76 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Mer eller mindre alla? Hoppas det är bättre i de yngre generationerna…

  Poppar popcorn och väntar in Lewis i kommentarsfältet

   Det har gått över en halvtimma nu, bör man ringa polisen?

    Tack för omtanken, jag låg och sov.

   Ni vet om att Lewis är en kvinna va? Hon trollar ju bara.

    Det gör hen väl inte mindre aktiv i den här typen av frågor

    tror bara en snubbe väljer ett jeansmärke som namn

     Tror inte hen har tänkt på namnet som det kända jeansmärket, efter som det stavas Levi’s. 😉

     Älskar F1 och därifrån kommer det 🏎🏎

    Återigen nej. Tänk att det ska vara så svårt att förstå.
    Är man, och gissar att ni som uppfattar vissa kommentarer som trollning är kvinnor som inte kan begripa hur man kan stå upp för vad man tycker även om inte majoriteten håller med.

  Jättebra tankar och tips men förstår inte riktigt vad feminism har med detta att göra?

  Är övertygad om att män som kallar sig feminister är de största svinen mot kvinnor när strålkastaren slocknar.
  Lex FV + SI. 🙂

   Varför?

    Venne, fråga dem?

     Undrar mer varför du är övertygad om det.

   Kolla bara på kapten klänning

   Kapten klänning ..

  Vet inte varför men jag stör mig något otroligt på Henrik. Oklart om det är för hans godhetsknarkande/woke-kille-grej/för kvinnors talan fast kille (men det kanske är bra?) eller om jag bara är hjärntvättad av patriarkala strukturer. Båda? Hmm…

   Känner exakt samma.

   Du är inte ensam.

   Håller inte med. Och Henrik tar ofta själv upp ämnet när han ska uttala sig i frågor som man eller inte. Tex tackade han nej till att tala på mötet på Mariatorget i Stockholm, som man. Men då bad de honom verkligen vara med, och han ändrade sig. Det är viktigt att jämlikheten inte enbart ligger på kvinnors engagemang, mäns engagemang och vilja till förändring är väl så viktig. Bianca Kronlöf synliggör detta ofta, och frågar varför männen är så tysta? Har stort förtroende för Henrik, och än har jag inte blivit besviken, tvärtom. Önskar fler män som engagerar sig och orkar ta debatten!

   Känner samma, jag tror det är för att han känns så otroligt genomfalsk.
   Och det gör alla människor som försöker ta sig till efterlivet på sina ”goda gärningar”. Missförstå mig rätt: jag menar inte att man ska bete sig ruttet och som en skit bara för det, goda gärningar ska man alltid sträva efter. Men eftersom hela det här woke/left/kalladetvadduvill inte har förankring i någon riktig sanning utan endast baserar sig på vad som är kulturellt korrekt just nu, så fallerar hela äktheten.

    Eller så vill man aktivt motarbeta större klassklyftor och värna om de som har det sämst ställt (alltså vänsterpolitik) därför att det ger ett tryggare samhälle för ALLA. Det är lätt att sitta på sin höga häst och kalla vänsterpolitik för att plocka godhetspoäng därför att du själv i dagsläget har råd att betala dina räkningar. Men majoriteten är en kronisk sjukdom ifrån att själva ha behov av de skyddsnät som vi försöker bibehålla.

     Ja, alltså jag är för det system som råder med skatter etc, jag syftade nog kansle främst på dagens vänster som är mer exkluderande än inkluderande om du inte sitter i offerkoftans båt. Extremvänster alltså.

      För den priviligierade känns jämställdhet som förtryck.

    Jag som känner att han är typ den enda som känns äkta😂 älskar honom! Kanske för att han har så mycket humor med, allt blir inte bara allvar och woke hela tiden.

   Ja, konstigt. Så fort nån faktiskt står för några bra värderingen så är det ett gäng människor som ”stör sig på h*n faktiskt. Tror att det bara är en godhetsknarkare”. Då kan man ju återgå till alla sina Gabjossar och Dietzar som bara bryr sig om reklamsamarbeten och att visa upp sina tuttar och bakdelar i lagom porrigt ljus.

