Calle Schulmans parodi på Margaux Dietz video

Från ”Sweet but Psycho-podd”, till ”Geniets” podd med Calle Schulman och sen vidare till Schulmans reklaminlägg på Instagram. Ser ni vilket förstklassig röd tråd jag nystat fram här?


Calle Schulman gör reklam för företaget Mylla.se och gör detta genom att publicera en parodi på den video som verkar ha varit sista spiken i kistan för Margaux Dietz karriär – i alla fall för just nu.
Istället för att det ligger en utslagen man utanför hans dörr så står det två påsar med mat från Mylla.se
Precis som i originalvideon så släpps det ut ett barn (sonen Tom-Allan) för att peta på det som finns utanför dörren, och där Margaux ringde sin PT Boris, så ringer Calle istället till den tidigare premiärministern i UK – Boris Johnson för hjälp och råd.

I Calles kommentarsfält så älskar folk videon:

Ni är några som hört av er gällande Calles inlägg, och kort sammanfattat så uppskattar ni det inte.
Så här lät ett – av många – mail.

Kul? Inte kul?
Helt okej? Too soon?


FYI: Jag håller på med ett inlägg om World of Alidia för er som undrar. 

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Kul. Uppenbart att han driver med Magge. Inte mannen.

   Ja men precis!

   Väldigt kul! Sen var ju Calle aktiv i Margauxs kommentarsfält genom att försöka stoppa mobben lite. Inte genom att försvara M utan bara för att stoppa det oändliga drevet.

  Kul och lite i klass med 1000 apor – Calle och Alex glansdagar. Tycker det är ett handikapp att inte kunna tolka humor och istället se allt som osmakligt. Synd om er❣️

   Synd om dig att du inte förstår att humor är subjektivt. Att dessutom koppla det till ett handikapp.. granska dig själv först!

    Eller så kan det finnas total avsaknad av humor hos vissa, menar inte dig specifikt….eller jo det är precis det jag gör.

    Klart det är handikappande, och handikappat, att inte kunna se annat än att något är ✨problematiskt✨

    Tycker videon var kul?

    Lugna ner dig nu Karen! Äntligen börjar flunsor göra parodi på sig själva. Det kanske gör att yrkesgruppen städar bort de värsta stolpskotten.

   Tycker inte det var jättekul men inte heller osmakligt MEN varför inget om att han gör smygreklam? Hade det varit någon annan så hade det påpekats, och förmodligen anmälts, att han gör omarkerad reklam eller otillräckligt markerad för det ska ju direkt framgå att det är reklam/betalt samarbete och det står inte i text i inlägget och han säger att det är samarbete först i slutet på videon. Han gör för övrigt jämt smygreklam på story men aldrig att det påpekas här. Skillnad på folk och folk? Varför?

    Hur kul blir den här bloggen om jag kompromissar ALLT, ALLTID för att peka på smygreklam? Om det är det ENDA jag skriver om? För sig var det ju en barnlek att upptäcka, så du behöver ju inte mig för att veta vad du kan anmäla i så fall. ??

  Jättekul!

  Ganska kul hur en flunsa parasiterar på en annan flunsas content.
  Margaux kanske får sig en läxa på sitt empatistörda beteende.

  Hahah det var ju skitkul!

  Hoppas att Margaux hittar ett jobb utanför sociala medier. Hon är hursomhelst körd som influerare. Varför skulle något seriöst företag vilja bli förknippad med henne? Dessutom har hon inget att falla tillbaka mot, mer än som hårt exploaterande mamma av sin son. ?

   Ja, hon har verkligen inget att tillföra. En i mängden bara bland alla flunsbrudar. Hoppas för allas skull, framför allt sonen, att hon håller sig borta från sociala medier.

   Är inget fan av Calle annars, men denna reklam var fan klocken!

   Hon kan bli brevbärare.
   Genom min korta karriär var det inte helt ovanligt att behöva hjälpa / kontakta hjälp till folk som befann sig i trapphus i olika tillstånd och av olika skäl.

    Hahahahahaha!

   Logan Paul förlorade också många samarbeten efter det som han gjorde men hans karriär tog inte slut så varför tror du det med just Margaux???

    Lite skillnad på storlek av följarskara och hur stor man är som influenser. Tycker jag i alla fall.

     Fallet borde bli högre ju större man är väl?!

    Vem f-n är han?! ?

     Men, va fan. Tillhör du en av de som lever i den svenska bubblan eller?

   Hade nog gjort henne gott att få se olika aspekter av människoöden och få bidra med en hjälpande hand. Jobba inom hemtjänsten kanske?

    Nej. Man behöver empati och tålamod inom hemtjänsten, det är inte ett jobb för vem som helst.

     Så önskar jag också att det var.

   Varför skulle något seriöst företag vilja förknippas med influensers över huvud taget? Det känns som världens mest oseriösa yrkesgrupp. Har de samarbetat med henne innan tror jag knappast det här borde göra skillnad egentligen. De verkar redan ha helgalet omdöme.

