Här får man göra sina behov med andakt

Hade jag betalat 53 194 kr för en toalettstol så vette fan om jag ens hade vågat använda den! 🙂
Det här är – precis som namnet antyder – en toalettstol som duschar rent dig i underlivet när du är klar med dina bestyr.
Som en bidé, men utan att du måste flytta på dig.
Företaget skriver så här på sin sida:

Vatten är oumbärligt för din personliga hygien. Det rengör mjukt och ändå noggrant. Allt fler väljer detta naturliga sätt att rengöra sig efter toalettbesöket, istället för att använda toalettpapper.
[…]

Duschförloppet startas med en knapp- tryckning. Duscharmen förflyttar sig ut ur sin parkerade position i en sned vinkel. Någon sekund senare känner du en behaglig kroppstempererad duschstråle mot baken.

Men är man inte blöt när tvätten är klar? Den här duschen ska ju ersätta toalettpappret, men hur då?
Måste man ändå inte torka sig med papper, eller har varje familjemedlem en egen toaletthandduk på en krok?
När jag var inne på företagets hemsida så kände jag igen dessa reklambilder och kan ha publicerat dem tidigare, men jag bifogar dem ändå.

En känsla av lyx och stjärnglans?
?????????

Ps. Med tanke på Elins inlägg – tror vi att den här toalettstolen är sponsrad eller nej?
Vad säger ni?

Tack för tips!

176 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Finns bara ett ord. Samtiden.

   ?

   Så här ha toaletterna fungerar i Japan länge. Man vänjer sig snabbt!

    Vi tror alltid at vi är så före i Sverige, men på denna punkt (och en hel del andra) är vi typ sist till festen ?

    Tips: Mom washer kostar under 150pix och funkar (nästan) lika bra. Testade när jag campade mkt ett tag och blev hooked. Används forf vid varje toabesök. Här är vi också sist till festen ? (alla från Mellanöstern har stenkoll på detta sedan 4ever).

     ”Sist till festen”? Har du över huvud taget rest ute i världen? Du vet att det finns miljarder människor i världen som inte ens har en basic vattentoalett utan sköter sina behov ute i det fria eller över en så kallad ”squat toilet”? Detta medför ökad risk för sjukdomar som sprids via avföring och begränsar kvinnors rörelse i samhället då de inte kan sköta sin hygien vid mens. Sverige är knappast ”Sist på bollen”, en vanlig svensk toalett är garanterat mer modern än 90 % av världens toaletter.

      Tror dock att ? syftade på att Sverige/Svenskar har en tendens att uppfinna hjulet när de ”kommer på” något supersmart, men att det nästan alltid redan har funnits väldigt länge.

      Du låter väldigt aggressiv i din ton, kan ju vara något att tänka på när du vill rätta något, de flesta lyssnar bättre på schyssta toner än arga.

      Jag är såklart medveten om det ? Om du läser en gång till förstår du kanske vad jag försökte belysa. Om inte är det helt okej. Jag unnar dig din förnärmelse till 100%. Känner tom igen mig ?

      Tror de som står utan toalett pga fattigdom vet att det finns toaletter. De skulle liksom inte tro att de upptäckt toaletten och ba ”wow!”.

       Men var läser ni in att ”Sverige” tror att de uppfunnit toalett med dusch?

        Läser in och läser in, det är ett skämt baserat på reklam etc. Ett skämt bara, släpp lös….. *dad joke*

         Det skämtet hade ingen direkt klar poäng måste jag säga. Men men.

          Det är inte jag eller ? som uppfann skämtet, så du får la ta det med ja… inte vet jag. Kanske bara får överleva ändå.

           Är du full eller vad yrar du om???

        Förstår inte det heller…. Det är väl inga konstigheter är försöka sälja in något som redan finns för en ny marknad. Är väl typ 90 % av all marknadsföring som är sådan. Vem tror att svensken uppfunnit denna vattensprutande toalett?

