Busigt av Yoga Girl

Tidigare idag skrev jag om att Yoga Girl är gravid igen, och att hon offentliggjorde det på plats i Aruba, där familjen bodde tidigare. 
En av henne följare noterade en sak och la ihop två och två.
Så här skrev hon i kommentarfältet under inlägget här ovan:

Om ni hängt med så retades Yoga Girl lite med följarna, och berättade att hon hade någonting att offentliggöra för följarna, och skrev så här:

Some of you guessed it… But most of you just thought I was pregnant? But hey. I’m not vegan anymore!

Och så var hon egentligen gravid OCKSÅ! Tricky tricky!
Enligt kommentaren så vill Yoga Girl säkerställa att hon och bebisen får all näring de behöver och hon ville ha lagt alla kort på bordet vad gäller det.

Jag undrar om hon fått mycket skit för att ha lämnat den veganska livsstilen och kosthållningen?
Vad tror ni?

138 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kunde inte bry mig mindre för tillfället.

   Haha, vem bryr sig?? Jag som var vegetarian och aldrig ätit inälvor någonsin började äta leverpastej när jag blev gravid….. hmm, vi mår bra idag också just sayin.

   Vad är artegen föda?

  Låt en kvinna leva för fan.

  Självklart, det får alla fd veganer när det uppdagas att de börjat med artegen föda.

   Som vegan bryr jag mig ärligt inte om folk väljer att gå tillbaka till icke-veganskt, på samma sätt som jag inte bryr mig hur vilken random person som helst äter. Klart att mina egna ideal drar mot att veganskt är ”bäst” rent etiskt, därför jag valt den livsstilen, men jag lägger liksom ingen tid eller energi på att bry mig i hur andra gör, det är deras ensak. Vi bor trots allt i ett icke-veganskt samhälle och jag fattar att det är en stark och normal norm som JAG väljer att frångå, inte alla andra.

   Anyway, det jag dock tycker är störigt med många av de som går ifrån en vegansk livvstil är alla ursäkter man tvingar fram för varför man inte kan fortsätta vara vegan. Ofta, inte alltid men ofta, låter de bara som bs och egentliga anledningen är att man inte pallar längre, saknar icke-vegansk mat, vill ha det enklare, eller kanske rentav inte längre känner likadant kring den etiska biten. Tycker man bara kan äga det liksom. Men gäller inte bara vegan-grejer, bara i allmänhet när folk inte kan stå för sina val eller anledningen till sina val.

    OBS på att jag inte nödvändigtvis syftar på Yoga Girl här, aldrig följt henne och bara läst om henne härinne någon gång ibland. Har ingen aning om vad hon sagt gällande detta. Pratade mer generellt appropå kommentaren jag svarade på.

    Du är ett undantag.

     Då har du ett till undantag här.
     Jag tror iofs att det snarare är motsatsen som är undantaget, men det är de som hörs.

      Tror jag inte. Tror det är vi som är normen ??

  Hoppas inte det, att man själv och bebisen får i sig näring tycker jag är det viktigaste ?

   Det kan man ju dock få även om Man äter växtbaserat ? bara man har koll på alla näringsämnen och inte lever på gurka vill säga (men det är det förhoppningsvis få som gör?) men jag håller med, vem bryr sig?

    Absolut, men kan vara svårare att hålla koll och få i sig allt när man blir så begränsad. När man är gravid är det int ehent ovanligt att man är trött/mår illa/ får komma stiga cravings då förstår att man vill göra det så enkelt som möjligt och kanske inte förbjuda sig själv att äta vissa saker

     Har varit gravid i 8 månader nu. Inte en enda konstig craving! Är jätteavis, nåt skulle jag ha velat ha ? Behöver inte ens vara konstigt, vore nice med något bara ? Men nä, tyvääärr haha

   Hon fick ju tydligen i sig tillräckligt med näring när hon var vegan och gravid med första barnet så vitt vi vet.

    Det är stor skillnad för kroppen på första och uppföljande graviditeter.

     Jaha? Visste inte det.

     Vänner till mig som är veganer har flera graviditeter bakom sig. Fött flera barn och alla mår bra. En del av barnen är numera vuxna. Fortfarande veganer.