    Min man är ute med snöslungan. Efter vår uppfart har han tagit grannens också, som har varit ute med plogbilen hela natten. Tidigare hjälpte han sophämtarna genom att dra/bära halva gatans soptunnor till sopbilen genom blötsnön. Ikväll ska han sitta i sekretariatet på handbollsklubben där hans dotter spelar och utbilda nya föräldrar.
    Om han läste den här smörjan skulle han skaka på huvudet och skratta.
    Riktigt bra människor, kvinnor som män, behöver inte posera med selfies på instagram med smöriga texter för att visa hur fina de är.

     Typiskt mansgris att vara ute med snöslungan när han borde vara hemma och städa!

      Ja, jäkla patriarkat som bara vill leka med fossildrivna maskiner!

     Nu handlar ju dock inlägget om någonting HELT annat än vad du skriver om. Det handlar ju inte om att ”vara en bra människa” utan om vad man aktivt kan göra för att förändra mansnormer som skadar män och kvinnor. Din man är säkert en toppenperson, men att köra snöslunga och engagera sig i idrott – Om än såklart uppskattat och hjälpsamt – hjälper inte unga män att lära sig att prata om sina känslor.

      Min poäng var mer att ingen behöver läsa sådana här tramsiga inlägg på Instagram.
      De finns bara till för att förhärliga den som postar det.

       Grejen är väl snarare att de som hade behövt det, inte är de som gör det. Och även om de skulle göra det, kommer de självklart inte ta till sig. Det finns väldigt många män som hade behövt förändra sitt beteende radikalt på de sätten han beskriver. Men de männen når han inte ut till. Ur det perspektivet håller jag med om att syftet är förhärligande av egen person – eftersom han predikar inför de som redan håller med.

       Men jag håller inte alls med dig om att det du beskriver om din man är samma sak som det Henrik försöker förmedla, och det är inte trams att män (som grupp) behöver förändra mycket i sina beteendemönster för att vi ska uppnå jämställdhet. Det behöver förstås även kvinnor göra.

        Alla kanske inte vill ha jämställdhet utan är nöjda med traditionella könsroller.
        Såklart inga skadliga sådana naturligtvis.

         Sorry, men traditionella könsroller är skadliga. Det finns tyvärr inget ”bara de bra som inte skadar någon”, det är inte så det funkar. Sedan kan väl ni i er relation dela upp det precis hur ni vill på vem som bär tungt och vem som dammsuger, men ett samhälle som värnar om ”traditionella könsroller” främjar också ekonomisk utsatthet, maktobalans, toxisk maskulinitet (som i sin tur innebär våld mot både kvinnor, män och barn), lagstiftning som missgynnar kvinnor och minoritetsgrupper osv.

         Det är fan ett hån mot de kvinnor i världen som utsätts för fruktansvärda saker endast pga att de är kvinnor, att sitta som priviligierad kvinna i Sverige, där vi har det så pass bra som vi har det just tack vare de kvinnor som gått före oss och tvingat fram sitt ”trams”, och önska sig ”traditionella könsroller”.

          Tycker en gyllene medelväg är att föredra, det bästa av båda världar.

           Men vad menar du ens med det? Det du kallar ”trams” är ju en man som uppmanar andra män att anstränga sig i sina relationer, prata om sina känslor istället för att låta allting komma ut som ilska (den enda känslan män inom ”traditionella könsroller” har rätt till), säga emot när andra män uttrycker och beter sig illa.

           Är den gyllene medelvägen att vi låter allt detta vara som det är, så länge det är olagligt att puckla på sin fru?

           11:33, jag tror att både familj och samhälle mår generellt bättre om kvinnan är hemma med barnen åtminstone tills att de börjar skolan men helst under hela grundskolan. Det här upplägget att båda föräldrar måste arbeta och bebisar lämnas på dagis är helt bisarrt i mina ögon.
           Sen ska alla få välja fritt men jag säger det jag tror är bäst.

           Och jag tror att familj och samhälle mår bättre av kvinnor som har kontroll över sin egen ekonomi och inte tvingas stanna i relationer med män som behandlar dem illa. vad i hela friden ska en kvinna göra hemma under grundskolan, när barnen har skolplikt? Städa? På vilket sätt skulle det gynna barnen?