         INGEN TROR det. Det är baserat på reklamer och uttalanden i Media, inte ENDAST pga en toalett, herregud, ibland är folk här inne så fruktansvärt näsvisa och drar saker till längder som får vasa loppet att blekna!! ?

         Det är bara ett judgement mot Sverige/Svenskar, ett skämt, vare sig det är en poäng eller inte/roligt eller inte så existerar det och det var väl det ? syftade på, DET. VAR. ALLT ?

         Ja, jag tappar tålamodet med sånt här.

          Jag uppskattar ditt tappade tålamod ??

   Tycker de lite konstigt att svennar inte gillar bide. I Finland är det väldigt vanligt och hade inte jag och sambon hyrt vår bostad hade vi defenitivt fixat bide asap. Bor i Sverige så brukar inte finnas. När jag tänker på det är det ju egentligen väldigt äckligt att man bara torkar rumpan med papper efter att man bajjjat. Att rengöra med vatten och gärna tvål blir ju så mycket fräschare.

    Men alltså…jag bajsar en gång om dagen. På morgonen.
    Efteråt duschar jag så det behövs liksom inte någon separat rövtvättare. Men alla är olika…

    Det finns ganska många lägenheter med bide. Många byggda på 60 talet i alla fall.

  Fast den ska väl inte ersätta toalettpappret helt, utan man rengör sig med hjälp av vattnet istället för pappret efter att man gjort nummer två. Sen får man ju såklart torka underlivet med papper också samt torka sig torr, strålen rengör ju baken. Vet inte hur jag skulle uttrycka mig riktigt för att få fram detta, är inte jättestolt över hur min kommentar blev men hoppas ni förstår ?

   Den avslutar med att blåsa torrt. ?

    Men isåfall är det ju jättebra ?? Då faller detta inlägg ännu mer

   De toaletter jag testat som är rengörande, tvättar och torkar både fram och bak.

   Jag och min partner har en sån toalett och det finns en ”fön” som gör en torr. Dock torkar jag mig en extra gång med papper för att vara på den säkra sidan att jag är ren.

   Tänker att det är jobbigt om man är stressad, typ ska hinna med bussen som går om 5 min och man ska ta en snabb kiss – ska man ändå hinna sitta och vänta på tvätt och torkning? Tänker att i sådana tillfällen är väl papper bättre, men man kanske kan välja på en sån toalett ? Tänk jobbigt om du har vita byxor, brådis som fan och liksom måste avbryta i spolningen och springa ut med fläck på byxorna… vilken optimist man är

  Tycker det verkar creepy med värme i toalettringen. Inget jag saknar hittils i mitt liv. Men kanske man vänjer sig hehe.

   Creepy? Nej det är jätteskönt!
   Tyvärr inte min toalett men goda vänners. De har även en toadörr helt i glas vilket brukar göra nya gäster väldigt nervösa tills de inser att den växlar om till frostat glas när man vrider på låset ?

    Wow vad coolt!

    Hahaha wow. Men toalettdörren – varför?

     Ja vem vill se toaletten från resten av hemmet…?

    Så j-la onödigt skulle jag säga.

   Lika creepy som värmen i stolssätet i bilen då eller?

    Är inte ts. Men det där är inte samma sak ? uppvärmd toalettring känns otäckt, tycker vissa. Du behöver inte tycka det! Men vi är nog många som gör det ?

    Menar inte att det skulle vara ohygieniskt eller vara något objektivt fel på det utan bara att tanken kännas obehagligt för mig, associerar till att någon suttit där innan. Men känns säkert bara mysigt och som en förlängning av typ golvvärmen om man är van vid det.

  En känsla av stjärtglans..

   Haha var inne på exakt samma spår!

   ???

  Förstår inte var de får så mycket pengar ifrån? Dyra lägenheter och dyra renoveringar. Killens bolag gör inga större vinster..

   Måste du förstå hur ekonomin går ihop hos alla?

   Sätter min högra hand på att det är 100% spons. Skatteverket kanske ska slå en signal och kolla om de förmånsbeskattas för samarbetet.