  Åh, det blev en hiskelig uppstpåndelse!! En jättestor veganinfluencer på instagram, en amerikan, gjorde till och med ett inlägg på sitt konto där han försökte intala henne att hon gjort ett misstag, alla kan bli förvirrade och göra fel ibland, men vänligen återgå nu till veganismen! Andra var helt galet hatiska och spydde galla över henne tills hon helt slutade läsa kommentarerna. Klokt gjort. Hon har ett avsnitt i sin podcast där hopn förklarar alltsammans och att hon INTE helt plötsligt äter kött hejdlöst och utan urskillning.

  Två miljoner följare. Det är lika många människor som är kunder hos Tre. Tre är Sveriges fjärde största mobiloperatör.

  Så äta animaliskt är alltså bäst för kroppen.

   Jag avskyr isterband, men under min första graviditet kunde jag inte få nog av det! Man äter det bebisen vill ha, svårare än så är det inte. Nu är det snart 22 år sen jag åt isterband så det var ingen slump..

    Min mamma krävde vindruvor och turkisk peppar haha.

     Jag är flexitarin sen 25år… haft sjuka cravings på djungelvrål alla graviditeter. Verkligen vaknat varje natt o känt jag dör utan djungelvrål. Varit inne o tagit massa prover men även mitt järnvärde har varit över medel. Tydligen mitt djungelvrål värde som varit extremt lågt! ???

    Åt typ tjugo päron i veckan under en period när jag var gravid. Har aldrig gillat päron varken före eller nu efteråt, men det var den enda cravingen jag egentligen hade?

    Så funkar det inte…

   Ja, med inslag av örter, grönsaker, frukt och bär.

   Nej det är det inte. Det finns mycket som är bättre. Men som proteinkälla är den överlägset bäst.

    Och källa till järn.

   Råder delade meningar om det. Bland experter altså (näringsfysiologer etc). Men det viktigaste är ju inte om man äter animalia eller inte. Det viktigaste är kvalitén på käket och att man äter varierat och näringsrikt. Så man får sig dom näringsämnen msan behöver. Såklart.

  she’s so crazzzzzzzy! Love her!!!

  Fattar inte vitsen med inlägget? ? att hon är gravid vet vi ju redan. Att hon slutat/tar en paus från att äta växtbaserat för att hon är gravid är väl inget konstigt i sig? Det är ju faktiskt så att det KAN krävas lite mer planering för att få i sig alla näringsämnen om man enbart äter växtbaserat, tex om man äter ute mycket, mår illa av vissa saker pga gravid eller cravings pga gravid etc. Åt djur och produkter från djur med första barnet men inte med de två sista, för mig funkade det kalas men om det inte funkar för Henne så är det väl inte mer med det?

  Eller jag kanske missuppfattat inlägget förresten ? trevlig kväll!

   Hon skrev för typ en månad sen ’jag har nåt stort att berätta, gissa!’ Och hälften skrev att hon var gravid och hälften att hon slutat vara vegan. Då berättade hon att hon sen ett år tillbaka börjat introducera animaliska produkter i sin kost för att hon varit sjuk och svag mkt senaste åren. Igår berättade hon att hon är gravid.

    Att hon varit sjuk berodde ju enligt henne själv på att huset i aruba var fullt med svartmögel.

  Vän av ordning känner bara att detta behöver finnas representerat i kommentarsfältet, trots att de flesta vet det: det går alldeles UTMÄRKT att vara vegan och ha en hälsosam graviditet. Precis som det går att vara ”allätare” och bli undernärd på grillkorv och pommes. Näringsämnen är grejen, inte typ av kost.

   Ja det finns fortfarande så många fördomar att jag storknar. Jag har ett flertal i min nära krets som visat sig ha farligt låga järnnivåer i blodet. Jag som varit vegan sedan 2015, hade hur bra blodvärden som helst. Men det är såklart ingen som ifrågatter mina bekantas allätande kost. Då får man automatiskt grönt ljus (iallafall av fördomsfulla personer).

   Och återigen vill jag belysa att om fler hade tvingats se hur ett slakteri ser ut hade betydligt fler tagit avstånd från industrin.

    Ja, många äter bara tomma kalorier. Helt anekdotiskt så klart nu, men jag har känt långt mer än en kvinna som inte får ge blod pga lågt blodvärde. Två bara i närmsta släkten. Själv ligger jag aldrig under 145, men ändå är det MITT näringsintag som ifrågasätts.