           Sen förstår jag fortfarande inte hur din idé om att kvinnor bör vara hemmafruar gör de saker jag nämnde ovanför till ”trams”. Är kvinnor hemma med barn = män som slåss, skriker, inte drar någon vikt hemma, inte knyter an till sina barn, begår övergrepp (eller blundar när deras kompisar gör det)?

      Att hjälpa varandra och vara aktiv utanför hemmet exempelvis bland ungdomar är väl en jättebra början. Finns man där för andra, oavsett om det är ”bara” är att skotta någons uppfart så visar man ju att man ser den andra personen, att man finns där och har tid. Kanske byter man några ord också. En början till vänskap där man kanske senare kan prata känslor om det behövs. Det skulle nog för många upplevas som mer påträngande och konstigt att istället bjuda hem grannen och fråga om hur jobbigt det var att ploga hela natten, hur hen mår *egentligen* osv och kanske inte det som behövs för stunden. Klart det ens inte utesluter det andra men vi har ju bara 24 timmar om dygnet och en person som ser andra och gör det som behöver göras ochär aktiv i samhället, det kommer man väldigt långt med och det behövs verkligen mer av ren vanlig omtänksamhet och vänlighet.

       Jag håller absolut med om att det är jättebra och att vi behöver mer vänlighet, men det är fortfarande inte det inlägget åsyftar. Det är väl inget som har föreslagit att han ska sluta med det här och istället knacka grannen på axeln och fråga hur han mår egentligen – det är ju precis det jag säger, det är en helt annan diskussion, men som Anonym 10:24 som från början beskriver som hur ”Riktigt bra människor” beter sig.

       Jag menar att det här inte handlar om att vara en generellt bra människa utan om att uppmärksamma beteendemönster som föder farlig maskulinitet. Huruvida TS man säger emot när en annan handbollspappa skriker på sina barn tills de gråter vet vi ju ingenting om.

        Det vet vi ju absolut utifrån det som är beskrivet. Det är liksom det som är poängen.

         Hur vet vi vet? Uppenbarligen är det ju inte så att alla män som engagerar sig i idrott och hjälper grannen med snöplogen också säger ifrån när andra män beter sig illa, för då hade ju problemet ine funnits. Eller så är de så pass få som engagerar sig i idrott och hjälper grannen med snöplogen (om vi nu låtsas att det är en garanti för att inte delta i andra typer av toxiskt maskulint beteende) att det uppenbarligen fortfarande finns ett syfte med att förmedla det som Henrik försöker förmedla. Därför att dessa idrottsengagerade, snöslungande män behöver bli fler.

     Gud. Är du så fast i gamla motsatsförhållanden av typen ”en stark man kan inte vara mjuk och dylikt”? Snark. Och varför är det ”smörja” att stå upp för kvinnor?

   Håller med till 100. Får obehagskänslor av honom.

   Tyckte han var helt ok att läsa tills han skrev att det var en jättebra idé att lura i sin partner någon föda den av olika anledningar inte äter, genom att ljuga och säga att det inte innehåller just det.

   Är det inte för att det lyser igenom att han är väldigt full of himself? ”Jag vet inte var jag får alla idéer ifrån!” och delar med sig av saker som om han vore den första att komma dragandes med dem. Sedan postar han absolut vettiga saker och är en bättre förebild än de flesta på IG. Men självgodhet finns, och jag erkänner att jag är en av dem som blir lite jantig i det läget.

    Jag kan aldrig bestämma mig om jag gillar honom eller inte. Jag gillar delar av det han gör. Men så kommer ”den störiga killen i klassen”-känslan fram när han ska dra barnsliga skämt om konstiga titlar på böcker eller ett litet huvud som han kallar Fned? Fattar att man kan ha flera strängar på sin lyra men det är något som skaver. Gillar inte heller att han tar emot folks hemligheter och ska agera klok i sina svar, fast han ju alltid måste in och rätta för att någon som har mer kunskap om det han svarar på har ett bättre svar.

  En viktig del av feminismen är att synliggöra orättvisor mellan könen, arbetsfördelning och familjeansvar är en viktig del av våra liv och där är det fortfarande väldigt ojämlikt.