  Det kommer en värmefläkt efter vattnet som torkar upp. Så mysigt! ?

  Helt ärligt tror jag tekniken från början är gjord för rörelsehindrade.

   Ja vi har dem på jobbet på några LSS-boenden samt äldreboende!

    Perfekt ju! ?

   Nä. Detta är standard i Japan. Alla toaletter funkar så. Även offentliga. Bor mN i ett riktigt gammalt hus kanske man har en sådan toa som är vanlig här, men då finns det tillbehör att köpa som man fäster på gammeltoan som gör att den funkar likadant som en standardtoa (Japansk standardtoa alltså). Poppis i Sydkorea också. Vet inte hur det funkar i andra länder men nej, dom är inte primärt till för rörelsehindrade. Dom är standard på andra sidan jordklotet ?

  Ja läst om sådana utomlands som har en tork inbyggt. Som en fön fast för rumpan. Varm toasits skulle jag gärna ha.

   Det som är så hemskt! Värmer hellre upp själv. Nu händer det ju att man kommer in efter någon och sitsen är varm, vidrigt.

    Delar inte toa.
    Har min egen, samt eget badrum med både dusch och badkar. Jag har en specifik toalett plus liten dusch för gäster. Låser alltid mitt badrum när jag har besök och hänvisar till gäst-toan.
    När jag är utomlands är det ju annorlunda men brukar typ halvsitta/halvstå så jag inte nuddar toasitsen. Japp, även när jag gör nr 2. Funkat bra hittills och bra träning för låren haha.

     Får jag fråga varför du inte vill ha gästerna på din toalett? Gäller det alla gäster oavsett om det är familj, nära vänner eller någon mer främmande?

      De är säkert amerikaner eller engelsmän

      Jag misstänker att Anonym 16:09 har bacillskräck.

      Det är ju av artighet mot gästerna. Man brukar ofta ha dedikerade gästrum och toaletter för gästernas bekvämlighet. Främmande i svensk standard men vanligare i anglokulturer och Medelhavet.

       Här låter det inte som att det är artighet mot gästerna utan för att ”skydda” sig själv från gästernas smuts.

     Att du har din egen toa som ingen annan får använda (om du inte bor själv och aldrig har gäster) känns ju snäppet sjukare än detta inlägget ?

      Och att till och med låsa toaletten när folk kommer över ??

      Eller hur jag är helt chockad ????

      Hahaha ja jag vet att jag är sjuk (anonym 16:09).
      Har t o m fått ryck när jag hört någon närma sig dörren till min toa och bara ”Nej inte där!”. Tycker inte ens om när någon tar i dörrhandtaget för då tar jag där och då blir det baciller på min hand som går till min röv ? ja jag hör hur det låter.
      Och nej inte ens min kära mamma får använda min toa ? dock får hon använda min säng men badrummet…nej där drar jag gränsen för alla!
      Ja, jag är singel.

       Men… baciller kommer ju när gästerna vidrör allt i ditt hem då. Får de tända en lampa? Använda bestick? Röra vid bordet? Osv.?

        Haha ja det är inget logiskt i hur jag tänker för det du nämner stör mig inte. Bara just det med badrummet. ☺ kan hända att jag tvättar händerna lite oftare bara.

     Du verkar ha bacillskräck. Funderar på om du tänker på det när du roar dig under täcket med någon. Då om NÅGOT sprids både bakterier och baciller.

      Här är det ökentorrt ? men jag har tänkt på sådana där kondomer som täcker allt..

       KBT ska funka fint har jag hört.

       Kondomer täcker ju sällan hela kroppen.

    Där hemma borde du förstå att ingen annan värmt upp sitsen. På offentliga platser med den här funktionen bör du förstå samma sak, utan att tycka att det är ”vidrigt”.

     Hur ska man särskilja om det är el eller om det är den senaste rumpan som värmt upp menar du? Skulle ju kunna vara vilket som, värme känns som värme.