     Samma här. Varit vegan i snart 30 år.

     Blodvärdet säger mycket. Men ferritirinvärdet är det som säger mest ang järnet. Jag har superbra blodvärde, men ligger på riktigt dåligt ferritirin. Och jag äter bra (oavsett vilken kost) – men blöder fruktansvärt mycket vid mens så att jag har konstant järnbrist.

      Ferritin ok under hela graviditeten också, så det var lugnt.

    ”Återigen vill jag belysa..” åh gud tur man inte har dig i sin bekantskapskrets

     Varför? Jag hade gärna haft Emma i min bekantskapskrets.

      Jag med! Låter som en vettig person.

     Wow, vad tråkigt låg tröskel du verkar ha gör vad som gör att du inte vill vara bekant med någon.

    Järnvärdet påverkas dock av mer än kosten. Man kan ha genetiska förutsättningar som gör det lättare eller svårare att ta upp järn, mängden mens om man är kvinna, övriga vanor i livet (rökning) m.m.

    Kan du liksom inte bara låta folk äta vad de vill? Måste man se ett slakteri för att få äta ett djur? Jag ska föda barn men vill inte se en förlossning för jag tycker det är obehagligt – får jag inte föda då? Jag bor i ett hus som jag inte byggt – jag kanske ska flytta? Jag vill inte se en slakt lika lite som jag vill se någon utföra hjärnkirurgi, jag gillar inte döden eller äckligheter. Jag har dock inga problem med att se en flådd kropp eller styckning. Älskar kor men för mig är de bruksdjur som tjänar människan. Sen önskar jag att kalvar fick gå längre med sin mamma och att industrin var mer småskalig. Vi behöver inte äta kött 7 dagar i veckan.
    Är man vuxen väljer man själv vad man äter. Du får jättegärna vara vegan och jag är inte intresserad av dina blodvärden för fem öre. De flesta menstruerande kvinnor har dåligt järnvärde någon gång i livet oavsett vad de äter.
    Veganer känner sig så sjukt utsatta och ifrågasatta men grejen är att de enda jag hört ifrågasätta andras kost runt lunchbordet är veganer ?‍♀️

     Jag har varit vegan i många år och jag är den som blir ifrågasatt, hela tiden. Klart att du får föda trots att du inte vill se en förlossning. Det finns väl inget alternativ antar jag ?
     ”Måste man se ett slakteri för att få äta djur?” Nej det måste man inte. Men jag tycker att alla som äter djur borde göra det. Kanske en del skulle tänka till då, kräva förändringar eller eventuellt sluta att ifrågasätta oss som inte vill bidra till den skräck, ångest och smärta djuren känner.
     Du har din åsikt och jag har min.

     F
     Kan till och med tycka att om du ska äta djur så ska du kunna döda det också.

   Jag har varit vegan under en stor del av mitt liv. Är det inte idag och skullle aldrig vilja återgå till växtbaserad kost. Det är självklart att man ska äta vegtariska rätter men att alla skulle vara veganer tror jag skulle innebära ”jordens undergång” på många sätt. Sänkt iq, sämre hormonhälsa (i längden reproduktion) osv. osv.

    Vad?! Ironi….hoppas jag.

  Mogi… hon bär förlovningsring och vigselring men har missat att hon gift sig. Höll hon det från sociala medier?

   Inte gift enligt ratsit… Hade varit jobbigt att va gift men fortfarande bo hemma hos päronen

   Hon är inte gift enligt riksarkivet.

   Hur går det för henne nu för tiden? Hennes bolag Richardson PR & Communications AB verkar vara likviderat och inte aktivt sedan 2019 ? Jag tänker om alla möjliga microinfluencers kan få till åtminstone en del samarbeten så kan det inte vara omöjligt för henne? Eller gör hon något annat?

   Var finns hon nuförtiden? Har hon fortfarande en blogg?

    Men ännu viktigare fråga: vad hände med beatricemakeupartist?

   Hur kan hon ha missat att hon gift sig?

   Ja det var ett himla ståhej om den där ringen som skulle designas men sen blev det inget bröllop.

