? ??

    Verkar inte bättre just nu!

   Tror du på allvar att Stina håller på med att hota folk? ??

    Vem vet hon beter sig som om hon vore 15

     ?

      ???

    Jag tror att somliga har en väldig respekt för Stina W, och även för Elaine, och för Jocke Lundell också.

     Respekt för Lundell?
     Tillåt mig småle…

     *småler

   Jag har följt Stina under en längre period, men så som hon beter sig nu efter boken har släppts så blir jag rädd. Hon kan inte ta kritik. Och hon låter som anti-vaxxers gör.
   Blockerar och raderar alla kommenterar som har minsta ifrågasättandet. Jag är faktiskt chockad, trodde inte detta om henne.

    pallar inte med henne faktiskt….

  Min enda fråga är varför? Varför ställer sig en person som jobbar med retorik på scenen för att blotta sig själv? Varför skulle någon vara intresserad av se henne blotta sig själv?

   Hon gör det väl främst för att tjäna pengar, sedan så gillar hon väl uppmärksamheten och att få synas och vara känd. Skulle inte vara intresserad av att se henne, men lättmanipulerade människor kanske som inte sett hur hon vänder kappan efter vinden…. Känns aningen desperat.

    Ja, håller helt med. Jag gillar henne inte alls. När hon var i TV4 morgon så var hon alltid så aggressiv i sin stil och sina kommentarer, redan innan hon hade blivit tillfrågad verkade hon jaga upp sig. Helt olämplig som retoriker. Hon kanske behöver lufta sitt baggage ytterligare en gång, vem vet. Hemsk historia som hon har utsatts för som barn det kan säkert hjälpa någon när hon berättar. Men som person verkar hon inte så sympatisk vad jag har sett.

     Håller med! Hon kan vara den sämsta retorikexperten! Aggressiv?! Det funkar ju bara sämst att vara så!

     Håller så med. Obehaglig. Exakt det du säger om att hon liksom hugger innan hon har tillfrågats har jag oxå tänkt på. Alltid fel på typ allt & alla och hur de uttrycker sig, ingen gör rätt förutom hon (enligt henne) Det blir lite anfall är bästa försvar av allt när hon skall uttrycka sig och som retoriker borde hon väl veta bättre.

    Min fråga var lite retorisk, själv skulle jag inte lägga ett öre på att se henne på scen. Men så är jag inte heller särskilt nyfiken på just henne. Mest gäsp varning.

     Vilken fråga var din?
     Svårt att veta när alla heter samma sak – i detta fallet ”Anonym”…

    bott granne med henne förskt och har sett shower gått dans mm med genne har lite svårt för henne på något sätt. kanske bara talet som uttrycker sig på? vet inte. el all pk grej.
    att hon var så arg i sina bloggsvar för.
    nej jag kommer inte lägga mina slantar på en show men vet..
    den kanske är kul ??

     Va?
     Prova igen. Och testa att använda de vanliga och simpla skiljetecken man lärde sig redan på lågstadiet, dvs punkt, kommatecken och stor bokstav när det är ny mening. Då går det nämligen plötsligt att både läsa och dessutom förstå texten!
     Och plötsligt gör inte stavfelen så mycket.
     Detta är ett simpelt trick men det gör en gigantisk skillnad!
     Prova!
     Det fungerar överallt – i alla typer av texter. Även sms faktiskt…

   Varför skulle en sjuksköterska börja snickra? En lärare sjunga i kör, eller elektriker dansa på scen? Nä helt rätt, bli vid din läst. Det du gör ska du alltid fortsätta göra..

  Knappast!
  Alltid tyckt att hon är bitchig och otrevlig. ??‍♀️

   Och dålig retorikexpert.