  OT – kanske skrivits om detta tidigare, men Perrelli har nu sålt huset i Spanien. Utgångspriset var ca 74 miljoner. Tror de köpte det för 50 miljoner har jag för mig, så en nätt liten vinst. Tippar att de bygger något nytt spektakulärt. Var ju något kryptisk inlägg för ett tag sedan från en plats med fantastisk utsikt.

  Och för att svara på frågan hur många män: inga män ska läsa sådan där smörja.

   Vad ska dom läsa om enligt dig?

  Här är det ju relevant att använta hastaggen #istortsettallamän

  Känner faktiskt ingen man i min närhet som behöver läsa det. För normala människor så behövs inte sånt trams.

   Fattar inte, vad är det som är trams? Uppfostra söner till bra män, ta delat ansvar för julstressen eller att inte hantera känslor med ilska?

    Jag ifrågasätter varför män skulle behöva ta ansvar för julstressen. Ofta har kvinnan en föreställning om hur julen ”ska” vara med vem som ska få vilka klappar, julmat, pynt, osv. Jag tycker inte att den versionen nödvändigtvis ska få vara facit i en familj. Mannens version (nu generaliserar jag) med en trisslott i julklapp och en Aladdin-ask i stället för tio sorters hemgjort julgodis är väl lika giltig? Min poäng är att om kvinnan vill ha instagramvänligt mysfirande så ska hon ta det största ansvaret. Den som är fine med ett enklare firande ska inte skuldbeläggas eller pressas att delta i galenskapen.

     Fast nu får du det att låta som att alla kvinnor överdrivet er sina julfiranden för att g
     få likes på sociala medier, medan män är skönt avslappnade och lägger firandet på lagom nivå. Sanningen är väl snarare att det väldigt ofta är mamman i familjen som tar allt ansvar för firande (jul/ födelsedag/ midsommar/ Lucia osv) medan många män totalt skiter i det.
     Helt ärligt, om inte mammor fanns: hur många pappor skulle komma ihåg att köpa nya Lucia-linnen till barnens Lucia-firande i skolan? Hur många pappor skulle på eget initiativ baka kanelbullar till barnens födelsedagskalas? Hur många pappor skulle köpa hel en pumpa att göra med barnen inför Halloween?
     Jag omgiven av massor av fina och bra pappor, men sanningen är att det är mammor som tar ansvar för och initiativ till 90 % av alla familjens gemensamma aktiviteter. Varför är det så?

      Jag vet inte hur många pappor som skulle göra detta om inte mammor fanns. Vet du? Anta kan vi båda göra utifrån våra egna erfarenheter och bevekelsegrunder.
      De skilda pappor jag känner som har sina barn på halvtid fixar allt det där jättebra. Det låter på dig som att pappor är helt handlingsförlamade vilket inte är min erfarenhet.

       Min erfarenhet är precis tvärtom – majoriteten av pappor är faktiskt helt handlingsförlamade när det kommer till deras barn

      Det är ju skillnad också om mannen bara klagar innan jul typ ”sluta hetsa, ingen bryr sig om du bakar julgodis eller inte” eller om han säger lite innan jul att ”jag uppskattar verkligen allt du gör inför julen men vi kanske kan ta det lite lugnare i år, vi kan väl planera nu vad vi ska stryka och vad vi kan göra enklare”. Eller bara åka till ett bageri och köpa julfika och säga att nu struntar vi i bakandet och slappar ikväll istället. Alltså, ta ansvar för situationen och visa att man bryr sig. Sen om partnern inte nappar på det utan prompt ska baka till långt inpå småtimmarna så kan man ju inte göra så mycket mer. Men förutsätter att man iallafall delar lika på det ”obligatoriska”, speciellt med barn i familjen.

       Detta är en så viktig poäng! Det handlar ju inte bara om det faktiska utförda ”arbetet”, utan om det emotionella ansvaret för planeringen – för att någonting ska bli gjort öht.

     Hahaha, det hade varit ett så kul experiment!