  Kvinnor som inte lever på animalier brukar ofta behöva tillföra dessa om de har problem med att bli gravida.

  Anekdotisk bevisföring: när jag åt veganskt var jag ytterst noga med att få i mig en massa bra fetter varje dag, var noga med tillskotten, stor del av dagarna cirkulerade kring att göra så näringsrik, mättande och rolig mat som möjligt. Tyckte att min kropp verkade må ganska bra, däremot så försvann min mens helt och hållet. Min kropp vantrivdes alltså så mycket med min kosthållning att den stängde ner barnfabriken. Det skrämde mig men så fort jag började introducera kött, ägg och smör dröjde det inte länge förrän den kom tillbaka 🙂 Btw, jag skriver att jag mådde rätt bra men när jag ser bilder av mig själv från den tiden tycker jag att jag ser blek, smal och tunnhårig ut.

   Bra att du hittade nåt som funkade för dig. Annan anekdotisk bevisföring: jag blev gravid på första ”försöksmånaden” efter 8 år som vegan, vid 36 års ålder. Det var aldrig några konstigheter.

    Men det är inte bevisföring. Du kanske hade haft lätt att bli gravid oavsett kost. Eller hade tur. Att mensen försvinner och sedan återkommer är något fysiologiskt annorlunda, i perspektivet bevisföring. Däremot en trevlig historia!

     Det är ju därför båda personerna skriver anekdotisk bevisföring.

     Du har en poäng i att inget ändrades efter ändrad kost i min historia, men just ”anekdotisk bevisföring” är ju känt för att vara värdelös oavsett hur historien går.

     Elizas exempel ovan är ju heller inte bevisföring i klinisk mening. Hon kanske helt enkelt åt för få kalorier som vegan, vilket många gör utan att inse det. Portionsstorleken bör ofta dubblas jämfört med blandkost, beroende på vilka livsmedel man äter. Blek smal och tunnhårig tyder kanske på att hon åt för lite. Men det VET jag förstås inte.

      Kan du inte läsa? Eliza skrev ju just ”anekdotisk bevisföring”?

       Nu vet jag inte om det är mig du skriver till, men i så fall, jo? Jag svarar personen som menar att min anekdotiska bevisföring ej är bevis (vilket det så klart inte är) men att Elizas anekdotiska bevisföring ÄR bevis (vilket det inte heller är).

       Anekdotisk bevisföring =aldrig bevis. Forskning på befolkningar och kontrollgruppen =bevis.

      Nå, jag skrev ju anekdotisk bevisföring. Hur som haver så är är jag fullt medveten om det där med portionsstorlek. Jag fick i mig ca 2000 kalorier per dag eller mer. Åt ej gluten. Jag märkte i början av min kost att stora ”fräscha” sallader var typ det värsta jag kunde få i mig rent näringsmässigt. Det upptog en massa volym i magsäcken och gjorde att jag trodde jag blivit mätt men grönsaker består ju mest av vatten och innehåller så lite kalorier – detta ändrade jag på snabbt genom att äta olika röror osv. (mindre mat rent volymmässigt), käkade nötsmör… Osv i all evighet.

      Det var inte kalorierna det handlade om i mitt fall, utan bristen på animalier. Tidigare i mitt liv har jag vägt för lite p.g.a. depression och noll matlust, ändå har mensen fortsatt som vanligt. Men efter ett par månaders vegankost och den försvann helt, vad säger det egentligen? Som jag skrev, anekdotisk bevisföring men jag är tydligen inte ensam om detta.

       Ja, så kan det vara! Att just DU behövde nån animalie. Kroppen är komplicerad. Jag säger inte emot detta, jag gissade bara eftersom det ofta är fallet med väldigt många veganer som är bleka och för smala. Försöker ändå vara tydlig med att jag inte vet vad DIN historia är, vill bara finnas som en röst för alla som fått höra ffån en viss snippfluenser att de måste äta smör för att bli gravida.

       Kanske placebo? Sitter i hjärnan? Inget elakt menat.