  Men ojdå show, ska hon göra shower istället för föreläsningar nu, ska hon bli showartist/stand-upare nu? Men att någon annan skriver manuset är väl lite märkligt, då blir det ju inte såå personligt liksom tänker jag. Samma med vissa böcker. Fick hon inte fortsätta i Nyhetsmorgon måntro. Var inte länge hon låg lågt ifrån rampljuset då som hon gick ut med för några månader sedan 😉

   Varför skulle man inte ta hjälp av en manusförfattare om man ska göra en show? Det handlar väl inte om att någon skrivit ett random manus man ska läsa upp, utan man har väl hjälp att producera ihop det man vill säga till ett format som passar scen, antar jag?

  Retoriexpert ?

   *Retorikexpert

   Ja, hennes ”analyser” på årskurs 7-nivå…

  Tänk att hon och Isabella L var ett radarpar en gång i tiden.

   Ja, så märkligt! ?
   Fast Bella har väl en tradition att byta vänner ofta. Bara Sheila som verkar hänga kvar och Maurisol.

    Maurisol 🙂

     Maurisol ?‍?

    Bella blir vän med folk hon kan dra nytta av att känna eller som snällt står å väntar bredvid. Så inte konstigt att de byts ut ofta

     Tror inte det är strategi från hennes sida att dumpa vänner, utan bara att hon är extremt ombytlig och har sjukt lite uthållighet. Hon tröttnar ju på sin egen persona med några månaders mellanrum, dumpar den, och hittar på en ny. Samma med allt.

     Fast de verkar väl inte bytas ut särskilt ofta. Vänner kommer och går genom livet, och vissa äkta vänner består så är det ju. Det var väl I så fall Elaine som kunde dra nytta av Bella för Elaine var väl inte direkt känd då när de umgicks, eller?

    Fast det var väl innan Elaine blev sådär arg och började klaga på allt och alla, då verkade hon lite mer glad och sprallig. Jag tror att hon kanske blev lite bitter för att Isabella vände henne ryggen efter att E skrev det hon gjorde. Kan förstå Isabella i det läget, jag hade också tagit avstånd om en kompis gjort så som E gjorde.

     Oh snälla uppfriska mitt minne. Vad skrev hon om Bella?

  Ska alla göra shower och live-poddar nu?

   Ja det verkar inte bättre, alla är plötsligt showartister.

    Är väl lite som när alla skrev böcker där ett tag. Sen poddade alla. Nu showar de.

     Det beror ju på att folk är så dumma så dom lyssnar/läser/köper biljetter….

      Precis!
      Håller helt med i den tanken!
      Köper inte folk biljetter får E hitta en annan ”hobby”/”extraknäck”…
      Så allt hänger på hur pass eftertraktad hon är.
      Personligen har jag nog lagt pengarna på något roligare. Typ elräkningen eller att köpa toalettpapper…

   Så uppmärksamhetskåta! ?

  Personligen är jag lite trött på formatet
  ”ärlig och blottande enmansshow på skoj och allvar”. Och då har jag inte ens sett någon, de tycks bara vara överallt. Hela tiden.

  Men det är ju frivilligt att gå så jag kan ju helt enkelt låta bli.

  Såg på fb att Kammi visar könet på of. Stämmer det?
  Vill inte se så kommer inte kolla själv men är nyfiken.
  Försöker förstå hela grejen med of.. känns som att man utsätter sig själv för olika direkt och indirekt farliga påföljder av att dela sånt material. Å andra sidan är det kanske dagens version av att vara med i slitz eller café.

  Kanske spara mig till nästa öppet spår

   mmm våra gamla lappar i skolbänken är nutidens dickpicks, våra vykort är en BBL röv i string på instagram stories, en bild i en herrtidning är en porrfilm på OF med live subscribers.

   Måste man inte betala en slant för att få tillgång till den sidan? Eller har jag helt missuppfattat det?
   Men jag trodde helt ärligt att det var själva poängen – att den som var/är intresserad betalar för att antingen bli medlemmar eller för att kunna följa just den du är intresserad av. I detta fallet alltså för att kunna se bilderna Kammi lägger upp.
   Så du behöver kanske inte vara rädd att plötsligt få se bilder du verkligen inte önskar att se! Den lättaste lösningen är ju att inte gå in på den sidan – då tror jag ”risken” är minimal… Och då slipper du också ligga sömnlös av oro för att du skulle råka se något du inte vill se…
   Men som sagt – jag är verkligen helt okunnig om hur OF fungerar.