      Tja, då får du väl leva med din noja, helt enkelt.

       Undrade bara varför man ”borde förstå” det. Jag kan leva med uppvärmda toalettringar oavsett värmekälla. Mina skinkor klarar det, och värre också minsann.

     Du borde förstå att det handlar om känslan av en varm toasits.

    Det är ju vidrigt pga att du vet att ngn annan precis suttit där, uppvärmd med el är härligt.

     Tänk om man får en elstöt.

  Vi är inne i en lågkonjunktur och människor har inte ens råd att köpa mat men visst en toalettstol som duschar rent stjärten är prio ett.

   En ding ding värld

   Fast vem har sagt att det är prio ett? ? Är väl ingen hemlighet att vissa har mer pengar än andra, oavsett lågkonjuktur eller inte.

   Tänk så svårt för vissa att låta människor spendera sina pengar på vad de sjävla vill.

   Jag köpte en fin whisky igår och nyligen köpte jag även nyligen ett maffigt ljudsystem då jag vill njuta av bra ljud till film.

   Ska jag ha dåligt samvete för att jag köper de jag vill ha?
   Vad är du själv beredd att avstå eftersom det finns människor som inte har råd med mat? Din dator eller mobil?

   Utgår från att du enbart köper basic av precis allt och enbart det du faktiskt behöver, sen skänker du resten till fattiga?

   Om vi någon gång ska komma ur lågkonjunkturen så behöver vi väl folk som spenderar eller?

   Nej, vi är inte inne i en lågkonjunktur och jo människor har råd att köpa mat. Sluta överdriva så förbannat!

    Vi förväntas gå in i en lågkonjunktur 2023 och de har redan börjat kännas av för många. Det är inte helt långsökt att det påverkar hur folk spenderar sina pengar redan nu.

   Nej, det blir till att gå tillbaka till den hederliga gamla rövstickan av trä. Billigt, ekologiskt och utan onödig lyx.

   Många blir rikare under lågkonjunkturen.

  Men rent blir det väl egentligen inte med bara vatten, måste väl till lite tvål eller? ?

   Blir väl iaf renare än med bara torrt toalettpapper

    Blir det verkligen det? Genom att det bara duschas upp vatten? Måste väl vara ett rätt hårt tryck isåfall och det känns ju inte så skönt. Men har inte provat själv så vet inte hur det funkar, de flesta verkar ju frälsta som använder det.

     Högtrycksspolning?samt gäller ju att pricka rätt för att få strålen där det behövs, alla rumpor ser ju olika ut..(synen man får i huvudet när man tänker på hur folk försöker pricka strålen..?)

   Tvål ska du ju inte använda i underlivet?

    Inte på snippan som kvinna, nej. Däremot är det bara fräscht i ljumsken/där benen möter underlivet (svettlukt härifrån) och självklart att tvätta anus med tvål.

  Gick på en toalett på Hawaii för typ 10 år sedan som hade en liknande och den torkade torrt med luft efteråt.

  Vid mitt besök i Japan vande jag mig vid dessa ”dass” som typ utförde allt från sköljning till tork.

  Varför köpa en toastol för 50k när man kan köpa en vattenkanna för 20 kronor?? ?

   Känns spontant väldigt otympligt att hälla vatten med en vattenkanna ner över rumpan? Hela grejen är ju att strålen behöver komma underifrån för att det ska funka

    För någon som använder vattenkanna (har syadiatisk påbrå där detta är vanligt), vinkeln på vattenkannan avgör. Vattnet behöver inte komma underifrån.

     Men fattar inte hur det går till rent praktiskt? Haha, rinner inte bajsvattnet mot underlivet??Menar man ska ju torka bakåt, men svårt att hälla vatten bakåt ?

      Du behöver köpa rätt kanna så att du kan rikta framifrån. Då kan du även rikta vattnet på specifika delar utan att det rinner överallt. Handlar bara om övning.

    Haha ? vattenkanna nej tack.