     Se om folk väljer:

     A) KVINNOJUL = mysigt rum med tända ljus og allmänt julstämning där det luktar gott och juligt, goda saker att äta där det också finns alternativ för de med allergi / veg etc, genomtänkta julklappar som är fint inpackade.

     eller:

     B) MANSJUL = sitt i klibbig skaisoffa i ljuset från TVn, det luktar gammal strumpsvett och öl, maten är nåt halvfabrikat snubben själv gillar – samma till alla (gillar/tål du inte korv / pizza / risgröt på tub får du ta med något eget) och gärna lite för lite (”oj går det åt så mycket när man är 8 pers!?” alternativt finns det typ 8 korvar till 8 pers men snubben själv serverar sig 3), julklappar från macken ”inpackade” i plastpåsen den kom i eller typ ”alla får samma” (varsin trisslott / ”jag älskar öl”-t-shirt / chokladask – oinpackat, delas ut tjoff-tjoff-tjoff) och gärna ha ”glömt” någon: ”det gör väl inget, du kan dela med morfar / var inte så materialistisk så ska du se att du blir gladare och trevligare fr oss andra att umgås med!”

     Mmmmm, lika-samma, spelar inte så stor roll, fine med enklare firande – eller…?

      Nja, när kvinnor skiter i traditioner och klappar och unnar sig en stressfri jul så är det applåder och stunning and brave, när män gör det så är det jäklapatriarkat? mmmkej 🙂

       För att dom gör det självmant, och har alltid gjort. Och därför anser det är okej, och lägger självmant ansvaret på partnern. Därför handlar det om patriarkatet. Det är inget självvalt där överhuvudtaget!

      Beror på om man får en fin vinst på trissen?

      om de inte har några egna barn med i bilden tycker jag inte de har något ansvar

      för mig är det otroligt att folk stressar så under ledigheten

     Det är så intressant det där att män alltid är ”fine” med lite enklare (jul, mat till barnen, hygien, underhåll av relationer med familj, städning, hemtrevlighet, kläder till barnen, komma ihåg matsäck på idrottsdagar, aktiviteter). Det är nästan som om de har kommit på att om de säger att de nöjer sig med det så blir det superbra ändå utan att de behöver anstränga sig. Skit samma om barnen blir lidande ifall mamman också skulle bestämma sig för att vara ”fine” med lite enklare.

  Tycker det var jättebra!

  Internationella mansdagen?! Finns det en sån dag alltså. HA HA HA så roligt. Det var det roligaste jag hört. Vad är det som ska lyftas fram den dagen? Våldtäkterna? Kvinnomisshandeln? Sexköpen? Sextrakasserierna? Att kvinnor enbart är ett utseende/kropp för männen? Hur männen dominerar med full kraft i samhället? Kvinnomorden? Und so weiter. Vad är det som ska lyftas fram egentligen. Rena jävla tramset. Och alla dom här karlarna som kallar sig feminister. Det tror jag inte en sekund på. Säga vad man vill om Paolo Roberto men han kallade sig åtminstone aldrig feminist. Paolo var åtminstone ärlig med vilket svin han var.

   Vi ville ha Lewis men fick Lisa i stället.
   🙁

   Är väl för att få käft på alla män som ägnar hela kvinnodagen åt att grina över att det inte finns en mansdag.

    Jättekul att kvinnor får lägre straff än män för samma brott. Fler män som begår självmord än kvinnor. Mammans ord har större värde än pappans ord osv…

     Och vaaaad tror du det beror på?

     Är absurt att detta ansvar, manliga ansvar, också läggs på kvinnan.

  Friluftsbaba på insta är grym också

  Inga😊❤

  Alltså älskar Henrik W!

  Jag står ut med ”snygg, lite woke och nyvaknad feminist”-personan eftersom:

  Han är en MAN som lyfter toxiska maskulina strukturer. Och vi kvinnor vet att när en man talar, lyssnar andra män. Större chans/risk för förändring med andra ord!

  Han lyfter psykisk ohälsa på ett inkluderande sätt utifrån sin egen bipolaritet.

  Han är skitrolig. Står man inte ut med hans humor kan man ju skrolla vidare, hans inlägg brukar vara tydligt innehållsmärkta.

  Han tar gärna och ofta in andras perspektiv/kompetens.

  Mycket bra konto, borde kanske ha en tw-text i stil med ”känsliga ’inte alla män’läsare varnas, kontot innehåller kritiskt tänkande och kan orsaka ifrågasättande.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.