    Tror många företag är dåliga på research, de har hitintills mest gått på antalet följare. Tror dock att de vaknat upp lite mer på sista tiden. De borde de verkligen! Inte låta empatistörda flunsors förstöra deras varumärken. Tar lång tid att bygga upp ett bra varumärke, men desto snabbare att rasera.

   Så länge Margaux har följare så har hon en karriär som influenser

  Hur kul som helst ?
  Idioti är nått som ska drivas med ???

  Kul! Folk tar illa upp alldeles för lätt. Fattar inte hur folk orkar maila kors och tvärs om deras egen lättkränkthet. Folk har blivit så enkelspåriga och kan inte ha två saker i huvudet samtidigt längre.

  Tycker det var kul. Det är ju Margaux han driver med (vilket jag tycker hon får ta när hon gjort bort sig så grovt och själv la upp det på nätet) Så nej, jag håller inte med personen i det där mailet alls.

  Gillar inte alls den här snubben men det här var riktig humor. Calle fortsatt på det här spåret och inte det du gjort innan.
  Små dör när jag tittar ?????

   Samma här, jag har oerhört svårt för Calle men jag har ännu svårare för Margaux så ¯\_(ツ)_/¯

   Samma här!

  Kul inte osmakligt! Skärp er!

   Vem är ”er” som du syftar på? I princip alla i det här kommentarsfältet tycker ju samma sak som du.

    Tänk att en del här måste bjäbba med allt som skrivs. Chilla!

     Haha sorry, jag tycker det är så intressant när folk väljer att skriva på det här sättet bara – Fattar liksom inte hur man kan sätta sig på en hög häst och tro sig kunna ta plats att säga åt andra människor att ”skärpa sig” när alla håller med ens åsikt. Är genuint nyfiken på hur man landar i den kommentaren.

  Ja det är roligt.

  Calle som ju egentligen alltid varit antingen osmaklig eller ointressant (eller båda samtidigt) gör ju detta riktigt bra.
  Sköj.

  Hörde att den film hon lade upp var från oktober så publiceringen var inget impulsbesöut direkt.

   Därav ännu konstigare att filmen faktiskt publicerades, kan jag tycka.

   Detta var ju dock tydligt från början av Margaux-gate och har varit del av hela berättelsen från start, inkl. det att det tagit tid att klippa, redigera och ljudsätta spektaklet.

    Wow! Hon har verkligen gjort bort sig.

  Hahaha klockrent! Rätt är henne är allt jag säger!

  Lättkränkta människor som inte kan ta lite humor för vad det är utan direkt ska hoppa på och maila gör mig mörkrädd.

  ???.

  Brukar inte gilla Calle, men detta tyckte jag var kul 🙂

  älskar att folk fortfarande har kvar ”skickat från min iPhone” som mailsignatur!!! hahaha

   Kan ärligt säga att jag kvar det på min privata mail! Men det är för jag orkar inte plocka bort det. Är inte så att jag brukar maila därifrån ändå så ser igen poäng att ändra det ?

  Kul som fan ju! ?

  Hahaha! Så kul!!??

  Tycker att ”Skickat från min iPhone” är lite väl känslig!

  Kanske första gången jag ser att Calle har lyckats. Skitkul juh!

  Är killen detta hände helt anonym? Eller vet man något om honom och vad han tyckte om hela grejen?

  Har förstått det som att det snarare var en full granne än en medvetslös uteliggare, stämmer det?

  Måste vara en sjukt märklig historia att spela någon typ av huvudroll i.

   Utifrån tanken män är djur så agerar hon ju helt rätt ändå.

  Jättkul ju!!

  Men alltså veeeeeem i hela friden orkar mejla Camilla om det här och klaga på att det är osmakligt??? Hört talas om parodi och humor? Det var ett utmärkt sätt att rikta blickarna till marknadsföringen, tycka vad man vill om Calle Schulman.

  ???

  Hoppas någon går in på mylla – häpen över hur mycket bra mat det fanns. Så mycket i Skåne som inte hittils nått Stockholm. Och som ger småodlare/tillverkare inkomster.
  Sakfrågan: rätt kul, faktiskt

  Off Topic: Ni som tror att Margaux kommer ”byta jobb” kan bara drömma om det

  När andra influencers fått hård kritik för nåt så sa folk samma sak men det hände inte. Logan Paul bytte inte jobb trots det som han gjorde.

  Dessutom har VD:n för hennes egna företag sagt detta till Resumé: ”Vi är fast beslutsamma att ta oss igenom den här krisen. Man lär sig och utvecklas och det enda Margaux och vi som bolag kan göra i det här läget är att försöka ställa saker till rätta. Det går inte att göra saker ogjorda men det går att bättra sig.”

   Det går utmärkt att avsluta samarbetet också. Att de inte tänkt på det? ??