     Hellre det än att man ”rengör” sig själv med papper. En miljard människor använder kanna utan problem. Jag kommer kanske köpa en duschgrej till toaletten dock så det blir lättare.

      Det här har jag funderat på, bär alla med sig sin egen kanna? Har man den i en speciell väska/påse? Gör både män och kvinnor det? Osv osv ?

       Ja men precis, hur gör de på jobbet, restauranger mm?

        Sätter sig i handfatet verkar det som?

      Man måste inte va så himla besatt av det där ?

   Hade jag haft råd hade jag valt detta 10000 gånger före en vanlig vattenkanna ?

   Den tråden var underbar!!!?

    Ja, livet är underbart när underlivet är bart.

  Besatt av en toalett..varför inte?

  Kommer ihåg en kommentar här från en tjej från mellanöstern som sa att om hon är hemma hos någon och går på toa och de inte har en bidet eller vattenkanna så tar hon och sätter sig på handfatet och tvättar röven där ?? så jävla vidrigt. Där man tvättar händerna och borstar tänderna.

   Håller ens ett handfat för att en vuxen människa ska sätta sig på det????

   Jag skulle bli galen om någon gäst hos mig slog sig ner i mitt handfat och vaskade röven. Har du grisat ner dig så jävligt så be om en handduk och ta en dusch då.

   ?????

   Varför går hon inte in i duschen/badkaret ? låter fake ?

   För att inte tala om de får sitta i soffan, där ngn sätter sig med brallor som kanske suttit på både offentliga bussar och bänkar eller nuddat toastol vid random toalettbesök, eller för den delen ev.allt mjäll och hudavlagringar som ramlar ner på golvet från besökare.?Låter oerhört jobbigt med sån bacillskräck, lider med dig.

    Hamnade fel, var till personen som låser toaletten hemma vid besök.

    Då gör man som i Hundtricket, ber gästerna ta av sig byxorna!

   Trodde du att kommentaren var sann?

   Ja, hörde en säga att så gör dom ute på restaurang o sånt oxå, vidrigt! Puben, club

    Hahaha, dom är så himla renliga så dom måste tvätta röven efter toabesök, men så är dom så snuskiga så dom sätter sig i någon annans handfat, hahahahaha. Skulle inte förvåna mig.

  Sån toalettstol hade de på hotellet i Köpenhamn där vi bodde i somras. Både spolning (man kunde välja olika program) och ljus. Och det var inte ett lyxhotell! Den lyste blå i natten, toalettstolen…

   ???

  Tänk om någons bajsstänk fastnat på duscharmen och råkar stråla upp i min rumpa efteråt? Jag råkar tänka många ohygieniska saker som rör denna ”arm” , eller är den helt dold från allt som hamnar i en toalett?

   Tror de typ diskas inne i toaletten emellan? Känns som att det går åt en hel del vatten i toan.

   Den är inte framme hela tiden. Armen kommer fram när du trycker på knappen.

  Det finns något som heter våtservetter.. Inte miljövänligt och bla bla bla, jag vet

   Nej, så varför ens ta upp det? Galet onödigt att torka sig med våtservetter.

    Äckligt dessutom, då det är något man inte kan spola ner.

     Man kan men ska absolut inte spola ner våtservetter i toaletten. Hoppas den som gör det får stopp i toan. ?

     https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/darfor-ska-du-bry-dig-om-vad-som-spolas-ner-i-toaletten

     Man kan ju kasta dem i soporna på toaletten. Antar att personen först torkar sig med papper och våtservett sen om det behövs.

     Men det gör man ändå, precis som med tops.

      Fast nej, verkligen inte. Är du på riktigt så korkad?

     I, man kan torka grovjobbet med papper och sen avsluta med en eller två våtservetter och då kan de absolut åka i samma soppåse som bindor och tamponger utan att det blir äckligt. (Man spolar ju liksom inte ner barnens blöjor heller, eller hur?!)

    Vatten är ju inte en oändlig resurs heller.