  Absolut inte.

  Absolut inte, verkar dryg och bitchig.

  OT: jag funderar över Only Fans. Vad gör Paow, Josefin Ottosson etc för content där? Är de ”bara” nakna eller gör de andra grejer också? Typ ibland har de ju ”collabs”, vad gör de då egentligen?

   Själva grejen med OF är, som jag har förstått det att fansen kan önska innehåll. Så de gör säkert lite allt möjligt som följarna betalar för. En collab kan ju helt enkelt bara vara att de gör saker tillsammans. Typ brottas i lera eller vad folk nu har för sig på OF.

  Nä Fyfan

  Varför är Hanna Friberg besatt av att visa revbenen i sin senaste post ?

   Heroin-idealet är tillbaks och hon hänger på.

   Av samma anledning som överviktiga vill visa upp sina bilringar.

  Jag läser
  kommentarsfältet i det här inlägget nedan och funderar över hur M som värvat pengar och månadsgivare i flera år plötsligt inte delar VDS värderingar. Vet du medmr Camilla? https://www.monasuniversum.se/2022/11/19/har-du-lyssnat-pa-del-3/

  Jaha, nu blir det ännu mera tjat om hennes ADHD som hon helt plötsligt kom på att hon hade. Har man liksom tusen olika grejer man ska rodda med +familj o barn, inte konstigt då att man ”känner” att man har ADHD ?

  Vill inte förminska någon som har den diagnosen, men var tvungen att avfölja henne pga allt tjat om hennes nyfunna plötsliga diagnos

   Hon försöker väl hitta på något att prata om.

   Exakt så! Kvinnor som upplever att de inte klarar av av extrema liv (dvs eget företag + influencer med ständig onlinenärvaro + man + barn + vänskapsrelationer + studier + matlagning från grunden + alltid leende + alltid ha koll på allt) tror att de har ADHD.

   Hallå INGEN klarar av att leva sådana liv.

    Så trött på folk som häver ur sig sån här skit, det krävs mer än så för att få diagnosen. Man gör en grundlig utredning där man kartlägger individens beteenden och svårigheter sedan barnsben, man intervjuar även individer som står patienten nära. Vidare får man göra tester av olika slag.

  OT: The Every kör anti-Black Friday marknadsföring (”Pushing you to purchase without a purpose – bullshit”) samtidigt som Kenza senast för ett par dagar sen gjorde ett Black Friday-samarbete. Får se om det blir fler under veckan?

  Jag tror att The Every inte har råd med Black Friday-erbjudanden och förklär det till miljötänk. Känns hur som helst skenheligt i förhållande till Kenzas konto/konstanta hauls.

   Ja och blir lite märkligt när de säljer schampo? Det är ju ändå något som har ett syfte och kommer gå åt, så det sparar knappast miljön om man inte köper extra av deras schampo på black Friday istället för att köpa en flaska när den gamla är slut

  Jag undervisar i retorik. EE vet ingenting inom det ämnet. De analyser hon presenterar är totalt innehållslösa.

   Åh jag vill lära mig mer om sådant, har du någon bra ljudbok att rekommendera? ??

   Verkligen?
   Men är hon inte duktig på just retorik?
   Jag håller helt med om att hon är väldigt irriterande att kolla på i övrigt men jag trodde helt ärligt att hon var duktig som retoriker!
   Hon är väl utbildad? Förutom att hon ju lär ha egna kurser inom sitt företag… Till en ”ringa” kostnad… *småler

  Jag har varit på två event där E varit en av huvudnumren och jag har inte varit imponerad någon av gångerna. Det kan vara så att hon inte längre engageras på dessa svindyra ”boosta din säljorganisation” event längre och därmed behöver hitta en ny inkomstkälla.

  pallar verkligen inte med henne…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.