   Lycka till med det då. Om företag inte vill samarbeta med henne (med all rätt) då får hon kämpa på…

   Ja mannen i inlägget har väl gjort en del snedsteg men klarar sig ändå, nåja… och Bingo och Julia får fortsätta, de får fortfarande samarbeten iaf Bingo vilket är lite märkligt kan man tycka för det Julia och Bingo gjorde var minst lika illa som det MD gjorde. Bianca som gjort massa snedsteg och påkommits med diverse lögner blir ändå hyllad och överöst med beröm och spons så att …

   Hej Margaux…

  Kul att exfrun och han inte har samma åsikter om det hela… 1-0 till Calle.
  Jag tycker det var klockrent.

   VEM har någonsin samma åsikt som Anitha?
   Eller Calle för den delen…?

    En hel del. Annars hade de inte haft följare. De är inte popcorn value heller som tex CW.

   Men alltså han satt ju också och försvarade Margaux i hennes kommentarsfält… var skit otrevlig mot folk med sin överlägsna attityd.

  Lite kul som parodi men rejält lökigt som reklam! Vill man verkligen anlita företaget efter att ha sett detta?

   Ja, jag tycker iallafall inte sämre om företaget pga detta ??‍♀️

   Ja! Tyckte det var extra roligt pga reklam

  Ja herregud om man blir kränkt av detta och inte kan se humorn, då tycker jag nog synd om den männskan. Är det nån viss generation som är humorlös och måste vara så korrekta hela tiden?

   Moraltanter finns i alla generationer och åldrar. Men tänk på baaaarnen- typerna.

  Calle Schulman när han är som bäst.

  Det är ju superkul!

  Ingenting Schulmans gör är nånsin roligt!
  En jäddra massa trams.
  De fick t o m sluta skriva på en lokaltidning för de var helt OSMAKLIGT VIDRIGA!

   Var det du som skickade in ”tipset” till Camilla?

    ?

    Kerstin, nya Karen.

  Hahahaa tyckte detta var kul!

  Skickat från min iPhone borde skaffa lite bättre humor. Detta var skitkul ?

   Det kanske var M själv som skrev.

  Tyckte att det var ganska kul faktiskt, har svårt för honom annars.

  Förstår inte hur typ 90% av alla människor inte kan stava Margaux namn rätt. ? Pinsamt börjar det bli…

   Nja, kan vara lite härskarteknik också… ?

    Härskartekniker är ju inget bra, visar ju mest på att man har en mobbarattityd eller inte kan argumentera sakligt.

  Calle skulle kunna spela en PT från Täby med gedigen utbildning. Den personen som vill ha klinkers som köper 20 timmar innan de får göra den första. För att understryka sin förträfflighet under storyn ska han slå med handflatan mot bröstet med intervaller på fem sekunder.

   ??
   Vad har du rökt?

    15.21 menar väl att Calle ska göra en parodi på My Martens?

  Lite oväntat då han svarat på en massa kommentarer under Margauxs ursäkt på insta. Har tolkat det som att han stöttade henne där. Men det här blir ju tvärtom, att han driver med henne.

   Fast man kan ju också svara på onödiga kommentarer som går över gränsen, utan att aktivt stötta någon.

  Såklart VD:n kommer med sådana floskler. Vad ska hon annars säga? ”Nä, Margaux karriär är över, hon slutar som influencer för gott”. Sen hur det blir i verkligheten återstår att se.

  Förtroendet för henne har raserat. Det kan inte ens du förneka.

   Skulle varit svar till Aaa…

  Tjänar pengar på M bekostnad…eh hur tänkte människan där? Alltså personen som skrev till Camilla?!? Det kanske var M själv som skrev till dig Camilla?! Jag hoppas personen i fråga skriver samma sak till M och undrar varför hon gör narr och ska tjäna pengar på en medvetslös man.

  Ok detta fick mig faktiskt att skratta ?

  Varför blir man moddad? Är det hårt moddat nu??

   Nej nu gick det, är det något särskilt ord? Eller när man skriver längre? Jag ifrågasatte att han gör s m ygre klam både nu och ofta och ifrågasatte att det inte nämns något om det. Men min kommentar släpps förhoppningsvis fram. Undrade även om varför han slutade i sitt eget företag? Märkligt så det skulle vara intressant att veta.

  Den var fyndig! Bästa reklamen ? Gillar den humorn.
  Kul att han hånar hennes dumhet ?

  Roligt, ju! Och nästan ännu roligare var att vissa tydligen lyckats få det till att han driver med den utslagne mannen – herregud hur tänker man då? De enda som möjligen skulle kunna ha synpunkter är de som står bakom företaget han gör reklam för, men det tror jag inte. Eller var det inte ett riktigt företag, kanske? Jag erkänner att jag inte kollat upp den biten, men fattar det som att ”mylla” verkligen finns. Förresten har han säkert frågat dem innan, isf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.