        ☝till Eliza

    Jag skrev inte att kvinnor som äter veganskt har svårt att bli gravida – men om de har svårigheter så uppmanas de ofta av sina läkare att återinföra animalier. Precis som Anonym skriver nedan så kanske du skulle ha lätt för att bli gravid oavsett din kost. Så din anekdotiska bevisföring är inte relevant för första meningen i min kommentar. Det kommer för övrigt alltid finnas kroppar som mår till synes prima av att bara leva på geléhallon eller röka två pack cigg om dagen.

     Ja, jag är helt enig. Jag kommer bara från en plats där jag ständigt hör att det är så svårt att bli gravid på vegankost (vet att det inte var det du skrev, men det finns risk att många kan tolka det så). Jag vet att väldigt många veganer äter för liten mängd, och kommenterar därför ofta när ämnet diskuteras bara för att bredda bilden så att kvinnor inte ”skräms” från att prova bli gravida på vegankost.

      Vad är ”vegankost”?
      Många som äter växtbaserat äter för mycket av dåliga kolhydrater, dåliga oljor och för lite protein.

       Jag menar rimlig, näringsriktig växtbaserad kost, står klart i andra kommentarer jag skrivit. Man måste kunna gruppera kosthållningar oavsett kunskapen hos personen som följer dem. Blandkost, lakto-ovo, växtbaserad (i vardagligt tal vegankost). Med alla dessa kosthållningar kan du leva på dåliga oljor och halvfabrikat.

   Hon har ju också hintat om att hon försökt att bli gravid en längre tid utan resultat.

   Vulverine (insta) har skrivit en del intressant om just vegankost och fertilitet/menscykeln. Om jag inte missminner mig kunde det räcka med så lite som några musslor (hehe, fast ja, musslor alltså) i månaden för att menscykeln skulle komma igång igen. Sen finns det såklart lika många svar/”rätt väg” som det finns kvinnor.

    Vulvis har en kraftig hangup på veganer! 😀 Hon har sagt att alla hennes veganklienter är undernärda, och så kan det väl vara eftersom de faktiskt kommit till henne för hjälp med snipp-problematik. De hade väl inte kommit om allt funkat toppen, så hon kommer kanske inte i kontakt med alla vars menscykel funkar bra.

    Mycket prat om smör också och hur nödvändigt det är. Jag kan tycka att det är märkligt att något som är SÅ nödvändigt för fertiliteten bara funnits i några tusen år.

     Nja, att smör rekommenderas är pga att nu för tiden säljs det knappt kött med fettet kvar och då är det ett lätt sätt att få i sig fett. Annars går det alldeles utmärkt(kanske tom ännu bättre) att lägga till talg och/eller ister.

    Glöm inte att Vulverine är helt jävla skogstokig.

     Aldrig följt henne men av kommentarerna här så har du nog en poäng om ”skogstokig”.

   Det finns inte en vegan som ser hur sjuka de ser ut. Inte förrän de börjar med animaliskt igen och märker skillnad på både hälsa och utseende.

    Alla veganer äter inte likadan kost, man kan äta skitmat både som vegan och likätare.

     Fast alla veganer ser sjuka ut.
     Och ingen äter lik(ni veganer förnekar er aldrig). ??

      Ja Venus Williams och andra toppidrottare ser ju döende ut.

       Alla långvariga ”veganer” som har hälsan fuskar med animalier, men det går de ju såklart inte ut med offentligt.

        ?? Haha så otroligt korkat.

      Hahaha omg, verkligen inte. Du har en väldigt snäv bild av vad en vegan är tror jag…

      00:57
      ”ingen äter lik”. Vad äter du då? Levande djur? (Obs. Ironisk). Kadaver, lik, död kropp, as mm. Kalla det vad du vill. Lik är det i vilket fall.

    00:26
    Haha ? Har lite svårt att själv bedöma mitt utseende men får ofta höra av andra att jag ser så fräsch ut. Och ja, jag är vegan men det vet inte alla som ger mig komplimanger.
    Vad gäller hälsan (peppar peppar ta I trä) är jag en av dem som har lägst sjukfrånvaro på jobbet. Både när vinterkräksjukan, förkylning och influensa härjar.

  Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz ?

  Finurligt dubbel-lur! 🙂

  Men det är inte bevisföring. Du kanske hade haft lätt att bli gravid oavsett kost. Eller hade tur. Att mensen försvinner och sedan återkommer är något fysiologiskt annorlunda, i perspektivet bevisföring. Däremot en trevlig historia!