     Jo i princip är det de.
     Vi dricker samma vatten som dinosaurierna drack och som vikingarna seglade i. Jordens vatten kan inte ta slut. Det lånas, används och återförs till vattnets kretslopp.

      Förvisso, men så som vi använder det (vi använder mer och mer vatten) så kommer det snart inte räcka till det nödvändiga om vi inte börjar tänka till.

      Det räcker ju inte om användningen överstiger resurserna. Enkel matematik.

       om folk kunde nöja sig med havsvatten och inte vara så kräsna

      men det finns inte en oändlig mängd.

    Så vadå, man MÅÅÅÅÅSTE bara tipsa om bra och miljövänliga saker?

    Glömde. Här inne måste man det..?‍♀️

    ? Folk kan börja med att sluta skaffa en massa ungar. Mycket värre miljöbov än våtservetter

   Det är väl bara att blöta toapappret? Man blir ju inte kliniskt ren där bak.

    Ett blött toapapper blir ju bara mos i handen.

   rövspaden är mycket miljövänlig

    Lånar du kattens?

   Stopp i avloppet kommer som ett brev på posten om du spolar ner våtservetter. Skulle aldrig göra det då det sabbar avloppet totalt. Gäller alla toaletter såklart men jag är extra petig då jag har eget avlopp och inte alls har lust att stå med bajs upp till fotknölarna om det blir stopp.

    Alla 6 i vår familj använder våtservetter sen ca 15 år tillbaka ALDRIG stop i vårt avlopp, mkt möjligt att det kan bli stopp ngn annan stans men vi har som sagt aldrig fått stop i någon av de 20 toaletter vi använder våtservetter i.

   Så sjukt roligt att läsa alla upprörda kommentarer om våtservetter, tänk att det är så lätt att få igång folk här ?

    Våtservetter och bilbarnstolar OMG roligaste ever.

  Har en liknande toa på grund av rörelsehinder och älskar den så mycket. När jag är bortrest och måste gå på andra toaletter längtar jag alltid hem till min toastol. Knäppt ?

   Alla jag vet som bott i Japan eller Sydkorea saknar sin toalett (sådan som du har är standard där). Det kommer alltid upp i topp 3 av sådant dom saknar mest. Typ efter vänner/familj men före favoritmaten. Big deal det där… ?

    Haha, ja jag kan faktiskt förstå dem ?

  Ska man inte dra ner brallorna när man sätter sig på toan? ?

  Snart uppfinner någon en mekanisk hand som gör grovjobbet åt dig. Både blöter, tvättar och torkar. Det vore något för SaMTidEn?!

  Elsparkcyklar, elcyklar, automatiska toaletter… Folk har blivit så jäkla bekväma och orkar inte göra nåt själva. Det blir bara fler och fler elprylar. Går toaletten ens att använda om strömmen går?

  På gymmen finns redan motionscyklar, för dem som kör elcykel kanske? Och trappmaskiner, för dem som alltid tar hissen? Nästa träningsmaskin blir väl en en torka stjärten-maskin för att träna rörelserna som nu blir överflödiga.

  (För personer som är rörelsehindrade kan en sån här toalett förstås vara bra.)

   Fast i toalettfallet handlar det väl mer om hygien, resurser och miljö än om bekvämlighet. Papperstillgången må vara god i Sverige men det gäller inte världen över.

   Bidé är ju däremot inget nytt hittepå.

    Nä men finns bidéer ens kvar!? Jag trodde folk renoverade bort dem redan på 90-talet.
    Undrar om de som köpte min pappas hus (där bidén var intakt från 1974) slängde ut den.
    Om man som kommentatorn här ovan har en egen toalett som INGEN annan får vara på, lär man inte vilja sitta på förra husägarens bidé. (För att det går att städa tycks inte ha någon betydelse.)

     I Sverige kanske, men jo de finns kvar ??‍♀️

     Nej men det var en kommentar till att man NU är så lat och behöver plaska av röven. Det är inget nytt som hittats på för att vi är lata idag.

   bakåtsträvare…haha.. BAKåt..strävare..