  Kan man inte bara få äta det man vill och som får en att må bra istället för en massa jävla tjat från andra människor? Vad är problemet?
  Jag vill genuint veta varför köttätare hatar så mycket på veganer och tycker att de är löjliga. Undrar också genuint varför veganer kastar skit på köttätare och försöker ge dåligt samvete.

   Vad jag tycker är intressant att diskutera är att människan valt ut vilka djur som förtjänar att leva och vilka som inte gör det, och få ifrågasätter detta eller ställer sig frågan varför det blivit så.
   Men främst har hela industrin totalt urartat och vad vi utsätter dessa djur för är fullkomligt försvarslöst. Jag tror att vi i framtiden kommer se tillbaka på hur vi människor behandlade ickemänskliga djur med fasa och skam.

   Med ett argument som ”låt alla få äta vad de vill” bör det vara lika acceptabelt att äta golden retriever som en gris. Men få tycker det (i västvärlden åtminstone). Varför?

    Precis! På något sätt måste vi som art snart ta ansvar för att vi ökar explosionsartat, tömmer haven och bränner ner regnskogen i syfte att äta som vi anser att vi ”alltid gjort och alltid ska göra”. Vi måste kompromissa med vad vi äter, när vi valt att ställa oss helt utanför naturens gång.

    Nu behöver du ej argumentera med mig haha, jag är bara nyfiken. Jag äter själv kött då jag är allergisk mot så ofantligt mycket grejer. Hade gärna varit vegetarian men kan inte utan att behöva gå på massa antihistaminer. Jag tror att om vi hade ätit hundar när vi började äta kött så hade det varit normalt idag också.

    Det handlar inte om vilka djur som förtjänar att leva. Om du svälter på riktigt kommer du inte tveka att äta en Golden heller. Och om du tvekar har du inte svultit tillräckligt länge.
    Det handlar om att köttätande varelser inte gärna äter andra köttätande varelser om de inte måste. Det känns äkligt på nått sätt och man kan få bakterier i sig som är farliga. Fungerar likadant i naturen. En varg äter gärna älg. Men om den svälter hade den nog ätit en hund också. En tiger äter helst gräsätande djur, men äter krokodil om den måste. Fiskdjur undantaget. Alla köttätande djur äter djur som lever på fisk.
    Gräsätande/fiskätande djur är ofta fetare än köttätande djur. En ko har större muskelmassa än en hamster. Handlar inte om söthetsfaktorn som många verkar få det till. Då hade inte det funnits köttkaniner. Det sötaste djur jag ätit.

     Tack äntligen någon som har lite kunskap

    Skulle vi också stå inför en stor svältkatastrof, kyla, ransoneringar är jag fullt övertygad om att vi äter både hundar och katter.

    För att vargen sökte sig till människan och utvecklades till en hund som hjälpte till vid jakt, vallning osv. Man kan domesticera hunden. Lycka till att lära en ko att göra sina behov utomhus eller identifiera sig med en flock som består av endast människor.
    Seriöst, kom med något annat nu än ”varför äter vi inte hundar dååå?”.

   Jag vet ingen köttätare som hatar veganer. Däremot ser jag mängder med veganer som hatar köttätare. Lägg därtill allt jävla tjat på restauranger att de ska ha veganska alternativ. Har aldrig någonsin läst eller hört en köttätare ställa de kraven på veganska/vegetariska restauranger.

    Läs tråden på Aftonbladets Facebook om beslutet GBG-varvet fattat att de inte ska servera animalier under evenemanget. Det är alltså folk (läs; köttätare) som på allvar hotar att DO-anmäla för att det inte kommer serveras kött på ett evenemangsområde under en dag.

    Att generellt lobba för att restauranger ska erbjuda växtbaserade alternativ är väl inte konstigt – De är ofta är väldigt få, vilken i sin tur märkligt med tanke på hur stor efterfrågan är. Kött däremot kan du ju få i uppsjö i princip överallt. Att förvänta sig kött på de få nischade växtbaserade restauranger som finns är ju en helt annan sak. Det är mer som att gå till en koreansk restaurang och kräva att bli serverad fish and chips. Ingen vegan går ju till en nischad köttrestaurang och förväntar sig en uppsjö veganska alternativ liksom.

    Och jo, köttätare gnäller lika mycket på veganer som veganer gnäller på köttätare.

    00:36
    Varför skulle en köttätare gå på en vegansk restaurang? Och kräva kött!
    En som äter vegansk kost kanske ska gå på en restaurang med vänner som äter kött. Klart att jag som vegan då vill ha ett alternativ. Sedan en annan aspekt, det finns inte en uppsjö av restauranger som bara serverar växtbaserat.
    Som vegan tycker jag också att det kan vara både gott och trevligt att äta på restaurang.

   Skotten
   Du undrar ”varför veganer kastar skit på köttätare och försöker ge dåligt samvete”. Som vegan kan jag bara svara för mig själv. Jag ”hoppar” inte på någon men svarar artigt på frågor om varför jag valt bort kött och andra produkter från djur och tagit steget till att bli vegan.
   Jag informerar om uppfödning, transporter, slakt, ångest och skräck, smärta mm. Den informationen får mottagaren ta hand om själv. Inte upp till mig om det ger dåligt samvete. Det eventuella dåliga samvetet kan man snabbt lindra om man vill.
   Ja jag vet hur verkligheten ser ut. Besökt slakterier, grisfarmer, pälsdjursuppfödare, slakttransporter mm. Dessutom läst faktalitteratur, sett dokumentärfilmer och foton.
   Har också själv tagit foton från vidriga förhållanden som jag upplevt.
   Så ge dåligt samvete? Nej det är upp till var och en hur pass mycket empati man har och vad man gör med den.

    Förstår precis hur du menar och jag menar sjävklart inte ALLA veganer eller ALLa köttätare. Jag har inget annat val än att leva med att äta kött. Men jag tycker att man ska ge fan i vad andra äter OM inte någon frågar ”varför är du vegan?”. Där kan man utbilda folk men inte bara mitt på för att en person äter kött.

  Nu måste det komma en uppdatering av Vanjas kryptoprojet. Budgeten och kryptokrashen, Jippot i helgen och nu Sandras inlägg.

   Så fort jag tillfrisknat så ska jag sätta mig in i det.

    Ja, orimligt sugen på det!

     Joanna, vad tycker du att ordet ”orimligt” betyder?

   Vilken Sandra? Vill se inlägget?

    Blev också nyfiken! Tänkte Sandra B men fann inget där

    Det är denna Sandra, hon anställdes bla till att vara moderator i discorden mm
    https://stunderna.com/

     Jag var en av de första att vara med i Discorden och minns Sandra.
     Gick med för jag alltid gillat Vanja men tappade intresset för både projektet och till slut henne och avföljde. Det är väldigt märklig stämning därinne, som en kilometerlång rant av pepp och glädjeoch ”power babes” fast bara falskt. När nånting känns fel är det oftast fel också?

      Aha bloggar hon fortfarande, minns henne sedan innan hon blev gravid med sitt första barn och gick under namnet Atilio. Ja man blir ju onekligen nyfiken på att läsa mer.

  Hur gick det med kollen av cookieinställningarna som begärde spåring här på din blogg? fick upp det på nytt idag när jag skulle in via mobilen och ingenting hade ändrats, är fortfarande 118 stycken att klicka ur manuellt bara inne under ”leverantörer” fr att inte tala om de som kommer upp innan man klickar in sig där.

   Kan du ta en skärmdump på det och skicka till kontakt@bloggbevakning.se ? Så jag kan se och skicka det vidare.
   Tack på förhand. 🙂

  Det är svårt att bli gravid på en kost som består av hög andel stärkelse/spannmål.

   Skulle vara svar till en kommentar högre upp.

  Hon var aldrig varit vegan då hon hela tiden ätit produkter som man som vegan avstår ifrån. Hennes kost hade ingenting med Etik att göra, utan om hälsa och då är det klart att det är enkelt att sluta avstå animalier.

   Vilka produkter syftar du på?

    Hon har hela tiden ätit honung vilket inte är veganskt.

   Vad menar du? Hon har alltid framhävt att hon är vegan för hälsans, miljöns och djurens skull.

    hon kan framhäva vad hon vill, betyder inte att det är sant. Är man vegan så slutar man inte vara det så fort det kommer en ny hälsotrend. Man äter heller inte icke veganska livsmedel hela tiden man varit ”vegan”.