   Inte för att vara sådan… Men din toalett utan tvätt och fön kräver också el för att fungera.

    Nej, min toalett går att spola även vid strömavbrott. Den är mekanisk. Jag trycker på knappen och vattnet släpps ner i toalettskålen. Sedan fylls cisternen på av vattentrycket.

    Vad i processen kissa – spola kräver el för att fungera.

     Hur tror du vattnet fylls på?

     Stay in school kids.

  Någon som var på ”World of Alidia” eventet..hur var det?

   Tycker det är dags för ett inlägg om detta. Projekt. Vanja var ju t.om i SVT och pratade om hur hennes investeringar störtdyker, samtidigt som hon uppmuntrar folk till att investera i dem.

  Hoppas att detta så småningom blir standard i Sverige ?
  Så äckligt när folk bajsar och bara torkar med papper, särskilt om dom är lite dåliga i magen. Lukten sitter kvar ? skulle aldrig bajsa utan att tvätta mig efteråt

  Undrar hur mycket det kostar att få service och reparation på en sådan för den där armen och värmegrejen lär ju haka upp sig efter ett tag. Försöker undvika produkter med för många rörliga delar. Räcker med delarna man måste fixa på bilen, där har man liksom inget val. Ids inte ha rörliga och komplicerade grejer inomhus också.

  När jag reste till Japan första gången var jag mycket skeptisk till att använda tvättfunktionen. Men en kalldusch i rumpan är fantastiskt skönt när det är 35 grader varmt och 80% luftfuktighet!

  Nu har jag kollat genom hela kommentarsfältet och med risk för att jag missat den kommentaren, drar inte en sån här toalett mycket el?
  Givet hur folk tjatar hål i huvudet på en om spartips och att man ska stänga av lampan när man lämnar ett rum, borde inte en sån här toalett ha hög driftkostnad?
  Berätta gärna.
  Jag är inte emot toaletten, även om jag själv skulle ha problem med att hantera den där vattenstrålen

   Även om den förbrukar väldigt lite el, så blir det ju mycket om alla ska ha en sån.

  Jag har en duschslang som är kopplad till kranen på tvättstället. Toppen tycker jag.

   Jag med, det är smidigt när toaletten står intill handfatet. Finns även pumptvål intill. Alla i hushållet har egen intimhandduk som ofta byts ut .
   (Om man bajsar på morgonen är det ju smidigt att istället kliva in i duschen efteråt, men alla har ju inte den rytmen.)
   Toalettpapper används alltid oavsett, men bara tills allt nästan är rent, så man slipper slita onödigt på huden. Rumpdusch eller kroppsdusch efteråt.

  OT men åh vad jag skulle önskar att du varit en fluga på väggen på World of Alidias event i helgen Camilla ?

  Har aldrig kunnat lita helt hundra på toaletter som endast sitter fast i väggen, livrädd för att de ska släppa haha x)

  Bella i kvällens Robinson
  – Skitkrabba! Jag ska döda dig jävla krabbjävel. FUCK YOU!

  Även Schulmas både Alex och Anitha (ja numera Clemens jag vet men det här var innan namnbytet) har pratat sig varma om den där toaletten. Tror ej det var spons när de gjorde det. Var inget inlägg utan viseras poddar och jag har inte för mig att det lästes upp som reklam. Däremot hade både stött på försäljare som velat sälja dessa toaletter i samband med renovering av badrum har jag för mig. I alla falll verkade båda tycka att det var världens bästa grej.

  Jon & Janni, varför skilja sig när dom lever som vanligt tillsammans? Är det de nya nu att man istället för att man är vän med sina ex att man fortsätter bo ihop med den?

   Anna Brolin kör samma upplägg, förstår inte riktigt varför man måste skilja sig om man ska umgås exakt hela tiden , åka utomlands osv.

    För att man inte vill vara gifta antagligen ?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.