     Det var väl delvis detta hon hade invändningar emot och ville slippe ifrån: etiketten ”vegan” som i slutänden, för vissa, kan liknas vid en sträng religion med väldigt snäva ramar. Och där man måste vara bokstavstrogen OCH gärna attackera de ”otrogna” utanför sekten. Och jag håller med – allt som blir till en sekt, mer eller mindre, tar jag avstånd från. Speciellt när sektens ”överhuvuden” (vilka nu de är) sätter upp ramarna lite som de passar dem själva. Jag menar, HELT veganskt kan ingen leva på planeten – det dör massssvis med djur vid skörd av säd och grönsaker till exempel. Så någon bestämmer ramen och den får inte ifrågasöäöttas.

     Där håller jag helt med henne.

      Bara ursäkter, finns absolut inget svårt att utesluta ett enda livsmedel som honung om man verkligen tror på att vegansk är det etiskt. Hela hennes image har alltid skrikit hälsofreak, där kost ändras efter vad som är inne inom den svängen. Som sagt, vegan slutar man inte vara bara för att det börjar bli populärt att äta inälvor.

       Etiskt korrekta*.

       Är det populärt att äta inälvor?? Den trenden har jag missat isåfall. Och jag tror absolut inte att hon agerar efter nån trend.

       Hur som helst som handlar det väl i hennes fall inte om honungen utan ett större tänk kring mat och matens ursprung. Lyssna på hennes poddavsnitt om just detta, det var intressant. Jag själv äter växtbaserat (tycker inte heller om ordet ”vegan”) men kan se hur hon resonerar.

        Ja. Det är en hälsotrend att äta ”artegen föda” just nu, där ingår inälvor. Tro får man göra vad man vill, att hennes image främst varit centrerad kring hälsa är inget man kan snacka bort.
        Hon har hela tiden kallat sig vegan vilket ingen har tvingat henne till samtidigt som hon ätit något som är väldigt lätt att utesluta och som det råder väldigt stor övertygelse om inte är ett veganskt livsmedel.

      Valentina
      Absolut att insekter mm dör vid skörd av säd och grönsaker. Men ingen, inte ens en vegan med bästa viljan i världen, kan leva enbart på luft.
      Betänk dock att dessa djur dör även när bonden skördar säd/hö till sina ”slaktdjur”. Som i sin tur ska äta massor för att sedan dödas. I min tankevärld så innebär det att ännu fler djur dödas.
      Angående sekter håller jag helt med dig.

       Valentina
       Angående denna kommentar ☝ så läste jag för snabbt/missuppfattade. Förlåt. ?

  Att äta vegankost innebär att man äter ultraprocessad mat som ökar risken för hjärt och kärlsjukdomar.

  https://www.aktavara.org/nyheter/26589/vegoprodukter-fulla-av-tillsatser

   Jag äter veganskt och YTTERST ytterst lite processad mat. Faran ligger i just processad mat, oavsett om den är växtbaserad eller innehåller animalier. Det är viktigt för alla att äta så lite PROCESSAD mat som möjligt.

   Vegankost är inte automatiskt ”ultraprocessad”, den kan lika gärna vara totalt ickeprocessad (börjar bli less på ordet nu…) . Bönor, grönsaker, quinoa (som innehåller komplett protein!), etc etc. Från grunden. Är vad jag i allmänhet äter.

    Valentina
    ?

   Det är varken farligt eller läskigt med tillsatser. Äkta vara är verkligen livrädda för allting, nästan så de uppfattas ätstörda.

  Är det Vulverine? Hon har ju setts med en joint i mungipan några gånger, men det är *inte* cannabis utan hennes egna ”örter” ???

   ? haha makes total sense!

  hmmm….. hälsobloggare…? My Martens? Eller nextlevelbiohacking? Hon är säkert glad i diverse piller och pulver ?

   lol My Martens lär väl ha diverse grejer på recept för sin bipolaritet men vad jag vet är Nextlevelbiohacking minst lika bipolär. Mer än vad hon visar, alltså går på tunga antipsykotika emellanåt. Så vad kan hon ha pissat positivt på som hon inte har recept på? Nånting neråt är väl mest troligt? benzo kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.